2017.11.18

2017.11.18. 06:51

Pozsonyban november 15-én eldöntötték, hogy a finn Patria AMVXP gyalogsági harcjárműveket fognak vásárolni. 2018 és 2029 között 81 darab 8x8-as kerékképletű lövészpáncélost fognak hadrendbe állítani, melyek a jól ismert Patria AMV-k továbbfejlesztett változatai, 404 darab 4x4-es könnyű jármű mellett 1,2 milliárd dollár ellenében. Érdekesség, hogy a szlovákok a csehek által alkalmazott Steyr Pandur II-t nem találták jobbnak a skandináv járműnél.

Németországi hírforrások által a hadrendben tartott Leopard 2-es harckocsik kevesebb, mint fele hadrafogható. A 244 darab páncélos közül 53 szinte hatástalanítottnak tűnik a jelentős mennyiségű alkatrészhiány okán. 89 darab másik harckocsi kevesebb hiányzó alkatrész mellett még kiképzésre, gyakorlásra használható állapotban van, de felszereltségük nem nevezhető teljesnek. Ezeket a példányokat a hiányzó összetevők beszerzése és beszerelése után rövid időn belül teljes harcértékűnek lehetne nyilvánítani. 7 Leopard 2-es különféle tesztek lefolytatásához van felhasználva.  A teljes felszereltséget és harcképességet 95 harckocsi esetében lehet megemlíteni.

Bulgáriában a következő év végéig szeretnék újfent lezárni a légierő harcigép beszerzését. A legutóbbi győztes, a Saab JAS 39 Gripen mellett a Eurofighter Typhoon és a Lockheed Martin F-16-osa is újra indul a megmérettetésen, de a döntéshozók várják még a Boeing F/A-18E/F Super Hornet vadászbombázókra szóló ajánlattételét is.

Befejezte első tengeri próbáit a francia haditengerészet számára ötödiknek átadásra kerülő FREMM-osztályú (Frégate Européenne Multi-Mission) fregatt, a BRETAGNE. Első körben szokás szerint a meghajtó és a navigációs rendszer került tesztelésre. A 2013 októberében építeni kezdett 5900 tonna vízkiszorítású, 139 méter hosszú, 19,7 méter széles BRETAGNE 2016 szeptemberében került vízre és várhatólag 2018 közepén került majd a francia flotta kötelékébe. Párizs 2019 közepe előtt hat FREMM fregattot szeretne a flotta kötelékébe tudni, ez a terv most még tarthatónak tűnik, két további egység a NORMANDIE és az ALSACE tartózkodik az építés különféle fázisaiban.

A La Manche-csatorna túloldaláról is érdekezett haditengerészeti vonatkozású hír. Ugyanis december 7-én került hivatalos átadásra a Királyi Haditengerészet számára a HMS QUEEN ELIZABETH repülőgép-hordozó, mely 2010 óta hiányzó (ekkor került kivonásra a HMS ARK ROYAL) hajókategóriát fogja újra képviselni a szigetország tengeri erejében. Testvérhajója a HMS PRINCE OF WALES (R09) 2019-ben kerül majd átadásra.

Oroszországban helikopterekkel lettek gazdagabbak a Lég- és Űrvédelmi Erők. A pilótaképzést alapfokán alkalmazott Ansat-U típusból öt került átadásra és megérkeztek a Mil Mi-28UB kétkormányos harci helikopterek első példányai is.

Némileg hátrébb tart a MiG-35-ös programja, egészen pontosan a gyári tesztek végén jár és ez még ebben az évben be fog fejeződni. A tervezőiroda elmondása szerint mintegy 30 ország érdeklődik a típus iránt. Moszkva 2020-ig 24 MiG-35-ös hadrendbe állításával számol.

Érdeklődését fejezte ki a török kormány brit HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozó iránt. A 2013 és 2014 között 15 hónapos modernizációs programon részt vett egységet a Devonport-i hajógyárban korszerűsítették 65 millió font értékben. Akkor a gépészeti berendezések mellett megújultak a kommunikációs rendszerek is. A brit flotta legnagyobb hadrendben álló hajója és egyetlen helikopterhordozója jövőre leszerelésre kerül. A 202 méter hosszú HMS OCEAN 1995-ben lett vízre bocsátva és 1998 februárjában állt szolgálatba, közel 1300 ember, 40 szárazföldi jármű és 18 helikopter szállítására képes.

Ez év első felében újra megerősítésre került, hogy Brazília szívesen megvásárolná a 21000 tonnás egységet, egy ésszerű ár esetén, míg Londonban 80,3 millió font ellenében lettek volna hajlandók eladásba bocsátkozni. Mostanra már az is kiderült, hogy Ankara is megvásárolná a deszant helikopterhordozót, amennyiben a brazil üzlet nem valósulna meg. Amennyiben a török eladás sikerrel létrejön, úgy pár éven belül Törökország már két helikopterhordozóval fog rendelkezni, hiszen Spanyolországban, a Navantia-nál már épül a JUAN CARLOS I tervei alapján egy hajó, a TCG ANADOLU (L408) partraszállást támogató helikopterhordozó, ami majd 2021-ben kerül majd átadásra.

Elkezdték az első kuvaiti megrendelésre készülő Eurofighter Typhoon vadászbombázó összeszerelését. A 2016. április 5-én aláírt szerződés az eddig gyártott gépeknél messze fejlettebb 28 darab példányról szól, amik 2020 és 2023 között kerül majd átadásra.

Helyi megfigyelések szerint már két darab, felderítésre átalakított Dassault Aviation Falcon 2000-es sugárhajtású üzleti géppel rendelkezik a dél-koreai légierő. A törzs alatti gondolában oldalra néző, szintetikus apertúrájú rádiólokátor került elhelyezésre, illetve a gondola elején egy forgatható szenzortorony lett felszerelve. A légifölényszürke színben pompázó gépeken adattovábbításra és vételre szolgáló antennák is felszerelésre kerültek.

Japánban még nem született döntés az F-3-as jelzést vadászbombázó fejlesztése ügyében. Elemzések alapján kijelenthető, a fejlesztés költsége elérheti a 40 milliárd dollárt és ezen oknál fogva a fejlesztés végigvitelét akár külföldi partner bevonásával is véghez lehetne vinni. De még ez utóbbi témában sem sikerült érdemi lépést tenni Tokióban, ahol várhatólag a következő ötéves védelmi költségvetés kialakításáig, vagyis 2018 első feléig nem fognak döntést hozni ebben az ügyben.

Persze az F-3-as program alakulásától függően nem kell aggódni a szigetország biztonságáért, hiszen több milliárd dollárt felemésztő fejlesztések zajlanak, elég csak az F-35-ös, vagy a ballisztikus rakéták elleni védelem kiépítésére gondolni. Na és persze folyik a Northrop Grumman E-2D Advanced Hawkeye beszerzés is. Ennek éppen a héten került sor egy jelentős előrelépésére, ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban végrehajtotta első repülését az első Japán számára gyártott E-2D Advanced Hawkeye légtérfelderítő repülőgép. Az 1983 óta szolgáló E-2C utódjából Tokió 2014-ben rendelt meg az Advanced Hawkeye két példányát, a már meglévő 13 E-2C és 4 Boeing E-767-es mellé.

Átvette 64. ARLEIGH BURKE-osztályú rombolóját az amerikai haditengerészet. A USS RALPH JOHNSON (DDG 114) a DDG 51 IIA terveknek megfelelően lett megépítve, a fedélzetére telepített Aegis Baseline 9 harcvezetési rendszerrel, a megnövekedett számítógépes teljesítménynek, és a legújabb rádiólokátoroknak köszönhetően egyaránt képes a légkörben és az azon kívül megjelenő fenyegetések ellen tevékenykedni.

A Bell Helicopter bejelentette, hogy november 14-én az amerikai haderőkben rendszeresített V-22 Osprey billenőrotoros repülőgépek (CV-22 és MV-22) túllépték a 400000 repült órát. A napjainkra majd 300 gépesre növekedett állomány jelentős része alkalmazásra került 2007 óta a világ számos pontján kiképzések, hadgyakorlatok, humanitárius segítségnyújtási feladatok és éles bevetések résztvevőiként.

Argentínában fontolgatják az ország haderejének szerkezeti átalakítását, persze költségvetési okok is említésre kerültek a lépést szükségessé tevők között. Az egyik legjelentősebb lépés az lenne, hogy a haditengerészet és a szárazföldi haderő irányítása alól az összes repülőeszköz kikerülne és mind a légierő fennhatósága alatt repülhetne tovább.

November 15. óta nem sikerült kapcsolatba lépni az Argentin Haditengerészet ARA SAN JUAN (S 42) tengeralattjárójával. A TR-1700-as tervek alapján megépített dízel-elektromos tengeralattjáró, amelyet a német Thyssen Nordseewerke készített el és 1985-ben szállították le Argentínának, az elmúlt évtizedben több alkalommal is távol volt a nyílt víztől javítás okán, ahonnan legutóbb 2014-ben tért vissza. A 66 méter hosszú egység egy hadgyakorlaton vett részt Argentína déli partjainak közelében, amikor megszűnt vele a kapcsolat. Felkutatására a haditengerészet az ARA SARANDI (3360 tonnás ALMIRANTE BROWN-osztályú) fregattot, az ARA ROSALES (1790 tonnás ESPORA-osztályú) korvettet és az ARA DRUMMOND (1170 tonnás) korvettet küldte ki, de két repülőgép, egy S-2T Turbo Tracker és egy Super King Air 300-as is erősíti a keresésben részt vevő csapatot. Péntek reggeli hírek szerint az ARA SAN JUAN (S 42) tengeralattjáró Mar del Plata környékén már vontatás alatt áll, akkumulátortűz miatt került ebbe a helyzetbe. Ezen híreket a haditengerészet nem erősítette meg.

Argentína felszín alatti erőit három tengeralattjáró alkotta az utóbbi években. A két TR-1700-as, az ARA SANTA CRUZ (S 41) és az ARA SAN JUAN (S 42), mellett egy Type-209-es egység az ARA SALTA (S 31) volt úgy-ahogy bevethető a kevéske alkatrész, valamint az elmaradt karbantartások okán. A dél-amerikai országban az utóbbi hónapokban újra kacérkodnak az 1970-es évekből megmaradt félkész tengeralattjárók befejezésével. A két TR-1700-as: az ARA SANTA CRUZ (S 41) és az ARA SAN JUAN (S 42) mellé még további négy megépítését tervezték anno, ezeket a Domeq Garcia hajógyárban építették volna meg 1984-es, vagy 1985-ös befejezési dátummal. A két leginkább előrehaladott stádiumban lévő egység a 74%-ban elkészült ARA SANTA FE (S 43) és a 35%-ban megépített ARA SANTIAGO DEL ESTERO (S 44). Az ARA SANTA FE befejezéséről legutóbb 1994-ben tettek le, azóta már többször felmerült a befejezésének ötlete. Ezek során volt, hogy nukleáris meghajtást vizionáltak a vízbe még sosem került tengeralattjáróba. Egyes számítások szerint az ARA SANTA FE befejezéséhez nagyjából 60 millió dollárra lenne szükség.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurofighter EF-2000 Typhoon T.

Grumman F-14B Tomcat.

Dassault Mirage 2000D.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Airbus A400M Atlas.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Dassault Rafale M.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing B-52H Stratofortress.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

McDonnell Douglas F-4E AUP Phantom II.

Alenia Aermacchi M-346 Master.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Saab 105OE.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon F.2.

Lockheed U-2S.

Panavia Tornado IDS.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

Mil Mi-14PL.

McDonnell Douglas F-4EJ Phantom II.

JF-17 Thunder.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

AIDC AT-3.

2017.11.11

2017.11.11. 06:39

Európában két helyen is korszerűsítik az amerikai eredetű Lockheed P-3C Orion tengeri járőrgépeket. Németország 158 millió dolláros szerződést írt alá az elkövetkező öt évben végrehajtandó modernizációs munkákra, amik a P-3C verziót teszi képessé 2035-ig tartó szolgálatra. A 2022-ig befejeződő munkák során a hollandoktól használtan beszerzett gépek szerkezetének megerősítése mellett természetesen a fedélzeti elektronika is modernizálásra fog kerülni. A görögök négy P-3B-jét a Lockheed Martin fogja korszerűsíteni 260 millió dollár ellenében. Ez további 15000 repült órát jelent majd, természetesen strukturális megerősítéseket is tartalmaz az elektronikai korszerűsítés mellett. A 2023-ban befejeződőd üzemidő-hosszabbítással egybekötött modernizálásból amerikai, izraeli, kanadai és görög vállalatok egyaránt kiveszik majd részüket.

Talán még az idén végrehajthatja első repülését az új orosz légtérfelderítő repülőgép a Berijev A-100 Premier. Ezt egyébként még a tavalyi hírekben is csak 2018-ra várták. A légi és bizonyos földi tesztekre is egy kísérleti példány szolgál, ennek A-100LL (a szovjet/orosz kísérleti gépeknél megszokott „repülő laboratórium” rövidítése) a típusjele és már egy ideje végzi a légi próbákat. A fedélzeti rendszerek egy Il-476-os (Il-76MD90) teherszállító repülőgép átépített sárkányszerkezetébe kerülnek majd elhelyezésre.

Szintén jól áll a Tupoljev Tu-160M2-es (NATO-kód Blackjack) szuperszonikus stratégiai bombázó fejlesztése. Az első gép még ebben a hónapban elkészül és első felszállására a következő évben, február hónapban fognak sort keríteni. Az új variáns tömeges megjelenésére 2023-tól lehet számolni. A modernizált változat új fegyvereket, továbbfejlesztett elektronikát és repülőelektronikát fog kapni, így harci hatékonysága a kétszeresére fog emelkedni. A Tupoljev Tu-160-as stratégiai bombázók hajtóműve már évek óta, egészen pontosan 1993-tól nincs gyártásban, ezért a már meglévő bombázók üzemképességének fenntartása igen nehézkessé vált. Az NK-32.02-es jelzést viselő új sugárhajtóművet a korszerűsítésen átesett Tu-160M2-es bombázók erőforrásaként tervezik alkalmazni.

A szárazföldi haderő számára egy újabb felderítő feladatokra szánt BMP-3-as változat kerül majd beszerzésre. Az eddig használt BRM-3K változat utódja még fejlesztés alatt áll. A tervek szerint az infravörös és a radar felderítő rendszerek mellett még pilóta nélküli légi járművekkel is el lesz látva. A BRM-3K 30 milliméteres 2A72 gépágyúja és a koaxiális 7,62 milliméteres géppuskája mellett az új felderítő jármű a 100 milliméteres löveggel is el lesz látva.

November 8-án újabb két Lockheed Martin F-35I Adir érkezett meg Izraelbe. Ezzel már kilencre nőtt a Dávid-csillagos felségjellel repülő vadászbombázók mennyisége. Az izraeli légierő eddig elégedett a típus képességeivel.

A Koreai Köztársaság Légierejénél bevethetővé vált az izraeli eredetű Rafael Spice 1000 kilogrammos siklóbomba. A beszerzésről még 2015-ben állapodtak meg a felek és akkor arról volt szó, hogy a fegyverek átadása 2016-tól kezdődik. Ebben az évben láttak napvilágot azok a képanyagok, melyeken a 19. Vadászrepülő Ezred modernizált Lockheed Martin F-16C/D Block 32-es gépein volt látható a Rafael Spice 1000 kilogrammos siklóbomba. A PBU (Peace Bridge Upgrade) jelzésű modernizáció eredményeként a Block 32-ek fegyverzetében a Spice 1000 kilogrammos siklóbombák mellett megjelentek a GBU-31 JDAM műholdas irányítású bombák is.

Japánban november 6-án vízre került a Japán Tengerészeti Önvédelmi Erők (JMSDF) tizedik SZORJU-osztályú (KÉK SÁRKÁNY) tengeralattjárója. A Kawasaki Heavy Industries kobei hajógyárában megépített, levegőtől független meghajtó egységgel (ezt négy Kawasaki Kockums V4-275R Stirling motor alkotja) rendelkező SS 510-es SÖRYÜ (SZÁRNYALÓ SÁRKÁNY) tengeralattjáró egyébként a 28. Kawasaki által megépített tengeralattjáró a második világháború befejezése utáni időszakot tekintve. A 2015 márciusában építeni kezdett, 84 méter hosszú, lemerülve 4100 tonnás vízkiszorítással bíró egység várhatólag 2019-ben áll majd hadrendbe.

Tokió a légvédelem erősítését is napirenden tartja. Éppen ezért a helyi fejlesztésű és gyártású Type 11-es légvédelmi rendszerből is terveznek beszerezni további ütegeket. A NASAMS helyi megfelelőjének felfogható Type 11 a Toshiba fejlesztette aktív radarvezérlésű Type 81-es rakétát (hosszúsága 2,93 méter, átmérője 160 milliméter, tömege 103 kilogramm) alkalmazza, maximális hatótávolsága 12-18 kilométer. A rakéták négyesével, rakétánként külön-külön szállító-indító konténerekben vannak elhelyezve egy 4x4-es Toyota Mega Cruiser járművön. Ezekből kettő alkot egy üteget a mobil radaros járművel, valamint a tartalék rakétákat szállító és áthelyező teherautókkal (járművenként 8-8 rakéta) együtt.

Felzárkózik konkurense mellé a Draken International. A légiszemélyzetek valósághű kiképzésében nagy múlttal és igen tekintélyes gépállománnyal (Douglas A-4K Skyhawk és Aero Vodochody L-159E) rendelkező vállalkozás a héten állapodott meg Spanyolországgal 22 Dassault Mirage F1M vadászbombázó és kétüléses gyakorló F1B variáns megvásárlásáról. A gépek 2013-ban kerültek kivonásra, azóta az albacetei bázison voltak tárolva. Ez év szeptemberében a szintén ezen a téren mozgó ATAC (Airborne Tactical Advantage Company) vásárolt meg 63 darab Dassault Mirage F1 vadászgépet Franciaországtól, amelyeket 2014-ben vonták ki az aktív szolgálatból.

Brazíliában a hadsereg megkapta a 250. modernizált M113-as lövészpáncélosát. A BAE Systems által végzett munkák, melyeket a brazil hadsereg katonáinak bevonásával végeznek el, még 2012-ben kezdődtek, akkor még csak 150 járművel számoltak. Ezeket 42 millió dollárért alakították át M113A2 Mk1 változatokká, egy 265 lóerős Detroit 6V53T dízelmotor és egy Allison TX100-1A, az erőátviteli rendszer beépítésével, de a hűtést is érintették az átalakítások. A 100. M113-as 2014 végén készült el és 2016-ban további 386 páncélozott szállító harcjármű átépítéséről született megállapodás.

Chilében vizsgálódnak az összesen 46 darabos Lockheed Martin F-16 flotta modernizálása ügyében. Az elképzelések szerint a gépek AESA antennával ellátott rádiólokátorokat és rádióelektronikai zavarórendszereket is kapnának a képességfejlesztése során, amit 2018 és 2021 között hajtanának végre. Az újabb gyártású, Block 50-es gyártási sorozatba tartozó vadászbombázók mennyiségét is szeretnék növelni. Jelenleg hat-nyolc további C/D beszerzést fontolgatják a légierőnél.

Aláírásra került az a szerződés Argentína és Franciaország között, melynek értelmében öt Dassault Super Étendard Modernisé harci repülőgépet vásárol meg a dél-amerikai ország. Az 1978 és 1982 között gyártott, 1-es (1978), 31-es (1980), 41-es (1981), 44-es (1981) és 51-es (1982) oldalszámú példányok közül mindegyik a legutolsó modifikációba, a SEM 5-be tartozik. A repülőgépek mellett még egy szimulátor és számos tartalék alkatrész, köztük tíz hajtómű is a 14,5 millió euró beszerzés részét képezi. A legutóbbi megkeresésre az argentinok ez év első felébe szánták rá magukat. Argentína a Falklandi-háborúban ismerté vált típusból összesen 14 példányt szerzett be, ezekből az évek folyamán 3 került balesetek miatt veszteséglistára. Az eltelt években a típus példányai leállításra kerültek, de nem dobták ki őket, hanem jobb napokra várva még most is tartós tárolásban leledzenek. 4 évvel ezelőtt már próbálkoztak a frissen kivonásra kerülő francia Étendard-ok közül párat, egészen pontosan 10-et megszerezni. Ezeket egyrészt alkatrészbázisul szerették volna felhasználni a 11 meglévő közül a 10 legkevesebbet repült argentin Super Étendard számára, másrészt a korszerűbb rendszereik is beépítésre kerültek volna az újra szolgálatba álló példányokba.

A munkálatokat az ARCE (Arsenal Aeronaval Comandante Espora) végezte volna el, az első példány esetében még francia felügyelettel és támogatással, majd a megszerzett tapasztalatok alapján már önállóan. A legfőbb előrelépést a Thales Democles és az ALTIS célmegjelölők és a lézerirányítású rakéták és bombák, a Thomson Agave fedélzeti rádiólokátornál kétszer nagyobb hatótávolságú Anemone radar beépítése, a Sherlock besugárzásjelző megjelenése és az UAT-90 központi számítógép, valamint az UNI 40M inerciális navigációs rendszer jelentenék az argentinok számára, hiszen az ő régebbi vadászbombázóik ezekkel nem rendelkeznek. A gépek pilótafülkéjébe mindössze egy új HUD jelentette volna a legszembeötlőbb változást. A gépek önvédelmének növelésére tervezték a Matra Phimat infracsapda és dipólszóró berendezés integrációját is, továbbá két új felfüggesztési pontot is kialakítottak volna a Super Étendard–ok szárnyai alatt. A még idén megérkező példányok közül kettő egészen biztosan alkatrészforrásul fog szolgálni az üzemképtelen argentin vadászbombázók számára. A típusnak fontos feladata lesz, hiszen jövőre Argentína ad otthont a G20-as csúcstalálkozónak, aminek légi biztosításában a Super Étendard–ok is részt fogna venni.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing AH-64E Apache Guardian.

