2021. aug 06.

Sínen lévő korszerűsítések Németországból

írta: Netarzenál
Sínen lévő korszerűsítések Németországból

Az elmúlt napokban két korszerűsítési programra is jóváhagyás született Berlinben.

A hadsereg NHIndustries NH90-es TTH (Tactical Transport Helicopter) helikopterei esetében július 29-én köttetett meg az a szerződés, melynek értelmében a rádióelektronikai önvédelmi rendszer egy rádióelektronikai zavarórendszerrel fog kiegészülni. Ezt a Hensoldt AG-tól szerzik majd be. Továbbá a helikopterek műholdas kommunikációs rendszert is kapnak majd. Ezt a Collins Aerospace fogja szállítani.

A Eurofighter Typhoon vadászbombázók esetében is folytatódik a képességnövelő modernizálás. A közel 300 millió euró értékű, július 26-án aláírt szerződés eredményeként átalakításra fognak kerülni a pilótafülke képernyőinek szimbólumai, a DASS fedélzeti önvédelmi rendszer, valamint a LINK 16-os adatátviteli rendszer is. Szemmel láthatóbb módosítás lesz a M-Scan rádiólokátorok E-Scan radarral történő lecserélése, de a Meteor légiharc-rakéták integrációját is érinti a szerződés, na és persze a földi célok elleni MBDA Brimstone rakéták alkalmazhatóságának körét is bővíteni fogják.

A német gépek korszerűsítése persze a brit, spanyol és olasz példányokkal együtt fog megtörténni, a költségek alacsonyan tartása okán. A munkákat a jól ismert ipari partnerek, az Airbus Germany, az Airbus Spain, a BAE Systems, a Leonardo, az EuroDASS és az EuroRadar fogják elvégezni.

Szólj hozzá

Németország NHIndustries NH90TTH MBDA Brimstone Eurofighter Typhoon Tactical Transport Helicopter