2012. nov 08.

2012.11.08

írta: Netarzenál
2012.11.08

Indiában a múlt hónapban igen jelentős megrendelést szerzett a Boeing, hiszen 22 AH-64E Apache harci helikopter, valamint 15 CH-47F Chinook szállítóhelikopter megvásárlása került eldöntésre. Azonban a szerződések aláírására még jó három-hat hónapig várni kell. A Boeing köreiből származó információ szerint, ha hat hónapon belül nem kerül aláírásra a szerződés az azt jelentheti, hogy a vártnál nehezebben mennek a tárgyalások.

Gyaníthatóan éppen ez az oka annak is, hogy a Dassault Aviation 126 Rafale eladásáról még mindig nem rendelkezik aláírt szerződéssel. Itt a legújabb hírek szerint még 3-4 hónapot kell várni mire a gyártó és a Védelmi Minisztérium képviselői megállapodnak a részletekben.

Kedd elővigyázatosságból hajtott végre kényszerleszállást az amerikai légierő egyik Angliában állomásozó Sikorsky HH-60G Pave Hawk helikoptere. Az 56. Rescue Squadron század gépe egy rutin kiképzőrepülést hajtott végre hat fővel a fedélzetén, amikor a szélvédő ablaktörlőjének motorja füsttel kezdte elárasztani a pilótafülkét. Lakenheath légibázistól mintegy 8 kilométerre északkeletre landoló gépet a helyszínre kivonuló karbantartó egység hat órán belül újra repülőképessé tette.

NETARZENÁL GALÉRIA

Irány a part!

Görög NHI NH90-es.

Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Boeing RC-135V.

Douglas C-47TP Turbo Dakota.

Boeing AV-8B(R) Harrier II+.

Szólj hozzá

Hawk Dassault Aviation Rafale Chinook Apache Sikorsky CH-47F Pave AH-64E HH-60G