McDonnell Douglas T-45C Goshawk.

MiG-29A.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Grumman F-14D Tomcat.

IAR-330L SOCAT.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Szuhoj Szu-22UM3K.

Sikorsky MH-60S Knighthawk.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Eurofighter Typhoon FGR.4.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

Eurocopter EC665 Tiger HAD.

Northrop Grumman B-2A Spirit.

Szuhoj Szu-25UTG.

Bell AH-1W Super Cobra.

Dassault Mirage 2000-5F.

McDonnell F-4J Phantom.

Harbin Z-19.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

Szerző: Netarzenál

2017.11.04

2017.11.04. 06:43

Ha lehet hinni a híreknek, a közeljövőben, Pakisztánban fogják tesztelni a szerb gyártmányú Kosava-1 föld-föld rakétát. Az infravörös önirányítású fegyver hatótávolsága 50 kilométer, elsősorban a harckocsik, páncélozott járművek, erődítmények, parancsnoki állások, alacsonyan repülő helikopterek, parthoz közeli vizekben tartózkodó hajók, ipari létesítmények és hidak elleni alkalmazásra szánták. A Kosava-1 tömege 309 kilogramm, ebből a kiégés után leváló rakétamotor 61 kilogramm, míg a harci rész 100 kilogrammos. Szállítását-indítását egy 6x6-os kerékképletű páncélozott jármű végzi, amelyen négy Kosava-1 rakétát rejtő tubust helyeztek el.

Új páncélozott gyalogsági harcjárművet mutatott be az ukrán Practica cég. Az Otoman nevű páncélos alapját az igen csak koros BTR-60-as páncélozott szállító harcjármű képezi. Valóban az alapját, hiszen a páncéltest alsó részét hagyják csak meg az átépítés során, aminek végén a törzs jobb oldalába egy 320 lóerős Deutz dízelmotor kerül beépítésre, a vezető ettől balra foglal helyet, míg a szállított lövészek számára a páncéltest hátuljában került kialakításra desznattér. A háromfőnyi kezelőszemélyzet mellett 11 fő számára került beszerelésre az aknarobbanás hatásait csökkentő korszerű ülés. A modern páncélacélból készült a páncéltest, mely STANAG 4569 2-es szintű ballisztikus védelmet nyújt, tetejére egy BM-3 Storm távirányítású torony került, egy 30 milliméteres ZTM-1 (2A72) gépágyúval (400 lőszer), egy 7,62 milliméteres géppuskával, egy 30 milliméteres AG-17 gránátvetővel és két irányított rakétával.

Sérüléseket szenvedett Lengyelország évek óta javításon lévő KILO-osztályú tengeralattjárója. Az ORZEL nevű egység, mely a Project 877E terveinek megfelelően épült meg 1986-ban Rigában 2014 februárja óta van hajógyárban. 2016-ban is késedelmeket okozó sérülések érték a tengeralattjárót itt, de ez év szeptember 27-én tűz ütött ki rajta. A hírek szerint senki sem sérült meg, de a sérülések mértékéről még nem lehet tudni semmit sem, így arról sem, hogy valaha újra szolgálatba fog állni az ORZEL.

Október 27 óta újra négy EC665 Tiger harci helikopter található meg az afrikai Maliban. Berlin ugyanis pótolta az idén július 26-án veszteséglistára került, kétfőnyi hajózó halálát okozó forgószárnyast. A szállításra szétszerelt helikoptert egy Antonov An-124 Ruszlán szállította Lipcséből Bamakóba.

Jelenleg még nem futott ki az időből, így előreláthatólag sikerül tartani a menetrendet a Mjølner önjáró aknavető (mely a skandináv mitológiában szereplő Thor isten kalapácsáról kapta a nevét) tervezését végző csapatnak. A BAE Systems a 2016-os év végén Svédországból kapott egy 68 millió dolláros megrendelést, 40 darab CV90-es gyalogsági harcjármű felszerelésére 120 milliméteres aknavetővel. A tervezési fázis a végéhez közeledik, a következő év elején elkezdik az első két példány megépítését is. A svéd hadseregnél GRKPBV90-es jelölést kapó Mjølner önjáró aknavető első két példányát 2018 végén és 2019 elején tervezik átadni. Stockholm elképzelése szerint a Szlovákiából beszerzésre kerülő simacsövű aknavetőkből minden CV9040-es gyalogsági harcjárművel felszerelt zászlóalj kap majd 8 darabot, hiszen a GRKPBV90-es is a CV90-es alvázán valósul meg. Már az is bizonyossá vált, hogy a bőséges lőszerellátásról a Bv 206 lánctalpas, csuklós terepjáró járművek fognak gondoskodni.

Még ebben a hónapban vízre kerülhet a negyedik BOREJ-osztályú (Project 955A) tengeralattjáró, a VLAGYIMR HERCEG. Az első három egységnél csendesebbé vált további egységeket BOREJ-A-ként is jelölik, így különböztetve meg őket az első három egységtől. A szeverodvinszki Szevmas hajógyárban épülő, a nukleáris meghajtású rakétahordozók legújabb generációját képviselő hajóosztály ezen tagjának építését 2012-ben kezdték meg és sokáig augusztusi vízre bocsátási dátumot említettek meg vele kapcsolatban. A csendesebb haladás mellett a BOREJ-A variánsok már 20 darab, több mint 8000 kilométeres hatótávolságú Bulava (RSM-56) ballisztikus rakétát hordoznak az első három egység 16-16 rakétája helyett. Moszkva tervei szerint 2020-ig, az utolsó tengeralattjáró átadásáig a BOREJ-ekből nyolc egység megépítése várható.

Talán már a következő évben elindulhat a Szuhoj Szu-25-ös csatarepülőgépek utódjának tervezése Oroszországban. A Gracs-nál (oroszul vetési varjú) kétszer nagyobb harci teher, vagyis nyolctonnányi hordozására képes gép levegőbe emelésére a Szuhoj Szu-34-es vadászbombázókon is alkalmazott hajtóművet szemelték ki.

Az Israel Weapon Industries (IWI) bemutatta a Tavor fegyvercsalád legújabb tagját. A bullpup felépítésű lőfegyverből már létezett 9x19, 5,56x45, és 7,62x35 milliméteres (300BLK) lőszert tüzelő változat. A most elkészült Tavor 7 AR immáron a NATO puskalőszerét, vagyis a 7,62x51 milliméterest alkalmazza, így jelentősen megnőtt a lőtávolság és az átütőereje. A 4,1 kilogrammos automata puska tokozása nagyszilárdságú műanyagból készült. A pontosság érdekében lengőcső kialakítású cső hossza 43, vagy 50 centiméteres lehet, kezelőszerveinek köszönhetően egyaránt használható jobb és balkezesek által is, a különféle irányzékok és egyéb kiegészítők felhelyezését a Picatinny sín tesz lehetővé.

Ankarában sem szeretnének semmi akadályt gördíteni a pakisztáni TAI T-129 ATAK harci helikopterek beszerzése elé. Éppen ezért egy 1,5 milliárd dolláros hitelkeretet biztosítanának partnerük számára, amiből futnál néhány alkatrész helyi előállításának megvalósítására is. Nem nehéz kitalálni, hogy a Turkish Aerospace Industries a Pakistan Aeronautical Complex (PAC) üzemében képzeli el a gyártás lebonyolítását.

Dél-Afrikában az Armscor kénytelen volt elismerni, hogy bizony kétéves lemaradásban vannak a Brazil segítséggel fejlesztett A-Darter rövid hatótávolságú légiharc-rakéta fejlesztésében. A repülési, indítási és éleslövészeti próbák vannak hátra a JAS-39 Gripen déli féltekén egyik alapfegyverének szánt rakétával.

Indiában szeretnék meggyorsítani a Hindustan Aeronautics Limited (HAL) Tejas Mk.I-es vadászbombázók gyártását. Éppen ezért a gép előállításának nagyobb részét a HAL-on kívül szeretnék megvalósítani, így a törzs első, középső, hátsó része is a szárnyakkal együtt máshol kerülne előállításra. A típust az indiai légierőben eddig egyetlenegy század, a 45-ös repüli. A Flying Daggers nevet viselő alegység állományában jelenleg öt Tejas található meg, de még ebben az évben átveszik a hatodikat is.

November elsején a washingtoni külügyminisztérium hozzájárult ahhoz, hogy Kanada második export ügyfélként 32 darab Raytheon AIM-120D AMRAAM (Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles) levegő-levegő rakétát vásároljon. A világ egyik legfejlettebb rakétáinak beszerzése nagyjából 140 millió dolláros kiadással fog járni Ottawa számára.

Megoldható probléma okán az eddig átadott Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázók 22%-a nem volt képes végrehajtani repülési feladatát 2017 januárja és augusztus között. A kiváltó ok a karbantartási utasítások és a pótalkatrészek hiánya volt. A várt 60-90 napos javítási idő éppen ezek miatt átlag 172 nap, amit a jövőben a nagyobb gyakorlati tapasztalat és némi logisztikai rendbetétel után bizonyára el tudnak majd érni. Az üzemeltetési háttér megkönnyítésére megalkotott ALIS (Autonomic Logistics Information System) szoftver frissítése késik az alulfinanszírozottság okán.

Uruguayi légierő küldöttsége tett látogatást Argentínában október 30. és november 3. között, ahol a FAdeA IA-63 Pampa sugárhajtású kiképzőgéppel és annak üzemeltetési körülményeivel ismerkedtek meg. Uruguay jelenleg kettő, vagy három Cessna A-37B Dragonfly sugárhajtású és három Pilatus PC-7 gázturbinás hajtóművel ellátott kiképzőgépet tud csak felmutatni, mint a légierő gépállománya. Az erősítés tehát jól jönne és ebben a témaközben már jó ideje emlegetik az argentin Pampa gépet.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing F/A-18F Super Hornet.

Dassault Rafale M.

Bell AH-1W Super Cobra.

Panavia Tornado ECR.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

Dassault Mirage 2000D.

Boeing AH-64E Apache Guardian.

Transall C-160D.

Sikorsky HH-60H Seahawk.

Hawker Siddeley Nimrod MR.2.

Grumman F-14A Tomcat.

Dassault Mirage 2000C.

Lockheed AC-130U Spooky.

Dassault Mirage 50CN Pantera.

LTV A-7E Corsair II.

Szerző: Netarzenál

2017.10.28

2017.10.28. 07:16

Franciaország első Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules teherszállító repülőgépe elkészült az Egyesült Államokban található Marietta-i üzemben október 20-án. Franciaország két C-130J-30 és két KC-130J változatú repülőgépet rendelet összesen 170 millió dollárért, még tavaly decemberben. A 2020. augusztus 30-ig teljessé váló flotta a normanniai Évreux-i légibázison lesz majd megtalálható hat német tulajdonú C-130J-vel együtt, egy közös repülőszázadot alkotva, ami 2021-tól lesz korlátozottan hadrafogható.

Törökországban végrehajtottak a hazai fejlesztésű Atmaca (Héja) hajók elleni robotrepülőgéppel egy újabb indítást. A Roketsan által fejlesztett 800 kilogrammos tömegű Atmaca egy 200 kilogrammos harci résszel van ellátva, hatótávolsága 200 kilométer. A végfázisban aktivizálódó aktív radaros önirányító rendszerét tehetetlenségi navigációs rendszer és műholdas navigációs rendszer egészíti ki. Mozgatásáról egy Microturbo TRI 40 sugárhajtómű gondoskodik, ezt szeretnék majd kiváltani egy hazai tervezésű/építésű gázturbinára a jövőben.

Az Atmaca hajók elleni robotrepülőgép fejlesztése 2009-ben kezdődött el, fővállalkozó a Roketsan lett, a cél pedig az amerikai eredetű Harpoon hajók elleni robotrepülőgépek utódjának létrehozása, 2018-as rendszeresítési dátummal. Az internetre felkerült fotók alapján az indításokat az amerikai Harpoon robotrepülőgépekéhez megszólalásig hasonló, vagy pont azokhoz is használt Mk141-es indítóból végezték, így az Atmaca hossza nem lehet hosszabb, mint az RGM-84F variánsé, vagyis 5,23 méter. További lényeges eltérés, hogy az Atmaca szárnyainak fesztávolsága nagyobb, mint a Harpoon-é, valamint a gázturbina beömlőnyílását a szárnyak mögött alakították ki.

Ahogy az az előzetes bejelentések alapján várható is volt, Izraelben a hadsereg több mint 1000 darabot rendelt az izraeli Rafael Advanced Defense Systems Ltd. SPIKE LR II irányított rakétájából. Ez a már több mint 5000 darabos mennyiségben legyártott SPIKE rakétacsalád új, ötödik generációs változata, mely a sok újdonság mellett megőrizte elődei előnyeit. Indításához a régebbi berendezések is alkalmasak, legyenek azok bárhol, bármilyen járműre telepítve. Az ifjonc 12,7 kilogrammos, vagyis elődjénél 10%-al könnyebb lett, köszönhetően a hűtést nem igénylő infravörös érzékelőnek. A SPIKE LR II kétféle harci résszel is ellátható, így páncélosok ellen alkalmazható rajta a 30%-al megnövelt páncélátütési képességű tandem harci rész is.

A pusztítást tovább növelendő az új rakéta képes 70 fokot meghaladó becsapódási szög esetén is működni, így egy újabb lépést téve előre a páncélosok tetőpáncélzata elleni támadások tekintetében. A másik harci rész egy programozható repesz-romboló, mi szintén működésbe léphet becsapódáskor, de akár az után is. Kicsit nagyobb, 35%-os lett a SPIKE LR II hatótávolsága, így már 5,5 kilométerre lévő célpontok ellen is alkalmazható, de helikopterek esetében a 10 kilométeres hatótávolság is biztosított, igaz ez esetben az optikai huzalvezérlés helyett rádiófrekvenciás adatkapcsolat használatával.

Október 25-én megérkezett Jordániába a Hollandiától 2013-ban 76 millió euróért vásárolt utolsó 15 darab Lockheed Martin F-16 A/B Block15-ös vadászbombázó közül az első hat. Az Al-Azraq légibázison leszálló gépek után a többi az elkövetkező hetekben érkezik majd meg.

Jordániában maradva meg kell említeni, hogy a szovjet eredetű 9K33 Osa (SA-8 Gecko) csapatlégvédelmi rendszereket viszont nyugdíjazták. A közel-keleti államban 52 példányban volt jelen ez a rendszer, amiket tovább szeretnének értékesíteni. Pár évvel ezelőtt még az Osa-k modernizálása volt naprenden, de a fehéroroszországi korszerűsítés végül is anyagi ok miatt nem valósult meg. Eddig Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából és egy amerikai cégtől jelezték érdeklődésüket a használt csapatlégvédelmi rendszerek iránt.

Pakisztán tárgyalásokat folytat Törökországgal TAI T-129 ATAK harci helikopterek megvásárlásáról. Az augusztusban hatalomra került új pakisztáni miniszterelnök, Shahid Khaqan Abbasi - aki maga is pilóta - már ki is próbálta körülbelül fél órás repülés során az olasz eredetű forgószárnyast törökországi látogatása alkalmával. Jelenleg az egyeztetések a beszerzési árról és feltételekről zajlanak a felek között. Pakisztáni részről kijelentették, szeretnék minél hamarabb eredménnyel lezárni a tárgyalási folyamatot és a lehető leghamarabb megkezdeni a T-129 ATAK rendszeresítését.

Dél-Koreában a Hanwha Defense Systems bemutatta a K200 páncélozott szállító harcjárművel kapcsolatos átépítési javaslatát. A több mint 2000 darabos mennyiségben rendszeresített K200 az amerikai M113-as PSZH-n alapul, némi helyi változtatás végrehajtásával. A Hanwha Defense Systems saját kezdeményezésű átalakítása egy többfunkciós lánctalpas páncélozott járművet hozna létre a törzs meghosszabbításával, oldalanként egy-egy futógörgő alkalmazásával és a desztanttér megszüntetése okán létrejövő, szabadon felhasználható területtel. Ide többféle, egymással csereszabatos felépítmény lenne elhelyezhetők, így egészségügyi, aknatelepítő (88 darab aknával), üzemanyag-szállító jármű, vagy parancsnoki harcálláspont is kialakítható a módosított K200-on. A cég szerint az esetleges katonai megrendelés esetén mindössze két év alatt befejeződhetne az első példányok átalakítása és átadása.

A következő évtől már a MQ-1C ER távolról irányított repülőgépek kerülnek átadásra az amerikai hadsereg részére. Az előd a MQ-1C Gray Eagle volt, ebből a hadsereg 107 darabot rendeltek meg. A Grey Eagle súlya 1,5 tonna, 135 kilogramm belső érzékelőt és 227 kilogramm külső érzékelőt vagy fegyvert hordozhat. 30 órányi repülési időt tudhat magának, 270 kilométer per óra csúcssebesség mellett. Az MQ-1C szárnyainak fesztávolsága 18 méter, hossza 9 méter. Az MQ-1C képes szállítani négy Hellfire rakétát vagy egy tucat kisebb, 70 milliméteres irányított rakétát. Az MQ-1C ER a több üzemanyagnak köszönhetően 53 órán keresztül tartózkodhat a levegőben, míg a hasznos terhelése 558 kilogrammra növekedett. Fedélzetén már megjelenik a TCAS rendszer is, amely lehetővé teszi a polgári gépekkel történő összeütközés elkerülését.

Végszerelés szakaszába jutott Svédországban az első brazil megrendelésre épülő Saab JAS-39E Gripen. A 2014-ben megrendelt 36 vadászbombázó közül az első várhatólag 2019-ben kerül majd átadásra.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Changhe Z-11WB.

Northrop F-5F Tiger II.

Szuhoj Szu-30SzM.

Lockheed Martin F-16DJ Fighting Falcon.

Westland WG-13 Lynx AH.9.

LTV Aerospace A-7D Corsair II.

Antonov An-12BK.

Grumman EA-6B Prowler.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Lockheed F-117A Nighthawk.

CASA C-101EB Aviojet.

Lockheed Martin F-16A Fighting Falcon.

Aerospatiale AS-555SN Fennec.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Sikorsky SH-3H-AEW Sea King.

Eurocopter EC-665 Tiger HAD.

McDonnell Douglas EAV-8B+ Harrier II.

CASA C-212-200 Aviocar.

Bell-Boeing CV-22B Osprey.

Saab 2000 AEW.

North American F-100F Super Sabre.

CASA C-295M.

2017.10.21

2017.10.21. 06:35

Ukrajnában bemutatták a BRDM-2-es páncélozott felderítő jármű modernizált változatát. A BRDM-NIK jelöléssel ellátott jármű továbbfejlesztésének fő iránya a személyzet páncélvédelmének javítása volt. Ezt leginkább a páncéltest mellső és oldalsó részének átalakításával érték el és ezek a változtatások alapjában tették másabbá a BRDM-2-est. A 8200 kilogrammos tömegű BRDM-NIK mozgatásáról egy 150 lóerős FPT IVECO Tector (Euro-3) dízelmotor gondoskodik, ennek segítségével képes elérni a 100 kilométer per órás sebességet és hatótávolsága 1100 kilométer. Fegyverzetét egy 14,5 milliméteres nehézgéppuska (500 lőszerrel) és egy 7,62 milliméteres géppuska (2000 lőszerrel) alkotja.

Új gépkarabélyt kapnak a német különleges erők katonái. A G36-ot váltó G95-ös (Gewehr 95) nem más, mint a Heckler & Koch HK416A7, melynek csőhossza 368 milliméter, tömege 3,7 kilogramm. A fegyverből összesen 1745-öt vásárolnak meg, ezekből 40 darab még november végéig átadásra fog kerülni. A fennmaradó 1705 darab 2019 januárjától 2019 végéig fog leszállításra kerülni.

Hollandiába az utóbbi időben több BUK légvédelmi rakéta is került. Az egyik példányt Grúzia adományozta a hollandoknak még februárban, az MH17-es járat tragédiájának kivizsgálását segítendő. A rakéta egy Lockheed Martint C-130H Hercules teherszállítógép segítségével érkezett meg a Gilze-Rijen légibázisra. A Hollandiából származó hírek szerint további BUK rakéták érkeztek még Ukrajnából és Finnországból is.

M60-as harckocsik számára dolgozott ki korszerűsítési programot a Leonardo Defence Systems és a Leonardo Land & Naval Defence Electronics. A túlélést, mozgékonyságot és tűzerőt egyaránt magába foglaló munka egyik fő eleme a 105 milliméteres löveg lecserélése, egy 120 milliméteres 45-ös kaliberhosszúságú lövegre, amely a Centauro II-es páncélvadászról lehet ismerős. Ez a hatásosabb lőszerek mellett, kisebb hátrarúgásával és elődjéhez képest 500 kilogrammal alacsonyabb tömegével igazán megfelelő választást jelent az M60-as harckocsik számára. Az M60-ra jellemző, M2-es 12,7 milliméteres nehézgéppuskát magába foglaló parancsnoki búvónyílás is lecserélésre került egy hagyományosabb megoldásra, de a nehézgéppuskától nem kell búcsút venni, hiszen a torony tetejére egy HITROLE-L távirányítású fegyverállvány került felszerelésre. A páncélzat megerősítése mellett a személyzet számára korszerű digitális elektronikákat és célzórendszert is beszereltek. Az elkerülhetetlen súlynövekedés ellensúlyozására a motor és az erőátviteli rendszer is átalakításra került.

Az orosz hadsereg 2018-ban és 2019-ben kapja majd meg az első két Mil Mi-38-as helikopterét. Ezek még a hagyományos szállító változatban kerülnek átadásra, de a döntéshozók már fontolgatják további, specializált feladatkörű variánsok megrendelését is. Az egyik ilyen az egészségügyi felszereltségű forgószárnyas, de a tágas belső tér átalakításával a rádióelektronikai zavaró feladatok ellátására is alkalmassá válhatna a Mi-38-as. Szintén esély mutatkozik egy haditengerészeti változat megvalósítására is, ami a tengeralattjáró vadászatra alkalmas Mil Mi-14-et válthatná le.

