2016.12.03

2016.12.03. 06:50

Romániában a légierő és a szárazföldi erőket érintő beszerzések, korszerűsítések után a haditengerészet is megkapta a magáét, vagyis bejelentették, hogy négy SIGMA-osztályú (Ship Integrated Geometrical Modularity Approach) fregattot vásárolnak a flotta részére. Az 1,1 milliárd dolláros kiadásból a hazai ipar is fog részesülni, mivel az egységek építését a Galatiban található hajógyárban fogják végezni. Méghozzá igen gyorsan, hiszen az első egység két és fél év múlva már vízen lesz. Bukarest minimálisan 30 évre tervez a fregattokkal, de ez a szolgálati idő meg is hosszabbítható lesz igény szerint. A kiválasztási procedúra igen alapos volt, ugyanis 13 különféle fregattot hasonlítottak össze és a négy igényeiknek legmegfelelőbb közül került ki a holland Damen csoport SIGMA terve. A megrendelő elképzelése szerint igen tág határok között (2000-től 2400 tonnáig terjedő vízkiszorítással) megépíthető SIGMA eddig csak Indonéziában és Marokkóban talált megrendelőre.

Washingtonban a külügyminisztérium jóváhagyta Lengyelország számára a Lockheed Martin AGM-158B JASSM-ER megnövelt hatótávolságú csapásmérő robotrepülőgépek eladását. Varsó 70 darabot igényelt a 920 km-es hatótávolsággal és 454 kilogrammos harci résszel bíró, Williams International F107-WR-105 gázturbina által mozgatott, műholdas irányítórendszerrel rendelkező fegyverből a Lockheed Martin F-16C/D Block 52+ Fighting Falcon vadászbombázói számára. A képzéssel, oktatóanyagokkal, tartalék alkatrészekkel, valamint tesztelésekre használható pár AGM-158B-vel együtt a beszerzés értéke 200 millió dollár körül lehet. Lengyelország még 2014–ben állapodott meg az Egyesült Államokkal a rövidebb, 370 km-es hatótávolságú AGM-158 JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) csapásmérő robotrepülőgépek beszerzéséről. Ezek már a következő év első felétől bevethetővé fognak válni a lengyel F-16-ok által. Varsó terveiben egy 200 darabos JASSM/JASSM-ER mennyiség szerepel.

November 22-én, helyi idő szerint 11:10–kor, Szardíniától keletre az olasz a CARLO BERGAMINI (F 590) FREMM-osztályú fregatt első alkalommal indított ASTER 30-as légvédelmi rakétát. Az 5900 tonna vízkiszorítású, 139 méter hosszú, 19,7 méter széles általános célú fregatt 2011 júliusában került vízre, az észak-olaszországi Genovában található Fincantieri hajógyárban. Carlo Bergamini admirális a II. világháború végén volt az olasz flotta parancsnoka. Halála és parancsnoki hajójának a RÓMA csatahajónak a pusztulása már az olasz fegyverszünet után következett be, amikor is német Dornier Do-217-esek a rádióvezérlésű Fritz X siklóbombákat alkalmazva megtámadták az admirális által vezetett flottaköteléket. Bergamini admirális nevét már viselte egy 1960-ban épített fregatt. A Mirach 100/5 célgépre indított 450 kilogrammos, 4,9 méter hosszú, 180 milliméteres átmérőjű, több mint 100 kilométeres hatótávolságú ASTER 30-as harci rész helyett telemetriai adatokat gyűjtő és lesugárzó rendszerrel volt felszerelve, de a műszeres mérések alapján a megsemmisítési távolságon belül haladt el a célgép mellett. A következő indításra 2017 áprilisában kerítenének sort.

Nagy-Britanniában korszerűsíteni szeretnék a Challenger 2-es harckocsikat. A brit Honvédelmi Minisztérium 3 előzetes tervezetet bírált el az Armour (MBT) 2025 projekt első körében. A BAE System, General Dynamics, QinetiQ, Leonardo, Safran alkotta csoport a Rheinmetall, SUPACAT, Thales UK és BMT csapattal és a CMI Defence, KMW, RUAG, Lockheed-Martin UK, Elbit Systems tervezetével szállt szembe. Ez utóbbit azonban a döntéshozók igen hamar elutasították, így két fél maradt bent a második körben. A 24 hónapos tesztelésre két prototípust kell elkészíteni 25,8 millió euróból. Az előre nem látható problémák kiküszöbölésére, további 7,8 millió eurót lehet felhasználni a brit védelmi minisztérium jóvoltából. A Rheinmetall vezette csapat elképzelése nyilvánosságra került. Ebben a parancsnok számára egy Seoss stabilizált elektrooptikai irányzék kerülne felszerelésre, amely egy harmadik generációs SAPHIR hőkamerát, egy lézeres távolságmérőt és egy nappali CCD kamerát foglal magába. A Seoss-t már használják is a Boxer gyalogsági harcjárművön. Természetesen a lövegirányzó számára is korszerűbb célzórendszer kerülne beszerelésre, tovább egy lézeres besugárzás-jelző alkalmazását is lehetővé tenné a korszerűsítés.

A harckocsi személyzete számára egy 360 fokos lefedettséget biztosító kamerarendszer is felszerelésre kerülne, ez szintén ismerős már, ugyanis a SAS rendszert a modernizált Leopard 2-es harckocsikra is felszerelték. A modernizált Challenger 2-es búcsút mondana a huzagolt csövű L30A1 120 milliméteres ágyúnak, melynek helyét az L/55-ös Rheinmetall 120 milliméteres sikertörténete venné át. Az osztott lőszert használó huzagolt csövű angol löveg a huzagolásból adódó 20-30%-al nagyobb felületnek köszönhetően alacsonyabb kezdősebességgel képes útjára indítani lövedékeit, de a cső anyagösszetételéből következően kevésbé tud ellenállni a lőportöltet okozta nyomásnak, mint az 1979-ben (!) bemutatott Rheinmetall L/44-es löveg.

A német löveghez egybeszerelt lőszert használnak, ami további módosítást igényel majd a toronyba történő beépítés során. Páncélzat tekintetében a modulárisan cserélhető rendszer kerülne bevezetésre hasonló védelmet biztosítva, de némileg könnyebb önsúllyal. A Rheinmetall AMAP fantázianevet viselő páncélzatát már alkalmazásba vették az indonéz, a lengyel és a szingapúri Leopard 2-es harckocsikon a Puma és a Boxer gyalogsági harcjárműveken, de az Iveco LMV járművön is. A nanoszerkezetű acélt, nano-kerámiát és kevlárt egyaránt az összetevői között tudó AMAP 68 tonna alatti tömeget eredményezne, ez pedig jótékony hatással lenne a lecserélésre nem kerülő 1200 lóerős Perkins Condor CV12 motorra. Természetesen a legalább 2035-ig szolgálatban maradó Challenger 2-ön az aktív páncélzat is megjelenne.

Litvánia 168 amerikai gyártmányú M577-es páncélozott járművet vásárol meg Németországtól. Az M113-as páncélozott szállító harcjármű bázisán létrehozott, megnövelt szállítóterű variánst mozgó parancsnoki járműként is alkalmazható, de akár egészségügyi feladatok ellátására is képessé vált, felszereltségtől függően. A német hadsereg által tartós tárolásba helyezett M577-es páncélozott járművekért a balti állam 1,7 millió dollárt fizet. A páncélosok a 2017-es és a 2018-as évben kerülnek leszállításra több fázisban.

Oroszországban az Uralvagonzavod alá tartozó, Jekatyerinburgban található 19-es számú üzemben hamarosan minden eddiginél pontosabb, a nyugati szemmel is igen korszerű gyártósoron fognak 125 milliméteres lövegeket készíteni. A csökkentett hátrarúgású 2A46M5 125 milliméteres sima csövű löveg, mely egyaránt megtalálható a T-72B3-as, a T-90MSz, harckocsikon és a 2S25 Sprut-SzDM deszantharckocsin is, itt fog készülni. De legújabb orosz harckocsi, az T-14 Armata 2A82-1M jelű lövege is ebben az üzemben kerül majd előállításra, ennek a lövegnek elődjeként tekinthető a 2A46 család. A pontosabb fúrás (ez a 2A46M5-ös löveg esetében egy 6 méter hosszú cső előállítását jelenti) és az egyéb, szintén kisebb hibaszázalékkal végrehajtott gyártási (hegesztés, lézeres, vagy plazmás vágás) műveletek eredményeképpen a lövegek pontossága 15-20%-al is megnövekedhet az üzem vezetői szerint. Az alacsonyabb ütemű gyártás már a következő évben kezdetét veszi, természetesen az első példányok is ekkor készülnek majd el és kerülnek átadásra a hadsereg számára, míg a teljes gyártási kapacitást az üzem három év alatt fogja elérni.

Hamarosan befejezi az Algéria által megrendelt 100 darab Umkhonto légvédelmi rakéta előállítását a Denel Dynamics. A ThyssenKrupp Marine Systems GmbH épített két MEKO A-200-as fregatt, az ERRADII (910) és a HERRAD (911) fedélzetére kerülő 135 kg-os indulótömegű, 20 km-es hatótávolságú Umkhonto-IR rakéták 8000 méteres magassági jelentenek veszélyt a légi járművekre. Egységenként 32-32 rakéta helyezhető el a függőleges indítókban a fregattokon, ezekből fél másodperces időközökkel történhet az indítás. A 12-ről 20 kilométerre növelt hatótávolságú Umkhonto légvédelmi rakétával első ízben 2013 végén hajtottak végre lövészetet a dél-afrikai Overberg lőtéren. A rakéták számára a célpontok helyzetét és az indítás utáni szükséges korrekciókat a Reutech Radar Systems új RSR-320 3D-s rádiólokátorának segítségével biztosították az Umkhonto orrában elhelyezett infravörös érzékelők aktiválásáig. A még tovább megnövelt hatótávolságú Umkhonto légvédelmi rakéta lehet a következő közös fejlesztési program Dél-Afrika és Brazília között.

A hírek szerint a brazil haditengerészet részéről mutatkozik érdeklődés eme változat iránt. Ennek hatótávolsága már elérheti a 60 kilométert is. A 125 kg-os indulótömegű 12 km-es hatótávolságú Umkhonto-IR 2005 novemberében a VALOUR-osztályú fregatt, az SAS AMATOLA fedélzetéről indítva mutatkozott be a nagyvilágnak egy sikeres lövészettel. A Dél-Afrikában kilenc éve szolgálatba lépett légvédelmi rakétára elsők között a finnek figyeltek fel. Ők a balti szigetvilág környezetében jobban teljesítő MkII-es változatot hozták létre egy érzékenyebb infravörös kereső integrálásával. Az Umkhonto MkII jelenleg négy HAMINA-osztályú rakétás-gyorsnaszádon és két HAMEENNMAA-osztályú aknaszedőn áll hadrendben. Az MkII-es konténeres változata új radarokkal egyetemben fejlesztés alatt áll a hazai tengerészeti igények kielégítésére. 2008 májusától folynak a munkálatok a 2013 októberében tesztelt megnövelt hatótávolságú infravörös és a radarvezérlésű változat létrehozásán.

Egyiptom a 2011-ben megrendelt Lockheed Martin AN/AAQ-33 Sniper célzókontérek után idén igencsak koros LANTRIN navigációs és célzókontéreket szerez be az Egyesült Államoktól. Az első generációsnak tekintett AN/AAQ-13 navigációs (terep-követő radart és hőkamerát tartalmazó) és AN/AAQ-14 célmegjelölő konténerből 65 darab kerül majd a közel-keleti ország légierejébe, ahol majd 240 darab Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon található meg.

Egy magánkézben lévő pakisztáni vállalat, a Blitzkrieg Defense Solutions bemutatta újfejlesztésű páncélozott járművét. A 8x8-as kerékképletű Hamza fejlesztését állítólag az országban végezték és nem szabad összekeverni a szintén innen származó, 25 milliméteres gépágyúval ellátott M113-as változattal, ami az Al-Hamza nevet viseli. A leginkább MRAP-nek, vagyis aknavédelemmel ellátott páncélozott szállító harcjárműnek tekinthető HAMZA motortere majd a második kerékjáratig tart, itt egy 600 lóerős erőforrás nyert elhelyezést. Ez a teljesítmény elkél, hiszen a jármű nagyjából 3 méter magas, tömege 30 tonna körüli lehet. A vezető mellett a jármű parancsnoka foglal helyet, utánuk az irányzó következik. Ő egy távirányítású torony fegyverzetét kezeli, ami akár 30 milliméteres gépágyút is magába foglalhat a párhuzamosított géppuska mellett.

A gyártó szerint ennek helyére egy 90, de akár 105 milliméteres löveggel ellátott torony is felszerelhető. A vezető és a parancsnok számára a tetőpáncélon egy-egy búvónyilás lett kialakítva, a Hamza elhagyására a vezető mögött, a jármű oldalán egy további található, míg a páncéltest hátulján a lövészek hidraulikával emelhető-süllyeszthető ajtaja található. A lövészek számára oldalanként öt-öt lövésbiztos ablak, illetve ezek alatt lőrések vannak. A lövészek a Hamza oldalának háttal ülnek, oldalanként öt-öt ülésben. A szállított lövészek száma tovább növelhető, így elérheti a 14 főt is, ez esetben viszont le kell mondani a lövészről, illetve a toronyról is. A V alakú fenékpáncélzat a 10 kilogrammos robbanótöltetet tartalmazó aknák hatását is elviselhető szintre csökkenti. Az oldalsó páncélzat pedig 200 méteren túlról nyújt védelmet az szovjet-orosz 14,5 millimétere nehézgéppuska B32-es jelű páncéltörő lövedékével szemben.

Végrehajtotta első repülését egy új hajtóművekkel ellátott Lockheed Martin C-130H Hercules taktikai teherszállító repülőgép. Az átépített gép a Wyoming-i Légi Nemzeti Gárda állományában található 153. Légiszállító Ezred kötelében repül. A számítások szerint a Rolls-Royce T56 Series 3.5-ös turbópropelleres hajtóművekkel ellátott gép üzemanyag felhasználása 12%-al fog javulni, míg a hajtómű hőmérséklete 100 fokkal lesz alacsonyabb, így a hajtóművek élettartamának növekedése további költségmegtakarítást tesz majd lehetővé. Amennyiben fent említett számadatok a valóságban is realizálódnak, a jövőben több régebbi Hercules kaphat majd új hajtóműveket. A Rolls-Royce T56 Series 3.5-ös turbópropelleres hajtómű nem teljesen ismeretlen az Egyesült Államokban, hiszen a hurrikánok légi megfigyelésére használt WP-3D repülőgép, mely a Nemzeti Óceán-és Légköri Hivatal égisze alatt repül, már több mint 3000 órát töltött a levegőben Rolls-Royce hajtóművekkel.

Chilében a Leopard 2A4-es harckocsik modernizálását fontolgatják. A dél-amerikai ország 2007-ben vásárolt 128 darabot a páncélosokból, majd ezt a mennyiséget először 140-re, később 172-re emelte. Az első módosítás, mely a jelenleg is használt Leopard 2A4CHL változatot eredményezte, a jelentős tengerszint feletti magasság okozta. Ilyenkor ugyanis, jelen esetben az Andok vonulatain történő haladáskor, jelentősen visszaesik a motorok teljesítménye, még a turbófeltöltők sem jelentenek tökéletes megoldást. A motorba jutó kevesebb levegő csökkenti az üzemanyag égési hatékonyságát és növeli az üzemanyag-fogyasztást, továbbá több hő keletkezik, amit a motor alkatrészei nem viselnek el következmények nélkül hosszú távon.

Így egyaránt csökken a motor, de a turbófeltöltő élettartama is. A Leopard 2-ben használt motorok gyártója, a német MTU, módosította az erőforrásokat, amik ennek köszönhetően már megbirkóznak az alacsony légnyomás és a magasabb hőmérséklet jelentette problémával. Amennyiben azonban mégis túlmelegedés veszélyeztetné a motort, akkor teljesítménye visszafogásra kerül. Most viszont egy átfogóbb korszerűsítést szeretnének végrehajtani, aminek következtében a hidraulikával működő rendszerek egy részér elektromosra cserélnék, moduláris páncélzattal növelnék a páncélvédelmet, korszerű digitális célzórendszert, rádiókat szerelnének be. A torony tetejére pedig egy távirányítású fegyverállvány kerülne felszerelésre.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Avro 698 Vulcan B.2.

McDonnell Douglas F-15J Eagle.

Aerospatiale SA-316B Alouette III.

Northrop F-5A Freedom Fighter.

Dassault Mirage 2000N.

Boeing Vertol CH-47D Chinook.

Hawker Siddeley RC800.

Szuhoj Szu-34 Fullback.

AgustaWestland MCH-101.

Boeing B-52H Stratofortress.

Dassault Mirage IIIDS.

Sikorsky CH-53G.

Hawker Siddeley Harrier GR.3.

Convair F-106A Delta Dart.

Helibras HM-1 Pantera.

2016.11.26

2016.11.26. 06:02

A német parlament várhatóan jóváhagyhatja ezen a héten a 2017-es szövetségi költségvetést, amely magában foglalja a kezdeti 2,5 millió eurós "tagdíjat", ami Németország részvételét jelentené az új multinacionális MRTT flotta létrehozásában. Az Airbus A330MRTT légi utántöltő és szállítógépeket használó nemzetközi alakulat gépeivel a befizető államok repülőgépeinek légi üzemanyag utántöltését végezné, a kifizetett repült óra arányában. Németország becslése szerint a tartálygépek repült idejéből szüksége lesz 4500 órára évente, ez mintegy 51 százaléka a 8800-re tervezett teljes éves repülési időnek.

Berlin azonban az ilyen jelentős részvétel (mely az alakulat tervezett teljes szolgálati ideje alatt elérheti az 1 milliárd eurót is) ellentételezéseként az szeretné elérni, hogy a gépek ne csak a hollandiai Eindhoven légibázison állomásozzanak, hanem megtalálhatók legyenek a németországi Köln-Bonn repülőtéren is és az egység irányítását végző törzsben is igen előkelő beosztásokhoz jussanak az ország egyenruháját viselők. Eddig Hollandia és Luxemburg írta alá a közös légi utántöltő alakulatot támogató egyezményt, míg Norvégia és Belgium fontolgatja az ajánlatot.

Fehéroroszországban már nyolc darabra növekedett a Jakovlev Jak-130-as kiképző és könnyű támadógépekből hadrendbe állt mennyiség. A feladatköri megnevezést teljes egészében kihasználják a volt szovjet tagköztársaság légierejében, így például már KAB-500-as irányított bombákat is oldottak a típusról. Továbbá a pilóták és a földi személyzet az autópályáról történő üzemeltetésben is jártasságot szerzett a Jak-130-al még éjszakai körülmények között is.

Érdekes adatok láttak napvilágot a francia parlamentben a légierő repülőgépeinek hadrafoghatóságáról. A modernizálásra kerülő Lockheed C-130 Hercules teherszállítók 14 példánya 2011-ig 72% feletti mutatóval rendelkezett, azonban ez 2015-re már 26,2%-ra esett vissza, ami 3-4 repülőgépet jelentett. A 36 éves átlagéletkorral rendelkező C-160 Transall szállítógépek esetében a rendelkezésre állás aránya 45,6%, de ez annak köszönhető, hogy 2011-től a 46 gépből már csak 24-et üzemeltetnek tovább, így jelentősen megemelkedett a pótalkatrészek mennyisége. A harci gépek tekintetében a Dassault Rafale 48,5% -os, a Mirage 2000D kétüléses csapásmérők 32,9%-os, míg a vadászváltozatok 45,6%-os hadrafoghatóságot tudtak felmutatni.

Izraelben a hírek szerint a következő évtől kezdik majd keresni a Sikorsky CH-53 Yasur nehéz szállítóhelikopterek utódját. Mivel elégedettek a fent említett típussal így az egyik befutó a megnövelt képességű CH-53K King Stallion lehet, főleg úgy, hogy a Sikorsky nemrégiben a Lockheed Martin tulajdonába került, mely az F-35-ös Lightning II-ek és C-130J Super Hercules-ek eladásával a közelmúltban tovább erősítette kapcsolatát Izraellel. Persze a konkurens Boeing-et sem kell leírni, hiszen a CH-47F Chinook igen potens gép. A 20-25 gépes beszerzésben ott lehet a V-22-es konvertiplán is, mely ár-képesség arányban igen figyelemreméltó gép, bár pontosan az ár miatt egyszer már kikerült az izraeli beszerzést végzők látóköréből.

Helyi médiajelentések szerint Marokkóba tengeri úton megérkezett legalább 12 darab azokból a 155 milliméteres M109A5-ös önjáró tarackokból, amiket az Egyesült Államokból vásároltak meg. A 70 darab használt, az amerikai haderőben már feleslegessé vált tüzérségi eszközök afrikai országba megérkezett darabszámát jelenleg még homály fedi. Marokkóban nem ismeretlenek az M109-ek, hiszen az elmúlt években 44 M109A1B, 78 M109A2, 22 M109A3, 40 M-109L47 és 4 M109A4 variánst vásároltak meg Belgiumból, Svájcból, Németországból és az Egyesült Államokból.

Elhagyta a Bell Helicopters Alabama államban lévő üzemét az első nagyjavított és élettartam-meghosszabbításon átesett kenyai UH-1H Huey helikopter. A kelet-afrikai állam 5, 1800 lóerős Honeywell T53-L-703 gázturbinákkal ellátott forgószárnyast vehet át, majd 52 millió dollár ellenében.

Indiában korlátozottan bevethető szintet értek el a helyben modernizált HAL (Hindustan Aeronautics Limited) Jaguar IS DARIN-III-as (Display Attack & Ranging Inertial Navigation) korszerűsítésen átesett változatok. A HAL által irányított DARIN-III-as program keretén belül a gépek új generátorokat kaptak, így a fedélzeti elektronika átalakítása előtt is megnyílt az út. Ezt ki is használták, ugyanis a Jaguar új fedélzeti számítógépet, repülési műszereket, új HUD-ot – az LCA Tejas-al megegyező típust - és a műszerfalra két többfunkciós kijelzőt, digitális videófelvevőt, új fedélzeti adatrögzítőt és inerciális navigációs rendszert, radar besugárzásjelzőt és rádióelektronikai ellentevékenységi rendszert kapott.

Szintén új a robotpilóta és a hajók elleni feladatra szánt Thompson-CSF Agave radarral ellátott IM változatok után az IS variánsok orrába is fedélzeti rádiólokátor kerül beépítésre (IAI Elta EL/M-2032), ami már egy több üzemmódú készülék. A szükséges orrkúp szintén hazai gyártmány, az első elkészült példányt még 2010 áprilisában adták át. Természetesen ezek a modernizálások maguk után vonják egyrészt a bevethető fegyverzet bővítését is, valamint a gép üres tömegének növekedését is. Ez utóbbira az új hajtóművek beépítése, a Honeywell Aerospace F125 IN sugárhajtóművek lettek a gyógyír. A Honeywell a nagyszámú hajtómű miatt (majd 300 darab) egy helyi üzemet is létesítene a zökkenőmentes kiszolgálás végett. A 2030-ig szolgálatban maradó modernizált Jaguar vadászbombázó képességeivel elégedettek az indiai légierőnél.

Indonézia megkapta első három AS565MBe Panther helikopterét. A 2014-ben rendelt 11 forgószárnyasból az utolsók 2018-ban kerülnek leszállításra. A típus feladat a tengeralattjárók elleni harc lesz és az erre specializált fedélzeti rendszereket a PT Dirgantara Indonesia fogja telepíteni.

Dél-Koreában egy kis kitérő után még mindig az Egyesült Államokból származó technológiával ellátva képzelik el a lopakodó jellemzőkkel bíró KFX gépet. Washingtonban már megtagadták az igen nagyra értékelt ipari titkokat képező rendszerek eladását az ázsiai ország számára, de Szöulban nem adják fel a reményt. Leginkább AESA antennájú rádiólokátorokat, célmegjelölő konténereket és rádióelektronikai zavaróeszközöket szeretnének a tengerentúlról beszerezni.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

MiG-29GT.

General Dynamics F-111E Aardvark.

AIDC F-CK-1B Ching Kuo.

McDonnell Douglas F-4E Phantom II.

Hawker Siddeley Buccaneer S.2B.

CASA C-295M.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

PZL-Swidnik SW-4 Puszczyk.

Sepecat Jaguar A.

Kellett Autogiro Company XO-60.

Chengdu J-10SY.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

Berijev Be-12 Csajka.

CASA C-101EB Aviojet.

2016.11.19

2016.11.19. 06:11

Egy november 14-én aláírt szándéknyilatkozat alapján, az amerikai Bell Helicopter a romániai Brassóban található repülőgépgyárban hozná létre kelet-európai javítóbázisát. Amennyiben Bukarest hamarosan elindítja a IAR-330 Puma helikopterek leváltását célzó tendert, úgy a Bell is a megrendelésért pályázók között lesz, az AH-1Z Viper és az UH-1Y Venom típusaival. A Bell a romániai megrendelés mellett reménykedik cseh, lengyel és magyar helikoptereket érintő beszerzésben is.

November elején megkapta első CZ806 Bren2 gépkarabélyait a cseh hadsereg. Prága 16,6 millió dollár értékben rendelt meg 2600 lőfegyvert. Ezekből 1900 darab 35,5 centiméter hosszú, míg a fennmaradó 700 darab 28 centiméter hosszú csővel készült el. A fegyverekhez a nappali és az éjszakai irányzékokon, tartalék alkatrészeken, szerszámokon kívül 800 darab cső alá szerelhető CZ805 G1-es 40 milliméteres gránátvetőt is beszereznek. A cseh fegyvergyárban készült és 2010-től a hazai haderő által 17678 darabos mennyiségben rendszeresített CZ805 Bren-t 2011-ben már Afganisztánban használták és itt sok észrevételt tettek a katonák. A hadszíntérre került fegyvert ért legfőbb kritikák a nagy tömeg, a nem megfelelő ergonómiai kialakítás és súlyponti helyzet, valamint a kissé komplikáltan takarítható gázrendszer volt.

A CZ806 Bren2 hosszúcsövű A1-es és rövidcsövű A2-es variánsán 0,5 kilogrammos tömegcsökkentést sikerült elérni, a felhúzókart a hátsó állásban is lehet rögzíteni, a markolatot a lövész számára két méretben lehet kedvezőbbé tenni és a tárkioldó is könnyebben kezelhetővé vált. Az elsütőbillentyű is kedvezőbb kialakítású lett, de a tűzváltókart már csak biztosított, egyes- és sorozatlövés állásba lehet állítani és a teleszkópikus tust is igény szerint lehet beállítani a lövész testméreteinek megfelelően. Persze ha már a CZ805-ös átalakítása vált szükségessé egy kicsit jobban utánanéztek a szükséges változtatásoknak, így sikerült a gyártási költségek csökkentését is elérni a CZ806 Bren 2-nél. Az átalakítások hátránya, hogy a teljes csereszabatosság a két fegyver között nem valósulhatott meg.

A Leonardo Finmeccanica bemutatta a SW-4 Solo forgószárnyas pilóta nélküli rendszerét. A fejlesztés még 2013-abn indult el az AgustaWestland égisze alatt. Az elképzelések valós környezetben történő teszteléséhez egy lengyel PZL-Swidnik SW-4-es helikoptert láttak el a személyzet nélküli repüléshez szükséges rendszerekkel. Az összesen 27 órányi repült időből és 22 szimulált hajófedélzeti leszállásból álló szakaszt három további részre bontották. Az első a beépített rendszerek ellenőrzésére szolgált, a másodikban egy repülőtéren haladó kamion által vontatott platformra kellett leszállnia a gépnek önállóan, míg a harmadikban a tenger feletti alkalmazhatóságot vizsgálta.

Ezekkel 2015-re végeztek, majd a brit haditengerészet robothelikoptert kereső programjára irányították figyelmüket. Ennek köszönhetően jött létre az SW-4 Solo forgószárnyas pilóta nélküli rendszer. A gép felszereltsége lehetővé teszi a hírszerzési, megfigyelési és felderítési feladatok mellett az utánpótlás szállítását, mind a szárazföldi és tengeri környezetben egyaránt. A pilótás repülésre is képes SW-4 Solo fedélzetére a SAGE besugárzásjelző mellett az Leonardo Osprey AESA antennájú rádiólokátora került felszerelésre.

Latin-amerikai túrára indult november 14-én a Leonardo-Finmeccanica C-27J Spartan taktikai szállítógép. Az olaszországi felszállást követő első hosszabb pihenő és képesség bemutató Panamában kerül megejtésre, majd Bolívia, Argentína és végül Brazília következik. A térségben nem ismeretlen a típus, hiszen a mexikói és a perui légierő színeiben már szolgálatba állt 4-4 példányban.

