2011. dec 19.

2011.12.18

írta: Netarzenál
2011.12.18

Az orosz Rosoboronexport az Amur-1650-es típusú tengeralattjárót ajánlja az indiai haditengerészet figyelmébe. A LADA-osztályként is ismert, levegőfüggetlen meghajtással rendelkező típusból az orosz flotta eddig egy darabot, a SZENTPÉTERVÁR-t vette át. Az oroszok Új-Delhiben, az alapos lemaradásban lévő levegőfüggetlen meghajtást alkalmazó, hat tengeralattjáróról szóló beszerzésben szeretnének sikereket elérni az Amur-1650-el.

Jóváhagyásra került az Egyesült Arab Emírségek 260 FGM–148 Javelin irányított rakétára és több indítóállványra szóló vásárlási kérelme, a szükséges kiszolgáló eszközök, tartalék alkatrészek és műszaki dokumentációk, valamint a személyzet képzésével. Az üzlet becsült összértéke 60 millió dollár.

Két lehetőséget is készített a francia Nexter Kanada számára, ahol egy jól védett, nagy taktikai mobilitást biztosító páncélozott járművet keresnek, mely képes egy gyalogos raj szállítására és tűztámogatására. A General Dynamics Land Systems-Kanada PIRANHA 5 páncélozott szállító harcjárműve (Lásd) ellenében a VBCI kerül a kiválasztást végzők figyelmébe, mindjárt két változatban. Az egyik a VBCI 25, a francia haderőben is használatos 25 mm-es gépágyúval ellátott egyszemélyes toronnyal, míg a másik, az erősebb fegyverzetű VBCI 30-as. Erre az Oto Melara Finmeccanica által gyártott kétszemélyes HITFIST torony kerül egy 7,62 mm-es géppuskával és egy 30 mm-es gépágyúval.

Néhány plusz információ a héten lezuhant indiai Szuhoj Szu-30 MKI géppel kapcsolatban. Egy viszonylag új példány volt a balesetet szenvedett gép, ugyanis 2009-ben gyártották a HAL üzemében. Az orosz gyártótól egy kivizsgáló csoport is érkezett Indiába a baleset körülményeinek felderítésére. Hétvégi jelentések szerint hétfőre végeznek a Szu-30 MKI gépek átvizsgálásával mind az öt légibázison (Pune, Bareilly, Tezpur, Chabua és Jodhpur) ahol a típust üzemeltetik és feloldásra kerül a repülési tilalom.

 

 

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

U-212A a felszínen.

Sud-Ouest SO4050 Vautour IIB.

Mirage + Szuhoj kötelék.

Indiai Fulcrum.

F-35B BF-05:1., 2.

 

 

Szólj hozzá

30 szuhoj mki javelin amur 1650 fgm–148 nexter vbci hitfist szu 30 sud ouest so4050 vautour iib