2021. jún 04.

Megérkeztek az első Boxer-ek Ausztráliába

írta: Netarzenál
Megérkeztek az első Boxer-ek Ausztráliába

A Rheinmetall június 2-án jelentette be, hogy átadta az első 25 Boxer CRV (Combat Reconnaissance Vehicle) felderítő járművet az ausztrál hadseregnek.

A Rheinmetall 3,3 milliárd amerikai dollár értékben összesen 211 Boxer 8x8-as kerékképletű páncélozott járművet szállít különböző verziókban a kontinensnyi országba, ezekből 131 lesz a CRV változat. A többi mentő, parancsnoki, előretolt repülés- és tüzérségi irányító, és műszaki mentő változatban készül el. Ez a CRV variáns a Bundeswehr-nél rendszeresített Boxer GTK (Gepanzertes Transportkraftfahrzeug) változathoz képest sokkal erősebb fegyverzettel rendelkezik.

Rheinmetall Boxer CRV felderítő jármű (Rheinmetall Defence)

Az ausztrál CRV-k egy kétszemélyes Rheinmetall LANCE tornyot kaptak, melyben egy 30 milliméteres Rheinmetall Mauser MK30-2/ABM gépágyú képezi a fő fegyverzetet, míg a németeknél a páncélozott szállító harcjármű kategóriának megfelelően egy 12,7 milliméteres nehéz- vagy egy 7,62 milliméteres közepes géppuskát lehet elhelyezni a KMW gyártotta FLW-200-as távirányítású fegyverállványon. Valamint a CRV-k esetében a tornyon elhelyezhetők irányított páncéltörő rakéták is. Továbbá a parancsnok is rendelkezik egy távirányítású fegyverállványra szerelt géppuskával. Az első 25 ausztrál Boxer CRV-t még Németországban építették meg, míg a maradékot a Queensland tartományban lévő Ipswich-ben felépített Rheinmetall Defense Australia létesítményben szerelik majd össze. Beszállítói, vagy egyéb minősítésben a Rheinmetall több mint 20 ausztrál céggel kötött szerződést.

 

Szólj hozzá

Rheinmetall Ausztrália Boxer CRV Combat Reconnaissance Vehicle