Spanyolország átvette az első Airbus A400M Atlas szállítógépét október 17-én. Az MSN 44-nek az összeszerelése tavaly októberben vette kezdetét, míg első repülését két és fél hónappal ezelőtt hajtotta végre. Madrid az eredetileg megrendelt 27 Atlas-ból mindössze 14-re tart igényt. Ezeket 2022-ig veszik át, a többit szeretnék eladni. A spanyol A400M-ek otthona a Zaragoza közelében lévő támaszpont lesz, ahol a Boeing 707-300 (helyi jelöléssel: T.17) C212 (helyi jelöléssel: T.12) CN235 (helyi jelöléssel: T.19) és C295 (helyi jelöléssel: T.21) gépek társaságában lesznek megtalálhatók.

Már a harmadik élettartam növelésen és korszerűsítésen is átesett Agusta-Bell 212 ASW helikopterét is átvehette a spanyol haditengerészet. A Sener és az INAER által elvégzett munkálatokat követően a pilótafülkébe színes kijelzők kerülnek az analóg műszerek helyett, tereptárgyakkal való ütközés veszélyére figyelmeztető TAWS rendszer és GPS segíti a biztonságosabb repülést, korszerűsítésre kerülnek a radarok és az infravörös kamerák, valamint a személyzet védelmére páncélzatot is beszerelnek. Az első két átalakított forgószárnyast 2015 decemberében és ez év márciusában adták át.

Oroszországban újra napirendre került a szovjet érából származó T-80BV harckocsik modernizációját követő hadrendbe állítása. Az első átépített példányok várhatólag a következő év elején fognak elkészülni. Az átépítés során a T-72B3 és a T-90MSz harckocsikban alkalmazott rendszerek kerülnének felhasználásra, mint például a Sosna-U két síkban stabilizált, hőkamerás célzórendszer, mely az irányzó és a parancsnok részére is tartalmaz éjjel-nappali képességgel rendelkező figyelőműszert. De egy korszerű reaktív páncélzat alkalmazásáról is szólnak hírek.

Izraelben két használaton kívül helyezett F-15-ösből készítettek egy használható példányt. A donorgépek közül a kétüléses Baz 2011 júniusában a Tel-Nof légibázisról végrehajtott felszállás során pelikánokkal ütközött, majd a leszállás során megrongálódott a törzs hátsó része. A rongálódás mértéke nem tette lehetővé a helyreállítást. A használható első részt leválasztották és felszerelték a már 20 éve az Ouvda bázison tárolt, leállított együléses 314-es lajstromjelű gép torzójára. A nemrégiben elkészült géppel, mely a 122-es lajstromjelet viseli, éppen az a pilóta hajtotta végre az első felszállást, aki a kétülésest is vezette utolsó útján.

Egy hónappal a tervezett időpont előtt fejezték be az INS VIKRAMADITYA repülőgép-hordozó karbantartási munkálatait a Kocsin hajógyárban. India délnyugati részén, az Arab-tenger partján fekvő város kikötője és hajógyára azért került kiválasztásra, mert a szárazdokkjának teherbírása képessé tette hordozó fogadására, bár a kikötő csatornáját a VIKRAMADITYA érkezése előtt kellő mélységűre, közel 14 méteresre kellett kikotorni.

Tajvan első két Lockheed Martin F-16-nak F-16V variánssá történő átalakítása már kezdetét vette az Egyesült Államokban, de a helyi Aerospace Industrial Development Corp (AIDC) is készülődik már az átalakítási munkálatok elvégzésére. Januárban az első négy gép már meg is érkezik a vállalathoz, ezek a rákövetkező évben készülnek el. Ez után venné kezdetét a teljes kapacitású átépítés, ami évente 25-28 F-16-ot érintene, így az összes példánnyal 2023-ra végeznének.

Még egy pilóta nélküli helikopterekről szóló hírt tartogatott ez a hét. Az Egyesült Államokban az Aurora Flight Sciences immáron a harmadik típust látja el a pilóta nélküli üzemet lehetővé tevő TALOS (Tactical Autonomous Aerial Logistics System) rendszerrel. Ugyanis a Boeing H-6U és a Bell 206 JetRanger után, egy már a valós élethez igen közelálló típus, a Bell UH-1H Huey kerül módosításra. Ugyanis célként a tengerészgyalogság részéről történő megrendelés áll, ahol a modernebb UH-1Y változatot tennék képesé a pilóta nélküli üzemre. Az Aurora Flight Sciences tervei szerint az átalakított UH-1H 2017-ben és 2018-ban fogja képességeit demonstrálni.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Szuhoj Szu-27UB.

Eurocopter EC-665 Tiger HAP.

Canadair CT-133 Silver Star.

MiG-21PFMA.

McDonnell Douglas F-4G Phantom II.

Saab JAS-39C Gripen.

Airbus A400M Atlas.

NHI NH90NFH.

General Dynamics F-16BM Fighting Falcon.

Dassault Mirage F1CR.

Westland WS-61 Sea King Mk.41.

2016.11.12

2016.11.12. 06:13

Az ukrán Motor Szics, mely a világ egyik legnagyobb repülőgép- és helikopter-hajtóműveket, valamint erőművi gázturbinákat gyártó vállalata, engedélyezte több gázturbinájának Kínában történő gyártását. A Szecsuán tartományban létesített üzemben fognak elkészülni a D-136-os (Mil Mi-26) az MS-500V, az TV3-117VMA-SBM1V (Mil Mi-8/17) helikopterekben használatos gázturbinák. De a repülőgépek levegőbe emelésére szolgáló típusok közül is került gyártási jog a kínaiakhoz. A D436-148FM (An-148), a D-18T (An-124 és An-225), az AI-222 (Jak-130) és a D-27 (An-70) tartozik ebbe a kategóriába.

Meglepődésre adhat okot egy igen korlátozott ukrán páncélos beszerzés. Ugyanis egy megbízható páncélozott szállító harcjárművet kerestek már évek óta, de az ár/érték arány miatt hosszú ideig nem találták a megfelelő járművet. 2015 elején azonban sikerült révbe érni, ugyanis 75 PSZH-t szereztek be egy magáncégtől, darabját 50000 dollárért. A brit haderőben szolgált, már kivont AT-105 Saxon volt az ukránoknak megfelelő jármű. A Bedford M sorozatú teherautó alvázra épített, 4x4-es kerékképletű jármű egyszerűen javítható, megbízhatóságával, terepjáró képességével az ukránok elégedettek. Páncélzata 20 méteren túlról védelmet biztosít a B-32-es jelzésű 7,62x54 milliméteres páncéltörő lőszer ellen. A Saxon-ok közül nagyjából 30 darabot egészségügyi variánssá építettek át és előszeretettel használják ezeket a fegyveres konfliktus sújtotta területeken.

Csehországban keresni kezdték a 2K12M Kub-M közepes hatótávolságú légvédelmi rakéta rendszer utódját. A megrendelés elnyerésére öt nemzetközi vállalat, a Lockheed Martin, az MBDA, a Kongsberg, a Rafael és a Diehl nyújtott be ajánlatot. A szovjet eredetű, többször is modernizált Kub nyugdíjazását 2020-ra tervezik, a TATRA teherautókra szerelt új légvédelmi komplexumoknak addigra kellene hadrendbe állniuk. A beszerzésre 246 millió dollárt szánna a prágai vezetés.

Jó eséllyel német helikopterek fognak Maliban érkezni a következő évben, az országban az ENSZ csapatoknak immáron két éve támogatást nyújtó holland helikopterek pótlására. A négy AH-64D és három CH-47D helyére még megnevezésre nem került mennyiségű és típusú német forgószárnyast telepít át Berlin.

Izraelben a hadsereg további Rafael Trophy aktív páncélzat beszerzését szeretné végrehajtani. Tel-Aviv a Merkava Mk4-es harckocsik és a Namer nehéz páncélozott szállító harcjárművek számára vásárolna meg 100 darabot a már harci körülmények között is bizonyított Trophy aktív páncélzatból. A Namer nehéz páncélozott szállító harcjárművön az elmúlt időszakban fejeződött be a Trophy ingrációja és az azt követő tesztperiódus.

Immáron a Rafael Spike huzalvezérlésű irányított rakétát is bevethetik az izraeli Boeing AH-64D Apache harci helikopterek. A fegyverzet bővítését a 2014-es Operation Protective Edge hadművelet tapasztalata tette szükségessé. Ugyanis ekkor Washington rövid időre beszüntette az AGM-114 Hellfire irányított rakéták Izrael számára történő leszállítását. A Rafael Spike huzalvezérlésű irányított rakétát már több helikopter típuson is rendszeresítették, de eddig az AH-64-en még sehol sem integrálták.

Viszont a Rafael Spice 1000 precíziós irányítású bombák integrációja éppen most zajlik az izraeli légierő Lockheed Martin F-16C/D Barak vadászbombázóin. A kinyíló szárnyaknak köszönhetően 100 kilométeres hatótávolsággal rendelkező, 454 kilogrammos siklóbomba elsőként a 101. repülőszázad gépeiről lesz bevethető. A SPICE 1000-es precíziós bombákat a brazíliai SAAB JAS-39 E/F Gripen vadászbombázók fegyverzetébe is integrálni szeretnék.

Szudán hat FTC-2000 Mountain Eagle sugárhajtású, hangsebesség feletti kiképzőgépet rendelt Kínától. A Mach 1,5-es sebességre képes szovjet MiG-21-es leszármazott 2000 novemberében került bemutatásra és már tavaly a Párizsi Légiszalon ideje alatt terjengtek hírek arról, hogy egy meg nem nevezett afrikai ország rendelést adott a típusra. Most az került megemlítésre, hogy a fekete kontinensről további érdeklődök is jelentkeztek. Az FTC-2000-est Kínában a légierő és a haditengerészet is használja a pilótaképzés során.

Zambia tovább folytatná pár éve megkezdett nagy menetelését a Kínában gyártott haditechnikai eszközök beszerzése mentén. Az elmúlt években hét Z-9 helikopter, tizenhat K-8 sugárhajtású oktató, öt Y-12 és két MA60 szállító repülőgép került az afrikai ország légierejébe. Ezek mellé idén nyáron a 15. repülőszázadhoz már csatlakoztak az L-15-ös felfegyverezhető kiképző repülőgépek is, melyekből 2014-ben rendeltek meg hat darabot 100 millió dolláros áron. Most is folynak tárgyalások a felek között harci és egyéb feladatú repülőgépek beszerzése ügyében.

Több mint egy éve még csak 40-60 darabos megrendelést rebesgettek az indiai HAL Tejas Mk 1A jelölést viselő variánsára. Ezen a héten azonban az ország kormánya egy 83 darabra szóló megrendelést hagyott jóvá. A továbbfejlesztett Tejas Mk 2-es változat 2020 utáni megjelenésig eltelő időt egy új, átmenetinek tekinthető változat létrehozásával tervezik áthidalni. Ez a Tejas Mk 1A, aminek meghajtásáról az Mk 1-ben is használt General Electric F404-GE-IN20 hajtómű gondoskodik, orrában egy Elta AESA antennájú rádiólokátor kerül beépítésre. Fegyverterhelése, manőverező képessége növekedik, mivel üres tömegét legalább 1000 kilogrammal csökkentik. Ennek jelentős részét az egyszerűbb, kevésbé robusztus futómű megalkotásával szeretnék el érni.

Más beszerzésről is érkezett hír Indiából, ugyanis a tavalyi 22 darabos Boeing AH-64E Apache (ezek fele kapná meg a Northrop Grumman APG-78 Longbow rádiólokátort) szerződésben foglalt 11 darabos opciót érvényesítették, sőt még további 28 példányt is megvásárolnának. Az utolsó Apache leszállítása után így a légierőnél 33, míg a hadsereg alárendeltségében 28 példány lenne megtalálható. Kapcsolódó hír, hogy a Boeing-Tata indiai közös vállalatánál 2018-ban készül el az első AH-64-es sárkányszerkezet, melyből a jövőben több mint 200 legyártására mutatkozik lehetőség.

Gyaníthatóan a fegyverpiacon szeretne Kína nagyobb megrendeléseket bezsebelni, ezért hajlandónak mutatkozik korszerűbb repülőgépek és fedélzeti rendszereik exportjára. Egészen pontosan az AESA antennájú rádiólokátorral és más korszerű kínai avionikai és elektronikai rendszerrel ellátott J-10B vadászbombázóról és a JF-17 Thunder Block III-as verziójába szánt, szintén AESA antennájú KLJ-7A rádiólokátorról van szó. Így az amerikai fegyverzetet, felszerelést el nem érő államok számára nyújtanának olcsóbb alternatívát a francia és orosz rendszerekkel szemben.

A civil légi teherszállítás területére is betörni tervez a kínai repülőgépipar. Mégpedig a katonai célokra kifejlesztett Y-20 teherszállító repülőgép módosított változatával. Az Y-20-100-as modell megnövelt törzshossza lehetővé fogja tenni 28 szabvány szállítókonténer elhelyezését is. A gép 65 tonnás rakománnyal 8000 kilométert tehet meg üzemanyag utántöltése nélkül.

Dél-Koreában már a hatodik INCSÖN-osztályú fregatt került átadásra a haditengerészet számára. A 114 méter hosszú és 14 méter széles, 2300 tonnás, 120 fős legénységű GWANGJU (817) nevű egység augusztusban került vízre, építését, akárcsak másik két testvérhajójáét (GANGWON-815, és a CHUNGBUK-816) az STX végezte.

A tervezett kilencből már a nyolcadik KSS-2 osztályba tartozó tengeralattjáró is vízre került Dél-Koreában. A német Type 214-en alapuló, 1800 tonnás vízkiszorítással rendelkező LEE BEOM-SEOK nevű tengeralattjáró 65,3 méter hosszú, 6,3 méter széles. Az egységet, akárcsak másik két társát a Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering építette meg, szemben az osztály első öt tengeralattjárójával, amik a Hyundai Heavy Industries gyárában készültek.

A levegőfüggetlen meghajtással rendelkező LEE BEOM-SEOK a Siemens üzemanyagcelláknak köszönhetően két hétig képes a felszín alatt maradni 40 főnyi személyzetével. Maximális sebessége lemerülve 20 (37 kilométer per óra), felszínen 12 csomó, (22 kilométer per óra) fegyverzetét 8 darab 533 milliméteres torpedócsőből indíthatja el. 2018-ig egy további Type 214-es tengeralattjárót tervez szolgálatba állítani Szöul. Ezek után már 3000 tonnás egységek fognak épülni, ezeken függőleges indítók is lesznek a nagy hatótávolságú fegyverzet részére és ebből az osztályból 2030-ig kilenc darabot fognak legyártani.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing Vertol MH-47G Chinook.

Chengdu J-10B.

Lockheed F-104G Starfighter.

Aerospatiale AS-332L1 Super Puma.

McDonnell Douglas EF-18A+ Hornet.

Kawasaki C-1 FTB.

Sikorsky SH-3H Sea King.

Dassault Mirage 2000D.

Lockheed F-16AM Fighting Falcon.

Xian H-6K.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

NHI NH90TTH.

FTC-2000G.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+

Szuhoj Szu-27P.

McDonnell Douglas F-4EJ Kai Phantom II.

JF-17 Thunder.

Grumman F-14A Tomcat.

Chengdu J-20.

Northrop RF-5A Freedom Fighter.

Saab TF35 Draken.

MiG-29SzMT.

2016.11.05

2016.11.05. 06:16

Németországban a hadsereg részére hét újabb Leguan hídkészlettel ellátott hídvető harckocsit vásárolnak meg. A Leopard 2-es harckocsi alvázán alapuló járművek, valamint a szimulátorok és a kiegészítő berendezések 88 millió euróba fognak kerülni. Átadásukra 2018 és 2021 között kerítenek sort.

Az Indonéz Köztársaság megrendelésében reménykedve fejlesztett ki egy 105 milliméteres löveggel ellátott közepes harckocsit a német Rheinmetall. Persze a költséghatékonyság és az alacsony kockázat miatt már meglévő eszközök párosításáról van szó. Éppen ezért a Leonardo (Oto Melara) Hitfact II toronyát, melybe egy 105 milliméteres 52-es kaliberhosszúságú löveg képezi a fő fegyverzetet, egy Marder lövészpáncélos járműtestére illesztették rá. A lövés miatt megnövekedett hátrarúgás miatt a Marder Medium Tank RI futóművét megerősítették.

Október utolsó hetében hajtotta végre első repülését a Leonardo Merlin Mk. 4 helikoptere. A brit tengerészgyalogosok égi paripája összecsukható főrotort, a faroktartó mellé hajtható farokrészt, a hajófedélzeti üzemnek jobban megfelelő futóművet, nyűgöző pontokat, valamint a gyorsköteles ereszkedéshez függesztési pontokat kapott. Az eddig megszokott zöld festés is már a múlté lett, hiszen a forgószárnyas szürke színben tündököl. A pilótafülkébe a haditengerészet HM.2-es variánsáról már ismert nagyméretű kijelzők kerültek beszerelésre. A tengerészgyalogság 25 forgószárnyasa jelenleg két század állományában található meg, a 845. és a 846. század is a Yeovilton-i bázison települ. Az első példány már ebben az évben átadásra fog kerülni, míg a 25-ik 2020 decemberéig kerül átadásra.

Szintén az Indonéz közepes harckocsi beszerzési pályázatra készült el a török FNSS és a helyi PT Pindad fejlesztése. Az MMWT (Modern Medium Weight Tank) első prototípusának gyártása már el is kezdődött. A mindössze 2014-ben kezdődő közös munka eredménye egy elektronikus vezérlésű sebességváltóval ellátott, minimum 20 LE/tonna arányt felmutató, minimum 450 kilométeres hatótávolságú harckocsi lesz. A 3 fős személyzetű páncélos legnagyobb sebessége 70 kilométer per óra lesz, fegyverzetét egy csőszájfékkel ellátott 105 milliméteres löveg alkotja majd, de egy párhuzamosított 7,62 milliméteres géppuska is helyet kap a toronyban.

Irak a márciusban veszteséglistára került Cessna AC-208 Caravan pótlására és a légierő fejlesztése céljából két új példányt rendelt meg. A felfegyverezhető variáns darabára 3 millió dollár körül mozog, ezek viszont eddig is igen jelentős szerepet játszottak az Iszlám Állam elleni harcokban mind felderítési, mind fegyveres támogató szerepkörben.

Indiában újabb igen nagy kiadással járó repülőgép-építési program van kibontakozóban. A cél még mindig a szovjet-orosz eredetű harci gépek pótlása. A 13-15 milliárd dolláros tervezet szerint 200, de akár 300 egyhajtóműves vadászbombázó gyártása valósulna meg az országban. A megmérettetésen természetesen az amerikai Lockheed Martin F-16-os és a svéd SAAB JAS-39 Gripen a legesélyesebb.

Új-Delhi a páncéloserőket is fejleszteni kívánja, éppen ezért azt tervezik, hogy Oroszországtól vásárolnak 464 T-90MSz harckocsit. A típus régebbi változatából jelenleg 850 darab áll hadrendben, azonban a pakisztáni fenyegetés miatt továbbiak beszerzésére tartanak igényt. Éppen ezért az új harckocsikkal 10, az országi nyugati részén állomásozó páncélosezredet terveznek átfegyverezni. Indiában 2020-ig a T-90-ből 1657 darabot kívánnak rendszeresíteni.

Kínában a Norinco is színre lépett VT-5-ös jelzésű harckocsijával. A gyártó elmondása szerint a típust elsősorban exportra szánják (talán szintén Indonézia?). A hegesztett acél páncél kiegészíthető további kompozit páncéllemezekkel és reaktív páncélzattal is, vagy akár mindkettővel, így a VT-5-ös tömege elérheti a 33, vagy a 36 tonnát. Hossza lövegcsővel együtt 9,2 méter, szélessége 3,3 méter, magassága 2,5 méter. Az 1000 lóerős motorral mozgatott harckocsi fő fegyverzetét egy 105 milliméteres löveg alkotja, személyzete 3 fő. A löveg töltését automata végzi, a lőszerek elégő hüvellyel készülnek, az irányzó és a parancsnok számára külön-külön került beépítésre a nappal és éjjel egyaránt használható célzórendszer. A torony tetején egy távirányítású fegyverállványban nyert elhelyezést a 12,7 milliméteres nehézgéppuska.

Hat hónapon keresztül tartózkodik a dokkban a USS ESSEX (LHD 2)  WASP-osztályú partraszállást támogató helikopterhordozó, hogy alkalmassá tegyék a Lockheed Martin F-35B Lightning II-es  rövid távon fel-és függőlegesen leszálló vadászbombázók üzemeltetésére. Az ESSEX 2017 márciusában tér vissza a szolgálatba, immáron a harmadik olyan egységként, melyről az ötödik generációs gép bevethető.

Öt Lockheed Martin F-35B Lightning II repülőgép landolt a USS AMERICA (LHA 6) partraszállást támogató hordozón október 28-án. A 44971 tonnás vízkiszorítású egység hossza 257 méter, szélessége 32 méter. Legénységének létszáma 1059 fő, ebből 65 tiszt és mellettük további 1687 fő elhelyezésére nyílik lehetőség. A WASP-osztály egységeihez képest nagyobb hangárfedélzettel, kibővített repülőgép üzemanyag-tároló kapacitással és „zöld” üzemanyaggal üzemelő gázturbinás hajtóművekkel lett ellátva, melyek generátorokat forgatnak meg, így a hajó mozgatásáról villanymotorok gondoskodnak. Feladata elsősorban az F-35B Lightning II-esek és az MV-22 Osprey gépek szállítása a partraszállások légi támogatása céljából. E cél megvalósítása érdekében összesen hét F-35B bevonásával fedélzeti teszteket fognak végrehajtani. Ezek során nem csak repülésekre kell gondolni, hanem különféle szintű karbantartási munkálatok hajón történő elvégzésére is. Az egyik ilyen például az emelőlégcsavar cseréje lesz.

Az F-35-ös program jól halad, még a kisebb-nagyobb technikai gondok sem hátráltatják nagyobb mértékben. Erre jó példa az, hogy egy újabb, immáron kilencedik rendelési állományról (LRIP 9) is megállapodás született. Ez a 6,1 milliárdos kiadás 57 példányt foglal magába, a 42 F-35A, 13 F-35B és 2 F-35C darabára 3,7 százalékkal lesz alacsonyabb, mint az előző, LRIP 8-as rendelési állományé és 58%-al kisebb, mint az elsőé! Ez gépenként 1,1 millió dollárral alacsonyabb darabárat feltételez a 8. rendelési állományhoz viszonyítva, vagyis gépenként 107 milliót, igaz hajtóművek nélkül. A hajtóművekről egy külön szerződés szól, abban 66 Pratt & Whitney F135-ös került bele, 1,4 milliárd dollárért. A kilencedik rendelési állomány utolsó példányának átadásával már 266 darab F-35-ös lesz megtalálható nyolc nemzet haderejében.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

MBB Bo-105P1M.

Nord 2501F Noratlas.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Chengdu F-7PG.

Panavia Tornado GR.4.

Grumman F-14B Tomcat.

Aerospatiale Hkp10 Super Puma.

Szuhoj Szu-27UB.

Dassault Super Etendard.

McDonnell Douglas RF-4C Phantom II.

MiG-29 Fulcrum.

Eurofighter EF-2000 Typhoon FGR.4.

Mitsubishi F-2A.

2016.10.29

2016.10.29. 07:16

Lengyelország két Gulfstream G550 üzleti repülőgépet szerez be a VIP szállítási feladatok ellátására. A két gép 2017. augusztus 17-ig kerül majd leszállításra, a két gépért Varsó 111 millió dollárt fog fizetni. Egy további, szintén kormányzati szállítási célokra szolgáló repülőgépet is be kívánnak szerezni, ez azonban nem 8 fős szállítási kapacitású lesz, hanem 65-100 utast tud majd a levegőbe emelni. Itt azonban nem fő szempont, hogy új gyártású legyen.

Oroszországban már elkészült a Szuhoj T-50 PAK-FA kilencedik prototípusa is. A tervek szerint ez a példány már a sorozatban gyártandó példányok fedélzeti elektronikájának és a fegyverzet próbáinak elvégzésére fog szolgálni. A típus új hajtóművéről is érkezetek hírek. Ezekből kiderül, hogy a 117-es gyártmány 2017 utolsó negyedévében fog első alkalommal a levegőbe emelkedni és várhatólag két évig fog tartani a tesztelés.

Az izraeli légierő átvette a negyedik Lockheed Martin C-130J Super Hercules katonai szállító repülőgépét. A helyi megnevezéssel Sámson-nak hívott típusból az év végéig még további két példányt fognak leszállítani számukra. Egy hetedik példány 2018 végére fog hadrendbe állni.

Most már nem titkos az a terv, melyet az izraeli haditengerészet szándékozott véghezvinni. Helyi lapértesülések szerint ugyanis az eddig megrendelt hat DOLPHIN-osztályú tengeralattjáró mellé további hármat kívántak megrendelni Németországtól. Meg kell jegyezni, hogy ebből a hatból az utolsót még csak a következő évben adják át számukra. Az újabb 1,3 milliárd dolláros beszerzés tényét a védelmi minisztérium eddig még nem erősítette meg.

Katarban már majdnem a megrendelt, 62 darab Leopard 2A7 + fele leszállításra került. A Krauss-Maffei Wegmann által készített harckocsi tornyának tetőpáncélzatára egy 12,7 milliméteres nehézgéppuskával ellátott FLW200-as távirányítású fegyverállvány került felszerelésre. Katar a modern páncélosokhoz megkapja a Rheinmetall Waffe Munition 120 milliméteres programozható DM11-es lövedékét is.

Iránban sikerrel tesztelték a helyi fejlesztésű aktív páncélzatot. A Zolfaqar harckocsira szerelt rendszer fázisvezérelt radar segítségével érzékeli a páncélos felé rapülő rakétákat és lövedékeket. A 360 fokos körben védelmet biztosító aktív páncélzat felépítése lehetővé teszi, hogy mindenféle járműre felszerelhető legyen.

Új-Mexikóban már augusztus óta folyik a tuniszi légi-és földi személyzet típusátképzése a Bell OH-58D Kiowa Warrior felderítő helikopterekre. A hat hónapos időszak alatt 24 pilóta és 50 műszaki mélyül a típus rejtelmeiben. A 24 Bell OH-58D Kiowa Warrior felderítő helikopter felszerelésekkel és fegyverzettel együtt 100 millió dollárba került az észak-afrikai országnak.

Nigéria október 21-én aláírta a szerződést Pakisztánnal 10 Pakistan Aeronautical Complex Super Mushshak alapfokú oktató repülőgépről. A Saab MPI-17 továbbfejlesztésével létrejött gépet 260 lóerős Lycoming dugattyús motorral látták el, amelyekből Szaúd-Arábia, Omán, Irán, Katar, és Törökország is rendelt már.

Ukrajna kész gázturbinákat szállítani India számára, amennyiben Új-Delhi megvásárolja Oroszországtól a fegyveres összetűzések miatt hajtóművek nélkül maradt a Project 22350 ADMIRAL GORSKOV-osztályú fregattokat. A közelmúltban megjelent hírek többségében csak az Sz-400-as légvédelmi komplexumok eladása szerepelt a két ország közötti megegyezés említésében, pedig a hányatott sorsú hajóosztály India számára történő eladásáról is folynak tárgyalások. Kormányközi megállapodás már megszületett négy egység beszerzéséről.

Két éve folyó tárgyalások után újra sínen van a japán ShinMaywa US-2 kétéltű repülőgépek India számára történő eladása. Az egyeztetések legutóbb az miatt akadtak meg, mert a vevő túlságosan magasnak találta a beszerzési árat. Most japán 133 millió dollárról, 113 millióra csökkentette az egyes példányok darabárát, ami már elfogadhatónak tűnik Új-Delhi számára. A 12 gép beszerzéséről folyó tárgyalások sok forrás szerint már a vége felé járnak.

A Fülöp-szigeteki Köztársaság a dél-koreai Hyundai Heavy Industries hajógyártól rendelte meg két új fregattját. A 2600 tonnás egységek az INCSÖN-osztályon alapulnak. A 107 méter hosszú egységek 4500 tengeri mérföld hatótávolsággal rendelkezik majd és fegyverzetükben egyaránt megtalálható lesz a légi, felszíni és felszín alatti célpontok ellen alkalmazhatók is.

