2018.01.20

2018.01.20. 06:04

Modernizált légvédelmi rakétával folytattak le próbákat Ukrajnában. Az Sz-125-ös Nyeva (SA-3 Goa) új verzióját a Radionics és a Luch alkotta meg. A 40 kilométeres távolságig és 25 kilométeres magasságig légi eszközökre veszélyes 5V27D-M2 jelzésű rakéta orrába egy aktív radaros önrávezető rendszer került beépítésre.

Belgiumban a fedélzeti rádiólokátorokkal fennálló folyamatos meghibásodási problémák oda vezettek, hogy a négy NHIndustries NH90 NFH Gray Caiman forgószárnyasból három tartósan repülésre képtelen lesz a javítás befejeztéig. Ez rendszerint 3-6 hónapos időtartamot szokott jelenteni, azonban az NH90 NFH esetében ez akár másfél éves időintervallumot is jelenthet. Persze az országban ez a hír nem érte a flotta vezetőit hidegzuhanyként, hiszen az első helikopter 2013-as átadásától kezdve gondok voltak a radarral akárcsak Németországban, vagy Hollandiában.

Az egy működőképes NH90-est is nélkülözni lesznek kénytelenek a tavasz elejéig, ugyanis hamarosan a 600 repült óránkénti kötelező átvizsgáláson fog tartózkodni. Bár a gyártó a szerződés értelmében rendben fizeti a kötbéreket a hibás helikopterek után, a belgák ennek ellenére nem elégedettek a gyártóval. Az egy forgószárnyon maradat példány kihasználtsága a visszatértét követően hatalmas lesz, ugyanis a már kiképzett légi személyzetek ezen az egy példányon tudják majd fenntartani jártasságukat a típuson. A régebbi és a következő évtől nyugdíjazásra kerülő Sea King és Alouette III helikopterek fogják a kieső tengeri légi mentési kapacitást pótolni a javítások idejére, azonban egy, a szomszédos országokkal megkötött egyezmény értelmében szükség esetén a határon túlról is érkezhet helikopter a bajba jutottak felkutatására és megmentésére.

Első merülésén van túl Nagy-Britannia legújabb tengeralattjárója, az ASTUTE-osztályú HMS AUDACIOUS (S122).  A nukleáris meghajtású egység most még csak az építési helyének közelében merült víz alá, a fedélzeti rendszerek próbáihoz, na meg a víztömörség ellenőrzéséhez. A próba teljes sikerrel zárult, így az AUDACIOUS még ebben az évben megkezdheti majd tengeri próbáit. A BAE Systems által épített ASTUTE-osztály tagjai 7 400 tonnásak és 97 méter hosszúak. Szolgálatba eddig három tengeralattjáró (ASTUTE, ARTFUL, AMBUSH) állt, további három (ANSON AGAMEMNON és AJAX) építés alatt áll.

Görögország és Franciaország között a következő hónaptól kezdődnek majd tárgyalások FREMM-osztályú fregattok beszerzéséről. Athén célja, hogy megállapodásra jusson két FREMM többfeladatú fregatt beszerzéséről, valamint további kettőt is szeretnének a szerződésbe belefoglalni, mint későbbi lehetséges megrendelésre kerülő egységet. A darabonkénti 500-600 millió dolláros árat azonban sokallják, így szeretnének kedvezőbb árfekvést elérni.

Várhatólag ez év első negyedévében fogja megkapni az orosz hadsereg az első BMPT Terminator tűztámogató harcjárműveit. Az erős csöves és rakétafegyverzettel rendelkező jármű két változatát is bemutatták már az eltelt évek során, azonban az orosz haderőben eddig nem kerültek rendszeresítésre. A beépített területeken végzett harcfeladatok segítésére tervezett Terminator az elmúlt ében feltűnt Szíriában is. A hírek szerint az első átadásra kerülő mennyiség 10 páncélosból fog állni, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy ezek az ötfős személyzetű 2 darab 30 milliméteres AGS-17-es gránátvetővel felszerelt erősebb fegyverzetű, vagy a háromfős, gránátvetősök nélküli verziók lesznek. Algéria 2016 áprilisában megrendelte a BMPT-72 Terminator 2-es harctámogató járművet. A nagyobb mennyiségben meglévő T-72-es harckocsik átépítésével létrehozható páncélosok leszállítása 2018 első negyedévében indul majd meg és 2019 végéig tart.

2013-ban próbálták ki az észak-afrikai állam szakértői a BMPT Terminator 1-es harctámogató járművet, azt azonban igen költségesnek és bonyolultnak találták. A BMPT-72 létrehozásánál a tervezők felhasználták a BMPT-nél megszerzett tapasztalataikat, így továbbfejlesztésen esett és a tűzvezető rendszer és megerősítésre került a torony páncélzata. Az Uralvagonzavod szerint a már meglévő T-72-es harckocsikat könnyedén, kevés ráfordítással lehet átalakítani BMPT-72 Terminátor 2-es harctámogató járművé. A páncélos fegyverzetét két 2A42 30 milliméteres gépágyú, két AGS-17 30 milliméteres gránátvető, 4 9M120 Ataka irányított rakéta, valamint egy PKTM 7,62 milliméteres géppuska alkotja. Algéria a meg nem erősített hírek szerint legalább 300 darab BMPT-72 Terminator 2-es harctámogató járművet fog rendszeresíteni, amelyek hatékonyan fogják kiegészíteni a nemrégiben megvásárolt T-90SA harckocsikat.

A Terminátor-2-es egyébként könnyebb, mint elődje, ugyanis csak 44 tonnát nyom, az előd 47 tonnájához képest. 2013-ban Peru számára az orosz Uralvagonzavod azt javasolta, hogy a T-55-ök alvázára szereljék rá a BMPT harctámogató jármű tornyát. Az Uralvagonzavod szerint a futómű, a felfüggesztés, az erőátviteli és a motor nem igényel módosítást, ám ha a peruiak ennek szükségességét érzik, készek azt is elvégezni.

Január 12-én Németországban a ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) hajógyárában az első lemez ünnepélyes vágásával kezdetét vette a harmadik és a negyedik, Szingapúr által megrendelt Type 218SG tengeralattjáró gyártása. Az elsőnek megrendelt két tengeralattjáró közül egyet már 2015 júliusa óta építenek, ez 2021-ben, míg társa 2022-ben kerül majd átadásra. A 70 méter hosszú, 6,3 méteres merülésű és körülbelül 2000 tonna vízkiszorítású, levegő-független meghajtású típusból Szingapúr 2013 decemberében rendelte meg az első két darabot. A Type 218SG a németországi ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) hajógyárában épített Type 212A-osztály és a Type 214-osztály legjobb tulajdonságait ötvözi a gyártó szerint, mivel kormánylapátjait az előbbi hajóosztályhoz hasonlóan X alakban helyezték el, ezzel az utóbbi hajóosztály méreteit, hatótávolságát megtartva alkalmasabb lett a sekély vízben végzett manőverezésre. A harmadik és a negyedik tengeralattjáróról 2017 májusában született megállapodás a felek között, ezek az egységek várhatólag 2024-ben kerülnek majd átadásra.

Megvételre ajánlották fel az amerikai tengerészgyalogság által már nem használt, vagyis feleslegessé vált Bell AH-1W Super Cobra harci helikoptereket Washingtonban. A két General Electric T700-GE-401 gázturbinával ellátott Super Cobra 1986-ban lépett szolgálatba, maximális felszálló tömege 6697 kilogramm, legnagyobb sebessége 272 kilométer per óra, hatótávolsága 474 kilométer, fegyverzetét egy háromcsövű, 20 milliméteres Gatling-rendszerű gépágyú, továbbá a szárnycsonkok alá függesztett 70 és 127 milliméteres nem irányított, valamint TOW és Hellfire irányított rakéták alkotják. Légi célok ellen alkalmazhatók a Sidewinder légiharc-rakéták is. A megvásárlásra kerülő harci helikopterek az átadás előtt egy korszerűsítésen is átesnek, így pilótafülkéjükben képernyős kijelzők kerülnek majd beszerelésre.

Építésnek utolsó szakaszában érkezett a francia SCORPENE-osztály tervei alapján elkészülő első brazil tengeralattjáró. A dízel-elektromos egység az S-BR1 jelzést viseli, neve RIACHUELO, hadrendi jelzése S40-es. Vízrebocsátása még ez év második felében megvalósul, míg szolgálatba egy-két év múlva állhat. Testvérhajói közül az S-BR2-es (HUMAITA S41) 2020-ban, az S-BR3-as (TONELERO S42) 2021-ben, míg az S-BR4-es (ANGO STURA S43) 2022-ben került majd átadásra, építésük már folyamatban van. Az igazi nagy dobás, a nukleáris meghajtással rendelkező tengeralattjáró várhatólag 2027-ben kerül majd vízre.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Lockheed SR-71A Blackbird.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Lockheed U-2S.

Sepecat Jaguar GR.3A.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

Szuhoj Szu-34.

McDonnell Douglas F-4EJ Phantom II.

Kawasaki C-2.

McDonnell Douglas CE-15 Hornet.

Dassault Mirage F1C.

Boeing B-52H Stratofortress.

Saab AJS37 Viggen.

 

2018.01.13

2018.01.13. 06:17

Lengyelországban január 5-től újra repülhetnek a légierő MiG-29-es elfogóvadászgépei. A típust egy tavaly december 18-án bekövetkezett baleset után tiltották le a repülésről. A 67-es oldalszámú példány egy repülési feladat végrehajtása után tért volna vissza a lengyel főváros közelében fekvő Minsk Mazowiecki légibázis-ra, de azt már nem érte el. A rossz látási viszonyok között, a repülőtértől nagyjából 15 kilométerre a földbe csapódó gépet a 28 éves pilótája, aki a típuson több mint 200 repült órával rendelkezett, el tudta hagyni.

Internetre felkerült fotók alapján úgy tűnik, Pakisztánban tesztelik a kínai gyártmányú VT-4-es harckocsit. Ezt a páncélost, akárcsak pár éve rendszeresített Al-Khalid-ot (más néven MBT-2000), a NORINCO licence alapján gyártják is Pakisztánban. Pár hete arról szóltak a hírek, hogy Pakisztánban költségvetési korlátok akadályozzák meg a nagyobb ütemű harckocsigyártást. A kínai eredetű Al-Khalid-I páncélosokat előállító Heavy Industries Taxila (HIT) vezetése szerint képesek lennének évente akár 50 harckocsi legyártására is, azonban a jelenlegi állapotok csak 18 elkészítését teszik lehetővé. Mindenesetre a gyártás folyamatos és továbbfejlesztési is folyik, ugyanis hamarosan gyártásba vehetővé fog válni a javított képességű Al-Khalid-II-es harckocsi is.

A VT-4-es, vagy más néven MBT-3000-es harckocsit 2012 közepén mutatták be, mint külföldre is eladható terméket. Az MBT-3000-es a szintén exportra ajánlott MBT-2000-es, más néven VT-1A továbbfejlesztése. Ez utóbbi egyébként a kínai hadseregben rendszeresített Type 98/99-es harckocsikon alapul. Az MBT-3000-es erősebb, vízhűtéses, turbófeltöltős, elektronikus vezérlésű, 1300 lóerős, Kínában gyártott motorral és páncélzattal, valamint új felfüggesztéssel és futóművel lett ellátva. Erőátviteli rendszerként a hidromechanikus C1000B került beépítésre. A teljesen digitális elektronikával ellátott MBT-3000-es műholdas navigációs rendszerrel, távirányítású géppuskával, a lövegirányzó és a parancsnok számára külön irányzórendszerrel lett ellátva, ami éjszakai viszonyok között is jobb célfelderítést tesz lehetővé. Ez utóbbi által válik elérhetővé, hogy miközben az irányzó célba veszi az ellenséget és tüzel, addig a parancsnok már új célpontot keressen.

A 49 tonnás MBT-2000-es képest némileg súlyosabb, immáron 51 tonnás MBT-3000-es legénysége 3 fő, 125 mm-es lövegéhez természetesen töltőautomata csatlakozik, teljesítmény-lóerő aránya 25 LE/t, hossza löveggel együtt 10,1 méter, szélessége köténnyel együtt 3,50 méter, magassága 2,40 méter. Legnagyobb közúti sebessége 67 km/h, hatótávolsága 500 km, fegyverzetét egy 7,62 mm-es koaxiális, valamint a már említett távirányítású 12,7 mm-es géppuska egészít ki. Lőszerkészlete 38 darab, ebből 22 a 8 lövés/perces tűzgyorsaságot garantáló töltőautomatában kerül elhelyezésre.

Banális hiba miatt került 10 hónapra hajógyárba India első saját építésű nukleáris meghajtású tengeralattjárója az INS ARIHANT (S-73). A 2009. július 26-án vízre bocsátott 6000 tonnás vízkiszorítású ARIHANT csapásmérő fegyverzetét négy darab, héttonnás induló tömegű, 10,4 méter hosszú K15-ös ballisztikus rakéta alkotja, mely egy egytonnás robbanófejet 700, míg egy 189 kilogrammosat 1900 km-re képes eljuttatni. Ez utóbbi pontosan megfelel egy nukleáris robbanófej tömegének. A tengeri próbák során történt meg, hogy a legénység a merülés előtt nem zárt le rendesen egy, a tatrészen lévő fedélzetre vezető búvónyílást. A merülésbe kezdett ARIHANT-ban így víz került és bár a tengeralattjáró és legénységének épsége nem került veszélybe, a tengeralattjáró hosszú hónapokat volt kénytelen hajógyárban tölteni. Ez idő alatt számos berendezést, alkatrészt kicseréltek benne.

Dél-Koreában a tengerészgyalogság szerdán megkapta első két Korean Aerospace Industries (KAI) KUH-1 Surion helikopterét. A speciális igények miatt módosított verzió a MUH-1 Marineon nevet kapta, ami egy mozaikszó és a Marine (tengerészgyalogság) és a Surion szavakból lett összerakva. A tengeri üzemre tervezett helikopter a kétfős személyzeten felül két géppuskást is szállít a kilencfőnyi tengerészgyalogoson felül. A tengerészgyalogság terveiben 40 darab Marineon beszerzése szerepel. Az új variáns fejlesztése 2013 júliusában kezdődött el, az első felszállásra 2015 januárjában került sor. A két plusz üzemanyagtartály miatt nagyobb hatótávolsággal rendelkező, így több mint három órán át a levegőben maradható, a törzs hosszába visszahajtható rotorlapátokkal, valamint további tengeri üzemhez szükséges módosításokkal ellátott forgószárnyasra egy nyolc hónapos tesztidőszak várt 2015-ben.

A típus különféle változatából 200 darabot meghaladó mennyiség rendszeresítése várható. Az eddig átadott példányokkal szerzett tapasztalatok kedvezőek, 80%-ot meghaladó bevethetőségi rátát produkáltak, csak az első 10-15 példánynál adódtak jelentősebb üzemeltetési problémák, de ezek sem bizonyultak komolynak. A Korea Aerospace Industries következő munkája a koreai rendőrség igényei szerint átalakított Surion megalkotása lesz.

Ezen a héten is beúsztak a képbe Kína repülőgép-hordozói, mivel a LIAONING kihajózott a Dél-kínai-tenger vizeire, gyaníthatóan kiképzési célzattal. A hordozófedélzeti pilóták számára szükséges nagyméretű, viszonylag alacsony forgalommal terhet légtér itt rendelkezésre áll, továbbá viszonylag közel vannak a szárazföldi légibázisaik is. Nem lenne meglepő, ha a mostani út során számos éjszaka végzett repülésre is sort kerítenének, ugyanis az éjszakai és rossz időjárási körülmények között végzett repülési feladatok eddig még hiányoznak a hordozófedélzeti kötelék által teljesített feladatok közül. Ezek nélkül pedig a mindenidős hadrafoghatóságról nem kehet beszélni. További információk arról szólnak, hogy február közepén az első hazai építésű repülőgép-hordozó is kifut majd a nyílt vízre első tengeri próbajáratait végrehajtani. Amennyiben ez igaz, akkor a másik egység legénységének tagjai közül is számosan a LIAONING fedélzetén lehetnek, valós tapasztalatszerzési céljából.

A kiképzés magától értetődően igen fontos, azonban a kínai haditengerészetnél szolgáló pilóták számát igen gyorsan kell majd növelni. Jelenleg mintegy 29-36 pilóta rendelkezik a hordozófedélzeti képesítéssel, a második repülőgép-hordozó várhatólag 2019-től áll majd szolgálatba, addigra a fedélzetről bevetésre indítható pilóták számát meg kell duplázni és talán ennél több is kell majd akkorra, mire a harmadik hordozójuk is elkészül.

Hamarosan nagyobb mennyiségben kerülhet majd rendszeresítésre a kínai hadseregben a CAIG Z-18A szállítóhelikopter. Az Aérospatiale SA 321 Super Frelon kínai továbbgondolásával szembeni egyik fő követelmény a minél nagyobb magasságokban történő alkalmazhatóság volt. A három WZ-6C hazai gyártású hajtóművel ellátott 13,8 tonnás felszállótömegű forgószárnyas 30 katonát képes szállítani, akár 1000 kilométeres távolságra is. Egyes információk szerint a szárazföldi haderő vezetése a CAIG Z-18A szállítóhelikopterekre alapozva szeretné felállítani légiroham-dandárjait, illetve növelni könnyűlövész alakulatainak erejét és mozgékonyságát.

Egy szemcsés kép és némi fórumra írt szöveg alapján úgy tűnik Kínában elvégezte első repülését a tolóerővektor-eltérítéssel ellátott sugárhajtómű. A fotó alapján egy Chengdu Aircraft Industries Company által gyártott J-10-es vadászbombázóba került beépítésre a mozgékonyságot és az irányíthatóságot növelő szerkezettel ellátott erőforrás. A fényképről nem állapítható meg a kitéríthetőség mértéke, mivel a fúvócső nincs kitérített helyzetben, azonban a kép alapján a felépítése folytán képes lehet erre. A tolóerővektor-eltérítéssel ellátott sugárhajtóművel történő első repülésre - meg nem erősített információ alapján - december 25-én került sor. Tény, Kínában már 25 éve folytatnak munkát a sugárhajtóművek tolóerővektorának eltérítésével kapcsolatban több egyetemen és vállalatnál. A számos publikálásra került kutatási anyag mellett 2016-ban pedig egy teljeskörűen működőképes modell is kiállításra került.

Paraguay igen olcsó tudná fejleszteni páncélos erejét, ugyanis a közelmúltban Olaszországból érkezett egy ajánlat. Ebben az olasz hadsereg által használt, de még jelentős üzemidővel rendelkező harckocsik szerepeltek, igen nagy mennyiségű tartalék alkatrésszel. Egészen pontosan 12,8 millió euróért 18 Leopard 1A5-ös harckocsi és két műszaki harckocsi megvásárlása vált elérhetővé. A járművek jelenleg Olaszországban a Marconi Industrial Services telephelyén vannak, és az ajánlat pénzügyi oldalát kedvező feltételek mellett egy spanyol hitelintézet finanszírozza.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Hawker Siddeley Buccaneer S.2B.

Aero L-39ZO Albatros.

Grumman F-14A Tomcat.

MiG-29A.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Dassault Mirage 2000EG.

Sikorsky MH-53J Pave Low III.

Szuhoj Szu-27UBM2.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Soko J-22 Orao.

Grumman S-2T Turbo Tracker.

Mitsubishi F-2B.

Boeing 737-7ES Peace Eagle.

AIDC F-CK-1C Ching Kuo.

Rockwell B-1B Lancer.

Westland Wessex HC.2.

Boeing T-45C Goshawk.

Panavia Tornado IDS.

Aerospatiale SA-342M Gazelle.

