2017.08.19

2017.08.19. 07:04

Ukrajnában az augusztus 24-én megrendezésre kerülő Függetlenség Napja ünnepségsorozaton fogják bemutatni a szovjet eredetű T-72-es harckocsicsalád új tagját. A T-72A korszerűsítésével létrejövő T-72AMT kifejlesztését Kijevben végezték el. Ennek során számos, már más harckocsikról ismert rendszert használtak fel. A fegyverzetben az igazi újdonságot a korszerű célzórendszer mellett a Kombat 125 milliméteres félaktív lézerirányítású, 5 kilométeres hatótávolságú lövedék jelenti, melynek tandem kumulatív harci része 550 milliméter homogén páncélzat átütésére alkalmas.

Védelmét, a kerámialapokat magába foglaló plusz páncéllemezek mellett, a Bulat és Oplot harckocsikon is alkalmazott Nozh (kés) reaktív páncélzat felszerelésével erősítették meg, a rácsos előtétpáncélzat mellett. A belső térben a török ​​Aselsan és az ukrán Lybid K2 új digitális rádióállomásai kerültek alkalmazásra. A lehallgatás ellen védettebbé vált kommunikáció segítségükkel így már kibővíthető lett a páncélosokat támogató gyalogság irányába is. A tájékozódást СН-3003 BASALT műholdas navigációs rendszer könnyíti meg, továbbá a vezető számára a páncéltest hátuljára egy kamerát is felszereltek. A T-72AMT mozgatásáról egy 840 lóerős В-84-1 motor gondoskodik. A páncélos tesztelését augusztus végén kezdik meg.

Oroszországból újabb hírek érkeztek a 2018 és 2025 között modernizálásra kerülő VA-111 Skval szuperkavitációs torpedó képességeiről. Az egyik legfőbb előrelépés a fokozott manőverező képessége lesz. Ezen a téren a szuperkavitációs torpedók hátrányban vannak, hiszen a nagy sebesség elérését lehetővé tevő gázbuborékból a forduló során torpedó teste kibukkan, így a sebességét elveszítheti, de akár szerkezei sérülést is szenvedhet. Ezt a torpedó orrán lévő irányított fuvókával szeretnék kiküszöbölni, ami a fordulás megkezdése előtt a kellő irányba kitérve módosítaná a gázbuborék alakját, így a torpedó teste végig az oltalmat adó gázban maradhatna. Az alig több mint 10 kilométeres hatótávolsággal rendelkező, legfeljebb 30 méteres vízmélységben alkalmazható, ám több mit 300 kilométer per órás sebességre képes Skval utódja nagyobb hatótávolsággal fog rendelkezni és kevésbé lesz érzékeny a vízhőmérsékletre és a vízsűrűségre.

Moszkva döntése értelmében a második világháború után újra, nagyobb mennyiségű női repülőgép-vezető kiképzését kezdik meg a légierő számára. A Krasznodarban lévő katonai repülőgép-vezetői tanintézmény októberben induló, öt éven át tartó képzésére 15 hölgyet terveznek beiskolázni. Ezen időszak alatt az évtizedes múlttal rendelkező Aero L-39 Albatros sugárhajtású kiképzőgép mellett a nemrégiben megjelent Jakovlev Jak-130UBS típust is repülni fogják. A krasznodari akadémián egyébként 2009 óta folyik női katonák képzése, de nem repülőgép-vezetői szakon.

Algériában egy hadgyakorlaton készült képek alapján biztossá vált, hogy hadrendbe állónak tekinthető az orosz gyártmányú Buk-M2E (SA-17 Grizzly) csapatlégvédelmi rendszer. Szemben az eddigi legtöbb megrendelővel (Szíria, Venezuela, Egyiptom és Azerbajdzsán) az algériai rendszerek a 6x6-os kerékképletű, Fehéroroszországban gyártott MZKT 6922-es járművekre lettek telepítve. A 9M317-es jelzésű, 20 kilométeres hatótávolságú rakétákkal ellátott, egyszerre 24 célpont ellen tevékenykedni képes közepes hatótávolságú Buk-M2E az orosz csapatoknál 2008-ban rendszeresített Buk-M2 exportváltozata.

Bejrút kikötőjébe megérkezett augusztus 14-én az első nyolc, USA által átadott M2A2 Bradley gyalogsági harcjármű. Libanon számára Washington 32 darab használt Bradley átadását határozta el, erősítve ezzel az állam terroristák ellen is bevethető erejét. Az elkövetkező hónapokban az új járművekkel való ismerkedés mellett a többi leszállítása is meg fog történni.

Szeptember végéig tervezik átadni Afganisztán számára az első négy Sikorsky UH-60 Black Hawk helikoptert. Az orosz Mil Mi-17-ek feladatainak átvételére 53 használt, de modernizáláson átesett amerikai forgószárnyast fognak hadrendbe állítani.

Tajvanon elkészültek a Cloud Leopard II gyalogsági harcjármű tervével és az elképzelést bemutató példánnyal is. A 8x8-as kerékképletű páncélos legfőbb újdonsága a nagyfokú modularitása lesz. A könnyű átszerelhetőségnek köszönhetően a 120 milliméteres aknavetőt hordozó, 105, vagy 120 milliméteres löveggel ellátott variánsok igen könnyedén megvalósíthatók lesznek a 12,7 milliméteres nehézgéppuskával ellátott páncélozott szállító harcjármű bázisán, akárcsak a gyalogsági harcjármű, az egészségügyi, vagy parancsnoki változatok.

Szeretné a Lockheed Martin F-22 Raptor harci repülőgépek minél gyorsabb áttelepíthetőségét elérni az Amerikai Légierő. Ez vonatkozik az olyan repülőterekre is, ahol a gépek üzemanyaggal történő utántöltéséhez és felfegyverzéséhez nincs meg minden szükséges eszköz, rendszer. Erre szolgál a Rapid Raptor elképzelés, mely minden szükségest egy szállítógépbe helyezve, majd a kívánt repülőtérre áttelepülve képesé tudja tenni a típust a rövid távú, nagyjából 24 óra alatt megvalósuló üzemelésre a világ bármely pontján. Az első lépésben egy Boeing C-17 Globemaster III-as tehergép rakterébe kerültek elhelyezésre a felszerelések, ezekkel négy F-22-es kiszolgálása volt megoldható.

Második lépésként a C-130J Super Hercules került a programban dolgozók szeme elé. A kisebb méret kevesebb szállítható felszerelést jelent, így csak egy Raptor kiszolgálása valósulhat meg az előretolt üzemanyag feltöltő és újrafegyverző ponton. Viszont előnyként szerepelhet, hogy a C-130J alkalmazásával kisebb méretű repülőterekkel is számolhatnak, mint ideiglenes támaszpontok. Augusztus 9-én már az első próba is lezajlott ezen elképzelés helyességének ellenőrzésére. A Tyndall légibázison kerítettek sort erre, ahol egy HC-130J Combat King II mutatkozott be a szállító szerepkörében, teljes sikerrel.

Az Edwards légibázison székelő tesztcsapat még csak nemrégiben kezdte meg az ismerkedést az F-35 Lightning II-es vadászbombázókra kerülő Block 3F szoftvercsomaggal, míg a fejlesztést végzők éppen befejezték munkájukat vele. Ennek utolsó lépése volt a Point Mugu lőtér Csendes-óceán feletti részén végrehajtott rakétaindítás. Ennek során egy harci rész helyén telemetriai rendszerekkel ellátott AIM-120-as indítására került sor.

Természetesen előrébb tart a Boeing F-15E Strike Eagle vadászbombázókba épített új APG-82-es AESA antennával ellátott rádiólokátor sztorija, hiszen az első ilyen radarokkal ellátott gépek már be is mutatkoztak a valódi harchelyzeteket legjobban megközelítő hadgyakorlaton, a Red Flag-en. A július 31. és augusztus 11. között megrendezett Red Flag Alaska 17-3-on a Mountain Home bázison állomásozó 391. Vadászrepülő Század gépei és állománya vett részt.

Évek át történő vajúdás után elhalálozott Argentínában az IA-58 Pucara könnyű támadógépek új hajtóművekkel történő ellátásáról szól elképzelés. A munkát végző Fabrica Argentina de Aviones (FAdeA) vezetése ebben a hónapban beszüntette munkálatokat, mondván a repülőcsapatok részéről nem mutatkozik igény nagyobb volumenű megrendelésre. Az 1970-es és 1980-as években gyártott gépből jelenleg mintegy 30 példány van még szolgálatban a 978 lóerős Turbomeca Astazou XVIG turbólégcsavaros hajtóművekkel ellátva.

Ezekből majdnem mind szerepelt az új, Pratt&Whitney Canada 950 lóerős PT6A-62 turbólégcsavaros hajtóművel történő átépítési tervben, néhány külföldre eladott példánnyal együtt. Később már csak 17 példányt említettek meg, ezeket korszerű digitális fedélzeti elektronikával is ellátták volna. A prototípus, ha lassan is, de elkészült és a 2015-ös és a 2016-os évben több alkalommal is repült. A prototípus jövőjét most még homály fedi, mindenesetre már több alkatrészét kiszerelték, mostani állapotában repülésre képtelen. Jelenleg még nem tudni, hogy a repülési képességek, esetleg maga a hajtómű, vagy az átépítés költsége, vagy az ország siralmas anyagi helyzete volt az, ami a terv dugába dőlését okozta.

Valamivel jobban áll viszont a távolról irányított repülőgépek fejlesztése, hiszen augusztus 10-én mutatták be a közepes repülési magasságban hosszú őrjáratozási idővel rendelkező Vigía 2B-t. A prototípus építését még az idén elkezdik, és mint az a típusjelzésből sejthető a Vigía 2A megnövelt méretű, még többet tudó verziójáról van szó. A külsőben csak minimális aerodinamikai változás lesz, de természetesen máshol jelentősebb módosítások lesznek. Ilyen például az erőforrás, hiszen a Vigía 2B-ben már egy 180 lóerős motor fog dolgozni, az előd 60 lóerősével szemben.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Aerospatiale SA-321G Super Frelon.

Douglas TA-4J Skyhawk.

Panavia Tornado IDS.

Convair F-106A Delta Dart.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing EA-18G Growler.

Focke-Wulf Fw-190F-8/U1.

Boeing AH-64D Apache Longbow.

MiG-29SzMT.

Boeing F-15SG Strike Eagle.

Dassault Mirage 2000-5Di.

Grumman F-14A Tomcat.

Boeing F/A-18F Super Hornet.

2017.08.12

2017.08.12. 07:07

Németország 158,5 millió dollárt szán a meglévő nyolc Lockheed P-3C Orion tengeri járőrgépének modernizálására. Ebből az összegből a fedélzeten helyet foglaló operátorok munkahelyeinek modernizálásra fogja futni, illetve a tengeralattjárókat felderítő rendszer összetevői kerülnek megújításra. A munkálatok 80 százaléka Németországban kerül majd elvégzésre, míg a fennmaradókat az Egyesült Államokban fogják elvégezni.

Olaszország szeretné előbb visszakapni az Egyesült Államokban található Luke légibázisra telepített és ott a földi és a légi személyzet képzésében részt vevő Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázóinak egy részét. Egészen pontosan négy példányról lenne szó. Róma azzal indokolja ennek a döntésnek a szükségességét, hogy mivel csökkent az ország által beszerzésre kerülő gépek mennyisége és a gyártási-átadási sebesség is, ezért ezek a példányok kellenek ahhoz, hogy a típus 2018 végén hadrendbe állítható legyen. Washingtonban alaposan meg kell majd nézni az olasz elképzelés megvalósíthatóságát, hiszen a személyzetek képzése ebben a korai fázisban rendkívüli fontossággal bír. Másrészről a típus gyártása folyamatos, így nem okozhatna nagy problémát pár példány pótlása, bár a kiadásokra, vagy egyes alakulatok feltöltöttségére lehet kihatása.

Átvette első Sikorsky SH-60F Seahawk helikopterét a spanyol haditengerészet. A forgószárnyas a Mayport amerikai haditengerészeti bázison került átadásra, ahonnan az ausztrál haditengerészetnél tett látogatás után hazatérő RISTÓBAL COLÓN fregatt (az F-100-as osztály 5. egysége) fedélzetén érkezik meg Európába.

Elkezdték a BMR-3MA aknamentesítő harckocsik leszállítását az orosz haderő számára. A T-90-es harckocsin alapuló jármű 44 tonnát nyom és az aknamentesítést 12 kilométer per órás sebességgel képes elvégezni, a KMT-7-es aknataposó hengerek segítségével, tömege ezekkel együtt már 51 tonnára növekszik. A kétfős személyzetén kívül még további három utász szállítására képes a belső terében. A csapatpróbák eredménye alapján a BMR-3MA aknamentesítő harckocsit hatékonyabb klímaberendezéssel és korszerűbb rádió adó-vevőkel látták el. A 6,92 méter hosszú, 3,81 méter széles és 2,96 méter magas jármű fegyverzetét egy 12,7 milliméteres Kord nehézgéppuska alkotja. A harckocsiból eredő fejlesztés eredményeként az amúgy is erős páncélzat, reaktív kazetták felszerelésével lett tovább erősítve, valamint a távirányítású robbanóeszközök elleni védelmet zavarórendszer növeli még jobban. Exportra az Uralvagonzavod BMR-3MSz típusjelzéssel áll készen az aknamentesítő harckocsi gyártására.

Az egyiptomi haditengerészet augusztus 8-án vette át második Type 209/1400 típusú tengeralattjáróját. A Németországban épülő egység a 864-es hadrendi számot visel tornyának oldalán. Kairó négy példányt vásárolt meg a lemerülve 1594 tonnás vízkiszorítású, 62 méter hosszú, 6,2 méteres testátmérővel rendelkező tengeralattjárókból.

Jelenleg még a próbákon vesz részt, de várhatólag szeptemberben már átadásra fog kerülni Iránban a helyi építésű FATEH-osztályú tengeralattjárók első példánya. A perzsa nyelvben hódító-t jelentő FATEH vízkiszorítása majdnem 600 tonna, hossza 48 méter, meghajtásáról dízel-elektromos rendszer gondoskodik. Fegyverzetét, amik lehetnek torpedók, rakéták, vagy aknák, négy vetőcsőből bocsáthatja útjára.

Indiában augusztus 10-én hajtotta végre első repülését egy izraeli ELM-2052 AESA antennával ellátott radarral felszerelt Jaguar vadászbombázó. A francia-brit fejlesztésű repülőgépek Indiában szolgálatba lépő példányainak gyártását, túlnyomó részben a helyi HAL végezte el és szintén ők voltak a felelősek a Darin modernizációs programért is. Ez most a 3. szintjére érkezett, így a Darin III-as jelzést viselő Jaguar-ok új generátorokat kaptak, így a fedélzeti elektronika átalakítása előtt is megnyílt az út. Ezt ki is használták, ugyanis a Jaguar új fedélzeti számítógépet, repülési műszereket, új HUD-ot – az LCA Tejas-al megegyező típust - és a műszerfalra két többfunkciós kijelzőt, digitális videófelvevőt, új fedélzeti adatrögzítőt és műholdas, valamint inerciális navigációs rendszert, radar besugárzásjelzőt és rádióelektronikai ellentevékenységi rendszert kaptak.

Szintén új a robotpilóta és a hajók elleni feladatra szánt Thompson-CSF Agave radarral ellátott IM változatok után az IS variánsok orrába is fedélzeti rádiólokátor, a fent említett  ELM-2052 kerül beépítésre. A szükséges orrkúp szintén hazai gyártmány, az első darabot 2010 áprilisában adták át. Természetesen ezek a modernizálások maguk után vonják egyrészt a bevethető fegyverzet bővítését is, valamint a gép üres tömegének növekedését is. Az ELM-2052 AESA antennával ellátott rádiólokátor a HAL Tejas MkIA vadászbombázókba is beszerelésre kerül, ennél a típusnál 2019 végére van ütemezve az első repülés végrehajtása.

Internetre felkerült fotók alapján úgy tűnik Kínában optikai/infravörös végfázisos irányítórendszerrel egészítették ki a légi indítású, szárazföldi célok elleni bevetésre tervezett CJ-10K/KD-20 robotrepülőgép irányítórendszerét. A fotón a Xian H-6K bombázó szárnyai alatt láthatók az Ukrajnából megvásárolt K-55-ös robotrepülőgép alapján kifejlesztett, nagyjából 1500 kilométeres hatótávolságú fegyver, melynek orr-részén az optikai vezérléssel ellátott fegyverekéhez hasonló műagyag védősapka helyezkedik el. Egy képfelismerő rendszerrel kiegészített vezérlőrendszer még pontosabbá teheti az inerciális és műholdas, továbbá terepfelismerő rendszerekkel már ellátott navigációs rendszert.

Július 28-án végrehajtotta első, majd kicsit később már a második repülését is az Amerikai Egyesült Államok elnökének rövidtávú légi szállítását majdan végrehajtandó Sikorsky VH-92A helikopter EDM-1-es jelzést (Engineering Development Model 1) viselő példánya. Az összesen egyórás szárnyalást további 249 követi még, hogy a 12 hónapos tesztprogramot teljessé tegye. A várhatólag 2020-ban szolgálatba lépő VH-92A-ból még egy, az EDM-2-es is csak a próbák elvégzésére fog szolgálni, a várhatólag 21 megrendelésre kerülő példányból eddig 4 megépítése biztos, a többi megrendelésére 2019-ben kerülhet sor.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

AMX International AMX-T.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Panavia Tornado GR.4.

Boeing F-15E Strike Eagle.

Mil Mi-28N.

Lockheed P-3C Orion.

Dassault Mirage 2000D.

McDonnell Douglas F-4G Phantom II.

Szuhoj T-50.

General Dynamics F-16BM Fighting Falcon.

Dornier Do-31E.

Canadair NF-5A.

MiG-21MF.

McDonnell Douglas F/A-18D Hornet.

Xian JH-7A Flying Leopard.

Republic F-105D Thunderchief.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Convair F-102A Delta Dagger.

Dassault Rafale C.

Lockheed F-104G Starfighter.

Kamov Ka-52 Alligator.

Northrop F-5E Tiger II.

IAR-99 Soim.

2017.08.05

2017.08.05. 06:01

Horvátországban a Védelmi Minisztérium az Elbit Systems UT30Mk2 távirányítású tornyait rendelte meg a Patria AMV gyalogsági harcjárművek számára. A 30 milliméteres gépágyúval ellátott toronyból 8 darabot szereznek be.

Szerbiában rendszeresítik a hazai fejlesztésű M15-ös távirányítású fegyverállványt. A 12,7 milliméteres NSzV nehézgéppuskával és annak 180 darabos lőszerkészletével felszerelt M15-ös távirányítású fegyverállvány már látható volt már az utóbbi időben a Lazar III-as gyalogsági harcjárművön, a BOV páncélozott szállító harcjárművön, de az M-84AS1-es harckocsin is.

Bulgária úgy tűnik, nem tud egykönnyen megszabadulni a szovjet érában tervezett és gyártott haditechnikai eszközeitől. Bár a nyolc JAS-39 Gripen megvásárlása igen biztosnak tűnik, (május óta nem jelentettek be változást az ügyben) az ország jelenlegi védelmi képességének alacsony volta az elődök további hadrendben tartása melletti döntésre sarkalhatja a döntéshozókat. A 2018 és 2020 között leszállításra kerülő svéd gépek hadrendbe állításáig a 15 MiG-29-es vadászgép, valamint 14 Szu-25-ös csatarepülőgép repülőképessé tétele és abban is tartása azonban csak orosz segítséggel valósítható meg. Az első lépések már megtörtének, ugyanis elkezdődtek a tárgyalások a MiG-ek logisztikai támogatásának lehetőségeiről. A hírek szerint a MiG-ekből jelenleg nyolc példány repülőképes.

Portugáliában továbbra is bizalmat szavaznak a brazil Embraer KC-390-es teherszállító és légi utántöltő repülőgépnek. A típusból 5 darabot rendeltek meg, valamint lehetőséget jelentettek be 1 további példány beszerzésére is. A berepülési programját még be sem fejező KC-390-el annyira elégedettek, hogy már fontolgatják a Lockheed C-130H Hercules szállítógépek modernizálási programjának megszüntetési lehetőségét.

Új ügyfelek megszerzésének reményében az Airbus lassítani szeretné az A400M Atlas teherszállító és légi utántöltő repülőgépek gyártási ütemét a sevillai üzemében. A végszereléssel foglalkozó gyárban már megbeszéléseket kezdek a szakszervezetek képviselőivel ebben a témában. A gyártási kapacitás lehetővé tenné az évi 24 példány megépítését is, de a típus eddigi viszonylagos sikertelensége okán jó, ha ennek a felére mutatkozik igény. Így a gyártósor életben tartása mellett lehetőséget teremtenének további megrendelések begyűjtésére, amiben jelentős segítség, hogy a még gyártásban lévő típust alacsonyabb áron tudják ajánlani.

Izraelben egy új, még a fejlesztés korai szakaszában lévő távirányítású torony prototípusával szerelték fel a Namer nehéz lövészpáncélos egyik példányát. A szállított lövészek számát nem csökkentő, igen alacsony toronyban egy 30 milliméteres gépágyú, (a fotók alapján Orbital ATK Mk44 Bushmaster) és egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuska került elhelyezésre. A célpontok felderítését, megfigyelését, valamint a fegyverzet irányzását két független optikai rendszer teszi lehetővé. A torony jobb oldalán lévő, 360 fokban körbeforgatható a parancsnok, a másik, a bal oldalon lévő az irányzó számára jeleníthet meg képeket és adatokat a kijelzőn.

Irányított rakéták eddig még nem voltak láthatók a tornyon, de a Rafael Trophy APS aktív páncélzat radarantennáit fel lehetett fedezni rajtuk (ezek eddig a páncéltest oldalán voltak láthatók), így alkalmazásával nem csak a támadó (eddig csak egy Rafael Samson távirányítású fegyverállványra szerelt 12,7 milliméteres nehézgéppuska jelentett a fegyverzetet egy-két, de nem távirányítású állványra szerelt 7,62 milliméteressel együtt), de a védekező képesség is erősödni fog a Namer esetében. Várható, hogy a Namer-ra szerelt torony kipróbálásra fog kerülni a 8x8-as kerékképletű Eitan lövészpáncéloson is.

Szintén Izrael az az állam, ahol alaposan szemlézik a világban megvásárolható nehézhelikopterek képességeit, hiszen 2025-ben mindenképpen nyugdíjazni szeretnék az akkorra már 50 éve hadrendbe állónak tekinthető CH-53 Yasur helikoptereket. Persze a Stallion-ok ezen változatai modernizálásra kerültek, de az idő így is el fog járni felettük. Jelenleg három forgószárnyas forog a Tel-Aviv-i döntéshozók látómezejében. A Lockheed CH-53K King Stallion várható 90-100 millió dolláros darabárával ebben a tekintetben is nehézfiúnak számít, ám bevetésekben igazán hasznos képességei, a 261 kilométer per órás sebessége és 852 kilométeres hatótávolsága is súlyos érvként kerülhet a mérlegre.