A Cobham már szerződést kötött a Bell-Boeing párossal a tengerészgyalogság MV-22B Osprey billenőrotoros repülőgépek fedélzetére szánt légi utántöltő rendszer fejlesztéséről. A VARS (V-22 Aerial Refueling System) lehetővé teszi majd, hogy az Osprey támogassa a haditengerészet és a tengerészgyalogság repülőgépeit üzemanyag átadásával.

A VARS minél előbbi rendszerbe állítása jelentősen segítené a Lockheed Martin F-35B Lightning II harcászati alkalmazásának bővítését. A szállítótérbe könnyedén beszerelhető VARS alapját a Cobham FR300-as hajlékony csöves légi üzemanyag átadó rendszere fogja képezni, ami már használatban van a KC-130-as gépeken, de a légi utántöltésre bérelhető Omega KC-707 tankerein is ezt alkalmazzák. Az első VARS várhatólag a tesztek befejeződése után, 2018-ban kerül majd átadásra.

Ecuador vevőt keres három, már több mint egy éve használaton kívül helyezett HAL Dhruv helikopterére. Az indiai típust 2008-ban vásárolták meg hét példányban 45 millió dollárért. Ezek közül négy került veszteséglistára 2009 és 2015 között. A legutóbbi eset után szüntették be a típust repülését az ecuadori légierő (Fuerza Aérea Ecuatoriana) színeiben.

Végrehajtotta első repülését a brazil haditengerészet részére gyártott első H225M helikopter. A BRA-05 prototípust Telephonics APS-143 radarral, SAFIRE III elektrooptikai/infravörös kamerákat rejtő szenzortoronnyal, valamint két MBDA AM39 B2M2 Exocet hajók elleni rakétával is felszerelték. A haditengerészet 2018-ban fogja átvenni az új forgószárnyast.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault Mirage 2000D.

General Dynamics F-111F Aardvark.

Westland WG-13 Lynx HAS.3S.

General Dynamics F-16CG Night Falcon.

Hongdu L-15 Falcon.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

PZL-Okecie PZL-130TC-2 Turbo Orlik.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle.

Panavia Tornado GR.4.

Grumman S-2F Tracker.

Mil Mi-2.

Rockwell B-1B Lancer.

Eurofighter Typhoon T.3.

Dassault Rafale M.

2016.10.22

2016.10.22. 07:10

Bővül a horvát haditengerészet aknafelderítő és semlegesítő képessége. Ugyanis a közelmúltban Remus 100-as vezetékes távirányítású víz alatti járműveket vehettek át az Egyesült Államoktól. Az idei gyártású 41 kg-os Remus 100-as 100 méteres mélységig képes lemerülni és a felderített robbanótestek mellé időzített robbanóanyagot elhelyezni. A gyártást végző Hydroid-Kongsberg a kezelőszemélyzet képzését két hét alatt hajtotta végre.

Olaszországban már a parlament elé lett terjesztve egy katonai beszerzés tervezete. Ebben 50 Centauro II ágyús páncélvadász és négy A-129 Mangusta harci helikopter szerepel. Az 530 millió eurós kiadással járó beszerzést várhatólag november 8-ig fogják megvitatni. A 105 milliméteres löveggel ellátott, 8x8-as kerékképletű Centauro bemutatásakor a világon egyedülálló volt, de az idő eljárt a nagyjából 30 éves konstrukció felett. A 21. évezred eleji utód a Centauro II lett, fegyverzetét egy 120 milliméteres L/45-ös löveg alkotja, ami helyett opcióként beszerelhető egy 105 milliméteres L/52-es löveg is. Lőszerei a NATO standard lőszerek, amik harckocsiknál is rendszeresítve vannak.

Természetesen ilyen erejű lőszerek következtében a hátrarúgó erő csökkentésére az integrált csőszájfék nem maradhatott el. A löveggel párhuzamosítotton7,62 milliméteres géppuskán felül, a torony tetejére egy Hitrole L távirányítású fegyverállvány került felszerelésre egy 7,62, vagy egy 12,7 milliméteres géppuskával, vagy 40 milliméteres gránátvetővel. A 30 tonnás össztömegű Centauro II 24 lóerő/tonnás teljesítményaránnyal rendelkezik a 720 lóerős Iveco motorjának köszönhetően, elődje 17 lóerő/tonna értékével szemben. Épített útról letérve boldogulását a digitális gumiabroncsnyomás szabályozás is segíti.

További érv az új, bár még csak prototípus stádiumban lévő változat mellett, hogy az eredeti variáns üzemben tartása a Freccia gyalogsági harcjárművekkel nagyobb kiadással járna, hiába rendszeresítettek belőle 359 darabot. Az olasz haderő részéről egy 136 darabos Centauro II megrendelésről már folynak tárgyalások. Az elkészült prototípussal az év végéig szeretnék a teszteket befejezni.

A 48 Mangusta helikopter közül a 16 legkorosabb példányt már csak kiképzőrepülésekre használják, kivonásukra 2020 körül kerülhet sor.

A balti térségben kialakult helyzet miatt újabb öt K130-as BRAUNSCHWEIG-osztályú korvettet vásárol meg Németország. A Bundesmarine a számos technikai újítást felvonultató, a MEKO-A100 fregatt terveinek módosításával létrehozott 5 új hajójáért anno 1,2 milliárd eurót fizetett ki.  Az 1800 tonnás egységek (BRAUNSCHWEIG [F 260], MAGDEBURG [F 261], ERFURT [F 262], OLDENBURG [F 263], LUDWIGSHAFEN AM RHEIN [F 264]) mellé további kettő 2019-ig, míg a másik három 2023-ig áll majd hadrendbe, hiszen a következő évi költségvetésben már szerepel a korvettek beszerzésére fordítandó összeg egy része.

Belgiumban a BAE Systems és a Eurofighter konzorcium a már meglévő ipari kapcsolatokra alapozva szeretné megrendeléshez segíteni a Typhoon vadászbombázót. Jelenleg már ugyanis a Eurofighter programba bedolgozó cégekkel 200 belga vállalkozás van kapcsoltban, igaz ezek nem érintik a harci repülőgép programját.

Nagy-Britanniában egyre inkább fontolgatják 800 darab német építésű Rheinmetall/Krauss-Maffei Wegmann Boxer gyalogsági harcjármű megvásárlását 3 milliárd font ellenében. Tennék mindezt a szokásos tendereztetés, versenyeztetés nélkül, mégpedig azért, hogy kivédjék a font Brexit okozta inflációját. A számítások szerint, így akár 40%-al is olcsóbban lehetne leváltani az FV430-as és a Scimitar CVR (T) sorozatba tartozó páncélosok még hadrendben lévő példányait. Erre a célra még 2015 szeptemberében elindított a brit hadsereg egy kiválasztási procedúrát, amelyben a Boxer-en kívül a Nexter VBCI, a General Dynamics Stryker és a finn Patria AMV is érdekelt volt.

Élettartamuk felénél nagyjavításra és korszerűsítésre kerül Portugália TRIDENTE (S160) és ARPAO (S161) nevet viselő tengeralattjárói. A két egység 2010-ben került átadásra, építésüket a német Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW) végezte. Gyártó általi jelölésük U 209PN, azonban ezek az U 214-es osztály tervei alapján készültek el. Ugyanis a tengeralattjárók beszerzése idején a német gyártó még az U 209–el pályázott, azonban később már az U 214-es tervével állt elő. A felszín alatti egységről eddig sem feledkeztek meg a országban, hiszen 2014-től alkalmassá váltak az UGM-84 Sub-Harpoon Block II-es robotrepülőgépek bevetésére. A majd 48 millió eurót felemésztő munkálatok elvégésére a ThyssenKrupp Marine Systems nyerte el a lehetőséget. Ennek köszönhetően az NRP TRIDENTE (S160) 2018-ig Németországban fog megújulni 23,9 millió eurós költségen. Testvérhajója az NRP ARPAO (S161) 2018-tól 2020-ig kerül korszerűsítésre 24 millió euróért, de már a hazai, állami tulajdonú Arsenal do Alfeite közreműködésével.

Pakisztánban a héten hivatalosan is megerősítették, hogy a haditengerészet számára Kínától vásárolnak meg nyolc tengeralattjárót. A 4-5 milliárd dollárosba becsült üzlet ténye már évek óta forgott a nemzetközi sajtóban, azonban az utóbbi időben pakisztáni és kínai forrásokból is egyre több megerősítést nyert. A tengeralattjárók fele Pakisztánban kerül majd megépítésre.

Ugyancsak Kínához és a tengeralattjárókhoz kötődik az a hír, melyben arról tudósítanak, hogy 40 évnyi szolgálati idő után kivonásra került egy nukleáris maghajtású egység. Gyaníthatóan egy HAN-osztályú tengeralattjáróról lehet szó, mely hajóosztály az évtized végére teljes mértékben nyugdíjazásra kerül. A tengeralattjáró a haditengerészet múzeumába fog kerülni a tervek szerint.

Évek óta tartó huzavona után végre pont került a Tajvani tengeralattjárók számára történő torpedók beszerzési történetére is. Az Egyesült Államok hosszú ideig nem járult hozzá az Mk48-as torpedók eladásához, gyaníthatóan a Kínával szemben folytatott politikai játszma miatt. Ugyanezen ok miatt Tajvan nem juthatott hozzá tengeralattjárókhoz sem, így a szigetország saját fejlesztésben kezdett. Érdekes módon a HAI LUNG-osztályú tengeralattjárók két, Hollandiától használtan megvásárolt egysége számára 2013-ban és 2014-ben beszerzésre került az UGM-84L Sub-Harpoon Block II-es tengeralattjáróról indítható hajók elleni robotrepülőgép 32 példánya, két UTM-84L jelzést viselő gyakorlópéldánnyal együtt. A 125 km-es hatótávolságú amerikai gyártmányú fegyverek a GPS-el kiegészített navigációs rendszerükben, zavarvédelmükben és a partmenti vizekben történő bevethetőségükben különböznek a Block I-es szériától.

Ausztráliában 625 felszállást, és 119 repült órát követően befejezettnek tekintik a Boeing CH-47F Chinook szállítóhelikopterek fedélzeti tesztjeit. A próbákra 2016 augusztusától kerítettek sort, HMAS CANBERRA fedélzetén.

A légierő pedig annak örülhet, hogy október 18-án megérkezett a Richmond légibázisra a harmadik C-27J Spartan szállítógépe. Az első két Spartan még tavaly érkezett nem a távoli kontinensre június 25-én, illetve szeptember 18-án. A típust repülő 35. század még ebben az évben megszerzi a korlátozottan bevethető minősítést.

A Leonardo Osprey AESA antennájú rádiólokátorával lesz ellátva az amerikai haditengerészet Northrop Grumman MQ-8C Fire Scout robothelikoptere. A radarból első körben öt példányt szerelnek fel a forgószárnyasokra tesztelési célzattal. Amennyiben a próbák során a berendezés kiválóan helytáll, további megrendelésre számíthat az európai gyártó.

A tulajdonosváltásnak köszönhetően a Lockheed Martin Company adta át az 1000. Sikorsky H-60M Black Hawk helikoptert. A típus két változatából, az UH-60M-ből 792 darabot és a HH-60M-ből 208-at szállítottak le eddig. Az amerikai szárazföldi haderő jelenleg 2135 különféle Black Hawk variánssal rendelkezik és az UH-60M 2007-től, míg a HH-60M 2008-től van jelen az állományban.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas EAV-8B+ Harrier II.

Szuhoj Szu-27P1M.

Boeing Chinook HC.2.

Dassault Mirage 2000-5Ei.

General Dynamics F-111C Aardvark.

Antonov An-72P.

Panavia Tornado GR.4.

Eurocopter EC-665 Tiger HAP.

General Dynamics F-16BM.

Berijev A-40 Albatros.

Saab AJS37 Viggen.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

CASA C-212-200 Aviocar.

Saab JAS-39 EBS HU.

Szuhoj Szu-27UB.

McDonnell Douglas RF-4EJ Kai Phantom II.

Aerospatiale SA-342M Gazelle.

Saab 105OE.

Avro 698 Vulcan K.2.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Atlas Cheetah B.

CASA C-295M.

English Electric Lightning F2A.

Tupoljev Tu-160.

McDonnell Douglas F/A-18B Hornet.

Folland Fo-141 Gnat F1.

2016.10.15

2016.10.15. 06:57

Ukrajnában a Kijevben székelő Precision Systems fejlesztett ki egy új automata gránátvetőt. Az RGS30-as jelzésű fegyver az ukrán fegyveres erők igénye hívta életre. Ők egy kicsi, könnyen hordozható, harcjárműbe ki-és beszálláskor sem akadályozó önműködő fegyvert igényeltek, minél nagyobb hatótávolsággal. Ezen koncepció alapján került megtervezésre az RGS30-as, melynek bullpup felépítése jelentősen csökkenti a hosszát. A 30 milliméteres gránátokból 5 darab fér el a szerkénytárban, mely minimálisan nyúlik csak túl a fegyver alsó síkján. Az 1600 méteres lőtávolságú fegyverből a fejlesztők elmondása szerint igen könnyen ki lehet fejleszteni további változatokat, melyek az alkalmazott gránátok űrméretében (20, 25, 30, vagy 40 milliméteres) térnének el egymástól.

Szeptember 30-án az utolsó tengeralattjárók elleni hadviselésre specializált FREMM-osztályú (Frégate Européenne Multi-Mission) fregatt került átadásra az olasz haditengerészet számára a muggianói hajógyárban. Az ALPINO nevet viselő 6700 tonnás egység, akárcsak három korábban elkészült testvérhajója a Thales Underwater Systems CAPTAS 4 alacsony frekvenciájú aktív/passzív változó mélységű szonárjával lett felszerelve. Róma számára további öt FREMM fregatt megépítése van tervbe véve, ezek közül a következő egység, mely a RIZZO nevet viseli már hamarosan befejezésre fog kerülni, átadása 2017 februárjában várható. A gyártó tervei szerint minden évben egy FREMM került majd átadásra, adott év áprilisáig befejeződően.

Október 6-án az első acéllemez ünnepélyes vágásával kezdetét vett Nagy-Britanniában a következő generációt alkotó rakétahordozó nukleáris meghajtású tengeralattjárók építési programja. A BAE Systems Barrow-in-Furness hajógyár készíti el a minden eddiginél nagyobb brit víz alatti egységek példányait, melyek hossza 152 méter lesz, míg vízkiszorításuk eléri a 17200 tonnát is. Személyzetüket 130 fő fogja alkotni, akik között a gyengébbik nem tagjai is megtalálhatók lesznek. Számukra egy külön körlet kerül kialakításra, de az oktatások lebonyolítására is egy elkülönített rész fog szolgálni. További érdekesség, hogy a hajó világításával az éjszakai-nappali fényviszonyokat próbálják majd előállítani a legénység számára. Ami talán nem ennyire jövőbemutatónak tekinthető a négy tengeralattjáró esetében, az az első időkben a Trident II D5 LE tengeralattjáróról indított ballisztikus rakéta lesz, ami a fő fegyverzetet fogja jelenteni.

Szintén ezen a napon érkeztek meg Észtországba az első CV9035 gyalogsági harcjárművel Hollandiából. A 2014 végén megszületett, 113 millió eurót felemésztő döntés értelmében 44 CV9035-ös és 6 Leopard 1-es harckocsin alapuló Dachs műszaki harckocsi beszerzéséről. Ez utóbbiakból egy példány szintén a lövészpáncélosok mellett foglalt helyet a szállítóhajó gyomrában. A fennmaradó páncélosok megérkezésére 2018 végéig sort kerítenek.

Első alkalommal próbálták ki repülés közben az új generációs TALIOS célmegjelölő konténert egy Rafale vadászbombázó alá függesztve. A Thales Optronique PDL NG (Pod de Désignation Laser de Nouvelle Génération) konténere 2014 nyarától hallgat a TALIOS névre a hivatalos közleményekben. Az infravörös és hagyományos képet egyaránt HD minőségben készítő TALIOS célmegjelölő szolgálatba 2018-tól állhat. Elsőként a Dassault Rafale vadászbombázók F3R modernizációs szintjét elért gépeken lesz majd megtalálható. Ez minden bizonnyal így is lesz, hiszen a légierő és a haditengerészet számára beszerzésre kerülő 45 célmegjelölő konténeréből 20-nak az árát már belekalkulálták a 2014 és 2019 közötti katonai költségvetésbe.

Új, megnövelt hatótávolságú rakétákkal tervezik felszerelni az orosz Pantsir légvédelmi komplexum továbbfejlesztett variánsát. A 20 helyett immáron 40 kilométerre is elrepülő rakéták elektronikai összetevőit kisebbre sikerült tervezni és ennek köszönhetően szabadult fel annyi hely, ami az igazán jelentős hatótávolság növekedést eredményezi. További elektronikai fejlesztése eredményeképpen a rakéta orrában már egy aktív radar kerül beépítésre. Az így létrejött Pantsir-SM légvédelmi rendszer termelése várhatólag két év múlva, a próbák sikeres befejeződése után veheti kezdetét. Az első prototípusok gyártása még akár ebben az évben is kezdetét veheti, amik egyaránt megjelennek majd lánctalpas páncélozott járműre és teherautó alvázára is felszerelve. Ez utóbbiról közölt rajzok alapján az eddig szállított és bevethető rakétamennyiséget is a duplájára, vagyis 24 darabosra növelnék.

Némileg előrébb tart az orosz légideszantcsapatok számára fejlesztett páncélautó programja. A 4x4-es kerékképletű, 11 tonnás tömegű, 6-8 fő szállítására képes K4386 Typhoon-VDV első példánya már el is készült. A 350 lóerős dízelmotor erejét automata sebességváltó továbbítja a futóművek felé, ezekkel elérhető legnagyobb sebesség 105 km/h, míg a maximális hatótávolság 1200 kilométer. Fegyverzetét egy a járműtest tetejére szerelt távirányítású toronyba helyezték el, amit egy 30 milliméteres gépágyú és egy vele párhuzamosított 7,62 milliméteres géppuska alkot.

Szíriából származó felvételek alapján szinte biztosra vehető, hogy a konfliktus dúlta közel-keleti ország légierejében megjelent a MiG-29-es Fulcrum SzMT változata. Arról már eddig is voltak információk, hogy a szír nagyvasakat Oroszországban korszerűsítették, de erről bizonyosságot most elsőször kaphatott a nagyvilág. A filmkockákon látható MiG-29-es szárnya alatti felfüggesztési ponton ugyanis az AKU-170E pilonon egy R-77 (AA-12 Adder) közepes hatótávolságú aktív radaros légiharc-rakéta volt látható. 2016-ból származó információk szerint Szíria összesen 30 darab egy-és kétüléses MiG-29-sel rendelkezett.

Banglades vált a következő országgá, mely megrendelte az Airbus Defence and Space C295W közepes taktikai szállítógépet. A szerződést október 11-én írták alá és mindössze egyetlen egy gépről szól, ami már a következő év második felében átadásra fog kerülni. A szerződés értékét nem hozták nyilvánosságra.

Dél-Korea légiereje az eddig megrendelt négy Boeing E-7 Peace Eye légtérfelderítő repülőgép mellé további kettőt vásárolna meg, az északi testvérállam jelentette fenyegetettségre hivatkozva. A kissé problémás fejlesztést maga mögött tudó típusból az első példány még 2011-ben érkezett meg az ázsiai országba, míg a negyedik következő év októberében kerül majd leszállításra.

Élettartam-hosszabbítással egybekötött korszerűsítési programot ajánlott a japán légierő vezetésének figyelmébe az amerikai Boeing az F-15/DJ vadászgépek tekintetében. A még mindig jelentős kirepülhető óraszámot tartogató sárkányszerkezeteket AESA antennájú Raytheon APG-63(V)3 rádiólokátorral, új számítógépekkel és elektronikus hadviselési rendszerek beszerelésével, valamint illeszkedő üzemanyag póttartályokkal és megerősített fegyverzettel (16, de akár 20 darab Raytheon AIM-120 AMRAAM levegő-levegő rakéta) tennék a 21. század eleji követelményeknek megfelelővé.

Az USAF alárendeltségében repülő Eagle vadászok sem kerülték el a Boeing figyelmét. A számukra ajánlott modernizációs csomag is tartalmazza Japán számára felajánlottakat, de egy további lehetőséget is tartogat, mégpedig a szárnyak lecserélését új gyártásúakra. Az F-15E Strike Eagle változat erősebb szárnyaival felszerelt 245 C és D variáns így 2045-ig maradhatna szolgálatban. Az első három új szárnyat a 2020-as pénzügyi évben adnák át, míg 2022-re már 10-et készítenének el belőlük és a továbbiakban év 40-et lennének képesek előállítani 2028-ig bezárólag.

Brazíliában hamarosan éleslövészeten is kipróbálják a brazil hadsereg és az EQUITRON Automacao Eletrônico Mecanica által modernizált ENGESA EE-9U Cascavel 6x6 páncélozott felderítő járművet. A program célja az, hogy bizonyítsa, a páncélos jármű kellő modernizáció után képes a kor követelményeinek megfelelni és továbbra is szolgálatba maradni. A kellő mozgékonyságról egy 320 lóerős MTU 6R926 motor, és egy ZF Friedrichshafen 6HP504C automata váltó gondoskodik az új felfüggesztéssel együttműködve. Továbbá nappali és éjszakai kamera, lézeres távmérő, Harris Falcon III taktikai rádiók, valamint a torony oldalán egy-egy Mectron MSS1.2 AC irányított rakéta alkotja korszerűsítési csomagot.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Mil Mi-24V.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Panavia Tornado GR.4.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Mil Mi-171SM.

CASA C-295M.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Saab AJS37 Viggen.

Xian H-6K.

Grumman F-14A Tomcat.

NHI NH90TTH.

Transall C-160D.

Bell/Boeing MV-22B Osprey.

Aero L-159A ALCA.

CASA C-212-100 Aviocar.

2016.10.08

2016.10.08. 07:09

Október 4-én a Spanyol Légierő (Ejército del Aire Español, EdAE) átvette az új Eurocopter H215 kutató-mentő helikopterét. A gép a 802. század állományába kerül Gran Canaria szigetén. A feladatkörhöz kapcsolódóan a gépet ellátták plusz üzemanyag tartályokkal, így hatótávolsága 560 kilométer lett. A pilótafülke kijelzői kompatibilisek az éjjellátó szemüvegekkel.

Október végén, vagy november elején az első Airbus Military A400M Atlas teherszállító repülőgép is átadásra fog kerülni a Spanyol Légierő számára. Az első repülését szeptember 5-én megejtő MSN44-es jelzésű gépet, még további 26 fogja követni, ezekből az utolsó 13 darabot exportra kívánják bocsátani.

Több millió font elköltése után megújult a brit haditengerészet TYPE-23-as DUKE-osztályú WESTMINSTER (F237) fregattja. A 24 éves egység a szokásos felújítások sorában ez a legutóbbi igen jelentős képességbeli növekedést hozott, ugyanis a BAE Systems Artisan 3D rádiólokátora is felszerelésre került, ami 800 célpontot képes nyomon követni. Szintén új az MK8-as jelzésű 114 milliméteres hajóágyú, mely percenként egytucatnyi lövés leadására képes. A WESTMINSTER (F237) fregatt várhatólag 2017 tavaszán fog szolgálatba állni.

Az Airbus Defence and Space bejelentette, hogy végrehajtotta első repülését a A330 MRTT (Multi-Role Tanker Transport) gép továbbfejlesztett variánsa.  A strukturális módisításokkal együtt az aerodinamika is módosításra került, ennek köszönhetően 1%-al csökken az üzemanyag-fogyasztás, de a fedélzeti számítógépek teljesítménye is megnövekedett. A típust eddig 10 ország választotta ki, 51 darabos mennyiségben, amelyből 28 már átadásra is került.

Következő év március 31-én feloszlik a RAF XV. repülőszázada, mely a Panavia Tornado vadászbombázókra kerülő hajózók típusátképzését volt hivatott végrehajtani. A típus szigetországba történő közelgő kivonását a Lossimouth-i bázison települő egység megszűnése is jelzi.

Tárgyalásokat folytat az orosz Uralvagonzavod Vietnammal. A T-90-es harckocsikat előállító üzem 100 páncélos eladásáról folytat egyeztetéseket az ázsiai állammal, jelenleg éppen az árról folynak a tárgyalások.

Az eddigi megrendelt 170 mellé további 90 Taurus KEPD 350K csapásmérő robotrepülőgépet vásárolna a Boeing F-15K Slam Eagle vadászbombázó számára Dél-Korea. A több mint 500 kilométeres hatótávolságú fegyvert az északi testvérállam földalatti nukleáris és rakéta létesítményeik ellen tervezik alkalmazni. A német-svéd vegyesvállalat, a Taurus Systems által gyártott csapásmérő robotrepülőgépért 1,8 milliárd dollárt fizettek ki, ezekből az év végéig 60 darab kerül átadásra.

Norvégiában hajtották végre az első éles gyakorlólövészetet az AMRAAM ER légvédelmi rakétával. Az Evolved Sea Sparrow rakéta megnövelt hajtóműszekciójával ellátott AMRAAM ER rakéta mintegy 50 százalékos növekedést tud felmutatni maximális hatótávolság és 70 százalékos növekedést maximális magasság tekintetében.

Brazíliában a 2015-ben bekövetkezett 41%-os költségvetési csökkentés ellenére továbbra is folyik a helyi építésű tengeralattjárók programja. Igencsak erős francia segítséggel megtámogatva négy hagyományos és egy nukleáris meghajtású egység elkészítését vették tervbe a dél-amerikai országban a SCORPENE-osztály terveinek alapján. A négy hagyományos meghajtású, S-BR jelzéssel illetett tengeralattjáró építése már folyik. Az SBR-1 várhatólag 2018 júliusában kerül vízre. Ezt az SBR-2-es 2020-ban, az SBR-3-as 2021-ben, míg az SBR-4-es 2022-ben fogja követni.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Panavia Tornado IDS.

Boeing C-17A Globemaster III.

Szuhoj Szu-27P.

Denel CSH-2 Rooivalk.

Lockheed UP-3D Orion.

Saab JAS-39D Gripen.

PZL-Mielec M-28B1R Bryza 1R.

McDonnell Douglas T-45A Goshawk.

Dassault Mirage IIIRS.

Szuhoj Szu-25K.

Saab 105Oe.

Eurocopter EC-665 Tiger HAD.

Lockheed Martin F-35B Lightning II.

Atlas Cheetah D.

Saab S100D Argus.

Mil Mi-24V.

Lockheed C-130BZ Hercules.

2016.10.01

2016.10.01. 07:22

Német-lengyel együttműködésben valósult meg az OSA (NATO-kód: SA-8 Gecko) önjáró légvédelmi rakétarendszer modernizálása. A Diehl BGT Defence és a WZU (Wojskowe Zaklady Uzbrojenia) munkájának eredményeképpen a képalkotó infravörös önirányítású IRIS-T-SLS rakéták kerültek felszerelése a szovjet eredetű 6x6-os kerékképletű járműre. NATO szabványú lett a barát-ellenség azonosító, melyhez új IFF antenna is társul, továbbá új, nagy hatótávolságú hőkamerás nappali/éjszakai kamera is segíti a célok felderítését, azonosítását. A navigációt és a helymeghatározást műholdas rendszer segíti.

Litvánia a múlt hét vasárnapján jelentette be, hogy a tavaly májusban megkezdett tárgyalások lezárultával a norvég-amerikai Kongsberg Defence & Aerospace és Raytheon NASAMS közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerek rendszeresítése mellett döntöttek. Vilnius több mint 112 millió dollár fog költeni a 40 kilométeres távolságig és 14 kilométeres magasságig tevékenykedni képes légvédelmi rendszerre. Ez az összeg két üteg beszerzésére lesz elegendő.

Svédországban 8 évnyi szünet után, tehát 2018-tól kezdődően újra bevezetik a sorozást. Ugyanis a hivatásos hadsereg soraiban folyamos létszámhiány van, ezt az állapotot évente nagyjából 4000, 18. életévét betöltött fiatal behívásával lehet majd megszüntetni.

Szeptember 26-án hajózott ki első alkalommal a nyílt tengerre a negyedik francia FREMM-osztályú fregatt az AUVERGNE. A 2012 augusztusában építeni kezdett egység 2015 szeptemberében került vízre. Az első próbajárat során a fregatt meghajtó és navigációs rendszerét tesztelték.