2017.01.06

2018.01.06. 06:29

Ukrajnában a hadsereg részére újabb páncélos járműveket adtak át. A helyi gyártású BTR-3DA 8x8-as kerékképeltű gyalogsági harcjárműből most 50 darabbal lett erősebb a szárazföldi haderő. A szovjet eredetű BTR család utolsó tagjaira igencsak hasonlító lövészpáncélos fejlesztése még 2002-ben kezdődött el, de a védelmi minisztérium által felügyelt próbák során számos hiányra, hibára derült fény. Ezek közül az egyik legsúlyosabb az volt, hogy az alkalmazott páncéllemez ellenálló képessége elmaradt a várttól. Ezeknek az ellensúlyozására a kijevi páncélos üzem tervezői több mint 1000 változtatást tettek a BTR-3-on, így azt már rendszeresítésre alkalmasnak találták. 2016-ban és 2017-ben is adott már fel megrendelést Kijev a BTR-3DA-ra. Az elmúlt évben több mint 100 darab különféle BTR járművet gyártottak az ukrán haderő részére az országban.

Szintén keleti szomszédunkból érkezett az a hír miszerint elkészültek a Grom-2-es rakétarendszerükkel. A sokak által az orosz Iszkander rendszer képességeivel bíró Grom-2 (vagy nevezik még Hrim-2-nek is) hatótávolsága 50-tól 280 kilométerig terjedhet. Hordozására és indítására egy 6x6-os kerékképletű teherautó szolgál. Ennek az alváza hátsó felére került felszerelésre az egy-egy rakétát magában foglaló konténer. A rakéta fejlesztéséről az első híradások 2014-ből származnak, az első teszteket a múlt évben hajtották végre a Grom-2-vel. Egyes híradások tudni vélik, hogy a fejlesztést 40 millió dollár elejéig Szaúd-Arábia is segítette. A sorozatgyártás várhatólag még ebben az évben elkezdődik.

Újabb taggal bővült az európai NATO tagországok által életre hívott légi utántöltő gépekből álló többnemzetiségű alakulat. A december 22-én megszületett döntés értelmében egy további Airbus A330 MRTT (Multi Role Tanker Transport) gép került megvásárlásra, aminek az összegét, vagyis 258 millió eurót Belgium állja. Eddig Németország, Norvégia, Hollandia és Luxemburg már 7 Airbus A330 MRTT-t rendelt meg, amelyet személy és áruszállítás mellett egészségügyi feladatok ellátására is alkalmasak lesznek. Az első hét repülőgép leszállítása 2020 és 2022 között várható az Airbus szerint.

2015 szeptemberében a Finmeccanica-Alenia Aermacchi bejelentette, hogy egy afrikai légierő két C-27J Spartan taktikai szállítógépet rendelt meg. A típust a kontinensen ekkor már rendszeresítésre ítélte Csád és Marokkó is. Azóta kiderült a megrendelő kiléte is. Zambia számára 2017-re volt tervezve a két gép leszállítása, de ezeket csak ez év első negyedévében adják át. A 10 tonnás terhelhetőségű C-27J 60 katona, vagy legfeljebb 46 ejtőernyős szállítására képes, továbbá kisebb átalakítást követően képes 36 hordágy és 6 kísérő szállítására is. Első felszállását 1999. szeptember 24-én hajtotta végre.

A fekete kontinensen másutt is új légcsavarok fogják a levegőt felkavarni, hiszen Nigéria 12 Embraer A-29 Super Tucano turbóprop gépet fog beszerezni. A 593 millió dolláros üzlet a repülőgépeken, a képzésen és a logisztikai támogatáson felül fegyverzetet is tartalmaz, így 100 GBU-12 (250 kilogrammos) Paveway II, 100 GBU-58 (125 kilogrammos) Paveway II félaktív lézerirányítású bomba, 400 APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) félaktív lézerirányítású 70 milliméteres rakéta, valamint 2000 MK-81 (125 kilogrammos) bomba és 5000 darab 70 milliméteres nem irányított Hydra rakéta is a részét képezi. Az egy tucatnyi Tucano-hoz azonban csak hét AN/AAQ-22F elektrooptikai/infravörös (EO/IR) szenzortorony került megrendelésre.

A Paramount Group, Paramount Aerospace Systems névre hallgató leányvállalata fogja a típusátképzést végrehajtani az amerikai ATAC (Airborne Tactical Advantage Company) pilótái számára. Az ATAC a tavalyi évben vásárolt meg 63 darab Dassault Mirage F1 vadászgépet Franciaországtól, amelyeket 2014-ben vonták ki az aktív szolgálatból. A Paramount Aerospace Systems szintén az elmúlt évben tett szert négy darab kétüléses Dassault Mirage F1B változatra, szintén Franciaországból. A cég profilját a pilótaképzés teszi ki, ennek számos ágában otthonosan mozognak, például ellenséges repülőerőket is képesek alakítani gyakorló légiharcok során. Ebben nagy segítségükre vannak a dél-afrikai légierőből 2003-ban kivont együléses Mirage F1-ek, amiket 2006-ban szereztek be. A 21 darabos mennyiségből néhányat azóta már eladtak, ezek Kongóba, illetve  Gabonba kerültek.

Most tehát a pilótaképzés lesz a fő feladat, ugyanis az ATAC a jelenleg a franciaországi Chateaudun-ban tárolt 63 darabos mennyiségből első körben 32 darabot a belga SABCA cég segítségével fog felújítani. Ezek a példányok viszonylag könnyedén, kevés ráfordítással tehetők majd repülőképessé. Igaz az ATAC nem bízott semmit sem a véletlenre, ugyanis a gépek mellé 157 darab Atar 9K50 hajtóművet, 84 Cyrano IV radart, valamint 72 üzemanyagtartályt is megvásároltak. A cég terveiben 40 darab Mirage F1-es repülőképessé tétele szerepel, ez minden bizonnyal sikerülni fog a sok tartalék alkatrésznek köszönhetően.

Tavaly év végén megérkeztek Pakisztánban az első Bell AH-1Z Viper harci helikopterek. A országban összesen 35 AH-1F és AH-1S verziót használtak, az afgán tálibok elleni harcban, egyre gyakrabban. Ez idő alatt világossá vált, a harci helikopterekkel szemben az igencsak korszerű F-16-ok is alulmaradnak, ha a közeli légi támogatási képességről van szó. Bár a precíziós bombák pusztító képessége vitathatatlan, azonban Kobrák tovább képesek a helyszínen tartózkodni és bár kisebb hatóerejűek a rakétáik, sokszor ezek hatóereje és pontossága is éppen elegendő lehet. Éppen ezért szerették volna ezt az erőt tovább növelni a legkorszerűbb AH-1Z hadrendbe állításával.

A 8,3 tonnás felszálló súlyú, 10000 repült órányi élettartammal rendelkező, kéthajtóműves helikopterek eladásáról szóló alkudozás nem ment egykönnyen Washingtonnal, még párhuzamosan az orosz Mil Mi-35-ös megrendelésére is sort kellett keríteni, hogy az amerikaiak előbb legyenek hajlandók a Viper-ek leszállítására. Ez 2015 végén sikerrel és egy 953 millió dolláros kiadással járt, az amerikai tengerészgyalogság által használtaktól csak némi minősített, éppen ezért eladásra nem kerülő elektronikában különböző 24 Bell AH-1Z-ből az első három példány december végén megérkezett új hazájába. Ebben az évben várhatólag további 9 kerül majd átadásra.

Egy sanghaji hajógyárban már épül a következő kínai repülőgép-hordozó, a TYPE 002. A hírek szerint ez az egység több eltérést is fel tud majd mutatni az Ukrajnától vásárolt CV-16 LIAONING (TYPE 001), valamint az ennek tanulmányozása után megépített CV-17 SHANDONG (TYPE 001A) hordozóktól. A 2013 novemberében építeni kezdett Type 001A jelölésű egység esetében több változtatást is eszközöltek, nem csak szolgai másolásról van szó. Mielőtt a változtatásokról szó esne meg kell említeni, hogy Kína nagyjából 3,5 év alatt majdnem végzett az első saját hajó építésével, míg az Egyesült Államokban több mint 8 évig tartott a USS GERALD R. FORD megépítése, már ez több forradalmi újdonságot is hordoz magában. Visszakanyarodva a kínai hordozón lévő módosításokra, ilyen például a nagyjából 10 %-al kisebb alapterületű, szigetnek nevezett felépítmény, mely a többek között a parancsnoki hídnak, a kéménynek, a rádiólokátoroknak is helyet ad. A hajó orrán lévő ugrósánc emelkedési szöge 14 fokról 12-re csökkent, míg a hangártér 15 méterrel lett hosszabb, így az új hordozó akár 32-36 Shenyang J-15 Repülő Sárkány vadászbombázót hordozhat majd a LIAONING 24 gépes állományával szemben.

A két-három év múlva esedékes hadrendbe állítás idejére ezekből már a továbbfejlesztett J-15B AESA radarral és modernizált elektronikával ellátott együléses, J-15D kétüléses elektronikus hadviselésre képessé tett változat és J-15S szintén kétüléses többfeladatú variánsok is megtalálhatók lehetnek a fedélzeten. A repülőgépek megállítására szolgáló fékezőrendszerből is immáron csak három áll rendelkezésre a LIAONING négyéhez képest. További fontos változtatás a nagyobb mennyiségű üzemanyag és fegyverzet tárolásának kapacitása is. Mint az a hír elején olvasható volt, Kína már építi a következő repülőgép-hordozóját, mely a hírek szerint már 2-3 darab katapultos indítórendszerrel lesz felszerelve, bár a hírek még megoszlanak arról, hogy ez gőzzel működő lesz-e, vagy a legkorszerűbb elektromágneses megoldású. A meghajtásáról viszont már atomreaktor fog gondoskodni. A háttérben lévő anyagi lehetőségekről annyi került napvilágra, hogy Kína az egy főre jutó éves bruttó hazai össztermék 1,28%-át fordítja haderőfejlesztésre, amiből a haditengerészet ebből 10%-ot kap.

A Jiangnan Shipyard Group által elkészítendő CV-18 TYPE 002-ről egyes források tudni vélik, hogy vízkiszorítása 10000 tonnával nagyobb lesz elődjénél, így nagyjából 80000 tonna körüli lesz. Ez a hajó több téren is el fog térni az első két hordozótól, így megalkotása nagyobb terhet ró a tervezőkre és az elkészítőkre is, de mindezek ellenére 2 év alatt nagyjából elkészülnek vele, vagyis vízre fog kerülni. Tény, Pekingben 2030-ra négy bevethető hordozót vizionálnak a partjaiktól távolabbi vizekre is, így a hajógyáriaknak (akik közül a hírek szerint több mint 5000-en sajátították el egy repülőgép-hordozó felépítésnek titkait) igencsak szorgosnak kell bizonyulniuk a terv valóra váltásához. Érdekes a felépítményre vonatkozó hírek kavalkádja. Van, amelyik további méretcsökkenésről szól, de újabban azt is egyre többen vélik tudni, hogy két felépítmény kerül majd kialakításra úgy, ahogy az a brit HMS QUEEN ELIZABETH esetében is megvalósult.

Ez év végén veheti majd át első új haditengerészeti helikopterét a fülöp-szigeteki haderő. A haditengerészet részére két AgustaWestland AW159 Wildcat került eddig megrendelésre, de a tervek összesen 16 helikopterről szólnak. A 242 millió dolláros költségvetésűre tervezett fejlesztés első két, kézzel fogható eredménye 2018 utolsó negyedévében és 2019 elején érkezik majd meg.

Japánból is több hír érkezett a héten haditechnika témakörben, mindkettő beszerzésről szól. Az elsőben arról írtak, hogy 400 millió dollárért vásárolnának idén 2 Kawasaki Heavy Industries által kifejlesztett, C-2 közepes szállító repülőgépet. Az öregedő Kawasaki C-1 és a Lockheed Martin C-130H szállítógépek pótlására összesen 60 darab C-2-est vásárolna a japán légierő.

A másik messze érdekesebb, ugyanis az megvalósulása esetén már a korszerű rádióelektronikai hadviselés világába vezetné be a szigetország légierejét, mivel egy hírportál értesülései szerint Tokió Boeing EA-18G Growler gépeket vásárolna meg. A katonai erejét (most még) csakis védelemre használó távol-keleti ország ez irányú beszerzése most még kicsit furcsa, hiszen egy esetleges válasz, vagy megelőző csapás során használnák ki az EA-18G Growler gépek képességeit. Amennyiben a döntés idén megszületik a beszerzésről, az akár már 2019 és 2023 között is megvalósulhat.

Peruban a haditengerészet két Fokker 50-es légcsavaros szállítógépet alakít át rádióelektronikai felderítővé. A flotta által igényelt képességű rendszerek beszállítóját az izraeli Elta Systems képében sikerült megtalálni. A 23,4 millió dolláros üzletből az Israel Aerospace Industries mint a telepítésért felelős veszi ki a részét.

A Brazil Védelmi Minisztérium megerősítette, megvásárlásra kerül az ország haditengerészete számára az brit HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozó. A dél-amerikai országban nemrégiben a Franciaországtól vásárolt SAO PAULO (A 12) repülőgép-hordozó (ex-FOCH) kivonása mellett döntöttek, mivel kiderült, a várt képességek eléréséhez túl sokat kellene költeni az idős hajóra. Az 1995-ben vízre tett brit egység jóvoltából, ha a fedélzetről végzett merevszárnyú repülés nem is, de a forgószárnyas továbbra is jelen lehet a haditengerészetnél. Az OCEAN 2018 márciusában fog leszerelésre kerülni, de az eladáshoz Washington hozzájárulása is szükséges, az amerikai eredetű rendszerek miatt.

Ezek a közelkörzeti légvédelemért felelős Raytheon Mk 15 Phalanx Block 1B gépágyúk, ám elképzelhető, hogy ezek 3 példánya nem fog szerepelni a 113 millió dollárért megvásárolható, 22000 tonnás egység felszerelésében. Amennyiben a megvásárlásra sor fog kerülni, úgy az OCEAN a 2018-as 2019-es évet egy alapos felújítással fogja eltölteni, ami után 2020-ban állhat majd újra szolgálatba. A 202 méter hosszú HMS OCEAN 1998 februárjában állt szolgálatba, 2013 és 2014 között 15 hónapos modernizációs programon részt vett egységet a Devonport-i hajógyárban korszerűsítették 65 millió font értékben. Akkor a gépészeti berendezések mellett megújultak a kommunikációs rendszerek is. Belső terében közel 1300 ember, 40 szárazföldi jármű és 18 helikopter szállítására képes.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Lockheed U-2S.

Eurofighter EF-2000 Typhoon FGR.4.

McDonnell Douglas F/A-18D Hornet.

Saab JA37 Viggen.

LTV A-7E Corsair II.

Korea Aerospace T-50 Golden Eagle.

Lockheed TF-104G-M Starfighter.

Szuhoj Szu-28.

Westland WAH-64D Longbow Apache AH.1.

Sepecat Jaguar A.

McDonnell Douglas F-15B Eagle.

AMX International AMX.

Cessna E530 Scorpion.

Szuhoj Szu-30SzM.

Boeing AH-64DJP Apache Longbow.

Dassault Mirage 2000D.

Bell AH-1S Cobra.

Tupoljev Tu-22M-3.

Boeing KC-135Q Stratotanker.

Soko G-4 Super Galeb.

2017.12.30

2017.12.30. 06:13

A Washington Post információi szerint az USA Barrett M107A1 rombolópuskák eladásához járult hozzá Ukrajna számára. Az hírekben darabszámot nem, csak összeget közölnek, ennek alapján a fegyverbeszerzés értéke 41,5 millió dollár. A jövőben várható további amerikai fegyverek ukrán megvásárlása is, hiszen elhárult a Javelin irányított rakéták beszerzése elől is az akadály.

Lengyelországban a következő évbe újra nekifutnak egy helikopter beszerzési programnak. 230 millió dollár körüli összeget szánnának 14 forgószárnyas megvásárlására. A megmérettetésre várják az Airbus, a Sikorsky és a Leonardo termékeit is.

Finnországban modernizálják a SISU XA-180-as PASI lövészpáncélosokat, hogy azok 2030-ig hadrendben tarthatók legyenek. A 65 darab PSZH-t a Patria Land Systems látja el 2018 és 2020 között új elektromos és erőátviteli rendszerekkel, felfüggesztéssel, nagyobb védelmet adó ülésekkel körülbelül 16 millió euró ellenében. Az 1980-as évek elején megalkotott 6x6-os kerékképletű XA-180-as jelentősebben továbbfejlesztett variánsát nagyjából egy évvel ezelőtt mutatták be. A szintén 6x6-os kerékképletű XA-220-as változat a 295 lóerős Valmet dízelmotor helyett egy nagyobb teljesítményű Cummins Isle 8.9 dízelmotort kapott, de az Allison MD 3560PR automata sebességváltó változatlan maradt.

A kor szavának engedve szintén változáson esett át a PSZH elektromos rendszere, ugyanis az új generátor által feltöltött, 240 amperes akkumulátorból már USB csatlakozón keresztül is kinyerhető az elektromosság, de az első és a hátsó lámpákba is LED-es világítótestek kerültek, továbbá szintén ilyen diódák állítják elő az éjszakai alkalmazást segítő infravörös fényt. A nyitott elektronikus architektúra számos kijelző és kamera majdani alkalmazását teszi lehetővé, de a kormányzást is könnyebbé tették a vezető részére. A deszanttérben szállított lövészek számára a Partia AMV gyalogsági harcjárműben is használt ülések kerültek beszerelésre, természetesen az aknák hatását csökkentendően a tetőpáncélzathoz erősítve. Szintén ebből a célból került sor a páncélzat megerősítésére, azonban az XA-220-as úszóképességét elveszítette.

Két meglepetés ajándék is került a svéd Saab karácsonyfája alá, hiszen egy hajógyárat és egy hajójavító üzemet is felvásároltak. Az 1905-ben alapított, az észak-svédországi Örnsköldsvik mellett fekvő Dockstavarvet az alumíniumtestű hajók egyik vezető gyártójává vált az utóbbi évtizedekben, legyen szó katonai, vagy civil felhasználására készített egységről. Itt készültek az utóbbi években igen népszerűvé vált, többfeladatú CB90-es gyorsnaszádok is. A Stockholm közelében lévő Muskö-i tengerészeti bázison lévő Muskövarvet egy teljes körű szolgáltatást nyújtani tudó javítóbázis tulajdonosa volt és már régóta végeztek ilyen munkákat a svéd haditengerészet részére.

A következő évben szeretné elkezdeni a haditengerészeti feladatokra módosított Pantsir légvédelmi rendszer tesztjei az Orosz Haditengerészet. A próbák első szakaszát a szárazföldön tervezik végrehajtani, míg a másodikra a Fekete-tengeren szeretnének sort keríteni. Elsőként egy Project 1241 MOLNIYA-osztályú rakétás korvettre kerül majd felszerelésre a módosított Pantsir légvédelmi rendszer. Amennyiben a próbák sikerrel zárulnak elsőként a Project 22800 KARAKURT-osztályú korvettek fedélzetén fog megjelenni az új légvédelmi komplexum.

Befejeződtek a TULA nevet viselő ballisztikusrakétákat hordozó tengeralattjáró korszerűsítési munkálatai. A DELTA IV-es hajóosztály (Project 667BDRM) negyediknek megépített tagját két évvel ezelőtt vették kezelésbe a szeverodviszki Zvezdocska hajógyárban. Az Északi Flottához csatlakozó TULA-t a BRJANSZK nevű testvérhajója váltja sólyán.

Egy hordozófedélzeti légtérfelderítő repülőgép tervét dolgozta ki a Berijev tervezőiroda pár évvel ezelőtt. A síugrósáncos felszállásra is képes gép szárnya előtt és mögött lévő nyújtott szárnytövek adnának lehetőséget az AESA antennával ellátott rádiólokátorok beszerelésére. Ezeken felül további egy-egy radar kerülne a repülőgép orr-és farokrészébe is, ezáltal teljessé téve a 360 fokos lefedettséget. A hajtóművek a törzs hátsó, felső részébe kerülnének, végüknél helyezkednek el a pillangóvezérsíkok. Az erőforrások osztott beömlőnyílásaik a törzs végénél helyezkednek el. A két egymás mellett ülő pilóta mögött még négy rendszerkezelő foglalhat helyet, mindegyikük számára biztosítja a gép kialakítása a katapultülés alkalmazását. Jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy a terv a jövőben megvalósul-e, vagy csak egy érdekes, de életképesnek tűnő ötlet marad.

