2012. ápr 12.

2012.04.12

írta: Netarzenál
2012.04.12

Eddig igen kedvező tapasztalatokat szereztek a légierő emberi a C-5M Super Galaxy szállítógéppel. A modernizálás következményeként hatalmas javulás állt be a megbízhatóság és az üzemanyag takarékosság terén. Ez utóbbi nem csak a C-5M fogyasztását érinti, ugyanis a korszerűbb General Electric CF6 80C2 hajtóműveknek köszönhetően kevesebb légi utántöltésre van szükség, így a tankerek által el nem használt üzemanyag szintén a Super Galaxy megjelenésének tudható be.

Dél-Koreai látogatása során együttműködési megállapodást írt alá Alberto Otárola perui védelmi miniszter. Ennek köszönhetően a dél-amerikai állam hadihajóinak és tengeralattjáróinak fedélzetén a jövőbeli modernizálást követően a Samsung Thales cég kommunikációs- és radarrendszerei lesz megtalálhatók. Ezen felül a két ország védelmi elektronikai gyártásban érdekelt vállalatai közös kutató- és fejlesztőmunkát is fognak végezni.

Kedden átadásra került 4191-es gyártási számot viselő Lockheed Martin F-22A Raptor is az USAF részére, így már csak három példány leszállítása van hátra.

Lengyelország 2012 és 2030 között évente 290 millió dollárt fog a haditengerészetre költeni. A flotta modernizálását három szakaszra bontva (2022-ig, 2026-ig, illetve 2030-ig) tervezik megvalósítani. Ez idő alatt három új tengeralattjárót (ezekből kettőt 2022-ig a harmadikat 2026-ig) terveznek beszerezni. A tengeralattjárók mellett hat új harci helikopter és hat kutató-mentő helikopter, két rövid hatótávolságú rakétavédelmi rendszer és 10 személyzet nélküli felszíni hajó, valamint hat UAV is megvásárlásra fog kerülni.

Hollandiában megszületett a miniszteri döntés a 87 darabos F-16-os állomány csökkentéséről 68 darabra. A pilóták éves repült ideje szintén megkurtításra került, így ezek a megoldások évente 53 millió dolláros megtakarításhoz fognak vezetni az ország költségvetésében.

Argentínában megkezdődött a tavaly megrendelt harci feladatokra is alkalmassá tett IA-63 Pampa II sugárhajtású kiképzőgépek gyártása. A gépek előállításában a helyi FAdeA (Fabrica Argentina de Aviones) repülőgépgyár mellett a németországi Grob Aircraft AG is részt vesz. A gyártáson túl a továbbfejlesztett Pampa II tengeren túli eladásában szintén részt vállal a német fél. A jövő év elejétől havi egy gépes mennyiséget elérő gyártási ütem mellett egy IA-63 Pampa II-es árát 9-12 millió dollár körül várják az eladást végzők.

Április 11-én Marokkó délnyugati részén, a Daraa folyó közelében lezuhant az African Lion közös marokkói-amerikai hadgyakorlaton résztvevő egyik MV-22 Osprey. A billenőrotoros gép a USS IWO JIMA (LHD 7) WASP-osztályú partraszállást támogató helikopterhordozó fedélzetéről szállt fel. A VMM-261-es század gépén négyen tartózkodtak, közülük ketten életüket vesztették, a másik két személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

NETARZENÁL GALÉRIA

Öt éven át tartó felújítás után újra vízre került a kanadai HMCS WINDSOR tengeralattjáró 2012 április 12-én: 1., 2.

Lockheed S-3B Viking.

Pápai MiG-ek.

Kawasaki XP-1.

British Aerospace Harrier GR.9.

Szólj hozzá

samsung martin super general ii raptor galaxy ag lockheed thales pampa electric aircraft c 5m f 22a cf6 80c2 ia 63 grob