Oroszországban újra szeretnének visszanyúlni a szovjet idők egyik félbemaradt fejlesztési tervezetéhez. Az egy megawattos szén-dioxidos nagyteljesítményű lézerfegyver fejlesztését még 1977-ben kezdték el, első repülését pedig egy átalakított Iljusin Il-76MD szállító repülőgép fedélzetén, ami akkora már a Berijev A-60-as jelzést viselte, 1981. augusztus 19-én hajtotta végre. Fő feladatának a Föld körül alacsony pályán keringő felderítő, illetve rakétaindítást figyelő műholdak megvakítását szánták, erre nagyjából 1500 kilométeres magasságig képes is lett volna.

A program beszüntetéséig két A-60-as repülőgép-fedélzeti lézer laboratórium készült el, egyes források tudni vélik, hogy a program sikerrel történő befejezése után a szovjetek egy még erősebb lézerfegyvert is létrehoztak volt. A program feltámasztásáról már 2009 óta röppenek fel újra és újra hírek. Most megint a tervezet feltámasztásáról cikkeztek, hordozóplatformként már az Iljusin Il-476-os típus lett megemlítve A-60SE jelzéssel, de a későbbiekben elképzelhető, hogy az új fejlesztésű stratégiai bombázó, a PAK-DA is felszerelésre fog kerülni lézerfegyverrel.

Újabb típusra kerül majd integrációra a Lockheed Martin Sniper ATP célmegjelölő konténer. Az F-15, F-16, F-18, A-10, B-1, B-52, F-2 és Harrier típusok után kilencedeikként, a Eurofighter Typoon lép be a sorba, mégpedig Kuvait jóvoltából. A közel-keleti állam 18 célmegjelölő konténert rendelt meg a gyártótól, ezek már a következő évtől átadásra fognak kerülni.

Szeptember 28-án végrehajtotta első repülését a HAL Tejas Mk.1-es harmadik sorozatgyártású példánya. Az SP-3-as első felszállását követően csak 15 percet tölthetett a levegőben, az alacsonyan lógó felhők miatt. A General Electric F404-GE-IN20-as hatóművel ellátott gép hamarosan a típust elsőként használó 45. Repülő tőr század állományába kerül.

Jövő év elején válik teljessé a Malajzia Airbus Military A400M Atlas flottája. Az európai teherszállítóból az ázsiai ország négy példányt rendelt meg, ezek közül az elsőt 2015 márciusában, a másodikat ez év elején, míg a harmadikat ez év közepén vehették át.

Egyre inkább kezd testet ölteni Kína első hazai repülőgép-hordozója, a most még csak Type 001A-ként emlegetett egység a Dalian hajógyárban. A hajótestre már felkerült a szigetnek felépítmény is, ami kilencszintes és nagyjából 30 méter hosszú. Ennek hátsó részét megnézve nagy valószínűséggel megállapítható, hogy a hordozó meghajtásáról olajtüzelésű kazánok és gőzturbinák fognak gondoskodni. Ahogy haladnak az építéssel mindinkább úgy tűnik, hogy a Type 001A a szovjet/orosz KUZNYECOV-osztály továbbfejlesztése, kínai továbbgondolása lesz, az Ukrajnától félkészen megvásárolt LIAONING tapasztalatainak felhasználásával.

Szeptember 27-én mutatták be az első Ausztrál megrendelésre épített Boeing P-8A Poseidon tengeri járőrgépet. Az új típus, melynek első példánya november 15-én fog megérkezni a megrendelőhöz, a tervek szerint 2020-ig fogja leváltani elődjét, a Lockheed AP-3C Orion tengeri járőrgépet. A 12 kengurus felségjelzésű Poseidon otthona az  Edinburgh-i légibázis lesz.

Egyre nagyobb gondot jelent a vészesen fogyó élettartam az amerikai haditengerészet repülőgépeinél. 150 darab régebbi Hornet repült óraszámát tolják ki egy SLEP-nek hívott nagyjavítással egybekötött élettartam-hosszabbítással 6000 repült óráról 10000-re. Mivel azonban a védelmi költségvetés csökkentése miatt a SLEP nem haladhatott a kellő ütemben, ezért az újabb Super Hornet példányok nagyobb leterheltséget voltak kénytelenek elviselni az elmúlt években. Ennek köszönhetően néhány újabb építésű Super Hornet a régebbi variánssal egy időben éri el a tervezett repült idejét. A Boeing persze készült az újabb változatok további életben tartására is a SLAP programmal.

2020 közepére várható a Lockheed Martin F-35 Lightning II-es hajtóművének átfogó korszerűsítése, vagy egy másik típusra történő cseréje. A Pratt & Whitney F135 továbbfejlesztett változatától, vagy utódjától 10%-al nagyobb tolóerőt, valamint 25 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyságot várnak majd el.

A polgári repülésben már évek óta jelenlévő szárnyvégfül megjelenhet a C-130 Hercules teherszállítókon is. Az amerikai légierő szeretné minél inkább csökkenteni kiadásit, így a nagygépek közül a legelterjedtebbnek számító Hercules által elégetett üzemanyag csökkentése igen eredményes lehet. Az Idaho-ban székelő Tamarack Aerospace Group által kifejlesztett szárnyvégfül a cég szerint 10%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet, javítja a fel-és leszállási jellemzőket magas hőmérsékletű és nagy magasságban lévő repülőtereken, növeli a terhelhetőséget, megrövidíti a fel-és szálláshoz szükséges pályahosszt, de a szárny terhelését is csökkenti, növelve ezzel élettartamát. 2014-ben egy MC-130J Commando II-est már elláttak ideiglenes jelleggel szárnyvégfülekkel. Akkor nyolc tesztrepülés során vizsgálták a gép tulajdonságait, de az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.

Brazíliában a hadsereg szeretne beszerezni néhány kéthajtóműves, 2 tonna rakomány szállítására képes, a törzs hátsó részén rámpával ellátott teherszállító repülőgépet. Az ország eldugottabb zugaiban lévő kisebb bázisok, helyőrségek ellátásában alkalmazható típus keresése közben került megvizsgálásra az amerikai nemzeti gárda állományából 2014-ben nyugdíjazásra került Shorts C-23B Sherpa is. A hadsereg tisztjeiből álló küldöttség már az Egyesült Államokba is utazott a gépek megnézése okán.

A szomszédos Argentínában viszont éppen egy szállítógép búcsúzását készítik elő. Ugyanis a Fuerza Aérea Argentina (FAA) utolsó Fokker F-27-400M gépe, (lajstromjel: TC-79) mely a 4. Légiszállító Repülőszázad állományában található meg november 24-én kivonásra kerül.

 

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Iljusin IL-38N.

Northrop F-5F Tiger II.

Dassault Mirage 2000D.

NHI NH90NFH.

Szuhoj Szu-22M4 Fitter-K.

Boeing EA-18G Growler.

Hongdu K-8E Karakorum.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

MiG-29G.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

McDonnell Douglas F-15DJ Eagle.

Szuhoj Szu-24M Fencer.

Rockwell B-1B Lancer.

English Electric Lightning F.2.

MiG-31BM.

2016.09.24

2016.09.24. 07:47

Hamarosan megjelenhet a repülőgépek fedélzetén a BriteCloud repülőgép fedélzeti aktív csali. Az eszközt még 2013 novemberében mutatták be, fejlesztése azóta is tart. Az első gép, melynek fedélzetén megjelenik a BriteCloud, egy Panavia Tornado lesz. A RAF gépét még az idén alkalmassá fogják tenni a rendszer alkalmazására, természetesen első időszakban, csak mint légi próbapad. Amennyiben a tesztek az elvártak szerint fognak haladni a BriteCloud repülőgép fedélzeti aktív csali már 2017 közepén hadrendben állhat a brit királyi légierő repülőgépein. A BriteCloud a szabványos 55 milliméteres dipólköteg szóróban kerül elhelyezésre és kivetését követően képes a légi és földi radarok, valamint a repülőgép felé tartó félaktív és aktív vezérlésű rakéták számára célként funkcionálni, megmentve ezzel az indítást végző repülőeszközt. A BriteCloud-ban használatos technológiák már bizonyítottak az eddig tesztek során, így az indítást végző gépet érő rádióhullámok BriteCloud általi előállítása, megfelelő erősségű kisugárzása és ezzel a rakéták eltérítése könnyen megvalósíthatónak tűnik a fejlesztő szerint.

Szeptember 19. és 30. között négy spanyol F/A-18 segítségével végeznek indítási teszteket a svédországi Vidsel lőtéren. A fegyver, mely próbák során a középpontban tartózkodik, pedig nem más, mint a KEPD-350 Taurus csapásmérő robotrepülőgép.

Svédországban eldőlt, hogy a Norvégia által megrendelt, majd visszamondott 24 FH-77 BW L52 Archer 155 milliméteres önjáró tarackot a svédek vásárolják meg. Norvégia még 2013. december 6-án jelentette be ugyanis, hogy 550 millió norvég korona elköltése után (ebből 380 millió a fejlesztésre, 170 millió a beszerzésre ment el, összesen pedig 770 milliót szántak a projektre) felmondja az FH-77 BW L52 Archer 155 milliméteres önjáró tarackok megrendeléséről szóló szerződést. Az okot a késedelmes szállításban határozták meg, ami igaz is, hiszen a 24 Archer-ből 2013 végére már az utolsót is át kellett volna adni a gyártónak, a BAE Systems Sweden-nek. Ezzel szemben az első négy önjáró tarackot 2013-ban adták át a svédek számára.

Ez azonban nem így történt, ezért a norvégoknak más megoldást kell találniuk a még hadrendben lévő 18 M109-es önjáró tarack leváltásra. Norvégia és Svédország ettől függetlenül továbbra is együttműködik olyan tüzérséget érintő programokban, mint az ARTHUR tüzérségi radarok, az Odin tűzvezető rendszer, vagy a kiképzés. Svédországban a hadsereg részre még a 2013-as év szeptemberében adták át az első módosított 6×6-os Volvo A30D terepjáró gépjármű alvázán létrehozott Archer tüzérségi eszközt, aminek prototípusait 2005-ben és 2006-ban vizsgálták meg a svéd hadsereg szakértői és 2008-ban döntöttek a beszerzésük mellett. A svéd döntésnek köszönhetően, így mind a 48 Archer legyártásra kerül, de ezekből csak 36 kerül a svéd szárazföldi erő állományába, ráadásul ezekből 12 tartós tárolásban lesz. A maradék 12 példányra majd a svédek keresnek vevőt.

Október helyett csak novemberben futhat ki a Földközi-tenger irányába az orosz ADMIRAL KUZNYECOV repülőgép-hordozó és a kíséretébe tartozó hajók. A bejelentetthez képest egy hónapos késés okát az orosz média nem taglalta, de jó eséllyel sejthető, hogy a repülőgép-vezetők megfelelő jártassága állhat a háttérben. Szíriához érkezvén ugyanis akár földi célpontok elleni fegyverhasználatra is sor kerítenének az orosz gépek, így ebben megfelelő gyakorlattal kell már rendelkeznie addigra a pilótáknak. Az ADMIRAL KUZNYECOV repülőgép-hordozó 14 darabos gépállományát a már jól ismert Szuhoj Szu-33-as gépek mellett, négy MiG-29KR fogja alkotni. Előbbi típust a közelmúltban tették alkalmassá pontosabb bombázás végrehajtására, a Szuhoj Szu-24M2 bombázókon alkalmazott Gefest SzVP-24 számítógép beszerelésével. A kisebb MiG-29KR már eleve a többfeladatúságot szem előtt tartva került kifejlesztésre, de mivel csak nemrégiben jelent meg a flottánál, a személyzetnek itt is kellő jártasságot kell szereznie.

Erősített páncélzattal és korszerűbb infravörös képalkotó kamerákkal felszerelve mutatta be a Kurganmashzavod az BMP-3M-100 Dragun (Dragonyos) gyalogsági harcjárművét. A BMP-3M-100 Dragun 2A70 100 milliméteres lövegből, 2A72 30 milliméteres gépágyúból és 7,62 milliméteres PKTM koaxiális géppuskából álló fegyverzetét egy távirányítású toronyba szerelték. A motort és a sebességváltót a páncéltest orr-részébe helyezték át. Az eddig használt UTD-29M típusú, 10 hengeres, 4 ütemű, vízhűtéses 500 lóerős erőforrást egy UTD-32-es 816 lőerősre cserélték le. A járműtest hátsó részébe került deszanttérben 8 lövészkatona szállítására van lehetőség. A háromfős legénység által üzemeltetett BMP-3M-100 Dragun tömege 21 tonna, a közúti sebessége 70 kilométer per óra, úszáskor legmagasabb sebessége 10 kilométer per óra, hatótávolsága 600 kilométer. Az állami vizsgálatokat várhatólag a következő évben fogják végrehajtani a BMP-3M-100 Dragun gyalogsági harcjárművel. A kissé távolabbi jövőre vonatkoztatva a gyártó szeretne egy egész járműcsaládot is megalkotni a BMP-3M-100 Dragun alapján.

Az orosz állami Rosztek egyik leányvállalata, a KBM (Konstruktorskoe Büro Mashinostroyeniya) befejezte egy új kis hatótávolságú mobil légvédelmi rendszer fejlesztését. A Gibka-Sz egy parancsnoki és maximum hat indítójárműből áll, ezek mind a VPK-233114 Tigr-M-en alapulnak. A parancsnoki járműre van felszerelve a 40 kilométeres hatótávolságú 1L122-1E Garmon rádiólokátor. A parancsnoki járműtől a terepadottságok függvényébe maximum 8-17 kilométeres távolságon belül helyezkedhetnek el az indítójárművek, melyeken infravörös kamerák helyezkednek el a négy tűzkész 9K338 Igla-Sz (NATO-kód: SA-24 Komor), vagy az újabb fejlesztésű 9K333 Verba rövid hatótávolságú (maximum 6 kilométeres) légvédelmi rakétákon kívül.

Líbiába az elmúlt három évben nagyjából 100 frissen képezett pilóta térhetett vissza tanulmányait befejezvén, csak az a kérdés, hogy a hazatérők a harcoló felek melyikét erősítik és mivel repülhetnek. Egyiptomban, ebben az évben 35-en végeztek, de 2014-ben, mielőtt a líbiai kormány összerúgta volna a por Pakisztánnal, oda is 99 kadét utazott ki. A helyzet romlásával az oktatásra szánt összeg csökkenni kezdett, így 2015 végén 55-en hazatértek. A maradók létszáma 2016 augusztusára nagyjából 9 főre apadt. 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben néhány líbiai a görög légierő akadémiáján kezdte meg tanulmányait, amiket sikeresen be is fejeztek. Franciaországban a már korábban kiképzett líbiai pilóták repülhettek Dassault Mirage F1B gépekkel a Mont-de-Marsan-ban állomásozó EC 2/33 egységnél.

Botswanába érkezett egy Antonov An-124 Ruszlan szállítógép segítségével egy EC225LP Super Puma Mk II + helikopter. A forgószárnyast eredetileg a spanyol rendőrség rendelte meg 2010-ben és használta 3 éven keresztül. Ekkor visszakerült a gyártóhoz, mivel a spanyolok a kisebb EC135-ös típust részesítették előnyben és az új gépek vételárába beleszámították a nagyobb testvér értékét is. Így tárolásba került a Super Puma, majd az afrikai ország lett új hazája.

Új taggal bővült a Paramount Group Mbombe járműcsaládja. A kistestvér a Mbombe 8 nevet viseli és valójában egy 8x8-as kerékképletű gyalogsági harcjármű. Elődjeivel a Mbombe 4-el és a Mbombe 6-al a felhasznált alkatrészek tekintetében 80%-ban megegyezik, így jelentős megtakarítás érhető el rendszeresítésével ott, hol már a járműcsalád régebbi tagjai jelen vannak. A Mbombe 8 tömege 28 tonna, meghajtásáról egy hathengeres turbófeltöltéses dízelmotor gondoskodik, egy hatfokozatú automataváltó segítségével.  Végsebessége 110 kilométer per óra, hatótávolsága 800 kilométer. A hűtőrendszer és hajtáslánc már kipróbált és bevált téli körülmények között -55 Celsius fokon, de a sivatagi körülmények közötti +55 fokot is bírja. Fegyverzetét a vevő igénye szerint kívánt távirányítású, vagy személyzettel ellátott toronyba szerelhetik be.

Mégiscsak 36 darab Franciaországban gyártott Dassault Rafale vadászbombázó kerül majd beszerzésre Indiában. A 7,87 milliárd dolláros beszerzés azért felettébb érdekes, mivel ez a mennyiség jó, ha két század 2019 és 2023 között végrehajtandó átfegyverzésére elegendő. Ellenben azt sem szabad elfelejteni, hogy Új-Delhi légi nukleáris csapásmérő erőit a Dassault Mirage 2000-ek képezik és ezen feladatkörben a Rafale itt is kiválóan megfelelhet, úgy ahogy Franciaországban is. Indiai források megerősítették, hogy folytattak a franciákkal ebben az ügyben is tárgyalásokat.

Újabb nukleáris meghatású tengeralattjáró bérléséről kezdhet tárgyalásokat India Oroszországgal.  2012 végétől a K-152-es NERPA atom-tengeralattjáró (AKULA-II-es) már hivatalosan is INS CHAKRA (II) nevet viseli 10 éves bérleti időtartama alatt. 2013-ban már volt szó arról, hogy egy további orosz atom-tengeralattjáró kerülhet az indiai haditengerészet fennhatósága alá. Akkor az ideális választás az 1990-es években 60%-ban elkészült, de leállított építésű IRIBIS nevű egység volt a források szerint. Az Amur Hajógyárban található, eredetileg AKULA I-es osztályú egység befejezéséhez indiai anyagi forrásokat vennének igénybe. Elvi szinten meghajtásáról a korszerűbb, Project 855 JASZENY-osztályú (NATO megnevezése: GRANEY-osztály) tengeralattjárókban alkalmazott reaktor gondoskodhatna, míg fegyverzetét a függőleges indítótubusokban elhelyezett BrahMos csapásmérő robotrepülőgépek egészíthetnék ki. Most már azonban a jelentős előrelépést jelentő JASZENY-osztályt említették meg, mint esélyes típust. Ezen osztály tagjai képesek 5000 km-es hatótávolságú atomtöltettel ellátott manőverező robotrepülőgépek indításra is. A 13800 tonna vízkiszorítású, 119 méter hosszú JASZENY-ek legnagyobb sebessége 31 csomó, és képesek lemerülni 600 méter mélyre is.

Internetre felkerült fotók alapján megállapítást nyert, hogy Kínában a szovjet/orosz eredetű Szu-33-as megfelelőjét, a J-15-öst alkalmassá teszik katapultos indításra. A repülőgép-hordozókon használatos eszközből Kína szárazföldi bázisán két példányt is építenek, egy hagyományosnak tekinthető, gőzzel működőt, és egy elektromágnesest, mely a legújabb technológiát képviseli. A katapultos indításnál fellépő erőhatások elviselésére az orrfutóművet módosították.

Tajvanon költségvetési okra hivatkozva törlésre került 8-10 Sikorsky MH-60R helikopter beszerzése. A típust az MD-500 pótlására szerezték volna be, de a haditengerészet nagyfokú hajóépítési programjai miatt ezt a tervet nem tudták megvalósítani. Megoldást jelenthet, igaz csak átmeneti időre, a majd 20 év szolgálatba állított 21 S-70C megmaradt 19 példányának nagyfokú modernizálása.

Helyben valósulhat meg az ausztrál hadsereg M1A1 Abrams harckocsiiban alkalmazott Honeywell AGT1500 gázturbinák nagyjavítása. A páncélosok 2007-es megérkezésétől a gázturbinák javítása jelentős összeget, darabonként 500000 dollárt és időt, 6-9 hónapot jelentett, ami a rendszeresített 59 páncélos esetében igen csak rossz hadrafoghatósági mutatót eredményezett. A TAE üzemében végzett nagyjavítás esetében viszont csak 20-30 napos távolléttel kell számolni és a kiadás is nagyjából tizede lesz a tengerentúlinak. A TAE kapacitása évente 17 Honeywell AGT1500 gázturbina nagyjavítását teszi lehetővé, ez azonban bőven elegendő lesz az ausztrál hadsereg számára.

Túl van az első F-15C Eagle vadászgépre történt függesztéssel végzett repülésen a Lockheed Martin Legion Pod konténere, melyre még június 27-én kerítettek sort. Az infravörös képalkotó kamerát rejtő konténert a légi célok azonosítására tervezik használni. A nyár közepi időpont óta még 15 órányi repülés közbeni tapasztalatot szereztek a Legion Pod konténerrel a Jacksonville-i légi nemzeti gárda segítségével.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

Szuhoj Szu-34 Fullback.

Rockwell B-1B Lancer.

Dassault Mirage IIIS.

Szuhoj Szu-25UBK.

Hawker Hurricane XII.

McDonnell Douglas RF-4C Phantom II.

Saab J32B Lansen.

Mil Mi-24D.

Fouga CM-170 Magister.

Dassault Super Etendard.

2016.09.17

2016.09.17. 06:40

Lengyelországban a csapatlégvédelem modernizálása is napirenden van. A szárazföldi haderőnél jelenleg a ZSzU-23-4MP Biala önjáró légvédelmi rendszer van alkalmazásban, mely, mint azt a típusjelzése is mutatja a szovjet Silka modernizált változata. A helyi gyártású Grom kézi légvédelmi rakétákkal merősített fegyverzetű jármű azonban több szempontból is cserére érett. A pótlására szánt eszközön már dolgoznak, a Loara-NG (Next Generation) tervezet makettje már bemutatásra is került.

A PGZ (Polska Grupa Zbrojeniowa) két 35 milliméteres gépágyúval ellátott járművet álmodott meg. A lőfegyverek az Oerlikon L90 KDA licence alapján Lengyelországban készülnek, de az elektronika, a tűzvezető rendszer és a radar (PIT-RADWAR) továbbá a járműtest és a torony is helyi gyártású lesz. Persze a járműtest esetében még történhet változás, hiszen két változat is elképzelhető. Az egyik esetében, a torony a dél-koreai licenc alapján (HSW) gyártásba kerülő K9 Thunder önjáró tarack alvázára (helyi megnevezés Krab) szerelnék fel, míg a második esetben a német Krauss-Maffei Wegmann] Leopard 2-es harckocsi alvázát használnák fel. A döntést hamarosan meghozzák, mindettől függetlenül a HSW a Krab alvázát felhasználva számos, az eredeti céltól eltérő felhasználású páncélozott járművet szeretne előállítani.

Továbbra is maradunk Lengyelországban és a PGZ-nél, ugyanis a finn Patria AMV gyalogsági harcjárművek helyi gyártású variánsának bemutatásra került két, felderítésre optimalizált példánya. A Rozsomák R-1-WDR (Woz Dowodczo-Rozpoznawczy - felderítő parancsnoki jármű) és az R-2-WR (Woz Rozpoznawczy - felderítő jármű) közül az előbbi az optikai felderítésre a Leonardo Janus RSTA rendszerének nappali és thermoviziós kameráit, valamint lézeres távolságmérőjét használhatja. A kézifegyverek lövéseinek pontos helyét egy MacDonald Dettwiler & Associates (MDA) Ferret lövésdetektor segítségével állapíthatja meg a személyzet, míg egy teleszkópikus állványra az Aselsan földi célpontokat felderítő rádiólokátora, valamint egy infravörös kamera került felszerelésre. Az így, valamint az erősített páncélzatnak és a plusz kommunikációs rendszereknek köszönhetően már 23,3 tonnásra hízott Rozsomák személyzete ötfősre növekedett. A hadsereg által végzendő próbákra majd 2017 harmadik negyedévben kerítenek sort és ezek 12 hónapig fognak tartani.

Spanyolországban a hadsereg repülőerői (FUERZAS Aeromóviles del Ejército de Tierra – FAMET) szeptember 13-án átvették első két HT-29-es helikopterüket. A jelölés a NHIndustries NH90TTH változatát rejti, mely a Super Puma utódja lesz. Az NH gyártmányából eredetileg 45 példányt terveztek rendszeresíteni a légierővel közösen, ez azonban gazdasági megszorítások következtében jelentősen lecsökkent. A 2013-tól érvényes módosítás már csak 22 példányt említett, ezek közül 16 kerül a hadsereg kötelékébe, míg a maradék 6 a légierőnél állhat hadrendbe 2021-ig bezárólag.

Washington igen jelentős fegyvercsomaggal erősít meg az izraeli légierőt. Lockheed Martin C-130 Hercules teherszállító repülőgépek mellett bombákra szerelhető JDAM precízió irányítókészletek, valamint AGM-114 Hellfire irányított rakéták is a közel-keleti országba kerülnek, de mindezek mellett a 10 F-15D Eagle kétüléses harci/kiképző repülőgép jelentheti a legnagyobb képességnövekedést. Az izraeli légierőnél a kétüléses D verziót nem csak a pilóták típusátképzésre és légiharc megvívására használják, mint a változatot rendszeresítő számos országban, hanem feladatkörük földi célpontok megsemmisítésével is kibővült.

Nigéria részéről ez év novemberében várható a kínai/pakisztáni JF-17 Thunder vadászbombázó rendszeresítésére aláírt szándéknyilatkozat, megrendelésre történő módosítása. Az információk továbbra sem említik a beszerezni kívánt darabszámot, a 2012 óta rebesgetett megrendelés esetében, de annyit megemlítettek, hogy első körben 3 példány megrendelése szinte biztosan várható.

Dél-Afrikai Köztársaságban befejeződött a Denel M1 Oryx közepes szállítóhelikopterek élettartamának felénél esedékessé vált korszerűsítés. A Project Drummer nevet viselő programról még 2007-ben állapodtak meg a Denel-el, amely eredetileg befejezése 2012 júniusában lett volna esedékes. A munkálatok során több csúszást is kénytelen voltak elkönyvelni, ilyen volt például az, hogy néhány analóg rendszer nem került lecserélésre, de az általuk szolgáltatott jelet digitalizálni kellett, hogy a kicserélésre került fedélzeti rendszerek számára is értelmezhető, felhasználható legyen. A 39. Oryx helikopter elkészülte azonban a program befejeztét jelzi.

Az Oryx megszületését az ENSZ embargót kijátszva Portugáliából és Romániából származó alkatrészek tették lehetővé. Így jött létre egy tulajdonképpeni hibrid az Aerospatiale, később Eurocopter, AS330 Puma és az AS332 Super Puma, később a Cougar helikopterek összetevőiből. Az Oryx törzse hosszabb, mint a Pumáé, de rövidebb, mint a Super Pumáé. Hajtóműve, erőátviteli rendszere és a faroktartó a Super Pumán alkalmazott. Ebből a turmixból egy olyan helikopter jött létre, melynek nagyobb hasznos terhelhetősége van, mint egy Pumának és a teljesítmény-tömeg aránya magasabb a Super Puma / Cougar gépeknek. Ennek következtében az Oryx ideális szállító helikopter a meleg hőmérsékleten és a nagy tengerszint feletti magasságon. Ezek a körülmények pedig gyakran megtalálhatók a Dél-Afrikában.

A típus fejlesztése 1984 márciusában indult meg és az első felszállására 1987. szeptember 18-án került sor. Az első példány 1989 májusában lett átadva. Az élettartam közepén esedékes nagyjavítási program, mint már az említve lett 2006-ban indult. Az ötvenegy leszállított Denel M1 Oryx közepes szállító helikopterből napjainkra 42 maradt szolgálatban.

Dél-Koreában fontolgatják a 2013-ban megrendelésre került 40 darab Lockheed Martin F-35A Lightning II-es vadászbombázók mellé további példányok beszerzését is. Természetesen az északi testvérország jelentette nukleáris fenyegetés indokolnál további 20 F-35-ös megvásárlását. Ezek, a rádiólokátorok számára nehezen észlelhető gépek semmisítenék meg első lépcsőben az északiak ballisztikus rakétabázisainak irányítóközpontjait, lehetetlenné téve a rakéták elindítását.

Három évvel azután, hogy földre kényszerült, újra repülőképessé vált Argentínában egy Grumman S-2T Turbo Tracer tengeri járőrgép. Az öreg gépek Garret TPE gázturbinával történő módosítását izraeli segítséggel hajtották végre a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején. Ekkor négy példányba kerültek új hajtóművek, az első még Izraelben került átalakításra, míg a többi Argentínában készült el. Egy ötödik példány átépítése anyagi okok miatt félúton abbamaradt. Az évek során már csak három S-2T Turbo Tracer volt hadra fogható, majd a karbantartás hiánya miatt ezek is földre kényszerültek. A flotta tervei szerint még egy gépet szeretnének repülőképessé tenni a közeljövőben.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Lockheed Martin F-35B Lightning II.

Szuhoj Szu-27 Flanker.

General Dynamics F-16BM Fighting Falcon.

Saab TF35 Draken.

NHI NH90 TTH.

Lockheed C-5M Galaxy.