Egyes hírek szerint újabb orosz T-90A harckocsik érkeztek Szíriába. A szír erők harcát eddig több mint 40 T-90A támogatta, most ez az erő több tucatnyi hasonló páncélossal növekedett. Az Oroszországban 2005-ben rendszeresített, Stora-1 aktív páncélzattal is ellátott harckocsik Latakita kikötőjében kerültek le a szállítóhajókról.

Izraelben a Goláni Dandár után a Givati Dandár kerül másodikként átfegyverzésre Namer nehéz páncélozott szállító harcjárművekre. Az új lövészpáncélossal az első zászlóalj a következő év végére átfegyverzésre fog kerülni. Harmadikként a Carmeni Dandár felszerelésében fog megjelenni a Namer. A Merkava harckocsin alapuló Namer-en a múlt évben fejeződtek be a Rafael Trophy aktív páncélzattal végzett integrációs munkálatok. Első lépésben a gyártósorról frissen lekerülő Namer-ek kapják meg a Trophy aktív páncélzatot. Az évekkel ezelőtti tervekben 386 Namer hadrendbe állítása szerepelt, azonban az elmúlt évek során főleg finanszírozási okok miatt veszélybe került ez a darabszám. A közelmúltban újabb Namer variánsok is megjelentek.

A Golán-fennsíkon tartott hadgyakorlat során a műszaki csapatok már 2016 közepén használták a Namer páncélozott szállító harcjármű műszaki változatát. A világnak az év áprilisában bemutatott variáns elsősorban aknamezők mentesítésére, más páncélosok vontatására és kisebb árkok, vízfolyások áthidalására alkalmazható. Idén pedig egy új, még a fejlesztés korai szakaszában lévő távirányítású torony prototípusával szerelték fel a Namer nehéz lövészpáncélos egyik példányát. A szállított lövészek számát nem csökkentő, igen alacsony toronyban egy 30 milliméteres gépágyú, (a fotók alapján Orbital ATK Mk44 Bushmaster) és egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuska került elhelyezésre. A célpontok felderítését, megfigyelését, valamint a fegyverzet irányzását két független optikai rendszer teszi lehetővé.

A torony jobb oldalán lévő, 360 fokban körbeforgatható a parancsnok, a másik, a bal oldalon lévő az irányzó számára jeleníthet meg képeket és adatokat a kijelzőn. Irányított rakéták eddig még nem voltak láthatók a tornyon, de a Rafael Trophy APS aktív páncélzat radarantennáit fel lehetett fedezni rajtuk (ezek eddig a páncéltest oldalán voltak láthatók), így alkalmazásával nem csak a támadó (eddig csak egy Rafael Samson távirányítású fegyverállványra szerelt 12,7 milliméteres nehézgéppuska jelentett a fegyverzetet egy-két, de nem távirányítású állványra szerelt 7,62 milliméteressel együtt), de a védekező képesség is erősödni fog a Namer esetében.

Dél-Koreában három hajóval csökkent a haditengerészet vízen lévő egységeinek létszáma. Az ULSAN-osztályú CSUNGNAM (FF-953) fregattot 31 év, míg a POHANG-osztály két korvettjét, a YEOSU (PCC-765) és a JINHAE (PCC-766) szintén 31, illetve 27 évnyi szolgálat után nyugdíjazták.

Tajvanon továbbra is keresik a meglepetésszerű kínai támadás által rombolt repülőterekről történő merevszárnyú, nagysebességű repülőgépek üzemeltethetőségének a megoldását. Évtizedekkel ezelőtt, majd egy kicsit később is az AV-8B Harrier II+-ok hadrendbe állításával kacérkodtak, míg napjainkra a Lockheed Martin F-35B verziója mozgatja meg a katonai vezetők fantáziáját. Mindezek azonban újabb beszerzéseket eredményeznének és a meglévő nagyszámú harci gép nem lenne bevethető eléggé gyorsan. Éppen ezért a legújabb elképzelés alapját a katapulttal nem rendelkező repülőgép-hordozók adják, ugyanis az ezek némelyikén alkalmazott síugrósánc életképes lehetne szárazföldi környezetben is. A szigetországban ezt mobil elemekből, könnyen összeállítható alkalmatosság formájában valósítanák meg.

Japánban a 27000 tonnás IZUMO-osztály első, névadó egysége került bele a hírekbe, ugyanis egy rövid átalakítás után szeretnék képessé tenni amerikai Lockheed Martin F-35B Lightning II-es rövid távon fel-és függőlegesen leszálló vadászbombázók üzemanyaggal való feltöltésére. Az 1970-es években épített SHIRANE-osztályú rombolók leváltására hivatott 22DDH-ként is emlegetett osztályt, mint helikopterhordozót, vagyis mint helikoptereket hordozó rombolót mutatták be terveinek 2009-es elkészültét követően, de tény hogy a 7 tengeralattjárók elleni hadviselésre és 2 kutató-mentő feladatok ellátására képes helikopter mellett, a 248 méter hosszú, 38,3 méter széles hajó képes további 400 fő és 50 3,5 tonnás jármű szállítására is. A repülőfedélzeten egyidejűleg 5 helikopter végezhet fel- és leszállásokat, de a repülő- és hangárfedélzet teljes kihasználtsága mellett akár 14 forgószárnyas is elhelyezhető rajta. 

Fegyverzetét mindössze két Phalanx közelkörzeti gépágyú és két RIM-116 SeaRAM rakétaindító alkotja. Az IZUMO (DDH-183) és KAGA (DDH-184) nevet viselő testvérhajója alkalmas a Bell-Boeing V-22-es Osprey billenőrotoros gépek üzemeltetésére. Amint a tervezet napvilágra került, többen emlékeztettek arra, hogy a japán alkotmány 9. paragrafusának 2. bekezdése megakadályozza, hogy Tokió támadó képességekkel rendelkező repülőgép-hordozóval rendelkezzen, itt szintén tiltva van az interkontinentális ballisztikus rakéta, valamint nagy hatótávolságú stratégiai bombázó is. Márpedig az IZUMO ilyetén átalakítása már felvetné, hogy ez a hajó nem csak helikopterek bevetésre, indítására alkalmas. Tény, hogy egy ilyen jellegű kapacitás kialakítása viszont jelentősen szorosabbra fonná a már így is igen erős amerikai-japán szövetséget.

A repülőfedélzet mérete a számítások alapján lehetővé tenné egyidejűleg 10 F-35B kiszolgálását és üzemanyaggal, netán bombákkal és rakétákkal történő feltöltését. Így Észak-Korea azon területei is biztonsággal és akár több alkalommal is igen rövid fordulóidővel elérhetők lennének a Lightning II-esek számára, amik megtámadása több időt venne igénybe. Persze a gordiuszi csomót egyszerűen meg lehet oldani és van rá esély, hogy ez meg is fog valósulni, ugyanis Japán tervezi, hogy felülvizsgálja a Nemzeti Honvédelmi Program iránymutatásait 2018 végéig. Amennyiben a változtatás mellett döntenének számos (most még) támadónak minősített fegyverrendszer hadrendbe állíthatóvá válna. Nem lenne meglepő, ha törvénymódosítással segítenék elő ezeket a változásokat és ezzel már megnyílhatna az út az F-35B Japán általi rendszeresítése előtt is, ami a napokban szintén szóba került. Talán nem meglepő módon, de Dél-Koreában is felvetődött az F-35B beszerzése, ott a DOKDO-osztály fedélzetéről képzelnék el az üzemeltetést.

A távoli szigetek védelmében is jól jöhet egy hadihajóról bevethető vadászbombázó, Tokióban azonban az IZUMO mellett kézzelfoghatóbban is izmoznak, hiszen a meglévő négy Boeing KC-767J tartálygép mellé négy KC-46A Pegasus-t is megvásárolnak. Ezzel a lépéssel az új légi-utántöltő repülőgép első külföldi megrendelőivé váltak.

Újabb M109A7-es 155 milliméteres önjáró tarackokra érkezett megrendelés Washingtonból a BAE Systems-hez. Az 48 járműért 413 millió dollárt fizetnek ki az amerikaiak, akik cserébe egy nagyobb védelmet biztosító áttervezett páncéltestű, a Bradley gyalogsági harcjármű futóművének alkatrészeivel (ez a közös pont csökkenti a program összköltségét és a logisztikai igényt), valamint 600 V-os feszültségű fedélzeti elektromos rendszerrel ellátott tüzérségi járművet kapnak. Természetesen a kilőtt lőszerek utánpótlását 95 darabos mennyiségig szállító lőszerszállító jármű is megújult hasonlómódon, ennek jelzése M992A3. A gyártó most még csak az alacsony termelési ütemben készíti az M109A6-os Paladin-nal megegyező fegyverzetű M109A7-eket, így évi 48 darab készül el belőle a lehetséges 60 helyett.

Köszönet GET-nek a 2015-től végzett munkáért, sok sikert a jövőben!

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault Mirage 2000-5BG.

McDonnell Douglas F-15J Eagle.

Panavia Tornado ECR.

Boeing CH-47F Chinook.

BAE Systems CT-155 Hawk.

Sikorsky CH-53E Super Stallion.

SIAI-Marchetti SF-260M+.

Boeing KC-46A Pegasus.

British Aerospace Harrier GR.7.

General Dynamics F-16A Fighting Falcon.

Saab JAS-39C Gripen.

Boeing EA-18G Growler.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing C-17A Globemaster III.

Airbus A400M Atlas.

 

B.U.É.K.

2017.12.23

2017.12.23. 06:41

Romániában éleslövészet során vizsgálták meg a 2015-ben megrendelt SPIKE LR irányított páncéltörő rakéták képességeit. A próbák során 10 rakéta indítására került sor nappali és éjszakai körülmények között harckocsit és lövészpáncélos célpontokra egyaránt. Az indításokat az ICLU (Integrated Control Launch Unit) nevű indítóállványról végezték, ami szétszedett állapotban katonák által hordozható. Ezt vásárolták meg a rakétákhoz, amiket a lövész, felderítő és hegyi egységek fognak megkapni 2019-ig.

Lengyelországban 12 újabb PZL-130 Orlik TC-I kiképző repülőgépet fognak átalakítani TC-II változattá. A 44,3 millió eurós munkával megbízott PZL Warszawa-Okęcie nagyszabású szerkezeti és repüléstechnikai fejlesztéseket hajt végre, így a 2019 közepe és 2020 vége között elkészülő gépek teljesen egyezni fognak a már meglévő 16 Orlik TC II Advanced-el. A gépek új szárnyakat, farokrészt, 750 lóerős Pratt&Whitney Canada PTA6-25C hajtóművet és négylapátos Hartzell légcsavart kapnak a korszerű kijelzőkkel ellátott pilótafülke mellett.

Nyugdíjazásra került viszont az első KOBBEN-osztályú lengyel tengeralattjáró. Az ORP KONDOR december 20-án állt utoljára móló mellé. A Norvégiában gyártott hajóosztály a német TYPE 205-ös tervei alapján épült meg és tagjai a norvég szolgálat után a dán és a lengyel haditengerészetet erősítették. A 47,2 méter hosszúságú, 572 tonnás vízkiszorítású KONDOR lengyelországi szolgálati ideje 13 évig tartott, ez idő alatt több mint 77000 kilométert hajózott, míg tengeren töltött napjainak száma elérte a 600-at.

Németországban elindították a CH-53G nehéz szállítóhelikopterek leváltásának procedúráját. A 4,72 milliárd dollár értékű beszerzés során 45-60 darab forgószárnyast terveznek majd megvásárolni. Ebben a kategóriában csakis tengeren túli versenyzők lesznek jelen, így a Lockheed Martin CH-53K King Stallion-ja fog megmérkőzni a Boeing CH-47F Chinook-jával. Az ajánlatok beérkezése után 2020-ig tart majd azok kiértékelése és a megrendelést azon én közepén fogják véglegesíteni. Az új helikopterek első példányainak átvételét 2023-ban szeretnék megejteni.

A Német Légierő Nörvenichben települt 31. "Boelcke" Vadászbombázó ezrede lett az első, azon Luftwaffe Eurofighter alakulatok közül, amelyik GBU-48 bombát alkalmazva bevethetővé vált földi célpontok ellen is. A kombinált lézeres és GPS vezérlésű fegyverek bevezetésénél szerzett tapasztalatokat a 31-ek megosszák majd a másik három Eurofighter-t alkalmazó ezreddel is.

Raytheon AIM-9L Sidewinder levegő-levegő rakéta szárny alatti pilonról való biztonságos leválását és eltávolodását vizsgálta a Leonardo a közelmúltban az M-346-os sugárhajtású kiképzőgép még fejlesztési stádiumban lévő felfegyverezhető változatáról. Az indításra Szardínia partjainál kerítettek sort 1500 méteres repülési magasságon, Mach 0.8 sebesség mellett, teljes sikerrel

Jelenleg úgy tűnik a bejelenthez képest drágább lesz a Görög Légierő Lockheed Martin F-16 C/D vadászbombázóinak korszerűsítése. A jelenlegi legfejlettebb F-16V Block 70-es variánssá 85 darabot alakíttatna át Athén. Pár hónapja a modernizálás költségét 1,1 milliárd dolláros ár ellenében jelentették be, de a legutóbbi washingtoni árcédulán már 1,62 milliárd szerepelt. Mivel az első átutalásnak már a következő évben meg kell történnie, így gyaníthatóan a felek rövid időn belül megállapodnak majd a végleges árban.

Finnország után Norvégia is a dél-koreai Hanwha Land Systems által tervezett és gyártott K9 Thunder 155 milliméteres önjáró tarackok rendszeresítése mellett döntött. Az ázsiai jármű téli körülmények közötti tesztjeit idén januárban hajtották végre. Norvégia 24 K9-es és 6 K10-es lőszert szállító járművet rendelt meg 230-290 millió dollárért, de opciót jelentett be további 24 darabra is. Az első járművek 2019-ben kerülnek majd átadásra, míg az utolsók 2020-ban, vagy 2021-ben kerülnek majd átadásra.

Ezen a héten Nagy-Britannia megkapta a 14. Lockheed Martin F-35-ös vadászbombázóját. A típust elsőként repülő 617. Repülőszázad a következő év nyarán érkezik majd meg a szigetországba, ahol a RAF Marham-i bázisa lesz az otthonuk. A légi és a földi személyzet típusátképzése jó ütemben halad, utóbbiak közül már több mint 200-an ismerkedtek meg a típus rejtelmeivel.

Franciaországban december 8-án átadták az első HAD/F Block 2 (Hélicoptère d'Appui Destruction) szabványnak megfelelően átalakított, hajófedélzeti üzemeltetésre is képessé tett Airbus Helicopters EC-665 Tiger harci helikoptert. Az erősebb hajtóműveket (MTR 390 E), modernebb célzórendszert (STRIX), új fegyverzetet (AGM-114 Hellfire II rakéták) és fedélzeti elektronikát kapó harci helikopterből a francia hadsereg eddig 25, eredetileg is HAD-nak gyártott példánnyal rendelkezett. Mostantól viszont kezdetét veszi a 36 darabos mennyiségben legyártott HAP variánsok átalakítása is, ami várhatólag 2025-ben fejeződik majd be.

December közepén több említésre érdemes esemény is történt az Airbus A400M Atlas teherszállító repülőgéphez köthetően. Az egyik, hogy egymást követően hat spanyol F/A-18 Hornet vadászbombázó is vett fel üzemanyagot az A400M-ből. A teszt célja az volt, hogy megnézzék a gép rendszerei és személyzete hogyan teljesít egy valós esetet igencsak megközelítő helyzetben. Összesen 11,4 tonna tüzelőanyag került átadásra ezen repülés során.

A spanyol légierő számára még az év vége előtt tervezik átadni a második Atlas-t amelyik felszereltségének köszönhetően már képes lesz a légi üzemanyag átadásra. Franciaországban pedig már a légierő állományába került a 13. A400M (MSN65) is. Az A400M-ből ebben az évben eddig 18 darabot adtak át és még további kettőt terveznek, ebből az egyik a már említett spanyol gép, míg a másik Németország tulajdonába fog kerülni. Ez a 20 darabos éves gyártási mennyiség lehet egy ideig a legmagasabb éves legyártott mennyiség, ugyanis a két következő évben csak 11-11 Atlas elkészítése szerepel a tervekben.

2015 szeptemberében az akkor még Alenia Aermacchi (most Leonardo) bejelentette, hogy két C-27J Spartan szállítógépet adott el egy afrikai államnak. Az vevő kilétét nem fedték fel egészen eddig, így most már tudható, hogy a 2018 első negyedévében átadásra kerülő gépek Zambia légierejét fogják erősíteni.

Újabb használt Mil Mi-24/Mi-35-ös Hind harci helikopterekre szeretne szert tenni Afganisztán. A típusból legutóbb India segítségével sikerült szerezni egy pár darabot. Most azonban nem Indiában használt forgószárnyasokról van szó, hanem Kelet-Európa egy meg nem határozott országából érkeznének Indián keresztül a Hind-ek. Helyi médiaforrások alapján Ukrajnát és Szerbiát említették meg a forgószárnyasok lehetséges felvásárlási helyeként.

Indiában elkezdték az első Szuhoj Szu-30MKI vadászbombázó átalakítását a BrahMos-A (Air) robotrepülőgép hordozására. A kísérleti indításra használt példányt követve ez végétől 2020-ig 40 Szu-30MKI hajtóművei között lévő felfüggesztési pontokat módosítja a Hindustan Aeronautics Limited (HAL) a 2,5 tonna indulótömegű fegyver bevethetőségének érdekében.

Indiában a légierő 81. „Skylords” repülőszázada elérte a 12000. repült óráját. Az alakulat a Boeing C-17 Globemaster III-as teherszállítógépeket repüli 2014 óta.

Az amerikai légierő egyik Boeing C-17A Globemaster III-as szállítógépének gyomrában megérkezett az első három új AH-64E Apache Guardian harci helikopter Indonéziába. A típust még 2015 januárjában rendelte meg az ázsiai állam, nyolc példányban. A helikopterekhez Northrop Grumman AN/APG-78 rádiólokátorokat is beszereznek 140 darab Lockheed Martin AGM-114R3 Hellfire rakéta mellett. A fennmaradó 5 forgószárnyas a következő évben kerül majd leszállításra, de továbbiak beszerzésére is van esély, hiszen az ország vezetése összesen 16 AH-64E Apache Guardian harci helikopter hadrendbe állítása szerepel.

A japán kormány jóváhagyta a két szárazföldi telepítésű Lockheed Martin Aegis Ashore ballisztikus rakétavédelmi rendszer összesen 2 milliárd dollárba kerülő beszerzését, hogy növelje az ország védelmi képességét az észak-koreai nukleáris és rakéták ellenében. A ballisztikus rakéták elleni védelem erősítéseként a japán szakértők megvizsgálták a mobil THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) rendszert is, de költséghatékonyság okán az Aegis Ashore-t választották. A két rendszer telepítési helye még nem ismert (az északi Akita és a dél-nyugati Yamagucsi tartományban lenne ideális elhelyezni őket), de valószínűleg képesek lesznek egymás megsemmisítési zónáit átfedni, így ez a kettő elegendőnek bizonyulhat a szigetállam védelmére. Meg kell említeni, hogy egy teljesen felszerelt THAAD üteg 1,1 milliárdba kerül és ezekből hatot kellett volna megvásárolni hasonló védelmi szint elérése érdekében.

Az Aegis Ashore a hajófedélzeti Aegis rendszer elemeire épül, ami ismerős a japánok számára, hiszen jelenleg négy rombolójukon is megtalálhatók ezek. Sőt, a fejlesztésben is részt vesznek, ugyanis az egyik legjobb rakétát, amit a rendszer használ, az SM-3 Block IIA-t Amerika japán segítséggel alkotta meg. A 2023-ra elkészülő szárazföldi telepítésű ballisztikus rakétavédelmi rendszer számos képességét most még homály takarja, így azt sem lehet tudni, hogy 2022-től bevezetésre kerülő SPY-6-os rádiólokátorokkal lesznek ellátva, vagy a kisebb teljesítményű SPY-3-al és csak majd később kerülnek beszerelésre a modernebb radarok. Persze nem szabad megfeledkezni arról a négy újabb rombolóról, amit Tokió rendelésére építenek majd meg és szintén rendelkezni fognak ballisztikus rakéták elhárításának képességével.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Szuhoj Szu-30SzM.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle.