Vele szemben a szintén alapos ráncfelvarráson átesett Boeing CH-47 Chinook F variánsa kavarhatja a legnagyobb szelet tandemrotorjaival. Ára várhatólag 39 millió dollár körül alakul majd, 291 kilométer per órás sebessége nagyobb, viszont 370 kilométeres hatótávolsága kisebb, mint vetélytársáé. Messze a vetélytársak fölé emelkedik a Bell/Boeing V-22 Osprey, mely repülőgépszerű repülési teljesítményével már évek óta az izraeliek szeme előtt lebeg, mint rendszeresítésre alkalmas típus. A beszerzési ár mellett a legnagyobb eltérés az utazósebesség, a hatótávolság és a szállítható teher nagyságában van az említett típusok között, így gyaníthatólag ezek fogják befolyásolni a döntés megszületését.

Thaiföldön az öregedő Northrop F-5E Tiger II harci repülőgépek modernizálása mellett határozták el magukat. A 3,2 milliárd dollárba kerülő munkálatokat az állami tulajdonú Thai Aviation Industries (TAI) fogja végrehajtani, olyan izraeli cégekkel karöltve, mint például a Rafael Advanced Defense Systems és az Elbit Systems. A 14 gépet érintő modernizálás során 4 példány teljes körű korszerűsítésen esik át, míg a fennmaradó 10-nél leginkább a rádiólokátor, valamint a hozzá kapcsolódó rendszerek kerülnek lecserélésre.

A haderejére utóbbi években egyre többet áldozó Fülöp-szigetek a szállítógépek terén is kiadásra készül. Az öt Lockheed C-130-as átlagéletkora kicsit több mint 40 év. Egy 130B valamint két-két H és T alkotta állományból 3 példányt szeretnének ellátni korszerű avionikai rendszerekkel. Manila eddig még nem hozta nyilvánosságra mely gépeket szemelték ki az átalakítások végrehajtására.

Új fegyverrel tervezi bővíteni a földi célpontok ellen alkalmazható eszközök listáját az amerikai tengerészgyalogság a Boeing F/A-18-os Hornet-ek esetében. Az A, B, C és D variánson a 70 milliméteres Hydra nem irányított rakéták, félaktív lézeres irányítórendszerrel ellátott irányított változatát tervezik integrálni. Az APKWS II-es nem ismeretlen a bőrnyakúak számára, hiszen az AV-8B Harrier II+ vadászbombázókon már alkalmazásra került Mk 152-es, vagy M282-es típusú robbanófejekkel.

Átadásra került a 350. Bell/Boeing V-22 Osprey billenőrotoros repülőgép is az amerikai haderők számára. A helikoptereknél messze nagyobb utazósebességre képes típusból a haditengerészet csak jóval a tengerészgyalogság és a légierő után rendelt és a közelmúltig a külföldi érdeklődők is csak szemezgettek a V-22-el.

Augusztus 2-től újra végrehajthatja szállítási feladatait öt Lockheed C-5M Super Galaxy szállítógép. Múlt hónap második felében (július 17-től) ideiglenes jelleggel, de felfüggesztette a C-5M Super Galaxy szállítógépek repülését az amerikai légierő. Ugyanis 60 napon belül két alkalommal is gond adódott a gépek orrfutóművénél leszállás során. Ez a variáns csak a Dover légitámaszponton található meg és egyik legfőbb feladata az amerikai és az európai kontinensek közötti szállítási feladatok végrehajtása.

Brazíliában költségvetési okokra hivatkozva elnapolták az olasz eredetű VBTP-MR Guarani 6x6-os kerékképletű gyalogsági harcjármű 8x8-as változatának létrehozását. A némileg nagyobb és súlyosabb, 8x8-as kerékképletű VBR-MR (Viatura Blindada de Reconhecimento - Média de Rodas) megalkotása már az év elejétől kérdéses volt, de most úgy látszik, huzamosabb időre letesznek ennek kifejlesztéséről.

A 2012-ben megkötött 2,5 milliárd dolláros szerződés még 2044 páncélos brazíliai megépítéséről szólt, évi 100 darabos mennyiségben. A 2013-ban elkezdődő gyártás eddig nagyjából 300 példányt eredményezett, évente mintegy 50-70 darabos legyártott mennyiségben, a 100.-at 2014. szeptember 26-án adták át. A VBTP-MR Guarani hossza 6,9 méter szélessége 2,7 méter magassága 2,3 méter tömege 18 tonna.  Legénysége 2 fő, szállítható személyek száma 9 fő, hatótávolsága 600 km, legnagyobb sebessége 90 km/h. A páncéltest tetejére szerelt 30 mm-es gépágyúval és 7,62 mm-es géppuskával ellátott UT30-as torony lehetőséget biztosít két Spike irányított páncéltörő rakéta indítására is, így a 6x6-os kerékképletű jármű komoly tűzerővel rendelkezik.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault Mirage 2000D.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

MiG-21UMD.

General Dynamics EF-111A Raven.

Eurocopter EC665 Tiger HAD.

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

MiG-29M2.

LTV Aerospace A-7E Corsair II.

Szuhoj Szu-22M4 Fitter-K.

McDonnell Douglas CE-15 Hornet.

Mitsubishi F-2B.

Lockheed F-104G Starfighter.

Antonov An-26.

Grumman A-6E Intruder.

Israel Aircraft Industries F-21A Kfir.

Grumman F-14A Tomcat.

Eurofighter EF-2000 Typhoon FGR.4.

Lockheed C-130H Hercules.

IAR-99 Soim.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

PZL-Mielec M-28B1R Bryza 1R.

Bell TAH-1P Cobra.

Panavia Tornado GR.4.

2017.07.29

2017.07.29. 06:26

Tovább erősíti a koalíciós műveletekben részt vevő katonáinak védelmét a Cseh Köztársaság. Prága 370 millió euró ellenében összesen 142 darab páncélautó vásárol meg a francia Nexter, valamint az olasz Iveco cégektől. A pár évvel ezelőtt bemutatott Nexter TITUS (Tactical Infantry Transport & Utility System) 6x6-os kerékképletű, üresen 17 tonnás, míg felszerelve 23 és erre további 4 tonnás terhelés jöhet még. Szélessége 2,55 méter, magassága 2,73 méter és hossza 7,55 méter. Mozgatásáról egy 550 lőerős 6 hengeres Cummins motor gondoskodik egy Allison automata sebességváltóval közösen. A kerekek közül csak a hátsó négy van meghajtva alapesetben, a 6x6-os hajtást csak a nehéz terepen kapcsolják be.

A TITUS végsebessége 110 km/h, hatótávolsága 700 km. Belső terében a vezetőn és a parancsnokon kívül tíz lövész szállítására nyílik mód, fegyverzetét egy Nexter ARX20-as távirányítású fegyverállványra szerelhető, akár 20 milliméteres gépágyú is alkothatja a kisebb űrméretű sorozatlövő fegyverek helyett. Ebből 62 példány kerül majd beszerzésre a Tatra által gyártott alvázakra építve, átadásuk a 2020 és a 2024 közötti időszakban valósul meg. Az Iveco Defense Vehicles által 2001-ben kifejlesztett LMV M65 Lynx aknavédelemmel ellátott páncélozott jármű 115 darabos mennyiségben már rendszeresítésre került a cseheknél, most további 80 darabot rendeltek meg. Ezeket vegyi-és sugárfelderítésre tervezik alkalmassá tenni.

Hollandia megkapta első, korszerűsített PC-7 kiképzőgépét a svájci Pilatustól. A turbólégcsavaros gépekből 13 példány kerül vissza a gyártóhoz, ahol egy alapos élettartam-hosszabbítás mellett az analóg repülési műszerek digitálisra történő cseréje is végrehajtásra kerül három hónap alatt.

Jelenleg 60 különféle Boeing CH-47-es Chinook helikopterrel rendelkezik a Brit Királyi Légierő. Ezek közül 14 a legújabb CH-47F variánsnak megfelelő felszereltséggel rendelkező HC.6, míg a modernizálásoknak köszönhetően 8 HC.5-ös (egykori HC.3) mellett 38 HC.4-es (néhai HC.2/2A) is hadrendben van. Ez utóbbiak 2012-től állnak szolgálatban, többek között a Thales digitális üveg pilótafülkével, önvédelmi rendszerekkel és a korszerűsített Honeywell T-55-714 hajtóművekkel ellátva. Így már szinte megegyeznek a HC.6-os változat felszereltségével, de a közeljövőben induló és 12 hónapig tartó átalakítás után szinte teljes lesz az azonosság. Ez idő alatt az analóg repülésirányító rendszereket a Boeing digitális automatikus repülésirányító (DAFCS) rendszerére cserélik le, így létrehozva a HC.6A modifikációt.

Még ebben az évben átveheti első három Jakovlev Jak-152-es alapfokú kiképzőgépét az Orosz Légierő. A típust Irkutszkban gyártják és a légierő számára készülő példányokon felül további kettő építése is folyamatban van. Ezekkel a még folyamatban lévő tesztsorozatot szeretnék felgyorsítani.

Jordánia Black Hawk flottája újabb két darabbal gyarapodott a közelmúltban. A közel-keleti ország 1987-ben kapta meg az első három S-70A-11-ét, ezeket követte nyolc UH-60L 2007-ben, majd két UH-60M 2013-ban, valamint három S-70i és nyolc UH-60A helikopter 2015-ben. Ebben a hónapban újabb két UH-60M variáns érkezett meg egy C-17 Globemaster III segítségével.

Szaúd-Arábia számára akár a Textron AirLand Scorpion könnyű támadógépe is megfelelhet, hiszen pont ebben a kategóriában keresnek rendszeresítésre alkalmas típust. Az amerikai OA-X program szülöttjéről már folynak tárgyalások a felek között és a washingtoni döntéshozók jóváhagytak egy 2 milliárd dolláros keretet Rijád számára, viszont a szállítási határidők és ami fontos, maga a géptípus nem került véglegesítésre.

Iránban még ez év harmadik negyedévében szeretnék végrehajtani a helyi fejlesztésű Koswar sugárhajtású sugárhajtású kiképző/könnyű támadógép első repülését. A két hajtóművel ellátott, külső megjelenésében leginkább a tajvani AIDC AT-3-as repülőgépre hasonlító gépet ez év tavaszán mutatták be. Azóta már tudni lehet, hogy maximális felszálló tömege 6180 kilogramm körül fog alakulni, meghajtásáról az amerikai General Electric J85-ös gázturbinán alapuló J90-es jelzésű erőforrások fognak gondoskodni. A Koswar gurulási próbái már elkezdődtek, Teherán azonban igencsak hamar, 2,5 éven belül szolgálatba állítaná a típust.

Már végeztek a USS GERALD R. FORD (CVN 78) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó fedélzetén bemutatkozó elektromágneses katapult, az EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System) szoftverének módosításával. Az EMALS, az indítások során már okozott kisebb fejfájást, ugyanis az F-35C vadászbombázók pilótái fejére a nem megfelelő gyorsulás miatt erős rezgések, ütések adódtak át az indítás alatt. Ezt a gépek futóművében végrehajtott kismértékű beavatkozás orvosolta. Legutóbb a póttartályokkal felszerelt F/A-18E/F Super Hornet gépek személyzetei tettek panaszt. Az ilyen konfigurációban indított gépeknél szintén nem kívánt rezgések léptek fel. A nem kívánatos jelenség megszüntetésére elégségesnek tűnt az EMALS szoftverének néhány paraméterén változtatni a fejlesztők szerint. A módosítások elkészültek és első lépésben a Lakehurst-i tesztbázison megépített példányon fogják kielemezni a változtatások megfelelőségét. Így a szoftvermódosítás csak ezek lezárulta után, várhatólag csak 2019-re fog megérkezni a hordozó fedélzetére.

Agitációs, vagy ha úgy tetszik, propaganda anyaggal is támadhatnak már az amerikai légierő Boeing B-52H Stratofortress bombázói. Ugyanis a 419. tesztszázad nyolc-nyolc PDU-5/B sikeres oldását hajtotta végre a Point Mugu-i és az Edwards légibázis közelében kialakított gyakorlótér területén. A jelenleg még csak a szárnyak alól leoldható PDU-5/B nem más, mint az eltérő résztöltetek okán MK 20 Rockeye II, SUU-76B/B, vagy a CBU-99/100 jelzéssel ismert kazettás bomba 60000 darab szórólapot magába foglaló változata. Az oldási tesztek során a bombázótól történő eltávolodást vizsgálták, ami biztonságos volt. A jövőben a PDU-5/B-vel még lesznek oldási tesztek, de azokat már a bombakamrából fogják végrehajtani.

Brazíliában költségbecslést készítenek, ugyanis a költségvetési megszorítások, és a SAO PAULO (A 12) repülőgép-hordozókivonása okán nem biztos, hogy jó ötlet modernizáltatni a Boeing (Douglas) AF-1/AF-1A Skyhawk (A-4KU és TA-4KU) vadászbombázókat az Embraer (Empresa Brasileira de Aeronáutica) Defense & Security által az AF-1B/C szintre. A számításokat az Embraer végzi el a kért példányszámokra vonatkoztatva. 2013 augusztus 13-án hajtotta végre első repülését a Brazíliában modernizált és megnövelt szolgálati idővel rendelkező A-4KU Skyhawk - helyi jelölésben AF-1-ként ismert típusból - első, immáron AF-1B típusjelzést viselő példánya.

A kétüléses változat korszerűsítésen átesett gépei az AF-1C jelzést viselik majd. A 2009 áprilisában megkötött szerződés értelmében a Kuvaittól megvásárolt 33 A-4KU és TA-4KU közül 12 példány, kilenc együléses AF-1-es és három kétüléses AF-1A kerül korszerűsítésre öt év alatt. Ezt a modernizációt Embraer szakemberei végezik el, a vadászbombázók ennek köszönhetően 2025-ig maradhatnak hadrendben. Az A-4-esek új generátorokat, többfunkciós Elta 2032-es fedélzeti radart, OBOGS rendszert, titkosított kommunikációt lehetővé tevő rádiókat (melyek segítségével később az adatátviteli lehetőség is megvalósul), inerciális navigációs rendszert, új HUD-ot, a pilótafülke műszerfalára két 5” x 7”-os kijelzőt, a gázkarra és a botkormányra HOTAS-rendszert, valamint új fedélzeti számítógépet kapnak. Az első két Skyhawk átalakításához 2011-ben láttak hozzá.

Nem tudni megvalósulhat-e Argentína nagyobb volumenű fegyverbeszerzése az Egyesült Államokból. Az egyik levegőben lógó ügy a Beechcraft T-6C Texas II+ turbólégcsavaros gépek megvásárlása. Ugyanis az egykori 24 darabos mennyiség 12-re, majd csak 4-re apadt. Ez még így is 90 millió dolláros kiadást jelentett a pilóták és a földi személyzet képzésével együtt, amiből, mint első részletet 50 milliót kellett volna a gyártó számára átutalni még a tavalyi év folyamán, több részletben. Eddig azonban csak 10 millió bukkant fel a számlán, így a felek egyeztetni fognak a továbbiakról. A másik, talán még érdekesebb bevásárló listán 12 Bell AH-1 Cobra harci és 26 Bell 416-os szállító helikopter szerepel, 80 darab Javelin irányított rakéta és 12 Lockheed Martin F-16-os Fighting Falcon mellett.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

MiG-23UB.

British Aerospace Hawk Mk.51.

Kawasaki C-2.

Grumman F-14A Tomcat.

Panavia Tornado IDS.

McDonnell Douglas EF-18A+ Hornet.

Dassault Mirage 2000-5F.

McDonnell Douglas RF-4EJ Kai Phantom II.

Szuhoj T-50.

McDonnell Douglas F-15J Eagle.

Eurofighter Typhoon FGR.4.

Lockheed P-2E Neptune.

Dassault Rafale C.

Lockheed F-104G Starfighter.

Kawasaki T-4.

Saab JA37 Viggen.

MiG 1.44.

Sepecat Jaguar T.2.

2017.07.22

2017.07.22. 06:18

Csehországban ebben a hónapban az Aero Vodochody nekilátott a legendás L-39 Albatros sugárhajtású kiképzőgép legújabb változatának, az L-39NG-nek a gyártásához. Persze ez még csak az első négy gépet jelenti. Ezek közül az első a második prototípus lesz, míg a második és a harmadik gép a strukturális tesztekre fog szolgálni és a negyedik lesz az első, megrendelő számára (ez a hírek szerint a LOM Praha) átadására kerülő példány. Az L-39NG a fejlesztők szerint megtartja az előd legjobb tulajdonságait, mint az alacsony üzemeltetési költség, a nagyfokú megbízhatóság, a könnyű üzemeltethetőség és a magas rendelkezésre állás. Tenni fogja mindezt a modern avionikával (számos szimulációs technológiát is magában foglalva) és az újonnan kifejlesztett Williams International FJ44-4M hajtóművel ellátva, így a kor követelményeinek még jobban megfelelve. A leírtakban joggal bízhat a gyártó, hiszen az L-39NG alkatrészeinek csak mindössze fel új tervezésű és gyártású. Az L-39NG további megrendelői között említik a Breitling és Black Diamond műrepülő csapatokat, de a spanyol légierőt is, ahol a CASA C-101-es gépek utódja lehet a cseh típus.

Szárnyaik középrészének cseréjét követően akár 2035-ig is repülhetnek majd a Brit Királyi Légierő Lockheed Martin C-130J Mk.4 Super Hercules szállítógépei. Az eredetieknél kétszer, háromszor hosszabb élettartamú alkatrészek 143,3 millió dollárért kerülnek majd beépítésre a britek 14 Hercules-ébe a Cambridge-i Marshall Aerospace and Defense Group-nak köszönhetően.

Július 13-án az IPA6-os jelzésű Eurofighter Typhoon volt a típus első példánya, mely MBDA Brimstone irányított rakétával hajtott végre lövészetet. Ezt megelőzően az év első felében egyéb repülési teszteket hajtottak végre a rakétával. A légi próbák ezen első része sikerrel lezárult, ezeken a szárnyak alatti hármas pilonon történő hordozás során mérték a rakétákat érő erőhatásokat, illetve a repülőgéppel létrejövő adatkapcsolat tökéletességét is górcső alá vették. A 40 repülés során a valós, éles helyzetben is használatos felfüggesztési variációt is tesztelték. Ennek során a Eurofighter Typhoon négy AMRAAM és két ASRAAM légiharc-rakétával, két Paveway IV lézeres/GPS irányítású bombával és két szárny alatti hármas Brimstone pilonnal emelkedett a levegőbe. Ennek során a vadászbombázó nagytömegű fegyverzet jelentette terhelés mellett történő manőverező képességét is kiértékelték. Az ütemterv szerint a Eurofighter Typhoon 2018 végéig bevethetővé kell, hogy váljon a MBDA Brimstone földi célok elleni rakétákkal. A tervek szerint mindössze kilenc indítás során szeretnék vizsgálni a vadászbombázó elhagyásának mozzanatát a Brimstone által, valamint az indítási magasságok által elérhető maximális hatótávolságot.

Oroszországban a MAKS 2017 kiállításon mutatták be a Mil Mi-8-as/Mi-17-es helikoptercsalád új tagját, a Mi-171S-VN-t. A különleges műveletek végrehajtására képessé vált forgószárnyas a szárnycsonkjain és ajtajaiban elhelyezett egy-egy 12,7 milliméteres nehézgéppuska mellett a szárnycsonkok három-három felfüggesztési pontján irányított és nem irányított rakétákat, bombákat és gépágyú konténereket hordozhat, akárcsak elődjei. Védelméről az infracsapdák mellett már a President-S rendszer is gondoskodik, de kevlárból készült páncélzattal is ellátták. A védelem részét képezi még a 3 fős személyzet és a szállított 37 főnyi katona energiaelnyelő ülésekben történő elhelyezése is. A pilótafülke alatt pedig két szenzortorony kapott helyet. Az két, egyenként 1900 lóerős gázturbina kompozit rotorlapátokkal, valamint X alakú farokrotorral 280 kilométer per órás legmagasabb sebességet és 259 kilométer per órás utazósebességet tesz lehetővé. Az Ulan Ude-i üzemben készített variánst már felajánlották megvételre is, bár a repülési teszteket csak nemsokára fogják elkezdeni.

Kazahsztánban egy helyi partner, a Kazakhstan Engineering segítségével próbálja meg értékesíteni a MiG a MiG-35 Fulcrum-F vadászbombázót. A típus eladásán felül az oroszok együttműködést is felajánlanak a kazah partnerek számára, mi a javításon felül bizonyos alkatrészek gyártást is jelenti.

Három évvel Izraelbe való megérkezésük után jelentős előrelépés vette kezdetét az Alenia Aermacchi M346 Lavi sugárhajtású kiképzőgépeknél. A típus harci kiképzésre is alkalmassá tétele egy szoftvercsomag fedélzeti számítógépekre való telepítésével valósul meg. Így már a szárnyak alatti függesztési pontok is használhatókká válnak az 1 óra 15 perces levegőben tölthető időt megnövelő pót-üzemanyagtartályok és a bevetéseken is használatos Mk bombacsalád tagjainak ballisztikai jellemzőivel bíró BDU-33-as gyakorlóbombák felhelyezésére.  Az izraeli légierő tesztalakulata már elvégezte a földi és légi próbákat az új szoftvercsomaggal, így azok telepíthetőkké váltak. Hamarosan a kiképzéshez használatos négy szimulátor is továbbfejlesztésen esik át, ugyanis hálózatba lesznek kötve, így segítve majd a pilóták felkészülését.

Törökországból bő egy hónappal ezelőtt érkezett a hír, miszerint nem csak az erőforrás hiánya miatt nem indulhat el az Altay harckocsik sorozatgyártása. A típus előállítására képes Otokar ajánlatát ugyanis elutasították, mondván a harckocsik darabára elfogadhatatlanul magas. Ezt az árkalkulációt, ami egyébként 250 páncélosról szólt, a gyártó még 2016 augusztusában nyújtotta be a török védelmi minisztérium hadiipari titkárságának (SSM – Undersecretariat for Defence Industries). Most ugyanez a szervezet kért fel három, a páncélos járművek előállításában járatos céget, név szerint az BMC-t, az Otokar-t és az FNSS-t, hogy készítsék el ajánlataikat az Altay harckocsik gyártásáról.

Alig több mint egy évvel ezelőtt derült ki, hogy India 164 darab Rafael Litening célmegjelölő konténert, valamint több száz Spice 250 precíziós vezérléssel ellátott bombát vásárol meg a Szuhoj Szu-30MKI vadászbombázók számára. Az akkor 500 millió dollárosnak kikiáltott beszerzés hozadéka az lehet, hogy Új-Delhi a Dassault Rafale vadászbombázók számára is megvásárolná a Litening célmegjelölő konténert.

Érdekes helyzet alakult ki viszont az indiai Pilatus PC-7 MkII-es kiképzőgépek körül. A 75 darabos mennyiségben beszerzett típus, gyártó általi karbantartási szerződése 2016 decemberében lejárt és eddig nem került meghosszabbításra. Ennek oka nem egyértelmű, a híradásokban két változat található meg. Az egyik szerint az ország védelmi minisztériuma által találtatott túlzottan magasnak, a további 36 hónapot felölő időtartamra a svájciak által kért összeg. A másik, mely a légierőből származónak tünteti fel az információ eredetét, arról szól, hogy a gyártó nem is nyújtott be új ajánlatott, mivel Új-Delhi nem rendelt további gépeket tőlük. Jelenleg az indiai Pilatus PC-7 MkII-es kiképzőgépek üzemben tartását a légierő szakemberei végzik, a haderőnem által beszerzett alkatrészek felhasználásával.