Dassault Mirage 2000-5Ei.

Sikorsky MH-60M Black Hawk.

Szuhoj Szu-24M Fencer.

Avro 698 Vulcan B.2.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Szuhoj Szu-34 Fullback.

Boeing EA-18G Growler.

Eurocopter AS-565SA Panther.

Grumman TF-9J Cougar.

Mitsubishi F-2A.

2016.09.10

2016.09.10. 07:32

Romániában felvetődött, hogy a szárazföldi haderő részére többcélú helikoptereket szerezzenek be. Az elvárt képességek a közvetlen légi támogatás (CAS) mellett másodlagosan a csapatszállító, és az egészségügyi evakuálási (MEDEVAC) is. Gyaníthatóan a döntéshozók látókörébe a  Eurocopter H145M, Eurocopter H215M, Eurocopter H225M, Bell OH-58D Kiowa Warrior, Bell 407GT, Bell UH-1Y Venom és a Boeing AH-6i kerül majd. Ár-érték arányban az amerikai hadseregtől idén kivonásra került és eddig több ország hadereje számára is igen kelendőnek bizonyuló Bell OH-58D Kiowa Warrior típus lehet a legesélyesebb a megrendelés elnyerésére.

Következő év végére készülhet el a Leopard 2PL első prototípusa. A 128 Leopard 2A4-et érintő modernizációban a Rheinmetall újonnan alapított helyi leányvállalata, a Rheinmetall Defence Polska is rész vesz, több, akár állami tulajdonban lévő üzemmel és céggel együtt. Az első korszerűsített páncélossal a próbák 2018-ban kezdődhetnek majd el. Ezt további öt másik fogja követni, ezek mind Németországban esnek át a modernizáción, majd a munkálatokba, erős német felügyelet mellett a Bumar-Labedy is bekacsolódik, ahol első lépésben 12 Leopard 2PL-t készítenek el.

Moszkvából érkezett hírek szerint ugyancsak 2017 lesz az a dátum, amikor kezdetét fogja venni az új orosz vadászbombázó, a Szuhoj T-50 PAK-FA sorozatgyártása. Az orosz védelmi minisztérium elképzelése szerint az első körben egyszázadnyi mennyiségben adnának fel megrendelést a típusra.

Már épül a Voronyezsi Repülőgépgyárban az Iljusin Il-112V könnyű szállító repülőgép prototípusa. Ez gép várhatóan a következő év közepén hajthatja majd végre első felszállását. A hat tonna teherbírású Il-112V a most már ukrán Antonov An-24 (Coke) és An-26 (Curl) repülőgépek utódja lesz. Az orosz védelmi minisztérium szándékai szerint a típusból 62 példányt rendelnének meg első körben. A Voronyezsi Repülőgépgyár számítása szerint a termelési ütem felfutását követően évente akár nyolc Il-112V is elhagyhatja majd a szerelőcsarnokot.

Nyolcévnyi tartós tárolás után emelkedhetett újra levegőbe egy Boeing B-52H Stratofortress az Amerikai Egyesült Államokban. A Ghostrider nevet viselő gép (gyári száma: 61-007) augusztus 30-án szállt fel a Tinker légibázis futópályájáról, ahová tavaly ősszel szállították át. Újbóli szolgálatba állítását az tette szükségessé, hogy 2014-ben egy társa tűz következtében javíthatatlan károsodásokat szenvedett, így kivonásra került. Az igencsak veteránnak nevezhető típusból 58 repül még a légierő aktív századainál, míg további 18-on a tartalékosok emelkedhetnek levegőbe. A Ghostrider majd az Észak-Dakota-i Minot bázisra kerül, hogy szolgálatát folytassa.

A Lockheed Martin a közelmúltban adta át a 2000. JASSM csapásmérő robotrepülőgépet az amerikai légierő számára. A 370 km-es hatótávolságú AGM-158A JASSM-ből és az ennél jelentősen nagyobb, 920 km-es hatótávolsággal bíró AGM-158B JASSM-ER-ből a legutolsó, 12. gyártási sorozatban 150, illetve 60 darabot készített el a gyártó. A légierő típusai közül az alapváltozatnak tekinthető AGM-158A-t a B-1B, B-2A, B-52H, F-16C/D és F-15E vetheti be, míg a nagyobb hatótávolsággal bíró AGM-158B-t csak a B-1B alkalmazhatja, de már 2013 óta.

130 darab, a légi nemzeti gárda állományába tartozó F-16C/D kapja meg a műszerfal alsó-középső részére szerelt nagyméretű kijelzőt. A Raytheon által gyártott CDU-k beszerzésére és beszerelésére 8,8 millió dolláros szerződést kötöttek a héten. A munkálatok várhatólag 2017. szeptember 30-ig be is fognak fejeződni.

A flotta légierejénél és a tengerészgyalogságnál repülő F/A-18 Hornet A/B/C/D vadászbombázók fegyverzetébe kerül majd integrálásra az egytonnás GBU-56(V)4/B precíziós vezérlésű bomba. A műholdas és félaktív lézeres irányítórendszerrel is ellátott fegyver alkalmazhatóságának megteremtése az régebbi Hornet variánsokon majd 10 millió dollárért fog megvalósulni.

Újabb megrendelés érkezett a Sikorsky Black Hawk típusára. A héten Chile döntött úgy, hogy a nagysikerű forgószárnyast fogja rendszeresíteni. A dél-amerikai ország által megrendelt hat S-70i Black Hawk variánst kutató-mentő feladatkörben tervezik használni. A gépek gyártása-összeszerelése Lengyelországban, a PZL Mielec gyárában zajlik majd. A fél tucat forgószárnyas előreláthatólag 24 hónap alatt legyártásra fog kerülni.

Argentin pilóták tesztelték a Korean Aerospace Industries (KAI) FA-50-es Fighting Eagle vadászbombázót a Dél-Koreai Köztársaságban. A sugárhajtású kiképzőgép harci feladatok ellátására is alkalmas változatát a 15. Vadászrepülő Ezred bázisán ismerhették meg jobban a dél-amerikai állam pilótái.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

AgustaWestland AW-159 Wildcat HMA.2.

AMX International AMX.

Szuhoj Szu-30SzM.

General Dynamics F-16C Fighting Falcon.

Bristol 170 Freighter Mk31M.

Mil Mi-2URP.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Dassault Mirage IIIRS.

Szuhoj Szu-22M4 Fitter-K.

Eurocopter EC-135T-1.

2016.09.03

2016.09.03. 06:50

Lengyelországban a légierő használtba vette a MiG-29-es vadászgépekhez készült új szimulátorát. A lengyel KenBIT és a szlovák Virtual Reality Media által létrejött szimulátor pótalkatrészekkel, karbantartással és képzési támogatással együtt 6 millió dolláros kiadást jelentett. A virtuális külvilág képét hat projektor állítja elő, ezekkel 180 fokos vízszintes és 80 fokos függőleges látómezőben van lehetőség Lengyelország, a balti térség és egy sor közeli légibázis és kereskedelmi repülőtér megjelenítésre.

További Lengyelországhoz kapcsolódó hír, hogy egy új harckocsi prototípusa is bemutatásra került. A PT-16 a jól ismert T-72-es családfán egy újabb hajtás, mivel a PT-91 Twardy jelentősebb módosításával jött létre. Bár a lengyel páncéloserők gerincét a német Leopard 2-es jelenti, a hazai gyártású harckocsinak is lehet jövője, de az sem elképzelhetetlen, hogy az exportpiacon lesz sikeresebb. A torony formáját a hegesztett páncélzattal tettél erősebbé és szögletessé. A löveg 120 milliméteres, eredetét jelenleg még homály fedi, lehetséges, hogy a német Rheinmetall terméke, de francia, vagy ukrán eredetű is lehet. Az biztos, hogy a szabvány NATO 120 milliméteres lőszerek kilövésére képes és automata töltőberendezéssel rendelkezik.

A páncéltesten is látható a páncélzat megerősítése, mint a frontrészen, mint az oldalán. Ez utóbbinál, a szovjet/orosz típusokról jól ismert, gumiból készült kötény felett vélhetőleg már kompozit anyagból is készülhetett a páncélzat. A védelem további erősítése is látható a PT-16-os harckocsin, ugyanis a torony két oldalán lézerbeugárzás-érzékelők lettek elhelyezve. A páncélos meghajtásáról egy Szerbiából származó 1000 lóerős erőforrás gondoskodik. A parancsnok figyelőrendszerét a távirányítású, 7,62 milliméteres géppuskával ellátott fegyverállványra szerelték.

Azerbajdzsán aláírta az ukrán Antonov An-178-es katonai teherszállítógépek beszerzéséről szóló szerződést. Az azeriekkel, mint az típus lehetséges első külföldi megrendelőjével nem is olyan régen kezdődtek a tárgyalások, a 18 tonnányi rakományt 1000 kilométeres távolságra elszállítani képes gép 12 példányának megvásárlásáról.

Litvánia a beszerzésre kerülő 88 ARTEC Boxer lövészpáncélos számára a Samson Mk2 távirányítású fegyverállványokat vásárolta meg. Az izraeli Rafael Advanced Defense Systems Ltd.-vel kötött szerződés értéke nagyjából 400 millió eurót kóstál. A litván Boxerek fegyverzetét a 4 kilométeres hatótávolságú Spike LR irányított rakétákon felül 30 milliméteres gépágyúk és 7,62 milliméteres géppuskák fogják alkotni.

Hamarosan megkaphatja fegyvereit az Egyiptom számára a DCNS Lorient-i hajógyárában épülő GOWIND 2500 osztályú korvett. A jövőre átadásra kerülő egységet további három fogja követni, ezek azonban már Alexandriában fognak megépülni. A Gowind 2500 teljes hossza 102 méter, szélessége 16 méter, vízkiszorítása 2600 tonna, maximális sebessége 25 csomó, hatótávolsága 15 csomós sebességgel számolva 6800 kilométer. A 65 fős személyzetű hajón egy EC 725 Cougar méretű helikopter fogadására képes leszállóhely is található. Fegyverzetét egy 57 milliméteres gépágyú, VL-MICA légvédelmi rakéták és MM40 Exocet felszíni célpontok elleni rakéták alkothatják.

Augusztus 29-én Indiában két üzemanyag póttartály is gondot okozott a haditengerészet egyik MiG-29K vadászbombázóján. A flotta Dega támaszpontjáról 10 óra környékén kiképzőrepülésre felszálló gépére függesztett két póttartály közül az első véletlenül esett le még a bázis határain belül, kisebb tüzeket okozva. A Fulcrum folytatta a repülést és megpróbált a másiktól is megszabadulni a tenger felett, de ez nem járt sikerrel. A bázisra visszafelé tartva a le nem oldott tartály egy parkoló felett vette búcsút a vadászbombázótól és eset le. Itt szerencsére sem emberéletet nem követelt és a parkoló járművekben sem okozott jelentősebb kárt.

Dél-Koreában az északi testvérállam által végrehajtott rakétakísérletek okán további ellenlépések megtételére készülnek. Ezek egyike a Korea Air and Missile Defense, vagyis KAMD, egy hazai fejlesztésű rakétavédelmi rendszer megalkotás lesz. Erre már a következő évben szeretnének nagyobb összeget elkülöníteni a költségvetésből. A tengeralattjáróról történt rakétaindítás másik hozománya lehet, az amerikai Boeing P-8A Poseidon tengeri járőrgépek beszerzése is. Az ázsiai országban jó ideje az amerikai haditengerészet által már évek óta, egészen pontosan 2009 óta kivont és tartós tárolásba került Lockheed S-3 Viking hordozófedélzeti tengeralattjáró-vadászok 12 példányának beszerzése volt a beszédtéma a 16 P-3CK Orion tengeri járőrgép pótlására. A Viking-nél nagyobb hatótávolságú és járőrözési idővel rendelkező P-8A-ból 4 gép megvásárlása merült fel ötletként.

Kínában a légierő átvette az első Hongdu L-15 szuperszonikus, kéthajtóműves, kétüléses kiképzőgépét. Az első repülését még 2006-ban végrehajtó típus fegyverzettel is ellátható, ezek között megtalálhatók a PL -8 levegő-levegő rakéták és az LS -6 műholdas irányítású bombák is. A korszerű kijelzőkkel ellátott műszerfallal és a számítógépes irányítórendszerrel ellátott L-15-öt gyaníthatóan a haladó pilóták képzésében fogják alkalmazni.

Tajvanon, egy éleslövészeten bekövetkezett esemény után ideiglenesen beszüntették a CM11-es harckocsikkal végzett lövészetet. Történt ugyanis, hogy a második lövés leadását követően az egyik harckocsi 105 milliméteres lövegének csöve, a füstgáz elszívót követő résznél eltört. A harckocsi személyzete sérülések nélkül megúszta az esetet. Jelenleg Tajvan legnehezebb harckocsija a hazai gyártású CM11 Brave Tiger, mely az M60A3 testének és az M48H módosított tornyának kombinációja. Ez a páncélos 54 tonnás és 450 darab áll szolgálatban belőle.

A tajvani páncéloserőket további 300 M48-as és 250 CM12-es (M48H teste a CM11-es tornyával párosítva) alkotja. Az ország földrajzi viszonyai miatt a hegyes terepen nehezen mozogna a már évek óta pedzegetett, 120-200 darabos mennyiségben megvásárolni szándékozott M1 Abrams. De az urbanizált környezetben is gondot jelenthet a tömege, hiszen a hidak nagy többségét nem 60 tonnánál súlyosabb járművekre méretezték. Hadműveleti alkalmazáskor az Abrams nagy sebesség miatt a jelenleg használt páncélosok többsége nem lenne képes lépést tartani az új szerzeményekkel. Az M1A2 120 mm-es lövegéhez jelenleg a helyi ipar nem gyárt lőszert, így ezek beszerzése, vagy licencének megvásárlása, esetleg saját fejlesztési programok elindítása csak tovább növelné a kiadásokat.

Augusztus 26-án a Luke légitámaszpontra megérkezett a 100. F-35A Lightning II. A repülőgép (14-5099 "LF" AF-100). A bázison 2014 márciusától van jelen a típus, ahol immáron három század állományát alkotja.

Már készülődik a USS AMERICA (LHA 6) személyzete az F-35B Lightning II-es fedélzeti üzemére. A gép idén ősszel fog megérkezni első alkalommal az AMERICA fedélzetére, mely egység tavasz óta már átalakítás alatt áll. A fedélzeti személyzet 30-40 tagja már ismerkedik a típussal, ugyanis a tengerészgyalogság Dél-Karolina-i Beaufort bázisán vesznek részt oktatáson, a földi-fedélzeti kiszolgálás okán. Az F-35B több érdekes kérdést is felvetett, ugyanis a belső fegyvertér miatt egy esetleges fedélzeti tűz miatt a fegyverzet vízzel történő hűtése külön megoldást igényelt. A hajtómű nagy zaja miatt a hallásvédelem növelése is előtérbe került. Az F-35B Lightning II-es a következő évben a USS WASP (LHD 1) és az ESSEX (LHD 2) fedélzetén már a közel-kelten is meg fog jelenni.

400 millió dollár értékben rendelték meg az amerikai hadsereg számára az amerikai-izraeli koprodukcióban megvalósult M1 Abrams harckocsi hídvető variánsát a JAB-ot (Joint Assault Bridge). A jármű létrehozására az Israel Military Industries és az amerikai DRS Technologies fogott össze és járt sikerrel. Ugyanis ez év június 22-én ezt a párost jelentették be, mint győztest és reménykedhettek a minimum 273 darabos, de akár 365 darabos széria előállításában. Az izraeli partner magát a hidat tervezte meg és fejlesztette ki, míg az amerikaiak az integrációban és a fejlesztési projekt összefogásában vették ki részüket a munkából. Az első két prototípus így 2013-ban került bemutatásra, majd azt követően kiértékelésre a hadsereg részéről.

Február végén, vagy március elején-közepén érkezik majd meg a hajóbontóba az egykori USS INDEPENDENCE (CV 62). A FORRESTAL-osztály utolsónak elkészült, negyedik egysége 1959. március 10-én állt szolgálatba. A bontásra Brownsville-ben kerül majd sor, ahová már vontatva fog megérkezni a nagyjából 61000 tonnás egykori repülőgép-hordozó, akárcsak a RANGER és a CONSTELLATION hordozók. Az elkövetkező időben a hajótestet alaposan ellenőrzik a vízbetörési, szivárgási helyek után fognak kutatni. Éppen az ilyen esetekre egy riasztórendszer is beépítésre fog kerülni az INDEPENDENCE testébe, ami majd a vontatóhajó fedélzetére ad vészjelzést.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault-Dornier Alpha Jet H.

Szuhoj Szu-25.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

NHI NH90 NFH.

Hawker Siddeley Harrier T.8.

Grumman  S-2T Turbo Tracker.

MiG-29G.

McDonnell Douglas F-4E AUP Phantom II.

Dassault Mirage F1C.

Agusta Westland Wildcat HMA.2.

Lockheed Martin F-16DJ Fighting Falcon.

Sepecat Jaguar IS.

AIDC F-CK-1B Ching Kuo.

Eurofighter Typhoon FGR.4.

Boeing RC-135W Rivet Joint.

Dassault Mirage 2000-5Ei.

2016.08.27

2016.08.27. 07:10

Akár már az év vége előtt is bejelenthetik az iszlám állam területei felett felderítő repüléseket végrehajtó német Panavia Tornado ECR vadászbombázók új települési helyét, a mostani törökországi Incirlik helyett. A hat harci és egy tanker/szállítógép mellett a török NATO bázison 240-250 katona is megtalálható. A két ország viszonyában a legnagyobb törést az okozta, amikor idén nyáron a német szövetségi parlament (Bundestag) elsöprő többséggel népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat.

Ankara válaszlépése nem sokat váratott magára, az elmúlt hónapokban több alkalommal is akadályt gördítettek a német politikusok légi támaszponton tett látogatása elé. Mivel a repülőtér használata decemberben lejár, nem elképzelhetetlen, hogy Berlinben egy másik támaszpont használata mellett döntenek majd. Az esélyesek között elsőként a britek által is használt ciprusi bázist kell megemlíteni, de talán görög és jordániai repülőterek is szóba jöhetnek.

Az Ukrajnával határos katonai körzetben használták éles bombavetési gyakorlaton első alkalommal a KAB-500-as precíziós vezérlésű bombát az orosz MiG-29SzMT variánsáról. A hat vadászbombázóval végrehajtott gyakorlat életszerűségét azzal is növelték, hogy azok nem a saját bázisukról szálltak fel a bombázandó célok elpusztítására.

Egy további légi fegyver is szerepelt a heti tudósításokban, mégpedig a K-32-es rakéta, melynek a végső szakaszba léptek a fejlesztési munkálatai. A Tuplojev Tu-22M3-as közepes bombázók fegyverzetében megtalálható K-22-es rakéta továbbfejlesztésének tekinthető K-32-es irányítását már GLONASS és a GPS műholdas rendszer is segíti a terepfelismerő rádiólokátor mellett. A bombázóról történő indítás után a K-32-es 40 kilométeres magasságban halad tovább és a földön, vagy vízfelszínen lévő célpontját zuhanásban közelíti meg. Az 1990-es években fejleszteni kezdett K-32-es hatótávolsága 1000 kilométer, sebessége igen magas, 4000-5000 kilométer/óra, így az ellene való védekezés igen nehéz. Szolgálatba állítása 2018 körül várható.

Oroszországban 2108-ra várják az új légtérfelderítő repülőgép, az A-100 Premier első felszállását. A légi és bizonyos földi tesztekre is egy kísérleti példány fog szolgálni, ennek A-100LL (a szovjet/orosz kísérleti gépeknél megszokott „repülő laboratórium” rövidítése) lesz a típusjele. A fedélzeti rendszerek egy Il-476-os teherszállító repülőgép átépített sárkányszerkezetébe kerülnek majd elhelyezésre.

Messze közelebbi dátum is felmerült ezen a héten az orosz légierővel foglalkozó hírekben. Ugyanis a Novoszibirszki Repülőgépgyárban hamarosan elkészül és átadásra is fog kerülni a 100. Szuhoj Szu-34 Fullback vadászbombázó.

Tunéziába megérkezett az első Bell OH-58D Kiowa Warrior felfegyverzett helikopter. A típus 24 használt példányának eladását még idén májusban hagyta jóvá az Egyesült Államok kormánya.

Az amerikai haditengerészet egyik ellátóhajójával ütközött össze a USS LOUISIANA (SSBN 743) OHIO-osztályú rakétahordozó tengeralattjáró. A hajóosztály 18-nak, vagyis utolsónak megépített egysége az USA-Kanada határ és partvidékén található Juan de Fuca szorosban találkozott a felszín feletti egységgel augusztus 18-án. Az ütközés után mind a két hajó saját erőből volt képes befutni honi kikötőjébe.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Hawker Siddeley Harrier T.4.

Jakovlev Jak-130.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

Dassault Super Etendard.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Panavia Tornado GR.4.

Douglas EB-66E Destroyer.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Westland WG-13 Super Lynx Mk88A.

AIDC AT-3.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

MiG-21MF Lancer C.

Boeing CH-47F Chinook.

English Electric Lightning F.6.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

Tupoljev Tu-160.

2016.08.20

2016.08.20. 07:38

Orosz források szerint év végéig a Kuznyecov NK-32-es hajtóművek korszerűsített változata el fog készülni. A Tupoljev Tu-160-as (NATO-kód Blackjack) stratégiai bombázók hajtóműve már évek óta, egészen pontosan 1993-tól nincs gyártásban, ezért a bombázók üzemképességének fenntartása igen nehézkessé vált. Az NK-32.02-es jelzést viselő hajtóművet a korszerűsítésen átesett Tu-160M2-es bombázók erőforrásaként tervezik alkalmazni, első közös repülésükre 2018-ban szeretnének sort keríteni.

Erősíteni szeretnék a BTR-82-es gyalogsági harcjármű fegyverzetét Oroszországban. Az elképzelés szerint az AU-220M Bajkál távirányítású torony kerülne felszerelésre a 8x8-as kerékképletű páncélosra. Ez a BMP-3-57-es tornyát és célzórendszerét takarja, aminek segítségével a BTR-82-es a harckocsikban is nagyobb kárt tudna majd tenni az 57 milliméteres gépágyújával.

Japánban rekord összegű költségvetést szeretne jóváhagyatni a védelmi minisztérium a 2017-es évre. Az 51 milliárd dolláros büdzsét a Kína és Észak-Korea jelentette fenyegetés tenné szükségessé. Meg kell jegyezni, hogy a szigetország védelmi költségvetését a védelmi minisztérium immáron öt éve folyamatosan növelné, de ez csak 2013-tól (11 évet követően) valósult meg. Jövőre az összeg túlnyomó részét a rakétavédelmi pajzs erősítésére költenék el. A tervek szerint az USA-val közösen fejlesztett Standard Missile-3 Blokk IIA-as rakétákat szereznék be a flotta hadihajói számára, ezek jóvalta nagyobb magasságban is képesek a ballisztikus rakéták megsemmisítésére, a jelenleg is alkalmazott Partiot PAC-3-ok.

Majd 2 milliárd dollár értékben kerül beszerzésre Tajvan számára amerikai fegyverzet. Egészen pontosan két, az amerikai haditengerészet állományából kivont OLIVER HAZARD PERRY-osztályú fregatt, 36 AAV-7 páncélozott szállító harcjármű, 13 MK15-ös Phalanx Block 1B közelkörzeti légvédelmi rendszer, valamint 250 darab FIM-92F Stinger kézi légvédelmi rakéta kerül beszerzésre. A szigetországi elképzelések szerint a Phalax-ok a szárazföldön kerülnek elhelyezésre, katonai bázisok légvédelme érdekében.

Argentína Dassault Mirage F1-es lehetséges beszerzéséről újabb információk láttak napvilágot. Párizs ajánlatában öt évig tartó logisztikai támogatás is benne foglaltatik, míg a vadászbombázók darabára 23 millió dollár lehet. Ezt szembe kell állítani az olasz Aermacchi M-346 Master sugárhajtású felfegyverezhető kiképzőgépek darabonkénti 30 millió dolláros árával. Továbbá a francia technika ismerős a földi személyzet számára a Mirage III-as típuscsaládból. Az idő sürget, hiszen 2018-ban az utolsó Lockheed Martin A-4AR Fightinghawk is elveszíti repülőképességét.

Szintén a dél-amerikai országhoz köthető hír, hogy veszélybe került a kiterjedt forgószárnyas modernizációs program. A nagyjából 30 UH-1 Huey korszerűsítéséről szóló tervezetet egy nagyobb arányú beszerzési program juttathatja a süllyesztőbe. A védelmi minisztérium a Sikrosky S-70i Black Hawk, AgustaWestland AW139, Bell 525, Mil Mi-171, Korea Aerospace Industries Surion és Eurocopter H225 típusokból választhatja ki a megfelelő típust.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Aermacchi MB-339CD.

Lockheed Martin F-16CJ Fighting Falcon.

Dassault Rafale C.

McDonnell Douglas F-4E Phantom II.

Antonov An-72.

Grumman F6F-5 Hellcat.

AMX International AMX.

Dassault Mirage F1BE.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Sepecat Jaguar IS.

Lockheed P-3AM Orion.

MiG-29A.

Saab JAS-39D Gripen.

Embraer E-99.

2016.08.13

2016.08.13. 07:14

Igen erős fegyverzettel lesznek ellátva az orosz haditengerészet új korvettjei. A Projekt 22800 KARAKUT-osztály öt egysége a Fekete-tengeri Flotta állományába fog kerülni. A 800-950 tonnás vízkiszorítású, 65 méter hosszú, 10 méter széles, és 4 méteres merüléssel rendelkező korvettek 15 napig tartózkodhatnak távol a kikötőktől és eközben akár 4630 kilométert hajózhatnak. A 55 kilométer per órás sebességre képes hajók közül az elsők 2018-ban, míg az utolsók 2021-ben kerülnek átadásra. Légvédelmükről a Pantsir-M rendszer gondoskodik, míg a felszíni célok ellen a 600 kilométeres hatótávolságú P-800 Onyx és a szintén több mint 500 kilométer feletti Kalibr csapásmérő robotrepülőgépek kerülhetnek bevetésre. Az orrfedélzetre a percenként akár 80 lövés leadására is képes 100 milliméteres А190-es hajóágyú fog kerülni.

Egyiptomba augusztus 4-én szolgálatba állították a tavaly Oroszországtól kapott Project 1242.1-es, MOLNIJA-osztályú AHMED FADEL (R32) korvettet. A hajó legénysége a leningrádi tengerészeti bázison sajátította el a hajó kezelésének fortélyait.

Szaúd-Arábia számára Washingtonban a külügyminisztérium jóváhagyott egy igen jelentős, 1,15 milliárd dolláros beszerzést. Rijád részére, az eddig hadrendbe állított 442 darab M1-es harckocsi mellé, újabb 153 M1A2S Abrams harckocsi, valamint 20 M88A2 Hercules műszaki páncélos beszerzése elől hárult el az egyik akadály.

Dél-Koreában a tengerészgyalogság már éleslövészetet hatott végre az Izraelből beszerzett Spike-NLOS irányított rakétákkal. A Rafael Advanced Defense Systems által gyártott Spike huzalvezérlésű fegyvercsalád elsősorban páncélosok megsemmisítésére lett kifejlesztve. Az ázsiai ország ezeknek a 25 km-es hatótávolságú Spike-NLOS változatát vásárolta meg 2011 szeptemberében 43 millió dollárért. 2009 végi bemutatása óta a Spike-NLOS a rakétacsalád legnagyobb indulótömegű (70 kg) és hatótávolságú változata. A SandCat járművekre szerelt rakétákat partvédelmi feladatokra használják, egy esetleges északi támadó hadművelet visszaverése érdekében.

Brazíliából már a második AH-11A Super Lynx haditengerészeti helikopter is útra kelt a távoli Anglia felé, hogy korszerűsítésre kerüljön. Az Egyesült Királyságban található Yeovilban egy átfogó korszerűsítési program zajlik, ami mind a nyolc dél-amerikai Super Lynx-t érinti. Az első forgószárnyas tavaly augusztusában készült el, míg az utolsó 2020-ban kerül átadásra. Ezek során LHTEC CTS 800-4N hajtóművek, új navigációs és elektronikus hadviselés támogató rendszerek kerülnek beépítésre, de színes kijelzőket is kap a pilótafülke műszerfala és a pilóták már éjjellátó szemüveget is alkalmazhatnak majd feladataik lerepülése során.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault Mirage 2000B.

LTV Aerospace TA-7C Corsair II.

Korea Aerospace T-50B Golden Eagle.

