2012.02.10

2012.02.10. 14:22

Újabb két GHADIR-osztályú tengeralattjáróval lett gazdagabb az iráni haditengerészet. Legutóbb tavaly novemberében említették meg a hazai gyártású tengeralattjárókat, akkor úgy szólt a nyilatkozat, hogy három új tengeralattjárót fognak átadni hamarosan a flottának. Becslések szerint Irán jelenleg mintegy 12 GHADIR-osztályú tengeralattjáróval rendelkezhet, a három orosz eredetű KILO mellett.

Irak számára 440 M113A2 páncélozott szállító harcjármű felújítását fogja elvégezni a BAE Systems és az Anniston Army Depot (ANAD). A 31 millió dolláros program a használt járművek meghibásodott, vagy tönkrement alkatrészeinek cseréjéhez biztosít anyagi fedezetet. Az iraki M113A2-esek helyrepofozása 2012 áprilisában fejeződik be.

Indiában a DRDO ma sikeres tesztet hajtott végre az ország rakétapajzsának majdani gerincét adó ellenrakétával. Az AAD-05-ös rakéta célpontja egy módosított Prithvi ballisztikus rakéta volt. Az ellenrakétát a Wheeler-szigeten található kísérleti telepről indították, és 15 km-es magasságban semmisítette meg célpontját. Új-Delhi eddig hét tesztet hajtott végre a rakétavédelmi rendszerével, ezek közül hat a várt eredmény hozta.

Különleges katonai feladatok ellátására teszik képessé a KUSZRK katasztrófája óta félbehagyott Project 949M-osztályú (vagy Antey II, vagy Oscar III) BELGOROD nukleáris meghajtású tengeralattjárót. Az 23860 tonnás vízkiszorítású, 150 méter hosszú, eredetileg csapásmérő robotrepülőgépek hordozására szánt BELGOROD 2000 óta félkész állapotban van a Szevmas hajógyárban.

Bison 8x8 Mercedes-Benz Actros videó.

NETARZENÁL GALÉRIA

Otokar Cobra.

Jubileumi Fulcrum.

Dízel Délibáb.

Kicsik és nagyok.

Német és norvég Lockheed TF-104G Starfighter.

Két Westland Sea King HC4.