Új, hajók elleni rakétával tervezi felszerelni Japán a helyi gyártású Mitsubishi F-2-es repülőgépeit. A fegyver fejlesztése még folyamatban van, annyit lehet róla tudni, hogy sebessége a hang háromszorosa lesz. A program kiemelt fontosságú, a kínai tengeri jelenlét miatt, így az következő pénzügyi évben több százmillió jen árán szeretnék a fegyvert rendszeresítésre kész állapotba hozni.

Második kísérleti fázisát is elindították a Lockheed Martin F-35B rövid távon fel-és függőlegesen leszálló vadászbombázó sí sáncos felszállásainak vizsgálatának. Az amerikai haditengerészet Patuxent River-i bázisán most az erősebb keresztszélben, a külső függesztési pontok használata esetén, valamint változó nekifutási úthossz során végzett felszállások során nyert adatokat elemzik majd.

Megfelelőnek bizonyultak azok az előtanulmányok és tervek, melyeket a Lockheed Martin végzett az AGM-158B JASSM-ER csapásmérő robotrepülőgép hatótávolságának növelése érekében. Az 1000 kilométer körüli táv lerepülési képessége már így is igazán figyelemreméltó volt az 1 tonnánál kicsit súlyosabb fegyvertől, de a fejlesztők láttak még lehetőséget ennek növelésére. A távolság növelésére egy új szárnyszerkezet megvalósítása nyújtotta a lehetőséget, ennek tervezése 2016 márciusában vette kezdetét. Az Egyesült Államok Légiereje a Lockheed Martin számára 37,7 millió dollárt utalt át nemrégiben, így az új szárnyakkal ellátott csapásmérő robotrepülőgépek hamarosan, a 17. gyártási szériában lekerülhetnek majd a gyártósorokról.

Ideiglenes jelleggel, de felfüggesztette a Lockheed C-5M Super Galaxy szállítógépek repülését az amerikai légierő. Ugyanis 60 napon belül két alkalommal is gond adódott a gépek orrfutóművénél leszállás során. Ez a variáns csak a Dover légitámaszponton található meg és egyeik legfőbb feladata az amerikai és az európai kontinensek közötti szállítási feladatok végrehajtása. Az USAF illetékesei még nem nyilatkoztak arról meddig tarthat a gépek alapos átvizsgálása, de annyit elmondtak, hogy a szállítási feladatok végrehajtásában a 18 kieső gép hiánya nem lesz érezhető.

Ha úgy tetszik az érem másik oldalán helyezkedik el az amerikai haditengerészet VFA-115 Eagles repülőszázada, melyik július 3-án elérte a 100000. repült óráját is A osztályú (2 millió dollárosnál nagyobb kár, gépveszteség, haláleset stb.) esemény nélkül. A 23 éve igazán kimagasló teljesítményt felmutatni tudó alegység ez idő alatt repülte az A-6E Intruder, majd az F/A-18C Hornet gépeket és a flotta századai közül elsőként fegyverezték át őket a vadonatúj F/A-18E Super Hornetre. Természetesen a géptípusok ismeretében még inkább elképesztő ez az adat, hiszen egy repülőgép-hordozón települő, aktív repülőszázadról van szó, mely számos bevetést teljesített az elmúlt évtizedekben a világ számos pontján.

A légi üzemanyag átadásának és felvételének bonyolult műveletének automatizálása, robotizálása napjainkban zajló folyamat. De joggal merülhet fel a kérdés, mi a helyzet a földön tartózkodó repülőeszközök tankolásának automatizálásával? Ezt is folyamatban van, bár az előzőhöz képest kevesebb rivaldafény éri az AR3P koncepciót.  Az S&T és a Center's Aviation Development Directorate and Operational Energy Lab együttműködésében a hadsereg számára próbálnak megvalósítani egy, a földön álló helikopterek üzemanyag-utántöltését végző automata rendszert. A többségében kereskedelmi célokra készült összetevők alkotta rendszert a napokban tették, igaz még csak „laboratóriumi” körülmények között próbára, teljes sikerrel. Egy megfelelő méretű csarnokban egy igencsak torzó állapotban lévő, ám a célnak tökéletesen megfelelő AH-64 Apache harci helikopter tankolását kellett végrehajtani a képfelismerő szoftver és kamerák által irányított robotkarnak.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

McDonnell CF-101B Voodoo.

Szuhoj Szu-27P.

Grumman F-14D Tomcat.

Dassault/Dornier Alpha Jet A.

Northrop Grumman B-2A Spirit.

G550-CAEW.

Rockwell B-1B Lancer.

Szuhoj T-50.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

Dassault Mirage 2000D.

Lockheed C-5M Super Galaxy.

Szuhoj Szu-34.

Lockheed U-2S.

Panavia Tornado IDS.

North American F-100D Super Sabre.

2017.07.15

2017.07.15. 06:23

Horvátország a jövő héten öt államot keres meg harci repülőgépek beszerzése ügyében. A légi hadereje korszerűsítésén fáradozó volt jugoszláv tagköztársaság Svédországból, az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Görögországból és Izraelből várja az ajánlatokat. Jó eséllyel a Saab JAS-39 Gripen és a KAI FA-50-es ellenfelei különféle változatú, kihasználtsági fokú F-16-ok lesznek. A horvátok remélik, ha még ebben az évben meghozzák a döntést, az első gépek már 2020-ra bevethetővé válhatnak.  Zágráb számára a beszerzési ár mellett a döntés meghozásában fontos tényezőt fog jelenteni a minél szélesebb gazdasági együtt működés lehetősége is.

Véglegesen szakítani fog a szovjet eredetű kis hatótávolságú légvédelmi rakétákkal a Cseh Köztársaság. Prága ugyanis eldöntötte, az elkövetkező három évben a már meglévők mellé további 16 darab Saab RBS 70 NG légvédelmi rendszert szerez be. A még meglévő 9K35 Sztrela-10M (SA-13 Gopher) kézi légvédelmi rakéták 43,6 millió dollárért megvásárolt utódjai 2018 és 2020 között kerülnek átadásra. Ezeket a fegyverek a 252. Légvédelmi Rakétazászlóalj alkalmazza.

2013 után újra Rheinmetall Waffe Munition által gyártott DM11-es programozható gyújtóval ellátott 120 milliméteres lövedékeket rendelt Berlin. Akkor is és most is 2500 lövedék kerül a német hadsereg tulajdonába. Az ez év végétől leszállításra kerülő lövedékek közül az utolsó 2018 végig kerül majd átadásra. A 45 millió euró értékű beszerzés érdekessége, hogy ezt a lövedéket csak a Leopard 2A7V, vagy A7+ variánsán alkalmazzák, így várható eme jelenleg legkorszerűbb modifikáció nagyobb számú megjelenése a német páncélos csapatok körében.

Egyaránt növekedni fog a holland Boeing AH-64D Apache harci helikopterek önvédelmi és támadó képessége. Az előbbit az AN/AAR-57A(V)7 közeledő rakétákat érzékelő rendszer, valamint az AN/AVR-2B lézeres besugárzás- jelző képviseli 58,2 millió dolláros értékben, míg az utóbbit a lézeres félaktív vezérlésű AGM-114R Hellfire II irányított rakéták 34 millió dollár ellenében. Az érzékelő készletből 32 darabot, a lézeres besugárzás- jelzőből 33-at és a rakétákból 70 darabot vásárolnak meg a hollandok.

Nagy-Britanniában a RAF Lossiemouth-i bázisa fog otthonul szolgálni a Boeing P-8A Poseidon tengeri járőrgépeknek. A kilenc példány a Brit Királyi Légierő 120. és a 201. repülőszázad állományába fog kerülni. Elsőként a 120. század kerül majd felállításra 2018 áprilisában. Az ezt a számot viselő repülőszázad a második világháború alatt az egyik legsikeresebb tengeralattjáró-vadász RAF egység volt. Az amerikai gépek várhatólag 2020-ra érkeznek meg a 400 millió fontért fejlesztett infrastruktúrával és megerősített futópályával rendelkező Lossiemouth-i bázisra.

A Szíriában megszerzett tapasztalatok alapján tervezik korszerűsíteni a Kamov Ka-52 Alligator harci helikoptereket Oroszországban. Eddig megjelentek alapján szinte biztosra vehető, hogy a hajófedélzeti variáns számára megalkotott összecsukható rotorlapátokat megkapja majd a típus a korszerűsítési munkálatok során. Ez a megoldás nem csak a hajók fedélzetén hasznos, hanem a földi mozgatás, illetve tárolás során is számos előny jelenthet.

A Turkish Aerospace Industries (TAI) üzeméből július 12-én az Egyesült Államokba szállították a 21. itt készített F-35-ös törzs-középrészt. Ez rövid idő belül vissza fog térni, ugyanis ez lesz az első török megrendelésre készülő F-35A egyik fő alkotóeleme. Ankara egészen pontosan a következő évben veheti majd át az első Lightning II-ét.

Gyaníthatóan csak ideiglenes jelleggel, de megvalósult a két egyiptomi MISTRAL-osztályú partraszállást támogató helikopterhordozó közeli légvédelme. Az eredetileg Oroszország számára építeni kezdett, de végül el nem adott testvérhajók fedélzetére a szárazföldről jó ismert AN/TWQ-1 Avenger rendszer került, az azt hordozó Humvee-val együtt. A rögzítést a helikopterek fedélzeten tartására szolgáló nyűgözőpontok és acélkábelek segítségével oldották meg. Az egyik hajó fedélzetén két, a másikén viszont már három Avenger rendszer volt látható a közelmúltban. Eredetileg Igla-S légvédelmi rakétákkal ellátott két 3M-47 Gibka torony, valamint két 30 milliméteres Gatling-rendszerű gépágyúval ellátott AK-630-as torony biztosította volt a hajók légvédelmét, azonban ezek felszerelésére csak Oroszországban kerülhetett volna sor. Ezt a krími események és az Oroszország ellen bevezetett embargó nem tette lehetővé, így egy igen ötletes megoldással az amerikai rendszerek kerültek a partraszállást támogató helikopterhordozókra.

Bahrein 25. államként rendszeresíti a Lockheed Martin AN/AAQ-33 Sniper ATP célzókonténereket. A Sniper-ek átadása 2018 elejétől veszi majd kezdetét. A 22,45 millió dolláros szerződés valószínűsíti nagyjából 19 konténer beszerzését a közel-keleti állam 20 F-16C/D-je számára. Ezek a gépek eddig csak a jóval fejletlenebb Lockheed Martin AN/AAQ-14 Sharpshooter konténereket alkalmazhatták. Ezekből 1996-ban három darabot rendeltek meg.

Omán számára megkezdte a PARS III 8x8-as gyalogsági harcjárművek leszállítását a török FNSS Savunma Sistemleri. Maszkat 172 darabot rendelt a járműből, melynek tömege 30 tonna körül mozog. A 3 főnyi személyzet mellett 9 lövész szállítására is képes PARS III-as 25 milliméteres ATK Bushmaster gépágyúból és 7,62 milliméteres koaxiális géppuskából álló fegyverzetét az FNSS egyszemélyes Sabre nevet viselő tornyába építették be.  A PARS első megrendelője Malajzia volt, ahol az AV8-as jelzéssel rendszeresített járművekből 247 darabot rendeltek meg.

Nigéria haditengerészete még továbbra is forgószárnyasok után kutakodik a nagyvilágban. Most az AS565MBe Panther gépek jöttek szóba. Az Airbus Helicopters elmondása szerint az afrikai országból érkezett megkeresés a típusról érdeklődve. A gyártótól meg lehetett tudni azt is, hogy három helikoptert terveznek beszerezni a nigériaiak. Pár éve, egészen pontosan 2014-ben még az amerikai haditengerészet leállított CH-46 Sea Knight és SH-2 Seasprite gépeiről szóltak a hírek, mint a nigériai haditengerészet számára beszerzésre kerülő típusok. Hiába volt azonban a személyes megismerkedés lehetősége az amerikai helikopterekkel, a beszerzés nem valósult meg.

Botswana esetében viszont a JAS-39 Gripen lehet a befutó. Botswana elnöke, Ian Khama nemrégiben, június 19. és 21. között látogatott el a Saab svédországi központjába és a típust alkalmazó F21-es ezredhez is, hogy alaposabban megismerkedhessen a géppel. A C/D variánsból 8 darabot terveznek beszerezni az Afrika déli részén található államban. 2013 és 2015 között viszont a dél-koreai KAI T-50 Golden Eagle és FA-50 modelljeit hozták szóba Botswanával kapcsoltban. Akkor ugyanilyen látogatások zajlottak le az ázsiai országban, mint most Svédországban. Mindössze a mennyiség változott a pár évvel ezelőttihez képest, ugyanis akkor 16 példányos rendszeresítésre kerülő darabszám volt olvasható.

Indiában a Védelmi Minisztérium jóváhagyta 693 darab BMP-2 és BMP-2K Sarath gyalogsági harcjármű 371 millió dolláros továbbfejlesztését a BMP-2M szabványnak megfelelően. A páncélosok új tűzvezető rendszert, korszerű hőképalkotós kamerákat, két irányított páncéltörő rakétát és egy automata gránátvetőt kapnak majd a korszerűsítés során. A munkára való jogosultságot két állami cég, a Bharat Electronics Limited (BEL) és az Ordnance Factory Board (OFB) nyerte el, a konkurencia szerint nem egészen tiszta körülmények között. Az önkényes döntés az ellenvélemények szerint olyan problémák felbukkanását okozhatják majd, mint a túl költséges és gyakori karbantartás, számos minőségbiztosítási probléma és a beépített rendszerek között fellépő elektromágneses interferencia. Mindenesetre tény, hogy az Ordnance Factory Board 1987 és 2007 között 1250 BMP-2 és BMP-2K-t épített meg.

Négy évvel ezelőtt Indiában 2000 darab motor megvásárlását tervezték a korszerűsítés előtt álló BMP-2-es gyalogsági harcjárműveik számára. Az eredeti 285 lőerős erőforrást egy 250-380 lóerősre cserélnék le, ami könnyen karbantartható, és megbízhatóan működik szélsőséges időjárási körülmények között is. Motorokat hazai és külföldi gyártók egyaránt ajánlhattak a döntéshozók figyelmébe, így a Mahindra & Mahindra, Tata Motors, Force Motors, Ashok Leyland, Maruti Udyog és Crompton Greaves, és az MTU (Németország), Thales (Franciaország) és a Rosoboronexport (Oroszország) gyártmányaira egyaránt kíváncsiak voltak. Az 1500 darab BMP-2-es modernizálását akkor 3-5 éven belül leszerették volna letudni, 1,2 milliárd dollárt felemésztve.

Malajzia számára úgy tűnik változott a fontosság, már ami a repülőeszközök beszerzését irányítja. Napokban született információk szerint a Kuala Lumpur-i vezetés nem vadászgépeket, vagy vadászbombázókat szeretne vásárolni, hanem inkább kereskedelmi repülőgépen alapuló tengeri járőrgépet. Most inkább az állam határain belül lévő szigeteknek leledző iszlám radikálisok elleni felderítésre, megfigyelésre és hírszerzése képes típusnak szavaznának bizalmat. Az évek óta zajló, 2 milliárd dolláros megrendeléssel kecsegtető MRCA programot ideiglenesen elhalasztották, valószínűleg csak a 2018-as választások után veszik majd újra elő a programot, így a Dassault Aviation Rafale következő exportsikerére eddig kell várni, a francai típusnak drukkolók szerint.

2015 és 2016 között újabb 7 százalékos áremelkedést volt kénytelen elkönyvelni az F-35-ös program. Mindez egyetlen egy döntésnek tudható be, mégpedig annak, hogy az amerikai légierő csökkentette az egy év alatt megvásárlásra kerülő gépek mennyiségét. Bár a beszerzendő darabszám ugyanannyi maradat és a döntésnek köszönhetően a gyártósor is tovább dolgozhat hat évvel, de az évi 80 helyett csak 60 darabos átvételi mennyiség a 2015-ös 379 milliárd dollárról 2016-ra 406,5 milliárd dollárra növelte meg a program összköltségét. Inflációval korrigálva így egy F-35A darabára a 2015-ös 100,6 millió dollárról 111,3 millió dollárra emelkedett.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Changhe Z-10.

Lockheed P-3C Orion.

Eurofighter Typhoon FGR.4.

Boeing C-17A Globemaster III.

Szuhoj Szu-22UM-3K.

Grumman F-14B Tomcat.

AgustaWestland HH-101A Caesar.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Dassault Mirage F1C.

Boeing Vertol CH-47D Chinook.

Korea Aerospace T-50 Golden Eagle.

Lockheed U-2S.

MiG-29G.

Sikorsky CH-53E Super Stallion.

Dassault Mirage F1EQ6.

2017.07.08

2017.07.08. 06:47

Horvátországban sikeres lövészeten vannak túl a PzH 2000-es önjáró tarackok. A Németországtól használtan beszerzett 16 tüzérségi eszközből 12 lesz hadrendbe állítva. Egy járművet a vezetők képzésénél fognak alkalmazni, míg a többi alkatrészforrásul szolgál majd a több számára. Az Eugen Kvaternik képzőközpontban, Slunj közelében végrehajtott próbán három tarack vett részt, ezekben már a horvát nyelvre átírt szoftverek voltak megtalálhatók.

A szomszédos Szerbiából több hír is bekerült a Netarzenál erről a hétről szóló összefoglalójába. A Zastava kézi lőfegyverek fejlesztésért felelős részlege egy cserélhető csövű gépkarabélyt mutatott be. A Kalasnyikov jegyeket felmutató gépkarabély a könnyedén cserélhető csőnek köszönhetően képes a 7,62x39 milliméteres lőszereken felül a 6,5x39 milliméteres lőszerek kilövésére is. A kor követelményeinek megfelelően a fegyveren számos Picatinny sín található a különféle kiegészítők felszerelésére. A személyre szabható hosszúságú válltámasszal ellátott fegyver 20 és 30 lőszert befogadni képes tárakkal került bemutatásra.

Páncélos technika is szerepel a szerbiai újdonságok között, ugyanis a BOV PSZH modernizált változatát is bemutatták. A 4x4-es kerékképletű jármű új variánsa a BOV M-16-os, amit a Szerb Katonai Műszaki Intézet segítségével alkottak meg. Ezt új rádiókkal, légkondicionálóval, a vezető számára nappal és éjszaka is működni képes termikus kamerákkal látták el, de javítottak a tűzoltórendszeren is. A páncéltest hátulján, kívül felszerelve egy dízelgenerátor került felszerelésre. Ez a páncélos mozgatására szolgáló dízelmotor üzemeltetése helyett képes akár 8 órán át is a szükséges elektromos berendezések működtetésére kellő áram előállítására. A pótpáncélzat a védelem megerősítésére szolgál, míg a 12,7 milliméteres nehézgéppuska egy M15-ös távirányítású fegyverállványon nyert elhelyezést, a 180 darabos lőszerkészletével együtt.

Szintén a Szerb Katonai Műszaki Intézet működött közre a BVP M-80A gyalogsági harcjármű modernizált prototípusának, a BVP M-80AB-1-nek az elkészítésében. Itt is erősítésre került a páncélzat, így elölről a 30 milliméteres, oldalról a 14,5 milliméteres, míg hátulról a 7,62 milliméteres páncéltörő lövedékek ellen nyújt védelmet. A BVP M-80AB-1 csöves fegyverzete egy 30 milliméteres gépágyúból és egy 7,62 milliméteres géppuskából áll. Ezeket egy egyszemélyes toronyban helyezték el, míg a két Maljutka 2T5 irányított páncéltörő rakéta a torony tetejének jobb oldalán került elhelyezésre. A gépágyú 2000 méretig, míg a rakéták 5000 méterig alkalmazhatók. A huzalvezérlésű Maljutka 2T5 a továbbfejlesztés során tandem robbanófejet kapott, így már 1000 milliméteres homogén páncélzat átütésére képes.

Amerikai segítséggel szeretnék végre révbe juttatni az Antonov An-70-es szállítógépet az ukránok. Az orosz partner visszalépése a fejlesztésből nehéz helyzetbe hozta típust, de most Kijev a nyugati, elsősorban amerikai rendszerekkel szeretné pótolni az orosz berendezéseket. Ezen változat az An-77-es típusjelet kapná és az ukránok szerint jelentős exportpiaci sikerre lehet számítani a megjelenését követően.

Lengyelországban hadsereg megkapta első Rak önjáró aknavetőit. Az első járműveket a 17. Gépesített Dandár vehette át június 30-án. Az automata töltőrendszerrel ellátott fegyver tornyát az elmúlt években végrehajtott próbák során egy lánctalpas és egy 8x8-as kerékképletű járműtestre is felszerelték. Ez utóbbi nem volt más, mint a Patria AMV helyben gyártott Rozsomák változata. A percenként 6-8 lövés leadására képes Rak-ból most nyolc darab került átadásra. A 3 fős legénységű jármű mindössze 30 másodperc alatt tehető tűzkésszé és az utolsó lövést követően 15 másodperc alatt képes a helyváltoztatás megkezdésére. Lengyelországban 64 darabos megrendelést adott a hadsereg a Rak önjáró aknavetőkre, ezeket 2017 és 2019 között fogják leszállítani.

Július 4-én jelentették be, hogy lassan újra az összes belga Lockheed Martin C-130H Hercules teherszállító repülőgép repülőképessé fog válni. A 11 hadrendben álló példány közül többnél is hibák jelentkeztek a repülésvezérlő rendszernél, ezért felszállási tilalmat vezettek be a típusra. Az 1970-es éveke eleje óta szolgáló gépek néhány hetet igénybe vevő átvizsgálásával hamarosan végeznek a szakemberek, így egyre több szállhat fel újra.

Sikeresen lezajlott a Sea Skua és a AS15TT hajók elleni rakéták utódjaként fejleszteni kezdett Sea Venom/ANL rakéta első helikopterről végrehajtott indítása. A 100 kilogrammos fegyver harci része 30 kilogrammos, vezérlését képalkotó infravörös kamera segíti. Az indítást egy Eurocopter AS365 Dauphin hajtotta végre, méghozzá a Sea Venom/ANL rakéta hatótávolságának széléről, vagyis 20 kilométeres távolságból. Az elsősorban kisebb motorcsónakok, rakétás gyorsnaszádok és korvettek ellen alkalmazható Sea Venom/ANL fejlesztését 2014-ben az Egyesült Királyság és Franciaország közösen kezdte meg 50-50%-os munkamegosztással.

Újra repülhetnek az izraeli Boeing AH-64 Apache harci helikopterek is. A múlt hónapban bekövetkezett meghibásodás okát nyilvánosságra hozták, így most már tudható, hogy az egyik repülés utáni átvizsgálás során találtak egy 20 centiméter hosszú repedést egy egyik helikopter farokrotorlapátján. A Boeing bevonásával végzett ellenőrzés során arra a megállapításra jutottak, hogy a lapátokat 995 repült óra után fogják lecserélni, a gyártó által előírt 4600 helyett.

