2013. jún 20.

2013.06.20

írta: Netarzenál
2013.06.20

A Boeing segítségével próbálják meg kelendőbbé tenni a brazil Embraer KC-390-es szállító/tanker gépet az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, és a közel-keleti piacon. Az amerikai vállalat segítségével a brazilok jó eséllyel indulhatnak a pár évtized alatt akár 700 gépes megrendelést is hozó közepes kategóriájú szállítógépek piacán.

Bemutatta a Raytheon Company a műholdas vezérlőrendszerrel ellátott Excalibur 155 mm-es tüzérségi gránát új változatát, amit egy félaktív lézeres irányítórendszerrel is elláttak. Így az Excalibur már képessé vált mozgó célpontok eltalálására is. Ezt a fejlesztést a cég saját költségén hajtották végre a jövőbeli megrendelések reményében. A már legyártott GPS vezérléssel ellátott Excalibur Ib lőszerek igény szerint elláthatók lesznek a félaktív lézeres irányítórendszerrel utólagosan is, de a Raytheon ugyanezt a két irányítási módot, az Excalibur-nál használt komponensek felhasználásával, szeretné beépíteni a 127 mm-es hajóágyúk lőszereibe is.

Svédországban a Saab megkezdte az első három JAS-39E változatú Gripen alkatrészeinek gyártását.  Az első géppel várhatólag 2015-ben készülnek el Linköpingben és még abban az évben sort is kerítenek az első felszállására. Az új változatok első példányinak átadását pedig 2018-tól kezdik el, ezekből 60-at a Svéd Légierő, míg 22-őt Svájci Légierő állít szolgálatba.

NETARZENÁL GALÉRIA

USS KEARSARGE (LHD 3): 1., 2., 3., 4.

Ancsa.

Hmmm…

Argentin Orionok.

Lockheed EC-121T Warning Star.

Dassault Mirage 2000N.

Szólj hozzá

Gripen Embraer Raytheon Excalibur JAS-39E KC-390