2021. jún 14.

Francia újdonságok a 2021-es repülőnapokra

írta: Netarzenál
Francia újdonságok a 2021-es repülőnapokra

Van belőlük pont egy pár,  ugyanis a gallok alaposan kitesznek magukért még ebben a repülőnapokban ki tudja mennyire bővelkedő 2021-es évben.

Az első mindjárt a légierő csúcsgépét képviselő, a Dassault Rafale-al egyéni bemutatót végrehajtó RSD2021 (Rafale Solo Display 2021) csapat. Idén a 4-GR lajstromjelű Rafale C repüli a bemutatókat és igen elegáns ruhát is kapott ebből az alkalomból. A Saint-Dizier-Robinson légibázist az otthonának tudható Rafale a fehér és kék több árnyalatát viseli törzsének, szárnyainak nagyobb részén, de megmaradt az eredeti szürke festése is a mellső részen. A kacsa vezérsíkokon a francia lobogó színe láthatók.

 

 

Rafale Solo Display 2021 Rafale C gépe (Fotó: Francia Légierő)

A másik francia újdonság egy nemrégiben életre hívott kétképes kötelék, a Mustang X Ray. A csapat a francia pilótaképzésben nemrégiben színre lépett Pilatus PC-21 turbólégcsavaros kiképző repülőgépekkel repül. A Chateaubernard-i légibázon lévő pilótaképző egység kötelékéből alakult csapat feladata, hogy bemutassa a nagyközönség számára a francia légierő repülőiskolájában végzett munkát egy olyan programon keresztül, amely több olyan légi figurából áll, amelyeket a hallgatók a képzés során megtanulnak. A Mustang X Ray így tehát a Cartouche Dorée nevet viselt formáció nyomdokaiba lép, amely 1989 és 2016 között több mint 680 bemutatón képviselte a Francia Légierőt három TB20 Epsilon légcsavaros kiképzőgépet repülve.

 

 

Szólj hozzá

Dassault Rafale Pilatus PC-21 RSD2021 Rafale Solo Display 2021 Mustang X Ray