Ezen a héten már a közel-keleten turnézik a brazil Embraer KC-390-es gépe. Az új típus egészen pontosan Szaúd-Arábiában tölt el huzamosabb időt. Az Al Karj városa melletti támaszpont, valamint a Dzsidda közelében lévő Abdullah Herceg Légibázis ideális helyszín az ismerkedésre, hiszen a szaúdi légierő mindkét helyen állomásoztat C-130 Hercules gépekkel felszerelt alakulatokat. Első helyen a 32. százada Lockheed KC-130H és J (első verzióból 7 darab a másodikból 2 darab áll hadrendben) tankergépeinek személyzete láthatta a brazilok gépét testközelből, míg a másikon három repülőszázad is megtalálható, amik mind az amerikai gépeket repüli.

A szaúdi Herkulesekkel kapcsolatosan meg kell jegyezni, hogy 2012-ben 25 darab megrendelését hagyták jóvá Washingtonban, azonban ezek közül csak két KC-130J került eddig átadásra, a többi 23 darab (ezekből 3 KC-130J) megrendelésének véglegesítése jelenleg függőben van. Szaúd-Arábia, mely a maga 33 darabjával az USAF után a legnagyobb H variánst használó, egyrészt az ukrán Antonov An-178-nak köszönhetően ráér, akárcsak nyomásgyakorlási céllal is lebegtetni a véglegesítést. De az sem zárható ki, hogy az ukrán gép mellé, melynek fejlesztését pénzügyileg Rijád alaposan segítette, a brazil KC-390-es is beszerzésre kerülhet.

Az erős hadiiparral rendelkező Dél-Korea ismét előrukkolt egy fegyverrendszerrel. Ez mondjuk nem minden elemében új, hiszen a második világháborúig visszavezethető családfával rendelkező M101-es 105 milliméteres tarackot házasították össze, a szintén amerikai 5 tonnás teherautóval. Persze a kor követelményeinek megfelelően a mindössze 11 kilométeres lőtávolságú fegyvert ellátták korszerű helymeghatározó és tűzvezető rendszerrel is. A Hanhwa Techwin által kifejlesztett tüzérségi rendszer, mely az önjáróságnak köszönhetően már csak ötfős kezelőszemélyzete igényel, a vontatott tarack kilencéhez képest, 2018-tól került majd átadásra a csapatok számára.

A gyártó West Palm Beach-i üzeméből a haditengerészet Patuxent River-i tesztközpontjába repült át egy Sikorsky CH-53K King Stallion helikopter június 30-án. Az 1300 kilométeres utat két közbeeső leszállással tette meg a fejlesztési szakasz végén járó forgószárnyas. A haditengerészet tesztközpontjába való megérkezés azt jelzi, hogy a próbákba már jobban belefolyik a megrendelő is, így szerezve közvetlen tapasztalatot az új helikopter képességeiről. Éppen ezért az elkövetkező 12 hónapban még további hét példány fog megérkezni a Patuxent River-i tesztközpontba.

Brazília szárazföldi hadereje 60 darab M109A5 önjáró tarackkal fog erősödni az Egyesült Államoknak köszönhetően. A páncélozott járművek 2018-tól kerülnek majd átadásra, mivel ezeket a BAE System M109A5BR+ verziónak megfelelően korszerűsíti, ez a módosítás leginkább a tűzvezető rendszert érinti. Brazília így pár éven belül már 140 darabos M109A5BR+ önjáró tarackot tudhat majd magáénak.

Június 29-én a Fábrica Argentina de Aviones SA (FAdeA) üzeméből kigördült az IA-63 Pampa III sugárhajtású kiképzőgép első, immáron a légierőnek szánt példánya. Az Argentin Légierő részéről eddig három darab Pampa III-as megrendelése biztos, az ezeket követő darabszámokról még folynak a tárgyalások, jelenleg 20 darab körüli mennyiség megvásárlása tűnik a legvalószínűbbnek. Hamarosan várható ezen IA-63-as első felszállása is, míg átadására ez év végéig szeretnének sort keríteni.

A Pampa III-as program Argentína nehéz gazdasági helyzete miatt jelentős csúszást szenvedett.  A prototípus 2015 nyarán szállt fel, az akkori legutóbbi bejelentéshez képest is majd másfél éves késéssel. A gyártást-fejlesztést végző FAdeA (Fabrica Argentina de Aviones) négy évvel ezelőtt még 2013. decemberi felszállást és 2014 közepi átadási dátumot prognosztizált az erősebb, 21%-al nagyobb tolóerőt biztosító Honeywell TFE731-40-N2 sugárhajtóművel felszerelt Pampa III esetében. A műszerfalra a már meglévő egy mellé két új Elbit gyártmányú színes folyadékkristályos kijelző került beépítésre, így a műszerezettség már a lehető legkorszerűbbé vált. Az IA-63 Pampa III-as iránt jelenleg Paraguay érdeklődik a leginkább.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Westland WG-13 Super Lynx Mk90B.

McDonnell Douglas EAV-8B Matador II+.

Kawasaki T-4.

Grumman EA-6B Prowler.

Dassault Rafale C.

McDonnell F-4C Phantom II.

Dassault/Dornier Alpha Jet 1B.

Antonov An-26.

MBB Bo-105ATH.

Hawker Siddeley Harrier GR.3.

McDonnell Douglas F-15C Eagle.

Sepecat Jaguar.

Szuhoj Szu-22UM-3K.

Westland WAH-64D Longbow Apache AH.1.

Szerző: Netarzenál

2017.07.01

2017.07.01. 07:06

Európa dél-keleti régiójának két országából is érkeztek a héten hírek, melyek vadászgépek beszerzését vetítik elő. Persze egyik sem nagy újdonság, ugyanis Horvátországról, illetve Bulgáriáról van szó. Zágráb esetében négy beszerzési forrást terveznek megvizsgálni az ősz kezdetéig. Az Egyesült Államok, illetve Izrael esetében használt F-16-ok felől érdeklődnek, míg Svédország esetében a Saab JAS-39 Gripen megvásárlása merülhet fel. A negyedik állam Dél-Korea, innen pedig a KAI FA-50 beszerzési lehetősége valósulhatna meg.

A némileg előrébb járó Bulgária esetében már a beszerzésről folynak tárgyalások a svéd féllel. A Gripenek megvásárlási ára, a logisztikai támogatás valamint a svéd vállalatok által a bolgár iparba visszaforgatott pénzösszeg mind egyforma súllyal esik latba a megbeszélések során Szófia részéről. A múlt héten az is kiderült, hogy a Saab készen áll a különböző finanszírozási lehetőségek megvitatására, beleértve a hosszú távú kifizetéseket. Ez akár több évvel későbbi időpontot is lehetővé tenne, csökkentve ezáltal a nemzeti költségvetésre nehezedő terhet.

Németországban a parlament jóváhagyta az összes német Boxer gyalogsági harcjármű A2-es szintre történő átalakítását. A munkálatok során módosításra fog kerülni a tűzoltó-rendszer, a vezető számára egy előre néző kamera kerül beépítésre. A kommunikációt egy műholdas rádió adó-vevő teszi még teljesebbé, valamint a páncélvédelem is erősítésre kerül. Az első 131 Boxer A2-es szintre történő átalakítását még 2015 decemberében rendelte meg Berlin egy 516,4 millió dolláros szerződésben.

Belgiumban viszont a francia Griffon-Jaguar programnak szavaztak bizalmat. A több 1000 millió eurós beszerzés keretén belül 60 darab Jaguar (EBRC) felderítő jármű, valamint 417 darab Griffon (VBMR) páncélozott szállító harcjármű kerül rendszeresítésre. Amennyiben nem történik fennakadás, akkor a Piranha és Dingo járművek leváltása 2025 és 2030 között végre fog hajtódni. Párizs természetesen nagyobb mennyiségben rendel a járművekből, így a hazai ipar legalább 1668 darab Griffon és 248 Jaguar legyártására számíthat.

Norvégia június 29-én megkapta a hetedik Lockheed Martin F-35A Lightning II-es harci repülőgépét is. Akárcsak hat másik társa, ez a példány is az Egyesült Államokban fog maradni egy jó ideig. A Luke légibázison nagy erőkkel folyik a légi és földi személyzet képzése az új típusra, ezen okból kifolyólag a lehető legtöbb repülőgépre szükség van. Azonban ez év novemberétől már az Ørland légibázisra fognak megérkezni az átadott F-35-ök. Az AM-8, az AM-9 és az AM-10-es jelzésű gépek lesznek ezek. Oslo terveiben 52 Lightning II-es beszerzése szerepel, jelenleg 40 vadászbombázó megrendelése tűnik biztosnak. A típus a skandináv országban a korlátozott hadrafoghatóságot 2019-ben éri el, míg a teljes bevethetőséget 2025-ben.

Oroszországban a Védelmi Minisztérium jóváhagyta a következő generációs romboló-osztály tervét. A Projekt 23560 hajóosztály terveit 2010 óta csiszolgatták, így egy nukleáris meghajtású, több mint 10000 tonnás vízkiszorítású hajót kaptak. A 200 méter hosszú és 20 méter széles hadihajó egészen pontosan 17500 tonnányi vizet fog kiszorítani teljes terhelésnél. A 32 csomós sebesség elérésre képes egységek 90 napig lesznek képesek ellátmány felvétele nélkül hajózni, fegyverzetüket Kalibr-NK (SS-N-27 Sizzler), valamint a P-800 Oniks (SS-N-26 Strobile) robotrepülőgépek, Sz-500 légvédelmi rendszerek fogják alkotni, így légi, felszíni és szárazföldi célpontok ellen egyaránt használhatók lesznek. Természetesen a tengeralattjárók ellen alkalmazható fegyverzet sem fog róluk hiányozni, amiket két helikopter tesz majd teljessé.

Az elmúlt hónapokban számos fénykép jelent meg az interneten izraeli modernizált Merkava Mk II-es és Mk III-as harckocsikról. Ezek látható volt a Elbit Systems által gyártott ALWACS védelmi rendszer. Ennek érzékelőit a torony két oldalán, valamint a tetején egy árbocon helyezték el, ezek alapján a legkönnyebb megkülönböztetni a modernizált harckocsikat az átalakításra még nem kerültektől. Az árbocon az E-LAWS lézeres besugárzás-jelző szenzorjai helyezkednek el. Ezek segítségével könnyedén megállapíthatóvá válik a harckocsit érő lézersugár kibocsátási helye. Szintén ez a rendszer aktiválja a lézersugár ellen leghatásosabb füstöt eredményező füstgránátokat is, bár ezek nem tálhatók a Merkavákon, talán a meglévő vetőcsövekbe kerültek elhelyezésre.

A torony oldalán található a VIRCM modul, amely négy kisebb infravörös zavaróból áll, amelyek különböző szögben vannak beállítva, és több mint 90 fokot fednek le. A magassági lefedettség valószínűleg csak körülbelül 45 fokra korlátozódik. Ezek a félautomatikus irányítással rendelkező irányított páncéltörő rakéták vezérlőrendszerét vezetik félre, mivel a rakéták hátulján lévő, az iránytartást és helyesbítést segítő infravörös fényforrások hullámhossz-tartományának megfelelő fényt bocsátnak ki. Ezért a rakéták irányítórendszere a célba vett páncélos felé jó irányba, az irányzóvonal közelében repülő rakétát érzékel, az önvédelmi rendszer által előállított erősebb infravörös sugárnak köszönhetően, ezért az irányítást végző jelek elmaradtak, így a rakéta nem teljesen a célpont felé halad, így találatot sem ér el.

Indiai tulajdonába kerülhet az utolsóként legyártott Boeing C-17 Globemaster III-as szállító repülőgép. Bár a Kongresszus még nem hagyta jóvá, de nagy valószínűséggel 366,2 millió dollár ellenében Új-Delhi szert tett a 11. példányára is a típusból. A C-17-es 1991-től 2015-ig volt gyártásban a Boeing Long Beach-i gyáregységében, ahol 275 darabot készítettek el, ezekből 222 került az USAF állományába. A többi külföldre került, a legutolsó darab megvásárlásáért az indiaiakon kívül Katar és Ausztrália is „versenyben” volt. Így a legyártott darabszámon nyolc-nyolc géppel Ausztrália, Katar, Egyesült Arab Emírségek, Nagy-Britannia, öttel Kanada, hárommal a NATO, míg kettővel Kuvait osztozik, a fent említetteken kívül.

Tajvanon hadrendbe állították a Boeing AH-64E Apache harci helikoptereket. A 30 megvásárolt és 2013 novemberétől 2014 októberéig szállított fogószárnyasból egy igen rövid idő belül, még 2014 áprilisában lezuhant, így a hadsereg 601. Légi Lovassági Dandárjának két százada csak 29 példányt tudhat magáénak a világ egyik legfejlettebb harci helikopteréből. A két század közül jelenleg csak az egyik, a második rendelkezik hadrafogható minősítéssel.

Tajpej számára egy igen jelentős fegyvercsomag eladását hagyta jóvá az Egyesült Államok Külügyminisztériuma, így az üzlet megkötése már csak a Kongresszus jóváhagyásán múlik. Az 1,4 milliárd dolláros beszerzésben 56 AGM-154C JSOW (185,5 millió dollár) bunkerek megsemmisítésére tervezett siklóbomba és 50 AGM-88B (147,5 millió dollár) rádiólokátorok ellen alkalmazható rakéta, SM-2 Block IIIA (125 millió dollár) légvédelmi rakéta, 46 MK 48 Mod 6AT (250 millió dollár) nehéz és MK 54-es (175 millió dollár) könnyű torpedók is megtalálhatók.

Jövőbemutató volt az a kísérlet, melyet a Raytheon Company, az amerikai hadsereg Apache programot irányító irodája és az Egyesült Államok Különleges Műveletek Parancsnoksága együttműködve hajtott végre. Az új-mexikói White Sands rakétalőtéren egy szilárdtest alapú lézerfegyvert próbáltak ki, egy Boeing AH-64E Apache bal szárnycsonkja alá függesztve. A konténerbe szerelt lézert különféle repülési irányok, magasságok és sebességek széles választékában tették próbára. Ezek során bebizonyosodott, hogy a helikopter keltette rezgések, valamint a rotor által okozott por ellenére használható a lézer helikopterekről is.  A 1,4 kilométeres ferde távolságból a lézerrel több célpontot is eltaláltak.  Így a jövőben várhatóan a különféle lézerfegyverek igen gyorsan elterjedhetnek a forgószárnyasok fedélzetén is.

Mindössze egy napra került repülési tilalom alá az amerikai tengerészgyalogság Lockheed Martin F-35B Lightning II-es vadászbombázóival felszerelt egyik repülőszázad. A rövid távon fel-és függőlegesen leszállni képes gépeket az üzemeltetést Támogató ALIS (Automated Logistics Information System) program 2.0.2-es verziójában található egyik frissítés kényszerítette a földre június 22-én. A Yuma-i légibázison állomásozó, 14 F-35B-vel felszerelt VMFA-211-es század gépei a hiba kijavítását követően 23-án már újra repülhettek.

Szintén kisebb probléma ütötte fel a fejét a USS GERALD R. FORD (CVN 78) fedélzetére szerelt EMALS elektromágneses katapulttal kapcsolatosan. Az EMALS, az indítások során már okozott kisebb fejfájást, ugyanis az F-35C vadászbombázók pilótái fejére a nem megfelelő gyorsulás miatt erős rezgések, ütések adódtak át az indítás alatt. Legutóbb a póttartályokkal felszerelt F/A-18 Super Hornet gépek személyzetei tettek panaszt. Az ilyen konfigurációban indított gépeknél szintén nem kívánt rezgések léptek fel. A nem kívánatos jelenség megszüntetésére elég lesz az EMALS szoftverének néhány paraméterén változtatni a fejlesztők szerint.

Kolumbia légiereje két kétüléses IAI Kfir repülőgépet szerez be Izraelből. A ki-és átképzésre szolgáló változatból jelenleg már csak egy TC-2-es található meg az ország légierejének állományában. A modernizált típusból eddig öt került veszteséglistára, ezekből négy volt a kétüléses variáns. Most az izraeli légierő által már leállított és tartós tárolásba helyezett példányok közül vásárolnak meg kettőt a kolumbiaiak.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Rockwell B-1B Lancer.

Boeing EA-18G Growler.

Agusta Westland Merlin HM.1.

Fairchild A-10A Thunderbolt II.

Dassault Rafale B.

LTV A-7E Corsair II.

Air Tractor AT-802.

2017.06.24

2017.06.24. 06:26

Németország Törökországban lévő, ISIS elleni bevetéseket végrehajtó légi különítménye a következő hónapban kezdi meg áttelepülését a jordániai a Muwaffaq Salti légibázisra. A német kormány ez év májusában úgy döntött, hogy áthelyezi a Panavia Tornado ECR gépeit, a törökországi Incirlik légibázisról. Mint az tavaly kiderült, akár már a múlt év vége előtt is elhagyhatták volna a törökországi támaszpontot az iszlám állam területei felett felderítő repüléseket végrehajtó német Panavia Tornado ECR vadászbombázók. A hat harci és egy Airbus A310 MRTT tanker/szállítógép mellett a török NATO bázison 240-250 katona is megtalálható. A két ország viszonyában a legnagyobb törést az okozta, amikor tavaly nyáron a német szövetségi parlament (Bundestag) elsöprő többséggel népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Ankara válaszlépése nem sokat váratott magára, az elmúlt hónapokban több alkalommal is akadályt gördítettek a német politikusok légi támaszponton tett látogatása elé.

Az esélyesek között elsőként a britek által is használt ciprusi bázist említették meg a források, de görög és jordániai repülőterek is szóba kerültek. Tény, a német Tornado-k eddig Törökországból szálltak fel a felderítő repülések végrehajtására. Az év elején a vita újra kiéleződött, ugyanis a németek nem voltak hajlandók a törökök azon kérését teljesíteni, miszerint a repülések alatt készült összes nagyfelbontású fotót adják át részükre. Berlin szerint azért csak a felvételek egy részét teszik elérhetővé Ankara számára, mivel azok a gondos válogatás nélkül felhasználhatók lennének a szíriai kurdok ellen és ezt szeretnék elkerülni. A civakodásnak végül is Berlinben vetettek véget, elhatározták a német különítmény Jordániába települ át. Elsőként az Airbus A310 MRTT tanker/szállítógép repül át új állomáshelyére, a Panavia Tornado ECR-ek csak később követik. A költözés miatt a felderítő repülésekben kisebb csökkenés lesz majd tapasztalható egészen októberig, ugyanis a németek szerint csak ekkora lesznek érhetők a mostani mértékben az általuk szolgáltatott felderítési adatok.

Lassan végéhez közeledik Franciaországban a Dassault Mirage 2000D vadászbombázók korszerűsítési programját előkészítő fejlesztési szakasz. Az élettartam közepén esedékes modernizálás már 2008 óta került időről-időre napirendre, majd onnan le. A deltaszárnyú csapásmérőből 1993-tól számítva 86 példány került beszerzésre, jelenleg már csak 60 viseli a kokárdás felségjelet a 225 darab Párizs fennhatósága alatt álló repülőeszközből. A Diesel becenévre hallgató 55 darab, 2019-től leszállításra kerülő korszerűsített gépek példányaira a szárazföldi csapatok számára képi információt is továbbítani tudó ROVER modul, GBU-49 Paveway II-es precíziós vezérlésű bombák, új rádió adó-vevők kerülnek integrációra. Cserére kerül az önvédelemre szolgáló MBDA R550 Magic 2 rövid hatótávolságú levegő-levegő rakéta az MBDA MICA IR variánsra, valamint a földi csapatok támogatására egy Nexter DEFA 550F 30 milliméteres gépágyút magába foglaló gépágyúkonténer is a fegyverzetbe kerül. Szintén a földi csapatok támogatására fogják felhasználni a precíziós irányítású Thales/TDA ASPTT (Air-Sol Petite Taille Tactique) kis átmérőjű bombáit. Ezen a bombán alkalmazott félaktív lézeres önrávezető fej több összetevőjét használják rakétán, illetve aknavető lőszeren is. Az ASPTT felfüggesztésére egy hármas bombazár fog szolgálni. Ezekkel, valamit a gépágyúkonténerrel éppen most folynak a repülési tesztek, az első lövészetre, valamint az első leoldásokra is hamarosan sort kerítenek.

Végső fejlesztési fázisába érkezett az Artémis program is, melynek célja egy új nehézsúlyú torpedó létrehozása. Az F21-es jelzésű fegyverrel nemrégiben hajtották végre a tengeri indítási próbát a Földközi-tengeren, teljes sikerrel. Az 50 kilométeres hatótávolságú torpedó egyaránt alkalmazható lesz hajók és tengeralattjárók ellen is, akár part menti vizekben is, 10-től 500 méteres mélységig. A több mint 50 csomós sebességre képes F21-es várhatólag 2018-tól kezdve jelenik majd meg a francia atom-tengeralattjárókon, jelenleg körülbelül 100 darabos megrendelés tűnik biztosnak Párizs részéről. Az 533 milliméteres átmérőjű, 6 méter hosszú és 1,3 tonnás tömegű torpedót Brazília is megrendelte felszín alatti egységei számára.

Tanulmány szinten, de már foglalkoznak a Dassault Rafale vadászbombázók 2020 után esedékessé váló továbbfejlesztésén is. A Rafale F4-es modifikáción megjelennek majd a Thales szoftver alapú rádiói, ezek biztonságosabb és jobb adatkapcsolatot biztosítanak, de lehetővé fogják tenni a Syracuse IV műholdak segítségével történő kommunikációt is.  A szenzorok képességei is javulni fognak, ez természetese érinti a Spectra védelmi és ellenintézkedési rendszert is, de a sisakkijelző is továbbfejlesztésre fog kerülni. Fegyverzet terén a F3R verziónál már integrálásra kerülő Meteor légiharc-rakétán felül a MICA NG új generációs rakéta is megjelenik, valamint a földi célpontok elleni felhasználás során az AASM rakéta-póthajtású bombák új generációja, az AASM Evolution is színre fog lépni.

Az indiai HAL Tejas mellett a svéd Saab JAS-39 Gripen is az első között alkalmazhatja majd az izraeli Rafael I-Derby ER megnövelt hatótávolságú légiharc-rakétáját. A 100 kilométeres hatótávolságú fegyvert két éve mutatta be a Rafael. A repülési idejét kétlépcsős rakétamotor alkalmazásával és az elektronikai összetevők méretének csökkentésével valósították meg.

Szingapúrban a Németországtól vásárolt Leopard 2A4 harckocsikon jelentős továbbfejlesztéseket hajtottak végre, hogy elérjék a Leopard 2SG szintet. A páncélzat erősítése mellett a belső tartalomra is nagy hangsúlyt fektettek, így a vezető számára egy hátrameneti kamera is felszerelésre merült, az új, harctéri hatékonyságot jelentősen növelő tűzvezető és harcvezetési rendszerrel együtt. Az áramellátásról már egy külön erőforrás gondoskodik a harckocsi mozgatására szolgáló motor mellett, helyett. A szingapúri páncélosokon még egy igen jelentős változás volt látható a páncélzat erősítésén felül, ez pedig a parancsnok számára felszerelt panorámikus figyelőrendszer. Értelemszerűen ennek optikai részét magába foglaló stabilizált, forgatható tornya a harckocsi tornyának tetejére került. A napokban látott napvilágot, hogy ez a rendszer az izraeli Elbit Systems által kifejlesztett rendszer helyi előállítású változata lesz. A COAPS (Commander's Open Architecture Panoramic Sight) összetevői, mint azt az angol elnevezés is jelzi, szabadon választhatók, így a megrendelő igényeit a lehető legjobban képes kielégíteni.