Izraelben két gólyával is ütközött egy gyakorlórepülésen lévő Lockheed Martin F-35I Adir vadászbombázó a hónap elején. A gép a történtek után sikeresen leszállt a Nevatim légibázison. Az elszenvedett sérülések a hivatalos hírek szerint nem súlyosak, de a gép radarhullámokat elnyelő és szétszóró burkolatának javítása időigényes, így a két hetes javítási időtartam talán nem is annyira hosszú. Főleg úgy, ha ezt a helyzetet a hazai személyzet ilyen célú képzésére is felhasználják. A hivatalos források szerint az érintett gép még ebben a hónapban már készen fog állni a repülési feladatok ellátására.

Kuvait számára Washingtonban engedélyezték további M1-es Abrams harckocsik megvásárlását a külügyminisztériumban. Az amerikai hadsereg készletéből származó 218 darab M1A1 Abrams mellé 218 darab AGT-1500 gázturbina is eladásra fog kerülni a szükséges logisztikai támogatással együtt 29 millió dollár értékben.

Október 16-án átvette harmadik KAMORTA-osztályú (Project-28-as hajóosztályként is emlegetett) korvettjét az Indiai Haditengerészet. Az INS KILTAN, akárcsak testvérhajói, 109 méter hosszú, 12,8 méter széles, hozzávetőleges vízkiszorítása 3000 tonna, a maximális sebessége 25 csomó. Meghajtását négy darab 5200 lőerős Pielstick PA6-STC dízelmotor biztosítja. 18 csomós sebességgel 3450 tengeri mérföldet tehet meg, fedélzetén egy helikoptert is szállíthat (Kamov Ka-28PL vagy HAL Dhruv), legénységét 123 fő alkotja. Az ABV védelemmel is ellátott hajók (KAMORTA, KADMATT, KILTAN és a KAVARATTI) 80%-ban indiai gyártásúak, építésüket a Garden Reach Shipbuilders&Engineers (GRSE) végzi és a hírek szerint rendkívül csendes üzemre képesek, így megfelelnek az elsődleges célra, a tengeralattjáró-vadászatra. Felépítményüket – súlycsökkentés végett - 80%-ban kompozit alkotja, ezt a svéd Saab Kockums segített elkészíteni. A fegyverzetet egy 76 milliméteres löveg, 16 függőleges indítású Barak-1-es légvédelmi rakéta, két AK-630M közelkörzeti légvédelmi rendszer, és RBU6000-es rakéta-vízibombák alkotják.

Még az idén szeretnék vízre bocsátani a második indiai építésű, nukleáris meghajtású rakétahordozó tengeralattjárót. Az INS ARIDHAMAN novemberben, de legrosszabb esetben decemberben vízre fog kerülni. A reaktor már készen áll az üzemelésre, fűtőanyagrúdjait még az év elején beépítették. Vízre tétel után majd két éven át tartó próbák fognak következni, így a szolgálatba állás 2019 végén várható. Az ARIDHAMAN némileg eltér a hajóosztály első egységétől egy kicsit nagyobb, ugyanis az ARIHANT (S-73) csak négy ballisztikus rakétával van ellátva, míg a második egységbe már kétszer ennyit, vagyis 24, 750 kilométeres hatótávolságú K-15 Sagarika, vagy 8 darab K-4 3500 kilométeres hatótávolságú rakétát képes magával vinni.

Elkészült a Thales az indiai HAL Tejas Mk1A vadászbombázók számára kifejlesztett AESA antennával ellátott radarral. A berendezéssel már a repülési próbákon is túl vannak, ezek mindössze négy hónapot vettek igénybe, így joggal tartható igaznak a gyártó állítása, mely szerint a rádiólokátor a Dassault Rafale RBE2 radarján alapul.

Dél-Koreában ez évben fejeznék be az újabb 100 darab Hyundai Rotem K2 (Black Panther) harckocsi gyártását, csakhogy a tervekben foglaltakat nem sikerült teljesíteni. Ugyanis ezek a páncélosok már hazai tervezésű és gyártású motorral, illetve erőátviteli rendszerrel rendelkeztek volna. Azonban a német MTU 883 dízelmotort és a Renk erőátviteli rendszerét nem tudta az 1500 lóerős Doosan DST motor és az S&T Dynamics párosa kiváltani. A megbízhatósági és tartóssági problémák miatt lehetséges, hogy mégiscsak külföldről érkezik majd a segítség és kénytelenek lesznek erre a 100 darab harckocsira további 3 évet várni.

Elkészült viszont a K21-es gyalogsági harcjármű új variánsa. 2015-ből származtak azok a hírek, melyek szerint a dél-koreai Doosan DST és a belga CMI Defence közös erőfeszítéseinek eredménye egy könnyű harckocsi lehet. Ugyanis az ázsiai országban gyártott K21-es gyalogsági harcjármű páncéltestére egy 105 milliméteres löveget befogadó CT-CV 105HP (XC-8-as) torony kerül majd felszerelésre. Az eltelt időben a fejlesztés a végéhez ért, a létrejött K21-105 olcsóbb, mint a legtöbb korszerű páncélos és hasonló tűzerővel rendelkezik.

Persze a Hyundai Rotem fejlesztőrészlege sem csak kudarcot tud elérni, hiszen a 20 tonnás 8x8-as kerékképletű KW2 Scorpion WAV (régebben K808) új variánsát mutatták be. A kétfős legénysége mellett tíz lövész szállítására képes gyalogsági harcjármű fegyverzetét egy 30 milliméteres gépágyú és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. A KW2 közúti sebessége elérheti a 110 kilométer per órát, míg vízben 10 kilométeres óránkénti sebesség elérésére képes. „Kistestvére” a 16 tonnás 6x6-os kerékképletű K806, elsősorban felderítésre szolgál. Szintén kétfős legénység mellett tízfőnyi lövész szállítására képes. Fegyverzetét egy 40 milliméteres automata gránátvető és egy 7,62 milliméteres géppuska alkotja. Mindkettőt a Hyundai Rotem fejlesztette ki 2012-től kezdődően, a dél-koreai hadsereg igényeinek megfelelően. A most bemutatott rakétás páncélvadász változat egy távirányítású fegyverállványon szintén rendelkezik egy 30 milliméteres gépágyúval, valamint a gépágyútól balra két Raybolt irányított páncéltörő rakéta indítótubusa került felszerelésre.

Mindezek mellett a Korea Aerospace Industries (KAI) tárgyalásokat folytat Thaifölddel további T-50TH sugárhajtású kiképzőgépek eladásáról. Thaiföld eddig két részletben szerzett be összesen 12 példányt, de anno 16-ot szerettek volna. Az anyagi okok miatti mennyiség csökkenését szeretnék kompenzálni, most ugyanis 4 gépről folynak egyeztetések, így a 16 darabos mennyiség mégiscsak beszerzésre kerülne.

A jelentős dél-koreai hadiipari kapacitás ellenére azonban a Boeing CH-47D Chinook nehézhelikopterek modernizációját a gyártóval együtt fogják véghezvinni. A tervezési, módosítási, valamint a repülési teszteléseket is együttműködésben végrehajtandó feladatok legfőbb gyümölcse egy CH-47F szintnek megfelelő helikopter lesz, amiből a remények szerint igen tetemes mennyiség fog az ország haderejében megjelenni, mivel a 31 CH-47D (átlagos életkor 37,2 év) mellett a 6 HH-47D (átlagos életkora 19 év) is átalakításra kerülne. A helyi partner a nemzeti légitársaság leányvállalata, a Korean Air's Aerospace Division (KAL-ASD) lesz.

  1. október 17-én szállt fel első alkalommal a Sikorsky YUH-60A Black Hawk első prototípusa. A teszt és kiértékelő repülések végrehajtására három gépet építettek meg, ezek közül a 73-21650-es gyártási számú volt az első. A nyolc hónapon keresztül tartó próbák során a Sikorsky forgószárnyasai jobbnak bizonyultak, mint a Boeing Vertol YUH-61A. Persze számos módosításra került sor, így a 73-21650-es főrotorja is magasabbra került, míg a függőleges vezérsík mérete csökkent és az eltolható ajtó előtti részen is két ablak került kialakításra az egy helyett. A 73-21650-es Sikorsky YUH-60A Black Hawk 1978. május 19-én, egy péntek reggel, 9:10 körül járt szerencsétlenül, a fedélzeten tartózkodó két pilóta és egy fedélzeti mérnök halálát okozva.
  2. október 18-án hajtotta végre első repülését az első sorozatgyártott Rockwell International B-1B Lancer szuperszonikus, változtatható nyilazású szárnnyal készített stratégiai bombázó. A 82-0001 szériaszámú gép első repülése a Kaliforniai-i Palmdale-ből végrehajtott felszállással kezdődött, majd 3 óra 20 perc elteltével az Edwards tesztközpontban végrehajtott landolással fejeződött be, ahol a tesztprogramot hajtották végre. A 82-0001 szériaszámú Rockwell B-1B Lancer Csontot a kilencvenes évek közepén a Dél-Dakota-i Ellsworth légibázisról küldték nyugdíjba.

Kivonásra kerültek az uruguayi hadsereg csehszlovák gyártású OT-64A SKOT lövészpáncélosai. Az amerikai kontinensre az 1990-es közepén érkeztek meg az első járművek, amelyeket 1999-ben és 2007-ben már a 14,5 milliméteres KPVT nehézgéppuskával ellátott torony nélküli OT-93-as variánsok követtek. Az OT-64A SKOT lövészpáncélosok a Haitin végzett békefenntartó műveletben történő alkalmazása vegyes eredményt hozott, ugyanis a termetes járművekkel nehézkes volt sokszor a manőverezés a beépített területeken, viszont a 14,5 milliméteres nehézgéppuska tűzereje számos esetbe tette lehetővé a kirobbant konfliktusok azonnali lezárását.

Argentínában a hadsereg megkapta az olasz csendőrségtől megvásárolt helikoptereit. A 20 Augusta-Bell AB-206B1 elsősorban kiképzésre fog szolgálni, de a felderítés is a betöltendő szerepkört képviseli és ezt is ellátják majd. Ez utóbbiakra használtak Argentínába érkezésüket követően M134 típusú Gatling géppuskákkal, valamint 70 milliméteres nem irányított rakétákkal lesznek ellátva.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Grumman F-14D Tomcat.

LTV Aerospace A-7P Corsair II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

General Dynamics F-16C Fighting Falcon.

Eurocopter TH05.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

MiG-29UB.

Rockwell B-1B Lancer.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

McDonnell Douglas CF-188B Hornet.

AIDC F-CK-1C Ching Kuo.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Boeing P-8A Poseidon.

Antonov An-30.

Lockheed F-16DM Fighting Falcon.

Transport Allianz C-160D.

McDonnell Douglas EAV-8B Matador II+.

AIDC AT-3.

Douglas TA-4J Skyhawk.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

2017.10.14

2017.10.14. 07:02

Ukrajnában bemutatták a BTR-4MV1 gyalogsági harcjármű prototípusát. A jármű alapja a BTR-4 de sok új fejlesztéssel tették korszerűbbé, illetve fontos szempont volt, hogy a NATO előírásoknak is megfeleljen. A leginkább szembetűnő változás a páncélos mellső részén látható. A nagyfelületű ablakok és az oldalra nyíló beszállóajtók is eltűntek, helyüket a vezető és a parancsnok számára 4-4 periszkóp vette át, illetve ezek felett búvónyílások is kialakításra kerültek. A páncéltest módosítása  lehetővé fogja tenni a védelmi szint jelentős emelését.

Szerbiában átfogóan szeretnék a légvédelem korszerűsítését megoldani. A rövid hatótávolságú rendszerek mellett a Nyeva és a KUB komplexumok modernizálását is helyi cégek bevonásával tervezik végrehajtani. Továbbá új rendszerek beszerzését is napirendre tűzték. Ezek közül eddig a nagy hatótávolságú Sz-300 és a közepes hatótávolságú BUK került megemlítésre.

Német Eurofighter Typhoon vadászbombázók érkeztek meg Svédországba. A skandináv ország Vidsel-i repülőtere és lőtere ad helyet ugyanis a GBU-48 lézer- és GPS-vezérelt precíziós bombák integrációjához. Berlin három vadászbombázót és mintegy 100 főnyi katonát és civilt küldött északra a próbák lefolytatásához. A gépek a Nörvenich-ban települő 31. Boelcke Taktikai Repülőezred kötelékébe tartoznak, akárcsak a kontingens 60 tagja. Őket egészíti ki és segíti a Bundeswehr Repülési és Repüléstechnikai Központ 35 szakembere, az október végéig tartó próbák során.

A Luftwaffe néhány másik gépe alatt pedig forró a talaj, ugyanis az ISIS elleni bevetéseket végrehajtó légi különítménye nemcsak befejezte az áttelepülését a jordániai Al-Asraq légibázisra, de már az első felderítő repüléseken túl is vannak. Ugyanis a német kormány ez év májusában úgy döntött, hogy áthelyezi a Panavia Tornado ECR gépeit, a törökországi Incirlik légibázisról. Mint az tavaly kiderült, akár már a múlt év vége előtt is elhagyhatták volna a törökországi támaszpontot az iszlám állam területei felett felderítő repüléseket végrehajtó német Panavia Tornado ECR vadászbombázók. A hat harci és egy Airbus A310 MRTT tanker/szállítógép mellett a török NATO bázison 240-250 katona is megtalálható. A két ország viszonyában a legnagyobb törést az okozta, amikor tavaly nyáron a német szövetségi parlament (Bundestag) elsöprő többséggel népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Ankara válaszlépése nem sokat váratott magára, az ezt követő időszakban több alkalommal is akadályt gördítettek a német politikusok légi támaszponton tett látogatása elé.

Az esélyesek között elsőként a britek által is használt ciprusi bázist említették meg a források, de görög és jordániai repülőterek is szóba kerültek. Az év elején a vita újra kiéleződött, ugyanis a németek nem voltak hajlandók a törökök azon kérését teljesíteni, miszerint a repülések alatt készült összes nagyfelbontású fotót adják át részükre. Berlin szerint azért csak a felvételek egy részét teszik elérhetővé Ankara számára, mivel azok a gondos válogatás nélkül felhasználhatók lennének a szíriai kurdok ellen és ezt szeretnék elkerülni. A civakodásnak végül is Berlinben vetettek véget, elhatározták a német különítmény Jordániába települ át. Elsőként az Airbus A310 MRTT tanker/szállítógép repül át új állomáshelyére, a Panavia Tornado ECR-ek csak később követték. A költözés miatt a felderítő repülésekben csökkenés volt tapasztalható egészen eddig.

  1. október 9-én szállt fel a nagy-britanniai Yeovil repülőteréről az EH 101-es helikopter PP1 jelzésű prototípusa. Az első repülés során a pilótafülkében John Trevor Eggington és Colin W. Hague foglalt helyet. A PP1 prototípust még három General Electric CT7-2A gázturbina által szolgáltatott, egyenként 1625 lóerő emelte a magasba, ezeket a további példányokban már a Rolls-Royce/Turbomeca RTM322 erőforrások váltották fel. A PP1-es még napjainkban is megvan, ugyanis a haditengerészet Culdrose-i támaszpontján a földi személyzet képzéséhez használják.

Oroszországban a szállítórepülők parancsnoksága 150-200 darab Iljusin Il-76MD-90A szállítógép beszerzését szeretné végrehajtani. Ezek közül 39-et 2021 végéig szeretnének átvenni, majd évente 21 darabbal növelnék a flotta példányszámát. Oroszországban a szállítórepülők parancsnoksága jelenleg 144 darab Il-76-ost tart szolgálatban, ezek közül 14 már megkapta a nagyobb erejű, de mégis kevesebbet fogyasztó PS-90A-76 kétáramú sugárhajtóművet.

  1. október 7-én hajtotta végre első felszállását a MiG-29-es prototípusa. A 9-01-es jelzésű példánnyal Alexander Vasziljevics Fedotov emelkedett a levegőbe. A típus különféle változataiból több mint 1600 darab készült és a jövőben az SzMT, M2, valamint a MiG-35-ös variánsok alakjában él tovább sokak kedvenc repülőgépe.

Libanon légiereje átvette első két Embraer A-29-es Super Tucano repülőgépét. A felfegyverzett turbólégcsavaros repülőgépekkel márciustól kezdték meg az ismerkedést a libanoni pilóták és a földi személyzet tagjai. A 12,7 milliméteres nehézgéppuskával és APKWS irányított rakétákkal is ellátható gépekből Libanon 4 darabot szerez be.

Tajvanon 6,6 millió dollárt áldoznak az amerikai eredetű M60A3-as harckocsik frissítési programjának kidolgozására. Az egyik legjelentősebb elképzelés a 105 milliméteres M68-as löveg lecserélése lesz egy 120 milliméteresre. De természetesen a páncélosba beépített elektronikai berendezések is cserére fognak kerülni, így várható korszerű célzórendszer, ballisztikai számítógép, tűzvezető számítógép beépítése is. 2019-re két prototípust terveznek elkészíteni, majd a tömeges átalakítás 2020-tól venné kezdetét. Tajvanon már szereztek tapasztalatot a régi harckocsik modernizálása terén, hiszen Tajvan legnehezebb harckocsija a hazai gyártású CM11 Brave Tiger, mely nem más, mint az M60A3 testének és az M48H módosított tornyának kombinációja. Ez a páncélos 54 tonnás és 450 darab áll szolgálatban belőle.

A tajvani páncéloserőket további 300 M48-as és 250 CM12-es (M48H teste a CM11-es tornyával párosítva) alkotja. Az ország földrajzi viszonyai miatt a hegyes terepen nehezen mozogna a már évek óta pedzegetett, 120-200 darabos mennyiségben megvásárolni szándékozott M1 Abrams. De az urbanizált környezetben is gondot jelenthet a tömege, hiszen a hidak nagy többségét nem 60 tonnánál súlyosabb járművekre méretezték. Hadműveleti alkalmazáskor az Abrams nagy sebesség miatt a jelenleg használt páncélosok többsége nem lenne képes lépést tartani az új szerzeményekkel.

Japánban megpróbálnak vevőket szerezni a Kawasaki Heavy Industries (KHI) C-2 közepes szállító repülőgépére. Az első nagyobb lépést még az idén megteszik, ugyanis a gép részt vesz a Dubai Airshow-n, illetve Új-Zélandon is bemutatkozik majd.

Október 4-én az amerikai hadsereg megkapta első hat M1A2 SEPv3 Abrams harckocsiját. A 40 éves múltra visszatekintő páncélos eme variánsa a jövőbe néz, hiszen a M1A2 SEPv3 egyik legfőbb előnye, hogy elektromos és számítógépes rendszerének kialakításának köszönhetően lehetőséget biztosít majd számos berendezés későbbi integrációjához. Ami már most is megvan az a közös taktikai rádiórendszer, amely számos rádió adó-vevővel képes kapcsolatot létesíteni. Továbbá szintén a közelmúlt tapasztalatai alapján került beépítésre az improvizált robbanóeszközök ellen elektronikus hadviselést folytató Duke V3 berendezés. Fegyverzet tekintetében a programozható gyújtóval rendelkező M829A4 lövedék megjelenése jelenti az újdonságot.

Végrehajtotta október 11-én első repülését a Northrop Grumman 100% -os tulajdonú leányvállalata, a Scaled Composites által gyártott 401-es típusjelzést viselő repülőgép. A nyilazott alsó szárnyakkal, pillangó vezérsíkokkal és a pilótafülke mögött, a törzs tetején kialakított légbeömlő nyílással ellátott gép üres súlya 1814 kilogramm, míg maximális felszállási súlya 3628 kilogramm, hossza 11,6 méter, szárnyainak fesztávolsága szintén 11,6 méter. A törzsbe egy darab Pratt&Whitney JTD-15D-5D sugárhajtómű került beépítésre, ezzel a Mach 0,6-es sebesség és a 10000 méteres repülési magasság érhető el. Az pont elég lesz, hiszen ez a gép, valamint a másik megépítésre kerülő 401-es tesztcélokra fog szolgálni, hiszen nem véletlenül hasonlít külső kialakításában és elrendezésében, leszámítva a pilótafülkét, a General Atomics Predator C Avenger távolról irányított gépéhez. Igaz, az amerikai haditengerészet hordozófedélzeti, pilóta nélküli tankergépének címéért ringbe szálló Avenger háromszor nagyobb, mint a 401-es.

Korszerű radarokkal lesznek ellátva Kolumbia idő vadászgépei. A légierőtől megerősítést nyert, hogy az izraeli eredetű Kfir C.10-es gépek orrkúpja alá a szintén izraeli ELTA EL/M-2052 AESA antennájú rádiólokátor kerül beszerelésre. A hírek szerint kilenc gépet vetnek alá az átépítésnek, ezek közül néhány már el is készült és a légierő vezetése az eddigi tapasztalatok alapján elégedett a berendezések képességeivel.

Argentínában külföldi partnert keresnek az alapításának 90. évfordulóját idén ünneplő FAdeA repülőgépgyárban készített IA-63 Pampa III-as sugárhajtású kiképzőgép programjának életben tartásához. A típusból jelenleg három példány található meg a gyártás különféle stádiumában. Az eredetileg tervezett előállítási ütemet a gyártó beszállítói késlekedés okán nem volt képes tartani, így a gépek csak 2018-ra készülhetnek el. Talán a 1027-es gyártási számú példánnyal készülhetnek el még ebben az évben. A nemzetközi piacon való megjelenésben szeretnék fenntartani a minél nagyobb mérvű argentin befolyást, ezért az esetleges partnereknek igencsak kompromisszum késznek kell mutatkozniuk. Mostanság a német Grob repülőgépgyár mellett a dél-afrikai Paramount Group mutatkozik késznek a programba való beszállásra.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurocopter H-36 Cougar Mk2+.

Lockheed C-141B Starlifter.

NHI NH90 TTH.

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Lockheed OP-3C Orion.