Aerospatiale SA-330B Puma.

Bell/Boeing CV-22B Osprey.

Sepecat Jaguar GR1.A.

McDonnell Douglas F-15J Eagle.

Eurofighter CE-16 Typhoon.

McDonnell Douglas F/A-18D Hornet.

Westland WG-13 Lynx AH.9.

Westland WAH-64D Longbow Apache AH.1.

Dassault Super Etendard.

Lockheed CP-140 Aurora.

HESA Saeghe.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Sikorsky S-70B-6 Aegean Hawk.

Kawasaki T-4.

Grumman F-14D Tomcat.

Sepecat Jaguar A.

Aermacchi MB-339PAN.

 

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

2017.12.16

2017.12.16. 06:03

Szlovákiában december 6-án bemutatták a hadsereg által rendszeresítésre kerülő AMV Patria XP gyalogsági harcjármű prototípusát. A helyileg BOV 8x8-nak hívott lövészpáncélos fegyverzetét a hazai EVPU Turra távirányítású tornyába helyezik el.  Az 1540 kilogrammos toronyban a főfegyverzetet egy 2A42 30 milliméteres gépágyú alkotja, ezt egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuska egészíti ki. Továbbá lehetőség van a torony bal oldalán két irányított páncéltörő rakéta elhelyezésére is.

Ukrajnában hamarosan elkezdik az ISKRA 80K6T 3D rádiólokátor képességének vizsgálatát. Az AESA antennával ellátott berendezés 500 darab levegőben tartózkodó célpontot képes figyelemmel kísérni 500 kilométeres távolságig és 40 kilométeres magasságig. A két utánfutóra szerelt ISKRA 80K6T 3D rádiólokátor képes együttműködni a különféle légvédelmi rendszerekkel és számukra percenkénti 12 fordulatával igen pontos és friss adatokat szolgáltatni.

Lengyelországban modernizálni szeretnék a hadrendben tartott nagyjából 300 darab T-72/T-72M1-es harckocsit. Páncélosonként 1 millió dollárt szánnának a korszerűsítésre, amely során erősítenék a páncélzatot és erősebb löveggel és/vagy lövedékkel látnál el a harckocsikat, amik modern elektronikai összetevőket is kapnának, így emelkve a célfelderítési, célzási és a kommunikációs képességeiket is.

Olaszországban a Cantiere Navale Vittoria négy új LC23-as jelzéssel ellátott partraszállító naszádot készít a haditengerészet számára. A 23,8 méter hosszú és 6,6 méter széles egységek egyenként képesek lesznek egy 65 tonnás Ariete harckocsi szállítására 13,5 csomós sebességgel. A nehéz páncélos helyett 300 katona, vagy 5 könnyű páncélozott jármű, vagy két M109A2 önjáró tarack helyezhető el a 155 tonnás maximális vízkiszorítású egységek rakterében. Az első LC23-as építését már elkezdték, befejezése a következő évben várható, míg az utolsó, negyedik naszád 2021-ben készül el.

December 11-én az Észt Védelmi Erők megkapták az első Javelin Block-1-es irányított páncéltörő rakétáikat. Az eddig használt Block-0-hoz képest a 2008-tól gyártásba került Block-1-es rakétamotorja erősebb, így gyorsabban teszi meg a célig tartó maximum 2500 méteres útját, ahol a továbbfejlesztett harci résznek és a vezérlést végző szoftvernek köszönhetően pusztítóbb, mint elődje.

A szíriai háború rámutatott számos technikai hibára az orosz Mil Mi-28 Havoc harci helikopter esetében. Ezeket minél előbb szeretnék megszüntetni, így a hajtóművek, repülési elektronika, navigációs rendszer is továbbfejlesztésre fog kerülni a közeljövőben. A gázturbinák érzékenynek bizonyultak az elindított rakéták égéstermékeire, míg a típus 2016. április 12-én bekövetkezett veszteségét a pilóta éjjellátó szemüvegére vezették vissza, amely igen gyakran meghibásodik.

Már a következő évben szeretnék szolgálatba állítani a közelmúltban Szuhoj Szu-57-es típusjelzéssel ellátott PAK-FA vadászbombázót Oroszországban. Gyaníthatóan azonban a 2018-as év csak a csapatpróbák és a sorozatgyártás megkezdését fogja jelenteni a lopakodó képességekkel rendelkező gép életében, amelyből talán 2-3 példány fog ezen részt venni jövőre. Az első gyártási széria 12 Szu-57-ből fog állni.

Az Izraeli Védelmi Erők 10,6 millió dollárért vásárol motorokhoz és erőátviteli és hűtő rendszerekhez kellő alkatrészeket a szovjet T-54/T-55-es harckocsikon alapuló Achzarit nehéz lövészpáncélosai számára, az amerikai Diesel Engineering-től. Az átalakítás során az M109-es önjáró lövegekben használatos erőforrást építették be kis helyigénye okán, ennek erejét egy Allison automatikus sebességváltóval (XTG 411-5A) juttatják el a lánctalpakhoz.

Egy évvel Izraelben történő megérkezése után bevethetőnek nyilvánították az Amerikától vásárolt Lockheed Martin F-35I Adir vadászbombázókat. A típust a légierő 140. százada a "Golden Eagles" repüli a dél-izraeli Negev-sivatagban található Nevatim légibázison.

Dél-Koreában éleslövészettel bizonyították légi célok elleni alkalmazhatóságukat a Boeing AH-64E Guardian Apache harci helikopterek. Két forgószárnyas egy 2,5 kilométeres távolságban repülő Outlaw G2 pilóta nélküli célgépet semmisített meg Stinger infravörös önirányítású rakétákkal.

A dél-koreai Hyundai Rotem egy 357 millió dolláros szerződést nyert el az ország Védelmi Minisztériumától. Ezért az összegért egy eddig még nem meghatározott számú K808-as és K806-os lövészpáncélost kell majd legyártani. Szöul terveiben 2016 és 2020 közötti időszakban 600 jármű beszerzése szerepelt. Várhatólag a páncélosokból évente 100 darab fog elkészülni. A 20 tonnás 8x8-as kerékképletű KW2 Scorpion WAV (régebben K808) új variánsát kevesebb, mint két hónapja mutatták be. Az alapverziónak tekinthető változat kétfős legénysége mellett tíz lövész szállítására képes gyalogsági harcjármű fegyverzetét egy 30 milliméteres gépágyú és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. A KW2 közúti sebessége elérheti a 110 kilométer per órát, míg vízben 10 kilométeres óránkénti sebesség elérésére képes.

„Kistestvére” a 16 tonnás 6x6-os kerékképletű K806, elsősorban felderítésre szolgál. Szintén kétfős legénység mellett tízfőnyi lövész szállítására képes. Fegyverzetét egy 40 milliméteres automata gránátvető és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. Mindkettőt a Hyundai Rotem fejlesztette ki 2012-től kezdődően, a dél-koreai hadsereg igényeinek megfelelően. A nemrégiben bemutatott rakétás páncélvadász változat egy távirányítású fegyverállványon szintén rendelkezik egy 30 milliméteres gépágyúval, valamint a gépágyútól balra két Raybolt irányított páncéltörő rakéta indítótubusa került felszerelésre.

Kínában már repül a JF-17 Thunder kínai-pakisztáni vadászbombázó második kétüléses példánya. Az első példány még idén áprilisban szállt fel. A JF-17B (FC-1B Xiaolong) prototípus függőleges vezérsíkjának magasságát megnövelték, valamint a gép fesztávolsága is megnövekedett fél méterrel és vaskosabb lett a második ülés mögötti gerincrész is. Ide gyaníthatóan üzemanyag-tartályok kerültek beépítésre, a hatótávolság csökkenését megakadályozandó. A ki-és átképző feladatokon felül harci képességekkel is rendelkező kétüléses változat tömege így kissé magasabb lehet, mint az együlésesé. A hírek szerint összesen három kétüléses prototípust fognak megépíteni, ezekből kettő kerül majd Pakisztánba. A JF-17B változattal már pakisztáni pilóta is megismerkedhetett a levegőben.

A kanadai kormány kinyilvánította szándékát, hogy megszerezzen egy meglévő és bevált NATO-hadihajó tervet, amelyet könnyen megváltoztathattak, hogy megfeleljen a királyi kanadai haditengerészet követelményeinek. A megrendelés elnyerésére két jelentkező rögtön akadt. Az egyik, amelyiket az olaszok vezetnek a FREMM fregattal próbál meg révbe érni. Igen hamar lennének készek az egységek átadására, sőt a gyártásba a helyi Irving Hajógyárat is bevonnák. A spanyolok által vezetett csapat a Navantia által tervezett F-105-ös fregatt terveivel szeretné megvetni horgonyát az Atlanti-óceán túlpartján. A spanyol, norvég, és ausztrál döntéshozók tetszését elnyerő hajóhoz a svéd Saab 9LV harcirányító rendszerét ajánlják.

A Boeing CF-18 (F/A-18A/B) Hornet vadászbombázó repülőgépek váltása sem került le a napirendről. A 78 hadrendben lévő példány pótlására 88 beszerzését tervezik. Azonban míg a kiválasztási procedúra 2018 és 2022 között lezárul, addig az átmeneti időre Ausztráliától vásárolnának 18, ott már kivonásra kerülő F/A-18 A/B Hornet-et és további pótalkatrészeket. A távoli kontinensen éppen 2022-ig kerülnek majd nyugdíjazásra az első generációs Hornet vadászbombázók.

Kicsit délre is volt miért megemlíteni a Hornet gépcsaládot, egészen pontosan annak legfiatalabb tagját, hiszen az Amerikai Haditengerészet átvette a 150. Boeing EA-18G Growler gépét. A rádióelektronikai zavarásra szolgáló változat gyártása 2007-ben vette kezdetét, szolgálatba 2009-ben lépett.

Peruban a légierő átvette a negyedik C-27J Spartan szállítógépét is.  Az ország vezetése 12 Spartan beszerzését emlegette pár évvel ezelőtt, az eddigi megrendelések csak 4 gépre szóltak.

Sínen van viszont az ország haditengerészeténél hadrendben álló Type 209/1200-as osztályú tengeralattjárók helyi modernizációs programja. Az első egység, a BAP CHIPANA (SS 34) már meg is érkezett a hajógyárba, ahol testét kettévágják és alapos korszerűsítést végeznek el rajta a német ThyssenKrupp AG segítségével. Beépítésre fog kerülni az Airbus DS Optronics SERO 250S jelzésű optronikus árboc, ami a periszkópot fogja helyettesíteni, valamint a tengeralattjáró a nyolc 533 milliméteres torpedócsövének bármelyikét használhatja majd az SM-39 Exocet hajók elleni rakéták indítására.

Brazília Védelmi Minisztériuma december 1-jén engedélyezte a haditengerészetnek, hogy további lépéseket tegyen a brit HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozó megvásárlása érdekében. Az OCEAN 2018 márciusában fog leszerelésre kerülni, de az eladáshoz Washington hozzájárulása is szükséges, az amerikai eredetű rendszerek miatt. Ezek a közelkörzeti légvédelemért felelős Raytheon Mk 15 Phalanx Block 1B gépágyúk, ám elképzelhető, hogy ezek 3 példánya nem fog szerepelni a 113 millió dollárért megvásárolható, 22000 tonnás egység felszerelésében. Amennyiben a megvásárlásra sor fog kerülni, úgy az OCEAN a 2019-es évet egy alapos felújítással fogja eltölteni, ami után 2020-ban állhat majd újra szolgálatba.

Újra szóba hozták Argentínát az orosz MiG-29-es Fulcrum vadászgépekkel. Orosz forrásokból származó információk szerint a gyártó részéről készek a kiértékeléshez szükséges anyagok átadására, amennyiben a dél-amerikai országban komolyan felvetődne a típusrendszeresítésnek gondolata.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault Rafale C.

Northrop F-5E Tiger II.

MiG-21Bisz.

McDonnell Douglas F-4S Phantom II.

Dassault Mirage 2000N.

Sikorsky CH-53GA.

Szuhoj Szu-25K.

Grumman F-14A Tomcat.

Xian Y-20.

Lockheed Martin F-16DM Fighting Falcon.

Kawasaki C-1.

Boeing RC-135U.

IAR-93A Vultur.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

Pilatus PC-9M.

Lockheed P-3C Orion.

Westland WG-13 Super Lynx Mk88A.

Szuhoj Szu-27UB.

McDonnell Douglas F-15J Eagle.

Airbus A400M Atlas.

Grumman E-2C Hawkeye.

Sepecat Jaguar GR.1.

2017.12.02

2017.12.02. 06:15

Lengyelországban legalább 2018 decemberéig elemzik a beszerezhető többcélú harci repülőgépek képességeit és egyéb tulajdonságát. Mivel a Szu-22M-4-es vadászbombázók és a MiG-29-es vadászgépek leváltását egyetlen egy típussal szeretnék megoldani, így nem elképzelhetetlen, hogy a vizsgálódás 2018 decembere után is tartani fog. Előbbi típusból jelenleg még 18 hadrafogható míg a 29-ből 31 példány pótlása válik majd szükségessé 2024-től kezdődően. A minimum 32 gépes beszerzést eredményező kiválasztási procedúrán a Eurofighter Typhoon és a Saab Gripen várhatólag legfőbb ellenfele az F-16V változata és az F-35-ös lehet.

Varsóban nem csak a gépállomány jövőjére figyelnek oda, hanem jelenére is, ugyanis sikerrel szereznek be további AIM-120 AMRAAM légiharc-rakétát, méghozzá a C-7-es verzióból. A 150 darab rakétáért és szükséges kiegészítőkért (tartalék és javító alkatrészek, vizsgáló berendezések, kiadványok és műszaki dokumentáció, oktatás, műszaki és logisztikai támogatás) 250 millió dollár körüli összeg kifizetése várható.

Belgium 2018 februárjától két NHI NH90 TTH helikoptert fog telepíteni Maliba. A két forgószárnyas az 50 főnyi légi és földi személyzettel együtt 4 hónapra települ át az afrikai kontinensre, de ez az időszak további két hónappal meghosszabbítható lesz. A Beauvechain-i bázison állomásozó 18. század állománya katonai szállítási és harctéri egészségügyi feladatokban fogja támogatni az ENSZ csapatait.

Hollandiában csak 2019-ben fog döntés születni az utolsó három Lockheed Martin F-35A Lightning II-es vadászbombázó beszerzéséről. A 37 darabos beszerezni kívánt mennyiség teljessé válását a magas dollár árfolyam teszi még jobban lehetetlenné az országban, de ugyanígy vélekedik számos külföldi beszerző is. Ezért egy pár éves kivárási folyamat jót tehet a holland és más országok béli tervek valóra válásának.

Finnországban is keresik az F/A-18C/D Hornet vadászbombázók utódját. Az elképzelés szerint 7-10 milliárd eurót szánnak 64 darab gép beszerzésére, mivel függetlenül a képességek növekedésétől, ennyit tartanak szükségesnek az állam megvédésére. 2018 elejétől várják a Boeing, a Lockheed Martin, a Saab, a Dassault Aviation és a BAE Systems ajánlatait, amelyek közül a 2019-ben hatalomra kerülő kormány fogja kiválasztani a megfelelőt 2021-ben. A 90-es évek óta szolgáló Hornet-ek 2030-ra kerülnek majd kivonásra.

A francia Direction Générale pour I´ Armement (DGA) védelmi beszerzési ügynökség átvette az első 50 rakétát és 20 indítóállványt az MBDA MMP rendszeréből. A Milan, a HOT és az ERYX irányított rakétákat egyaránt felváltó MMP a hadsereg alakulatai mellett rendszeresítésre fog kerülni a haditengerészetnél és a légierő különleges alakulatainál is. A Lockheed Martin és a Raytheon Javelin, valamint a Rafael Spike rendszere, valamint a megnövelt hatótávolságú Milan ER helyett 2013-ban megrendelt, több mint 4 kilométeres hatótávolsággal rendelkező és zárt térből is indítható MMP-t csak a következő évben fogják szolgálatba állítani, de 2025-re már 400 indítóállvány és 1750 rakéta fog leszállításra kerülni.

18 hónap elteltével véget ért az izraeli Iron Dome tüzérségi lövedékek elleni védelmi rendszer tengeri tesztsorozata. Ennek záró mozzanataként három ellenrakétát indítottak el egy Grad rakéta-sorozatvetőben használt rakétát szimuláló cél ellen, a SAAR 5 osztályba tartozó INS LAHAV korvett fedélzetéről. Az első két rakéta találatot ért el, így ezt a próbát is sikerrel zárta az eredetileg szárazföldi telepítésű rendszer tengeri felhasználásra módosított és így már C DOME nevet viselő variánsa, mely a korvett Adir rádiólokátorával működött együtt. Tel-Aviv az ország tengerpartjának közelében 2009-ben felfedezett földgázlelőhelyein telepített fúrótornyok védelmében tervezi alkalmazni a hajók fedélzetére helyezett Iron Dome rendszereit.

November 28-án az egyiptomi légierő átvett további három Dassault Aviation Rafale EM együléses harci repülőgépet, az EM06-ot, az EM07-et és az EM08-at. Az egyiptomi légierő jelenleg 14 Rafale (8 Rafale EM + 6 Rafale DM) vadászbombázóval rendelkezik az eddig már megrendelt 24-ből, a Gebel El Basur légibázison települt 203. taktikai Vadászrepülő ezred, 34. Századának állományában. A 12 további példányról szóló szerződést még nem írták alá.

Pakisztánban költségvetési korlátok akadályozzák meg a nagyobb ütemű harckocsigyártást. A kínai eredetű Al-Khalid-I páncélosokat előállító Heavy Industries Taxila (HIT) vezetése szerint képesek lennének évente akár 50 harckocsi legyártására is, azonban a jelenlegi állapotok csak 18 elkészítését teszik lehetővé. Mindenesetre a gyártás folyamatos és továbbfejlesztési is folyik, ugyanis hamarosan gyártásba vehetővé fog válni a javított képességű Al-Khalid-II-es harckocsi is.

November végén első alkalommal vételezett üzemanyagot a levegőben egy indiai Embraer EMB-145 légtérfelderítő repülőgép. A 10 perces összecsatlakozás másik résztvevője egy szintén indiai tulajdonban lévő Iljusin Il-78MKI tankergép volt. A 2004-től hadrendbe állított hat Il-78MKI gép, egyenként hat-nyolc Szuhoj Szu-30MKI számára elegendő üzemanyagot képes szállítani a belső tartályaiban.

Valamikor szeptember környékén rejtélyes, eddig nem részletezett ok(ok) miatt sérüléseket szenvedett az Oroszországtól India által bérelt nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjáró, az INS Csakra. Az AKULA-osztály indiai pénz segítségével befejezett tagja akkor került a média figyelmébe, amikkor kiderült, két darab, pótlásra szolgáló szonárburkolatot rendelt hozzá a haditengerészet.

Hat Embraer A-29 Super Tucano felfegyverezhető kiképzőgépet vásárol meg a Fülöp-szigeteki Légierő a döntés előtti körben még bent maradt Aero Vodochody L-39NG és a Textron Beechcraft AT-6 helyett, a SIAI-Marchetti SF-260TP, valamint a nyolc elavult Rockwell OV-10B Bronco feladatainak átvételére. A fegyverzetet igénylő feladatok ellátása igen gyakori lesz a szigetországban, ahová a 99 millió dollárba kerülő gépek 2019 végéig érkeznek majd meg.

34 repülés után igen elégedettek a japánok a Mitsubishi X-2-es (ATD-X) technológiai demonstrátor repülőgéppel. A repülések során nem derült fény jelenős hibákra, sőt az IHI XF5-1 sugárhajtóművek igen jól teljesítettek nagy állásszögű repülések során.

Ausztráliában december elsején hivatalosan is kivonták a haditengerészetnél használt Sikorsky S-70B-2 Seahawk és Eurocopter AS350BA Squirrel helikoptereket. Az amerikai forgószárnyas 29, míg európai társa 33 év után szerelt le.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Changhe Z-10K.

Boeing T-45C Goshawk.