Tajvanon, egy lehetséges Kína ellen folytatott háború elemzése során megállapították, a légierő számára a jelenleginél nagyobb mennyiségben szükséges rendszeresíteni a Wan Chien, vagy Ten Thousand Swords néven is ismert kazettás résztöltetű csapásmérő robotrepülőgépet. A 200 kilométeres hatótávolsággal rendelkező, műholdas irányító rendszerrel ellátott, hazai fejlesztésű fegyver már évek óta hadrendben áll és a tajvani stratégiában fontos szerep hárulna rá a kínaiak elleni hadműveletben. Létrehozásának kényszerét a Raytheon AGM-154 JSOW csapásmérő robotrepülőgépek eladásának Egyesült Államokbeli vétója szülte.

A 2015 óta sorozatgyártásban készített Wan Chien-t úgy tervezeték meg, hogy a több mint 100 résztöltetével képes legyen hajók, rakéta- és radarbázisok, csapatösszevonások, kikötői létesítmények és repülőterek elleni támadások végrehajtására.  A Wan Chien csapásmérő robotrepülőgépet a modernizált F-CK-1C/D Ching-Kuo vadászbombázók egyik új fegyverének szánták. A légierő által bevethető darabszámot nagyban csökkentette az előző kormányzat hozzáállása, amelyik a tervezetnél kisebb mennyiségben vásárolt a fegyverből. A legutóbbi elemzés azonban rávilágított a tévedésre, ezért most a gyártási ütem emelését tervezik végrehajtani, így évente több mint 100 darab Wan Chien készülhet el. Mindez mellett szeretnék a Wan Chien csapásmérő robotrepülőgép a zavarvédelmét és hatótávolságát is növelni.

Idén augusztusban a Holloman légibázison veszi kezdetét az USA légierő számára kifejlesztett könnyű támadógépek képességeinek elemzése. A megmérettetésen a kiképzőgépként már siket aratott Beechcraft T-6 Texan II-es gép harciasított AT-6 változata, valamint az Sierra Nevada/Embraer A-29 Super Tucano turbólégcsavarosok mellett a Textron Aviation is részt vesz a sugárhajtású Scorpion típussal. Az új fejlesztés a gyártó elmondása szerint kicsi lépéselőnyben van konkurenseihez képest, ugyanis az alkalmazható fegyverzet terén némileg szélesebb a palettája. Nemrégiben ugyanis már egy 20 milliméteres gépágyút tartalmazó konténerrel felszerelve hajtottak végre éleslövészetet a géppel. Az FN M3P 12,7 milliméteres nehézgéppuskát rejtő HMP 400-as konténerrel szintén túl vannak a lövészeti fázison. Ezek mellett már oldottak GBU-12 Paveway II precíziós vezérlésű bombát, valamint indítottak lézeres félaktív önirányítású APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) rakétákat is a Scorpion-ról, még tavaly augusztusban. A további tervek között szerepel a gyakorlásra szolgáló 11,3 kilogrammos BDU-33, valamint az éles Mk 82-es 227 kilogrammos bombák integrációja. Más precíziós fegyverekkel is végeznek majd próbákat, itt az SDB-I és SDB-II kis átmérőjű bombákat említették meg, a Brimstone lézeres félaktív önirányítású rakéta mellett.

Tovább szeretné bővíteni a Super Hercules-t megrendelők körét a Lockheed Martin. Éppen ezért a C-130J tízedik változatát is létrehozzák, melyek fő feladata a külföldi országok különleges műveleti egységeinek nyújtott támogatás lesz. A C-130J-SOF modifikáció mindarra képes lesz, amire az amerikai haderő által, hasonló feladatkörre megrendelt variánsok. Vagyis repülőgépek és helikopterek repülés közben üzemanyaggal való feltöltésére, terepkövető repülésre, de 30 milliméteres gépágyúval, valamint AGM-114 Hellfire rakétákkal földi célpontok megsemmisítésére is.

Múlt héten Brazília a spanyolországi Sevilla városában található Airbus üzemben átvette első SC-105 Amazonas kutató-mentő repülőgépét. A típus helyi jelölése valójában a C295-öst takarja. Az orrkúp alá beszerelt EL/M-2022A(V)3 radar akár 360 kilométeres távolságból is képes a vízfelszín felderítésére, míg a műholdas kommunikációs rendszer a mentőfeladatok irányításában játszhat kulcsfontosságú szerepet. Az orr alá elforgathatóan beépített infravörös kamera képe szintén a kutatásban jelent majd segítséget a személyzet számára, de szintén ilyen céllal kerültek a géptörzs oldalára felszerelésre, az erre a változatra jellemző a buborékablakok is.

 

NETARENÁL GALÉRIA

 

Airbus SC-105 Amazonas.

Northrop Grumman B-2A Spirit.

Dassault Mirage 2000-5F.

McDonnell Douglas F/A-18C Hornet.

Panavia Tornado GR.4.

Szuhoj Szu-30SzM.

Douglas A-4N Skyhawk.

Saab Sk-35 Draken.

Rockwell B-1B Lancer.

Dassault Mirage 2000D.

Hughes 500 Model 369HM.

Eurofighter C-16 Typhoon.

General Dynamics F-16BM Fighting Falcon.

Dassault/Dornier Alpha Jet 1B.

McDonnell Douglas EAV-8B+ Harrier II.

Eurocopter EC665 Tigre HAP.

Alenia C-27J Spartan.

2017.06.17

2017.06.17. 06:40

Ukrajnában a fegyveres erők fejlesztését leginkább saját erőforrásból tervezik megvalósítani. Ebbe a képbe tökéletesen beleillik a legújabb elképzelés, mely egy önjáró tarackra vonatkozik. Kijev egy NATO 155 milliméteres lőszerek tüzelésére képes tüzérségi eszközt szeretne kifejleszteni. A lánctalpas futóművű jármű több szerkezeti elemét is a már gyártás alatt lévő Oplot harckocsitól fogja megörökölni.

Június 9-én összetört a Bolgár Haditengerészet egyik Eurocopter AS.565MB Panther helikoptere. A 902-es lajstromjelű forgószárnyas Várnától 20 kilométernyire a Fekete-tengeren hajózó, Belgiumtól megvásárolt RDAZKI (41) fregattnak ütközött, majd lezuhant. A helikopter pilótája életét veszítette, míg másik két fedélzeten tartózkodó súlyos sérüléseket szenvedett.

Három hónap elteltével ezen a héten elhagyja Dzsibutit a Német Haditengerészet Lockheed P-3C Orion tengerei járőrgépe. A gép és az azt kísérő 85 főnyi földi-és légi személyzet hathatós támogatást nyújtott a kalózok elleni hadműveletben. Ugyanis 45 felszállás során több mint 400 órát töltött az Orion a levegőben a hajózási útvonalak biztosítása érdekében.

Portugália azon túl, hogy modernizálni fogja hat Lockheed Martin C-130 Hercules szállítógépét, még további szállítási-kapacitásra is igényt tart a jövőben. Éppen ezért hamarosan egy három hónaposra tervezett tárgyalási időszak veszi majd kezdetét a brazil Embraer-el. Ugyanis a szállító és légi utántöltő feladatokra egyaránt alkalmas KC-390-ből ötöt továbbra is be szeretnének szerezni, valami kilátásba helyezték egy hatodik példány megvásárlását is. Lisszabon 2010-ben csatlakozott a brazil programhoz még az elsők között és a típust hamarosan igen alaposan szemügyre vehetik, hiszen több hetes időtartamra Európába repül át egy példánya.

Nem csak az erőforrás hiánya miatt nem indulhat el Törökországban az Altay harckocsik sorozatgyártása. A típus előállítására képes Otokar ajánlatát ugyanis elutasították, mondván a harckocsik darabára elfogadhatatlanul magas. Ezt az árkalkulációt, ami egyébként 250 páncélosról szólt, a gyártó még 2016 augusztusában nyújtotta be a török védelmi minisztérium hadiipari titkárságának.

Izraelben ideiglenesen repülési tilalom alatt állnak a Boeing AH-64 Apache harci helikopterek. Az egyik repülés utáni ellenőrzés során, ugyanis repedések fedeztek fel a farokrotor környékén. A típus legidősebb példánya már 31 éve repült az izraeli felségjelzéssel, ez idő alatt számos éles bevetésen is részt vettek az Apacsok.

Indiában holtpontra jutottak a tárgyalások a Sikorsky S-70B Seahawk haditengerészeti helikopterek megvásárlásával kapcsoltban. Meg nem erősített információk szerint a felek a 16 forgószárnyas áráról nem tudtak dűlőre jutni, így Új-Delhiben a beszerezés felfüggesztéséről hozták meg a döntést.

Eltérő véleményen van a Boeing és az Amerikai Légierő az első KC-46 Pegasus légi utántöltő repülőgép átadási időpontjában. A gyártó szerint a szükséges Szövetségi Légügyi Hatóság által kiállított engedélyek még az év vége előtt beszerzésre kerülhetnek, így a szállítás dátuma egy ez évi decemberi napon lesz. A légierő ezzel szemben arra számít, hogy az első példányt csak következő év tavaszán fogják majd tudni átvenni. Az ez előtti híradásokban még a szeptemberi átadásról írtak, de ezt úgy tűnik nem sikerült tartani a részletes tesztprogram miatt.

A korábbi 300 helyett akár 841 F-16 C/D élettartam-hosszabbításon és modernizáción való részvételét tervezi végrehajtani az Amerikai Légierő. Az 1017 darabnyi Block 40/42/50/52-es Fighting Falcon variáns kijelölt példányainak 8000 órányira tervezett repült idejét 12000 órára szerették volna megnövelni. Az ez irányú tesztek során szerzett kedvező tapasztalatok alapján ezt tovább szeretnék emelni, jelenleg a 13856 levegőben tölthető óra elérését szeretnék megvalósítani.

Kínai hajók ellen robotrepülőgépekkel fegyverzik fel Venezuelában a GUAIQUERI-osztályú korvetteket. Az USA kihirdetett embargó, amihez több ország is csatlakozott, a spanyolországi Navantia által, az Avanta 2020-as tervek alapján épített 2400 tonnás vízkiszorítású négy egység fegyverzetét csak egy Oto Melara Super Rapid 76 milliméteres löveg, egy Oerlikon Millennium 35 milliméteres gépágyú és két 12,7 milliméteres géppuska alkotta. A testvérhajók közül a WARAO (PC 12) 2012 augusztusában Brazília partjaihoz közel olyan szerencsétlenül futott zátonyra, hogy lebontásra ítélték. A most megkötött 2,877 millió dolláros szerződésnek köszönhetően a maradék három korvett (GUAIQUERI,YEKUANA, KARINA) a C-802A (Yingji-82 vagy YJ-82) 120 kilométeres hatótávolságú robotrepülőgép C-802A jelzésű exportváltozatával lesz ellátva. Ezek a 190 kilométeres harci részükkel 180 kilométeres távolságig képesek hajók támadására.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Saab JAS-39 Gripen.

Sikorsky CH-53GS.

Panavia Tornado IDS.

Grumman E-2C Hawkeye.

Szuhoj Szu-30SzM.

Dassault Mirage IVP.

Boeing CH-47J Chinook.

Transport Allianz C-160D.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Antonov An-26.

McDonnell Douglas C-15 Hornet.

Dassault Rafale C.

BAE Systems Hawk 127.

2017.06.10

2017.06.10. 06:56

Lengyelországban tovább keresik a légierő fejlesztésének lehetőségét. Jelen pillanatban úgy tűnik a 80-100 gépes mennyiséget is elérő flottabővítés már a múlté, így a használt F-16-os beszerzés nem fog megvalósulni. De mivel a jövőről van szó, talán kézenfekvőbb lenne egy újabb típust keresni, gondolhatták Varsóban és így is tettek. Jelenleg már ugyanis az F-35-el szemezgetnek. A Lockheed Martin „drágasága” az egyre növekvő darabszám okozta csökkenő árnak köszönhetően lassan a megfizethető kategóriába kerül több államnál. A lengyelek első körben két századnyi mennyiséget, vagyis 32 példányt vásárolnának meg 2020 utántól, de ezt követően továbbiakat is beszereznének majd.

A német kormány ezen a héten úgy döntött, hogy áthelyezi a Panavia Tornado ECR gépeit, a törökországi Incirlik légibázisról. Mint az tavaly kiderült, akár már az év vége előtt is elhagyhatták volna a törökországi támaszpontot az iszlám állam területei felett felderítő repüléseket végrehajtó német Panavia Tornado ECR vadászbombázók. A hat harci és egy tanker/szállítógép mellett a török NATO bázison 240-250 katona is megtalálható. A két ország viszonyában a legnagyobb törést az okozta, amikor tavaly nyáron a német szövetségi parlament (Bundestag) elsöprő többséggel népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Ankara válaszlépése nem sokat váratott magára, az elmúlt hónapokban több alkalommal is akadályt gördítettek a német politikusok légi támaszponton tett látogatása elé.

Az esélyesek között elsőként a britek által is használt ciprusi bázist említették meg a források, de görög és jordániai repülőterek is szóba kerültek. Tény, a német Tornado-k eddig Törökországból szálltak fel a felderítő repülések végrehajtására. Az év elején a vita újra kiéleződött, ugyanis a németek nem voltak hajlandók a törökök azon kérését teljesíteni, miszerint a repülések alatt készült összes nagyfelbontású fotót adják át részükre. Berlin szerint azért csak a felvételek egy részét teszik elérhetővé Ankara számára, mivel azok a gondos válogatás nélkül felhasználhatók lennének a szíriai kurdok ellen és ezt szeretnék elkerülni. A civakodásnak végül is Berlinben vetettek véget, elhatározták a német különítmény Jordániába települ át, a Muwaffaq Salti légibázis lesz majd az új otthonuk. Mindenesetre a német diplomácia nem szeretne nagy ügyet csinálni ebből az esetből, a helyzetet megpróbálják a lehető legkevesebb médiavisszhanggal kísérve lezárni.

Már egy dán F-16-os segítségével végrehajtották az első tesztet is Leonardo BriteCloud 218 nevű repülőgép fedélzeti aktív csalijával. A 2x1x8 collos méretű, hasáb alakú önvédelmi eszköz a 2013-ban bemutatott 55 milliméteres átmérővel rendelkező, hengeres kialakítású eszköz átcsomagolt variánsa. Ezek a szabványos dipólköteg, vagy infracsapda szórókban kerülnek elhelyezésre és kivetésüket követően képesek a légi-és földi radarok, valamint a repülőgép felé tartó félaktív és aktív vezérlésű rakéták számára célként funkcionálni, megmentve ezzel a repülőgépeket. A BriteCloud-ban használatos technológiák már bizonyítottak az eddigi tesztek során, így az indítást végző gépet érő rádióhullámok BriteCloud általi előállítása, megfelelő erősségű kisugárzása és ezzel a rakéták eltérítése könnyen megvalósítható volt. Az első indításokat, igaz még az 55 milliméteres hengeres kialakítású változattal, egy brit Panavia Tornado-ról hajtották végre.

A heti bejegyzés elején említésre került Lengyelország mellett, Spanyolországban is érdeklődnek a Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázók iránt. Itt akár két változat is beszerzésre kerülhet, hiszen az F/A-18-ok mellett az AV-8B Harrier Plus rövid távol fel és függőlegesen leszálló vadászbombázók pótlásáról is gondoskodni kell pár éven belül. Az előbbiek tekintetében szóba jöhet a már rendszeresített Eurofighter Typhoon, igaz ez sem olcsó gép, de a képességei már ismertek, a továbbfejlesztési irány is meghatározásra került, kérdés már csak, ezekből mennyi fog realizálódni és milyen áron. Az AV-8B Harrier Plus pótlására nincs más megoldás, csakis az F-35B variáns, ám ebből a haditengerészet igényeihez szükséges 12-15 gépes mennyiség megvásárlása jelentős kiadással járna.

De amennyiben ezt a beszerzést össze lehetne kötni a légierő 45-50 példányos vásárlásával már kedvezőbb lehet az árcédulán szereplő összeg. A spanyol F/A-18-ok repülhető idejük felét már túllépték, nagyjából 2025-ig tarthatók még hadrendben, így a pótlásukról szóló döntést 2018-ban már időszerű lenne meghozni. Politikai, ipari és katonai követelményeket is figyelembe véve a F-35 Lightning II/Eurofighter Typhoon típusokból álló vegyes flotta jelentős előnyt hordozhat magában, hiszen Spanyolország mind a két programban érdekelt, számos munkahely teremtődött ezen fejlesztésekben való részvételnek köszönhetően. Amennyiben egyik típus repülési tilalom alá esik, a másik még igen magas fokon képes a feladatok végrehajtására, de mindennek ára van méghozzá a magas beszerzési és üzemeltetési költségek személyében. A kérdés már csak az, Madrid hajlandó-e, képes-e ennyit áldozni erre a célra.

Végső próbáihoz érkezett Indiában a több éves csúszásban lévő francia SCORPENE-osztály első tagja. A KALVARI május végén már torpedót is indított, igaz a torpedó típusát nem hozták nyilvánosságra. A KALVARI várhatólag júliusban, vagy augusztusban került majd átadásra a haditengerészetnek. A hat darabosra tervezett hajóosztály második egysége, a KHANDERI pedig éppen most, június elsején kezdte el a tengeri próbajáratait. Az ez év januárjában vízre tett tengeralattjáró a következő év közepén kerül majd átadásra.

Kínában június 5-én mutatták be az első külföldi megrendelésre legyártott GAIC FTC-2000 Mountain Eagle (JL-9 Shanying), kétüléses, szuperszonikus harci-kiképző repülőgépet. A típust még a tavaly év végén rendelte meg Szudán. A Mach 1,5-es sebességre képes szovjet MiG-21-es leszármazott 2000 novemberében került bemutatásra és már tavalyelőtt a Párizsi Légiszalon ideje alatt terjengtek hírek arról, hogy egy meg nem nevezett afrikai ország rendelést adott a típusra. Szudán 6 gépet vásárol meg, de a fekete kontinensről továbbiak érkezésében is reménykednek a kínaiak. Az FTC-2000-est Kínában a légierő és a haditengerészet is használja a pilótaképzés során 2009 óta, a típus első felszállását 2003. december 13-án teljesítette.

Múlt hónap végén éppen csak hogy teljessé vált a Fülöp-szigeteki légierő 12 gépből álló KAI (Korea Aerospace Industries) FA-50PH flottája, az ország vezetése másik további beszerzést említett meg. Rodrigo Duterte államfő elmondása szerint, a jövőben mégegyszer ennyi, vagyis újabb 12 FA-50PH megvásárlását tervezik. Kiemelte azt is, hogy szakítanak az országra sok évtizeden át jellemző, mások által már használt fegyverek beszerzésével és innentől csak új harceszközöket szereznek be a haderők számára. A politikai mozgásokat figyelve nem zárható ki, hogy a jövőben a nyugati eredetű fegyverek mellé Manila orosz, illetve kínai gyártásúakat fog rendszeresíteni.

Szíria felett egy újabb győzelemmel növekedett az F-15-ös típus légi győzelmeinek száma. Június 8-án ugyanis egy eddig meg nem nevezett pilóta nélküli gépet lőtt le egy F-15E Strike Ealge vadászbombázó. Az amerikai MQ-1 Predator-hoz hasonló méretű és megjelenésű eszköz (talán egy iráni gyártmányú Shahed 129) fegyverzetet is hordozott és veszélyt jelenthetett a Tanf közelében tartózkodó koalíciós erőkre.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Sepecat Jaguar A.

Szuhoj Szu-27UB.

Cessna A-37B Dragonfly.

Dassault Mirage 2000N.

NHI NH90TTH.

General Dynamics F-16A Fighting Falcon.

MiG-21MF Lancer C.

Grumman F-14A Tomcat.

Dassault Rafale C.

McDonnell Douglas EF-18A Hornet.

Szuhoj Szu-22M4 Fitter-K.

Canadair CT-133 Silver Star.

Nord N-2502F Noraltlas.

Lockheed TF-104G Starfighter.

Hawker Sea Fury FB11.

Boeing E-7A Wedgetail.

MiG-27ML.

Agusta A-129D Mangusta.

Dassault Mirage F1C.

2017.06.03

2017.06.03. 06:31

Már vizsgálja a német haditengerészet, milyen géppel lesznek pótolhatók a lassan kivonásra éretté váló AgustaWestland Lynx Mk.88A helikopterek. A típust elsősorban fregattokról üzemeltetik, így egyértelmű, hogy az utódjának is hasonló körülmények között kell majd hasonló feladatokat ellátnia. A felszíni és felszín alatti célpontok elleni sikeres hadakozásra egyaránt alkalmas típus 2025-re illene megtalálni, ugyanis az 1980-as években rendszeresített Lynx-ek, melyek 2000 környékén estek át a modernizáláson, erre az időpontra elérik szolgálati idejük végét. Két típus szinte adja magát a rendszeresítésre igazán alkalmas kategóriába kerülésre, ezek pedig az NHIndustries NH90NFH, valamint az AW159 Wildcat. Az előbbi, igaz még csak tengeri kutató-mentő feladatokra, már beszerzésre került, de mérete lehet, hogy nem teszi lehetővé a hajók hangárjaiban történő elhelyezést. Míg a másik a Lynx utódjának tekinthető, hasonló méretekkel és némi első kézből származó tapasztalttal. Ugyanis a LÜBECK fregatt fedélzetéről már üzemelt tartósan a Wildcat, méghozzá a királyi haditengerészet színeiben.

A tavaly decemberi átadása óta, a típust érintő hajtómű problémák ellenére, az első spanyol Airbus A400M Atlas teherszállítógép elérte a 100. levegőben töltött óráját. A két hajtóművének (az 1-es és a 3-as) ez év első felében történt lecserélése ellenére, a Zaragoza légibázison települő 31. repülőezred gépe jelentős ugrást képvisel a Lockheed C-130H Hercueleshez képest. Elég csak megemlíteni a nagyobb utazósebességet, aminek segítségével Washingtonba mindössze 10 óra alatt jutott el az Atlas, teljes teherbírásának felét szállítva, míg ugyanezt az utat a Hercules két nap alatt teljesíthette volna csak. Ezen példa alapján még inkább szembeötlő lehet a két típus közötti különbség az alkalmazók szempontjából. Bár a Hercules esetében egy kiforrott típusról lehet beszélni, az Atlas-ról ugyanez még nem mondható el, jelenleg is számos olyan képessége hiányzik, amit a megrendelők joggal várhatnának el egy katonai tehergéptől a 2010-es években. A spanyolok még nem próbálhatták ki A400M-et kiépítetlen repülőtéren történő fel-és leszállások alkalmával, valamint az önvédelmi rendszere is foghíjas még, de a légi üzemanyag átadásának képessége sem valósult meg eddig.