Antonov An-30.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Dassault-Dornier Alpha Jet E.

Douglas AC-47T Fantasma.

Transport Allianz C-160D.

Aero L-39NG Albatros.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

McDonnell Douglas F-15DJ Eagle.

Szuhoj Szu-22UM-3K.

Bell-Boeing MV-22B Osprey.

Dassault Mirage 2000B.

Kaman SH-2G Super Seasprite.

Iljusin Il-20M.

2017.10.07

2017.10.07. 06:44

Megérkezett Lettországba az Ausztriától megvásárolt 47 darab M109A5-ös önjáró tarackok közül 39. Az elsők között leszállításra kerülő 155 milliméteres tüzérségi eszközök között megtalálható a parancsnoki, valamint a járművezetők képzésére alkalmassá tett változat is. Ausztria még 1995 elején kötött szerződést az Egyesült Államokkal az M109-es beszerzéséről. Az akkori 48,6 millió dolláros kiadást még tovább növelte a későbbi átalakítások költsége, aminek köszönhetően félautomata töltőrendszer, inerciális navigációs rendszer, Svájcból származó elektromos rendszerek és a fejlettebb M109A6 Paladin-ból származó egyéb összetevő került beépítésre.

Oroszországban 540 darab BMP-2-es gyalogsági és BMD-2-es deszant harcjármű modernizálásáról született meg a döntés. Az egészen pontos részletek nem ismertek, de az biztos, hogy a fegyverzetet érintő változások megvalósulnak majd. A BMP-2-es esetében a BMP-2M variánson bemutatott és Algéria által már 2015-ben 340 darabos mennyiségben megrendelt Berezhok harci modul kerül majd felszerelésre. Ez egészen pontosan a régi torony lecserélését jelenti, a fegyverzettel együtt. A kétfős torony oldalaira felszerelt két-két 9M133 Kornet-E irányított rakétát rejtő tubust. Ezekből a 9M133-1 tandem robbanófejjel ellátott 1000-1200 milliméteres homogén páncélzat átégetésére képes páncéltörő, 9M133F-1 thermóbárikus harci résszel ellátott 100 métertől 5500 méterig alkalmazható rakéták indíthatók. Továbbá használhatók a megnövelt hatótávolságú, 8000 méterre elrepülő 9M133M-2 1300 milliméteres homogén páncélzat átégetésére képes páncéltörő és a még nagyobb hatótávolságú, ezért nagyobb rakétamotorral felszerelt 9M133FM-3 thermóbárikus harci résszel felszerelt, akár helikopterek ellen is bevethető variánsok is.

Ezeket egy új stabilizátorral, valamint ballisztikai számítógéppel is pontosabbá tett 30 milliméteres 2A42 gépágyú (200 lövedékkel), egy, a torony hátsó részén, kívülre felszerelt AGS-30 30 milliméteres automata gránátvető (300 gránáttal) és egy, a gépágyúval párhuzamosított 7,62 milliméteres PKT géppuska (2000 lövedékkel) egészíti ki, modern, légi célok ellen is alkalmazható tűzvezető és célfelderítő rendszerekkel együtt. A parancsnok és az irányzó számára külön célzórendszer kerül beépítésre, amikben 10 kilométeres mérési képességű lézeres távolságmérő, és hőkamerák is megtalálhatók. A BMP-2 esetében jó esély mutatkozik még a páncélzat megerősítésére és nagyobb teljesítményű erőforrás beépítésére is. Ez utóbbi lehetőség, a szintén a BMP-2M-ben használt 370 lóerős teljesítményű UTD-23 motor előtt áll nyitva, bár a sajtóközleményekben eddig nem merült fel a BMP-2M szintre történő átalakítás ténye. A BMD-2-es deszant harcjármű esetében az ejtőernyővel történő ledobási képesség határt szab az átalakításnak, így a 3,25 tonna tömegű Berezhok harci modul helyett a könnyebb, 1,8 tonnás Bereg került majd használatra. Ez csak egy fő, az irányzó számára biztosít helyet a toronyban, a parancsnok a páncéltestben foglalhat helyet. A parancsnok számára nem szeretek fel külön célzórendszert és az AGS-30 30 milliméteres automata gránátvető sem került felszerelésre. Szintén a tömeg kordában tartása miatt csak két Kornet szerelhető fel a toronyra és a gépágyú lőszerkészletét is lecsökkentették 200 darabra.

Várhatólag már a következő évben befejeződik az orosz Pantsir légvédelmi komplexum megnövelt képességű variánsának fejlesztése. Az ezen használt, de a későbbikekben a régebbi verziókon is alkalmazni tervezett, 20 helyett immáron 40 kilométerre is elrepülő rakéták elektronikai összetevőit kisebbre sikerült tervezni és ennek köszönhetően szabadult fel annyi hely, ami az igazán jelentős hatótávolság növekedést eredményezi. További elektronikai fejlesztés eredményeképpen a rakéta orrába már egy aktív radar kerül beépítésre. Az így létrejött Pantsir-SzM légvédelmi rendszer termelése várhatólag 2018 végén, 2019 elején, a próbák sikeres befejeződése után veheti kezdetét. Az első prototípusok, amik egyaránt megjelentek lánctalpas páncélozott járműre és teherautó alvázára is felszerelve már ebben az évben elkészültek. Ez utóbbiról közölt rajzok alapján az eddig szállított és bevethető rakétamennyiséget is a duplájára, vagyis 24 darabosra növelnék.

Törökországban hozzáláttak egy új harci helikopter kifejlesztéséhez. Eme forgószárnyas nehezebb és nagyobb teherbírású lesz, mint az olasz Agusta/Westland, manapság már Leonardo A-129 Mangusta alapján továbbfejlesztett és már helyben gyártott Turkish Aerospace Industries (TAI) T129 ATAK. A jelenleg ATAK-2-nek nevezett harci helikopterről annyit tudni, hogy hat tonnás tömeggel fog rendelkezni és minden összetevőjét külföldi segítség nélkül szeretnél előállítani. A rotort és az erőátvitelt a még fejlesztés alatt álló, első repülését várhatólag 2018 második felében végrehajtó TAI T625-ös helikopterből emelnék át a fejlesztési költségek minél alacsonyabb szinten tartása érdekében. Erőforrásként a TUSAŞ Engine Industries (TEI) 1400 lóerős teljesítményre képes gázturbinája jöhet szóba, ez még szintén a fejlesztés stádiumában tart.

Izraelben egy újabb, speciális küldetésekre módosított Gulfstream G550-es üzleti repülőgépen alapuló repülőgépet fognak pár éven belül szolgálatba állítani. A polgári célokra gyártott gépből két variánst alkottak meg. Az egyik az IAI EL/W-2085 radarrendszerrel felszerelt, légtérfelderítésre képes Eitam elnevezésű modell, amelyből kettő, valamint a kommunikációs/elektronikus hírszerzési feladatokat ellátó Shavit, ebből három áll hadrendben. Jelenleg még nem tudni, hogy az új gép melyik feladat ellátására lesz átalakítva.

Katar 200 darab Raytheon AGM-154C Block III JSOW siklóbombát vásárol meg az Egyesült Államoktól. A maximálisan 130 kilométeres hatótávolságú fegyvereket érintő, 173 millió dolláros beszerzés várhatólag 2020-ban fejeződik be.

Franciaországból vásárolt meg négy darab kétüléses Dassault Mirage F1B repülőgépet a Paramount Group, Paramount Aerospace Systems névre hallgató leányvállalata. A cég profilját a pilótaképzés teszi ki, ennek számos ágában otthonosan mozognak például ellenséges repülőerőket is képesek alakítani gyakorló légiharcok során. Ebben nagy segítségükre vannak a dél-afrikai légierőtől 2003-ban kivont együléses Mirage F1-ek, amiket 2006-ban szereztek be. A 21 darabos mennyiségből néhányat azóta már eladtak, ezek Kongóba, illetve  Gabonba kerültek.

Tajvan 285 darab 30 milliméteres Mk44 Bushmaster II gépágyút rendelt meg az amerikai Orbital ATK-től. A 112 millió dolláros beszerzést az újonnan kifejlesztett CM-32-es Cloud Leopard II gyalogsági harcjármű legújabb variánsa miatt ütötték nyélbe. Az év végén gyártásba kerülő 8x8-as kerékképletű páncélos legfőbb újdonsága a nagyfokú modularitása lesz. A könnyű átszerelhetőségnek köszönhetően a 120 milliméteres aknavetőt hordozó, 105, vagy 120 milliméteres löveggel ellátott variánsok igen könnyedén megvalósíthatók lesznek a 12,7 milliméteres nehézgéppuskával ellátott páncélozott szállító harcjármű bázisán, akárcsak a gyalogsági harcjármű, az egészségügyi, vagy parancsnoki változatok. A gyalogsági harcjármű variánst a tornyával együtt a NCSIST (National Chung-Shan Institute of Science and Technology) alkotja majd meg. A toronyba a 30 milliméteres Mk44 Bushmaster II gépágyú mellé egy azzal párhuzamosított 7,62 milliméteres géppuska is beépítésre fog kerülni. A szigetország védelmi költségvetéséből az látszik, hogy 2020-ig 652 darab, különféle felszereltségű CM-32-es Cloud Leopard II-est szeretnének hadrendbe állítani.

Japán 113 millió dollárért 56 darab Raytheon AIM-120C-7 AMRAAM (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles) levegő-levegő rakétát szerez be. A korszerűsített antennával, vevőegységgel és a jelfeldolgozó hardverrel rendelkező C-7-es változat nem ismeretlen a szigetország légierejében, hiszen az első 17 példányt még 2014-ben átvették.

Ahogy az már augusztusban is sejthető volt, az amerikai hadsereg megvásárolta a Rafael Advanced Defense Systems és az Israel Aircraft Industries leányvállalata, az Elta közös fejlesztéseként létrejött Trophy aktív páncélzatot az M1A2 Abrams SEP V2-es harckocsik számára. Tény, hogy az évekkel ezelőtt lezajlott próbák eredményeit figyelembe véve az izraeli Trophy volt a legesélyesebb a megrendelés elnyerésére. A készletenként 350000-500000 dollárba kerülő Trophy egy már harci körülmények között is kipróbált és bizonyított aktív páncélzat, hiszen az ezzel felszerelt izraeli Merkava Mk IV-es harckocsik legalább hét esetben nem szenvedtek el találatot RPG gránátoktól. Elsőként a 14. Páncélos Dandár Harccsoport 28 M1A2 Abrams SEP V2-es harckocsija kapja meg a Trophy-t. Amennyiben a mindennapok során is kedvező lesz az aktív páncélzattal szerzett tapasztalat, akkor a rendszerintegrációt végző General Dynamics Land Systems Inc.-nek sok munkája lesz. Ugyanis jelenleg az amerikai hadsereg majd 1200 darab M1A2-es harckocsit használ, amelyek ellátása aktív páncélzattal körülbelül 420 millió dollárba kerülne. Ez nagy összeg, de mindezzel egy 9 millió dolláros harckocsit tehetnek védettebbé.

Ausztrál fregattokkal szemezget a brazil haditengerészet. Az ADELADIE-osztályú fregattokból hatot, az ausztrál igények szerint módosított OLIVER HAZARD PERRY-osztály tervei szerint építettek meg. Ezekből négy az USA-ban, (ADELAIDE-FFG 01, CANBERRA-FFG 02, SYDNEY-FFG 03, DARWIN-FFG 04) a másik kettő (MELBOURNE-FFG 05, NEWCASTEL-FFG 06) Ausztráliában készült el. Napjainkra már csak három egység van szolgálatban, a DARWIN 1983-ban épült meg, a MELBOURNE 1992-ben, míg a NEWCASTEL 1993-ban. A fregattok 2000 elején egy nagyobb mérvű korszerűsítésen estek át és várhatólag 2018 közepére nyugdíjazásra fognak kerülni. További szolgálatuk helye jó eséllyel dél-amerikai lehet, hiszen Chile is gondolkozik a testvérhajók megvásárlásán.

Dél-Koreai források szerint már közel áll a megállapodás Argentínával a Korea Aerospace Industries (KAI) FA-50-es harci gépek ügyében. Szöulban igen jó üzletpolitikával szeretnék megnyerni a nem túl jó anyagi lehetőségű dél-amerikai ország döntéshozóit. Állítólag több mint 500 millió dolláros hitelkeretet biztosítanának a 12-24 darabnyi FA-50-es beszerzéséhez, valamint a későbbiekben a gyártásból is részesülhetnének az ország hadiparban érdekelt cégei. Jelenleg úgy tudni, hogy amennyiben 24 FA-50-es beszerzése mellett döntenének az argentinok, akkor az első négy repülőgép épülne meg Ázsiában, míg a fennmaradókat a Fábrica Militar de Aviones (FMA) készíthetné el.

Argentína védelmi minisztériuma végleges jóváhagyást adott a haditengerészetnek, hogy megvásároljon öt Dassault Super Étendard Modernisé harci repülőgépet Franciaországból. Az 1978 és 1982 között gyártott, 1-es (1978), 31-es (1980), 41-es (1981), 44-es (1981) és 51-es (1982) oldalszámú példányok megvásárlásával kapcsolatos részletek még a tárgyalási fázisban vannak, de annyi már bizonyosnak látszik, hogy mindegyik a legutolsó modifikációba, a SEM 5-be fog tartozni. A repülőgépek mellé még szimulátor és számos tartalék alkatrész, köztük tíz hajtómű is a 14,23 millió euró beszerzés részét képezi. A legutóbbi megkeresésre az argentinok ez év első felébe szánták rá magukat. Argentína a Falklandi-háborúban ismerté vált típusból összesen 14 példányt szerzett be, ezekből az évek folyamán 3 került balesetek miatt veszteséglistára. Az eltelt években a típus példányai leállításra kerültek, de nem dobták ki őket, hanem jobb napokra várva még most is tartós tárolásban leledzenek. 4 évvel ezelőtt már próbálkoztak a frissen kivonásra kerülő francia Étendard-ok közül párat, egészen pontosan 10-et megszerezni.

Ezeket egyrészt alkatrészbázisul szerették volna felhasználni a 11 meglévő közül a 10 legkevesebbet repült argentin Super Étendard számára, másrészt a korszerűbb rendszereik is beépítésre kerültek volna az újra szolgálatba álló példányokba. A munkálatokat az ARCE (Arsenal Aeronaval Comandante Espora) végezte volna el, az első példány esetében még francia felügyelettel és támogatással, majd a megszerzett tapasztalatok alapján már önállóan. A legfőbb előrelépést a Thales Democles és az ALTIS célmegjelölők és a lézerirányítású rakéták és bombák, a Thomson Agave fedélzeti rádiólokátornál kétszer nagyobb hatótávolságú Anemone radar beépítése, a Sherlock besugárzásjelző megjelenése és az UAT-90 központi számítógép, valamint az UNI 40M inerciális navigációs rendszer jelentenék az argentinok számára, hiszen az ő régebbi vadászbombázóik ezekkel nem rendelkeznek. A gépek pilótafülkéjébe mindössze egy új HUD jelentette volna a legszembeötlőbb változást. A gépek önvédelmének növelésére tervezték a Matra Phimat infracsapda és dipólszóró berendezés integrációját is, továbbá két új felfüggesztési pontot is kialakítottak volna a Super Étendard–ok szárnyai alatt.

Hétfőn megérkezett Argentínába az első négy (E-300, E-301, E-302 és E-303 oldalszámúak)  Textron Aviation T-6C Texan II turbólégcsavaros repülőgép. A típus a Cordoba-i repülőtéren fog üzemelni, hiszen itt folyik a pilótaképzés, amely természetesen a dél-amerikai országban is elsőrendű feladata lesz a típusnak. A megrendelt 12 példányból a fennmaradók 2018 júniusa és decembere között csatlakoznak az argentin légierőhöz.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Mitsubishi F-2B.

McDonnell Douglas KC-10A Extender.

AIDC AT-3.

Sikorsky CH-53GS.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Dassault Mirage 2000D.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

AIDC F-CK-1A Ching Kuo.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Panavia Tornado IDS.

Convair B-58A Hustler.

AgustaWestland AW-139.

NHI NH90 NFH.

Lockheed P-3C Orion.

Dassault Mirage 2000-5F.

Boeing KC-135R Stratotanker.

British Aerospace Harrier GR.5.

Alenia Aermacchi C-27J Spartan.

2017.09.30

2017.09.30. 06:47

Egy újabb 57 milliméteres gépágyút magába foglaló tornyot mutatott be a szlovén Valhalla cég. A Hildgard 57-es jelzést viselő eszközzel várhatólag a következő évtől kezdik majd meg a próbákat. A távirányítású toronyba a szovjet eredetű, eredetileg vonatott Sz-60-as gépágyú került beszerelésre egy vele párhuzamosított 14,5 milliméteres KPVT nehézgéppuskával együtt. A gépágyúhoz 33, míg a géppuskához 300 lövedék helyezhető el a toronyban. A gépágyú lőszerrel történő ellátásáról az eredeti töltőléces megoldás helyett egy láncos lőszertovábbító gondoskodik, így mind a 33 lőszer készen áll az egymás utáni közvetlen lövéskiváltásra. A lőszerkészlet töltése a hordozó páncélozott jármű belső teréből megoldott. A Hildgard 57távirányítású torony tömege 3950 kilogramm, magassága 80 centiméter, a beépített lőfegyvereket +60 és -12 fok között képes emelni, illetve süllyeszteni.

Lengyelország pályázatot írt ki 28 Bergepanzer 2-es műszaki harckocsi modernizálására. Ebből a mennyiségből első körben 2018 és 2022 között 8 kerülne átalakításra. Ezek során erősebb motorokat fognak beépíteni, hogy könnyebben mozgathatók legyenek a korszerűsítésen szintén átesett és immáron 65 tonnás tömeggel rendelkező Leopard 2PL/2A5 variánsok is. Szintén a műszaki mentést fogja elősegíteni a 20-ról 30 tonnára emelkedett emelőképességű daru és a megnövelt vonóerejű csörlő. A sérült harckocsi műszaki harckocsihoz történő csatlakoztatása a személyzet kiszállása nélkül is lehetővé fog válni, de megerősítik a test és a fenékpáncélzatot is. A fennmaradó 20 darabos mennyiség ugyanilyen képességeket biztosító átalakításához 2022-től szeretnének hozzáfogni a hadsereg vezetői.

A cseh hadsereg kérésére fejlesztette ki a 8x8-as kerékképletű General Dynamics-Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug GmbH Pandur II CZ gyalogsági harcjármű új változatát a Tatra. A 120 milliméteres Soltam Cardom aknavetőt a deszanttérben helyezték el, melynek kétfelé nyitható tetőpáncélzata teszi lehetővé a teljes, körkörös tüzelést. Az első aknagránát kilövését a megállástól számított 30 másodpercen belül képes végrehajtani a 6800 méteres legnagyobb lőtávolságú aknavető. A percenkénti 18 lövés leadására képes, digitális tűzvezető rendszerrel is felszerelt Soltam Cardom aknavetőhöz a Pandur II CZ belső terében 50 darab aknagránátot helyeztek el. A cseh hadseregben a Pandur II CZ gyalogsági harcjármű hat variánsát (lövészpáncélos, parancsnoki, műszaki, egészségügyi és radarral, valamint radar nélküli felderítőt) rendszeresítették, összesen 199 darabos mennyiségben, 2007 és 2012 között.

Igencsak átfogó korszerűsítési csomaggal rukkolt elő a cseh Aero Vodochody Aerospace, az L-159 ALCA (Advanced Light Combat Aircraft) könnyű támadógépek számára. Az orrba beépített Grifo rádiólokátorhoz tartozó szoftverfrissítés mellett célzókonténer integráció, új elektronikai hadviselési rendszerek, üzemanyagtartályokkal és szárnyvégi rakétaindítókkal ellátott szárnyak, merev üzemanyag-felvevő csonk, éjjellátó szemüveggel kompatibilis kabinvilágítás és sisakkijelző képezi a modernizációs csomag részeit. A tervezők a fejlesztés irányvonalát megpróbálták összhangba hozni a cseh légierő igényeivel és az esetleges külföldi megrendelésekkel is.

Németország egy újabb Airbus A400M Atlas teherszállító/légi utántöltő repülőgéppel lett gazdagabb. Az MSN59-es az idén átadott 12. Atlas és a 13. amit Berlin számára gyártottak le a megrendelt 53-ból. Az Alsó-Szászországban található Wunstorfhoz légibázison állomásozó 62. Légiszállító-ezred kötelékébe kerülő MSN59-es mellesleg az 50. legyártott A400M.

Hamarosan elkezdi a második, spanyol megrendelésre épített Airbus A400M teherszállító/légi utántöltő repülőgép tesztjeit a gyártó. A decemberben átadott első példány ez utóbbi képességgel még nem rendelkezett. Az első felszállás időpontja még nincs meghatározva, hiszen ez még kitolódhat a földi próbák során jelentkező hibáknak köszönhetően. Mindenesetre az átadási ceremóniát még az év vége előtt szeretnék megejteni.

Nagy-Britanniában bejelentették a Type 26-os, vagy, ahogy még emlegetni szokták a CITY-osztályú fregattok második egységének a nevét. A HMS GLASGOW első testvérhajója a BELFAST nevet fogja viselni.

Megérkezett Angliába a harmadik Boeing RC-135W Airseeker rádióelektronikai felderítőgép is az Egyesült Államokból. A típus beszerzéséről még 2010-ben írták alá azt az 1 milliárd dolláros megállapodást, melynek értelmében az addig légi üzemanyag utántöltőként szolgáló KC-135R gépekből hármat alakít át az L3 Technologies rádióelektronikai felderítőgéppé. Az azonos feladatkört ellátó BAE Systems Nimrod R.1-ek pótlására megvásárolt, viszonylag alacsony repült óraszámmal rendelkező, utolsó szériába tartozó példányok közül az utolsó átadását 2017 végére tervezték be és ezt az időpontot sikerült is tartani, akárcsak a másik két példány esetében. Például a tervezett időponthoz képes hét hónappal korábban került átvételre a RAF második Airseeker gépe. A típust üzemeltető 51. repülőszázadnak otthont adó Lincolnshire-i repülőtérre utolsónak megérkező gép a ZZ666-os lajstromot viseli.

