2012. sze 12.

2012.09.12

írta: Netarzenál
2012.09.12

Továbbra is a Northrop Grumman Italia által gyártott inerciális és műholdas kombinált navigációs rendszer lesz megtalálható a Eurofighter Typhoon gépek fedélzetén. A típus Tranche 1 és 2 változataiban is a Northrop Grumman Italia berendezésre került kiválasztásra és beépítésre, valamint a most megkötött 30 millió eurós szerződés értelmében a Tranche 3-as gépek is az amerikai eredetű berendezésekkel lesznek ellátva.

Brazíliában elképzelhető, hogy újabb megrendelések fognak születni az amerikai Sikorsky Black Hawk helikopterére. A hírek szerint a különleges műveletek és kutató-mentő bevetések végrehajtására specializált, darabonként majd 16 millió dollárba kerülő HH-60-as Pave Hawk változatból vásárolna a dél-amerikai ország.

Marokkó átvette a harmadik SIGMA-osztályú (Ship Integrated Geometrical Modularity Approach) korvettjét is. Az ALLAL BEN ABDELLAH szombaton Rotterdam kikötőjében került átadásra a megrendelőnek. A három megrendelt egység közül az első, a TARIK BEN ZIYAD még 2011. szeptember 10–én került átadásra és ez az egység még abban az évben szolgálatba is állt. Az osztály második korvettjét a SULTAN MOULAY ISMAIL-t ez év márciusában adták át. Az építést végző Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) hajógyárat, valamint a beszállítókat dicséri, hogy a SIGMA-osztályú korvetteknél sikerült tartani a szerződésben rögzített építési és átadási időpontokat. Szeptember végéig az ALLAL BEN ABDELLAH még európai vizeken marad, ugyanis a személyzet kiképzése, a Holland Királyi Haditengerészet hathatós közreműködésével jelenleg is zajlik.

Japánban a múlt héten több ezren tiltakoztak az amerikai tengerészgyalogság által az országba telepített MV-22B Osprey konvertiplánok októbertől kezdődő repülései ellen. Lehetséges, hogy a továbbra sem csillapodó tiltakozás végül eredményre fognak vezetni, ugyanis az ausztrál védelmi minisztérium szóvivője szerint lehetséges, hogy a jelenleg még az Iwakuni támaszponton lévő 12 Osprey az ausztráliai Darwin-ba áttelepülve fogja megkezdeni repüléseit.

NETARZENÁL GALÉRIA

Szólj hozzá

Hawk Northrop Grumman Eurofighter Typhoon MV-22B Osprey Sikorsky Italia BEN HH-60 Pave SIGMA-osztály ALLAL ABDELLAH SULTAN MOULAY ISMAIL