NHI NH90 TTH.

Bell/Boeing MV-22B Osprey.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Grumman E-2C Hawkeye 2000.

MiG-21bis.

Sikorsky CH-124B Sea King.

Embraer T-27 Tucano.

McDonnell Douglas F-15B Eagle.

Saab JAS-39C.

Grumman EA-6B Prowler.

Agusta AB-212ASW.

Kawasaki C-1.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Dassault Mirage F1CR.

SAAB J35XS.

Aerospatiale SA-342M Gazelle.

2016.08.06

2016.08.06. 07:21

Megkapta a 30. Merlin Mk.2-es szintre modernizált forgószárnyasát is a brit haditengerészet július 28-án. Az volt az utolsó példány, mely a tervezett 750 millió fontnál messze többet felemésztő munkálatokon átesett, a 30 Mk.1-ből. Meg kell említeni, hogy 24 példány után már 807 millió fonttal volt könnyebb a védelmi költségvetés. Az amerikai Lockheed Martin segítségével létrehozott új változat gépenként 9-10 hónapig tartó elfoglaltságot jelentett, ezek 2011 novemberében kezdődtek el az első Merlinen, ezt következő év negyedik negyedévben adták át a haditengerészet részére. Az új kijelzők mellett gépenként 40 kilométernyi új kábel is beépítésre került a sárkányokba.

Az Mk.2-es elsődleges feladata ugyanúgy a tengeralattjáró-vadászat, mint az Mk.1-es változatnak, azonban képes 16 katona, vagy 12 hordágyon fekvő sebesült szállítására, valamint kutató-mentő feladatkör ellátására is. A modernizált pilótafülke, a pontosabb navigációs rendszer és új fedélzeti rádiólokátor továbbá infravörös kamerák, valamint a továbbfejlesztett tengeralattjáró észlelő rendszerek mellett, a jobb oldali ajtóba egy FN Herstal által gyártott M3M 12,7 mm-es nehéz géppuska kerül elhelyezésre. Az első átépített gép 2012-ben került átadásra, szolgálatba lépése 2014-bentörtént meg, de a teljes bevethetőséget csak 2015 nyarán érték el a típussal. Éles bevetésre a Merlin Mk.2-es esetében Sierra Leone területén került sor.

Oroszországban a Bumeráng lövészpáncélos két variánsáról készültek fotók. A K-17-es jelzésű a gyalogsági harcjármű, a 30 milliméteres gépágyújával, valamint a Kornet-EM irányított rakétáival. A K-16-os fegyverzetét viszont csak egy 12,7 milliméteres nehéz géppuska alkotja és éppen ezért a páncélozott szállító harcjármű kategória tagja. További változás a járműtest orr-részének átalakítása, mely így már a kerékagy felső részéig ér le. Továbbá a második és a harmadik tengely közötti részen egy tároló rekesz került felszerelésre, valamint a páncéltest oldalán, annak tetején néhány érzékelő nyert elhelyezést.

Újabb gondok adódtak a Project 22350 ADMIRAL GORSKOV-osztályú fregattok háza táján. De most nem a hajtóművek terén. Mint arról már több alkalommal is írt a Netarzenál, a hajók mozgatását végző M90FR gázturbinák Ukrajnában készülnek, és a fegyveres összetűzések miatt a harmadiknak és a negyediknek megépített egységek számára ezek már nem kerültek leszállításra. Az ADMIRAL GOLOVKO és az ADMIRAL ISZAKOV számára az orosz kormány a Szaturn-t kérte fel a megfelelő gázturbinák legyártására. Az M90FR erőforrással várhatólag 2017-re készülnek el és kezdődik meg a tesztsorozata. A Severnaja Verf hajógyár által épített hadihajókból összesen 15 egységre tart igényt a haditengerészet. A legújabb hírek szerint a fregattok légvédelmi képessége még nem teljes.

Ugyanis az AESA antennával ellátott Poliment 5P-20K rádiólokátorok, melyekből négy, a hajó körüli teljes légtérben a légi célok nyomon követésére és a rakéták célra vezetéséért felel, a kis hatótávolságú (kb. 15 kilométer) 9M100, valamint a közepes hatótávolságú (kb. 40-50 kilométer) 9M96M rakétákkal gond nélkül képes az együttműködésre és a légi célok elpusztítására, addig a nagy hatótávolságú (kb. 150 kilométer) 9M96 rakétákkal nem. A gond állítólag nem egyszerű integrációs eredetű, amit bizonyít az is, hogy már évek óta húzódik. Kérdés, hogy az orosz védelmi minisztérium, mely az amerikai AEGIS légvédelmi rendszer képességét várta a rendszertől átveszi-e így is a hajókat a gyártóktól, vagy vár, amíg a hibák kiküszöbölésre kerülnek. Az átadás a névadó egység esetében (vízre bocsátás 2010. október 29.) ez év november 22, míg a másodiknak elkészült fregatt, az ADMIRAL KASATOV (vízre bocsátás 2014. december 12.) esetében 2017 elejére lett kitűzve.

Legkésőbb 2018-ra már a hadsereg repülőalakulatinál lehetnek az első Mil Mi-28NM modernizált harci helikopterek. Az új variáns vezetőségi szempontból könnyebben irányíthatóvá vált, de az új fejlesztésű rotorlapátok az új erőforrással együtt növelték az elérhető sebességet is. Jelenleg a főbb elmaradás a Vityebszk fedélzeti elektronikus védelmi rendszernél, valamint a siskakijelzőnél tapasztalhatók. A szintén új, a rotoragy fölé szerelt N025 rádiólokátorral kapcsolatban eddig nem láttak napvilágot gondokról szóló hírek.

Izraelben bemutatták a hazai fejlesztésű Eitan lövészpáncélos prototípusát. A 3 fős személyzet mellett még 9 lövész szállítására képes Eitan 30-35 tonnás lesz, tehát a kerekes járművek felső súlykorlátjához igen közel helyezkedik el. A 2014-es gázai konfliktus tapasztalatait is felhasználó páncélos a 750 lóerős motornak köszönhetően képes lesz elérni a 90 km/h sebességet, fegyverzetét távirányított toronyba szerelt 12,7 milliméteres nehéz géppuska, vagy 30, illetve 40 milliméteres gépágyú fogja alkotni. A Trophy aktív páncélzat mellett a moduláris páncélzat is alkalmazásra kerül defekttűrő abroncsokkal egyetemben. Ezekkel 50 km/h-sebesség mellett legfeljebb 16 kilométer tehető meg.

A 8x8-as kerékképletű jármű könnyebb és olcsóbb, mint a Merkava alapján kifejlesztett Namer, szolgálatba állítására 2020-ig kell várni. Az M113-ok cseréjére (melyekből több mint 1000 darabbal rendelkezik Izrael) a másik opciót a Merkava harckocsik Mk2-es variánsai jelentik, hiszen ezek lassan kivonásra kerülnek a hadrendből a korszerűbb változatoknak köszönhetően. A jelentős páncélvédelemmel rendelkező harckocsik a torony eltávolítása és némi korszerűsítés és átalakítás után, mint lövészpáncélosok jelenhetnek meg újra a szárazföldi erők kötelékében. Az első átalakított példánnyal még idén tavasszal lefolytatták az első csapatpróbát, sikerrel. A távolabbi jövőben a Merkava Mk5-ös mellé egy újabb harckocsi is megérkezhet, ez pedig a 32 tonna körüli tömeggel rendelkező Carmel lesz. Ennek megjelenésére 2025-2027 körül lehet számítani.

Indiában 2006 után újra halasztást fog szenvedni az légierő új tankergépeinek beszerzése. Új-Delhi a 2012-ben is győztesnek kihirdetett Airbus A330MRTT típusú, többfeladatú légi utántöltő és szállító repülőgépek beszerzési árát tartotta magasnak.  Az európai típus beszerzési ára magasabb volt a döntés 2012-es meghozatalkor, mint az orosz Il-78-é, azonban üzemeltetési költségei és megbízhatósága miatt mégis erre esett a választás. Az orosz konkurensből hat darab már évek óta hadrendben van, de a kiszivárgott hírek szerint megbízhatóságuk igen alacsony szinten van. Tény, hogy India fizetőeszköze, a rúpia immáron három éve folyamatosan gyengül, így a tankergépek egyre drágábbak lettek.

Egyre inkább úgy tűnik Indiába fognak horgonyt vetni, az orosz-ukrán konfliktus miatt gázturbina miatt maradt ADMIRAL GRIGOROVICS-osztályú (Project 11356M) fregattok második hármas csoportjában megépített egységei (ADMIRAL BUTAKOV/360/, ADMIRAL ISZTOMIN/361/, ADMIRAL KORNILOV/362/). Az első hírek a célzott vevőkeresésről még tavaly októberében láttak napvilágot, és úgy tűnik Új-Delhi hajlandó a hat darabos mennyiségben már rendszeresített, 2003 és 2013 között épített TALWAR-osztály tervei szerint épített egységek megvásárlására, természetesen hajtóművek nélkül. A M90FR gázturbinák Ukrajnából történő beszerzésének terhét így magukra véve. A Szaturn tervezőiroda által ajánlott M90FP gázturbinák beépítése túl hosszú időt venne igénybe, ez az orosz flotta feszített fejlesztési tervébe úgy látszik nem fért bele. A hírek szerint az ukrán gázturbinák pótlására az orosz fejlesztők csak 2019-re lesznek képesek használható hajtóművet kifejleszteni.

Még egy rövidhír India és Oroszország vonatkozásában. Az indiai haditengerészetnél használt Kamov Ka-28-as Helix tengeralattjárók elleni hadviselésre szolgáló helikopterek modernizálásra kerülnek. A 300 millió dolláros programot 10 forgószárnyason hajtják végre, a hírek szerint 42 hónap alatt kerülnek beépítésre a legmodernebb orosz rendszerek. A Ka-27 exportváltozatai az 1980-as években jelentek az ország flottájánál, napjainkra nagyjából négy példány maradt repülőképes állapotban.

Kínában egyre jobban testet öltő első hazai építésű repülőgép-hordozó minden bizonyosság szerint még nélkülözni fogja a katapultos indítórendszert. A Dalian hajógyárban készülő, jelenleg még Type 001A-ként emlegetett egységet – melyet akár még idén, de jövőre egészen bizonyosan vízre bocsátanak - azonban már katapulttal rendelkező hordozó fogja követni. Ennek, vagyis a Type 002-es megépítésére a hírek szerint Sanghaj közelében lévő hajógyárban kerítenek majd sort. Tavalytól a Huangdicun légibázison már kezdetét vette a katapultok földi tesztpéldányainak építése. Párhuzamosan folyik egy gőzkatapult és egy elektromágneses építése is, így az előbb használhatóvá válót építhetik be a Type 002-es repülőgép-hordozóba.

Japán az első Northrop Grumman E-2D Advanced Hawkeye légtérfelderítő repülőgépét csak 2018-ban fogja átvenni, de a gyártóhoz már megérkezett a második példányról szóló szerződés is.  

Az Ausztrál Királyi Haditengerészet átvette a 24. és egyben utolsó MH-60R Seahawk helikopterét július utolsó hetében. A kontinensnyi ország 2011 júniusában döntött a 16 Sikorsky S-70B-2-es utódjának kiválasztásáról. A kéttucatnyi forgószárnyas és a szükséges kiegészítők az átképzéssel együtt 2,2 milliárd dollárba került.

A Lockheed P-3C Orion tengeri járőrgépek kivonását nemcsak a váltótípus, a P-8A Poseindon egyre nagyobb számú rendszeresítése jelzi, hanem az is, hogy a fejlesztéseket és a különféle teszteket végző egység, a VX-1-es is megvált a turbólégcsavaros típustól. A haditengerészet Patuxent River-i támaszpontján települő egység az első P-3A változatát még 1962-ben kapta meg, míg a P-3C-től július 20-án vettek búcsút.

Hamarosan egy könnyű harckocsi megvalósíthatóságáról kezd egyeztetéseket az amerikai hadsereg az ország vezető védelmi iparban érdekelt cégeinek képviselőivel. Az elképzelés szerint a páncélos feladata a lövészek tűztámogatása lenne. Nemrégiben a General Dynamics két, 30 milliméteres gépágyúval ellátott járművet is bemutatott a szárazföldi haderő képviselőinek. A felderítésre szánt páncélos egy Kongsberg távirányítású toronyba szerelt MK44-es gépágyúval rendelkezett, míg a másik járműre egy M230-LF került felszerelésre. A felderítésre alkalmazott Humvee-k utódjának szánt jármű úgy tűnik nem ér célba, hiszen a páncélozott felderítő járműre kiírt programot júniusban törölték. De egy alacsony tömegű, kellő mozgékonysággal és védelemmel rendelkező páncélosra úgy tűnik továbbra is igény mutatkozik.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma jóváhagyta 24 Beechcraft T-6C+ Texas II-es turbólégcsavaros gép eladását Argentína számára. A tartalék hajtóművek és a szükséges kiegészítők becsült értéke 300 millió dollár körül lesz. A kiképzésre és határőrizetre is alkalmazható gépek további sorsáról a Kongresszus fog dönteni.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing EA-18G Growler.

Dassault Mirage 2000N.

Boeing 737-300.

Agusta A-109E LUH.

North American F-100D Super Sabre.

CASA C-295W.

Lockheed Martin F-35B Lightning II.

Eurocopter AS-532UL Cougar.

McDonnell Douglas QF-4E Phantom II.

Supermarine 361 Spitfire.

Boeing C-17A Globemaster III.

Nord N-2501F Noratlas.

Eurofighter TF-2000A Typhoon.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Boeing P-8A Poseidon.

Embraer A-29B Super Tucano.

2016.07.30

2016.07.30. 06:08

A brit hadsereg Westland Gazelle AH.1 könnyűhelikopterei további kilenc évig, vagyis 2025-ig még szolgálatban maradhatnak. Az 1971-ben hadrendbe állt típus 34 példányát futár, szállítási és felderítési feladatokra is igénybe veszik a szigetországban.

Július 16-án megérkezett Jordániába az utolsó Gepard önjáró légvédelmi gépágyúkból álló szállítmány. A 25 jármű június végén indult a közel-keleten végződő útjára a hollandiai Eemshaven kikötőjéből a BAHRI JEDDAH teherhajó fedélzetén. Jordánia még 2013-ban döntött az európai országban feleslegesnek minősített 60 darab Gepard önjáró légvédelmi gépágyú beszerzése mellett. A járművek mellé 11 Thales Flycatcher rádiólokátor, 5 darab műszaki harckocsi, továbbá 14 Leopard 1-es járműtestet vásároltak meg. 15-öt még 2014-ben adtak át, másik 20 2015-ben került a közel-keleti országba.

Szíriai értesülések szerint Oroszország már két Szuhoj Szu-24M2-es Fencer bombázógépet adott át az ország légiereje számára. Damaszkusz irányába tett orosz segítségnyújtás nem merül ki két modernizált Szuhoj átadásában, ugyanis az értesülések szerint további 8 Szu-24M2-es is hamarosan a háború sújtotta országba kerül majd.

Marokkó haditengerészete egy francia gyártmányú partraszálló hajóval lett gazdagabb. Az 50 méter hosszú, 300 tonnás egységet Agadír kikötőjében adták át.

Szenegál négy KT-1 Woong-Bee turbólégcsavaros gyakorló repülőgépet vásárolt meg a dél-koreai Korea Aerospace Industries-től. A július 15-én aláírt szerződés értelmében a gépeket egy 30 hónapos időszak alatt fogják leszállítani a típus ötödik megrendelőjének. KT-1-ből Dél-Korea 85, a továbbfejlesztett KA-1 variánsból 20-at, a török ​​légierő 40 repülőgépet, a perui légierő 20-at és az indonéz légierő 17 repülőgépet rendelt meg.

Ötven hónap múlva érkezhet meg Indiába az első, azon négy Boeing P-8I Neptune tengeri járőrgépek közül, amelyek megrendelését a héten véglegesítették. Az 1 milliárd dolláros beszerzés már évek óta a levegőben lógott. Washington az elmúlt évtizedben 15 milliárd dollár bevételre tett szert Új-Delhi jóvoltából.

166 millió dollárért vásárol az Egyesült Államok Különleges Műveletek Parancsnoksága mini-tengeralattjárókat. A harci búvárokat és felszerelésüket a felszín alatt szállító járműveket a Lockheed Martin fogja megépíteni. A 30 tonnás mini-tengeralattjárókból 3 darabot fognak elkészíteni 2018-tól 2021-ig terjedő időszakban.

Argentínában közepes szállítógép beszerzését tervezik. A hamarosan nyugdíjazásra kerülő Fokker F27 Friendship pótlására az Airbus Military C295 és az Alenia C-27J Spartan típus látszik a legvalószínűbbnek.

A tervezettnél előbb kerülhetnek szolgálatból kivonásra a Lockheed Martin (McDonnell Douglas) A-4AR Fightinghawk vadászbombázók. A dél-amerikai országban jelentős problémát okoz a típushoz rendelkezésre álló kevés pótalkatrész. Továbbá a magas fenntartási költségek is az előrehozott, egészen pontosan 2018-as kivonást teszik szükségessé, ami 4 évvel korábbi, mint az eredetileg várt.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurocopter EC665 Tiger HAD.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Dassault Mirage 2000-5Ei.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

FMA IA-58A Pucara.

McDonnell Douglas EF-18A+ Hornet.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Grumman C-2A Greyhound.

Airbus A400M Atlas.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

CASA C-101EB Aviojet.

Grumman E-2C Hawkeye.

Dassault Super Etendard.

Agusta-Bell AB-212ASW.

Szuhoj Szu-30MKI.

LTV Aerospace A-7P Corsair II.

Westland Scout AH.1.

Convair F-102A Delta Dagger.

Dassault Mystere IVA.

2016.07.23

2016.07.23. 06:24

Év végéig négy további Airbus Military A400M Atlas teherszállítógéppel lesz gazdagabb a Luftwaffe. Az eddig átvett négy példány közül jelenleg csak egy nevezhető hibátlannak. Ugyanis az 11000 lóerős Europrop International TP400-D6-ős hajtóművekhez a General Electric tulajdonában lévő, olasz Avio Aero által 2015 első felében gyártott fordulatszám-csökkentőkben található fogaskerekek anyagszerkezete hagy kívánni valót maga után. Továbbá a hajtóművek olajrendszerében is felbukkantak fémforgácsok. Azt azért tudni kell, hogy az A400M hajtóműveinek légcsavarjai a törzs egyik, illetve másik oldalán ellentétes irányba forognak és a nemrégiben fellépett anyagminőségi probléma csak az egyik oldalra szerelt reduktorokat érinti. A gyártó elmondása szerint a gyártási hibás fordulatszám-csökkentőket térítésmentesen lecserélik a probléma megoldásáig - ez akár több hónapig is eltarthat -, valamint ez nem jelenti azt, hogy repülési tilalom alá vonnák a típus eddig átadott példányait.

Az Airbus vezetője, Tom Enders a múlt hónapban elismerte, eddig alábecsülték a hajtóműveknél tapasztalt probléma mértékét, ami valójában nagyon is komoly. A hiba már a fejlesztés legelején szinte kódolva volt, hiszen egy ezen a téren teljesen tapasztalatlan beszállítót találtak meg a projekt vezetői. Ez a nem túl szerencsés döntés most hozta meg egyáltalán nem várt gyümölcsét, ami abban lesz leginkább kézzelfogható, hogy a 2018-as, de talán a 2019-es évig is jelentős csúszást fog szenvedni a megrendelt példányok átadása, valamint a már meglévők rendelkezésre állása sem lesz az elvárt szinten.

Hollandia kivonja Maliból az odatelepített 7 helikopterét. Ezek közül négy Boeing AH-64D Apache harci helikopter, melyek tűzerejükkel és fedélzeti rendszereikkel jelentős erősítést jelentettek az ENSZ erők számára. A holland katonák és haditechnikai eszközeik már több mint két és fél éve vannak jelen az afrikai országban.

Pár héten belül megállapodik Portugália és a Leonardo egy helikoptereket érintő modernizációról és élettartam-hosszabbító szerződésről. Az érintettek a portugál flottánál repülő öt AgustaWestland WG.13 Super Navy Lynx Mk.95-ös forgószárnyasok lesz. Ezek közül három eredetileg is ennek a variánsnak épült, míg másik két társuk az átépítés előtt a brit haditengerészetet is erősítette egy ideig, HAS.3-as változatban. A portugál védelmi minisztérium a 76 millió dolláros munkálatok elvégzése eredményeképpen 2030-ig tart igényt a tengeri hiúzokra.

Új lézeres félaktív vezérlésű rakéta fog megjelenni az francia EC665 HAD (Hélicoptère d'Appui Destruction) Tigra harci helikopterek fegyverzetében. A 68 milliméteres átmérővel rendelkező nem irányított rakétát a Thales Group égisze alá tartozó TDA látta el az precíziós csapásmérésre képessé tevő fejrésszel. Az öt éve kezdett fejlesztés első részét 2013 januárja és áprilisa között zárták le, ugyanis az indítási és eltávolodási vizsgálatokat ezekben a hónapokban hajtották végre az Aculeus-LG nevet viselő fegyverrel. Több tízmillió euró ellenében Párizs több mint ezer rakétát vásárol meg, bevethetőségükre 2019-től lehet majd számítani.

33 BMD-4M deszant harcjárművel fognak erősödni az orosz ejtőernyős csapatok ebben az évben. Eddig 18 már átadásra került, további 15 pedig átadásra kész. A BMD-4M lesz az orosz deszant csapatok páncélos erőinek alapja, mivel 2025-ig 1500-at terveznek hadrendbe állítani belőle. A 13,5 tonnás, 6 méter hosszú, 3,15 méter széles és 2,7 méter magas BMD-4M fegyverzetét egy 2A70 100 mm-es löveg, egy 30 mm-es 2A72 gépágyú és egy 7,62 mm-es PKT koaxiális géppuska alkotja. A lövegből a 7000 méteres hatótávolságú, tandem robbanófejes 9M117M1 Arkan irányított rakéta is indítható. A 3 fős kezelőszemélyzet mellett hatfőnyi lövész szállítására képes az 500 lóerős mindenevő motorral vízben 10, szárazföldön 70 km/h-s sebesség elérésére képes jármű. Páncélzata szemből a 30 mm-es gépágyúk lövedékének is ellenáll, míg oldalról a 7,62 mm-es géppuska lőszerek ellen nyújt védelmet.

A MiG-29-es utódjának számító MiG-35-össel hamarosan elkezdőnek a rendszeresítéshez vezető állami tesztek. A T-14-es Armata harckocsi gyártása 2018-ban kezdődhet majd és az építést végző Uralvagonzavod szerint ára alacsonyabb lesz, mint a legújabb nyugati harckocsiké.

Már a fejlesztés utolsó szakaszában tart az izraeli Rafael SPICE 1000-es (Smart, Precise Impact, Cost-Effective) jelzésű precíziós bombája. Az elektrooptikai és műholdas vezérléssel egyaránt ellátott egy tonnás bomba újdonsága a minden eddiginél jobb képminőség lesz. Várhatólag a Lockheed Martin F16 C/D Barak gépek lesznek ellátva elsőkként az izraeli légierőben a SPICE 1000-es precíziós bombákkal, amelyeket a brazíliai JAS-39 E/F Gripen vadászbombázók fegyverzetébe is integrálni szeretnének. Amennyiben ez utóbbi ügyben a megállapodás pár hónapon belül megszületik, úgy az érdemi munka még ebben a évben kezdetét veheti, ami majd csak 2020-ban fejeződik be.

Algéria átvette a harmadik kínai építésű C28A-osztályú korvettjét is. Ez évben az EL FATIH (921) március 10-én került a megrendelő tulajdonában a 2012-ben megrendelt egységek közül másodikként. Ebben a hónapban már az EZZADJER (922) átadásáról tudósíthatott a kínai média. A C28A korvettek mintegy 120 méter hosszúak, 14,4 méter szélesek, és 3,87 méteres merüléssel bírnak, vízkiszorításuk 2900 tonna. A csökkentett radarkeresztmetszetű felépítménnyel rendelkező C28A korvettek fegyverzetét egy NORINCO 76 milliméteres hajóágyú, nyolc C-802-es hajók elleni robotrepülőgép, egy FM90N légvédelmirakéta-indító (nyolc rakétával), valamint két Type 730-as hétcsövű 30 milliméteres légvédelmi gépágyú alkotja. A tatrészen egy helikopter leszállására alkalmas terület lett kialakítva, amihez egy hangár is tartozik. Algériában a Super Lynx helikopterek fognak a hajóosztály tagjairól üzemelni. A korvettek meghajtásáról négy MTU 12V 1163 TB93 dízelmotor gondoskodik. A Hudong-Zhonghua hajóépítő vállalatnál épített hajókból tavaly novemberben elsőként, az ADHAFER (920) nevet viselő egység került átadásra.

Amennyiben megrendelés érkezik rá, a kínai NORINCO készen áll a legújabb tüzérségi eszközének, az AH4-es tarackágyúnak a sorozatgyártására. A BAE Systems M777 155 milliméteres tarackágyújára igencsak hasonlító, vontatott tüzérségi eszköz 4500 tonna tömegű és mindössze 3 perc alatt tűzkésszé tehető. A hét fős kezelőszemélyzetű AH4-es mindössze 2 perc alatt képessé tehető a tüzelőállás váltásra a lövés kiváltását követően. A 39-es kaliberhosszúságú csőből egy 40 kilométeres hatótávolságú rakéta-póthajtású gránát mellett, a 90%-os találati aránnyal rendelkező lézeres félaktív végfázis vezérlésű GP6-os is kilőhető a 25 kilométerre lévő célpontokra. A gyártó információi szerint az AH4-es képes az összes 155 milliméteres űrméretű NATO-szabványú lőszer kilövésére is.

Japán első körben 4, majd pár nap múlva további 5 Bell-Boeing MV-22B Osprey billenőrotoros gép megrendelését jelentette be. Tokió elképzeléseiben 17 konvertiplán rendszeresítése szerepelt, ezek közül az első 2018-ban már meg is érkezhetnek a szigetországba.

A típushoz kapcsolódó hír, hogy a Hawaii észak-keleti partjainál megrendezett RIMPAC 2016-os hadgyakorlaton első alkalommal hajtottak végre leszállásokat a tengerészgyalogság MV-22B-i az ausztrál haditengerészet CANBERRA-osztályú HMAS CANBERRA (L02) partraszállást támogató helikopter-hordozóján. A CANBERRA fedélzetére szintén a RIMPAC 2016 során szálltak le ugyancsak első alkalommal a CH-53E Super Stallion szállítóhelikopterrel is.

Július 8-án emelkedett a magasba egy új számítógép processzorral ellátva a Boeing F-15E Strike Eagle vadászbombázó. A floridai Eglin légibázisról felszálló gép 2 óra 53 percen keresztül tartózkodott a levegőben az ADCP II-es (Advanced Display Core Processor II) következő generációs nagysebességű számítástechnikával ellátva. A kereskedelmi forgalomban kapható, többmagos technológia nagysebességű feldolgozást tesz lehetővé és számos jövőbeli fedélzeti modernizáció alapkövét jelenti, mint például az APG-82(V)1 AESA antennájú rádiólokátorét.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Aermacchi MB-339PAN.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Szuhoj Szu-25K.

Eurofighter Typhoon FGR.4.

NHI NH90 NFH.

Lockheed C-130H Hercules.

Dassault Rafale C.

Aero L-159A ALCA.

Grumman EA-6B Prowler.

British Aerospace U-125A.

CASA C-295W.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

British Aerospace Harrier GR.7.

MiG-29A.

Dassault  Mirage F1AZ.

Lockheed C-5B Galaxy.

PZL-Mielec TS-11bis DF Iskra.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

Transport Allianz C-160D.

McDonnell Douglas F-15DJ Eagle.

Eurocopter AS-532AL Cougar.

Rockwell B-1B Lancer.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Tupoljev Tu-160.

Boeing KC-767J.

Dassault Mirage 2000D.

Embraer KC-390.

2016.07.16

2016.07.16. 06:37

A svéd légierő után a sorban a cseh lesz az, melynek JAS-39 C/D Gripen vadászbombázóinak fedélzetére telepítésre fog kerülni az MS20-as (Materiel System 20) szoftvercsomag, valamint kiegészítői. Ezekkel lehetővé fog válni a MBDA Meteor aktív radaros önirányítású, torlósugárhajtóműves, látóhatáron túlról bevethető légiharc-rakéta (BVRAAM) alkalmazása. Svédország Franciaországgal, Németországgal, Olaszországgal, Spanyolországgal és Nagy-Britanniával működött együtt a jelenleg legnagyobb, több mint 100 kilométeres hatótávolságú nyugati légiharc-rakéta, a Meteor kifejlesztésében, míg az MBDA fővállalkozóként vett részt a projektben.