Iránban bemutatták a Heidar-41 névre hallgató önjáró tüzérségi eszközt. Ez nem más, mint egy orosz eredetű KrAZ 4x4-es kerékképletű katonai teherautó alvázára szerelt, szintén a szovjet időkből származó D-30-as tarack. A kicsit több mint 4,8 méter hosszú lövegcsővel ellátott tarackot automata töltővel látták el, célrairányzását hidraulikus rendszer végzi.

Dél-Koreában a Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy további TA-50-es felfegyverezhető gyakorlógépek beszerzését fogják végrehajtani. A Korea Aerospace Industries (KAI) által gyártott, de amerikai segítséggel létrejött T-50-es Golden Eagle típus továbbfejlesztett, 4,5 tonnányi fegyverzet szállítására képes variánsát az öregedő Northrop F-5F Tiger II kétüléses repülőgépek pótlásaként fogják felhasználni a pilóták harckiképzési részében. Ezekből jelenleg 36 darab van szolgálatban, a hasonló feladatra használt 51 F-16D Fighting Falcon mellett. A 2019-től beszerzésre kerülő gépek mennyiségét most még nem hozták nyilvánosságra.

Szeptember 25-én az amerikai haditengerészet átvette a 11. LCS-osztályú fregattját. A USS FREEDOM tervei alapján ötödikként megépített USS LITTLE ROCK (LCS 9) testvérhajói közül a legmagasabb pontszámmal, vagyis a legkevesebb hibával teljesítette az átadás előtt próbákat. A USS LITTLE ROCK (LCS 9) várhatólag decemberben fog szolgálatba állni.

Nagy-Britanniában végrehajtotta első repülését az elsőnek modernizált brazil AH-11B Super Lynx helikopter. A brit jelölésrendszerben Super Lynx Mk.21B-ként emlegetett variáns egy 2014 júliusában megkötött, 160 millió dolláros (117 millió euró) értéket meghaladó szerződés keretében kerül modernizálásra az AH-11A Super Lynx (Super Lynx Mk.21A) változatból. Az Egyesült Királyságban található Yeovilban, egy átfogó korszerűsítési program során, mind a nyolc dél-amerikai Super Lynx LHTEC CTS 800-4N hajtóműveket kap (ezekkel lettek ellátva a Lynx Mk.9A, a Super Lynx 300 és az AW159 változatok is), új navigációs és elektronikus hadviselés támogató rendszerek kerülnek beépítésre, de színes kijelzők is megjelennek a pilótafülke műszerfalán és a pilóták már éjjellátó szemüveget is alkalmazhatnak majd feladataik lerepülése során. Az első három korszerűsítésen átesett forgószárnyas a következő évben került majd vissza Brazíliába.

A következő rövidhír is Brazíliából érkezett és szintén forgószárnyasról szól, ugyanis hat év alatt a Helibras/Airbus H225M (H-36) Caracal típus átlépte a 10000 repült órát. A Super Puma legfejlettebb leszármazottja hat évvel ezelőtt kavarta fel első alkalommal a levegőt a dél-amerikai kontinensen és napjainkra már egy több mint tucatnyi, egészen pontosan 18 példány került átadásra az ország hadereje számára a 2008-ban megrendelt 50-ből.

Lehetséges, hogy igen hamar két Lockheed Martin P-3C Orion tengerészeti járőrgép fog majd argentin szolgálatba állni. Ugyanis Argentínából egy szakemberekből álló küldöttség látogatta meg szeptember végén a Whidbey Island-i haditengerészeti repülőbázist. Ez a támaszpont a nyugati part fő tengeri járőrgép bázisa és itt szemrevételeztek két, hamarosan a Boeing P-8A Poseidon megjelenése miatt kivonásra kerülő Orion repülőgépet a dél-amerikai küldöttség tagjai.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Northrop F-5F Tiger II.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing AH-64DN Apache Longbow.

Agusta Westland Wildcat HMA.2.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Szuhoj Szu-22M4 Fitter-K.

McDonnell Douglas KC-10A Extender.

Dassault Mirage 2000D.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

Panavia Tornado ECR.

Boeing EA-18G Growler.

Alenia Aermacchi C-27J Spartan.

Boeing C-17A Globemaster III.

Szuhoj Szu-30M2.

McDonnell Douglas F-4E AUP Phantom II.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Curtiss P-40E Warhawk.

Alenia Aermacchi C-27J Spartan.

Boeing E-7T Wedgetail.

2017.09.23

2017.09.23. 06:32

A balti térségben kialakult helyzet miatt újabb öt K130-as BRAUNSCHWEIG-osztályú korvettet vásárol meg Németország. A Bundesmarine a számos technikai újítást felvonultató, a MEKO-A100 fregatt terveinek módosításával létrehozott 5 új hajójáért anno 1,2 milliárd eurót fizetett ki.  A 2008 és 2013 között szolgálatba állt 1800 tonnás egységek (BRAUNSCHWEIG [F 260], MAGDEBURG [F 261], ERFURT [F 262], OLDENBURG [F 263], LUDWIGSHAFEN AM RHEIN [F 264]) mellé egy további érkezik majd meg 2022-ben, míg a másik négy 2025-ig áll majd hadrendbe. Az újabb korvettek építését három cég végzi majd, így a 2 milliárd euró (2,4 milliárd dollár) értékű szerződésen a Lürssen Werft GmbH & Co. a ThyssenKrupp Marine Systems GmbH és a German Naval Yards Kiel GmbH osztozhat meg.

A svéd Saab megkapta a brazíliai AEL Sistemas cégtől az első WAD (Wide Area Display) kijelző B verzióját, vagyis a WAD2-et. A Gripen új E/F verziójának műszerfalát jórészt egymaga alkotó kijelző első időkben még csak laboratóriumi körülmények között került tesztelésre, majd később egy szimulátorba kerül beszerelésre, ezt követően a JAS-39 C modell prototípusának műszerfalában esik át a földi és 2018-ban a légi próbákon is. A 48,26 centiméterszer 20,32 centiméteres érintőképernyő gyártóját a Saab 2015 februárjában választotta ki a brazíliai megrendelés okán. A kijelző fejlesztése 2015 januárjában kezdődött és az első prototípusok átadásának dátumát tudta tartani az AEL Sistemas. Elsőként az A modelljének prototípusa került átadásra, erre 2015 szeptember 2-án került sor, ezt csak laboratóriumi körülmények közötti tesztekre szánták.

Az MBDA bemutatta a Land Ceptor légvédelmi rendszerét. A teherautók alvázára szerelhető komplexum a hajófedélzeti, az MBDA Missile Systems és partnerei (BAE Systems, az EADS és a Finmeccanica) által fejlesztett Sea Ceptor légvédelmi rakétát képes indítani. Ez a 3,2 méter hosszú, 99 kilogramm súlyú, 160 centiméter átmérőjű, 25 km-es hatótávolságú fegyver a nagyobb hatótávolságú Sea Viper rendszert fogja kiegészíteni a Type 45-ös rombolókon, valamint felváltja a Sea Wolf légvédelmi rendszert a Type 23-as osztályú fregattokon és természetesen az ezt a hajóosztályt a 2020-as években leváltó, következő generációs Type 26-os fregattokon is alkalmazásra fog kerülni, mint elsődleges légvédelmi rendszer.

Az aktív önirányítású, lézeres közelségi gyújtóval ellátott Sea Ceptor (mely a repülőgépek fedélzeti fegyvereként megismert képalkotó infravörös ASRAAM-ra vezethető vissza) képes akár a hangsebesség háromszorosával száguldva a közeledő légi célok megsemmisítésére is. Természetesen egyidejűleg több célpont ellen is alkalmazható a Sea Ceptor, melynek további előnye, hogy nem igényel új rádiólokátorokat, a számára szükséges információk a már jelenleg használtakból is elegendőek lesznek, így könnyedén integrálható lesz a hadihajók fedélzetén.

Természetesen a szárazföldön is hasonló előnyök mutatkoznak meg, így a CAMM (L)-ként is ismert Land Ceptor a szárazföldi változat 2020-tól felválthatja a brit hadsereg Rapier rendszereit. Egy teherautón (MAN HX-77) elhelyezett, egyenként egy-egy rakétát rejtő, indításhoz függőlegesbe fordítható, összesen nyolc darab konténer mellé az adatok vételére képes rendszer is felszerelésre kerül. Így a 25 kilométeres hatótávolságú rakétának köszönhetően igen jelentős területek lesznek védhetők a Land Ceptor légvédelmi rendszerrel, főleg úgy, hogy az adatátvitelnek köszönhetően több összetevő jóformán nem is szükséges a működéshez. Természetesen a légi helyzetkép megalkotásához fontosak a rádiólokátorok, de ezek megvásárlása nem szükséges, amennyiben a megrendelő számára a jelenlegi radarok mennyisége elegendő. Továbbfejlesztési lehetőségként adódik a 40-45 kilométeres megnövelt hatótávolságú CAMM-ER rakéták alkalmazása is.

Átvette utolsó, 95. módosított Nexter VBCI (Véhicule Blindé de Combat d'Infanterie) 8x8-as kerékképletű gyalogsági harcjárművét is francia hadsereg. A 29,3 tonnáról 32-re hízó páncélosokból 2013 júniusába 48-at, majd 2014 augusztusában további 47-et rendelt meg Párizs. Csak a haspáncélzat megerősítése 1,6 tonnával növelte meg a VBCI tömegét, így megerősítették a futóművet és a fékeket is, valamint az új variáns további érdekessége, hogy az első két tengely mellett immár a negyedik is kormányozhatóvá vált. A francia hadsereg 2008 és 2015 között 520 darab, 25M811-es jelzésű 25 milliméteres gépágyúval ellátott gyalogsági harcjármű mellett 110 darab Airbus SIR parancsnoki információs rendszerekkel ellátott VPC (Véhicule Poste de Commandement) parancsnoki variánst is átvett. Ezek fegyverzetét egy FN Herstal ARROWS távirányított fegyverállványra szerelt 12,7 milliméteres géppuska alkotja.

Oroszországban modernizálni tervezik a 9P157-2 Krizantém-Sz rakétás páncélvadászokat. A BMP-3-as gyalogsági harcjármű bázisán létrehozott 9P157-2 Krizantém-Sz a lézeres, vagy radaros félaktív irányítással ellátott 9M123/AT-15 Springer rakétákat alkalmazza. Így hatásosan képes harcolni rossz időjárási viszonyok között is, amikor a nem lenne lehetőség a lézeres félaktív vezérlést használó rakéták indítására. Ezekből az indítócsővel együtt 54 kg-os, 2 méter hosszú, 15 centiméter átmérőjű rakétákból egyszerre kettő van tűzkész állapotban, a járműtestből kinyúló indítóállványon. Ezt az állványt, ha nem használják, automatikusan be lehet hajtani a jármű testébe a rádiólokátorral együtt. A 6 km-es hatótávolságú rakéták rátöltését az állványra automata végzi.

A 9P157-2 Krizantém-Sz belső terében lévő automata töltőben összesen 15 irányított rakéta helyezhető el. Ezek lehetnek a félaktív lézervezérlésű 9M123 páncéltörő, illetve a 9M123F termóbárikus robbanófejjel szerelt változatok éppúgy, mint a radarvezérlésű 9M123-2 páncéltörő és a 9M123F-2 termóbárikus robbanófejjel ellátott variánsok. A nagyfokú automatizálásnak köszönhetően a 9P157-2 Krizantém-Sz rakétás páncélvadász személyzete mindössze két fő. A modernizáció legfőbb elemét egy Fehéroroszországban gyártott hőkamera képezi. Az ezzel végzett állami tesztek már befejeződtek, most a Moszkvából érkező megrendelésre várnak a gyártónál.

Már 24. Turkish Aerospace Industries (TAI) T-129 ATAK harci helikopterét is átvette a török hadsereg. Ebből a kéttucatnyi mennyiségből kilenc az előszéria közé tartozik, míg a több 15 az úgynevezett 1. gyártási sorozat gépe. Ezek a forgószárnyasok, akárcsak a még legyártásra kerülő 14, már rendelkeznek rakétaindításra figyelmeztető és zavarótöltet szóró rendszerekkel. A 2. gyártási sorozat ATAK-jai ezeken felül már lézer és radarbesugárzás-jelzőkkel is el lesznek látva.

Visszakerült Angolába, az évtizedekig a dél-afrikai légierő múzeumában tanyázó MiG-21bis vadászgép. A C340-es oldalszámú példány 1988. december 14-én emelkedett fel a Lubango-i repülőtérről, azzal a céllal, hogy átrepüljön Menongue repülőterére. A gép pilótája felhőbe kerülve alaposan eltévedt, így a Cuito Cuanavale repülőtér lett volna a módosított érkezési hely. Azonban ezt sem sikerült megtalálni, így az egyre alacsonyabbá váló üzemanyagszint miatt az első, landolásra alkalmas reptéren lett a szárnyalás vége. Ez történetesen a dél-afrikai erők ellenőrzése alatt állt, így Fishbed hadizsákmány lett.

A SAAF múzeumának kiállítási csarnokából, mely hosszú évekig otthonául szolgált a gépnek, mindenféle médiafelhajtás nélkül került szeptember 15-én, pénteken elszállításra a MiG-21bis a közelben található Waterkloof légibázisra. Ide érkezett meg az angolai légierő Iljusin IL-76TD Candid szállítógépe. Így tehát a T-911 lajstromú szállító repülőgépen szállították vissza Angolába a 21-est, amelynek visszatértét 17-én Francisco Afonso, az angolai légierő parancsnoka bejelentette az Angolai Nemzeti Rádióban. A számos látogatót vonzó gép visszaadásának körülményeit és okát firtató kérdésre, melyet a helyi repülésrajongók, szakértők és a sajtó tett fel, a múzeum vezetősége eddig még nem reagált.

Indiában szeptember 21-én a haditengerészet végre átvette az első SCORPENE-osztály tervei alapján épített tengeralattjáróját a KALVARI-t (S 50). Ezen egység tengeri próbajáratai tavaly május elsején elkezdődtek el és akkor még arról volt szó, hogy várhatóan ez év első felében lép majd szolgálatba. Ez sem teljesen így alakult, de már a régmúlt homályába vesznek azok az elképzelések is, melyeknél 2012-es évszám szerepelt a szolgálatba lépés dátumaként. A 2005-ben létrejött szerződést némileg felülírva, az azóta öt éves csúszásban lévő P-75I tengeralattjáró-beszerzési projekt így 2020-ra válik teljessé a darabszámokat illetőleg, de az elvárt képességek tekintetében talán még később, hiszen az utolsó két tengeralattjáró anyagi megfontolások miatt a levegőtől független meghajtó rendszer nélkül fog megépülni. Igaz, ezt a későbbiek során is be lehet majd szerelni.

A legújabb információk szerint kilenc hónaponként várható egy-egy újabb egység elkészülte, így viszonylag rövid idő belül növekedésnek fog indulni a tengeralattjáró flotta, ami 15 év alatt a balesetek és kivonások miatt 5 egységgel tud kevesebbet felmutatni. A még szolgálatban álló 13 tengeralattjáró üzemképességi mutatója is igen alacsonyan van, 50% körül ingadozik. Mindenesetre a Mazagon hajógyárban január 12-én már a már a második KALVARI-osztályú tengeralattjáró, a KHANDERI nevet viselő is vízre került és június elsején kezdte el a tengeri próbajáratait.

Cockerill CT-CV 105 milliméteres lövegével ellátott tornyot szerelt fel az indonéz PT Pindad a Pandur II kerekes páncélozott szállító harcjárműre. A 8x8-as kerékképletű páncélosba töltőautomata is került, ami lehetővé teszi a 105 milliméteres Falarick csőből indítható páncéltörő rakéta alkalmazását. A még mindig igen könnyű Pandur erős fegyverzetével hasznos eszköze lehet az indonéz haderőnek a nehezen járható mocsaras területeken, de akár beépített városi körülmények között is helytállhat, hiszen a stabilizált lövegcső emelkedési szöge -10° és +42° közötti.

Akár messze drágább is lehet a tajvani F-16A/B Block 20-ok F-16V szintre történő modernizációja a legújabb hírek szerint. A 2012-ben bemutatott F-16V (V, mint Viper) AESA radart, új fedélzeti számítógépeket és pilótafülkét kap és létrehozható újonnan gyártottként és akár a korábbi verziók modernizálásával is. Tajvan ez utóbbit választotta, az első két Lockheed Martin F-16-nak V variánssá történő átalakítása már 2016 végén kezdetét is vette az Egyesült Államokban, de a helyi Aerospace Industrial Development Corp (AIDC) is kiveszi majd a részét az átalakítási munkálatokból. Ez év januárjában az első négy gép már meg is érkezett a vállalathoz, ezek a következő évben készülnek el. Ez után venné kezdetét a teljes kapacitású átépítés, ami évente 25-28 F-16-ot érintene, így az összes példánnyal 2023-ra végeznének.

Az F-16V a jelenlegi legkorszerűbb lokátortechnológiát képviselő Northrop Grumman APG-83 SABR, 20 cél követésére és több támadására képes aktív szintetikus apertúrájú fedélzeti radart (AESA) kapja meg, ami jobb teljesítményt nyújt a korábbi változatokhoz képest olyan környezetben is, ahol nagyobb a rádió frekvenciás háttérzaj. Az új, nagyobb felbontású 6×8 collos központi kijelzővel ellátott modernizált pilótafülkével, gyorsabb adatátvitelt biztosító rendszerekkel, valamint új navigációs berendezésekkel, illetve AN/ALQ-213(V) elektronikai harc kezelő rendszerrel is ellátott Viper-en az új berendezések többsége megegyezik az F-35-ösön is alkalmazott modern rendszerekkel, így két típus együttműködése biztosított. Mindezek, na meg beszerzésre kerülő korszerű JSOW siklóbombák és csapásmérő robotrepülőgépek, valamint az AGM-88 HARM radargyilkos rakéták akár az eredetileg tervezet összeg hatodával is megemelhetik a modernizálásra fordítandó költségeket.

Kiadásokat csökkentő ötlet megvalósítását elemzik az Egyesült Államokban. A Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázók Block 3-as változatának létrehozása nem jár nagymérvű szerkezeti átalakítással, de mégis tetemes kiadást eredményez több 100 darabos mennyiség esetén. Az elképzelés szerint, akárcsak az F-22 Raptor esetében, a pilóták ki-és átképzésben részt vevő gépek csak a Block 2B szintet érhetnék el.

A Lockheed Martin Legion Pod konténerét rendelte meg az USAF az F-15C Eagle vadászgépei számára. Az infravörös képalkotó kamerát rejtő konténert a légi célok azonosítására fogják alkalmazni, több mint 130 darabos mennyiségben. Ezt a mennyiséget két év alatt tervezik átadni, az első példányok már a következő évben a Sasok törzse alatt lévő felfüggesztőpontokra kerülhetnek. Amennyiben a Kongresszus vissza nem tartja, vagy át nem csoportosítja az erre a célra szánt 57 millió dollárt, ugyanis a Donald Trump által javasolt költségvetési módosítás érintheti ezt a programot is.

Hamarosan bevethetővé fognak válni a Lockheed Martin AC-130J Ghostrider csatarepülőgépek és személyzetük. A légierő különleges műveleteket irányító parancsnokságán a teljesen integrált digitális avionikát, valamint precíziós fegyverek egész sorát felvonultató gépeket tovább fogják fejleszteni a közeljövőben. A meglévő 10 példányból van ami Block 10-es és van, ami már Block 20-as verzióba tartozik. Előbbiek precíziós fegyverzetét egy oldalra tüzelő 30 milliméteres gépágyú egészíti ki. A tavaly júliustól megérkező Block 20-on újra beépítésre került a 105 milliméteres tarack, hiszen egy ilyen fegyverből útjára indított lövedék messze olcsóbb, mint egy műholdas irányítású bomba. A következő frissítési forduló már a Lockheed AGM-114 Hellfire irányított rakéták integrációját tartalmazza, ezután már a lézerfegyver megjelenése várható. Az összesen 37 darabos mennyiségben megrendelt Ghostrider-ek bevetésére nincs égető szükség, ugyanis a jelenlegi feladatokat a régebbi verziók s el tudják látni.

Bolívia kormányának feltett szándéka, hogy Argentínából FAdeA (Fábrica Argentina de Aviones SA) IA-63 Pampa III felfegyverezhető kiképző repülőgépeket vásároljon. Mindezt azért, mert állítólag nincsenek megelégedve teljes mértékben a kínai gyártású HAI K-8W Karakorum gépekkel. A bolíviai tervekben 8-12 példány beszerzése szerepel és a típussal kapcsolatos eddig tapasztalatokról már kértek is tájékoztatást az argentinoktól.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Fiat G-91T/1.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing P-8A Poseidon.

Kawasaki T-4.

Lockheed F-16CJ Fighting Falcon.

MiG-29A.

Northrop Grumman E-2D Advanced Hawkeye.

Dassault Mirage 2000D.

McDonnell Douglas F-15DJ Eagle.

Airbus A400M Atlas.

Grumman F-14B Tomcat.

Szuhoj Szu-27.

Fairchild A-10C Thunderbolt II.

Dassault Rafale B.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

Dassault Mirage 2000-5Ei.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Panavia Tornado IDS.

Boeing AH-64D Apache.

NHI NH90 NFH.

Grumman C-2C Greyhound.

MiG-29UB.

Korea Aerospace T-50B Golden Eagle.

