2021. jún 11.

Új hír a brazil KC-390-ek darabszámának csökkentéséről

írta: Netarzenál
Új hír a brazil KC-390-ek darabszámának csökkentéséről

A Netarzenál oldalán május 27-én kelt cikk már foglalkozott az Embraer KC-390 teherszállító és légi utántöltő repülőgép mennyiségének lehetséges csökkentéséről a dél-amerikai országban.

A napokban egy interjút készítettek a Brazil Légierő (Forca Aerea Brasileira) parancsnokával, Carlos de Almeida Baptista dandártábornokkal, ebben új adatok láttak napvilágot. A jelenlegi elképzelés szerint már 20-nál is kevesebb KC-390-el számolnak a légierőnél. Jelenleg 13 é6 16 darab közötti mennyiség az, aminek a beszerzését reálisnak látja a katonai vezetés.

(cavok.com.br)

Elhangzott az is, hogy az idei idei évre a szükséges források helyett csak ezeknek a felével rendelkezik a haderőnem a KC-390 és a Gripen finanszírozásának tekintetében. Ebből kifolyólag a 2021-es évben mindössze egy darab KC-390-et tudnának kifizetni a gyártónak. Kiderült az is, a svéd JAS39 Gripen esetében nem kell tartani a darabszám csökkentéséről, sőt. Az eddig megrendelt 36 gépből az első 4 a tervek szerint meg fog érkezni ebben az évben és mivel világosan látható, hogy egy Brazília méretű ország számára ez a darabszám kevés, tárgyalásokat fognak kezdeni a svédekkel további példányok beszerzési lehetőségéről. Így akár 60-70 Gripen is viselhetné majd az ország légierejének felségjelét.

Szólj hozzá

Embraer Brazília KC-390 JAS39 Gripen