Eurofighter C-16 Typhoon.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle.

Transall C-160D.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

Dassault Rafale C.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Changhe WZ-10.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

MiG-21Bisz.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Panavia Tornado IDS.

Pilatus PC-9M Hudournik.

Mil Mi-8AMTS-V.

McDonnell Douglas EAV-8B Matador II+.

Dassault Mirage F1B.

AB-212 Plus.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon: 1., 2.

Changhe Z-8K.

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

NHI NH90 NFH.

2017.11.25

2017.11.25. 06:24

Ukrajna ismeretlen számú BTR-3DA gyalogsági harcjármű beszerzéséről döntött. A szovjet eredetű BTR család utolsó tagjaira igencsak hasonlító lövészpáncélos fejlesztése még 2002-ben kezdődött el, de a védelmi minisztérium által felügyelt próbák során számos hiányra, hibára derült fény. Ezek közül az egyik legsúlyosabb az volt, hogy az alkalmazott páncéllemez ellenálló képessége elmaradt a várttól. Ezeknek az ellensúlyozására a kijevi páncélos üzem tervezői több mint 1000 változtatást tettek a BTR-3-on, így azt már rendszeresítésre alkalmasnak találták. 2016-ban és 2017-ben is adott már fel megrendelést Kijev a BT-3DA-ra.

Újabb fotó került fel a világhálóra az Ukrajnában az 1990-es évek végén titokban fejleszteni kezdett harckocsiról, mely a Nota nevet viseli. Az Object 477A-ként is ismert páncélost a harkovi Morozov Gépgyár fejlesztette ki 1993 és 2000 között. A személyzet nélküli toronyba egy 152 milliméteres 2A73 simacsövű löveg került beszerelésre automata töltőberendezéssel együtt. A löveg lőszerkészlete 42 darab és a torony tetején egy 30 milliméteres gépágyút is elhelyeztek. Az aktív páncélzat mellett a reaktív is növeli a Nota védelmét, de acél, titán kerámia és kompozit is megtalálható a páncéltest és torony páncélzatának összetevői között.

Portugáliában 2018 januárjában kerülnek kivonásra a német-francia Alpha Jet sugárhajtású kiképzőgépek. A Németországtól 1993-ban használtan átvett 50 példányból jelenleg már csak hat repülőképes, ezek a Beja bázison állomásozó 103 Caracóis század állományába tartoznak. A kéthajtóműves típust az F-16-os pilóták képzési rendszerében használták.

Meghajtórendszerében fellépett, nem részletezett hiba okán visszatér Nagy-Britanniába a HMS DIAMOND Type 45-ös osztályú romboló. A brit flotta egy-egy egysége kilenc hónapos időtartamot tölt el a közel-keleten a hajózási útvonalak biztosítása okán, mióta a jelen lévő egységek számát kettőről egyre csökkentették. A Perzsa-öbölben fellépett problémát nem sikerült orvosolni a nyílt vízen és a megfelelő méretekkel rendelkező, Bahreinben lévő szárazdokk sem lett volna alkalmas a javításra, ebből valószínűsíthető, hogy igen komoly a probléma. 1980 óta ez az első alkalom, hogy a Királyi Haditengerészetnek nincs hadihajója az öbölben. A legközelebbi brit hadihajó a kivonás előtt álló HMS OCEAN, ami a Földközi-tenger vizein hajózik.

Oroszországban a következő évtől veszi majd kezdetét a Tupoljev Tu-22M3-as (NATO kód: Backfire-C) szuperszonikus közepes bombázók korszerűsítési programja. A Tu-22M3M-nek elnevezett variáns korszerű fedélzeti elektronikát, új hajtóműveket és fegyverzetet is fog kapni. Az NK-32-02 hajtóművek mellett a sárkányszerkezetbe beépítésre kerülő elektronikai összetevők is a szintén korszerűsítésen átesett Tupoljev Tu-160M szuperszonikus stratégiai bombázóból kerülnek majd átemelésre, így jelentős idő spórolható meg. Ennek köszönhetően az a várakozás, miszerint az elsőnek elkészült Tu-22M3M még 2018-ban végrehajthatja első felszállását. Az új fegyverek közül név szerint a K-32-es csapásmérő robotrepülőgép lett megemlítve, ami 600-1000 kilométeres hatótávolságú, legnagyobb sebessége 4000-5000 kilométer per óra.

Mindezek mellett a Tupoljev iroda kategorikusan cáfolta, hogy a Tu-22M3-as és az Tu-160-as bombázókból sugárhajtású üzleti gépeket hoznának létre. Arab, görög, ausztrál milliárdosok fordultak ilyen igényekkel a tervezőiroda felé, ők azonban a bombázók titkosnak minősülő technológiája miatt mondtak nemet az átalakításoknak.

Törökországban november 16-án kivonták a szolgálatból a TCG AKIN mentőhajtót. A flotta kötelékében a tengeralattjárók mentésére használt egységet 1943 májusában még USS GREENLET-ként bocsátották vízre. 27 év elteltével, 1970-ben a GREENLET átkerült Törökországba, ahol további 47 évig volt szolgálatban. Új hazájában 13 alkalommal vették használt az AKIN speciális képességeinek. Utódja a TCG ALEMDAR nevet viseli és 2017 januárjában állt szolgálatba.

Egyre inkább kezd körvonalazódni Törökországban egy sugárhajtású felfegyverezhető kiképzőgép programja. A jelenleg még Hurjet nevet viselő gép erőforrását a közelmúltban megszületett döntés értelmében, Törökországban szeretnék kifejleszteni és gyártani. Jelenleg még nem eldöntött, hogy egy, vagy két hajtómű segítségével fogja a Hurjet elérni a Mach 1.2-es sebességet és a több mint 13000 méteres repülési csúcsmagasságot. A 3 tonnás terhelhetőségű Hurjet az elöregedő T-38 repülőgépet fogja felváltani Törökországban és a remények szerint több állam is megrendeli majd, a 2022-ben első felszállását teljesítő típust.

Indiában egyre inkább úgy tűnik, letesznek az Arjun harckocsik nagyobb mennyiségben történő rendszeresítéséről, ugyanis már lassan el fog indulni egy 1770 harckocsi beszerzését eredményező program. A szovjet/orosz T-72-ek utódjának szánt járművel szemben követelmény a hazai gyártás, a több alváltozat (műszaki, önjáró tarack, hídvető stb.) megléte, az elkövetkező 40-50 év során el nem avulás, a percenként 6-8 lövés leadására képes 120, vagy 125 milliméteres löveg, amelyből irányítható rakéták is indítható, valamint a nagyjából 50 tonna körüli tömeg.

Thaiföldön újabb öt T-84 Oplot harckocsi került átadásra a hadsereg számára. Az ukrán gyártású páncélosokból 49 darabot rendeltek meg 2011-ben, 240 millió dollár ellenében. Még ebben a hónapban újabb öt Oplot kerül majd átadásra és már folyik az utolsó 13 példány gyártása is. Az első öt T-84-es még 2011 novemberében került az ázsiai országba. Ez évben többször is szóba került, hogy Thaiföld felmondja a megrendelést, mivel a gyártó az időközben kitört fegyveres konfliktusnak köszönhetően nem volt képes tartani a szerződésben vállalt szállítási határidőket. Ugyanis a harckocsikat 2014 végéig kellett volna leszállítani a megrendelőnek, de 2016 végéig csak 20 darab került átadásra.

A gyártó hibájából fennálló elmaradás miatt a szerződés módosításra került, így az új időpont 2017 októberére módosult, de 2015-ben egyetlen egy T-84-es sem készült el. Továbbá az átadott T-84-es harckocsik képességei messze elmaradtak attól, mint amit a gyártó ígért. Minden jel arra mutatott, hogy a T-84 Oplot nem fog a megrendelt darabszámban szolgálatba állni, így Bangkok más megoldás után volt kénytelen nézni. Ez pedig nem lett más, mint a kínai VT-4-es, vagy más néven MBT-3000. Ezt a harckocsit 2012 közepén mutatták be, mint külföldre is eladható terméket. Az MBT-3000-es a szintén exportra ajánlott MBT-2000-es, más néven VT-1A továbbfejlesztése. Ez utóbbi egyébként a kínai hadseregben rendszeresített Type 98/99-es harckocsikon alapul.

Japán elektronikával fejlődhet tovább az európai MBDA Meteor légiharc-rakéta. Nagy-Britannia ugyanis az évek óta hangoztatott együttműködésről állapodott meg Tokióval. Japán számára ez az első nem amerikai kooperáció, ami a rakétatechnológiát érinti. Az elképzelés szerint a Meteor mellső részébe a japán Mitsubishi Electric által kifejlesztett aktív radar kerül beszerelésre. Az első prototípus gyártása a következő évben veszi majd kezdetét, míg az első éles indítást 2023-ra prognosztizálják. Amennyiben a tesztek eredményeivel elégedettek lesznek, úgy a rakéta a 2020-as évek végén léphet majd szolgálatba és jó eséllyel fő fegyvere lehet a Japán légterét védő F-35 Lightning II-es gépeknek, de Németországban és Franciaországban is rendszeresítésre kerülhet ebben az időpontban.

Nem zárható ki, hogy ennek az együttműködésnek egyéb eredményei is lesznek, hiszen a Meteor-nál alkalmazott torlósugárhajtómű jelentős lökést adhat más rakéták fejlesztéséhez is Japánban. Egy tanulmány már készen is van, amely egy légi, földi és vízfelszíni indítású fegyver jövőbeli elképzelését vázolja. Ez hajók ellen lenne alkalmazható, hatótávolságát 300 kilométer körülire várják.

Egy hét elteltével sincsenek megnyugtató hírek az eltűnt argentin tengeralattjáróról. A kutatóegységek kiegészültek amerikai és brazil segítséggel is, míg más országok segítsége már megérkezett, vagy éppen úton van, de kézzelfogható és jó hírt szolgáltató eredményt eddig még nem sikerült elérni. Mint azóta kiderült, az ARA SAN JUAN (S 42) legénységét az indulás előtt kiegészítették, így a 38 fős létszám 44-re emelkedett, köztük volt több katonai búvár is. A torpedókamrában hat torpedó volt elhelyezve. Három órával a tengeralattjáróval folytatott eddig utolsó kommunikáció után, a feltételezett tartózkodási helyének közeléből szeizmikus és hidroakusztikus megfigyelő szenzorok, melyek elsősorban nukleáris robbanások vízben messzire terjedő hanghullámait és a föld rezgésit figyelik, jeleket detektáltak.

Ezek a HA10 és a HA04 jelzésű akusztikai állomások voltak, amik a Crozet-sziget közelében lettek telepítve. Eme rendszert felügyelő Átfogó Atomcsend Egyezmény Szervezet szerint az észlelés akár egy felrobbanó, vagy összeroppanó tengeralattjárótól is származhatott, és az észlelés bizonyítékait is átadták az argentin haditengerészetnek. Amennyiben az észlelés valós (a HA04-es állomást idén nyáron kalibrálták) akkor a zajok olyan részről eredeztethetők, ahol az óceán mélysége 70 méter és 3000 méter között van, de létezik itt olyan terület is ahol a kontinentális talapzat hirtelen 200 méterről 5000 méter mélyre süllyed, ami nehézséget okozhat a tengeralattjáró megtalálásában.

Egy tengeralattjáró végzetét több feltétel együttes hatása okozhatja, ezek a SAN JUAN esetében igencsak szép számmal lehettek jelen. Ez adódik az egység 34 éves korából és talán a nem túl jó műszaki állapotából. Az eddig napvilágra került hírekből ezek alapján néhány elképzelés kerül most leírásra. Néhány hipotézis következik itt, minden bizonyíték nélkül:

A felszín közelében haladó tengeralattjáró az akkumulátorainak töltésére légperiszkópot használ, azonban az ide beépített visszacsapószelep hibája okán tengervíz kerülhet a tengeralattjáró belső terébe, ami szerencsétlen esetben akár az akkumulátorokhoz is eljuthat. Ott zárlatot, tűzet okozhat, ami a környéken észlelt 6 méteres hullámzás okán a SAN JUAN vesztét is okozhatta.

Szintén a tengeralattjáró végét jelenthette, hogy az élettartam felénél szokásos nagyjavítás és felújítás során a tengeralattjáró 960 darabos mennyiségben beépített akkumulátorait nem cserélték ki, mivel ez nagyjából 9,6 millió eurós kiadással járt volna. Más megoldást keresve többet felújítottak - a német gyártó felügyelete mellett - és így kerültek vissza a SAN JUAN gyomrába. A gyártó ajánlása szerint a telepeket ötévente ki kell cserélni, mivel így garantálható teljes mértékben, hogy nem fog hidrogén keletkezni a használatuk során. A hidrogén leggyakrabban a töltés során jelenik meg és 3%-os koncentráció esetében szikra esetében már gyullad, míg 5%-os koncentrációnál már robban.

A nukleáris meghajtású egységek mellett a dízel-elektromos tengeralattjárók katasztrófái kevesebb reflektorfényt kaptak az elmúlt évtizedekben. Most megemlítésre kerül két francia egység, mind a kettő a DAPHNE-osztály tagja volt. 1968. január 27-én, 07:55 órakor a MINERVE (S647) tengeralattjáró még légperiszkóp segítségével a felszín közelében haladva töltötte akkumulátorait 46 kilométeres távolságban Toulon-tól és rádiókommunikációt folytatott, majd többé nem jelentkezett. A franciák nagy erőkkel kezdtek a keresésébe, hiába. Egy év múltán már amerikai segítséggel újra nekilódultak, de megint hiába. Az egyetlen ok, amit a tengeralattjáró elvesztéséhez vezethetett és bizonyítható volt, a rossz időjárás volt. Testvérhajója az EURYDICE (S644) 1970. március 4-én, a Földközi-tenger Franciaországhoz közeli részén járt szerencsétlenül, 57 fős legénységéből nem volt túlélő. A víz alatti robbanás okára nem sikerült rájönni, a francia és az olasz kutatócsoportok csak olajfoltot, roncsdarabokat találtak.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Rockwell B-1B Lancer.

Boeing P-8A Poseidon.

Panavia Tornado IDS.

McDonnell F-4D Phantom II.

Transall C-160D.

Boeing AV-8B Harrier II+.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

General Dynamics F-16BM Fighting Falcon.

Eurocopter EC665 Tiger ARH.

Boeing CH-47D Chinook.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Hawker Beechcraft T-6C+ Texan II.

MiG-29AS.

Boeing C-17A Globemaster III.

Boeing E-7A Wedgetail.

2017.11.18

2017.11.18. 06:51

Pozsonyban november 15-én eldöntötték, hogy a finn Patria AMVXP gyalogsági harcjárműveket fognak vásárolni. 2018 és 2029 között 81 darab 8x8-as kerékképletű lövészpáncélost fognak hadrendbe állítani, melyek a jól ismert Patria AMV-k továbbfejlesztett változatai, 404 darab 4x4-es könnyű jármű mellett 1,2 milliárd dollár ellenében. Érdekesség, hogy a szlovákok a csehek által alkalmazott Steyr Pandur II-t nem találták jobbnak a skandináv járműnél.

Németországi hírforrások által a hadrendben tartott Leopard 2-es harckocsik kevesebb, mint fele hadrafogható. A 244 darab páncélos közül 53 szinte hatástalanítottnak tűnik a jelentős mennyiségű alkatrészhiány okán. 89 darab másik harckocsi kevesebb hiányzó alkatrész mellett még kiképzésre, gyakorlásra használható állapotban van, de felszereltségük nem nevezhető teljesnek. Ezeket a példányokat a hiányzó összetevők beszerzése és beszerelése után rövid időn belül teljes harcértékűnek lehetne nyilvánítani. 7 Leopard 2-es különféle tesztek lefolytatásához van felhasználva.  A teljes felszereltséget és harcképességet 95 harckocsi esetében lehet megemlíteni.

Bulgáriában a következő év végéig szeretnék újfent lezárni a légierő harcigép beszerzését. A legutóbbi győztes, a Saab JAS 39 Gripen mellett a Eurofighter Typhoon és a Lockheed Martin F-16-osa is újra indul a megmérettetésen, de a döntéshozók várják még a Boeing F/A-18E/F Super Hornet vadászbombázókra szóló ajánlattételét is.

Befejezte első tengeri próbáit a francia haditengerészet számára ötödiknek átadásra kerülő FREMM-osztályú (Frégate Européenne Multi-Mission) fregatt, a BRETAGNE. Első körben szokás szerint a meghajtó és a navigációs rendszer került tesztelésre. A 2013 októberében építeni kezdett 5900 tonna vízkiszorítású, 139 méter hosszú, 19,7 méter széles BRETAGNE 2016 szeptemberében került vízre és várhatólag 2018 közepén került majd a francia flotta kötelékébe. Párizs 2019 közepe előtt hat FREMM fregattot szeretne a flotta kötelékébe tudni, ez a terv most még tarthatónak tűnik, két további egység a NORMANDIE és az ALSACE tartózkodik az építés különféle fázisaiban.

A La Manche-csatorna túloldaláról is érdekezett haditengerészeti vonatkozású hír. Ugyanis december 7-én került hivatalos átadásra a Királyi Haditengerészet számára a HMS QUEEN ELIZABETH repülőgép-hordozó, mely 2010 óta hiányzó (ekkor került kivonásra a HMS ARK ROYAL) hajókategóriát fogja újra képviselni a szigetország tengeri erejében. Testvérhajója a HMS PRINCE OF WALES (R09) 2019-ben kerül majd átadásra.

Oroszországban helikopterekkel lettek gazdagabbak a Lég- és Űrvédelmi Erők. A pilótaképzést alapfokán alkalmazott Ansat-U típusból öt került átadásra és megérkeztek a Mil Mi-28UB kétkormányos harci helikopterek első példányai is.

Némileg hátrébb tart a MiG-35-ös programja, egészen pontosan a gyári tesztek végén jár és ez még ebben az évben be fog fejeződni. A tervezőiroda elmondása szerint mintegy 30 ország érdeklődik a típus iránt. Moszkva 2020-ig 24 MiG-35-ös hadrendbe állításával számol.

Érdeklődését fejezte ki a török kormány brit HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozó iránt. A 2013 és 2014 között 15 hónapos modernizációs programon részt vett egységet a Devonport-i hajógyárban korszerűsítették 65 millió font értékben. Akkor a gépészeti berendezések mellett megújultak a kommunikációs rendszerek is. A brit flotta legnagyobb hadrendben álló hajója és egyetlen helikopterhordozója jövőre leszerelésre kerül. A 202 méter hosszú HMS OCEAN 1995-ben lett vízre bocsátva és 1998 februárjában állt szolgálatba, közel 1300 ember, 40 szárazföldi jármű és 18 helikopter szállítására képes.

Ez év első felében újra megerősítésre került, hogy Brazília szívesen megvásárolná a 21000 tonnás egységet, egy ésszerű ár esetén, míg Londonban 80,3 millió font ellenében lettek volna hajlandók eladásba bocsátkozni. Mostanra már az is kiderült, hogy Ankara is megvásárolná a deszant helikopterhordozót, amennyiben a brazil üzlet nem valósulna meg. Amennyiben a török eladás sikerrel létrejön, úgy pár éven belül Törökország már két helikopterhordozóval fog rendelkezni, hiszen Spanyolországban, a Navantia-nál már épül a JUAN CARLOS I tervei alapján egy hajó, a TCG ANADOLU (L408) partraszállást támogató helikopterhordozó, ami majd 2021-ben kerül majd átadásra.

Elkezdték az első kuvaiti megrendelésre készülő Eurofighter Typhoon vadászbombázó összeszerelését. A 2016. április 5-én aláírt szerződés az eddig gyártott gépeknél messze fejlettebb 28 darab példányról szól, amik 2020 és 2023 között kerül majd átadásra.

Helyi megfigyelések szerint már két darab, felderítésre átalakított Dassault Aviation Falcon 2000-es sugárhajtású üzleti géppel rendelkezik a dél-koreai légierő. A törzs alatti gondolában oldalra néző, szintetikus apertúrájú rádiólokátor került elhelyezésre, illetve a gondola elején egy forgatható szenzortorony lett felszerelve. A légifölényszürke színben pompázó gépeken adattovábbításra és vételre szolgáló antennák is felszerelésre kerültek.