2017.09.16

2017.09.16. 06:15

Hamarosan a brit királyi hadtengerészet is megkezdi a lézerfegyverrel történő kísérleteit. A Leonardo, a QinetiQ, az MBDA, az Arke, a BAE Systems, a Marshall és a GKN által közösen kifejlesztett Dragonfire névre hallgató eszköz egyik legfőbb jellemzője, hogy a lézersugár ereje és így a kiváltott hatása is igény szerint változtatható. Célmegjelölésen felül képes lehet vakításra, na és egy igazi fegyvertől elvárható módon sérülések okozására, vagy esetleg tényleges megsemmisítésre is. A fejlesztést végzők szerint a légkör lézersugárra gyakorolt hatását sikerült igen jól csökkenteni, így 100kW-os teljesítmény el nem érése nélkül is képes lesz a Dragonfire távolról irányított repülőgépek, vagy akár tüzérségi lövedékek megsemmisítésére is. Az első próbákat a következő évben fogják megejteni, míg 2019-ben már a valóságot megközelítő terepi tesztek következnek és 2020-ban kerülhet a Dragonfire hajófedélzetre, akkor még csak próbaképpen.

Sikerrel teljesítette az Egyesült Államokban felfolytatott teszteket a Leonardo BC55 BriteCloud repülőgép fedélzeti aktív csalija. Az eszközt még 2013 novemberében mutatta be a Selex ES és a Saab Londonban, fejlesztése azóta is tart. Ahogy azt ígérték az első gép, melynek fedélzetén megjelent a BriteCloud, egy Panavia Tornado lett. A RAF gépét még a 2016-os évben kezdték meg alkalmassá tenni a rendszer alkalmazására, természetesen első időszakban, csak mint légi próbapad. A BriteCloud a szabványos 55 milliméteres dipólköteg szóróban kerül elhelyezésre és kivetését követően képes a légi és földi radarok, valamint a repülőgép felé tartó félaktív és aktív vezérlésű rakéták számára célként funkcionálni, megmentve ezzel az indítást végző repülőeszközt.

A BriteCloud-ban használatos technológiák már bizonyítottak az eddig tesztek során, így az indítást végző gépet érő rádióhullámok BriteCloud általi előállítása, megfelelő erősségű kisugárzása és ezzel a rakéták eltérítése könnyen megvalósíthatónak tűnt a fejlesztők szerint és igazuk is lett. Ugyanis a kísérletek során több mint 80 BC55 BriteCloud került kivetésre a RAF 41. kísérleti századának Panavia Tornado GR.4-es vadászbombázójáról. A többféle földi légvédelmi rendszer szimulációja ellenében végzett próbák során a BC55 BriteCloud képes volt a radarral végzett célkövetést, befogást eredményesen zavarni. Az „átcsomagolt” BC218 BriteCloud integrációjának lehetőségeit jelenleg vizsgálja a királyi légierő a Eurofighter Typhoon vadászbombázóin. A 2x1x8 collos méretű, hasáb alakú önvédelmi eszközzel idén hajtották végre az első vetési próbákat egy dán F-16-os segítségével.

Új gépkarabélyt mutatott be a Thales a héten. Az F90MBR (Modular Bullpup Rifle) bullpup felépítésű, jelenleg még csak a standard NATO 5,56 x 45 milliméteres lőszer kilövésére képes, tömege 3,25 kilogramm. Az ausztrál haderőnél már szolgálatban álló F90-es gépkarabély új variánsát jelenleg háromféle csőhosszal gyártják, ezek 35,56, 40,64 és 73,66 centiméter hosszúak és képes a M16, M4, G36-hoz használt tárak alkalmazására. A három szereléksínnel ellátott fegyvert szerszámok használata nélkül lehet alkalmassá tenni jobb, vagy bal kezesek számára, valamint kialakításának köszönhetően vízből kiemelve is használható. A jövőben tervezik a 6,5 milliméteres átmérőjű lőszer kilövésére képes változat bemutatását is.  A Thales reményei szerint az F90MBR sikerrel indulhat majd a Németországban lecserélésre szánt HK G36-os gépkarabélyok pótlására kiírására kerülő tenderen.

Törökországban rendszeresítésre került a Roketsan által fejlesztett és gyártott Cirit irányított rakéta legújabb változata, mely thermobarikus robbanófejjel lett ellátva. A 2004-ben indult Cirit program az AH-1P Cobra és az AH-1W Super Cobra harci helikopterek pontosabb csapásmérésnek lehetőségét próbálta megteremteni. A fejlesztés során azonban nem sikerült a 70 milliméteres rakéta méreteinek megfelelően kialakítani a Cirit méreteit, némileg hosszabb lett. A Roketsan ezért kénytelen volt egy új rakétát létrehozni, ami így nem lett kompatibilis a régi rakéták indítóblokkjával. Az 1,9 méter hosszú 15 kg-os Cirit maximális hatótávolsága 8000 méter, ebben a távolságban még képes becsapódni egy 3x3 méteres területen. Minimálisan 1500 méterre lévő célok ellen alkalmazható.

A rakéta orrában a lézersugár visszaverődését érzékelő fej, mögötte az irányítást végző vezérsíkok és az ezeket mozgató rendszer lett elhelyezve, az energiaellátás biztosító rendszerrel együtt. Ezután következik a többcélú harci rész, mely eddig kombinált páncéltörő, repesz és gyújtó hatású lehetett. A Cirit hátsó részét a kevés füstöt fejlesztő rakétamotor és a négy stabilizátor foglalja el. Mivel a Cirit nem lett kompatibilis a 70 milliméteres rakéták indítóblokkjával, így ezt is megalkotta a Roketsan, mindjárt két változatban. Az egyikbe kettő, míg a másikba négy Cirit helyezhető el.

Az elsősorban helikopterek számára fejlesztett rakétával már végeztek indítási kísérleteket hajók, gyorsnaszádok fedélzetéről is, így nem kizárt, hogy ez lehet a következő alkalmazási lehetőség. Persze a forgószárnyasok esetében sem zárult le minden lehetőség, ugyanis Cirit integrálása folyik az EC665 Tiger harci helikoptereken az MBDA segítségével, míg a Eurocopter a H135M és a H145M könnyű helikopterek fegyverzetét tervezi erősíteni a török rakétával. Továbbá a Airbus Defence and Space a C295W felfegyverzett szállítógépen szeretné használatba venni a Cirit rakétákat.

Az irányított páncéltörő rakéták területén a helikopterekről UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Fuze Sistemi), és a földi indítású OMTAS fejlesztése is befejeződött. Az elmúlt évtizedekben a Roketsan jelentős tapasztalatra tett szert az irányítás nélküli rakéták világában és ezt felhasználva kezdték meg az irányított rakéták fejlesztését. A munkálatokba azonban több török cég is bekapcsolódott, legjelentősebb mértékben az Aselsan vállalat vett részt a fejlesztésben. Az UMTAS vagy TAM-LR nagy hatótávolságú páncéltörő rakétát szánja a Roketsan a T-129 ATAK harci helikopter fő fegyverzetéül is. Az UMTAS rakéta a 1,8 m hosszú és 16 cm átmérőjű. Indulótömege 37,5 kg, hatótávolsága 500-8000 méter. Az UMTAS irányítását egy az orrába szerelt hűtés nélküli infravörös képalkotó végzi, melyet az Aselsan fejlesztett ki. Az UMTAS képes indítás után is befogni a célpontot. Helikopterekre két rakétát tartalmazó blokkokban lehet majd függeszteni. Szárazföldi járműre, vagy hadihajóra az UMTAS, egy négy rakétát indítani képes rendszeren nyer elhelyezést. Az UMTAS rakéták sorozatgyártása hamarosan kezdetét veszi Törökországban.

Némi rokonságot mutat az UMTAS-al az OMTAS (Orta Menzilli Tanksavar Sistemi) amely egy földi indítású, közepes hatótávolságú páncéltörő rakéta. Az irányítórendszer és a tandem robbanófej az UMTAS-al megegyező, azonban az OMTAS rakéta teljes hossza 1,68 m, átmérője 16 cm, de valamivel könnyebb 35 kg-os, az indítócsővel együtt. Az állvánnyal és a hőkamerát, TV kamerát, és lézeres távolságmérőt is tartalmazó célzórendszerrel tömege már 55 kg. Az infravörös képalkotó rendszert használó irányítórendszerrel ellátott OMTAS hatótávolsága 200 métertől 4000 méterig terjed és zárt térből is indítható. Az OMTAS sorozatgyártását már megkezdték.

Algéria, Oroszországból származó információk szerint 2016 áprilisában megrendelte a BMPT-72 Terminator 2-es harctámogató járművet. A nagyobb mennyiségben meglévő T-72-es harckocsik átépítésével létrehozható páncélosok leszállítása 2018 első negyedévében indul majd meg és 2019 végéig tart. 2013-ban próbálták ki az észak-afrikai állam szakértői a BMPT Terminator 1-es harctámogató járművet, azt azonban igen költségesnek és bonyolultnak találták. A BMPT-72 létrehozásánál a tervezők felhasználták a BMPT-nél megszerzett tapasztalataikat, így továbbfejlesztésen esett és a tűzvezető rendszer és megerősítésre került a torony páncélzata. Az Uralvagonzavod szerint a már meglévő T-72-es harckocsikat könnyedén, kevés ráfordítással lehet átalakítani BMPT-72 Terminátor 2-es harctámogató járművé. A páncélos fegyverzetét két 2A42 30 milliméteres gépágyú, két AGS-17 30 milliméteres gránátvető, 4 9M120 Ataka irányított rakéta, valamint egy PKTM 7,62 milliméteres géppuska alkotja. Algéria a meg nem erősített hírek szerint legalább 300 darab BMPT-72 Terminator 2-es harctámogató járművet fog rendszeresíteni, amelyek hatékonyan fogják kiegészíteni a nemrégiben megvásárolt T-90SA harckocsikat.

Szeptember 14-én újabb két F-35I Adir érkezett meg Izraelbe, a Nevatim légibázisra. Ezekkel együtt így már 7 géppel rendelkezik az ország légiereje. Az év végéig újabb két F-35I érkezik meg a zsidó államba, ahol külön tesztprogramot hajtanak végre a típussal.

Indiában is befejeződtek a Nag irányított rakétával végzett próbalövészetek. A szeptember 8-án lezajlott teszten két célpontot semmisítettek meg a hazai fejlesztésű fegyverrel, melyeket egy NAMICA (Nag Missile Carrier) hazai fejlesztésű rakétás páncélvadászról indítottak el. A módosított BMP alvázon alapuló hordozójármű a terepen megfelelően mozgékonynak bizonyult, azonban a vízi átkelés során évekkel ezelőtt még nem szerepelt elfogadhatóan. Az irányzó és a parancsnok célzórendszere is jól teljesített, így a DRDO-nak már csak az 1980-as évek óta fejlesztett Nag hibáit kellett kiküszöbölnie és a úszás során felmerült problémákra megoldást találnia.

Továbbra is oroszországi kapcsolatokra és segítségre támaszkodva szeretné növelni nukleáris meghajtású tengeralattjáróinak példányszámát India. A legújabb hírek szerint egy további félkész Project 971 AKULA-osztályú egység befejezéséhez nyújtanának anyagi támogatást. Mindezeken felül hajógyári munkásokat és mérnököket is küldenének Oroszországba, ahol azok elsajátítanák a nukleáris meghajtású tengeralattjárók építését. A nagyjából hat éves időtartamra becsült program legutóbb egy éve megemlítésre került már a médiában. Akkor azokra a 2013-ban már megemlített hírekre hivatkoztak melyek szerint egy további orosz atom-tengeralattjáró kerülhet az indiai haditengerészet fennhatósága alá.

Akkor az ideális választás az 1990-es években 60%-ban elkészült, de leállított építésű IRIBIS nevű egység volt a források szerint. Az Amur Hajógyárban található, eredetileg AKULA I-es osztályú egység meghajtásáról a korszerűbb, Project 855 JASZENY-osztályú (NATO megnevezése: GRANEY-osztály) tengeralattjárókban alkalmazott reaktor gondoskodhatna, míg fegyverzetét a függőleges indítótubusokban elhelyezett BrahMos csapásmérő robotrepülőgépek egészíthetnék ki. Kicsit később már azonban a jelentős előrelépést jelentő JASZENY-osztályt említették meg, mint esélyes típust. Ezen osztály tagjai képesek 5000 km-es hatótávolságú atomtöltettel ellátott manőverező robotrepülőgépek indításra is. A 13800 tonna vízkiszorítású, 119 méter hosszú JASZENY-ek legnagyobb sebessége 31 csomó, és képesek lemerülni 600 méter mélyre is.

Valós harci helyzetet utánozva hajtották végre az Astra Mark-1-es közepes hatótávolságú légiharc-rakétával az éleslövészetet Indiában. Az indítást végző Szuhoj Szu-30MKI Flanker vadászbombázó egy, a Bengáli-öböl vize felett repülő célgépet semmisített meg a lövészet során. A 75 kilométeres hatótávolságú, 3,8 méter hosszú, 4,5 Mach sebességre képes Astra Mk-1 rakéta továbbfejlesztésén már dolgoznak. Az Mk-2-es változat hatótávolsága már 100 kilométer körüli lesz. Az Mk-1-ből az indiai légierő eddig 50 darabot rendelt meg, de valószínűleg hamarosan nagyobb mennyiségben fognak rendelni a fegyverből.

Internetre felkerült fotók alapján úgy tűnik, hogy Kína haditengerészeténél szolgálatba állították a JL-10-es, vagy L-15-ös jelzést viselő sugárhajtású kiképzőgépeket. Az orosz Jakovlev JAK-130-ra igencsak hasonlító gép flotta általi rendszeresítéséről egy évvel ezelőtt már szóltak hírek, így jelenleg nagyjából 24 példány repülhet a haditengerészet állományában. A fotók alapján megállapítható, hogy a pilótafülke előtti idegen-barát felismerő rendszer antennái a haditengerészeti gépekről hiányoznak, viszont egy plusz antenna (talán egy levegő-levegő adatkapcsolatot lehetővé tevő) antenna felbukkant a pilótafülke mögött. Az utánégetős Ivcsenko-Progressz AI-222-25F hajtómű alkalmazására és hajófedélzeti leszállást lehetővé tevő fékhorogra szintén nem utalnak a képek. Amennyiben Kína tartja magát ahhoz a tervéhez, hogy 2023-ban, vagy 2024-ben már három repülőgép-hordozót tart hadrendben, úgy ezekhez nagyjából 150-200 kiképzett pilótára lesz szüksége.

Szintén figyelemre méltóak azok a fényképek, melyek a Wuhan közelében, a szárazföldön felépített repülőgép-hordozó felépítményéről készültek a közelmúltban. Ezeken az látható, hogy az építés alatt álló 002-es jelzésű hordozóra más rádiólokátorok kerülhetnek felszerelésre, mint elődjeire, a 001-re és a 001A-ra. Az aktív fázisvezérelt antennarács elhelyezkedése és mérete igencsak nagy hasonlóságot mutat a nemrégiben vízre bocsátott Type 055-ös rombolón láthatóval.

Egy pilótaképzést segítendő gép modelljét mutatta be a kínai CETC Wuhu Diamond Aircraft Manufacture Co.,Ltd. A turbópropelleres gép igencsak hasonlít az osztrák Diamond Aircraft Industries DART-450-es jelzésű gyártmányára. Ez nem a véletlen műve, hiszen a két vállalat együttműködési szerződést kötött. A kínai variáns levegőbe emeléséről egy Ivcsenko-Progressz által tervezett és a Motor Szics által gyártott AI-450S ukrán hajtómű fog gondoskodni, 495 lóerős teljesítményt szolgáltatva.

Új nehézhelikoptert fejleszt ki Kína és Oroszország. A munkában résztvevő kínai fél, az AVIC (Aviation Industry Corporation of China) már be is mutatta a majdani forgószárnyas makettjét. A rakterében 10 tonnányi tömegben helyezhetők majd el a szállítandó eszközök, míg külső teherként 15-20 tonna is megmozgatható lesz. A 300 kilométeres sebességre képes helikopter mozgatásáról az Ivcsenko-Progressz által tervezett és a Motor Szics által gyártott AI-136T gázturbinák fognak szolgálni. A 11500 lóerős hajtóművek vészhelyzetben képesek lesznek 14500 lóerőt is leadni.

Elkészült az utolsó Lockheed Martin F-16-os is a típus szülőhelyének tekinthető Fort Worth-ben. Texas államban található üzemben folyik az F-35-ök egyre nagyobb ütemű gyártása is és éppen ez az, amiért a Fighting Falcon gépekből több már nem készül el itt. Nem árt megemlíteni, hogy míg 2016-ban 50 darab F-35-ös került összeszerelésre, addig a 2019-es tervekben már 160 darabos mennyiséggel számolnak. Az így kialakuló helyhiány miatt az F-16-os gyártása a Dél-Karolinába található Greenville-be kerül át. Az utolsó texasi F-16-os egyébként az Irak számára legyártásra kerülő példányok közül került ki.

Argentínában most újra kacérkodnak az 1970-es évekből megmaradt félkész tengeralattjárók befejezésével. A két TR-1700-as: az ARA SANTA CRUZ (S 41) és az ARA SAN JUAN (S 42) mellé még további négy megépítését tervezték, ezeket a Domeq Garcia hajógyárban építették volna meg 1984-es, vagy 1985-ös befejezési dátummal. A két leginkább előrehaladott stádiumban lévő egység a 74%-ban elkészült ARA SANTA FE (S 43) és a 35%-ban megépített ARA SANTIAGO DEL ESTERO (S 44). Az ARA SANTA FE befejezéséről legutóbb 1994-ben tettek le, azóta már többször felmerült a befejezésének ötlete. Ezek során volt, hogy nukleáris meghajtást vizionáltak a vízbe még sosem került tengeralattjáróba. Egyes számítások szerint az ARA SANTA FE befejezéséhez nagyjából 60 millió dollárra lenne szükség.

 

NETAREZNÁL GALÉRIA

 

Boeing C-17A Globemaster III.

Dassault Rafale C.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Eurocopter EC665 Tigre HAP.

McDonnell Douglas EF-18A Hornet.

Kawasaki C-1.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

Embraer KC-390.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Aerospatiale SA-342M Gazelle.

McDonnell Douglas F-4E Phantom II.

BAE Systems Nimrod MRA.4.

Boeing AH-64E Apache Guardian.

2017.09.09

2017.09.09. 06:02

A Lengyel Légierő Technológiai Intézete és a Thales szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy integrálni fogják a lengyel Mil Mi-24 Hind harci helikopterek fegyverzetébe a Thales leányvállalata, a TDA által gyártott TELSON 22 rakétarendszert. Az EC665 Tiger harci helikoptereken bemutatkozó 22, vagy 12 irányítás nélküli, 70 milliméteres rakétát magába foglaló konténerek közül a nagyobb kapacitással bíró a TELSON 22. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a lézerirányítású rakéták is indíthatókká váltak a konténerek összes változatából (22, 12, 8 és 2 csővel ellátottak).

Hazai megrendelésben reménykedve a nehéziparban érdekelt lengyel Huta Stalowa Wola (HSW) is kifejlesztette a Borsuk (Borz) gyalogsági harcjárművet, mint a BWP-1/BMP-1-ek utódját. A 30 milliméteres Mk 44 Bushmaster II-es gépágyúval, valamint az ezzel párhuzamosított 7,62 milliméteres UKM-2000C géppuskával és a távirányított ZSSW-30 torony jobb oldalán elhelyezett két Spike-LR irányított rakétával ellátott páncélos mozgatásáról egy 885 lóerős MTU 199TE20 hathengeres motor gondoskodik, egy Perkins X300 sebességváltóval együttműködve. A gépágyúhoz 200, míg a géppuskához 400 darab lőszer került elhelyezésre a Borsuk belső terében. A parancsnok és a lövész számára célok felderítését a GOC-1 Nike és GOD-1 Iris rendszerek segítik, ezek megtalálhatók a PT-17-es harckocsin is.Háromfős személyzete mellett hatfőnyi lövész szállítására képes a Borsuk.

A 120 milliméteres aknavetővel ellátott mellett parancsnoki, egészségügyi és műszaki feladatokra átalakított járművek is megvalósíthatók az alváz felhasználásával. Továbbá a 24-25 tonnás úszóképes variáns mellett egy erősebb páncélzatú, így már 30 tonnás, igaz így már nem úszóképes változat is kidolgozásra került. Az első prototípus összeszerelése 2018 harmadik negyedévére fejeződhet be, így már a következő év vége előtt megkezdheti a próbákat, amelyek 2019-ig tarthatnak. Ezek kiértékelése és a szükségessé váló módosítások végrehajtása után a sorozatgyártás 2021-ben veheti kezdetét.

Továbbra is Lengyelország és páncélos technika szerepel a NETARZENÁL erről a hétről szóló összefoglalójában, mivel a finn Patria AMV Rozsomák néven rendszeresített lövészpáncélosának egy újabb variánsát mutatták be Lengyelországban. A Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) által megalkotott, egyébként 6x6-os kerékképletű változatának fegyverzetét a 25 kilométeres hatótávolságú Spike NLOS rakéták alkotják. Ezek páncéltestbe behúzható indítóállványán 4 rakéta helyezhető el.

Befejezte a hazai területen végezett próbákat a finn Patria a 120 milliméteres Nemo automata aknavető konténerbe épített változatával. A szállításban használatos 6 méteres konténer méreteinek megfelelő konténerbe természetesen az automata aknavető mellé az önálló működéshez szükséges összes rendszer beépítésre került, így teherautóval könnyedén új helyre szállítható és ott rögtön alkalmazható. A konténer szerkezete ellenáll a lövések okozta hátrarúgások erejének és 3 fős kezelőszemélyzet mellett még 100 darab aknagránát számára is helyet biztosít. A majdani megrendelő igénye szerint a konténerre további acél, vagy kerámia páncélzat is felszerelhető lesz a védelem fokozására, de atom, biológiai és vegyi szűrővel is ellátható lesz a légkondicionáló rendszer. A Sisu ETP13 8x8-as kerékképletű katonai teherautó segítségével lefolytatott próbák igazolták a tervezők elképzelését a gyors telepíthetőségről, a nagyfokú autonómiáról és megbízhatóságról.

