2012. már 22.

2012.03.22

írta: Netarzenál
2012.03.22

2011 augusztusában az Irkut Repülőgépgyárból származó információk arról szóltak, hogy 40 darab Szuhoj Szu-30SM vadászbombázó megrendelése várható Moszkvából. Ennek a várt megrendelésnek egy része a napokban realizálódott, ugyanis 30 példány legyártásáról állapodtak meg az Orosz Védelmi Minisztérium képviselőivel. A gépeket 2015-ig fogják átadni.

Kína az indiai határhoz közel tette próbára Chengdu J-10-es harci gépeit. A 3500 méter magasan lévő repülőtérre, ahol nem ritka a mínusz 20 fokos hőmérséklet sem, egy egész ezredet telepítettek át. A gépek hagyományos és lézeres irányítású bombákkal történő felfegyverzése itt történt meg, majd felszállás után nappal is éjjel is végeztek bombázási gyakorlatokat.

Tajvanon az elmúlt 14 hónap során négy kínai kémet vettek őrizetbe.  Százados, vezérőrnagy és a Honvédelmi Minisztériumban dolgozó polgári alkalmazott egyaránt a kémelhárítók horgára akadt az alig több mint egy év alatt. A kínai kémek fő érdeklődi köre a Patriot légvédelmi rendszer, valamint az amerikai segítséggel létrehozott Po Sheng rendszer. Ez utóbbi lehetővé teszi a tajvani hadsereg, a légierő és a haditengerészet közötti valós idejű információáramlást és cserét.

Dél-Afrikában vizsgálat indult egy helyi cég ellen. A gyanú szerint Bell 212-es helikoptereket vásároltak volna egy kanadai cégtől, majd a gépeket hamis dokumentumokkal ellátva repülőn Iránba szállították volna. Tavaly Spanyolországban füleltek le öt spanyol és három iráni állampolgárt, ők szintén Bell 212-es helikopterek Iránba történő juttatásán munkálkodtak.

NETARZENÁL GALÉRIA

HMS DARING (D 32): 1., 2.

HC-130-as itat egy HH-60-ast.

LTV A-7D Corsair II.

Dassault Mirage IIIRS.

McDonnell Douglas F/A-18 Hornet.

McDonnell Douglas F-4E Phantom II.

MiG-29SMT (9.19).

Szólj hozzá

kína patriot bell tajvan dél afrika szuhoj 212 po j 10 chengdu repülőgépgyár sheng irkut szu 30sm