Japánban még nem született döntés az F-3-as jelzést vadászbombázó fejlesztése ügyében. Elemzések alapján kijelenthető, a fejlesztés költsége elérheti a 40 milliárd dollárt és ezen oknál fogva a fejlesztés végigvitelét akár külföldi partner bevonásával is véghez lehetne vinni. De még ez utóbbi témában sem sikerült érdemi lépést tenni Tokióban, ahol várhatólag a következő ötéves védelmi költségvetés kialakításáig, vagyis 2018 első feléig nem fognak döntést hozni ebben az ügyben.

Persze az F-3-as program alakulásától függően nem kell aggódni a szigetország biztonságáért, hiszen több milliárd dollárt felemésztő fejlesztések zajlanak, elég csak az F-35-ös, vagy a ballisztikus rakéták elleni védelem kiépítésére gondolni. Na és persze folyik a Northrop Grumman E-2D Advanced Hawkeye beszerzés is. Ennek éppen a héten került sor egy jelentős előrelépésére, ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban végrehajtotta első repülését az első Japán számára gyártott E-2D Advanced Hawkeye légtérfelderítő repülőgép. Az 1983 óta szolgáló E-2C utódjából Tokió 2014-ben rendelt meg az Advanced Hawkeye két példányát, a már meglévő 13 E-2C és 4 Boeing E-767-es mellé.

Átvette 64. ARLEIGH BURKE-osztályú rombolóját az amerikai haditengerészet. A USS RALPH JOHNSON (DDG 114) a DDG 51 IIA terveknek megfelelően lett megépítve, a fedélzetére telepített Aegis Baseline 9 harcvezetési rendszerrel, a megnövekedett számítógépes teljesítménynek, és a legújabb rádiólokátoroknak köszönhetően egyaránt képes a légkörben és az azon kívül megjelenő fenyegetések ellen tevékenykedni.

A Bell Helicopter bejelentette, hogy november 14-én az amerikai haderőkben rendszeresített V-22 Osprey billenőrotoros repülőgépek (CV-22 és MV-22) túllépték a 400000 repült órát. A napjainkra majd 300 gépesre növekedett állomány jelentős része alkalmazásra került 2007 óta a világ számos pontján kiképzések, hadgyakorlatok, humanitárius segítségnyújtási feladatok és éles bevetések résztvevőiként.

Argentínában fontolgatják az ország haderejének szerkezeti átalakítását, persze költségvetési okok is említésre kerültek a lépést szükségessé tevők között. Az egyik legjelentősebb lépés az lenne, hogy a haditengerészet és a szárazföldi haderő irányítása alól az összes repülőeszköz kikerülne és mind a légierő fennhatósága alatt repülhetne tovább.

November 15. óta nem sikerült kapcsolatba lépni az Argentin Haditengerészet ARA SAN JUAN (S 42) tengeralattjárójával. A TR-1700-as tervek alapján megépített dízel-elektromos tengeralattjáró, amelyet a német Thyssen Nordseewerke készített el és 1985-ben szállították le Argentínának, az elmúlt évtizedben több alkalommal is távol volt a nyílt víztől javítás okán, ahonnan legutóbb 2014-ben tért vissza. A 66 méter hosszú egység egy hadgyakorlaton vett részt Argentína déli partjainak közelében, amikor megszűnt vele a kapcsolat. Felkutatására a haditengerészet az ARA SARANDI (3360 tonnás ALMIRANTE BROWN-osztályú) fregattot, az ARA ROSALES (1790 tonnás ESPORA-osztályú) korvettet és az ARA DRUMMOND (1170 tonnás) korvettet küldte ki, de két repülőgép, egy S-2T Turbo Tracker és egy Super King Air 300-as is erősíti a keresésben részt vevő csapatot. Péntek reggeli hírek szerint az ARA SAN JUAN (S 42) tengeralattjáró Mar del Plata környékén már vontatás alatt áll, akkumulátortűz miatt került ebbe a helyzetbe. Ezen híreket a haditengerészet nem erősítette meg.

Argentína felszín alatti erőit három tengeralattjáró alkotta az utóbbi években. A két TR-1700-as, az ARA SANTA CRUZ (S 41) és az ARA SAN JUAN (S 42), mellett egy Type-209-es egység az ARA SALTA (S 31) volt úgy-ahogy bevethető a kevéske alkatrész, valamint az elmaradt karbantartások okán. A dél-amerikai országban az utóbbi hónapokban újra kacérkodnak az 1970-es évekből megmaradt félkész tengeralattjárók befejezésével. A két TR-1700-as: az ARA SANTA CRUZ (S 41) és az ARA SAN JUAN (S 42) mellé még további négy megépítését tervezték anno, ezeket a Domeq Garcia hajógyárban építették volna meg 1984-es, vagy 1985-ös befejezési dátummal. A két leginkább előrehaladott stádiumban lévő egység a 74%-ban elkészült ARA SANTA FE (S 43) és a 35%-ban megépített ARA SANTIAGO DEL ESTERO (S 44). Az ARA SANTA FE befejezéséről legutóbb 1994-ben tettek le, azóta már többször felmerült a befejezésének ötlete. Ezek során volt, hogy nukleáris meghajtást vizionáltak a vízbe még sosem került tengeralattjáróba. Egyes számítások szerint az ARA SANTA FE befejezéséhez nagyjából 60 millió dollárra lenne szükség.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurofighter EF-2000 Typhoon T.

Grumman F-14B Tomcat.

Dassault Mirage 2000D.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Airbus A400M Atlas.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Dassault Rafale M.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing B-52H Stratofortress.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

McDonnell Douglas F-4E AUP Phantom II.

Alenia Aermacchi M-346 Master.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Saab 105OE.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon F.2.

Lockheed U-2S.

Panavia Tornado IDS.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

Mil Mi-14PL.

McDonnell Douglas F-4EJ Phantom II.

JF-17 Thunder.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

AIDC AT-3.

2017.11.11

2017.11.11. 06:39

Európában két helyen is korszerűsítik az amerikai eredetű Lockheed P-3C Orion tengeri járőrgépeket. Németország 158 millió dolláros szerződést írt alá az elkövetkező öt évben végrehajtandó modernizációs munkákra, amik a P-3C verziót teszi képessé 2035-ig tartó szolgálatra. A 2022-ig befejeződő munkák során a hollandoktól használtan beszerzett gépek szerkezetének megerősítése mellett természetesen a fedélzeti elektronika is modernizálásra fog kerülni. A görögök négy P-3B-jét a Lockheed Martin fogja korszerűsíteni 260 millió dollár ellenében. Ez további 15000 repült órát jelent majd, természetesen strukturális megerősítéseket is tartalmaz az elektronikai korszerűsítés mellett. A 2023-ban befejeződőd üzemidő-hosszabbítással egybekötött modernizálásból amerikai, izraeli, kanadai és görög vállalatok egyaránt kiveszik majd részüket.

Talán még az idén végrehajthatja első repülését az új orosz légtérfelderítő repülőgép a Berijev A-100 Premier. Ezt egyébként még a tavalyi hírekben is csak 2018-ra várták. A légi és bizonyos földi tesztekre is egy kísérleti példány szolgál, ennek A-100LL (a szovjet/orosz kísérleti gépeknél megszokott „repülő laboratórium” rövidítése) a típusjele és már egy ideje végzi a légi próbákat. A fedélzeti rendszerek egy Il-476-os (Il-76MD90) teherszállító repülőgép átépített sárkányszerkezetébe kerülnek majd elhelyezésre.

Szintén jól áll a Tupoljev Tu-160M2-es (NATO-kód Blackjack) szuperszonikus stratégiai bombázó fejlesztése. Az első gép még ebben a hónapban elkészül és első felszállására a következő évben, február hónapban fognak sort keríteni. Az új variáns tömeges megjelenésére 2023-tól lehet számolni. A modernizált változat új fegyvereket, továbbfejlesztett elektronikát és repülőelektronikát fog kapni, így harci hatékonysága a kétszeresére fog emelkedni. A Tupoljev Tu-160-as stratégiai bombázók hajtóműve már évek óta, egészen pontosan 1993-tól nincs gyártásban, ezért a már meglévő bombázók üzemképességének fenntartása igen nehézkessé vált. Az NK-32.02-es jelzést viselő új sugárhajtóművet a korszerűsítésen átesett Tu-160M2-es bombázók erőforrásaként tervezik alkalmazni.

A szárazföldi haderő számára egy újabb felderítő feladatokra szánt BMP-3-as változat kerül majd beszerzésre. Az eddig használt BRM-3K változat utódja még fejlesztés alatt áll. A tervek szerint az infravörös és a radar felderítő rendszerek mellett még pilóta nélküli légi járművekkel is el lesz látva. A BRM-3K 30 milliméteres 2A72 gépágyúja és a koaxiális 7,62 milliméteres géppuskája mellett az új felderítő jármű a 100 milliméteres löveggel is el lesz látva.

November 8-án újabb két Lockheed Martin F-35I Adir érkezett meg Izraelbe. Ezzel már kilencre nőtt a Dávid-csillagos felségjellel repülő vadászbombázók mennyisége. Az izraeli légierő eddig elégedett a típus képességeivel.

A Koreai Köztársaság Légierejénél bevethetővé vált az izraeli eredetű Rafael Spice 1000 kilogrammos siklóbomba. A beszerzésről még 2015-ben állapodtak meg a felek és akkor arról volt szó, hogy a fegyverek átadása 2016-tól kezdődik. Ebben az évben láttak napvilágot azok a képanyagok, melyeken a 19. Vadászrepülő Ezred modernizált Lockheed Martin F-16C/D Block 32-es gépein volt látható a Rafael Spice 1000 kilogrammos siklóbomba. A PBU (Peace Bridge Upgrade) jelzésű modernizáció eredményeként a Block 32-ek fegyverzetében a Spice 1000 kilogrammos siklóbombák mellett megjelentek a GBU-31 JDAM műholdas irányítású bombák is.

Japánban november 6-án vízre került a Japán Tengerészeti Önvédelmi Erők (JMSDF) tizedik SZORJU-osztályú (KÉK SÁRKÁNY) tengeralattjárója. A Kawasaki Heavy Industries kobei hajógyárában megépített, levegőtől független meghajtó egységgel (ezt négy Kawasaki Kockums V4-275R Stirling motor alkotja) rendelkező SS 510-es SÖRYÜ (SZÁRNYALÓ SÁRKÁNY) tengeralattjáró egyébként a 28. Kawasaki által megépített tengeralattjáró a második világháború befejezése utáni időszakot tekintve. A 2015 márciusában építeni kezdett, 84 méter hosszú, lemerülve 4100 tonnás vízkiszorítással bíró egység várhatólag 2019-ben áll majd hadrendbe.

Tokió a légvédelem erősítését is napirenden tartja. Éppen ezért a helyi fejlesztésű és gyártású Type 11-es légvédelmi rendszerből is terveznek beszerezni további ütegeket. A NASAMS helyi megfelelőjének felfogható Type 11 a Toshiba fejlesztette aktív radarvezérlésű Type 81-es rakétát (hosszúsága 2,93 méter, átmérője 160 milliméter, tömege 103 kilogramm) alkalmazza, maximális hatótávolsága 12-18 kilométer. A rakéták négyesével, rakétánként külön-külön szállító-indító konténerekben vannak elhelyezve egy 4x4-es Toyota Mega Cruiser járművön. Ezekből kettő alkot egy üteget a mobil radaros járművel, valamint a tartalék rakétákat szállító és áthelyező teherautókkal (járművenként 8-8 rakéta) együtt.

Felzárkózik konkurense mellé a Draken International. A légiszemélyzetek valósághű kiképzésében nagy múlttal és igen tekintélyes gépállománnyal (Douglas A-4K Skyhawk és Aero Vodochody L-159E) rendelkező vállalkozás a héten állapodott meg Spanyolországgal 22 Dassault Mirage F1M vadászbombázó és kétüléses gyakorló F1B variáns megvásárlásáról. A gépek 2013-ban kerültek kivonásra, azóta az albacetei bázison voltak tárolva. Ez év szeptemberében a szintén ezen a téren mozgó ATAC (Airborne Tactical Advantage Company) vásárolt meg 63 darab Dassault Mirage F1 vadászgépet Franciaországtól, amelyeket 2014-ben vonták ki az aktív szolgálatból.

Brazíliában a hadsereg megkapta a 250. modernizált M113-as lövészpáncélosát. A BAE Systems által végzett munkák, melyeket a brazil hadsereg katonáinak bevonásával végeznek el, még 2012-ben kezdődtek, akkor még csak 150 járművel számoltak. Ezeket 42 millió dollárért alakították át M113A2 Mk1 változatokká, egy 265 lóerős Detroit 6V53T dízelmotor és egy Allison TX100-1A, az erőátviteli rendszer beépítésével, de a hűtést is érintették az átalakítások. A 100. M113-as 2014 végén készült el és 2016-ban további 386 páncélozott szállító harcjármű átépítéséről született megállapodás.

Chilében vizsgálódnak az összesen 46 darabos Lockheed Martin F-16 flotta modernizálása ügyében. Az elképzelések szerint a gépek AESA antennával ellátott rádiólokátorokat és rádióelektronikai zavarórendszereket is kapnának a képességfejlesztése során, amit 2018 és 2021 között hajtanának végre. Az újabb gyártású, Block 50-es gyártási sorozatba tartozó vadászbombázók mennyiségét is szeretnék növelni. Jelenleg hat-nyolc további C/D beszerzést fontolgatják a légierőnél.

Aláírásra került az a szerződés Argentína és Franciaország között, melynek értelmében öt Dassault Super Étendard Modernisé harci repülőgépet vásárol meg a dél-amerikai ország. Az 1978 és 1982 között gyártott, 1-es (1978), 31-es (1980), 41-es (1981), 44-es (1981) és 51-es (1982) oldalszámú példányok közül mindegyik a legutolsó modifikációba, a SEM 5-be tartozik. A repülőgépek mellett még egy szimulátor és számos tartalék alkatrész, köztük tíz hajtómű is a 14,5 millió euró beszerzés részét képezi. A legutóbbi megkeresésre az argentinok ez év első felébe szánták rá magukat. Argentína a Falklandi-háborúban ismerté vált típusból összesen 14 példányt szerzett be, ezekből az évek folyamán 3 került balesetek miatt veszteséglistára. Az eltelt években a típus példányai leállításra kerültek, de nem dobták ki őket, hanem jobb napokra várva még most is tartós tárolásban leledzenek. 4 évvel ezelőtt már próbálkoztak a frissen kivonásra kerülő francia Étendard-ok közül párat, egészen pontosan 10-et megszerezni. Ezeket egyrészt alkatrészbázisul szerették volna felhasználni a 11 meglévő közül a 10 legkevesebbet repült argentin Super Étendard számára, másrészt a korszerűbb rendszereik is beépítésre kerültek volna az újra szolgálatba álló példányokba.

A munkálatokat az ARCE (Arsenal Aeronaval Comandante Espora) végezte volna el, az első példány esetében még francia felügyelettel és támogatással, majd a megszerzett tapasztalatok alapján már önállóan. A legfőbb előrelépést a Thales Democles és az ALTIS célmegjelölők és a lézerirányítású rakéták és bombák, a Thomson Agave fedélzeti rádiólokátornál kétszer nagyobb hatótávolságú Anemone radar beépítése, a Sherlock besugárzásjelző megjelenése és az UAT-90 központi számítógép, valamint az UNI 40M inerciális navigációs rendszer jelentenék az argentinok számára, hiszen az ő régebbi vadászbombázóik ezekkel nem rendelkeznek. A gépek pilótafülkéjébe mindössze egy új HUD jelentette volna a legszembeötlőbb változást. A gépek önvédelmének növelésére tervezték a Matra Phimat infracsapda és dipólszóró berendezés integrációját is, továbbá két új felfüggesztési pontot is kialakítottak volna a Super Étendard–ok szárnyai alatt. A még idén megérkező példányok közül kettő egészen biztosan alkatrészforrásul fog szolgálni az üzemképtelen argentin vadászbombázók számára. A típusnak fontos feladata lesz, hiszen jövőre Argentína ad otthont a G20-as csúcstalálkozónak, aminek légi biztosításában a Super Étendard–ok is részt fogna venni.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing AH-64E Apache Guardian.

McDonnell Douglas T-45C Goshawk.

MiG-29A.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Grumman F-14D Tomcat.

IAR-330L SOCAT.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Szuhoj Szu-22UM3K.

Sikorsky MH-60S Knighthawk.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Eurofighter Typhoon FGR.4.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

Eurocopter EC665 Tiger HAD.

Northrop Grumman B-2A Spirit.

Szuhoj Szu-25UTG.

Bell AH-1W Super Cobra.

Dassault Mirage 2000-5F.

McDonnell F-4J Phantom.

Harbin Z-19.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

Szerző: Netarzenál

2017.11.04

2017.11.04. 06:43

Ha lehet hinni a híreknek, a közeljövőben, Pakisztánban fogják tesztelni a szerb gyártmányú Kosava-1 föld-föld rakétát. Az infravörös önirányítású fegyver hatótávolsága 50 kilométer, elsősorban a harckocsik, páncélozott járművek, erődítmények, parancsnoki állások, alacsonyan repülő helikopterek, parthoz közeli vizekben tartózkodó hajók, ipari létesítmények és hidak elleni alkalmazásra szánták. A Kosava-1 tömege 309 kilogramm, ebből a kiégés után leváló rakétamotor 61 kilogramm, míg a harci rész 100 kilogrammos. Szállítását-indítását egy 6x6-os kerékképletű páncélozott jármű végzi, amelyen négy Kosava-1 rakétát rejtő tubust helyeztek el.

Új páncélozott gyalogsági harcjárművet mutatott be az ukrán Practica cég. Az Otoman nevű páncélos alapját az igen csak koros BTR-60-as páncélozott szállító harcjármű képezi. Valóban az alapját, hiszen a páncéltest alsó részét hagyják csak meg az átépítés során, aminek végén a törzs jobb oldalába egy 320 lóerős Deutz dízelmotor kerül beépítésre, a vezető ettől balra foglal helyet, míg a szállított lövészek számára a páncéltest hátuljában került kialakításra desznattér. A háromfőnyi kezelőszemélyzet mellett 11 fő számára került beszerelésre az aknarobbanás hatásait csökkentő korszerű ülés. A modern páncélacélból készült a páncéltest, mely STANAG 4569 2-es szintű ballisztikus védelmet nyújt, tetejére egy BM-3 Storm távirányítású torony került, egy 30 milliméteres ZTM-1 (2A72) gépágyúval (400 lőszer), egy 7,62 milliméteres géppuskával, egy 30 milliméteres AG-17 gránátvetővel és két irányított rakétával.

Sérüléseket szenvedett Lengyelország évek óta javításon lévő KILO-osztályú tengeralattjárója. Az ORZEL nevű egység, mely a Project 877E terveinek megfelelően épült meg 1986-ban Rigában 2014 februárja óta van hajógyárban. 2016-ban is késedelmeket okozó sérülések érték a tengeralattjárót itt, de ez év szeptember 27-én tűz ütött ki rajta. A hírek szerint senki sem sérült meg, de a sérülések mértékéről még nem lehet tudni semmit sem, így arról sem, hogy valaha újra szolgálatba fog állni az ORZEL.

Október 27 óta újra négy EC665 Tiger harci helikopter található meg az afrikai Maliban. Berlin ugyanis pótolta az idén július 26-án veszteséglistára került, kétfőnyi hajózó halálát okozó forgószárnyast. A szállításra szétszerelt helikoptert egy Antonov An-124 Ruszlán szállította Lipcséből Bamakóba.