Szeptember 7-én szállt fel az első, francia megrendelésre épített Airbus A330-200 MRTT (Multi Role Tanker Transport) légi utántöltő/szállítógép. A franciaországi szolgálatban Phénix-nek nevezett gépből első körben 9 darabot rendelt meg Párizs, további 3 opcióként szerepelt a tárgyalások során. A törzs alatt merev (Air Refueling Boom System = ARBS), míg a szárnyak alatt hajlékony tömlős rendszerekkel is felszerelt gépek az eddig gyártottakhoz képest strukturális módosításokat, valamint aerodinamikai fejlesztéseket is tartalmaznak, ennek köszönhetően a Phénix-ek 1%-al kevesebb üzemanyaggal kevesebbet fogyasztanak, mint elődeik.

Meg kell jegyezni, hogy ezekkel a módosításokkal készülő gépek közül az első francia, már a második a sorban. A 3 órás 25 perces repülést végrehajtó példányt várhatólag 2018-ban adják majd át, míg a remélhetőleg 12 darabosra növekvő gépállomány utolsó tagjának átadási időpontja 2025-re lett kitűzve. A Rolls-Royce Trent 700 hajtóművekkel ellátott Airbus A330-200 MRTT légi utántöltő/szállítógép 271 üléssel is ellátható, de lehetőség van 10 sérült személy ellátására képes, francia fejlesztésű MORPHEE rendszerrel való felszerelésére is, ennél még 88 ülés is elhelyezhető a gép belső terében. Az Airbus A330MRTT légi utántöltő/szállítógép változataiból eddig nyolc ország rendelt ötvenegy darabot, ezek közül huszonnyolcat már átadtak.

Várhatólag csak 2020-ra fejeződnek be az új orosz harckocsi, a T-14-es Armata tesztjei. Az utóbbi évek híranyagára visszaemlékezve ebben nincs is semmi rendkívüli, hiszen a páncélosból eddig csak pár 10 darabos mennyiséget készítettek el és még számos területek folyik a fejlesztés, vagy éppen nemrégiben indult meg a próbagyártás. Pár éve még drágának tartotta az Armata harckocsi árát az orosz Katonai Ipari Bizottság elnöke. A gyártást végző Uralvagonzavod vezetői szerint a beszerzési ár a sorozatgyártás elindulásakor mérséklődni fog, na meg persze a világpolitikában is változások történtek azóta, így biztos lesz pénz a páncélosra. Az Uralvagonzavod alá tartozó, Jekatyerinburgban található 19-es számú üzemben nem is olyan régen minden eddiginél pontosabb, a nyugati szemmel is igen korszerű gyártósoron készülnek a 125 milliméteres lövegek.

A csökkentett hátrarúgású 2A46M5 125 milliméteres sima csövű löveg, mely egyaránt megtalálható a T-72B3-as, a T-90MSz, harckocsikon és a 2S25 Sprut-SzDM deszantharckocsin is, itt készül. De legújabb orosz harckocsi, az T-14 Armata 2A82-1M jelű lövege is ebben az üzemben kerül előállításra, ennek a lövegnek elődjeként tekinthető a 2A46 család. A pontosabb fúrás (ez a 2A46M5-ös löveg esetében egy 6 méter hosszú cső előállítását jelenti) és az egyéb, szintén kisebb hibaszázalékkal végrehajtott gyártási (hegesztés, lézeres, vagy plazmás vágás) műveletek eredményeképpen a lövegek pontossága 15-20%-al is megnövekedhet az üzem vezetői szerint. Az alacsonyabb ütemű gyártás már ebben az évben kezdetét vette, míg a teljes gyártási kapacitást az üzem három év alatt fogja elérni.

Ez további próbákat vetít előre, de a hideg időjárási körülményeknek jobban megfelelő T-14 Armata harckocsi megvalósítása, majd rendszeresítése is tovább tolhatja ki a hadrendbe állás időpontját. Az akár -50 fokos hőmérsékleten is probléma nélküli motorindítást és a fedélzeti rendszerek áramellátását szuperkondenzátorok segítségével valósítják meg. Az akkumulátoroknál kisebb helyigényű, de nagyobb teljesítmény leadására képes áramforrás a motor indítása mellett képes lesz több elektromos rendszer működtetésére is, így a torony forgatására és a lövegcső emelésére-süllyesztésére is a generátort hajtó belsőégésű motor beindulásáig. Így a személyautókból már ismer "start-stop" technológiához hasonló megoldás fog megjelenni a páncélos járművek világában.

Kenyában szeptember közepéig el kell dönteni, szeretnék ténylegesen megvásárolni az AT-802 Longsword repülőgépeiket, vagy sem. Washingtonban a 2015 decemberében tett kérelemre reagálva 12 példány megvásárlását hagyták jóvá a döntéshozók 418 millió dollár ellenében, a kért 6-al szemben. A júniusig érvényes amerikai ajánlatot meghosszabbították szeptember 16., így segítve a vásárlás melletti döntést. Az afrikai államban ugyanis a közelmúltban lezajlott választások okán nem erőltették a beszerzés véglegesítését.

Japánban ettől az évtől kezdték meg a Type 16 MCV páncélvadász járművek átadását a haderő részére. A 2008 óta fejlesztett és 2013-ban még csak prototípus képében bemutatott MCV -t a Japán Műszaki kutatás-fejlesztési Intézet és a Japán Honvédelmi Minisztérium közösen alkotta meg. Tömege 26 tonna, 8,45 méter hosszú, 2,98 méter széles, valamint 2,87 méter magas. Fegyverzetét egy 105 mm-es löveg, egy párhuzamosított 7,62 milliméteres géppuska, továbbá a parancsnok búvónyílásához szerelt 12,7 milliméteres nehézgéppuska alkotja.

Mozgatásáról a járműtest menetirány szerinti bal mellső részébe beépített vízhűtéses, négyhengeres, 570 lóerős dízelmotor gondoskodik, legnagyobb sebessége 100 km/h. Személyzete 4 fő, mivel a löveg töltését nem automatizálták. Számítógépes tűzvezető rendszerét éjjel-nappal alkalmazható kamerák, lézeres távolságmérő és a francia Thales által gyártott meteorológia egység egészíti ki. Védelmét az IED robbanásoknak ellenálló fenékpáncél mellett a modulárisan cserélhető páncélzat, valamint lézerdetektorok növelik.

Keresik az Egyesült Államokban az ellenséges erők parancsnoki láncolatának elektronikai zavarására képes EC-130H Compass Call repülőgépek utódját. Az EC-X program igen vontatottan halad, ugyanis a légierő nem volt képes egyértelműen állást foglalni a berendezéseket hordozó géptípus esetében. A választás lehetőségét a programban érdekelt, rendszerintegrátori feladatokat ellátó L3 Technologies számára tették lehetővé. Ők a Gulfstream G550-et találták a feladatra alkalmasnak, persze alapos átépítés után. Ez az elképzelés pár nappal megjelentét követően számos érvet és ellenérvet szült a sajtóban, így a típus jövője ebben a szerepkörben még távolról sem biztosított.

Brazília feltett szándéka, hogy tovább növelje a Leopard 1-es harckocsik alkotta páncélos erejét. Ennek érdekében most Olaszországban néztek körül az olasz hadsereg állományából már kivont páncélosok között. A 230 Leopard 1A5BR és 36 Gepard 1A2 önjáró légvédelmi gépágyú mellé újabb 120 Leopard 1A5 kerülhet beszerzésre, amennyiben a felek meg tudnak állapodni a feltételekben. További 13 Biber hídvető és Bergepanzer, valamint PionierLeopard műszaki variáns szintén a megbeszélések részét képezi. A brazilok szintén megvásárolható Leopard 1A5 harckocsik után érdeklődtek már Németországban és svájci RUAG Land Systems cégnél is, amelyik kivonásra került haditechnika értékesítésével (is) foglalkozik.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Tupoljev Tu-22M-3.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Northrop F-5E Tiger II.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Mitsubishi F-2A.

McDonnell Douglas F-4E Phantom II.

NHI NH90 TTH.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Szuhoj Szu-7BM.

Xian JH-7A.

Convair QF-106A Delta Dart.

Dassault Mirage IIIRS.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

AMX International AMX.

Rockwell B-1B Lancer.

Antonov An-72.

Lockheed Martin F-35B Lightning II.

EHI EH101 Merlin HC.3.

TAI Hurkus-A.

Sikorsky MH-60R SeaHawk.

Sepecat Jaguar A.

Northrop F-5E Tiger II.

AIDC F-CK-1A Ching Kuo.

Boeing P-8A Poseidon.

Westland Wessex HC.2.

Boeing C-17A Globemaster III.

Szuhoj Szu-22UM-3K.

Boeing Chinook HC.2.

Aerospatiale SA-342M Gazelle.

AIDC AT-3.

2017.09.02

2017.09.02. 06:45

Lengyelországban egy újabb T-72-es utódot mutattak be. A Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy vállalat által elkészített PT-17-es javulást mutat a tűzerő, a mobilitás és a védelem terén is. A torony első felén megerősített páncélzatot helyeztek el, ami felülről nézve ívet formáz, oldalról viszont igencsak hegyes kialakítású. A parancsnok és az irányzó számára külön célzórendszer került felszerelésre, előbbié a torony hátsó részén kapott helyet egy árbocon. A torony hidraulikus mozgatórendszerét kiszerelték, és teljesen elektromosra cserélték, ezzel is csökkentve a tűzveszélyességet. A toronyból száműzték a szovjet/orosz eredetű 2A46 125 milliméteres löveget, helyére egy NATO lőszerekkel tüzelő 120 milliméteres simacsövű KMB2 löveg került, melyet Ukrajnában gyártanak. A lézersugarakat érzékelő OBRA-3 rendszer a füstgránát vetőkkel is összeköttetésben van, így elősegítve a PT-17-es gyors füstfelhőbe burkolódzását. A PT-17-es mozgatásáról egy 1000 lóerős, S-1000R jelű erőforrás gondoskodik, de lehetőség van egy 1200 lóerős beépítésre is.

Ezen a héten indult utolsó brit lobogó alatt végzendő útjára a HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozó. A 2013 és 2014 között 15 hónapos modernizációs programon részt vett egységet a Devonport-i hajógyárban korszerűsítették 65 millió font értékben. Akkor a gépészeti berendezések mellett megújultak a kommunikációs rendszerek is. A brit flotta legnagyobb hadrendben álló hajója és egyetlen helikopterhordozója várhatólag négy hónapot tölt majd távol a honi kikötőjétől és fő működési területének a Földközi-tengert határozták meg. A jövőre leszerelésre került egységet alaposan „meghajtják” még utoljára, hiszen az elmúlt 16 hónapból 11-et töltött a világtengereken hajózva. A hírek szerint a HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozó kivonását követően Brazília haditengerészetét fogja erősíteni.

Oroszországban bemutatták a BMP-3-as gyalogsági harcjármű erősített fegyverzetű változatát. Tömege 18,9 tonna, személyzete még mindig háromfős és továbbra is nyolc lövész szállítására képes. Az eddig is használt 100 milliméteres 2A70-es löveget, a 30 milliméteres 2A72 gépágyút és három a 7,62 mm-es PKTM közepes géppuskát két 9M120 Ataka (AT-9 Spiral-2) integrációjával tették még hatékonyabbá.

Izraelben a régebbi Lockheed Martin F-16A/B Netz külföldi eladása érdekében összefog az Elbit Systems és az Israel Aerospace Industries. A helyi légierő által már nyugdíjazott gépekből 40 példányt lehetne eladni egy igen alapos szerkezeti átvizsgálással egybekötött megerősítéssel és persze korszerűsítéssel egybekötve. Mindezek alapját az F-16 C/D modelleket érintő Barak 2020-as programra építenék, de a konkrét munkát csak az első tényleges megrendelés befutásakor kezdenék meg.

Szeretné jelentősen növelni a Tejas vadászbombázók gyártási ütemét a Hindustan Aeronautics Limited (HAL). Az ambiciózus terv szerint 2019-re, 2020-ra megfeleződne a Mk1A variáns gyártási ideje a jelenlegihez képest. Ennek érdekében két új gyártósor felállítását vették tervbe, majd 200 millió dollárért, de egy példány 19 hónapot felölelő elkészítési időszakát is le szeretnék rövidíteni 9 hónapra.

Pakisztán és Oroszország 2015 augusztusában kötött megállapodást négy Mil Mi-35M Hind E harci helikopter beszerzéséről 154 millió dollár értékben. A meglepő döntés igen hamar realizálódott, hiszen augusztus végéig mind a négy forgószárnyas átadásra került.

Kínából egy újabb fotó került fel az internetre, mely a H-6K közepes bombázó továbbfejlesztett változatáról készült. A levegőben tartózkodó bombázó, amelyik jelenleg a H-6KH típusjelzést viseli, szárnyai alatt két új felfüggesztőponton a KG600/800 zavarókonténereket hordozza. Továbbá a géptörzs tetején, a függőleges vezérsíkhoz közel a KD-63 adattovábbító rendszer antennáját lehet felfedezni. A jövő azonban nem a Tupoljev T-16-os leszármazottaké lesz, hiszen már tervezőasztalon van a H-20-as jelzésű gép. Az amerikai B-2-es Spirit-re hasonló lopakodó kialakítású bombázó felszállótömege 200 tonna körül fog alakulni, míg a szállítható fegyverzet tömege 45 tonna is lehet. Továbbá a tervezők elmondása szerint képes lesz az elektronikai hadviselésre is a felszereltsége okán.

2015 augusztusa és 2016 vége után a héten újra ballisztikus rakétát imitáló célpontot semmisítettek meg egy Raytheon SM-6-os rakétával a Csendes-óceánon hajózva. A mostani indítást a USS JOHN PAUL JONES (DDG 53) ARLEIGH BURKE-osztályú romboló fedélzetéről hajtották végre, ami már el lett látva a jelenlegi legfejlettebb Aegis Baseline 9.1 légvédelmi rendszerrel. A romboló a közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát szimuláló célpontra két SM-6-os rakétát indított el. A hajók fedélzetére szánt fegyvert elsősorban csapásmérő és hajók elleni robotrepülőgépek, repülőgépek és helikopterek ellen tervezték alkalmazni, azonban a tesztek során bebizonyosodott, hogy az utolsó szakaszban lévő ballisztikus rakéták ellenében is sikerrel bevethető. A Raytheon eddig már több mint 330 darab SM-6 rakétát szállított le a haditengerészet részére és a fegyver gyártása folyamatos.

Brazíliában repülőgépeket fog vásárolni a szárazföldi hadsereg. Az Amazonas környéki szállítási feladatokra kerestek két hajtóműves, 2 tonna rakomány szállítására képes, a törzs hátsó részén nyitható rámpával ellátott gépeket. 2016 végén már megjelölték és meg is nézték az amerikai nemzeti gárda állományából 2014-ben nyugdíjazásra került Shorts C-23B Sherpa szállítógépeket. A 15 leállított és tartós tárolásba helyezett gépből 4 darabot vásárolnak meg, ezek közül hármat 1984-ben, egyet 1985-ben gyártottak. Az ország legeldugottabb zugaiban lévő kisebb bázisok, helyőrségek ellátásában alkalmazható típusok közül a merevszárnyúak messze gazdaságosabban alkalmazható egy kimutatás szerint, így ezek beszerzése mellett döntöttek. A Shorts C-23B Sherpa szállítógépek a földi és a légi személyzetek képzését és egy modernizációt követően várhatólag 2020-ban lépnek szolgálatban. Az érintett terülteken található repülőtereken és leszállóhelyeken addig elvégzik az üzemeltetéshez, kiszolgáláshoz szükséges fejlesztéseket, többek között két új hangárt is felhúznak.

Novemberben viszont az utolsó két példány átadásával befejeződik a Jordánból 2007-ben megvásárolt Northrop F-5 Tiger II-es repülőgépek korszerűsítési programja. A nyolc F-5E együléses és három F-5F kétüléses gép típusjelzése a 87 millió dollárt felemésztő munkálatokat követően F-5EM-re és F-5FM-re módosul. Az első gépet még 2014-ben vehette át a légierő. Az ex-Jordán gépek még további 10 évig biztosítanak munkát az Embraer ezen a téren tevékenykedő dolgozóinak.

A típushoz és a földrészhez kacsolódik az a hír, miszerint az Argentínában megrendezésre kerülő Kereskedelmi Világszervezet miniszteri találkozóját és G20-as csúcstalálkozót is a braziloktól bérelt F-5-ök biztosítanák. A légierőben sem túl erős Argentína négy Northrop F-5EM Tiger II-es vadászgépre tartana igényt az északi szomszéd légierejéből, mivel ők már évek óta nem rendelkeznek a hangsebességnél gyorsabb katonai gépekkel. A légi rendészeti feladatokra a hajók elleni bevetésekre specializált Dassault Super Etendard vadászbombázókat is bevonnák az argentinok. Azonban ez sem menne könnyedén, hiszen 10 millió dollárt kellene költeni 9 példány repülőképessé tételére.

Kicsivel jobb a helyzet a forgószárnyasoknál, hiszen négy új Bell 412EP helikopter megvásárlása már biztos. A gépeket 27,195 millió dollárért vásárolták meg közvetlenül a Bell Helicopter-től, és az átadásuk 2017. november 30-ig esedékes. Ezek a helikopterek a 2015 óta használt két Bell 412-et kiegészítik majd ki.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

British Aerospace Sea Harrier FA.2.

Dassault Rafale M.

Xian H-6K.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

PZL-Swidnik SW-4 Puszczyk.

Dassault Mirage F1CT.

McDonnell Douglas F-4N Phantom II.

Transall C-160D.

NHI NH90 TTH.

Northrop Grumman B-2A Spirit.

Panavia Tornado ECR.

Eurofighter C-16 Typhoon.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

British Aerospace Hawk 208.

Harbin H-5R.

Bell AH-1W Super Cobra.

Berijev A-50.

Dassault Mirage 5DP3.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Hongdu JL-8.

Airbus KC-30A.

McDonnell Douglas AV-8B Harrier II+.

MiG-35.

Mitsubishi F-2B.

2017.08.26

2017.08.26. 06:19

A hideg időjárási körülményeknek jobban megfelelő T-14 Armata harckocsi kerülhet majd rendszeresítésre, az Oroszországból érkező hírek szerint. Az akár -50 fokos hőmérsékleten is probléma nélküli motorindítást és a fedélzeti rendszerek áramellátását szuperkondenzátorok segítségével valósítják meg. Az akkumulátoroknál kisebb helyigényű, de nagyobb teljesítmény leadására képes áramforrás a motor indítása mellett képes lesz több elektromos rendszer működtetésére is, így a torony forgatására és a lövegcső emelésére-süllyesztésére is a generátort hajtó belsőégésű motor beindulásáig. Így a személyautókból már ismer "start-stop" technológiához hasonló megoldás fog megjelenni a páncélos járművek világában.

Jelenleg is tárgyalások folynak a MiG-35-ös (Fulcrum-F) leendő vásárlóival. A típus iránt jelenleg három ország érdeklődik élénken. Mianmar, Banglades és Peru számíthat a következő esetleges rendszeresítőnek a próbarepüléseit az idén megkezdő típus esetében. Az orosz légierő eddig egy 30 darabos megrendelést említett meg a 2019-től sorozatgyártásra kerülő MiG-35-ös esetében.

Nemcsak elkészült, de már a gyártó által végrehajtandó teszteken szerepel az első sorozatban gyártott Mil Mi-28UB Night Hunter harci helikopter. A pilótaképzésre is alkalmas, kettős vezérlőrendszerrel felszerelt variánsból ebben az évben nyolc példányt terveznek átadni az orosz hadsereg részére, amelyiknek távlati terveiben 60 példány hadrendbe állítása szerepel. Az energiaelnyelő üléseket, az avionikus és kommunikációs rendszereket is továbbfejlesztették az UB esetében, de jobb lett a műszerfalak ergonómiai kialakítása is és a páncélvédelem is erősítésre került.

Hamarosan átadásra kerülhet az első modernizált Kamov Ka-27M Helix helikopter is. Az elsőnek elkészült gép még 2012 októberében hajtotta végre első felszállását és már túl van a gyári berepülésen. A Ka-27M fedélzetén új az avionika, a tengeralattjárókat felderítő rendszerek és a radar is, mely amellett, hogy nagyobb távolságból képes a célpontok detektálására, már képes a követésbe vettek mellett továbbiak felderítésére is. Szintén korszerűvé vált a harcvezetési és a harcirányítási rendszer is, a hajókkal és helikopterekkel történő adatkapcsolatról is új berendezések gondoskodnak. Az elektronikai modernizáció mellett a Kamovokat szerkezetileg is átvizsgálják, így további 10-15 évnyi repült időt lesznek még képesek teljesíteni. Az orosz haditengerészet korábban kijelentette, hogy minden harci feladatokat ellátó Ka-27-es helikopter modernizálásra fog kerülni.

Elkezdték a Mil Mi-38-as helikopter katonai feladatok ellátására képes variánsának, a Mi-38T prototípusának építését. Az Orosz Védelmi Minisztériummal megkötött szerződés értelmében 2019 végéig két Mi-38T helikopternek kell elkészülnie. A katonai változat nagyobb és robbanás biztossá tett üzemanyagtartályokkal lesz felszerelve, ezáltal hatótávolsága is megnövekedik, valamint a hadsereg által megkövetelt kommunikációs rendszerek is beszerelésre kerülnek. További elvárás vele szemben, hogy csak Oroszországban gyártott alkatrészeket, összetevőket használhatnak fel megalkotása során.

A fejlesztés és a tesztek végeztével elkezdte az UMTAS-IIR (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), hűtés nélküli infravörös képalkotó irányítórendszerrel ellátott rakéták gyártását a Roketsan. Az elmúlt évtizedekben a Roketsan jelentős tapasztalatra tett szert az irányítás nélküli rakéták világában és ezt felhasználva kezdték meg az irányított rakéták fejlesztését. A munkálatokban azonban több török cég is bekapcsolódott, legjelentősebb mértékben az Aselsan vállalat vett részt a fejlesztésben. Az UMTAS vagy TAM-LR nagy hatótávolságú páncéltörő rakétát szánja a Roketsan a T-129 ATAK harci helikopter fő fegyverzetéül is.