Természetesen az MS20-as több egyéb fejlesztést is tartalmaz, többek között a Boeing GBU-39 (SDB) precíziós vezérlésű kis átmérőjű bombája is megjelenik a földi célpontok ellen bevethető fegyverarzenálban, ráadásul többzáras tartókon hordozva. Ezek segítségével akár 16 bomba bevetésére is képessé válik a Gripen. A felderítési képességben is előrelépést hoz az MS20-as, hiszen az infravörös kamerák képeit valós időben teszi megjeleníthetővé a pilótafülke kijelzőin, de a Link 16-os rendszeren is gyorsabb adatforgalom bonyolítható le segítségével. A földdel történő összeütközés esélyét tovább csökkenti az új szoftvercsomag, de a vegyi, biológia, és sugárszennyezett környezetbeli ellenállóságon is fejlesztést hoz.

Fegyverzet terén biztos lábon áll a héten a Boeing-től megrendelt 50 darab brit AH-64E Apache harci helikopterek programja, hiszen a próbalövészetek az MBDA Brimstone 2-es kettős üzemmódú (radar és félaktív lézeres irányítási móddal is ellátott) földi célok elleni irányított rakétákkal már befejeződtek. Ezeket kilenc hónap alatt Arizonában hajtották végre, egy az Egyesült Államok kormányától bérbe vett AH-64E segítségével, amelyről lebegésből és repülésből indítottak rakétákat álló és mozgó célpontok ellen. Ez a fegyver egyébként ettől a héttől immáron hivatalosan is megtalálható a Panavia Tornado GR.4-es vadászbombázók fegyverzetében.

Már folynak az angliai Warton-ban a Eurofigher Typoon vadászbombázók új radarjával a repülési tesztek. Az Captor-E rádiólokátort az IPA-5-ös tesztgépbe építették be, amellyel július 8-án emelkedett elsőször a levegőbe. Egy további példány, méghozzá a németországi IPA-8-as fogja megkapni az Captor-E radart, mely elsőként a kuvaiti légierő számára gyártott példányokba kerül beépítésre.

Török fegyverzet is kerül majd az Airbus C295W csatarepülőgépek felfüggesztőire a héten megkötésre került szerződés értelmében. Az Airbus Defence and Space és Roketsan kooperációjában megvalósuló program során a 70 milliméteres Cirit rakéta lesz az egyik integrációra kerülő fegyver. A Cirit a jól ismert 70 mm-es irányítás nélküli rakéta félaktív lézeres irányítású megfelelője. A 2004-ben indult program az AH-1P Cobra és az AH-1W Super Cobra harci helikopterek pontosabb csapásmérésnek lehetőségét próbálta megteremteni Törökországban. A fejlesztés során azonban nem sikerült a 70 mm-es rakéta méreteinek megfelelően kialakítani a Cirit méreteit, némileg hosszabb lett. A Roketsan ezért kénytelen volt egy új rakétát létrehozni, ami így nem lett kompatibilis a régi rakéták indítóblokkjával.

Az 1,9 méter hosszú 15 kg-os Cirit maximális hatótávolsága 8000 méter, ebben a távolságban még képes becsapódni egy 3x3 méteres területen. Minimálisan 1500 méterre lévő célok ellen alkalmazható. A rakéta orrában a lézersugár visszaverődését érzékelő fej, mögötte az irányítást végző vezérsíkok és az ezeket mozgató rendszer lett elhelyezve az energiaellátás biztosító rendszerrel együtt. Ezután következik a többcélú harci rész mely kombinált páncéltörő, repesz és gyújtó hatású. A Cirit hátsó részét a kevés füstöt fejlesztő rakétamotor és a négy stabilizátor foglalja el. Mivel a Cirit nem lett kompatibilis a 70 mm-es rakéták indítóblokkjával, így ezt is megalkotta a Roketsan, mindjárt két változatban. Az egyikbe kettő, míg a másikba négy Cirit helyezhető el. A gép szintén bevetheti majd a LUMTAS irányított páncéltörő rakétát, de akár a Teber szintén lézerirányítású bombát is.

Internetre felkerült fotók alapján kijelenthető, megérkeztek Marokkóba az első M1A1-es Abrams harckocsik. A páncélosokat némi álcahálóval lefedve örökítették meg az Oshkosh M1070A1-es nyerges vontatók által húzott trélereken. Az észak-afrikai ország legalább 50 darab M1A1 Abrams használt harckocsit kap az Egyesült Államoktól az FMS program keretén belül. A használt páncélosok átadásáról három évvel ezelőtt kezdődtek meg a konkrét tárgyalások. Ez előtt, még 2012 júniusában az amerikai Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség 200 harckocsi eladásának kérelmével fordult a döntéshozókhoz. Marokkó páncélos ereje jelenleg 48 T-72-ből, 320 M60-ból (beleértve 120 M60A3TTS-t), 184 M-48A5-ből, és 116 osztrák SK-105 Kürassier-ből áll.

Befejeződtek az amerikai haditengerészet Patuxent River-i támaszpontján végzett síugrósáncos felszállási tesztek a Lockheed Martin F-35B Lightning II-es vadászbombázójával. Az első ilyen felszállásra még 2015. június 19-én került sor a BF-04-es jelzésű példánnyal. A próbákba a későbbiek folyamán a BF-01-es is bekapcsolódott. A nekifutásokat 100 és 200 méteres távolságokról kezdték meg különféle felszállótömeg mellett, utánégetővel és anélkül.

Nagyjából egyéves csúszást lesznek kénytelenek elfogadni a legújabb amerikai repülőgép-hordozó,  a USS GERALD R. FORD (CVN 78) estében a haditengerészet vezetői. Az építést végző Huntington Ingalls Industries a számos újdonságot felvonultató egységet talán idén novemberében fogja átadni a flotta számára. Jelenleg a legnagyobb lemaradásban a radarok, a repülőgépek fegyverzetét felemelő liftek és a repülőgépek megfogását biztosító rendszer terén vannak.

Július 11-én a bolíviai légierő megkapta a negyedik és a ötödik Eurocopter AS 332C1e Super Puma helikopterét is. A hat forgószárnyast La Paz még 2013 decemberében rendelte meg.

Brazíliából érkezett megrendelés a Lockheed C-130J Super Hercules katonai teherszállító repülőgép polgári változatára, az LM-100J-re megrendelés. A vásárló a Bravo Industries, mely 10 gépet szerezne be, melyekkel különféle szállítási feladatokat fognak végrehajtani a hatalmas ország legeldugottabb zugaiba.

Elkészült az első L-3 Communications által korszerűsített argentin C-130H Hercules teherszállító repülőgép a texasi Waco-ban.  A dél-amerikai ország öt Hercules modernizációjára kötött szerződést az amerikai céggel 2011-ben. A többi négy példány esetében a modernizációt helyben, vagyis a Cordobában található  FAdeA a (Fábrica Argentina de Aviones) üzemében fogják végrehajtani, az L-3 felügyeletével.

Szintén befejeződött a 2013-ban használtan megvásárolt, 1981-ben gyártott Learjet 35A bizjet átalakítása. Ez a gép ELINT és COMINT feladatokra, vagyis rádióelektronikai hírszerzésre és lehallgatásra vált képessé. A gép fedélzetére a Thales Vigile 2000-es rendszere került beépítésre. A C-től a J sávig érzékelni képes vevőegység memóriájában 500 minta tárolható, ezzel is meggyorsítva a rádióhullámok eredetének beazonosítását. A SCORPENE-osztályú tengeralattjárókon is alkalmazott Vigile 100/200-as sorozat továbbfejlesztésével létrehozandó Vigile 2000-es rendszer integrációs munkáit a REDIMEC SRL végezte el, míg a gép átalakításában a AvCon Industries működött közre.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing EA-18G Growler.

Kawasaki T-4.

Eurocopter EC-665 Tiger UHT.

Canadair NF-5A.

Dassault Rafale B.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II.

MiG-29A.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Alenia Aermacchi M-346FT Master.

Gulfstream G550AEW.

Kawasaki P-1.

Sud SE-3130 Alouette II.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Kawasaki C-1.

Dassault Mirage 2000D.

Sikorsky MH-60S Nighthawk.

Szuhoj Szu-22UM-3K.

BAE Systems Hawk T.2.

Sepecat Jaguar A.

2016.07.09

2016.07.09. 06:35

Odin 570 néven egy távirányítású tornyot fejlesztett ki a szlovén Valhalla cég. A BAE Systems (eredetileg svéd Bofors) 57 milliméteres gépágyúját fő fegyverzetként alkalmazó tornyot a T-72-es harckocsik alvázára szánták a tervezők, így egy harctámogató járművet hozva létre. Kiegészítő fegyverzetként koaxiálisan egy 5,56 milliméteres, míg légvédelmi célra egy 7,62 milliméteres géppuska került felszerelésre. Az 57 milliméteres, L/70-es gépágyúhoz 100 darab lőszer, míg a géppuskákhoz 2000-2000 darab kerülhet málházásra. A -10° és + 60°-os szögtartományba süllyeszthető, illetve emelhető főfegyverzet tűzgyorsasága 200 lövés percenként, maximális lőtávolsága 17 kilométer.

Korszerűsített W-3PL Gluszec és W-3RM Anakonda helikoptereket adott át a PZL-Swidnik a lengyel fegyveres erők számára. A W-3PL Gluszec modernizálása ezzel lezárul. A gépek pilótafülkéje tükörüveg kijelzőkkel és a műszerfalba épített displayekkel lett modernebb, de az avionika is modernizálásra került. A W-3PL Gluszec példányai várhatólag 2025 és 2030 között kerülnek majd kivonásra.

Finnország tárgyalásokba kezdett Dél-Koreával, használt K9 Thunder 155 milliméteres önjáró tarackok beszerzési lehetőségéről. A használt, de még jelentős hátralévő szolgálati idővel rendelkező tüzérségi eszközök beszerzésétől egy alacsonyabb kiadással megvalósítható fejlesztést remélnek a finn hadsereg vezetői.

Június 27-én első alkalommal hajtottak végre légi üzemanyag felvételt az olasz légierő 61. repülőezredének pilótái, az új T-346A Master kiképzőgépekkel. Az üzemanyagot természetesen egy Boeing KC-767A tartálygép szolgáltatta.

Várhatóan még idén végrehajtja első felszállását a Leonardo-Finmeccanica M-345-ös HET sugárhajtású kiképzőgép, mely az M-311-es továbbfejlesztése. Az haladó pilótaképzésben alkalmazható típust a Williams FJ44-4M-34-es sugárhajtómű emeli majd a levegőbe 10 százalékkal nagyobb tolóerőt biztosítva, mint az M-311-es erőforrása. Az MB-339-es helyére érkező új típusra még várhatólag idén megérkezik Rómából a megrendelés, így azok már 2018 végére hadrendbe állhatnak. A megrendelésre nagy az esély, hiszen ebben az évben az olasz védelmi költségvetés 9 millió eurót tartalmazott a fejlesztési idő gyorsítására.

Az olasz haditengerészet átvette a PIETRO VENUTI TODARO-osztályú (Type U212A) tengeralattjáróját. Az osztály négy megrendelt egységéből a VENUTI a harmadik, de a 101. a tengeralattjárók azon sorában, amelyek a muggianói hajógyárban épültek meg. Ott, ahol már 1907 óta készítenek felszín alatti egységeket is.

Első alkalommal oldottak le egy GBU-48-as kettős irányítási módú (GPS és lézeres félaktív irányítású) bombát egy spanyol Eurofighter Typhoon vadászbombázóról. A kétüléses, Tranche-2-es változatú gép törzse alatti felfüggesztő pontján egy Litening-III-as célmegjelölő konténer került elhelyezésre.

Az orosz védelmi miniszter helyettesétől származó információk szerint az orosz légierő már 2018-ban megkapja az első Szuhoj T-50 PAK-FA lopakodó vadászgépét. A típus berepülési programja idén befejeződik, míg a sorozatgyártásáról döntő szerződés aláírása 2017-re várható.

Július 6-án veszteséglistára került Líbiában egy MiG-23BN Flogger vadászbombázó. A Bengházitól nyugatra földbe csapódó gép a hírek szerint a 8985-ös volt, aminek érdekessége a 4136-al együtt, hogy az orr-rész jobb felső részére egy merev üzemanyag-utántöltő csonkot szeretek fel még a Kadafi-rezsim idején. Az idén áprilisban repülőképessé tett 8985-ös pilótája életét veszítette.

Július elsején teljesítette első repülését Franciaországban, az Egyiptom szánára gyártott első együléses Dassault Rafale EM vadászbombázó. A gép a jövő elején került majd Egyiptomba, ahol 16 kétüléses Rafale DM és 8 együléses Rafale EM beszerzése biztos eddig. Párizs tervei szerint évente 5 Rafale kerül átadásra Kairó számára.

Washingtonban jóváhagyásra került nyolc Sikorsky SH-60F Sea Hawk helikopter eladását Izrael számára. A 300 millió dolláros beszerzésben nyolc GAU-16 12,7 milliméteres géppuska és szintén nyolc M-240 7,62 milliméteres géppuska is beletartozik, mivel a forgószárnyasok elődleges feladata a Leviathan földgázmező körzetének biztosítása lesz hajófedélzetről felszállva, de csapatszállító, valamint kutató-mentő feladatok ellátására is képesek lesznek.

Indában még mindig nem teljes az orosz MiG-29K/KUB haditengerészeti vadászbombázók képessége. Ez azonban nem az orosz gyártó hibája, hiszen a gépek számos olyan Ukrajnában, vagy éppen nyugati országban gyártott alkatrészt tartalmaznának, amit az embargó miatt nem volt lehetőség eljuttatni Oroszországba. Így a gépek ezek nélkül kerültek átadásra és India ezeket külön szerezte be, majd szerelte-szereli be a MiG-ekbe a típus otthonának tekinthető Goa haditengerészeti bázison. Az orosz megrendelésre épülő MiG-29KR variánst az embargó nem érinti, hiszen ebben minden összetevő hazai előállítású lesz.

Az Ausztrál Királyi Haditengerészet úgy döntött, hogy a két CANBERRA-osztályú partraszállást támogató helikopter-hordozójára a Raytheon Phalanx közelkörzeti légvédelmi rendszert szereli fel. A 27500 tonnás vízkiszorítású egységekre három-három Phalanx lesz majd felszerelve, leghamarabb 2018-tól kezdődően.

Argentínában számos lehetőséget találtak a légierő gépállományának növelésére, modernizálásra, de a legfőbb hátráltató tényező a szűkös anyagi lehetőség. Érdekes módon a Lockheed Martin A-4AR Fightinghawk vadászbombázók pótlására Olaszország ajánlott AMX vadászbombázókat. A szomszédos Brazíliában is repülő típus tanulmányozása során megállapítást nyert, hogy képességei nem jelentenének jelentős előrelépést az A-4AR-hez képest, így nem tartottak rá igényt. A hasonló feladatkörben is alkalmazható kínai Hongdu L-15 műszaki okokra hivatkozva került ki az érdeklődésre érdemesnek tartott típusok köréből.

Jelenleg még a Mirage F1, Kfir C10 és C12, Lockheed Martin F-16, Mirage 2000-es, és Chengdu JF-17 gépek esélyesek a megrendelésre, de a svéd Saab JAS-39 Gripen is újra szóba került. A nagyjából 30%-ban Nagy-Britanniából származó összetevőket tartalmazó gép az előző kormány karakán politikája miatt igen rövid ideig tetszeleghetett a jövőbeli argentin légierő típusának dicsfényében. A mosatni vezetés alatt azonban újra esélyessé lépett elő, sőt újra szóba került a hazai gyártás-összeszerelés megvalósításának lehetősége is.  Ebben a Fábrica Argentina de Aviones (Fadea) lenne az érintett, leginkább a fegyverrendszer, futómű, kommunikációs berendezések, szoftverek területén és ez a jövőre nézve igen kedvező megoldás lehet, hiszen a térségben Ecuador és Mexikó is élénken érdeklődik a JAS-39-es iránt.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Dassault Rafale M.

Bell 206B JetRanger II.

British Aerospace BAe-146 C.3.

LTV Aerospace A-7P Corsair II.

NHI NH90 NFH.

Embraer KC-390.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

Boeing B-52H Stratofortress.

Dassault Mirage 5BA.

McDonnell Douglas TAV-8B Harrier II.

Eurocopter EC665 Tiger UHT.

McDonnell Douglas F-15DJ Eagle.

Dassault Mirage 2000D.

AIDC AT-3.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

2016.07.02

2016.07.02. 06:58

Szerbiába két új Mil Mi-17V-5 helikopter érkezett meg Oroszországból egy Antonov An-124-es fedélzetén június 26-án. A 890. repülőszázad kötelékébe került két gép darabára 12,65 millió dollár, de költségvetési megszorítások miatt csak egy SLG-300 300 kilogrammos terhelhetőségű csörlő, egy FPP-7M fényszóró, és egy 12 hordágyas egészségügyi készlet került beszerzésre mindkét helikopter számára. A helikopterek mellett a gyártó vállalta a légi és a földi személyzet képzését is. Már négy pilóta és két fedélzeti technikus szerezte meg a nappali és az éjszaki repüléshez szükséges jogosítást, míg a földi személyzet közül heten mélyülhettek el a fedélzeti elektronika és az egyéb rendszerek rejtelmeiben. Szerbia 2020-ig 12 Mil Mi-17-est szeretne hadrendbe állítani, a jelenleg is használt két Mi-8T 2018-ban, míg az egy Mi-17-es 2019-ben kerül kivonásra.

32 BAE Systems Hägglunds BvS10 lánctalpas páncélozott szállítójárművet vásárol meg Ausztria. A nyílt tenderen kiválasztott járműveket a következő évtől kezdik majd átadni Bécs számára és ez a folyamat 2019-ig fog tartani. A BvS10–ből és elődjéből a BV206-ból 40 ország számára már több mint 10000 darabot adtak el.

Németország három Airbus Military A400M Atlas teherszállító repülőgépéből kettő már felszállási tilalom alatt van, a hajtóművek fordulatszám-csökkentőiben fellépett túlzott kopás miatt. Mint az a múlt hónap óta köztudott, az 11000 lóerős Europrop International TP400-D6-ős hajtóművekhez a General Electric tulajdonában lévő, olasz Avio Aero által gyártott fordulatszám-csökkentőkben található fogaskerekek anyagszerkezete hagyott kívánni valót maga után. Az A400M hajtóműveinek légcsavarjai a törzs egyik, illetve másik oldalán ellentétes irányba forognak és a most fellépett anyagminőségi probléma csak az egyik oldalra szerelt reduktorokat érinti. Az 54+01-es és 54+02-es lajstromú példányok 2014 és 2015 decemberében kerültek a Luftwaffe állományába, EuroProp International TP400-D6-os hajtóműveik 365, illetve 189 órát üzemeltek. A problémát a nemrégiben bevezetett 20 óránként esedékes átvizsgálás során állapították meg.

A gyártó elmondása szerint a gyártási hibás fordulatszám-csökkentőket térítésmentesen lecserélik a probléma megoldásáig - ez akár több hónapig is eltarthat -, valamint ez nem jelenti azt, hogy repülési tilalom alá vonnák a típus eddig átadott összes példányát. Az Airbus vezetője, Tom Enders elismerte, alábecsülték a hajtóműveknél tapasztalt probléma mértékét, ami valójában nagyon is komoly. A hiba már a fejlesztés legelején szinte kódolva volt, hiszen egy ezen a téren teljesen tapasztalatlan beszállítót találtak meg a projekt vezetői. Ez a nem túl szerencsés döntés erre az évre hozta meg egyáltalán nem várt gyümölcsét, ami abban lesz leginkább kézzelfogható, hogy a 2018-as, de talán a 2019-es évig is jelentős csúszást fog szenvedni a megrendelt példányok átadása, valamint a már meglévők rendelkezésre állása sem lesz az elvárt szinten, mint az a német példán látható.

Litvánia számára Németország leszállította az első két PZH 2000-es 155 milliméteres önjáró tarackot. A balti állam korunk egyik legkorszerűbb tüzérségi eszközéből 21 darabot vásárol meg 64,2 millió dollár értékben a 2015 szeptemberében aláírt szerződés értelmében. Ezekből 16 darab kerül majd egy tüzéralakulat állományába, három alkatrészforrásként fog szolgálni, egy a kiképzést fogja segíteni, míg egy a vezetők oktatását fogja segíteni. Az utolsó PZH 2000-es 155 milliméteres önjáró tarackok 2019-ig kerülnek leszállításra.

Görögországban június 23-án szolgálatba állt az utolsó két Type 214HN-es osztályú tengeralattjáró is. A HS MATROZOS (S-122) és a HS KATSONIS (S-123) hadrendbe lépésével talán véget ér a majd 15 éves tengeralattjáró kálvária, ami során volt technikai jellegű probléma, hajógyári tulajdonosváltás, korrupciós vádak, és vélelmezett fizetési elmaradás is.

Oroszországban elkezdődött a TV7-117V hajtóművek sorozatgyártása. A Mil Mi-38-as szállítóhelikopter számára kifejlesztett erőforrás a Ukrajnában gyártott TV3-117VM erőforrás  kiváltásra szolgál. A Klimov tervezőiroda által tervezett TV7-117V gázturbinából 50 darabot fognak elkészíteni három éven belül, míg az ezekkel felszerelt forgószárnyasokból három darabra rendelkezik megrendeléssel a gyártó, valamint további ötre is opciót jelentett be Moszkva.

Júniusban egy lövészeten már próbára tették a BUK-M3-as légvédelmi rendszer új rakétáját. A ballisztikus rakétát imitáló célpontra egy rakéta került indításra, ami a rossz időjárási körülmények közepette is eltalálta azt. Az új fejlesztésű rakéta könnyebb, pontosabb, de nagyobb hatótávolságú, pedig geometriai méretei jelenősen kisebbek, mint az elődöké, ezért immáron hat darab lesz elhelyezhető egy szállító-indító járművön. A jelentősen továbbfejlesztett képességű Buk-M3 már 70 kilométeres távolságig képes célpontok megsemmisítésére, a hírek szerint 0,9999 találati aránnyal.

Féltucatnyi szállítógép beszerzését szeretné véghezvinni a török légierő. Az ajánlatokat már várják a gyártóktól, az eddig nyilvánosságra került adatokból annyit már lehet tudni, hogy a C295-ös szállítógéphez hasonló képességekkel kell rendelkeznie.

A június végén átadott újabb két géppel együtt, már hat darabra növekedett az Algéria számára átadott Mil Mi-28NE harci helikopterek száma. Az észak-afrikai ország 42 példányt rendelt a forgószárnyasokból.

Katar a Pakisztánban gyártott Super Mushshak alapfokú kiképzőgépeket vásárol. A Saab MPI-17 továbbfejlesztésével létrejött gépet a Pakistan Aeronautical Complex készíti. Az eddigi hírek szerint Katar 10 példányt szerez be a típusból.

Június 25-én végrehajtotta első repülését a törzse alá függesztve egy BrahMos-A légi indítású csapásmérő robotrepülőgéppel egy indiai Szuhoj Szu-30 MKI (NATO-kód: Flanker-H) vadászbombázó. Az első indításra még ebben az évben szeretnének sort keríteni, de addig még számos repülési és leválasztási, eltávolodási kísérletre lesz szükség a 2,5 tonnás tömegű BrahMos-A-val. A Szuhoj-ról történő leoldás után a hajtómű beindításáig nagyjából 100-150 métert fog megtenni a csapásmérő robotrepülőgép szabadesésben, így biztosítható majd a biztonságos magassági elkülönítésük. Ez miatt a minimális indítási magasság 500 méter körül fog alakulni. Majd felemelkedik 14000 méteres magasságba, hogy a maximális 290 kilométeres hatótávolság biztosítva legyen. A tesztekhez eddig két Szu-30MKI került módosításra, azonban amint a tesztek sikerrel zárultak az első lépésben 40 további példányt tesznek alkalmassá a fegyver alkalmazására.

Dél-Koreában a hadsereg által megrendelt 600 darab gyalogsági harcjárműből az elsőket még az év vége előtt át fogja adni a gyártó. Ennek a mennyiségnek nagyobb részét a 20 tonnás 8x8-as kerékképletű K808 teszi majd ki, amely kétfős legénysége mellett tíz lövész szállítására képes. Fegyverzetét egy 30 milliméteres gépágyú és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. A K808 közúti sebessége elérheti a 110 kilométer per órát, míg vízben 10 kilométeres óránkénti sebesség elérésére képes. „Kistestvére” a 16 tonnás 6x6-os kerékképletű K806, elsősorban felderítésre szolgál. Szintén kétfős legénység mellett tízfőnyi lövész szállítására képes. Fegyverzetét egy 40 milliméteres automata gránátvető és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. Mindkettőt a Hyundai Rotem fejlesztette ki 2012-től kezdődően, a dél-koreai hadsereg igényeinek megfelelően. A megrendelés elnyerésért a Doosan által kifejlesztett 18 tonnás, 8x8-as kerékképletű Black Fox-ot kellett legyőzni, amelyik a K21-es gyalogsági harcjármű 40 milliméteres gépágyúval ellátott tornyával lett felszerelve, legénysége 3 fő és 9 lövész szállítására képes.

A Washington által szabott magas ár – darabonként 80 millió dollár - miatt Vietnam máshonnan szándékozik tengeri járőrgépeket vásárolni. A típus marad ugyan az, mivel a P-3C Orion-ok a közeli Japánból kerülnének beszerzésre. A hazai fejlesztésű P-1-es típus hadrendbe állásával a feleslegessé váló Kawasaki Heavy Industries által gyártott példányok lelhetnek új gazdára Ázsiában. A P-3-as üzemeltetésében is számítana Hanoi a japánok segítségére.

Már 12 tonnát meghaladó külső terhet is felemeltek az amerikai tengerészgyalogság számára kifejlesztett Sikorsky CH-53K King Stallion helikopterrel. Ez igen fontos súly, mivel elvárás a típussal szemben, hogy ezt 200 kilométeres távolságra legyen képes elszállítani 33 fokos külső hőmérséklet mellett, 1000 méteres repülési magasságban.

30 kilowattos lézer segítségével szeretné hatásosabbá tenni az AN/TWQ-1 Avenger kis hatótávolságú csapatlégvédelmi rendszerét az amerikai tengerészgyalogság. A lézerfegyver a nagyobb méretű UAV-k, rakéták és tüzérségi lövedékek megsemmisítésére lesz képes. A már elindított fejlesztés várhatólag 2022 körül fog eredményt hozni.

Három éven át fogja a brazil légierő festését és felségjelét viselni egy Boeing 767-300ER repülőgép. A 254 személy, vagy 43,8 tonna rakomány szállítására képes, szürkére festett gép az USA béli Colt Transport-tól kerül bérlésre, 19,7 millió dollár ellenében. A szerződés időtartama igény szerint meghosszabbítható és magába foglalja a karbantartási szolgáltatásokat is.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

CASA C295M.

Bell OH-58D Kiowa.

MiG-23UB.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Kawasaki C-1.

Dassault Mirage 2000N.

Saab JAS-39C Gripen.

Kamov Ka-25PL.

Lockheed P-3C Orion.

Dassault Mirage F1CE.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Eurocopter EC-665 Tiger UHT.

Mitsubishi F-2A.

Lockheed Martin C-130J Hercules C.5.

EHI EH-101 Merlin HC.3.

AIDC AT-3.

Bell-Boeing CV-22B Osprey.

Berijev Be-12PL.

Airbus A400M Atlas.

Szerző: Netarzenál

2016.06.25

2016.06.25. 07:56

Egy újabb távirányítású fegyverállványt mutatott be a Krauss-Maffei Wegmann. Az FLW500, amely a legújabb tagja az FLW családnak, már a jelzésében utal a nagyjából 500 kilogramm körüli tömegére. Ezt a rászerelt fegyverek és azok tömege befolyásolhatja nagymértékben. A fegyverek irányzása körkörösen 360 fokba, míg függőleges síkban -10 és +50 fok között lehetséges. Bemutatásakor az Orbital ATK Armament Systems 30 milliméteres M230LF kettős hevederezésű, 150 lőszerrel ellátott gépágyú mellett, egy 7,62 milliméteres FN-MAG géppuska került felszerelésre az FLW500-ra, 250 darabos lőszerkészlettel.