Oroszországból származó hírek szerint március 25-én végrehajtotta első repülését a Kamov Ka-62-es helikopterének haditengerészeti feladatokra átalakított variánsa. A tervező cég elmondása szerint a flotta követelményeinek megfelelő forgószárnyasra eddig használt Ka-65-ös típusjelzés csak ideiglenes volt. A 3 fős személyzet mellett 12 személy szállítására képes helikopter a hajófedélzeti üzemeltetésnek megfelelően összehajtható rotorlapátokat és farokrészt kapott. A Kamov Ka-62-es sebessége 290 kilométer per óra, párnahatás nélkül 3200 méteren is képes lebegni, repülési csúcsmagassága 6100 méter, hatótávolsága 720 kilométer.

Libanon hadereje francia adománnyal vált erősebbé. Párizs ugyanis május 15-én VCAC Mephisto rakétás páncélvadászok első példányit adta át. A VAB (Véhicule de l'Avant Blindé) páncélozott szállító harcjárművön alapuló Mephisto rakétás páncélvadászt eleddig csak Franciaország rendszeresítette, mostantól viszont Libanon is felkerült erre a listára. A gall járműből 15 kerül majd a közel-keletre, ebből most 5 került átadásra, azonban ezek közül csak kettő esett át nemrégiben felújításon, a másik három pótalkatrészek bázisául fog majd szolgálni a többi Mephisto számára. A négy 4000 méteres hatótávolságú Euromissile HOT 2-es vezetékes irányítású páncéltörő rakéta indítására képes járművek mellé eddig 48 darab rakéta leszállítása biztos, de gyaníthatóan ezekből a későbbiekben továbbiak átadása is megvalósulhat.

Elkészült új irányított rakétájával az izraeli Rafael Advanced Defense Systems Ltd. A SPIKE LR II, a SPIKE rakétacsalád új, ötödik generációs változata, mely a sok újdonság mellett megőrizte elődei előnyeit. Indításához a régebbi berendezések is alkalmasak, legyen azok bárhol, bármilyen járműre telepítve. Az ifjonc 12,7 kilogrammos, vagyis elődjénél 10%-al könnyebb lett, köszönhetően a hűtést nem igénylő infravörös érzékelőnek. A SPIKE LR II kétféle harci résszel is ellátható, így páncélosok ellen alkalmazható rajta a 30%-al megnövelt páncélátütési képességű tandem harci rész is. A pusztítást tovább növelendő az új rakéta képes 70 fokot meghaladó becsapódási szög esetén is működni, így egy újabb lépést téve előre a páncélosok tetőpáncélzata elleni támadások tekintetében. A másik harci rész egy programozható repesz-romboló, mi szintén működésbe léphet becsapódáskor, de akár az után is. Kicsit nagyobb, 35%-os lett a SPIKE LR II hatótávolsága, így már 5,5 kilométerre lévő célpontok ellen is alkalmazható, de helikopterek esetében a 10 kilométeres hatótávolság is biztosított. Az izraeli haderőnél a SPIKE LR II a következő évben kerül rendszeresítésre.

Szingapúr hadserege rendszeresítette az izraeli Rafael Advanced Defense Systems Ltd. Spike SR (Short Range) irányított rakétáját. Az 50-től 1500 méterig alkalmazható fegyver tömege 9,8 kilogramm, hossza 970 milliméter. A rakétacsalád legkisebb tagját a svéd Saab Bofors Dynamics 84 milliméteres Carl Gustaf hátrasiklás nélküli lövegének leváltására szerezték be.

Május 31-én megérkezett az utolsó két KAI (Korea Aerospace Industries) FA-50PH is a Clark légibázisra. Fülöp-szigetek 2012-ben határozta el, hogy 2005 után, amikor is az F-5A Freedom Fighter kivonásra került, újra hangsebesség feletti repülésre képes típust állít hadrendbe. Hosszas keresgélés után a dél-koreai FA-50 mellett döntöttek, amit amerikai segítséggel fejlesztettek ki elsősorban kiképző feladatok vége hajtására. De a későbbiekben már kifejezetten harci változat is megalkotásra került, ez győzte le az USA által kivonásra került használt F-16C/D vadászbombázókat, elsősorban az alacsonyabb üzemeltetési költségeinek köszönhetően. A 2014 márciusában megkötött szerződés 12 FA-50PH-ra szólt, az első gépeket 2015 vége előtt átvehették.

Napjainkban szokásos anyagi természetű hátráltató tényezők ellenére csak megvalósul az USAF F-16-ainak radarcseréje. A kiválasztásra került rádiólokátor a Northrop Grumman APG-83 AESA antennával ellátott készüléke lett. Ezekből egy nagyobb mennyiségre, 72 darabra már született is megrendelés. A 243,9 millió dolláros munkálatokat a Wright-Patterson légibázison, illetve 8 rádiólokátor esetében Tulsa-ban végzik majd el. Az új radarral ellátott Fighting Falcon-ok 2018 decembere és 2019 januárjának vége között kerülnek majd átadásra.

Újra ellátták MM38 Exocet hajók ellen rakétákkal az argentin haditengerészet MEKO 140-es osztályú ROBINSON (P45) korvettjét. A harci tapasztalatok alapján igen szép karriert befutó fegyvereket üzemidejük lejárta miatt távolították el még 2014-ben. A szilárd hajtóanyagú rakétamotort hazai előállításúra cserélték. 2016. február 15. és 19. között tesztelték a helyileg korszerűsített MM38 Exocet hajók elleni rakétákat. A hat rakéta felhasználásával történt lövészet igen lesújtó eredményt hozott, három rakéta elvétette a célt, egy pedig a repülés korai szakaszán robbant fel. Kettő viszont talált és a vártnál gyorsabb elsüllyedésre késztette a célpontként szolgáló egykori olajtankert, így a szintén helyben korszerűsített SST-4 torpedót a SAN JUAN tengeralattjáró már nem tudta elindítani. A rakéták felülvizsgálatát és a hibák kijavítását követően újabb hat került felhasználásra egy próbalövészeten, immáron teljes sikerrel. Ennek köszönhetően a flotta egységeire visszakerülnek az átalakított MM38-ok.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Fiat G-91R3.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Dassault Rafale C: 1., 2.

McDonnell Douglas KDC-10-30CF.

Kawasaki C-1.

Douglas A-4PTM Skyhawk.

Agusta A-129D Mangusta.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Blackburn Buccaneer S.2B.

Lockheed F-104G Starfighter.

Dassault Mirage 2000-5Ei.

Grumman S-2T Turbo Tracker.

Agusta A-109E LUH.

Fairchild A-10A Thunderbolt II.

Antonov An-26.

Hawker Siddeley Nimrod MR.2.

2017.05.27

2017.05.27. 06:38

Csehországban már március óta folynak azon előírások kidolgozásán a munkák, melyek lehetővé tennék két további Airbus Defense & Space C295 közepes taktikai szállító repülőgép beszerzését 102 millió dollár értékben. A dokumentáció várhatólag május végére készül el, ezek után kell azt a Védelmi Minisztériumnak júliusban, míg a kormánynak szeptemberben jóváhagynia.

Fehéroroszországban a hadsereg által végzett csapatpróbákat sikerrel teljesítette, így rendszeresítésre kerülhet a szovjet érában tervezett és gyártott BRDM-2-es felderítő páncélosok alvázának felhasználásával létrejött, szintén felderítésre szánt jármű. A Kajmán nevet kapott páncélosnak a 140-es számot viselő javítóüzemben végzett munka után az úszóképessége is megmaradt, de eltávolították a páncéltornyot, a két-két mankókerék helyét oldalanként egy-egy ajtó foglalja el, valamint a jármű elején is nagyméretű ablakok kerültek beépítésre.

A hat fő számára biztonságot nyújtó páncélos számára a független torziós rudas felfüggesztés és az új, D-245.30E2 erőforrás 110 kilométer per órás sebesség elérést teszi lehetővé, míg a vízben történő haladást oldalanként egy-egy vízsugárhajtómű garantálja. Az 1000 kilométeres hatótávolságú, 7 tonnás Kajmán hossza 6 méter, szélessége 2,82 méter, magassága 2,07 méter, hasmagassága teljes terhelésnél 490 milliméter. Fegyverzetét a távirányítású toronyba szerelt 12,7 milliméteres NSZV nehézgéppuska (300 darab lőszer), vagy egy AGS 30 milliméteres automata gránátvető (174 darab lőszer)  alkothatja a PKSZ 7,62mm-es géppuska (2000 darab lőszer) mellett. Mellső páncélzata a 7,62×54 milliméteres puskalövedékek, míg oldalsó páncélzata 7,62×39 milliméteres karabélylövedékek ellen nyújt védelmet, fenékpáncélzata a felrobbanó aknák hatását csökkentendő V kialakítású.

Hiába tűnhet úgy, hogy Bulgáriában sorra került az ex-szovjet repülőgépek kivonása a Saab JAS-39 Gripenek beszerzése okán, a kormány elképzelése szerint a MiG-29 Fulcrum vadászgépek és a Szuhoj Szu-25 Frogfoot csatarepülőgépek akár további 11 éven át szolgálatban maradhatnak. Mindennek feltétele a sárkányszerkezetek üzemidő-hosszabbítással egybekötött időszakos nagyjavítása, továbbá a hajtóműveket érintő nagyjavítás. Éppen ez utóbbi okozott már több alkalommal is gondot és most azt szeretnék elérni, hogy orosz támogatással ez megvalósuljon Bulgáriában. Ennek helyszíne a közelmúltban államosított Avionams vállalat lenne, Plovdiv közelében. Szófia döntése értelmében a haditengerészet és a szárazföldi csapatok korszerűsítésére is kell költeni, így ezek számára két új őrhajót és 250 darab páncélozott jármű beszerzése válhat elérhetővé.

A közelmúltba tovább bővült a Airbus A400M Atlas teherszállító repülőgépek képessége, ugyanis a RAF egyik gépe az Egyesült Államokban található McChord légibázisra látogatott el. Itt a Stryker páncélozott járművek tehertérben történő elhelyezését próbálták ki. A biztonság szem előtt tartásával sikerült megtalálni a 26 tonnás Stryker tökéletes helyét az A400M 4 méter magas, 4 méter széles, 18 méter hosszú és 37 tonnáig terhelhető rakterében.

2014 után újra hírek láttak napvilágot a kínai NORINCO cég PLZ45-ös önjáró tarackjai és Algéria vonatkozásában. Ugyanis a helyi média által a 41. páncélos dandár gyakorlatán készült felvételeken hat darab PLZ45-ös önjáró tarack látható. Három évvel ezelőtt autópályán, közúti szállítás közben fotóztak le egy kamiont, ami egy PLZ45, vagy PLZ52 155 mm-es önjáró tarackot szállított. A NORINCO által gyártott 45, illetve 52-es kaliberhosszúságú tüzérségi fegyverek beszerzéséről és rendszeresítéséről eddig még nem érkezett hivatalos jelentés.

Május 15-én elhagyta Németországot Algéria második MEKO 200AN fregattja is. Az EL MOUDAMIR (911) május 21-én már ki is kötött az afrikai kontinensen. A két fregattját Algéria még 2012 áprilisában rendelte meg. Az első egység, az ERRADII (910) 2014 december 5-én került vízre, míg az EL MOUDAMIR alig valamivel egy évvel később, 2015 december 11-én.

Pakisztánban, a Nigériában (10), Katarban (8) és Törökországban (52) is megrendeléseket begyűjtő Super Mushshak kiképzőgép képességeit szeretnék tágítani, ezért két programon is dolgoznak. Az egyikben a pilótafülkébe színes kijelzőkkel ellátott műszerfalat szerelnek be, továbbá egy L3 Wescam MX-10 szenzortorony is felszerelésre kerül a gépre, így megfigyelésre, felderítésre is képessé téve azt. A szenzortornyot a pilótafülke jobb oldali ülésébe helyet foglaló operátor vezérli és természetesen a kamerák képét a földi csapatok számára is továbbítani lehet. Egy másik fejlesztés már a csapásmérésre koncentrál, ráadásul a kor követelményeinek megfelelően precíziós bombával. A szárnyak alatt kialakított egy-egy felfüggesztési pontra kínai gyártású 25 kilogrammos FT-10-es bombák kerülnek felfüggesztésre. A 3-4 hónaposra becsült fejlesztési időszak alatt szeretnék megoldani az egyik bomba leoldását követően fellépő aszimmetria kiküszöbölését a robotpilóta által is.

Dél-Koreában eldöntötték, hogy az izraeli Elta Systems fogja támogatni az alacsony észlelhetőségű KF-X vadászbombázó AESA antennával ellátott rádiólokátorának fejlesztését. Szöul egy 35,5 millió dolláros szerződést kötött az Israel Aerospace Industries leányvállalatával a kifinomult technológiát igénylő berendezésről, melyet a helyi Hanwha Systems-el közösen alkothatnak meg.

Harci részt nélkülöző rakétákkal végeztek lövészetet az Egyesült Államokban AIM-9X Block II és az AIM-120D levegő-levegő rakétákkal. A BQM-167A célgépekre a 411 tesztszázad állományában lévő Lockheed Martin F-22A Raptor vadászgépek indították a rakétákat. Mindezt, a 2005 decemberében elért kezdeti hadrafoghatóság óta legjelentősebb szoftveres fejlesztés tette lehetővé. A Block 3.2B szoftvercsomag mellé nem csak az jelenleg legkorszerűbb légiharc-rakéták járnak, hanem az F-35-el való adatátvitel is megvalósul.

A NETARZENÁL eddigi majdnem hét éves fennállása alatt a polgári repülés hírei nem jelentek meg nagyobb számban a blog oldalain és ez a közeljövőben is így lesz. Néha azonban kivételt kell tenni és most ez következik, ugyanis május 25-én végrehajtotta első repülését a Lockheed Martin C-130J Super Hercules taktikai szállítógép polgári felhasználásra készített variánsa, az LM-100J. Az első szárnyalás 2 óra 47 percen át tartott és semmiféle probléma nem lépett fel ez idő alatt. A régebbi Hercules is elérhető volt civil kivitelben 1964 és 1992 között, ennek típusjelzése L-100-as volt és 115 darabot sikerült eladni belőle, ezekből napjainkra már csak 47 van repülőképes állapotban. A C-130J katonai felhasználásra tervezett fedélzeti rendszerek és kiegészítőik elhagyásával a civil LM-100J változat beszerzési ár 60-70 millió dollár körül fog alakulni, szemben a taktikai teherszállítógép 100 milliójával.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Aerospatiale SA-316B Alouette III.

General Dynamics F-16CM Fighting Falcon.

Westland Sea King Mk.41.

Bombardier/Raytheon Sentinel R.1.

NHI NH90TTH.

McDonnell Douglas F-4S Phantom II.

PZL-Swidnik W-3WARM Anakonda.

McDonnell Douglas F/A-18D Hornet.

MiG-31BM.

Airbus A400M Atlas.

Westland WG-13 Super Lynx Mk88A.

Mitsubishi F-2A.

Transall C-160D.

Boeing AV-8B Harrier II+.

Aerospatiale SA-365N3 Dauphin 2.

Avro Canada CF-100 Mk5C Canuck.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Lockheed F-104G Starfighter.

Dassault Mirage 2000D.

 

2017.05.20

2017.05.20. 06:20

Dánia 600 millió euró értékben 309 General Dynamics European Land Systems által gyártott Piranha 5-ös páncélozott szállító harcjárművet szerez be egy 2015-ben megszületett döntés értelmében. Az európai-amerikai összefogást képviselő Piranha 5 sikerrel lépte le a hernyótalpas vetélytársakat (Armadillo CV90 BAE Systems, GDELS ASCOD és az M113-as újabb modernizációjának tekinthető PMMC G5-öt) a megrendelés célegyenesében, ugyanis a Nexter VBCI beszerzésére nem sok esély mutatkozott már az utóbbi időben.

Dánia terveiben egyébként 450 lövészpáncélos rendszeresítése szerepel az M113-ok kivonásának köszönhetően. Ebből jelenleg 206 jármű jövője mondható biztosnak, már ha lehet hinni a helyi politikusoknak. Mindenesetre mindössze 16 hónappal a szerződés véglegesítése után az első hét gyalogsági harcjárműnek épített Piranha 5-ös már meg is érkezett Dániába. Ezekkel az év második felében kiterjedt próbákat folytatnak majd le. A hideg éghajlaton végzett teszteket Norvégiában és Finnországban tervezik végrehajtani, míg a sivatagi körülmények közöttieknek az Egyesült Államok fog helyet adni.

Egyre közeledik Pakisztán és Törökország között a török ADA-osztályú (ismert MILGEM-osztályként is) korvettek beszerzésének ügye. Az első hírek még tavaly érkeztek a felek tárgyalásainak megkezdéséről. Jelenleg már egy szándéknyilatkozatot is aláírtak a két ország képviselői. Ebben az található meg, hogy a  Pakisztáni Haditengerészet négy egységet állítana hadrendbe. A darabonkénti 300 millió dollárba kerülő korvettek építésébe a pakisztáni ipar is bevonásra kerülne, így a darabáruk 250 millió dollár körül alakulhatna. Várhatólag a korvettekről szóló szerződést 2017. június 30-ig véglegesítik.

Szingapúrban is erősítik a haditengerészeti erőt, bár itt felszín alatti egységeknek szavaztak bizalmat. Ugyanis a városállam flottája számára újabb két Type 218SG osztályú tengeralattjáró beszerzését határozták el. A 70 méter hosszú, 6,3 méteres merülésű és körülbelül 2000 tonna vízkiszorítású, levegő-független meghajtású típusból Szingapúr 2013 decemberében rendelte meg az első két darabot. A Type 218SG a németországi ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) hajógyárában épített Type 212A-osztály és a Type 214-osztály legjobb tulajdonságait ötvözi a gyártó szerint, mivel kormánylapátjait az előbbi hajóosztályhoz hasonlóan X alakban helyezték el, ezzel az utóbbi hajóosztály méreteit, hatótávolságát megtartva alkalmasabb lett a sekély vízben végzett manőverezésre. A már aláírt szerződés egy logisztikai támogatás mellett tartalmazza a legénység kiképzését is. Az elsőnek megrendelt két tengeralattjáró közül egyet már 2015 júliusa óta építenek, ez 2021-ben, míg társa 2022-ben kerül majd átadásra. A most megrendelt másik két Type 218SG 2024 után kerül majd leszállításra.

Május 13-án megérkezett Tajvanra az amerikai haditengerészet által kivonásra ítélt, ám a szigetországban továbbszolgálatra alkalmasnak vélt két OLIVER HAZARD PERRY-osztályú fregatt. Az amerikai haditengerészet állományából végleg eltűnő OLIVER HAZARD PERRY-osztályú fregattok közül az egykori USS TAYLOR (FFG 50) és USS GARY (FFG 51) 1984 és 2015 között hajózott a csillagos-sávos lobogó alatt. Ez a hajótípus nem lenne teljesen ismeretlen a szigetország tengerészei számára, hiszen licenc alapján - némileg eltérő fegyverzettel - nyolc hasonló egység, mint CSENG KUNG-osztály már szolgálatba állt 1993 és 2004 között Tajvanon és jelenleg is aktívak. A két „új” fregatt neve történelmi személyeké lesz, mégpedig: LIU MING-CSUAN (PFG-1115), aki Tajvan kormányzója volt a Csing dinasztia idején és CSIU FENG-CSIA (PFG 1112) aki ellenállást vezető személy volt a Csing dinasztiát követően Tajvant birtokló Japán ellen folytatott harcok idején. A 178 millió dollárért megvásárolt egységek némi korszerűsítést követően 2018 júliusában állnak majd hadrendbe.

Megszüntette az Orbital ATK-val kötött szerződését az amerikai hadsereg. A cég az XM25-ös, 2005 óta fejlesztése alatt álló 25 milliméteres gránátvető tökéletesítését nem tudta a szerződésben meghatározott időn belül, valamint azt jelentősen túllépve sem megoldani. Bár a gránátvető képességei vitathatatlanok, éveken át nem volt nevezhető teljesen kiforrott fegyvernek. Lőtávja elérte a 2300 méter is, míg gránátjának robbanási helyét 3 méteres pontossággal programozni lehetett, így fedezékben tartózkodó személyek ellen is hatásosan volt alkalmazható. Hibái között kisebbek és nagyobbak egyaránt előfordultak, például 2012 februárjában következett be még a cső elhagyása előtt gránátrobbanás, akkor egy katona szenvedett kisebb sérüléseket.

Az XM25-öt 2012 közepétől harcéren tesztelték, éles bevetések során. A harctéri próbák tapasztalatai alapján módosítani kellett a külső kialakítást, megnövelésre várt az akkumulátor élettartama, de a fegyver egyik fontos része, a tűzvezető rendszer is továbbfejlesztésre szorult. Továbbá megpróbálták tovább csökkenteni az XM25-ös tömegét, ami akkor 6,3 kilogramm volt. Ezek befejezését 2014-re várták és rendszeresítés is abban az évben történt volna meg M25-ös típusjelzéssel. A hibák kiküszöbölésében a német Heckler & Koch fegyvergyár emberei is részt vettek, sikert és 20 darab tökéletesen működő és üzembiztos gránátvetőt azonban nem tudtak a hadsereg által egyre tovább halogatott határidő leteltéig átadni.

Argentínában továbbra sem hagytak fel a repülőcsapatok modernizálási lehetőségének keresésével. A napokban Franciaországot környékezték meg a dél-amerikaiak, ugyanis hat Dassault-Breguet Super Étendard SEM 5-ös (Super Étendard Modernisé) vadászbombázót vásárolnának meg 10 millió dollár ellenében. Argentína a Falklandi-háborúban ismerté vált típusból összesen 14 példányt szerzett be, ezekből az évek folyamán 3 került balesetek miatt veszteséglistára. Az eltelt években a típus példányai leállításra kerültek, de nem dobták ki őket, hanem jobb napokra várva még most is tartós tárolásban leledzenek. 4 évvel ezelőtt már próbálkoztak a frissen kivonásra kerülő francia Étendard-ok közül párat, egészen pontosan 10-et megszerezni. Ezeket egyrészt alkatrészbázisul szerették volna felhasználni a 10 legkevesebbet repült argentin Super Étendard számára, másrészt a korszerűbb rendszereik is beépítésre kerültek volna az újra szolgálatba álló példányokba.

A munkálatokat az ARCE (Arsenal Aeronaval Comandante Espora) végezte volna el, az első példány esetében még francia felügyelettel és támogatással, majd a megszerzett tapasztalatok alapján már önállóan. A legfőbb előrelépést a Thales Democles és az ALTIS célmegjelölők és a lézerirányítású rakéták és bombák, a Thomson Agave fedélzeti rádiólokátornál kétszer nagyobb hatótávolságú Anemone radar beépítése, a Sherlock besugárzásjelző megjelenése és az UAT-90 központi számítógép, valamint az UNI 40M inerciális navigációs rendszer jelentenék az argentinok számára, hiszen az ő régebbi vadászbombázóik ezekkel nem rendelkeznek. A gépek pilótafülkéjébe mindössze egy új HUD jelenthetné majd a legszembeötlőbb változást. A gépek önvédelmének növelésére tervezik a Matra Phimat infracsapda és dipólszóró berendezés integrációját is, továbbá két új felfüggesztési pontot is kialakítanak a Super Étendard–ok szárnyai alatt. A mostani terv is hasonló, csak kisebb volumenű, ebben ugyanis három példány újra repülőképessé tétele szerepel, a francia gépek donorként történő felhasználása után.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Atlas Cheetah C.