Az UMTAS rakéta a 1,8 m hosszú és 16 cm átmérőjű. Indulótömege 37,5 kg, hatótávolsága 500-8000 méter. Az UMTAS irányítását, egy az orrába szerelt hűtés nélküli infravörös képalkotó végzi, melyet az Aselsan fejlesztett ki. Az UMTAS képes indítás után is befogni a célpontot. Helikopterekre két rakétát tartalmazó blokkokban lehet majd függeszteni. Szárazföldi járműre, vagy hadihajóra az UMTAS, egy négy rakétát indítani képes rendszeren nyer elhelyezést. A hadseregtől érkezett megrendelés egy öt éves gyártási periódusra szól, az első darabok a következő évben kerülnek majd átadásra.

Augusztus 24-én újra levegőbe emelkedhettek az izraeli AH-64 Apache harci helikopterek. Ugyanis a típus augusztus 7. óta felszállási tilalom alatt állt. A hónap elején egy Apache a Ramon légi bázishoz közeledve zuhant le, ami után az AH-64-ek nem repülhettek. Mint kiderült a legutóbbi eset nem volt visszavezethető a farokrotorlapátoknál fellépő repedéshez vezető ez évi problémához.

Bár a hajózószemélyzet képzése még nem fejeződött be, a földi kiszolgálók első csoportja már visszaérkezett Egyiptomba Oroszországból, ahol a Kamov Ka-52K Katran harci helikopterekre történő átképzésen vettek részt. Ez a tanfolyam június elsején vette kezdetét és 10 hajózón felül 24 főnyi földi személyzet vett rajta részt. A pilóták és a fegyverzetkezelő navigátorok várhatólag szeptemberben zárják le az oktatási periódust. Az egyiptomiak képzését három csoportban tervezik végrehajtani, így összesen 30 repülős beosztású és 70 földi beosztású katona ismerkedhet meg a Ka-52K rejtelmeivel. A típusból az első három példány már leszállításra került, mennyiségük az év végére 15 darabra fog emelkedni.

Egyre élesebb a harc a Botswanából érkező megrendelésért a svéd Saab és a dél-koreai Korean Aerospace Industries (KAI) között. Az ázsiai gyártótól származó információk alapján (mily meglepő) a FA-50 kedvezőbb lehetőség lesz Botswana számára, mint az ex-svéd JAS 39C/D Gripen vadászbombázó. Mindezt azzal támasztják alá, hogy a teljes élettartamra számított üzemeltetési költség a svéd gép esetében majd háromszorosa lesz az FA-50-es hasonló költségeihez képest. A még kedvezőbb ajánlat miatt a dél-koreaiak turbólégcsavaros gépek mellett a T-50 Golden Eagle sugárhajtású gépek bevonását is felajánlották a botswanai pilóták képzéséhez.

Jó eséllyel akár csúszást is szenvedhet az első kínai tervezésű repülőgép-hordozó, a Type 002-es építése. Ugyanis a flotta vezetése az elektromagetikus katapultot (EMALS) szeretné a repülőfedélzetbe építve látni, méghozzá teljesen működőképes állapotban. Ez pedig jelentős kihívást jelenthet a fejlesztőkre nézve, főleg úgy, hogy nem csekély tömeget kell majd 300 kilométer per órás sebesség körülire gyorsítania. A Szuhoj Szu-33-as kínai változatainak több tíz tonnányi tömege mellett a még fejlesztése alatt álló kétmotoros légtérellenőrző repülőgép felszállását is ez biztosítaná. Ez szintén igen termetes darab lesz, legalábbis az eddig nyilvánosságra került fotók és makettek alapján. Persze 2023-ig, a hajó tervezett vízre bocsátásig van még idő, de az EMALS nem éppen egy könnyedén megvalósítható rendszer, bár számos előnnyel rendelkezik, így mindenképpen érhető a kínai döntéshozók állásfoglalása.

Új variánsát mutatta be a VP10-es páncélozott szállító harcjárműnek a NORINCO. Az úszóképes, 8x8-as kerékképletű páncélos 12,7 milliméteres géppuskája helyett egy 105 milliméteres löveg képezi a fegyverzetet az új változatnál, amit a 12 főnyi szállított lövész helyére épített toronyba helyeztek el. A löveg mellé természetesen egy párhuzamosított 7,62 milliméteres géppuska is beépítésre került. Az első képek alapján a jármű elvesztette úszóképességét a löveg és a torony jelentette plusz súly miatt, ezért hiányoznak a páncéltest hátuljára épített, a vízi meghajtást biztosító propellerek.

Akár már a következő költségvetési évben egy jelentős összeget különíthetnek el az Egyesült Államokban a harckocsik aktív páncélzatának beszerzésére. Az évekkel ezelőtt lezajlott próbák eredményeit figyelembe véve az izraeli Trophy lehet a legesélyesebb a megrendelésre, mely a Rafael Advanced Defense Systems és az Israel Aircraft Industries leányvállalata, az Elta közös fejlesztése. A készletenként 350000-500000 dollárba kerülő Trophy megvásárlására igen nagy a hajlandóság, hiszen egy már harci körülmények között is kipróbált és bizonyított aktív páncélzattal lehetne erősebbé tenni az amerikai harckocsik védelmét.

Az első acéllemezen ejtett vágással ezen a héten kezdetét veszi a CVN 80-as jelzést viselő repülőgép-hordozó építése az Egyesült Államokban. A GERALD R. FORD –osztály harmadik tagja a nagy hagyománnyal rendelkező ENTERPRISE nevet kapja majd, az amerikai haditengerészet történetében immáron kilencedeik egységként. A név mellett más is újrahasznosításra fog kerülni, ugyanis az előző ENTERPRISE, a CVN 65-ös hordozó bontásából származó és újraöntött acél is a CVN 80-ban került majd felhasználásra.

Peruban egyre inkább hajlanak arra, hogy két Lockheed C-130J Super Hercules szállítógépet vásároljanak meg. A gond csak az, hogy honnan teremtsenek elő pénzt a beszerzésre. Ugyanis a szűkös katonai költségvetés nem teszi lehetővé a viszonylag könnyedén történő megvásárlást. A katonai döntéshozók egyértelműen a nagyobb törzshosszal rendelkező változat, a C-130J-30-as rendszeresítését szeretnék elérni, mivel ez jobban használható természeti katasztrófák esetén.

A katonai költségvetésben szintén nem túl jó eleresztett Argentína továbbra is partraszállító hajót keres haditengerészete számára. Most az amerikai haditengerészet állományából már 2014 óta kivont, de még további szolgálatra alkalmas AUSTIN-osztály egységeivel szemezgetnek. Az első tárgyalások már lezajlottak a felek között, ezekről konkrét adatokat eddig nem hoztak nyilvánosságra.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Eurocopter AS-350B-2 Ecureuil.

McDonnell Douglas F-4G Phantom II.

Szuhoj Szu-35Sz.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Saab J29F Tunnan.

Sikorsky UH-60M Black Hawk.

Alenia Aermacchi T-346A Master.

Boeing B-52H Stratofortress.

Mil Mi-35.

Fairchild A-10A Thunderbolt II.

Dassault Mirage 5BA.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle.

Eurocopter EC-665 Tiger HAD.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Chengdu J-10SY.

Bell AH-1F Cobra.

Aerospatiale SA-341F Gazelle.

Lockheed P-3C Orion.

Dassault Mirage 2000D.

Lockheed Martin F-22A.

Changhe Z-8K.

Boeing AH-64DN Apache Longbow.

English Electric Lightning F.6.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

AIDC F-CK-1A Ching Kuo.

2017.08.19

2017.08.19. 07:04

Ukrajnában az augusztus 24-én megrendezésre kerülő Függetlenség Napja ünnepségsorozaton fogják bemutatni a szovjet eredetű T-72-es harckocsicsalád új tagját. A T-72A korszerűsítésével létrejövő T-72AMT kifejlesztését Kijevben végezték el. Ennek során számos, már más harckocsikról ismert rendszert használtak fel. A fegyverzetben az igazi újdonságot a korszerű célzórendszer mellett a Kombat 125 milliméteres félaktív lézerirányítású, 5 kilométeres hatótávolságú lövedék jelenti, melynek tandem kumulatív harci része 550 milliméter homogén páncélzat átütésére alkalmas.

Védelmét, a kerámialapokat magába foglaló plusz páncéllemezek mellett, a Bulat és Oplot harckocsikon is alkalmazott Nozh (kés) reaktív páncélzat felszerelésével erősítették meg, a rácsos előtétpáncélzat mellett. A belső térben a török ​​Aselsan és az ukrán Lybid K2 új digitális rádióállomásai kerültek alkalmazásra. A lehallgatás ellen védettebbé vált kommunikáció segítségükkel így már kibővíthető lett a páncélosokat támogató gyalogság irányába is. A tájékozódást СН-3003 BASALT műholdas navigációs rendszer könnyíti meg, továbbá a vezető számára a páncéltest hátuljára egy kamerát is felszereltek. A T-72AMT mozgatásáról egy 840 lóerős В-84-1 motor gondoskodik. A páncélos tesztelését augusztus végén kezdik meg.

Oroszországból újabb hírek érkeztek a 2018 és 2025 között modernizálásra kerülő VA-111 Skval szuperkavitációs torpedó képességeiről. Az egyik legfőbb előrelépés a fokozott manőverező képessége lesz. Ezen a téren a szuperkavitációs torpedók hátrányban vannak, hiszen a nagy sebesség elérését lehetővé tevő gázbuborékból a forduló során torpedó teste kibukkan, így a sebességét elveszítheti, de akár szerkezei sérülést is szenvedhet. Ezt a torpedó orrán lévő irányított fuvókával szeretnék kiküszöbölni, ami a fordulás megkezdése előtt a kellő irányba kitérve módosítaná a gázbuborék alakját, így a torpedó teste végig az oltalmat adó gázban maradhatna. Az alig több mint 10 kilométeres hatótávolsággal rendelkező, legfeljebb 30 méteres vízmélységben alkalmazható, ám több mit 300 kilométer per órás sebességre képes Skval utódja nagyobb hatótávolsággal fog rendelkezni és kevésbé lesz érzékeny a vízhőmérsékletre és a vízsűrűségre.

Moszkva döntése értelmében a második világháború után újra, nagyobb mennyiségű női repülőgép-vezető kiképzését kezdik meg a légierő számára. A Krasznodarban lévő katonai repülőgép-vezetői tanintézmény októberben induló, öt éven át tartó képzésére 15 hölgyet terveznek beiskolázni. Ezen időszak alatt az évtizedes múlttal rendelkező Aero L-39 Albatros sugárhajtású kiképzőgép mellett a nemrégiben megjelent Jakovlev Jak-130UBS típust is repülni fogják. A krasznodari akadémián egyébként 2009 óta folyik női katonák képzése, de nem repülőgép-vezetői szakon.

Algériában egy hadgyakorlaton készült képek alapján biztossá vált, hogy hadrendbe állónak tekinthető az orosz gyártmányú Buk-M2E (SA-17 Grizzly) csapatlégvédelmi rendszer. Szemben az eddigi legtöbb megrendelővel (Szíria, Venezuela, Egyiptom és Azerbajdzsán) az algériai rendszerek a 6x6-os kerékképletű, Fehéroroszországban gyártott MZKT 6922-es járművekre lettek telepítve. A 9M317-es jelzésű, 20 kilométeres hatótávolságú rakétákkal ellátott, egyszerre 24 célpont ellen tevékenykedni képes közepes hatótávolságú Buk-M2E az orosz csapatoknál 2008-ban rendszeresített Buk-M2 exportváltozata.

Bejrút kikötőjébe megérkezett augusztus 14-én az első nyolc, USA által átadott M2A2 Bradley gyalogsági harcjármű. Libanon számára Washington 32 darab használt Bradley átadását határozta el, erősítve ezzel az állam terroristák ellen is bevethető erejét. Az elkövetkező hónapokban az új járművekkel való ismerkedés mellett a többi leszállítása is meg fog történni.

Szeptember végéig tervezik átadni Afganisztán számára az első négy Sikorsky UH-60 Black Hawk helikoptert. Az orosz Mil Mi-17-ek feladatainak átvételére 53 használt, de modernizáláson átesett amerikai forgószárnyast fognak hadrendbe állítani.

Tajvanon elkészültek a Cloud Leopard II gyalogsági harcjármű tervével és az elképzelést bemutató példánnyal is. A 8x8-as kerékképletű páncélos legfőbb újdonsága a nagyfokú modularitása lesz. A könnyű átszerelhetőségnek köszönhetően a 120 milliméteres aknavetőt hordozó, 105, vagy 120 milliméteres löveggel ellátott variánsok igen könnyedén megvalósíthatók lesznek a 12,7 milliméteres nehézgéppuskával ellátott páncélozott szállító harcjármű bázisán, akárcsak a gyalogsági harcjármű, az egészségügyi, vagy parancsnoki változatok.

Szeretné a Lockheed Martin F-22 Raptor harci repülőgépek minél gyorsabb áttelepíthetőségét elérni az Amerikai Légierő. Ez vonatkozik az olyan repülőterekre is, ahol a gépek üzemanyaggal történő utántöltéséhez és felfegyverzéséhez nincs meg minden szükséges eszköz, rendszer. Erre szolgál a Rapid Raptor elképzelés, mely minden szükségest egy szállítógépbe helyezve, majd a kívánt repülőtérre áttelepülve képesé tudja tenni a típust a rövid távú, nagyjából 24 óra alatt megvalósuló üzemelésre a világ bármely pontján. Az első lépésben egy Boeing C-17 Globemaster III-as tehergép rakterébe kerültek elhelyezésre a felszerelések, ezekkel négy F-22-es kiszolgálása volt megoldható.

Második lépésként a C-130J Super Hercules került a programban dolgozók szeme elé. A kisebb méret kevesebb szállítható felszerelést jelent, így csak egy Raptor kiszolgálása valósulhat meg az előretolt üzemanyag feltöltő és újrafegyverző ponton. Viszont előnyként szerepelhet, hogy a C-130J alkalmazásával kisebb méretű repülőterekkel is számolhatnak, mint ideiglenes támaszpontok. Augusztus 9-én már az első próba is lezajlott ezen elképzelés helyességének ellenőrzésére. A Tyndall légibázison kerítettek sort erre, ahol egy HC-130J Combat King II mutatkozott be a szállító szerepkörében, teljes sikerrel.

Az Edwards légibázison székelő tesztcsapat még csak nemrégiben kezdte meg az ismerkedést az F-35 Lightning II-es vadászbombázókra kerülő Block 3F szoftvercsomaggal, míg a fejlesztést végzők éppen befejezték munkájukat vele. Ennek utolsó lépése volt a Point Mugu lőtér Csendes-óceán feletti részén végrehajtott rakétaindítás. Ennek során egy harci rész helyén telemetriai rendszerekkel ellátott AIM-120-as indítására került sor.

Természetesen előrébb tart a Boeing F-15E Strike Eagle vadászbombázókba épített új APG-82-es AESA antennával ellátott rádiólokátor sztorija, hiszen az első ilyen radarokkal ellátott gépek már be is mutatkoztak a valódi harchelyzeteket legjobban megközelítő hadgyakorlaton, a Red Flag-en. A július 31. és augusztus 11. között megrendezett Red Flag Alaska 17-3-on a Mountain Home bázison állomásozó 391. Vadászrepülő Század gépei és állománya vett részt.

Évek át történő vajúdás után elhalálozott Argentínában az IA-58 Pucara könnyű támadógépek új hajtóművekkel történő ellátásáról szól elképzelés. A munkát végző Fabrica Argentina de Aviones (FAdeA) vezetése ebben a hónapban beszüntette munkálatokat, mondván a repülőcsapatok részéről nem mutatkozik igény nagyobb volumenű megrendelésre. Az 1970-es és 1980-as években gyártott gépből jelenleg mintegy 30 példány van még szolgálatban a 978 lóerős Turbomeca Astazou XVIG turbólégcsavaros hajtóművekkel ellátva.

Ezekből majdnem mind szerepelt az új, Pratt&Whitney Canada 950 lóerős PT6A-62 turbólégcsavaros hajtóművel történő átépítési tervben, néhány külföldre eladott példánnyal együtt. Később már csak 17 példányt említettek meg, ezeket korszerű digitális fedélzeti elektronikával is ellátták volna. A prototípus, ha lassan is, de elkészült és a 2015-ös és a 2016-os évben több alkalommal is repült. A prototípus jövőjét most még homály fedi, mindenesetre már több alkatrészét kiszerelték, mostani állapotában repülésre képtelen. Jelenleg még nem tudni, hogy a repülési képességek, esetleg maga a hajtómű, vagy az átépítés költsége, vagy az ország siralmas anyagi helyzete volt az, ami a terv dugába dőlését okozta.

Valamivel jobban áll viszont a távolról irányított repülőgépek fejlesztése, hiszen augusztus 10-én mutatták be a közepes repülési magasságban hosszú őrjáratozási idővel rendelkező Vigía 2B-t. A prototípus építését még az idén elkezdik, és mint az a típusjelzésből sejthető a Vigía 2A megnövelt méretű, még többet tudó verziójáról van szó. A külsőben csak minimális aerodinamikai változás lesz, de természetesen máshol jelentősebb módosítások lesznek. Ilyen például az erőforrás, hiszen a Vigía 2B-ben már egy 180 lóerős motor fog dolgozni, az előd 60 lóerősével szemben.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Aerospatiale SA-321G Super Frelon.

Douglas TA-4J Skyhawk.

Panavia Tornado IDS.

Convair F-106A Delta Dart.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing EA-18G Growler.

Focke-Wulf Fw-190F-8/U1.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

MiG-29SzMT.

Boeing F-15SG Strike Eagle.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Grumman F-14A Tomcat.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

2017.08.12

2017.08.12. 07:07

Németország 158,5 millió dollárt szán a meglévő nyolc Lockheed P-3C Orion tengeri járőrgépének modernizálására. Ebből az összegből a fedélzeten helyet foglaló operátorok munkahelyeinek modernizálásra fogja futni, illetve a tengeralattjárókat felderítő rendszer összetevői kerülnek megújításra. A munkálatok 80 százaléka Németországban kerül majd elvégzésre, míg a fennmaradókat az Egyesült Államokban fogják elvégezni.

Olaszország szeretné előbb visszakapni az Egyesült Államokban található Luke légibázisra telepített és ott a földi és a légi személyzet képzésében részt vevő Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázóinak egy részét. Egészen pontosan négy példányról lenne szó. Róma azzal indokolja ennek a döntésnek a szükségességét, hogy mivel csökkent az ország által beszerzésre kerülő gépek mennyisége és a gyártási-átadási sebesség is, ezért ezek a példányok kellenek ahhoz, hogy a típus 2018 végén hadrendbe állítható legyen. Washingtonban alaposan meg kell majd nézni az olasz elképzelés megvalósíthatóságát, hiszen a személyzetek képzése ebben a korai fázisban rendkívüli fontossággal bír. Másrészről a típus gyártása folyamatos, így nem okozhatna nagy problémát pár példány pótlása, bár a kiadásokra, vagy egyes alakulatok feltöltöttségére lehet kihatása.

Átvette első Sikorsky SH-60F Seahawk helikopterét a spanyol haditengerészet. A forgószárnyas a Mayport amerikai haditengerészeti bázison került átadásra, ahonnan az ausztrál haditengerészetnél tett látogatás után hazatérő RISTÓBAL COLÓN fregatt (az F-100-as osztály 5. egysége) fedélzetén érkezik meg Európába.

Elkezdték a BMR-3MA aknamentesítő harckocsik leszállítását az orosz haderő számára. A T-90-es harckocsin alapuló jármű 44 tonnát nyom és az aknamentesítést 12 kilométer per órás sebességgel képes elvégezni, a KMT-7-es aknataposó hengerek segítségével, tömege ezekkel együtt már 51 tonnára növekszik. A kétfős személyzetén kívül még további három utász szállítására képes a belső terében. A csapatpróbák eredménye alapján a BMR-3MA aknamentesítő harckocsit hatékonyabb klímaberendezéssel és korszerűbb rádió adó-vevőkel látták el. A 6,92 méter hosszú, 3,81 méter széles és 2,96 méter magas jármű fegyverzetét egy 12,7 milliméteres Kord nehézgéppuska alkotja. A harckocsiból eredő fejlesztés eredményeként az amúgy is erős páncélzat, reaktív kazetták felszerelésével lett tovább erősítve, valamint a távirányítású robbanóeszközök elleni védelmet zavarórendszer növeli még jobban. Exportra az Uralvagonzavod BMR-3MSz típusjelzéssel áll készen az aknamentesítő harckocsi gyártására.

Az egyiptomi haditengerészet augusztus 8-án vette át második Type 209/1400 típusú tengeralattjáróját. A Németországban épülő egység a 864-es hadrendi számot visel tornyának oldalán. Kairó négy példányt vásárolt meg a lemerülve 1594 tonnás vízkiszorítású, 62 méter hosszú, 6,2 méteres testátmérővel rendelkező tengeralattjárókból.

Jelenleg még a próbákon vesz részt, de várhatólag szeptemberben már átadásra fog kerülni Iránban a helyi építésű FATEH-osztályú tengeralattjárók első példánya. A perzsa nyelvben hódító-t jelentő FATEH vízkiszorítása majdnem 600 tonna, hossza 48 méter, meghajtásáról dízel-elektromos rendszer gondoskodik. Fegyverzetét, amik lehetnek torpedók, rakéták, vagy aknák, négy vetőcsőből bocsáthatja útjára.

Indiában augusztus 10-én hajtotta végre első repülését egy izraeli ELM-2052 AESA antennával ellátott radarral felszerelt Jaguar vadászbombázó. A francia-brit fejlesztésű repülőgépek In