2013. júl 29.

2013.07.29

írta: Netarzenál
2013.07.29

Oroszországban a Védelmi Minisztérium szerződést írt alá a Tupoljevvel és Kazany repülőgépgyárral, a Tu-160 Blackjack szuperszonikus stratégiai bombázók korszerűsítéséről, a múlt hét péntekén. A 3,4 milliárd rubel (103 millió dollár) értékű megállapodás értelmében 3 bombázót fognak modernizálni és ezeket 2015. december 31-ig átadni. A Moszkva által korszerűsíteni szándékozott gépek mennyiségéről több eltérő adat is megjelent az elmúlt években, ezek 10 és 16 közötti mennyiségről tettek említést és ezeket a korszerűsítés után további harminc évig szeretnék szolgálatban tartani.

Kétszáz darab többfunkciós aktívmátrixos színes folyadékkristályos kijelzőt szerez be az amerikai haditengerészet a Boeing T-45 Goshawk sugárhajtású kiképzőgépek számára 9 millió dollárért. A haditengerészet és a tengerészgyalogság pilótáinak középfokú és haladó képzését biztosító típuson jelenleg egy monokróm katódsugárcsöves kijelző található meg.

Sikeresen elérte több mint 30 csomós (55 km/h) legnagyobb sebességét a Fehér-tengeren tartózkodó INS VIKRAMADITYA (ex-ADMIRAL GORSKOV) repülőgép-hordozó. Most a nagysebességgel végzett próbajárat során nem lépett fel meghibásodás, így remélhetőleg még ez év vége előtt átadásra kerül India számára.

Az amerikai hadsereg készletéből kapott 200 darab Humvee terepjárót a líbiai haderő A járműveket elsősorban a határőrségnél fogják használni a fegyverkereskedők, terroristák és a kábítószercsempészek országhatáron árívelő mozgásainak megakadályozására.

NETARZENÁL GALÉRIA

Svájci Eagle V-ös: 1., 2.

Kondenzcsíkok.

Amikor még csak 35 volt.

Hawker Siddeley TAV-8S Matador.

AgustaWestland AW-159 Wildcat HMA.2: 1., 2.

Beech RC-12P Huron.

Szólj hozzá

Boeing VIKRAMADITYA Tupoljev Tu-160 Blackjack T-45 Goshawk Humvee