Boeing EA-18G Growler.

Panavia Tornado ECR.

MiG-31.

Sikorsky UH-60M Black Hawk.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Lockheed Martin F-22A Raptor.

Airbus A400M Atlas.

Lockheed Martin F-16CJ Fighting Falcon.

Dassault Rafale C.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Dassault Mirage 2000D.

MiG-21UM.

McDonnell Douglas AV-8B+ Harrier ll.

Dassault Mirage IVP.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Szerző: Netarzenál

2017.05.13

2017.05.13. 06:18

Szerbiában bemutatták a M-84-es harckocsi (T-72) legújabb változatát. Az M-84АS1 tűzerejének növekedését egy, az irányzó által használt korszerű éjjel-nappal alkalmazható DNNS 2ATK jelzésű célzórendszer, továbbá a parancsnok részére egy TOMS figyelőműszer és egy távirányítású, 12,7 milliméteres nehézgéppuskával is ellátható állvány felszerelésével érték el. A védelmet a járműtest és torony hátsó és oldalsó részén rácsos előtétpáncélzat, míg a többi helyen reaktív páncélzat felszerelésével erősítették meg. Szintén az M-84АS1 védelmét szolgálja a lézer és rádiólokátor-besugárzásjelző rendszer, valamint a továbbfejlesztett füstgránát-vetők.

A német hadsereg 104 darab Leopard 2-es harckocsiját tervezi újra szolgálatba állítani. A tartós tárolásban lévő páncélosokat a gyártást végző Krauss-Maffel Wegmann fogja korszerűsíteni az átadást megelőzően. Ugyanitt 32 darab további páncélos is előállításra fog kerülni, ezek hídvető és műszaki variánsok lesznek. A több mint 100 darab harckocsi 2019 és 2023 között kerül majd átadásra, így a Németország ekkora már 328 harckocsit tudhat majd hadrendben állónak.

Belgiumban a hadsereg azt tervezi, hogy jövőre két NH90TTH szállító helikoptert telepít Maliba, az ENSZ missziójának támogatására. A katonák elképzelését, mely 2018. március és júliusa közötti időszakra vonatkozik, a kormánynak még jóvá kell hagynia. Belgium mindössze négy szállító (TTH) NH90-es verzióval rendelkezik, - ezeket 2013 októbere és 2014 novembere között vették át - ezért a távoli országba történő áttelepítés több kérdést is felvethet.

Svédországban a Saab még továbbra is kiáll a JAS-39 Gripen E változatának 2019-ben történő átadása mellett, de szoftverfejlesztések miatt az első példány repülését ez év második negyedévének vége előtt (következő hónapban) tervezik végrehajtani. A legyártásra kerülő darabszám sem végleges még, jelenleg 60 E variáns hadrendbe állása látszik biztosnak, de a légierő továbbra is lobbizik további 10-20 gép megszerzése ügyében. A régebbi C verziók 73 példánya 2026-ig marad szolgálatban, bár a kevesebb E változat megvásárlása miatt nem elképzelhetetlen, hogy e dátum után is a légierő gépparkját fogják gyarapítani a korszerűsítésen átesett C-k, pár tíz-húsz darabos mennyiségben.

Teljessé vált az olasz haditengerészet U212A-osztályú tengeralattjáróinak állománya május 11-én, amikor is a Róma által megrendelt negyedik egység, a ROMEO ROMEI (S 529) is átadásra került a flotta számára. A ROMEI 2015-ben került vízre a Fincantieri Muggiano (La Spezia) hajógyárában. Az osztály négy megrendelt egységéből a ROMEI ugyan a negyedik, de a 102. a tengeralattjárók azon sorában, amelyek a muggianói hajógyárban épültek meg. Ott, ahol már 1907 óta készítenek felszín alatti egységeket is.

A tavaly átadásra került testvérhajójával, a PIETRO VENUTI-val (S 528) megegyezően a ROMEI is 1509 tonna vízkiszorítású, hossza 56 méter, merülése 7 méter, megrendelésükre 2008 áprilisában került sor. Legénységüket 27 fő alkotja, őket 16 csomós víz alatti sebességgel tudja a tengeralattjáró szállítani egy Siemens/HDW PEM 9 üzemanyagcellás, levegőtől független meghajtóegység segítségével messze hosszabb időn át, mint a hagyományos dízel-elektromos meghajtású tengeralattjárók esetében ez lehetséges. A hajóosztály másik két egységét a SALVATORE TORADO (S 526) és a SCIRE (S 527) 2006-ban és 2007-ben lépett szolgálatba.

Március 21-én első alkalommal került sor automatizált légi üzemanyag átadás megelőző összekapcsolódásra az Airbus által fejlesztett rendszerrel. A merevcsöves rendszer teleszkópikus csövét itt egy képfelismerő szoftver segítségével irányították a felvételi helyzetbe került portugál F-16AM vadászbombázó fogadónyílásába. Portugália partvidéke felett 7620 méteres magasságon, 500 kilométer per órás sebességgel repülve összesen hat automatikus összekapcsolódást hajtottak végre egy óra 15 perc alatt, a tesztcélokra használt Airbus A310MRTT segítségével.

Az Airbus Defense and Space szerint a közeljövőben mindennapossá váló folyamat leginkább a különösen rossz időjárási körülmények közötti üzemanyag átadás során lesz igazán előnyös. Ezt 2019-től már a mindennapokban is igazolhatják az A330MRTT /KC-30A tankergépeken repülők, hiszen az automatizált légi üzemanyag átadó rendszer ekkor válik majd elérhetővé a számukra. Elsőkként az ausztrál KC-30A gépeken kerül majd bevezetésre a rendszer.

Törökországból valósággal záporoztak a haditechnikai hírek a héten. Ezek közül az egyik legfigyelemreméltóbb az, hogy hazai fejlesztésű légiharc-rakétákat terveznek már 2013 óta a Tudományos és Technológiai Kutatási Tanács (TÜBİTAK) Védelmi Ipari Kutató és Fejlesztő Intézetének (SAGE) szakemberei. Mindjárt kettőt is, a GÖKDOGAN egy rövid hatótávolságú infravörös önirányítású rövid hatótávolságú rakéta, míg a BOZDOGAN egy aktív radaros önirányítású közepes hatótávolság rakéta lesz.

Mindkettő rakétamotorja csökkentett füstképződésű és az indítási és gyorsítási fázist követően csökkentett tolóerejű, így növekedett a hatótávolságuk, valamint a végfázisban is lehetőség van a tolóerő által biztosított jó manőverező-képesség alkalmazására. Ez utóbbiban a GÖKDOGAN esetében a tolóerővektoros kormányzás is hasznos lesz, hiszen ez a fegyver ezzel is rendelkezni fog. A fejlesztési szakaszt 2019-ben szeretnék lezárni. Meg kell jegyezni, hogy a SAGE már számos sikeres fejlesztést vitt véghez, elég csak megemlíteni a SOM csapásmérő robotrepülőgépet.

Az Aselsan egy igencsak közeljövőbe mutató fegyver dolgozik, mégpedig egy elektrómagnetikus ágyún. A szárazföldi járműveken, hajókon majdan alkalmazásra kerülő ágyú rengeteg munkát ad a fejlesztést végzőknek az Aselsan-nál is. A hatalmas mennyiségű energia előállítása és tárolása, a magas hőmérséklet és az alacsony élettartam a világ számos pontján fejlesztett elektrómagnetikus ágyúk még megoldatlan problémái.

Ugyanitt messze előrébb tart a 120 milliméteres automata aknavető fejlesztése. Az AHS-120-as 1,9 méter hosszú csővel rendelkezik, maximális lőtávolsága 8000 méter. Számítógépes tűzvezető rendszeréhez inerciális navigációs rendszer és a csövet elhagyó akna sebességét mérő rendszer is tartozik. Előnye, hogy járművek mellett, - természetesen az elektromos energiáról való gondoskodás után – önállóan is telepíthető.

Egyesült Államok béli források arról tudósítottak, hogy Irán a Hormuzi-szorosban tesztelte a Hoot szuperkavitációs torpedót. A Pentagonból származó információk nem tartalmazták a torpedó indítására szolgáló hajó, vagy tengeralattjáró, illetve parti létesítmény meghatározását, valamint azt sem, sikeres volt-e a próba. A szuperkavitáció elvét felhasználó fegyver jelentős hasonlóságot mutat, a még a Szovjetunióban fejleszteni kezdett VA-111 Skval szuperkavitációs torpedóval, bár Moszkva tagadja, hogy bárkinek is eladta volna a torpedó műszaki dokumentációját.

A Hoot-ról az első, igaz gyenge minőségű fotók, még 2006-ban jelentek meg, majd 2015-ben a bemutatásakor már jobb minőségűek is felkerültek az internetre. A szuperkavitációval jelentős sebességnövekedés érhető el a víz alatt, a szovjet/orosz és gyaníthatóan az iráni fegyver is képes a 370 kilométer per órás sebességre. A szuperkavitáció hátránya viszont a nagy zaj, ami miatt az indítás ténye és helye is megállapítható. Éppen ezért a szovjet/orosz tengeralattjárókon elsősorban az önvédelem fegyvereként tervezték használni a VA-111 Skval szuperkavitációs torpedót. Moszkva tavalyi bejelentése alapján már egy újabb szuperkavitációs torpedót fejlesztenek, aminek a neve Predator.

Új-Zélandon feloldották az NHIndustries NH90-es helikopterekre még áprilisban hozott korlátozások legtöbbjét. Történt ugyanis április 16-án az egyik forgószárnyas kényszerleszállást hajtott végre. Ennek oka a jobb oldali Rolls-Royce Turbomecca RTM 322 -01/9-es hajtómű leállása volt, a gép és fedélzetén tartózkodók az üzemképes másikkal gond nélkül leszálltak egy közeli repülőtéren.

A hajtóművet a kiszerelést követően Ausztráliába szállították a meghibásodás okának feltárására. Annyi azonban már világossá vált, hogy egy működő hajtómű is elégséges a biztonságos landoláshoz, ezért május 8-án feloldották a tengerek, hegyek és városok felett végrehajtandó repülések ellenében hozott intézkedést. Egy maradt csak érvényben, ez pedig a maximális, vagy ahhoz közeli felszálló súllyal végzett repüléseket érinti, egészen addig, míg a hajtómű leállásának okát ki nem derítik.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Grumman F-14A Tomcat.

Dassault Mirage 5BA.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II.

Dassault Mirage 2000-5F.

Westland Sea King Mk.41.

Airbus Atlas C.1.

General Dynamics F-16AM Fighting Falcon.

AMX International AMX.

Lockheed Martin F-35A Lightning II.

Korea Aerospace FA-50PH Golden Eagle.

Westland Puma HC.1.

LTV A-7E Corsair II.

2017.05.06

2017.05.06. 06:49

Európában a héten két helyről is további CH-47 Chinook nehézhelikopterek beszerzéséről érkeztek hírek. Hollandia az eddig megrendel 6+12 tandemrotoros CH-47F változatú gép mellé újabb kettőt vásárolna meg. Az egy tucatnyi gépről egyébként tavaly állapodtak meg a Boeing-gal, egyes jól értesült források szerint gépenként 25,7 millió dolláros árban.

Görögország némileg szerényebb fejlesztést hajtana végre, bár itt öt gépről és tizenkét T55-GA-714A turbináról van szó, ezek viszont a régebbi CH-47D verzióba tartoznak. A helikopterek minden jel szerint az amerikai hadsereg által használt, be nagyjavításon átesett példányok lennének.

Május 3-án Franciaországban átadták az első 400 darab Heckler & Koch HK416F gépkarabélyt a Direction Générale pour I´ Armement (DGA) védelmi beszerzési ügynökségnek. A német fegyver az 1979-ben rendszeresített bullpup kialakítású FAMAS gépkarabélyt váltja le. Kétfajta csőhosszal, összesen 102000 darab lőfegyver kerül majd a francia haderőhöz, ezek mellé 10767 HK2969F (44 mm x 46 mm) cső alá szerelhető gránátvető is beszerzésre kerül.

Befejeződtek az orosz Kamov Ka-52K Kartan harci helikopterek tengeri körülmények között végzett próbáinak első szakasza. Ebben két helikopter vett részt és 2016 végétől ez év elejéig vizsgálták tengeri körülmények között a hajófedélzeti üzemre módosított forgószárnyasokat. A helikopterek most visszakerültek a gyártóhoz egy alapos átvizsgálásra, ami során a tesztidőszakban megjelent hibákat tárják fel és javítják ki, illetve amennyiben szükséges változtatásokat is eszközölnek.

Természetesen a Szuhoj T-50-es alacsony észlelhetőségű, együléses, vadászbombázó fejlesztése is folyamatban van Oroszországban. A hajók és szárazföldi célpontok elleni fegyverzet egyik első bevezetésre kerülő tagja a K-35UE típusú robotrepülőgép lehet. Ez elődjétől a továbbfejlesztett elektronikában, valamint a behajtható szárnyakban tér el leginkább és már megjelent a haditengerészet MiG-29K és KUBR vadászbombázóin. A K-35UE azonban még így, behajtott szárnyakkal is túl nagyméretű ahhoz, hogy a vadászbombázó belső fegyverterében történjen az elhelyezése, így a szárnyak alatt fogja azokat hordozni.

A kor fejlesztési irányának megfelelően Törökországba is létrehoztak egy teherautó alvázra szerelt önjáró tarackot. A Yavuz nevű tüzérségi eszközt egy 155 milliméteres, 52-szeres kaliberhosszúságú csővel ellátott tarack alkotja, amit egy 6x6-os kerékképletű teherautó hordoz. Az ötfős kezelőszemélyzet az utasfülkés kialakítású kabinban foglal helyet a menetek alatt, mely kabin az igények szerint akár páncélzattal is ellátható. Ezek felszerelésével a Yavuz tömege elérheti a 30 tonnát is. A szabványos NATO lőszerekkel 30-40 kilométeres lőtávolságú Yavuz mozgatásáról egy 410 lóerős motor gondoskodik, hatótávolsága 600 kilométer, legnagyobb sebessége 90 kilométer per óra. Félautomata töltőrendszerének köszönhetően az önjáró tarack tűzgyorsaság percenként 4-6 lövés.

Malajzia az ügyben tapogatózik Japánban, hogy a majdan kivonásra kerülő Lockheed (Kawasaki Heavy Industries) P-3C Orion tengeri járőrgépek közül megkaphatna-e pár darabot. A 60 darabos gépállományát Tokió 15000 repült óra után tervezi kivonni, míg Malajziába egy alapos nagyjavítást követően kerülhetnének a gépek, de néhány jelentős berendezés, például a tengeralattjárók periszkópját is felderíteni képes rádiólokátor nélkül.

Mexikóban a légierő meglévő 10 Northrop F-5E/F Tiger II-es vadászbombázóinak hadrafoghatósági mutatója az utóbbi hónapokban jelentősen csökkent. Az Israel Aircraft Industries már ajánlatot is tett a 401. repülőszázad állományában található gépek modernizációjára. Az izraeli cég a Chile számára kidolgozott Lahav korszerűsítési program alapján képzeli el a mexikói gépek modernizációját.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Mil Mi-2RL.

Kawasaki C-1.

Lockheed CF-104 Starfighter.

MiG-21bis.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

McDonnell Douglas RF-4E Phantom II: 1., 2., 3.

Szuhoj Szu-24MR.

Saab J-35Oe MkII Draken.

Grumman E-2D Advanced Hawkeye.

MiG-31BM.

Lockheed F-104G Starfighter.

Mitsubishi F-2A.

NH90 Taipan.

McDonnell Douglas EF-18A(M) Hornet.

Tupoljev Tu-22M3.

2017.04.29

2017.04.29. 06:50

Két hír is napvilágot látott az európai fejlesztésű MBDA Meteor légiharc-rakétáról ezen a héten. Az első Franciaországból származik és arról tudósít, hogy a Dassault Rafale vadászbombázókon befejeződött a két éve elkezdett integráció. Ezt bizonyítandó egy nagysebességű légi célt semmisítettek meg egy RBE2-es, AESA antennával rendelkező rádiólokátorral felszerelt, jelenleg a legkorszerűbb, F3R szabványnak megfelelőpéldányról indított rakétával.  Franciaországban várhatólag a következő évtől lesznek bevethetők a Rafale-ok a Meteor-ral. Természetesen az előbb elkezdett integrációnak köszönhetően némileg előrébb jár a másik európai vadászbombázón, a Eurofighter Typhoon-on végzett integráció. Itt már egy spanyol tulajdonban lévő IPA 4 jelzést viselő példányról egyidejűleg két rakétát indított útjukra.

Akár további hét évvel is odébb tolhatja a hadrendbe állítás időpontját az indiai hadsereg által elvárt módosítások végrehajtása, az indiai Arjun Mk II-es harckocsin. Ugyanis jelentősen át kellene tervezni a páncéltest és a torony szerkezetét, továbbá a védelmi szint megtartása mellett új, könnyebb páncélzat alkalmazása is szükségessé válna a harckocsi 68,6 tonnás tömegének csökkentése érdekében. Éppen a páncélos nagy súlya az, ami leginkább a döntéshozók nemtetszését kiváltotta az idestova 35 éve futó fejlesztési és gyártási program legutóbbi lépésének eredményeként. Igazán elfogadható eredményt pedig ideje lenne felmutatni, hiszen több száz T-72-es harckocsi cseréje pár éven belül időszerűvé fog válni és erre mi sem lenne jobb megoldás, mint egy hazai ipar által gyártott páncélos.

Az Arjun harckocsi Mk I-es változatából 124 példány került rendszeresítésre, míg a továbbfejlesztett Mk II-es változatból szintén alig több mint 100 darabos megrendelésre van remény. Ezzel szemben az orosz T-90-es változataiból majd 1000-es nagyságrendű beszerzésről beszélnek. Tavalyelőtt újra alacsony szintre zuhant a helyi fejlesztésű Arjun MK I-es harckocsik hadrafoghatósága. A 124 páncélost, akárcsak pár évvel ezelőtt, ismét a kevés cserealkatrész döntötte le lánctalpáról. A helyzet megváltoztatásra már tavaly április végén felállítottak egy bizottságot, de a páncélos jó hírének ez az eset sem tett jót. Az izraeli Israel Aerospace Industries (IAI) által gyártott LAHAT páncéltörő rakéta integrációs programját az Arjun Mk II-es harckocsik esetében szintén felfüggesztették két évvel ezelőtt. A 13 kg-os LAHAT a harckocsi lövegéből indítható útnak és félaktív lézeres irányítással vezérelhető a maximum 8 km-re lévő célba. A továbbfejlesztett Arjun Mk II-es harckocsival végzett próbák során a 16 nagyobb és 56 kisebb változtatást felvonultató páncélossal mintegy 60%-os eredményt értek el. A legtöbb hiányosság a löveg tűzvezető rendszerében és az izraeli eredetű LAHAT csőből indítható páncéltörő rakétánál volt.

A lövések pontosságának növelését helyben orvosolják, azonban a LAHAT indítását követően megmaradó nagy mennyiségű füst esetében a gyártó, az Israel Aerospace Industries segítségét próbálták meg igénybe venni. Pótlására három éven belül terveznek kifejleszteni egy hasonló képességekkel bíró rakétát. Meg kell jegyezni, hogy Indiában az eddig elvégzett tesztek alapján elégedettek a helyi gyártású Arjun Mk II-es harckocsikkal. Tűzgyorsaságban, találati pontosságban felülmúlja a T-72-es, T-90-es harckocsikat, akárcsak mozgékonyságban, azonban 67 tonnás súlya nem teszi majd lehetővé a Pakisztánhoz közeli térségben történő alkalmazását. A térségre jellemző csatornák és folyók szabdalta terület és az itt található hidak teherbírása lehetetlenné teszi az Arjun Mk II-es hatékony alkalmazását. Így az esetleges pakisztáni páncélosokkal vívott harcok során az indiai T-72-esek és T-90-esek nem számíthatnak az Arjun-ok tűzerejére. Légi szállítása csak a C-17-es Globemaster III-asok segítségével valósítható meg. Mindezek miatt a 124 MK I-es mellett jelenleg csak 116 MK II-es beszerzésével számolnak Új-Delhiben.

Az Arjun Mk II-es egyik legfőbb erényének a lövegcsőből indítható izraeli eredetű LAHAT félaktív lézervezérlésű páncéltörő rakétát tartották, bár a helyi gyártású 120 mm-es löveghez – mely állítólag minden paraméterében felülmúlja a szovjet-orosz lövegeket - több, szintén helyi fejlesztésű lőszer bevezetése is várható. Az egyik ilyen a thermobarikus lesz, mely intenzív nyomáshullámmal fog pusztítani. A szintén helyi gyártású reaktiv páncélzat elemei azonosak lesznek a T sorozaton használtakkal, ezeknek állítólag jobbak a védelmi képességeik, mint a szovjet-orosz vetélytársaiknak. A védelem növelésében számítanak az izraeli Trophy rendszerre is, valamint jelentős mennyiségű aknakifordító ekét is beszereznek a harckocsik részére. Ezek (reaktív páncélzat + Trophy rendszer + aknakifordító eke) azonban jelentős, 3 tonnányi pluszsúlyt fognak jelenteni, éppen ezért az Mk II-esek felfüggesztését úgy módosították, hogy az megbirkózón a 70 tonnával is. Szintén az aknák elleni védelmet szolgálja az, hogy a vezető ülését sok páncélozott szállító harcjárműhöz, gyalogsági harcjárműhöz, az MRAP-ekhez hasonlóan a járműtest felső részéhez rögzítik a fenékpáncél helyett, az aknarobbanáskor keletkező sérülések csökkentése végett.

A megnövekedett tömeg miatt megváltoztatták a lánctalp szélességét és a sebességváltó áttételét is, ennek következtében az Mk I-es 72 km/h-s végsebességhez képest az Mk II-es végsebessége 58 km/h-ra csökkent. A módosított áttételezésből adódó nagyobb nyomatéknak köszönhetően azonban a változatlanul hagyott motor mellett javult a páncélos gyorsulása és nem emelkedett jelentősen az üzemanyag-fogyasztása. Negatívumként említhető viszont az Mk I-es és talán majd az Mk II-es estében is az alacsony legyártott mennyiségből adódó gyenge alkatrész ellátottság. Ezt a problémát megpróbálják orvosolni, bár ha további megrendelések nem futnak majd be az Arjun-okra a viszonylag kis mennyiség még okozhat majd gondokat a jövőben. A távlati tervekben az Arjun alvázán műszaki harckocsi, 155 mm-es önjáró tarack, illetve hídvető harckocsi is megvalósulhatna, ezzel jelentősen könnyítve az alkatrész ellátottságot. Az Arjun család jövőjét még sötétebbé teszi az a tény, hogy India a legújabb orosz T-14 Armata harckocsi iránt is érdeklődik, az izraeli Merkava Mk IV és az abból kifejlesztett Namer nehéz páncélozott szállító harcjárművel együtt.