Váltás történt a közel-keleten, az Arab Állam terrorszervezet ellen küzdő olasz repülőerőknél az elmúlt héten. A felderítő feladatokat végrehajtó Ördög repülőszázad Panavia Tornado gépeit a Fekete Macskák AMX-ei helyettesítik a közeljövőben a kuvaiti Al Jaber légibázison. Az elmúlt egy év alatt a variaszárnyú gépek négy példánya 3000 órát töltött a levegőben, 900 alkalmával.

Jelen kor színvonalán álló felderítő páncélost mutatott be a Leonardo Defence Systems. A Centauro II-n alapuló Centauro VBM Explorer egy távolról irányított repülőeszköz mellett, egy távolról irányított szárazföldi járművel is végrehajthatja a felderítési feladatokat. Az egyébként kézből is indítható Horus UAV indítására a 25 milliméteres gépágyúval, és 7,62 milliméteres géppuskával ellátott Hitfist bal oldaláról nyílik lehetőség, míg a TRP2 UGV a deszanttérből indulhat útjára. A távirányítású járművek mellett a Janus nevű, nagyteljesítményű, stabilizált, nappal és éjszaka egyaránt használható szenzorcsomag is használható felderítési adatok szerzésére.

Távirányítású torony megvalósításán dolgozik a Nexter Systems. Az elképzelések szerint a gépágyút, és lőszerkészletét is magába foglaló torony tömege 2900 kilogramm körül fog alakulni. A másodlagos fegyverzet 7,62, vagy 12,7 milliméteres géppuskákból állhat, ezeket egy távirányítású fegyverállványba is lehet majd rögzíteni. A vevői igének minél jobb kiszolgálása érdekében a torony oldalaira irányított rakéták is felszerelésre kerülhetnek. Ezek lehetnek a legújabb francia MBDA MMP, az amerikai Raytheon/Lockheed Martin Javelin, vagy akár az orosz Kornet-E is. A fegyverek irányzása körkörösen 360 fokba, - maximum 60 fok/másodperces sebességgel - míg függőleges síkban -10 és +45 fok között lehetséges. A célpontok felderítésére és a fegyverek célra irányzásához szükséges rendszereket a Leonardo, a Safran és a Thales szállítja majd.

Hamarosan megkezdik a repülési kísérleteket egy újratervezett üzemanyag átadó rendszerrel az Airbus Military A400M Atlas teherszállító/légi utántöltő repülőgép fedélzetén. Az újratervezésre azért volt szükség, mert a 24 méter hosszú tömlő a légcsavarok mögötti turbulens levegőben himbálózott és ez mozgás valamint a gép vízszintes stabilizátorai veszélyt jelenthettek az üzemanyag felvétel céljából az Atlas mögött repülő helikopterekre. A tavaly év végén kiderült zavaró tényezők a merevszárnyú gépek esetében nem jelentenek gondot. A megoldást egy hosszabb, de kisebb átmérőjű tömlő jelentheti a mérnökök szerint. A 37 méteres hossz már elég lesz a biztonságos üzemanyag-átadási hely biztosításához a gép mögött, hátránya azonban, hogy a kisebb keresztmetszet miatt növekedni fog az utántöltés ideje. A keresztmetszet csökkentést a típuson alkalmazott Cobham utántöltő konténerekben meglévő hely mérete tette szükségessé.

További tankeres hír, hogy a C295-ös estében is hamarosan sor kerülhet az első helikopterrel történő légi összekapcsolódásra. Az eddigi próbák során a gép mögé 15, illetve 21 méterre kiengedett tömlő stabil helyzetet vett fel, feszülését, mozgását nem észlelték. Ez jó okot szolgálta arra, hogy még az idén sor kerüljön egy H225M Caracal forgószárnyassal történő összekapcsolódásra, persze első alkalmakkor még üzemanyag átadása nélkül. Az üzemanyag átadó rendszert a C295-ös esetében kevesebb mint egy nap alatt beépíthetik majd a megrendelők a gépeikbe.

Németországban újra megerősítést nyert, hogy továbbra is 18 új NH Industries NH90 NFH helikopter beszerzési terve szerepel a haditengerészet számára. Berlin jelentősen csökkenteni kényszerült a megvásárlásra kerülő forgószárnyasok mennyiségét, de ez a lépés csak a szárazföldi erőket érinti. Az NH gyártmánya a Sea Lion néven kerül rendszeresítésre 1,4 milliárd eurós értékben, leszállításukat 2017-től kezdik meg. A gépek nem csak a Westland Mk.41 Sea King gépek utódjai lesznek, hanem kiterjedt tengeralattjárók és hajók elleni felszereltségüknek köszönhetően a Lynx helikoptereké is. Ez utóbbi két feladatkör lesz az, ami miatt az eddig tervezeteken felül további módosításokat is szükségessé fog tenni. Az első német haditengerészeti helikopter 2019. októberben történő átadása van tervbe véve.

Május 25. és június 3. között hajtották végre az első éleslövészetet az Airbus Helicopter 2014 áprilisában bemutatott HForce fegyverzeti csomagjával. A több típusra is (H125M, H145M és H225M) alkalmazható rendszert úgy tervezték meg, hogy az eltérő típusú helikopterek számára is könnyedén telepíthető legyen. Fő összetevői a FN Herstal HMP400 12,7 milliméteres géppuska, a Nexter 20 milliméteres gépágyú, a Forges de Zeebrugge 70 milliméteres nem irányított rakéták, a Thales Scorpion sisakkijelző és Wescam szenzortorony. A fent említett időpontban Belgiumban egy H225M segítségével lőttek a FN Herstal HMP400 12,7 milliméteres géppuskával, a Nexter 20 milliméteres gépágyúval, a Forges de Zeebrugge 70 milliméteres nem irányított rakétákkal. A teszteket a következő év végéig be szeretnék fejezni, 2017 elején a H145M típus kerül majd sorra.

Az M-14X csillagmotor mellett egy Németországból származó dízelmotor is segíthet a Jakovlev Jak-152-es légcsavaros kiképzőgép levegőbe emelésében. A 360 (vészhelyzetben 400) lóerős csillagmotor helyett a dízel 500 lóerős teljesítmény leadására lesz képes és így már akár 500 kilogrammnyi külső fegyverzet hordozására is képessé válhat a Jak-152-es. A fegyverzet R-73 levegő-levegő rakétákból, és két felfüggesztőn egy-egy 50/100 kilogrammos bombából állhat. A Jak-152-re többféle felderítő konténert (fotó, sugárzás, bakteriológiai és vegyi) is fel lehet majd függeszteni.

Félaktív lézeres irányítórendszerrel tervezik halálosabbá tenni az új ZAK-57-es, 57 milliméteres gépágyút légi célok ellen Oroszországban. A még csak prototípus stádiumban létező Derivatsiya-PVO önjáró légvédelmi gépágyú számára már talán a következő évre elkészülhetnének az első félaktív irányítással rendelkező lövedékek. Ettől a módszertől igen pontos, lőszerenként 0,8-es találati valószínűséget várnak a tervezők, akik szerint így két lövedékkel igen nagy eséllyel lehet majd találatot elérni szubszonikus kisméretű célpontok ellenében. Légi célok ellen 200 métertől, személyzettel rendelkező gépek esetében 6-8, pilóta nélküliek esetében 2-3 kilométeres lőtávval számolnak. Természetesen az új lőszer földi célpontok ellen is bevethető lesz majd, de a 120 lövés/perces tűzgyorsaságú gépágyú a régebbi 57 milliméteres lőszerek kilövésére is képes 3 kilométeres távolságig.

Törökországban repülőgép-hordozó építésével kacérkodnak. Persze az egység a könnyű kategóriába tartozna, fedélzetéről röviden fel-és függőlegesen leszálló gépek (F-35B) üzemelhetnének a helikopterek mellett. A spanyol Navantia tervei alapján már két hónapja épülő TCG ANADOLU (L 408) a spanyol haditengerészet JUAN CARLOS I. osztályú partraszállást támogató helikopterhordozóján alapul és várhatóan 2021-re készül el. A török hajóépítők itt megszerzett tapasztalatán alapulna a repülőgép-hordozó.

Az Izrael Weapon Industries Ltd. egy új változatát mutatta be az X95 Micro Tavor gépkarabélynak. Az eddig károm különféle lőszerrel (5,56x45, 9, valamint 5,45x39 milliméteres) alkalmazható fegyvert most a 300BLK, vagy 7,62x35 milliméteres, vagy 0,300 AAC kaliberben is elkészítették. Napjainkig a 6,5 és a 6,8 mm-es lőszerek nem váltották be a tervezők és a gyártók hozzájuk fűzött reményeit és nem lettek tömegesen lecserélve az 5,56 milliméteres lőszerek. Bár az utódnak szánt lőszerek teljesítményével nem volt gond, nagyarányú rendszeresítésükről még most sem lehet beszélni. A már meglévő gépkarabélyok szükséges módosítása ugyanis meggátolta ezen lőszerek elterjedését. Éppen ezért egy újabb került kifejlesztésre, ez lett a 300BLK, vagy 7,62x35 mm-es, vagy 0,300 AAC. A lőszer hossza pont akkora, mint az eddig alkalmazott 5,56x45 mm-esé, így a csőcserén kívül más módosítást nem kell végrehajtani a gépkarabélyokon, a töltényűr, a tárak mind megfelelőek a 300BLK számára is. A 7,62x35-ös gyártása a 2010-es évek elején indult el.

Izraelben már újra azon gondolkodnak a légierő vezetői, hogy az első 50 hagyományosan fel-és leszálló F-35I Adir után a beszerezni tervezett 25 gép már a röviden fel-és függőlegesen leszálló F-35B variáns lenne.

India korszerűsíteni szeretné az Sz-125-ös (NATO-kód: SA-3 Goa) légvédelmi rendszereit. A digitális harcvezetési és harcirányítási rendszerek mellett, a tűzvezető radar is modernizáción esne át. A digitális kommunikációs hálózat kiépítését is magába foglaló 272 millió dolláros korszerűsítés 10, vagy akár 15 évvel is meghosszabbíthatnál a légvédelmi komplexumok szolgálati idejét. A munkába a hazai ipart is bevonnák, ezek a cégek leginkább az elektronikai összetevők terén tudnának részt venni a programban, de a legkifinomultabb összetevőket külföldről szereznék be.

Helyi média értesülései C295 AEW&C légtérfelderítő repülőgépeket szerez be Vietnam. A típusból két példány megvásárlásáról tudósítottak.

Internetre felkerült fotók alapján azonosításra került a kínai Type 093-as osztályú, nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjárók továbbfejlesztett változata. A Type 093A legfőbb ismertetőjegye a torony és törzs találkozásánál lévő íves rész, ami áramlástanilag kedvezőbb és így csökkenti a haladáskor keletkező örvények hangerejét, így egyben a tengeralattjárót is csendesebbé teszi.

További több mint egy tucatnyi AW101-es helikopter eladásában reménykedik a Leonardo Japánban. A szigetországban már szolgálatban áll az aknamentesítésre specializált variáns, az MCH-101-es . Az aknavadász gépek mellé még továbbiak beszerzését szeretnék tető alá hozni Tokióval, valamint ugyanezen variánsra próbálják meg felhívni Tajvan és Dél-Korea figyelmét is. Szingapúrban is megpróbálnak érvényesülni, ott az AS332 Super Puma helikopterek pótlására szeretnék révbe juttatni jókora forgószárnyasukat, de erre jelenleg vajmi kevés az esély, ugyanis a városállam vezetése a kisebb AW149-t preferálja. Az AN/AQS-24A légi telepítésű vontatott aknafelderítő szonárrendszerrel és a Northrop Grumman AN/AES-1 ALMDS légi szállítású lézeres aknakereső rendszerrel együtt ellátva a jelenkor legkorszerűbben felszerelt aknák elleni harcra specializált légi eszközeivé váltak az AW101-es módosításával létrejött MCH-101-es helikopterek.

Míg a lézer a tenger felső részében képes az aknák felderítésére és helyének meghatározására, addig az AN/AQS-24A nagyfelbontású oldalra pásztázó hanglokátora a mélyebben elhelyezkedő robbanótesteket derítheti fel. Az AN/AQS-24A MCH-101-es fedélzetére történő telepítését a Finmeccanica-AgustaWestland és Kawasaki Heavy Industries közösen hajtotta végre. Az AW101-ből 13 példányt rendszeresít Japán, ezekből kettő szállítási feladatokra használt CH-101-es, míg a többi az aknavadász MCH-101-es változat.

Amerikai-izraeli koprodukcióban valósul meg az M1 Abrams harckocsi hídvető variánsa. A jármű létrehozására az Israel Military Industries és az amerikai DRS fogott össze és járt sikerrel. Ugyanis június 22-én ezt a párost jelentették be, mint győztest és reménykedhetnek a minimum 273 darabos, de akár 365 darabos széria előállításában. Az izraeli partner magát a hidat tervezte meg és fejlesztette ki, míg az amerikaiak az integrációban és a fejlesztési projekt összefogásában vették ki részüket a munkából. Az első két prototípus így 2013-ban került bemutatásra, majd azt követően kiértékelésre a hadsereg részéről.

Nem melegebb, hanem hidegebb éghajlatra küldi el egyik Airbus C295W szállítógépét és személyzetét a chilei légierő. A haderőnem és a gyártó a közelmúltban együttműködési megállapodást írt alá szélsőséges időjárási viszonyok között végzendő tesztekre. Egy képzési programot a személyzet számára már el is indítottak, ahol az északi sarki körülményekkel ismerkedhetnek meg.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing EA-18G Growler.

MiG-29A.

Northrop F-5E Tiger II.

Eurocopter AS-365/565 Dauphin 2.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Airbus A330 MRTT Voyager.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Saab AJ37 Viggen.

Szuhoj Szu-30MKI.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing AH-64E Apache Guardian.

Dassault-Dornier Alpha Jet 1B.

Szuhoj Szu-22UM3K.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Agusta A-109E LUH.

Boeing KC-135R Stratotanker.

Sepecat Jaguar IS.

Westland WS-61 Sea King Mk.41.

Xian Y-20.

2016.06.18

2016.06.18. 06:56

Májusban készült el a Rheinmetall a jövőbeli harckocsik számára szánt új lövegével. A már több évtizede igen lassú tempóban tervezett fő fegyverzet történetében az orosz T-14-es Armata harckocsi megvalósulása hozott egy új és talán igen lényeges fordulatot. Az, hogy a löveg űrmérete 130 milliméter, nem jelent újdonságot, szinte már a kezdetektől ez volt az amit hangoztattak a tervezők.  Az függőleges ékzáras technológiai demonstrátor 51-es kaliberhosszal készült, (így a cső hossza 6630 milliméter) csöve természetesen huzagolás nélküli, a cső tömege 1400 kilogramm, míg az egész löveg 3000 kilogrammot nyom.

Lövedékeit félig elégő hüvellyel tervezik gyártani, ezekből eddig a leváló köpenyes szárnystabilizált nyíllövedéket és a thermobarikusat készítették el. A csőszájfék nélküli, 130 milliméteres löveg a remények szerint nagyjából 50%-al fogja majd felülmúlni teljesítményében a 120 milliméteres elődöt. Persze a Rheinmetall-nél nem felejtkeztek el a Leopard 2-es alkalmazó hadseregekről sem, éppen ezért két, - az L/44-est és az L/55-öst érintő - megnövelt átütőerőt ígérő fejlesztést is véghez szeretnének vinni a 120 milliméteres lövegeken.

Nem fukarkodott az újdonságokkal a Rheinmetall, ugyanis a héten egy gyalogsági harcjármű családról is lerántották a leplet. A Lynx gyalogsági harcjármű  egy moduláris járműcsalád lesz, ami erős védelmet és korszerű technológiák alkalmazását fogja jelenteni a megrendelőknek. Fegyverzetét a LANCE távirányítású toronyban helyezhetik el (ezt egyébként szintén a Rheinmetall gyártja) így a 30, vagy akár a 35 milliméteres gépágyúk alkalmazása is szóba jöhet a torony bal oldalára felszerelhető két irányított rakéta mellett. Kiegészítő fegyverzetként egy Rheinmetall 7,62 milliméteres koaxiális géppuska kerülhet jobbra a fő fegyverzettől.

Fegyverzetének alkalmazását nagyban segíti a páncélosok körében évek óta terjedő vadász-gyilkos célzórendszer alkalmazása, ami azt jelenti, hogy a parancsnok által felderített és megsemmisítésre kijelölt célpont járműhöz viszonyított pozíciója megjegyzésre kerül, majd az irányzó gombnyomására – ami annyi jelent az automatika számára, hogy kéri a következő célt – a torony és a fegyverzet csöve rááll a parancsnok által megjelölt koordinátára. Az igény szerint erősíthető moduláris páncélzat kiegészíthető lesz aktív páncélzattal is, tovább növelve a Lynx védelmét.

Továbbá alkalmazásra fog kerülni lézer besugárzás érzékelő és mesterlövészek felderítésére is alkalmazható akusztikus lövésdetektor is. A mozgékonysággal sem lesz gond, hiszen hosszirányban 60 fokos dőlésszög, míg keresztirányban 30 fokos dőlésszög sem jelent majd akadályt a 851-938 lóerős Liebherr dízelmotorral összekapcsolt Allison automataváltó számára. Már most, két variánsban került bemutatásra a Lynx, úgymint KF31 és Lynx KF41. A KF jelentése "Kettenfahrzeug", vagyis lánctalpas jármű német nyelven. A 38, illetve 44 tonnás járművek személyzete egyaránt 3 fő, de a rövidebb KF31-es hat, míg a hosszabb KF41-es nyolc főnyi lövész szállítására képes.

Elkészült a Centauro ágyús páncélvadász új változatával az Iveco-Oto Melara (ez utóbbi most már Leonardo) konzorcium. A 105 milliméteres löveggel ellátott, 8x8-as kerékképletű Centauro bemutatásakor a világon egyedülálló volt, de az idő eljárt a nagyjából 30 éves konstrukció felett. A 21. évezred eleji utód a Centauro II lett, fegyverzetét egy 120 milliméteres L/45-ös löveg alkotja, ami helyett opcióként beszerelhető egy 105 milliméteres L/52-es löveg is. Lőszerei a NATO standard lőszerek, amik harckocsiknál is rendszeresítve vannak.

Természetesen ilyen erejű lőszerek következtében a hátrarúgó erő csökkentésére az integrált csőszájfék nem maradhatott el. A löveggel párhuzamosítotton felül a torony tetejére egy Hitrole L távirányítású fegyverállvány került felszerelésre egy 7,62, vagy egy 12,7 milliméteres géppuskával, vagy 40 milliméteres gránátvetővel. A 30 tonnás össztömegű Centauro II 24 lóerő/tonnás teljesítményaránnyal rendelkezik 720 lóerős Iveco motorjának köszönhetően, elődje 17 lóerő/tonna értékével szemben. Épített útról letérve boldogulását a digitális gumiabroncsnyomás szabályozás is segíti. Az olasz haderő részéről egy 136 darabos megrendelésről már folynak tárgyalások. Az elkészült prototípussal az év végéig szeretnék a teszteket befejezni.

Svájcban a hadsereg a RUAG-től rendelte meg a 120 milliméteres önjáró aknavető rendszerét. A 27 tonnás össztömegű General Dynamics European Land Systems-MOWAG 8x8 Piranha 3+ gyalogsági harcjármű bázisán létrehozott Cobra önjáró aknavetővel az első tesztlövészetek idén májusban fejeződtek be. Az automata töltő segítségével 1 perc alatt négy lövés leadására képes, a megállástól 1 perc alatt tűzkésszé tehető Cobra-ból a svájci hadsereg 32 darabot vásárol meg.

Elsősorban indiai megrendelésre fejleszt egy új szárnyat a Hawk sugárhajtású kiképző repülőgép számára a BAE Systems, az indiai HAL bevonásával A javított aerodinamikai jellemzőknek köszönhetően jelentős javulást várnak a repülési képesség terén és ezt az elkövetkező 12 hónap során bizonyítani is szeretnék. A hírek szerint az új szárnyat a brit cég tulajdonában lévő ZJ951 lajstromú Hawk fogja megkapni elsőként, és így a 2017 februárjában megrendezésre kerülő Aero India Show-n fog debütálni Advanced Hawk, vagy  mint a Combat Hawk.

Franciaország átvette kilencedik Airbus Military A400M Atlas szállítógépét is. Az MSN33 a hírek szerint már teljes körű önvédelmi rendszerrel is rendelkezik, tovább képessé vált kiépítetlen repülőterekről való üzemeltetésre is. Az ejtőernyősök oldalajtókon át történő ugratása még mindig nem jöhet számításba, mivel a géptörzshöz való csapódás veszélyét nem küszöbölték ki megbízhatóan.

Orosz Szuhoj Szu-30SzM vadászbombázók beszerzése várható a fehérorosz légierő számára. Minszk elképzelése szerint a Szu-27-es és MiG-29-es repülőgépek utódja a Szu-30SzM lehet, azonban a régebbi gépek sem tűnnének el a légierő kötelékéből, mivel a hazai iparra támaszkodva, a további szolgálatra alkalmasnak mutatkozó példányokat korszerűsítésnek vetnék alá.

Szintén érdekelt a fehérorosz repülőipar a kazahsztáni légierő Szuhoj Szu-25-ös Frogfoot csatarepülőgépeinek modernizációjában. Az első, élettartam-hosszabbításon is áteső gép még ebben az évben a Baranovicsi 558. légijármű javító üzem és a Kazakhstan Aviation Industry szakemberinek kezébe kerülhet, akik a munkálatokat a következő évre be is fejezik és a repülési kísérletek 2017 közepén el is kezdődhetnek a géppel. Fegyverzetében az R-73 levegő-levegő rakéta, K-29T levegő-föld rakéta, és a KAB-500KR irányított bomba is megtalálható lesz, a fedélzeti adatrögzítést a Bur-4-1-10 digitális repülési adatrögzítő rendszer végzi majd, míg a szóbeli kommunikációt és adatok fogadását-küldését az SR-25-ös és a Prima-DMV rendszerek biztosítanák.

Kazahsztánban előrébb tart a BM-21-es Grad rakéta-sorozatvetők modernizációja, hiszen az első lövészeteket a 6x6-os kerékképletű Kamaz-43114 alvázra szerelve még 2015-ben végrehajtották. A korszerűsítést a Almaty Special Design Bureau hajtotta végre, ami egy a páncélozott vezetőfülke tetejére szerelt távirányítható fegyverálvány és az azon elhelyezett 7,62 milliméteres géppuska mellett magába foglal egy új tűzvezető rendszert, Líra inerciális navigációs rendszert, hőmérséklet szenzort hőkamerát, Tuspal műholdas navigációs készüléket GPS és GLONASS kompatibilitással.

Törökországban véglegesítésre került az amerikai Sikorsky S-70i Black Hawk helikopterekről szóló szerződés. A Turkish Utility Helicopter Program (TUHP) eredményeként 109 forgószárnyas T70-es jelzéssel kerül 2021-től kezdődően 10 éves időtartam alatt majd a hadsereg, a légierő, a csendőrség, a különleges erők, a rendőrség és az erdészeti igazgatóság állományába. A gépek gyártásának főszereplője a Turkish Aerospace Industries (TAI) lesz, itt az első öt példány még részegységekből kerül majd összeszerelésre, a többi viszont már igen jelentős hazai ipari bevonással fog megvalósulni. Az Aselsan és Sikorsky például majd közösen fejlesztenek egy továbbfejlesztett digitális pilótafülkét a típus számára, de a hajtóművek gyártása is a Turkish Engine Industries (TEI) üzemében fog megvalósulni. Továbbá a Sikorsky értékesítési részlege a törökök segítségével szeretne az S-70i számára új piacokat szeretni a Közel-Keleten, Közép-Ázsiában és Afrikában.

Kenyában jelentősen fejlesztik a Yola nemzetközi repülőteret, mivel a jövőben a légierő hangsúlyosabb szerepet fog játszani a légikikötő életében. A tervek szerint a területen katonai légijárművek sokasága lesz megtalálható, hiszen a közeljövőben átvételre kerülő orosz gyártmányú Mil Mi-35-ös harci helikopterek, valamint pakisztáni JF-17 Thunder vadászbombázók és Super Mushshak oktatógépek fognak itt állomásozni. Ez utóbbiból 10 példány beszerzése várható, de az erősebb fegyverzettel rendelkező brazil A-29 Super Tucano rendszeresítése is napirenden van a kiöregedő Alpha Jet-ek pótlására. Az idei költségvetés terhére három JF-17-es és két Mi-35-ös megvásárlásáról érkeztek hírek.

Iszlámábádban úgy tűnik végleg feladták a reményt, hogy az USA-ból új F-16-okat vásároljanak. Washingtonban az utóbbi időben igencsak rossz szemmel nézték a Pakisztánból érkező megrendeléseket, mivel az ország igen jó viszonyt ápol Kínával. A pakisztáni külügyminiszter bejelentése szerint ezek után a Jordániából használtan beszerezhető Fighting Falcon-ok megszerzésén fognak munkálkodni.

Dél-Koreában a rendőrség elismerte, hogy két évvel ezelőtt egy kibertámadás-sorozat során észak-koreai hackerek minősített információkhoz jutottak hozzá. A 160 dél-koreai vállalatot és kormányhivatalt – összesen több mint 140000 számítógép - érintő számítógépes támadás eredményeként az északi kiberkalózok például a Boeing F-15-ös szárnyának tervrajzát is megkaparintották, több védelmi vonatkozású – nagyjából 40000 fájl - anyag mellett.

Június 13-én hétfőn az AgustaWestland átadta a dél-koreai haditengerészetnek az első négy AW159 Wildcat haditengerészeti helikoptert. Dél-Koreában ettől az évtől szeretnék a KUH-1 Surion helikopterek gyártási ütemét növelni. A Korea Aerospace Industries (KAI) az eddigi havi egy gépes kibocsájtási ütemet a háromszorosára kívánja emelni. A típus különféle változatából 200 darabot meghaladó mennyiség rendszeresítése várható. Az eddig átadott 40 példánnyal szerzett tapasztalatok kedvezőek, 80%-ot meghaladó bevethetőségi rátát produkáltak, csak az első 10-15 példánynál adódtak jelentősebb üzemeltetési problémák, de ezek sem bizonyultak komolynak.

A tengerészgyalogság számára készülő változat is lassan célba ér. Ez a tengeri üzemre tervezett helikopter a kétfős személyzeten felül két géppuskást is szállít majd a kilencfőnyi tengerészgyalogoson felül. A tengerészgyalogság 36 biztos megrendelését további 4-el hajlandó növelni a jövőben, a szerződés megkötésére 2016-ban kerülhet sor. A tengeralattjárók és hadihajók elleni modifikáció fejlesztése jelenleg is zajlik, a beszerzett nyolc AgustaWestland AW159-es miatt a program jövője nem biztos.

A haditengerészet nyolc AW159 Wildcat helikoptere számára az izraeli Rafael Spike-NLOS rakéták kerülnek beszerzésre. A fegyver földi indítású változata már megtalálható az ázsiai ország hadseregének eszköztárában, ott az észak-koreai tüzérségi eszközök ellen vetnék be a 25 km-es hatótávolságú Rafael Spike-NLOS rakétát. A flottánál viszont a motorcsónakok és a légpárnás járművek ellen tervezik alkalmazni a fegyvert. Egy AW159 Wildcat egyszerre négy Spike-NLOS rakétát szállíthat majd.

Lehet, hogy mégis Dassault Mirage F1-es vadászbombázók kerülnek az argentin légierő állományába. Ugyanis jelenleg kormányközi tárgyalások folynak a dél-amerikai állam és a Franciaország között. Az egy tucatnyi F1-es mellett-helyett a Mirage 2000-es is szerepel Párizs ajánlatában, ami a kiszivárgott információk szerint igen kedvező és messze olcsóbb megoldást jelenthet, mint az amerikai légierő leállított F-16-nak megvásárlása. Továbbá tárgyalások folynak a FMA IA-58 Pucara turbólégcsavaros csatarepülőgépeken alkalmazott Astazou hajtóművek beszerzése ügyében is. Ez szintén kiemelt prioritású az argentin légierő számára, hiszen a típus számos példánya a földön rostokol hajtóművek, vagy azok egyes alkatrészeinek hiánya miatt.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

MBB Bo-105M.

Dassault Mirage 2000N.

Bell AH-1W Super Cobra.

Aero L-39ZO Albatros.

North American F-86D Sabre.

Agusta Westland Wildcat HMA.2.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Sikorsky CH-53GE.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

Chengdu J-10AY.

Saro Skeeter AOP12.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Agusta Hkp15A.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Panavia Tornado IDS.

Bell-Boeing CV-22B Osprey.

Airbus A400M Atlas.

Boeing AH-64E Apache Guardian.