Jelenleg még nem futott ki az időből, így előreláthatólag sikerül tartani a menetrendet a Mjølner önjáró aknavető (mely a skandináv mitológiában szereplő Thor isten kalapácsáról kapta a nevét) tervezését végző csapatnak. A BAE Systems a 2016-os év végén Svédországból kapott egy 68 millió dolláros megrendelést, 40 darab CV90-es gyalogsági harcjármű felszerelésére 120 milliméteres aknavetővel. A tervezési fázis a végéhez közeledik, a következő év elején elkezdik az első két példány megépítését is. A svéd hadseregnél GRKPBV90-es jelölést kapó Mjølner önjáró aknavető első két példányát 2018 végén és 2019 elején tervezik átadni. Stockholm elképzelése szerint a Szlovákiából beszerzésre kerülő simacsövű aknavetőkből minden CV9040-es gyalogsági harcjárművel felszerelt zászlóalj kap majd 8 darabot, hiszen a GRKPBV90-es is a CV90-es alvázán valósul meg. Már az is bizonyossá vált, hogy a bőséges lőszerellátásról a Bv 206 lánctalpas, csuklós terepjáró járművek fognak gondoskodni.

Még ebben a hónapban vízre kerülhet a negyedik BOREJ-osztályú (Project 955A) tengeralattjáró, a VLAGYIMR HERCEG. Az első három egységnél csendesebbé vált további egységeket BOREJ-A-ként is jelölik, így különböztetve meg őket az első három egységtől. A szeverodvinszki Szevmas hajógyárban épülő, a nukleáris meghajtású rakétahordozók legújabb generációját képviselő hajóosztály ezen tagjának építését 2012-ben kezdték meg és sokáig augusztusi vízre bocsátási dátumot említettek meg vele kapcsolatban. A csendesebb haladás mellett a BOREJ-A variánsok már 20 darab, több mint 8000 kilométeres hatótávolságú Bulava (RSM-56) ballisztikus rakétát hordoznak az első három egység 16-16 rakétája helyett. Moszkva tervei szerint 2020-ig, az utolsó tengeralattjáró átadásáig a BOREJ-ekből nyolc egység megépítése várható.

Talán már a következő évben elindulhat a Szuhoj Szu-25-ös csatarepülőgépek utódjának tervezése Oroszországban. A Gracs-nál (oroszul vetési varjú) kétszer nagyobb harci teher, vagyis nyolctonnányi hordozására képes gép levegőbe emelésére a Szuhoj Szu-34-es vadászbombázókon is alkalmazott hajtóművet szemelték ki.

Az Israel Weapon Industries (IWI) bemutatta a Tavor fegyvercsalád legújabb tagját. A bullpup felépítésű lőfegyverből már létezett 9x19, 5,56x45, és 7,62x35 milliméteres (300BLK) lőszert tüzelő változat. A most elkészült Tavor 7 AR immáron a NATO puskalőszerét, vagyis a 7,62x51 milliméterest alkalmazza, így jelentősen megnőtt a lőtávolság és az átütőereje. A 4,1 kilogrammos automata puska tokozása nagyszilárdságú műanyagból készült. A pontosság érdekében lengőcső kialakítású cső hossza 43, vagy 50 centiméteres lehet, kezelőszerveinek köszönhetően egyaránt használható jobb és balkezesek által is, a különféle irányzékok és egyéb kiegészítők felhelyezését a Picatinny sín tesz lehetővé.

Ankarában sem szeretnének semmi akadályt gördíteni a pakisztáni TAI T-129 ATAK harci helikopterek beszerzése elé. Éppen ezért egy 1,5 milliárd dolláros hitelkeretet biztosítanának partnerük számára, amiből futnál néhány alkatrész helyi előállításának megvalósítására is. Nem nehéz kitalálni, hogy a Turkish Aerospace Industries a Pakistan Aeronautical Complex (PAC) üzemében képzeli el a gyártás lebonyolítását.

Dél-Afrikában az Armscor kénytelen volt elismerni, hogy bizony kétéves lemaradásban vannak a Brazil segítséggel fejlesztett A-Darter rövid hatótávolságú légiharc-rakéta fejlesztésében. A repülési, indítási és éleslövészeti próbák vannak hátra a JAS-39 Gripen déli féltekén egyik alapfegyverének szánt rakétával.

Indiában szeretnék meggyorsítani a Hindustan Aeronautics Limited (HAL) Tejas Mk.I-es vadászbombázók gyártását. Éppen ezért a gép előállításának nagyobb részét a HAL-on kívül szeretnék megvalósítani, így a törzs első, középső, hátsó része is a szárnyakkal együtt máshol kerülne előállításra. A típust az indiai légierőben eddig egyetlenegy század, a 45-ös repüli. A Flying Daggers nevet viselő alegység állományában jelenleg öt Tejas található meg, de még ebben az évben átveszik a hatodikat is.

November elsején a washingtoni külügyminisztérium hozzájárult ahhoz, hogy Kanada második export ügyfélként 32 darab Raytheon AIM-120D AMRAAM (Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles) levegő-levegő rakétát vásároljon. A világ egyik legfejlettebb rakétáinak beszerzése nagyjából 140 millió dolláros kiadással fog járni Ottawa számára.

Megoldható probléma okán az eddig átadott Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázók 22%-a nem volt képes végrehajtani repülési feladatát 2017 januárja és augusztus között. A kiváltó ok a karbantartási utasítások és a pótalkatrészek hiánya volt. A várt 60-90 napos javítási idő éppen ezek miatt átlag 172 nap, amit a jövőben a nagyobb gyakorlati tapasztalat és némi logisztikai rendbetétel után bizonyára el tudnak majd érni. Az üzemeltetési háttér megkönnyítésére megalkotott ALIS (Autonomic Logistics Information System) szoftver frissítése késik az alulfinanszírozottság okán.

Uruguayi légierő küldöttsége tett látogatást Argentínában október 30. és november 3. között, ahol a FAdeA IA-63 Pampa sugárhajtású kiképzőgéppel és annak üzemeltetési körülményeivel ismerkedtek meg. Uruguay jelenleg kettő, vagy három Cessna A-37B Dragonfly sugárhajtású és három Pilatus PC-7 gázturbinás hajtóművel ellátott kiképzőgépet tud csak felmutatni, mint a légierő gépállománya. Az erősítés tehát jól jönne és ebben a témaközben már jó ideje emlegetik az argentin Pampa gépet.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing F/A-18F Super Hornet.

Dassault Rafale M.

Bell AH-1W Super Cobra.

Panavia Tornado ECR.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

Dassault Mirage 2000D.

Boeing AH-64E Apache Guardian.

Transall C-160D.

Sikorsky HH-60H Seahawk.

Hawker Siddeley Nimrod MR.2.

Grumman F-14A Tomcat.

Dassault Mirage 2000C.

Lockheed AC-130U Spooky.

Dassault Mirage 50CN Pantera.

LTV A-7E Corsair II.

Szerző: Netarzenál

2017.10.28

2017.10.28. 07:16

Franciaország első Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules teherszállító repülőgépe elkészült az Egyesült Államokban található Marietta-i üzemben október 20-án. Franciaország két C-130J-30 és két KC-130J változatú repülőgépet rendelet összesen 170 millió dollárért, még tavaly decemberben. A 2020. augusztus 30-ig teljessé váló flotta a normanniai Évreux-i légibázison lesz majd megtalálható hat német tulajdonú C-130J-vel együtt, egy közös repülőszázadot alkotva, ami 2021-tól lesz korlátozottan hadrafogható.

Törökországban végrehajtottak a hazai fejlesztésű Atmaca (Héja) hajók elleni robotrepülőgéppel egy újabb indítást. A Roketsan által fejlesztett 800 kilogrammos tömegű Atmaca egy 200 kilogrammos harci résszel van ellátva, hatótávolsága 200 kilométer. A végfázisban aktivizálódó aktív radaros önirányító rendszerét tehetetlenségi navigációs rendszer és műholdas navigációs rendszer egészíti ki. Mozgatásáról egy Microturbo TRI 40 sugárhajtómű gondoskodik, ezt szeretnék majd kiváltani egy hazai tervezésű/építésű gázturbinára a jövőben.

Az Atmaca hajók elleni robotrepülőgép fejlesztése 2009-ben kezdődött el, fővállalkozó a Roketsan lett, a cél pedig az amerikai eredetű Harpoon hajók elleni robotrepülőgépek utódjának létrehozása, 2018-as rendszeresítési dátummal. Az internetre felkerült fotók alapján az indításokat az amerikai Harpoon robotrepülőgépekéhez megszólalásig hasonló, vagy pont azokhoz is használt Mk141-es indítóból végezték, így az Atmaca hossza nem lehet hosszabb, mint az RGM-84F variánsé, vagyis 5,23 méter. További lényeges eltérés, hogy az Atmaca szárnyainak fesztávolsága nagyobb, mint a Harpoon-é, valamint a gázturbina beömlőnyílását a szárnyak mögött alakították ki.

Ahogy az az előzetes bejelentések alapján várható is volt, Izraelben a hadsereg több mint 1000 darabot rendelt az izraeli Rafael Advanced Defense Systems Ltd. SPIKE LR II irányított rakétájából. Ez a már több mint 5000 darabos mennyiségben legyártott SPIKE rakétacsalád új, ötödik generációs változata, mely a sok újdonság mellett megőrizte elődei előnyeit. Indításához a régebbi berendezések is alkalmasak, legyenek azok bárhol, bármilyen járműre telepítve. Az ifjonc 12,7 kilogrammos, vagyis elődjénél 10%-al könnyebb lett, köszönhetően a hűtést nem igénylő infravörös érzékelőnek. A SPIKE LR II kétféle harci résszel is ellátható, így páncélosok ellen alkalmazható rajta a 30%-al megnövelt páncélátütési képességű tandem harci rész is.

A pusztítást tovább növelendő az új rakéta képes 70 fokot meghaladó becsapódási szög esetén is működni, így egy újabb lépést téve előre a páncélosok tetőpáncélzata elleni támadások tekintetében. A másik harci rész egy programozható repesz-romboló, mi szintén működésbe léphet becsapódáskor, de akár az után is. Kicsit nagyobb, 35%-os lett a SPIKE LR II hatótávolsága, így már 5,5 kilométerre lévő célpontok ellen is alkalmazható, de helikopterek esetében a 10 kilométeres hatótávolság is biztosított, igaz ez esetben az optikai huzalvezérlés helyett rádiófrekvenciás adatkapcsolat használatával.

Október 25-én megérkezett Jordániába a Hollandiától 2013-ban 76 millió euróért vásárolt utolsó 15 darab Lockheed Martin F-16 A/B Block15-ös vadászbombázó közül az első hat. Az Al-Azraq légibázison leszálló gépek után a többi az elkövetkező hetekben érkezik majd meg.

Jordániában maradva meg kell említeni, hogy a szovjet eredetű 9K33 Osa (SA-8 Gecko) csapatlégvédelmi rendszereket viszont nyugdíjazták. A közel-keleti államban 52 példányban volt jelen ez a rendszer, amiket tovább szeretnének értékesíteni. Pár évvel ezelőtt még az Osa-k modernizálása volt naprenden, de a fehéroroszországi korszerűsítés végül is anyagi ok miatt nem valósult meg. Eddig Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából és egy amerikai cégtől jelezték érdeklődésüket a használt csapatlégvédelmi rendszerek iránt.

Pakisztán tárgyalásokat folytat Törökországgal TAI T-129 ATAK harci helikopterek megvásárlásáról. Az augusztusban hatalomra került új pakisztáni miniszterelnök, Shahid Khaqan Abbasi - aki maga is pilóta - már ki is próbálta körülbelül fél órás repülés során az olasz eredetű forgószárnyast törökországi látogatása alkalmával. Jelenleg az egyeztetések a beszerzési árról és feltételekről zajlanak a felek között. Pakisztáni részről kijelentették, szeretnék minél hamarabb eredménnyel lezárni a tárgyalási folyamatot és a lehető leghamarabb megkezdeni a T-129 ATAK rendszeresítését.

Dél-Koreában a Hanwha Defense Systems bemutatta a K200 páncélozott szállító harcjárművel kapcsolatos átépítési javaslatát. A több mint 2000 darabos mennyiségben rendszeresített K200 az amerikai M113-as PSZH-n alapul, némi helyi változtatás végrehajtásával. A Hanwha Defense Systems saját kezdeményezésű átalakítása egy többfunkciós lánctalpas páncélozott járművet hozna létre a törzs meghosszabbításával, oldalanként egy-egy futógörgő alkalmazásával és a desztanttér megszüntetése okán létrejövő, szabadon felhasználható területtel. Ide többféle, egymással csereszabatos felépítmény lenne elhelyezhetők, így egészségügyi, aknatelepítő (88 darab aknával), üzemanyag-szállító jármű, vagy parancsnoki harcálláspont is kialakítható a módosított K200-on. A cég szerint az esetleges katonai megrendelés esetén mindössze két év alatt befejeződhetne az első példányok átalakítása és átadása.

A következő évtől már a MQ-1C ER távolról irányított repülőgépek kerülnek átadásra az amerikai hadsereg részére. Az előd a MQ-1C Gray Eagle volt, ebből a hadsereg 107 darabot rendeltek meg. A Grey Eagle súlya 1,5 tonna, 135 kilogramm belső érzékelőt és 227 kilogramm külső érzékelőt vagy fegyvert hordozhat. 30 órányi repülési időt tudhat magának, 270 kilométer per óra csúcssebesség mellett. Az MQ-1C szárnyainak fesztávolsága 18 méter, hossza 9 méter. Az MQ-1C képes szállítani négy Hellfire rakétát vagy egy tucat kisebb, 70 milliméteres irányított rakétát. Az MQ-1C ER a több üzemanyagnak köszönhetően 53 órán keresztül tartózkodhat a levegőben, míg a hasznos terhelése 558 kilogrammra növekedett. Fedélzetén már megjelenik a TCAS rendszer is, amely lehetővé teszi a polgári gépekkel történő összeütközés elkerülését.

Végszerelés szakaszába jutott Svédországban az első brazil megrendelésre épülő Saab JAS-39E Gripen. A 2014-ben megrendelt 36 vadászbombázó közül az első várhatólag 2019-ben kerül majd átadásra.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Changhe Z-11WB.

Northrop F-5F Tiger II.

Szuhoj Szu-30SzM.

Lockheed Martin F-16DJ Fighting Falcon.

Westland WG-13 Lynx AH.9.

LTV Aerospace A-7D Corsair II.

Antonov An-12BK.

Grumman EA-6B Prowler.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Lockheed F-117A Nighthawk.

CASA C-101EB Aviojet.

Lockheed Martin F-16A Fighting Falcon.

Aerospatiale AS-555SN Fennec.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Sikorsky SH-3H-AEW Sea King.

Eurocopter EC-665 Tiger HAD.

McDonnell Douglas EAV-8B+ Harrier II.

CASA C-212-200 Aviocar.

Bell-Boeing CV-22B Osprey.

Saab 2000 AEW.

North American F-100F Super Sabre.

CASA C-295M.

2017.10.21

2017.10.21. 06:35

Ukrajnában bemutatták a BRDM-2-es páncélozott felderítő jármű modernizált változatát. A BRDM-NIK jelöléssel ellátott jármű továbbfejlesztésének fő iránya a személyzet páncélvédelmének javítása volt. Ezt leginkább a páncéltest mellső és oldalsó részének átalakításával érték el és ezek a változtatások alapjában tették másabbá a BRDM-2-est. A 8200 kilogrammos tömegű BRDM-NIK mozgatásáról egy 150 lóerős FPT IVECO Tector (Euro-3) dízelmotor gondoskodik, ennek segítségével képes elérni a 100 kilométer per órás sebességet és hatótávolsága 1100 kilométer. Fegyverzetét egy 14,5 milliméteres nehézgéppuska (500 lőszerrel) és egy 7,62 milliméteres géppuska (2000 lőszerrel) alkotja.

Új gépkarabélyt kapnak a német különleges erők katonái. A G36-ot váltó G95-ös (Gewehr 95) nem más, mint a Heckler & Koch HK416A7, melynek csőhossza 368 milliméter, tömege 3,7 kilogramm. A fegyverből összesen 1745-öt vásárolnak meg, ezekből 40 darab még november végéig átadásra fog kerülni. A fennmaradó 1705 darab 2019 januárjától 2019 végéig fog leszállításra kerülni.

Hollandiába az utóbbi időben több BUK légvédelmi rakéta is került. Az egyik példányt Grúzia adományozta a hollandoknak még februárban, az MH17-es járat tragédiájának kivizsgálását segítendő. A rakéta egy Lockheed Martint C-130H Hercules teherszállítógép segítségével érkezett meg a Gilze-Rijen légibázisra. A Hollandiából származó hírek szerint további BUK rakéták érkeztek még Ukrajnából és Finnországból is.

M60-as harckocsik számára dolgozott ki korszerűsítési programot a Leonardo Defence Systems és a Leonardo Land & Naval Defence Electronics. A túlélést, mozgékonyságot és tűzerőt egyaránt magába foglaló munka egyik fő eleme a 105 milliméteres löveg lecserélése, egy 120 milliméteres 45-ös kaliberhosszúságú lövegre, amely a Centauro II-es páncélvadászról lehet ismerős. Ez a hatásosabb lőszerek mellett, kisebb hátrarúgásával és elődjéhez képest 500 kilogrammal alacsonyabb tömegével igazán megfelelő választást jelent az M60-as harckocsik számára. Az M60-ra jellemző, M2-es 12,7 milliméteres nehézgéppuskát magába foglaló parancsnoki búvónyílás is lecserélésre került egy hagyományosabb megoldásra, de a nehézgéppuskától nem kell búcsút venni, hiszen a torony tetejére egy HITROLE-L távirányítású fegyverállvány került felszerelésre. A páncélzat megerősítése mellett a személyzet számára korszerű digitális elektronikákat és célzórendszert is beszereltek. Az elkerülhetetlen súlynövekedés ellensúlyozására a motor és az erőátviteli rendszer is átalakításra került.

Az orosz hadsereg 2018-ban és 2019-ben kapja majd meg az első két Mil Mi-38-as helikopterét. Ezek még a hagyományos szállító változatban kerülnek átadásra, de a döntéshozók már fontolgatják további, specializált feladatkörű variánsok megrendelését is. Az egyik ilyen az egészségügyi felszereltségű forgószárnyas, de a tágas belső tér átalakításával a rádióelektronikai zavaró feladatok ellátására is alkalmassá válhatna a Mi-38-as. Szintén esély mutatkozik egy haditengerészeti változat megvalósítására is, ami a tengeralattjáró vadászatra alkalmas Mil Mi-14-et válthatná le.

Izraelben két gólyával is ütközött egy gyakorlórepülésen lévő Lockheed Martin F-35I Adir vadászbombázó a hónap elején. A gép a történtek után sikeresen leszállt a Nevatim légibázison. Az elszenvedett sérülések a hivatalos hírek szerint nem súlyosak, de a gép radarhullámokat elnyelő és szétszóró burkolatának javítása időigényes, így a két hetes javítási időtartam talán nem is annyira hosszú. Főleg úgy, ha ezt a helyzetet a hazai személyzet ilyen célú képzésére is felhasználják. A hivatalos források szerint az érintett gép még ebben a hónapban már készen fog állni a repülési feladatok ellátására.

Kuvait számára Washingtonban engedélyezték további M1-es Abrams harckocsik megvásárlását a külügyminisztériumban. Az amerikai hadsereg készletéből származó 218 darab M1A1 Abrams mellé 218 darab AGT-1500 gázturbina is eladásra fog kerülni a szükséges logisztikai támogatással együtt 29 millió dollár értékben.

Október 16-án átvette harmadik KAMORTA-osztályú (Project-28-as hajóosztályként is emlegetett) korvettjét az Indiai Haditengerészet. Az INS KILTAN, akárcsak testvérhajói, 109 méter hosszú, 12,8 méter széles, hozzávetőleges vízkiszorítása 3000 tonna, a maximális sebessége 25 csomó. Meghajtását négy darab 5200 lőerős Pielstick PA6-STC dízelmotor biztosítja. 18 csomós sebességgel 3450 tengeri mérföldet tehet meg, fedélzetén egy helikoptert is szállíthat (Kamov Ka-28PL vagy HAL Dhruv), legénységét 123 fő alkotja. Az ABV védelemmel is ellátott hajók (KAMORTA, KADMATT, KILTAN és a KAVARATTI) 80%-ban indiai gyártásúak, építésüket a Garden Reach Shipbuilders&Engineers (GRSE) végzi és a hírek szerint rendkívül csendes üzemre képesek, így megfelelnek az elsődleges célra, a tengeralattjáró-vadászatra. Felépítményüket – súlycsökkentés végett - 80%-ban kompozit alkotja, ezt a svéd Saab Kockums segített elkészíteni. A fegyverzetet egy 76 milliméteres löveg, 16 függőleges indítású Barak-1-es légvédelmi rakéta, két AK-630M közelkörzeti légvédelmi rendszer, és RBU6000-es rakéta-vízibombák alkotják.