Indiában a tüzérség is lassan célba ér, ugyanis a dél-koreai Hanwha Techwin és az indiai Larsen & Toubro (L&T) szerződést írt alá a K9 Vajra-T önjáró tarackok gyártásáról.  A Samsung Techwin által kifejlesztett K9 Thunder önjáró tarack indiai igények szerint módosított, 47 tonnás variánsát egy 1000 lóerős MTU 881 Ka-500 V8 dízelmotor mozgatja akár nagy tengerszint feletti magasságon is, sivatagi környezeti viszonyok közepette. Jelenleg 10 darab, még Dél-Koreában legyártásra kerülő, 52-es kaliberhosszúságú lövegcsővel ellátott K9 Vajra-T legyártása tűnik biztosnak, a remények szerint mindössze 11 hónap alatt, míg a 100 darabos rendszeresítésre szánt mennyiséget négy év alatt készítenék el. Az elkészítés során a tüzérségi eszköz összetevői közül több mint 50% lesz Indiában gyártott, például a páncéltest, a torony, az töltőrendszer, a légkondicionáló rendszer, a kommunikációs és a tűzvezető eszközök lesznek a helyi ipar termékei. Ez az adat nem vonatkozik az első 10 példányra, ugyanis azokban 80-90%-ban még dél-koreai összetevők lesznek megtalálhatók.

Internetre felkerült fotók alapján kijelenthető, a kínai/pakisztáni JF-17 Thunder vadászbombázó kétüléses variánsa végrehajtotta első repülését április végén. A tervezett időponthoz képes egy éves csúszással levegőbe emelkedő JF-17B (FC-1B Xiaolong) prototípus függőleges vezérsíkjának magasságát megnövelték, és vaskosabb lett a második ülés mögötti gerincrész is. Ide gyaníthatóan üzemanyag-tartályok kerültek beépítésre, a hatótávolság csökkenését megakadályozandó. A ki-és átképző feladatokon felül harci képességekkel is rendelkező kétüléses változat tömege így kissé magasabb lehet, mint az együlésesé.

Április 26-án ünnepélyes keretek között vízre bocsátották Kína első saját építésű repülőgép-hordozóját. A 2013 novemberében építeni kezdett Type 001A jelölésű egység megjelenésében az Oroszországtól félkészen, 1998-ban megvásárolt LIANONING (ex-VARJAG) hordozóra hasonlít, azonban több változtatást is eszközöltek rajta, nem csak szolgai másolásról van szó. Mielőtt a változtatásokról szó esne meg kell említeni, hogy Kína nagyjából 3,5 év alatt majdnem végzett az első saját hajó építésével, míg az Egyesült Államokban több mint 8 évig tartott a USS GERALD R. FORD megépítése, már ez több forradalmi újdonságot is hordoz magában. Visszakanyarodva a kínai hordozón lévő módosításokra, ilyen például a nagyjából 10 %-al kisebb alapterületű, szigetnek nevezett felépítmény, mely a többek között a parancsnoki hídnak, a kéménynek, a rádiólokátoroknak is helyet ad. A hajó orrán lévő ugrósánc emelkedési szöge 14 fokról 12-re csökkent, míg a hangártér 15 méterrel lett hosszabb, így az új hordozó akár 32-36 Shenyang J-15 Repülő Sárkány vadászbombázót hordozhat majd a LIAONING (CV 16) 24 gépes állományával szemben.

A két-három év múlva esedékes hadrendbe állítás idejére ezekből már a továbbfejlesztett J-15B AESA radarral és modernizált elektronikával ellátott együléses, J-15D kétüléses elektronikus hadviselésre képessé tett változat és J-15S szintén kétüléses többfeladatú variánsok is megtalálhatók lehetnek a fedélzeten. A repülőgépek megállítására szolgáló fékezőrendszerből is immáron csak három áll rendelkezésre a LIAONING négyéhez képest. További fontos változtatás a nagyobb mennyiségű üzemanyag és fegyverzet tárolásának kapacitása is. Az új repülőgép-hordozó várhatólag a SHANDONG nevet fogja kapni, hadrendi száma 17-es lesz. Kína már építi a következő repülőgép-hordozóját, mely a hírek szerint már 2-3 darab katapultos indítórendszerrel lesz felszerelve, bár a hírek még megoszlanak arról, hogy ez gőzzel működő lesz-e, vagy a legkorszerűbb elektromágneses megoldású. A meghajtásáról viszont már atomreaktor fog gondoskodni. A háttérben lévő anyagi lehetőségekről annyi került napvilágra, hogy Kína az egy főre jutó éves bruttó hazai össztermék 1,28%-át fordítja haderőfejlesztésre, amiből a haditengerészet ebből 10%-ot kap.

Az Új-Zélandi Királyi Légierő korlátozásokat vezetett be az NHIndustries NH90-es helikopterekre, ugyanis április 16-án az egyik forgószárnyas kényszerleszállást hajtott végre. Ennek oka az egyik hajtómű leállása volt, a gép és fedélzetén tartózkodók az üzemképes másikkal gond nélkül leszálltak egy közeli repülőtéren. A hajtóművet a kiszerelést követően Ausztráliába szállítják a meghibásodás okának feltárására, addig az NH90-es nem repülhetek tengerek, hegyek és városok felett.

2016 augusztusában az Egyesült Államok Külügyminisztériuma jóváhagyta 24 Beechcraft T-6C+ Texas II-es turbólégcsavaros gép eladását Argentína számára. Ezek közül az első négy gyártásának megkezdéséről már szerződés is megszületett.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing E-6A Mercury.

Eurocopter EC665 Tiger ARH.

McDonnell Douglas RF-4C Phantom II.

Panavia Tornado GR.4.

McDonnell Douglas F-15A Eagle.

Eurocopter EC135T1.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Korea Aerospace FA-50PH Golden Eagle.

Northrop F-5E Tiger II.

Dassault Rafale C.

Grumman E-2C Hawkeye 2000.

Mitsubishi F-2B.

Lockheed RF-104G Starfighter.

Boeing F/A-18E Super Hornet.

2017.04.22

2017.04.22. 06:54

Egy újabb FREMM-osztályú fregattal lett erősebb az olasz haditengerészet a héten. A LUIGI RIZZO (F 595) nevet viselő egységet a terveknek megfelelően április vége előtt adták át a flotta számára. A hajó felszereltségét általános célúként említik meg, vagyis légvédelmi és felszíni célpontok ellen egyaránt bevethető. A Róma által megrendel 10 FREMM fregattból hat lesz ilyen kialakítású. A másik négy, tengeralattjárók elleni harcra lett felkészítve, ezeket már mind átadták. A LUIGI RIZZO a hatodiknak elkészült egység építését még 2013 elején kezdték meg a Fincantieri hajógyárban. Fegyverzetét a légi célok ellen bevethető 16 Aster 15-ös és Aster 30-as légvédelmi rakéták, míg hajók és szárazföldi célok ellen alkalmazható fegyverzetét 8 darab Teseo MK2 /Otomat Mk-2/A block 4, GPS vezérlésű robotrepülőgép képezi.

Továbbá az olasz OTO/Melara által gyártott 127/64 LW Vulcano 127 milliméteres löveg is felszerelésre került a fregattok minden variánsára. A négy külön tárral rendelkező, bár éppen ezért 25 tonnát nyomó fegyver lehetővé teszi, hogy négy különféle lőszer álljon rendelkezésre a 35 lövés per perces tűzgyorsaságú ágyú számára egyidejűleg. Ez a lehetőség könnyedén ki is használható, hiszen a fegyverhez már jelenleg is alkalmazható a 30 kilométeres lőtávolságú repeszhatású, a légvédelmi, valamint a megnövelt hatótávolságú, több mint 100 kilométer megtétele után is még 20 méteres pontossággal becsapódó GPS vezérlésű lövedék is. A csöves fegyverzetet még két távirányítású toronyba szerelt, Oto Melara/Oerlikon 25 milliméteres gépágyú egészíti ki. A gyártó tervei szerint minden évben egy FREMM került majd átadásra, adott év áprilisáig befejeződően.

Oroszországban a hírek szerint egy új, hajók elleni fegyver fejlesztése folyik, igen gyors tempóban. A hiperszonikus sebességre képes eszközzel már végre is hajtottak pár indítási és repülési tesztet, ezek során elérték a hangsebesség nyolcszorosának megfelelő sebességet is. Az eddig még csak 3K22 Zircon néven emlegetett fegyver hatótávolsága 400 kilométeres lesz, indítására a már meglévő P-800 Onyx és Kalibr 3M54 (NATO nevén SS-N-27 Sizzler) robotrepülőgépek indító berendezéseinek segítségével könnyedén sort keríthet majd a hadrendbe állítás után. Ez a tervek szerint igencsak hamar bekövetkezhet, hiszen a tesztek befejeződését még az év vége előtti időpontra tervezik, míg a gyártást a következő évben indítanák meg.

Kazahsztán, amely már hat Airbus C295-ös szállítógéppel rendelkezik, tovább növeli a mennyiségüket. A volt szovjet tagköztársaság még 2012-ben rendelt meg két C295-öst, valamint további hatra is opciót jelentett be. Ezeket kettesével érvényesítették az elmúlt évek során, így a mostani két példány is ebbe a csoportba tartozik. Ezeket a C295-ket várhatólag még az év vége előtt át fogják adni Kazahsztánnak.

Iránban egy új sugárhajtású kiképző/könnyű támadógép elsőnek elkészült példányát mutatták be. A két hajtóművel ellátott, most még festetlen Koswar, külső megjelenésében leginkább a tajvani AIDC AT-3-as repülőgépre hasonlít.

Más iráni fejlesztésű haditechnikai eszközök is bemutatásra kerültek a héten, bár ezek szárazföldi járművek. A Heidar-6 gyalogsági harcjármű sokak számára ismerős lehet, hiszen a szovjet BTR-60PB páncélozott szállító harcjárműről van szó, melyre a szintén szovjet BMP-1-es tornyát szerelék fel. A fegyverzet maradt a 73 milliméteres löveg, az ezzel párhuzamosított 7,62 milliméteres géppuska, valamint a lövegcső felett látható az irányított rakéták indítására szolgáló sín is.

Szintén a szovjet BTR-60PB páncélozott szállító harcjármű az alapja Heidar-5-ös aknatelepítőnek. Itt a deszanttér két oldalsó falát, illetve a tetőpáncélzat egy részét felnyithatóra alakították ki, és szereltek be oldalanként 18-18 vetőcsövet. Ezekbe a vetőcsövekbe gyalogság és harckocsik elleni aknák egyaránt elhelyezhetők. A Heidar-5-ös aknatelepítő önvédelméről egy távirányítású fegyverállványra szerelt, 12,7 milliméteres DSK nehézgéppuska gondoskodik.

Idén februárban a világsajtó arról cikkezett, hogy a Lockheed Martin F-35 Lightning II-es vadászbombázók a mozgó földi célpontok eltalálásánál nehézségbe ütköztek, méghozzá a félaktív lézeres önrávezetéses bombák esetében. Itt a repülőgép saját mozgását és a célpontot megjelölő lézersugár közötti összhangot nem sikerült megtalálni. Ezen a héten viszont már egy 3F szoftvercsomaggal ellátott C verzióba tartozó gép került megemlítésre, mivel egy GBU-12 Paveway II-es bomba segítségével talált el a mozgó célpontját, a haditengerészet China Lake-i lőterén. A 3F szoftvercsomag még a fejlesztés és a tesztelés szakaszában van, várhatólag 2018 májusában kerül majd telepítésre a már átadott példányok számítógépes rendszerébe.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Boeing Vertol CH-47D Chinook.

Szuhoj Szu-34 Fullback.

Panavia Tornado IDS.

Sikorsky MH-60R Sea Hawk.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Grumman F-14B Tomcat.

Szuhoj Szu-25SzM.

Dassault Mirage IIIS.

Eurocopter EC665 Tiger ARH.

General Dynamics F-16C Fighting Falcon.

MiG-29A.

2017.04.15

2017.04.15. 07:13

A német légierő SAAB BOZ-101 EC önvédelmi rendszert tartalmazó konténereket vásárol a Panavia Tornado vadászbombázói számára. A BOZ konténerek már évtizedek óta megtalálhatók a német Tornádók szárnyai alatt, ez a következő évtizedben is így lesz, hiszen a most megrendelt 29 darab, rakétaközeledést érzékelő képességgel ellátott BOZ-101 EC-t 2017 és 2020 között szállítják le.

Immáron négy FREMM-osztályú (Frégate Européenne Multi-Mission) fregattal rendelkezik a francia haditengerészet. Ugyanis április 11-én átadták számára az AUVERGNE nevet viselő, tengeralattjárók elleni hadviselésre specializált hajót. A 2012 augusztusában építeni kezdett, 5900 tonna vízkiszorítású, 139 méter hosszú, 19,7 méter széles egység 2015 szeptemberében került vízre, tengeri próbajáratait 2016 szeptemberében kezdte meg. Párizs 2019 közepe előtt hat FREMM fregattot szeretne a flotta kötelékébe tudni, ez a terv most még tarthatónak tűnik, mivel jelen pillanatban egyszerre három fregatt (BRETAGNE, NORMANDIE, ALSACE) tartózkodik az építés különféle fázisaiban. A 2013-as évben vált véglegessé, hogy csak nyolc kerül megvásárlásra, a tervezett tizenkettő FREMM-fragattból a francia flotta számára. Ezek közül hat tengeralattjárók elleni, kettő pedig (az ALSACE és a LORRAINE nevet viselő egységek) légvédelmi feladatokra lesznek „szakosodva” és 2021-ben, valamint 2022-ben kerülnek átadásra. Ez a hajómennyiség még így csökkentve is a legambiciózusabb és legnagyobb európai flottafejlesztési programnak bizonyul.

Március 7-én került sor az első éles L-UMTAS rakéta indítására a török TAI (Turkish Aerospace Industries) Hurkus légcsavaros kiképzőgépről. Az 1600 lóerős Pratt&Whitney Canada PT6-os gázturbinával hajtott gép könnyű támadó feladatok végrehajtására is képessé váló, talán már a következő évben szolgálatba lépő C jelzést viselő variánsa, öt felfüggesztési ponton lesz képes 1500 kilogrammnyi fegyverzet hordozására. A 8 kilométeres hatótávolságú, félaktív lézeres önirányítású L-UMTAS rakéta mellett a Hurkus fegyverzetében a Roketsan UMTAS infravörös irányítású páncéltörő rakéták és a Cirit félaktív lézeres önirányítású rakéták is megtalálhatók lesznek. A bombafegyverzet terén a szintén lézeres félaktív önirányítású Teber irányítókészlettel ellátott bombák megjelenése várható.

Törökországban, a februárban sikerrel befejeződő teszteknek köszönhetően késze állnak az Altay harckocsi sorozatgyártásának beindítására. A dél-koreai eredetű (K2) páncélos mozgatását biztosító erőforrásról nem érkeztek újabb, biztosnak mondható hírek. Márciusban ugyanis a török védelmi minisztérium semmissé tette a török Tumosan céggel kötött szerződését, mely az Altay harckocsik motorjáról szólt. Történt, hogy a dél-koreai licenc alapján Törökországban épülő Altay harckocsik számára erőforrásokat gyártó, egyébként magántulajdonban lévő Tumosan, a motor előállításához és továbbfejlesztéséhez külföldi partnert keresett. A partner egy osztrák cég, az AVL List lett. A török kormány ragaszkodott ahhoz, hogy a kutatás-fejlesztés során kitalált és megalkotott részek mind török szellemi tulajdont képezzenek, a szerződésben foglalt 200 millió dollár ellenében. Ausztria viszont szertett volna beleszólást a majdani exportra kerülő erőforrások eladásába, ebbe viszont Ankara és a Tumosan egyaránt nem egyezett bele.

A vita végül a felek szakításához vezetett és a mai napig nem dőlt el, hogy milyen motor fog a minimum 250 darabos hazai rendelési állomány előtt álló típusba kerülni. A legújabb hírek szerint a törökök Ukrajnát keresték meg, mint lehetséges motorbeszállítót. A volt szovjet tagköztársaságban már tavaly teszteket végeztek egy, az Altay számára is megfelelőnek tűnő erőforrással. Ezek során bebizonyosodott, hogy már 55 fokos környezeti hőmérséklet esetén is képes az 1500 lóerős teljesítmény leadására a folyadékhűtéses, 6TD sorozatba tartozó, hathengeres, kétütemű kompresszoros motor legújabb változata. Az elsősorban harckocsik erőforrásaként reklámozott erőforrás légszűrőrendszere még sivatagi körülmények között is 99,8% hatékonysági mutatóval képes a levegőben található porszemcsék kiszűrésére. 3, illetve 5 hengeres „kistestvérei” a 3TD, illetve az 5TD jelzést viselik és 280-600, valamint 700 és 1050 lóerő közötti teljesítménykategóriába tartoznak.

Messze hátrább tart a sorozatgyártásig vezető rögös úton az izraeli Eitan lövészpáncélos. A 3 fős személyzet mellett még 9 lövész szállítására is képes Eitan 30-35 tonnás lesz, tehát a kerekes járművek felső súlykorlátjához igen közel helyezkedik el. A 2014-es gázai konfliktus tapasztalatait is felhasználó páncélos a 750 lóerős motornak köszönhetően képes lesz elérni a 90 km/h sebességet, fegyverzetét távirányított toronyba szerelt 12,7 milliméteres nehéz géppuska, vagy 30, illetve 40 milliméteres gépágyú fogja alkotni. A Trophy aktív páncélzat mellett a moduláris páncélzat is alkalmazásra kerül, a defekttűrő abroncsokkal egyetemben. Ezekkel 50 km/h-sebesség mellett legfeljebb 16 kilométer tehető meg. A 8x8-as kerékképletű jármű könnyebb és olcsóbb, mint a Merkava alapján kifejlesztett Namer, szolgálatba állítására 2020-ig kell várni.

Az M113-ok cseréjére (melyekből több mint 1000 darabbal rendelkezik Izrael) a másik opciót a Merkava harckocsik Mk2-es variánsai jelentik, hiszen ezek lassan kivonásra kerülnek a hadrendből a korszerűbb változatoknak köszönhetően. A jelentős páncélvédelemmel rendelkező harckocsik a torony eltávolítása és némi korszerűsítés és átalakítás után, mint lövészpáncélosok jelenhetnek meg újra a szárazföldi erők kötelékében. Az első átalakított példánnyal még tavaly tavasszal lefolytatták az első csapatpróbát, sikerrel. A távolabbi jövőben a Merkava Mk5-ös mellé egy újabb harckocsi is megérkezhet, ez pedig a 32 tonna körüli tömeggel rendelkező Carmel lesz. Ennek megjelenésére 2025-2027 körül lehet számítani. Az Eitan-nal eddig elvégzett próbák során, a terepen való boldogulását vizsgálták, már a hadsereget is bevonva.

Indonézia haditengerészete meglepő ajánlatot kapott. Méghozzá Törökországból, mivel a Gölcük Hajógyár ajánlotta megvételre az általuk építendő tengeralattjárókat. A törökök megkeresésében a német Type 214-es osztály kissé módosított változata szerepel REIS-osztály néven, 67,6 méteres hosszal, 6,3 méteres törzsátmérővel, 533 milliméteres torpedóindítókkal. Az indonézeket érdekli a török ajánlat, méghozzá olyannyira, hogy májusban a hajógyárba is ellátogat majd egy küldöttségük. Hazai megrendelésre a Gölcük Hajógyár hat tengeralattjárót épít meg a Type 214-es tervek alapján. Az első egység, a 2019-ben kerül majd vízre, míg a hajóosztály utolsó egysége 2025-ben.

Sanghajban építeni kezdték Kína első partraszállást támogató helikopterhordozóját. A Type 075-ös osztály első egysége több mint 36000 tonnás vízkiszorítású lesz, hossza 250 méter, míg szélessége 30 méter lesz. Ezekkel a méretekkel csak az amerikai WASP-osztálynál bizonyul majd kisebbnek kategóriájában. A 23 csomós sebesség elérésére képes Type 075-ös partraszállást támogató helikopterhordozó akár 30 darab helikoptert is a fedélzetére vehet majd.

Március 29-én érkezett meg a Fülöp-szigetekre két újabb Korea Aerospace Industries (KAI) FA-50PH vadászbombázó. A dél-koreai sugárhajtású, T-50-es Golden Eagle kiképzőgép harci feladatok végrehajtására képessé tett változatából Manila 12 darabot vásárolt meg, még a 2014-es esztendőben.  Így jelenleg már 8 példányt tudhatnak magukénak, de a gyártó várhatólag az év végéig leszállítja mid a 12 példányt.

Tajvanon egy újabb tervet dolgoztak ki a szigetország légvédelmi képességének növelésére és akárcsak a tavaly bemutatott, ez is a TUO CHIANG-osztályon alapul. A jelenleg egy példányban létező korvett vízkiszorítása nagyjából 100 tonnával megnövekedne, így már majd 700 tonnás lenne. Hossza 60 méterről 65-re nőne, szélessége 14 méterről 15-re változna. A 100 kilométeres hatótávolságú Tien Chien II légvédelmi rakétái számára egy 3D-s rádiólokátor derítené fel a célpontokat, de a hajók elleni fegyverzet is megmaradna a korvetteken. A 41-ről immáron 53 főre gyarapodott legénységű korvettekből összesen 12 darabot állítanának hadrendbe.

Ez az elképzelés megvalósíthatóbbnak tűnik, mint a tavalyi, amikor is 2500 tonnás vízkiszorítású egységeket vizionáltak, szintén a TUO CHIANG-osztály méreteinek növelésével. Ezek fedélzetére csak hazai gyártású légvédelmi rakétákat szántak. A fegyverzet legnagyobb hatótávolságú tagját az Sky Bow III (TK-3) képezné, ami 150 kilométeren túli célpontok elleni is hatásos lehet. Az Mk.41-es függőleges indítórendszerből startoló 100 km-es hatótávolságú Sky Sword II-es légvédelmi rakéták jelentenék a második védelmi vonalat, míg a harmadikat az amerikai RAM rendszerre hasonlító Sea Oryx képezné, ami az infravörös önirányítású TC-1-es légiharc-rakéta módosított változatát alkalmazza, indítóként 16 darabos mennyiségben.

Brazíliai források szerint a brit királyi haditengerészet kész eladni a következő évben kivonásra kerülő, 1995-ben vízre bocsátott és 1998 februárjában szolgálatba állt HMS OCEAN (L12) deszant helikopterhordozóját. A közel 1300 ember, 40 szárazföldi jármű és 18 helikopter szállítására képes egységet legutoljára 2013 végén vetették alá egy alapos felújításnak. Akkor a 15 hónapos modernizációs programot a Devonport-i hajógyárban végezték el 65 millió font értékben. A gépészeti berendezések mellett megújultak a kommunikációs rendszerek is. A hírek szerint a jelenleg még Plymouth-t honi kikötőjének tudó OCEAN 80,3 millió font ellenében cserélhetne hazát. Hivatalosan most még csak annyit közöltek a britek, hogy fontolgatják a hajó eladását, míg a brazil kormányzati tisztviselők azt mondták, egy ésszerű ár esetében lennének hajlamosak megvásárolni a 21500 tonnás vízkiszorítású hordozót.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Dassault Mirage 2000N.

Lockheed F-117A Nighthawk.

Aerospatiale AS-532U2 Cougar MkII.

Blackburn Buccaneer S.2B.

McDonnell Douglas F/A-18A Hornet.