Még az idén szeretnék vízre bocsátani a második indiai építésű, nukleáris meghajtású rakétahordozó tengeralattjárót. Az INS ARIDHAMAN novemberben, de legrosszabb esetben decemberben vízre fog kerülni. A reaktor már készen áll az üzemelésre, fűtőanyagrúdjait még az év elején beépítették. Vízre tétel után majd két éven át tartó próbák fognak következni, így a szolgálatba állás 2019 végén várható. Az ARIDHAMAN némileg eltér a hajóosztály első egységétől egy kicsit nagyobb, ugyanis az ARIHANT (S-73) csak négy ballisztikus rakétával van ellátva, míg a második egységbe már kétszer ennyit, vagyis 24, 750 kilométeres hatótávolságú K-15 Sagarika, vagy 8 darab K-4 3500 kilométeres hatótávolságú rakétát képes magával vinni.

Elkészült a Thales az indiai HAL Tejas Mk1A vadászbombázók számára kifejlesztett AESA antennával ellátott radarral. A berendezéssel már a repülési próbákon is túl vannak, ezek mindössze négy hónapot vettek igénybe, így joggal tartható igaznak a gyártó állítása, mely szerint a rádiólokátor a Dassault Rafale RBE2 radarján alapul.

Dél-Koreában ez évben fejeznék be az újabb 100 darab Hyundai Rotem K2 (Black Panther) harckocsi gyártását, csakhogy a tervekben foglaltakat nem sikerült teljesíteni. Ugyanis ezek a páncélosok már hazai tervezésű és gyártású motorral, illetve erőátviteli rendszerrel rendelkeztek volna. Azonban a német MTU 883 dízelmotort és a Renk erőátviteli rendszerét nem tudta az 1500 lóerős Doosan DST motor és az S&T Dynamics párosa kiváltani. A megbízhatósági és tartóssági problémák miatt lehetséges, hogy mégiscsak külföldről érkezik majd a segítség és kénytelenek lesznek erre a 100 darab harckocsira további 3 évet várni.

Elkészült viszont a K21-es gyalogsági harcjármű új variánsa. 2015-ből származtak azok a hírek, melyek szerint a dél-koreai Doosan DST és a belga CMI Defence közös erőfeszítéseinek eredménye egy könnyű harckocsi lehet. Ugyanis az ázsiai országban gyártott K21-es gyalogsági harcjármű páncéltestére egy 105 milliméteres löveget befogadó CT-CV 105HP (XC-8-as) torony kerül majd felszerelésre. Az eltelt időben a fejlesztés a végéhez ért, a létrejött K21-105 olcsóbb, mint a legtöbb korszerű páncélos és hasonló tűzerővel rendelkezik.

Persze a Hyundai Rotem fejlesztőrészlege sem csak kudarcot tud elérni, hiszen a 20 tonnás 8x8-as kerékképletű KW2 Scorpion WAV (régebben K808) új variánsát mutatták be. A kétfős legénysége mellett tíz lövész szállítására képes gyalogsági harcjármű fegyverzetét egy 30 milliméteres gépágyú és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. A KW2 közúti sebessége elérheti a 110 kilométer per órát, míg vízben 10 kilométeres óránkénti sebesség elérésére képes. „Kistestvére” a 16 tonnás 6x6-os kerékképletű K806, elsősorban felderítésre szolgál. Szintén kétfős legénység mellett tízfőnyi lövész szállítására képes. Fegyverzetét egy 40 milliméteres automata gránátvető és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. Mindkettőt a Hyundai Rotem fejlesztette ki 2012-től kezdődően, a dél-koreai hadsereg igényeinek megfelelően. A most bemutatott rakétás páncélvadász változat egy távirányítású fegyverállványon szintén rendelkezik egy 30 milliméteres gépágyúval, valamint a gépágyútól balra két Raybolt irányított páncéltörő rakéta indítótubusa került felszerelésre.

Mindezek mellett a Korea Aerospace Industries (KAI) tárgyalásokat folytat Thaifölddel további T-50TH sugárhajtású kiképzőgépek eladásáról. Thaiföld eddig két részletben szerzett be összesen 12 példányt, de anno 16-ot szerettek volna. Az anyagi okok miatti mennyiség csökkenését szeretnék kompenzálni, most ugyanis 4 gépről folynak egyeztetések, így a 16 darabos mennyiség mégiscsak beszerzésre kerülne.

A jelentős dél-koreai hadiipari kapacitás ellenére azonban a Boeing CH-47D Chinook nehézhelikopterek modernizációját a gyártóval együtt fogják véghezvinni. A tervezési, módosítási, valamint a repülési teszteléseket is együttműködésben végrehajtandó feladatok legfőbb gyümölcse egy CH-47F szintnek megfelelő helikopter lesz, amiből a remények szerint igen tetemes mennyiség fog az ország haderejében megjelenni, mivel a 31 CH-47D (átlagos életkor 37,2 év) mellett a 6 HH-47D (átlagos életkora 19 év) is átalakításra kerülne. A helyi partner a nemzeti légitársaság leányvállalata, a Korean Air's Aerospace Division (KAL-ASD) lesz.

  1. október 17-én szállt fel első alkalommal a Sikorsky YUH-60A Black Hawk első prototípusa. A teszt és kiértékelő repülések végrehajtására három gépet építettek meg, ezek közül a 73-21650-es gyártási számú volt az első. A nyolc hónapon keresztül tartó próbák során a Sikorsky forgószárnyasai jobbnak bizonyultak, mint a Boeing Vertol YUH-61A. Persze számos módosításra került sor, így a 73-21650-es főrotorja is magasabbra került, míg a függőleges vezérsík mérete csökkent és az eltolható ajtó előtti részen is két ablak került kialakításra az egy helyett. A 73-21650-es Sikorsky YUH-60A Black Hawk 1978. május 19-én, egy péntek reggel, 9:10 körül járt szerencsétlenül, a fedélzeten tartózkodó két pilóta és egy fedélzeti mérnök halálát okozva.
  2. október 18-án hajtotta végre első repülését az első sorozatgyártott Rockwell International B-1B Lancer szuperszonikus, változtatható nyilazású szárnnyal készített stratégiai bombázó. A 82-0001 szériaszámú gép első repülése a Kaliforniai-i Palmdale-ből végrehajtott felszállással kezdődött, majd 3 óra 20 perc elteltével az Edwards tesztközpontban végrehajtott landolással fejeződött be, ahol a tesztprogramot hajtották végre. A 82-0001 szériaszámú Rockwell B-1B Lancer Csontot a kilencvenes évek közepén a Dél-Dakota-i Ellsworth légibázisról küldték nyugdíjba.

Kivonásra kerültek az uruguayi hadsereg csehszlovák gyártású OT-64A SKOT lövészpáncélosai. Az amerikai kontinensre az 1990-es közepén érkeztek meg az első járművek, amelyeket 1999-ben és 2007-ben már a 14,5 milliméteres KPVT nehézgéppuskával ellátott torony nélküli OT-93-as variánsok követtek. Az OT-64A SKOT lövészpáncélosok a Haitin végzett békefenntartó műveletben történő alkalmazása vegyes eredményt hozott, ugyanis a termetes járművekkel nehézkes volt sokszor a manőverezés a beépített területeken, viszont a 14,5 milliméteres nehézgéppuska tűzereje számos esetbe tette lehetővé a kirobbant konfliktusok azonnali lezárását.

Argentínában a hadsereg megkapta az olasz csendőrségtől megvásárolt helikoptereit. A 20 Augusta-Bell AB-206B1 elsősorban kiképzésre fog szolgálni, de a felderítés is a betöltendő szerepkört képviseli és ezt is ellátják majd. Ez utóbbiakra használtak Argentínába érkezésüket követően M134 típusú Gatling géppuskákkal, valamint 70 milliméteres nem irányított rakétákkal lesznek ellátva.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Grumman F-14D Tomcat.

LTV Aerospace A-7P Corsair II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

General Dynamics F-16C Fighting Falcon.

Eurocopter TH05.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

MiG-29UB.

Rockwell B-1B Lancer.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

McDonnell Douglas CF-188B Hornet.

AIDC F-CK-1C Ching Kuo.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Boeing P-8A Poseidon.

Antonov An-30.

Lockheed F-16DM Fighting Falcon.

Transport Allianz C-160D.

McDonnell Douglas EAV-8B Matador II+.

AIDC AT-3.

Douglas TA-4J Skyhawk.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

2017.10.14

2017.10.14. 07:02

Ukrajnában bemutatták a BTR-4MV1 gyalogsági harcjármű prototípusát. A jármű alapja a BTR-4 de sok új fejlesztéssel tették korszerűbbé, illetve fontos szempont volt, hogy a NATO előírásoknak is megfeleljen. A leginkább szembetűnő változás a páncélos mellső részén látható. A nagyfelületű ablakok és az oldalra nyíló beszállóajtók is eltűntek, helyüket a vezető és a parancsnok számára 4-4 periszkóp vette át, illetve ezek felett búvónyílások is kialakításra kerültek. A páncéltest módosítása  lehetővé fogja tenni a védelmi szint jelentős emelését.

Szerbiában átfogóan szeretnék a légvédelem korszerűsítését megoldani. A rövid hatótávolságú rendszerek mellett a Nyeva és a KUB komplexumok modernizálását is helyi cégek bevonásával tervezik végrehajtani. Továbbá új rendszerek beszerzését is napirendre tűzték. Ezek közül eddig a nagy hatótávolságú Sz-300 és a közepes hatótávolságú BUK került megemlítésre.

Német Eurofighter Typhoon vadászbombázók érkeztek meg Svédországba. A skandináv ország Vidsel-i repülőtere és lőtere ad helyet ugyanis a GBU-48 lézer- és GPS-vezérelt precíziós bombák integrációjához. Berlin három vadászbombázót és mintegy 100 főnyi katonát és civilt küldött északra a próbák lefolytatásához. A gépek a Nörvenich-ban települő 31. Boelcke Taktikai Repülőezred kötelékébe tartoznak, akárcsak a kontingens 60 tagja. Őket egészíti ki és segíti a Bundeswehr Repülési és Repüléstechnikai Központ 35 szakembere, az október végéig tartó próbák során.

A Luftwaffe néhány másik gépe alatt pedig forró a talaj, ugyanis az ISIS elleni bevetéseket végrehajtó légi különítménye nemcsak befejezte az áttelepülését a jordániai Al-Asraq légibázisra, de már az első felderítő repüléseken túl is vannak. Ugyanis a német kormány ez év májusában úgy döntött, hogy áthelyezi a Panavia Tornado ECR gépeit, a törökországi Incirlik légibázisról. Mint az tavaly kiderült, akár már a múlt év vége előtt is elhagyhatták volna a törökországi támaszpontot az iszlám állam területei felett felderítő repüléseket végrehajtó német Panavia Tornado ECR vadászbombázók. A hat harci és egy Airbus A310 MRTT tanker/szállítógép mellett a török NATO bázison 240-250 katona is megtalálható. A két ország viszonyában a legnagyobb törést az okozta, amikor tavaly nyáron a német szövetségi parlament (Bundestag) elsöprő többséggel népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Ankara válaszlépése nem sokat váratott magára, az ezt követő időszakban több alkalommal is akadályt gördítettek a német politikusok légi támaszponton tett látogatása elé.

Az esélyesek között elsőként a britek által is használt ciprusi bázist említették meg a források, de görög és jordániai repülőterek is szóba kerültek. Az év elején a vita újra kiéleződött, ugyanis a németek nem voltak hajlandók a törökök azon kérését teljesíteni, miszerint a repülések alatt készült összes nagyfelbontású fotót adják át részükre. Berlin szerint azért csak a felvételek egy részét teszik elérhetővé Ankara számára, mivel azok a gondos válogatás nélkül felhasználhatók lennének a szíriai kurdok ellen és ezt szeretnék elkerülni. A civakodásnak végül is Berlinben vetettek véget, elhatározták a német különítmény Jordániába települ át. Elsőként az Airbus A310 MRTT tanker/szállítógép repül át új állomáshelyére, a Panavia Tornado ECR-ek csak később követték. A költözés miatt a felderítő repülésekben csökkenés volt tapasztalható egészen eddig.

  1. október 9-én szállt fel a nagy-britanniai Yeovil repülőteréről az EH 101-es helikopter PP1 jelzésű prototípusa. Az első repülés során a pilótafülkében John Trevor Eggington és Colin W. Hague foglalt helyet. A PP1 prototípust még három General Electric CT7-2A gázturbina által szolgáltatott, egyenként 1625 lóerő emelte a magasba, ezeket a további példányokban már a Rolls-Royce/Turbomeca RTM322 erőforrások váltották fel. A PP1-es még napjainkban is megvan, ugyanis a haditengerészet Culdrose-i támaszpontján a földi személyzet képzéséhez használják.

Oroszországban a szállítórepülők parancsnoksága 150-200 darab Iljusin Il-76MD-90A szállítógép beszerzését szeretné végrehajtani. Ezek közül 39-et 2021 végéig szeretnének átvenni, majd évente 21 darabbal növelnék a flotta példányszámát. Oroszországban a szállítórepülők parancsnoksága jelenleg 144 darab Il-76-ost tart szolgálatban, ezek közül 14 már megkapta a nagyobb erejű, de mégis kevesebbet fogyasztó PS-90A-76 kétáramú sugárhajtóművet.

  1. október 7-én hajtotta végre első felszállását a MiG-29-es prototípusa. A 9-01-es jelzésű példánnyal Alexander Vasziljevics Fedotov emelkedett a levegőbe. A típus különféle változataiból több mint 1600 darab készült és a jövőben az SzMT, M2, valamint a MiG-35-ös variánsok alakjában él tovább sokak kedvenc repülőgépe.

Libanon légiereje átvette első két Embraer A-29-es Super Tucano repülőgépét. A felfegyverzett turbólégcsavaros repülőgépekkel márciustól kezdték meg az ismerkedést a libanoni pilóták és a földi személyzet tagjai. A 12,7 milliméteres nehézgéppuskával és APKWS irányított rakétákkal is ellátható gépekből Libanon 4 darabot szerez be.

Tajvanon 6,6 millió dollárt áldoznak az amerikai eredetű M60A3-as harckocsik frissítési programjának kidolgozására. Az egyik legjelentősebb elképzelés a 105 milliméteres M68-as löveg lecserélése lesz egy 120 milliméteresre. De természetesen a páncélosba beépített elektronikai berendezések is cserére fognak kerülni, így várható korszerű célzórendszer, ballisztikai számítógép, tűzvezető számítógép beépítése is. 2019-re két prototípust terveznek elkészíteni, majd a tömeges átalakítás 2020-tól venné kezdetét. Tajvanon már szereztek tapasztalatot a régi harckocsik modernizálása terén, hiszen Tajvan legnehezebb harckocsija a hazai gyártású CM11 Brave Tiger, mely nem más, mint az M60A3 testének és az M48H módosított tornyának kombinációja. Ez a páncélos 54 tonnás és 450 darab áll szolgálatban belőle.

A tajvani páncéloserőket további 300 M48-as és 250 CM12-es (M48H teste a CM11-es tornyával párosítva) alkotja. Az ország földrajzi viszonyai miatt a hegyes terepen nehezen mozogna a már évek óta pedzegetett, 120-200 darabos mennyiségben megvásárolni szándékozott M1 Abrams. De az urbanizált környezetben is gondot jelenthet a tömege, hiszen a hidak nagy többségét nem 60 tonnánál súlyosabb járművekre méretezték. Hadműveleti alkalmazáskor az Abrams nagy sebesség miatt a jelenleg használt páncélosok többsége nem lenne képes lépést tartani az új szerzeményekkel.

Japánban megpróbálnak vevőket szerezni a Kawasaki Heavy Industries (KHI) C-2 közepes szállító repülőgépére. Az első nagyobb lépést még az idén megteszik, ugyanis a gép részt vesz a Dubai Airshow-n, illetve Új-Zélandon is bemutatkozik majd.

Október 4-én az amerikai hadsereg megkapta első hat M1A2 SEPv3 Abrams harckocsiját. A 40 éves múltra visszatekintő páncélos eme variánsa a jövőbe néz, hiszen a M1A2 SEPv3 egyik legfőbb előnye, hogy elektromos és számítógépes rendszerének kialakításának köszönhetően lehetőséget biztosít majd számos berendezés későbbi integrációjához. Ami már most is megvan az a közös taktikai rádiórendszer, amely számos rádió adó-vevővel képes kapcsolatot létesíteni. Továbbá szintén a közelmúlt tapasztalatai alapján került beépítésre az improvizált robbanóeszközök ellen elektronikus hadviselést folytató Duke V3 berendezés. Fegyverzet tekintetében a programozható gyújtóval rendelkező M829A4 lövedék megjelenése jelenti az újdonságot.

Végrehajtotta október 11-én első repülését a Northrop Grumman 100% -os tulajdonú leányvállalata, a Scaled Composites által gyártott 401-es típusjelzést viselő repülőgép. A nyilazott alsó szárnyakkal, pillangó vezérsíkokkal és a pilótafülke mögött, a törzs tetején kialakított légbeömlő nyílással ellátott gép üres súlya 1814 kilogramm, míg maximális felszállási súlya 3628 kilogramm, hossza 11,6 méter, szárnyainak fesztávolsága szintén 11,6 méter. A törzsbe egy darab Pratt&Whitney JTD-15D-5D sugárhajtómű került beépítésre, ezzel a Mach 0,6-es sebesség és a 10000 méteres repülési magasság érhető el. Az pont elég lesz, hiszen ez a gép, valamint a másik megépítésre kerülő 401-es tesztcélokra fog szolgálni, hiszen nem véletlenül hasonlít külső kialakításában és elrendezésében, leszámítva a pilótafülkét, a General Atomics Predator C Avenger távolról irányított gépéhez. Igaz, az amerikai haditengerészet hordozófedélzeti, pilóta nélküli tankergépének címéért ringbe szálló Avenger háromszor nagyobb, mint a 401-es.

Korszerű radarokkal lesznek ellátva Kolumbia idő vadászgépei. A légierőtől megerősítést nyert, hogy az izraeli eredetű Kfir C.10-es gépek orrkúpja alá a szintén izraeli ELTA EL/M-2052 AESA antennájú rádiólokátor kerül beszerelésre. A hírek szerint kilenc gépet vetnek alá az átépítésnek, ezek közül néhány már el is készült és a légierő vezetése az eddigi tapasztalatok alapján elégedett a berendezések képességeivel.

Argentínában külföldi partnert keresnek az alapításának 90. évfordulóját idén ünneplő FAdeA repülőgépgyárban készített IA-63 Pampa III-as sugárhajtású kiképzőgép programjának életben tartásához. A típusból jelenleg három példány található meg a gyártás különféle stádiumában. Az eredetileg tervezett előállítási ütemet a gyártó beszállítói késlekedés okán nem volt képes tartani, így a gépek csak 2018-ra készülhetnek el. Talán a 1027-es gyártási számú példánnyal készülhetnek el még ebben az évben. A nemzetközi piacon való megjelenésben szeretnék fenntartani a minél nagyobb mérvű argentin befolyást, ezért az esetleges partnereknek igencsak kompromisszum késznek kell mutatkozniuk. Mostanság a német Grob repülőgépgyár mellett a dél-afrikai Paramount Group mutatkozik késznek a programba való beszállásra.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurocopter H-36 Cougar Mk2+.

Lockheed C-141B Starlifter.

NHI NH90 TTH.

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Lockheed OP-3C Orion.

Antonov An-30.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Douglas AC-47T Fantasma.

Transport Allianz C-160D.

Aero L-39NG Albatros.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

McDonnell Douglas F-15DJ Eagle.

Szuhoj Szu-22UM-3K.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

Dassault Mirage 2000B.

Kaman SH-2G Super Seasprite.

Iljusin Il-20M.