2012. jan 11.

2012.01.11

írta: Netarzenál
2012.01.11

Öt rádióelektronikai felderítő konténert rendelt meg a Pentagon a BAE Systems-től. A 12,3 millió dolláros beszerzés a MQ-1C Gray Eagle UAV gépek számára biztosít fél éven belül olyan eszközt, melyet használhatnak a rádióadások helyének meghatározására és lehallgatására egyaránt. A konténerbe szerelendő összetevők jelentős része már használatban van a Global Hawk pilóta nélküli és a Beechcraft King Air MC-12W személyzettel ellátott gépeken. Ezeket kell úgy átalakítani, hogy a kisebb teherbírású MQ-1C UAV gépek számára is használhatók legyenek.

Ez év első felében teljesíti a 21 Mil MI-17V5 szállítóhelikopterre szóló szerződését az orosz gyártó. A tavaly májusban, 367,5 millió dollárért megrendelt forgószárnyasok közül kilenc még 2011. december 30-án átadásra került.

Az iráni javallatok ellenére egy újabb amerikai repülőgép-hordozó és kísérete érkezett meg az Arab-tenger és az Ománi-öböl térségébe. A USS CARL VINSON (CVN 70) valamint a USS  BUNKER HILL  (CG 62) TICONDEROGA-oszályú cirkáló és a USS HALSEY (DDG 97) ARLEIGH BURKE-osztályú romboló hivatalosan az Afganisztánban végrehajtott Enduring Freedom hadművelet támogatásában vesz részt.

Tavaly a RAF Reaper UAV gépei Kandahárból felszállva 1200 bevetést repültek és 11000 órát töltöttek a levegőben. Az öt gép ebben az évben a tervek szerint további hat példánnyal fogja megosztani az Afganisztán légterében végrehajtandó feladatokat.

Befejezte az orosz légierő a repülési teszteket a modernizált Szuhoj Su-25UBM csatarepülőgéppel. Mindezt a Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Vladimir Drik ezredes jelentette be kedden. A Szu-25UB kiképzésre és harci feladatok végrehajtására egyaránt alkalmas változat alaposan modernizált variánsának fegyverzetében a fő hangsúlyt a precíziós fegyverek kapták, de a túlélőképesség és a megbízhatóság javítása is a fejlesztések szempontjai között szerepeltek.

Egy új, hátrasiklás nélküli löveget állít hadrendbe a német Bundeswehr. A Rafael és a Dynamit Nobel Defence GmbH által kifejlesztett RGW 90-AS (ismertebb nevén MATADOR) előnyös városi terepen végzett hadműveletekben is, könnyű önsúlya, valamint a házfalak, erődítmények ellen kifejlesztett, időzítővel ellátott lőszerei miatt.  Az RGW 90-AS-ből a német hadsereg 1000 darabot rendelt meg eddig és az Afganisztánban harcoló német erők áprilisban vehetik át első RGW 90-AS hátrasiklás nélküli lövegeiket.

Marokkóban december 23-án szolgálatba állt
a tavaly szeptemberben átvett első SIGMA-osztályú korvett, a TARIK BEN ZIYAD.

NETARZENÁL GALÉRIA

Naplemente és a USS SPRUANCE (DDG 111) romboló.

Utántöltésre érkezett az F-35 AF-4-es.

Tejas és a Harrierek.

Grumman F-14B Tomcat.

Transall C-160D.

 

Szólj hozzá

eagle ben szuhoj carl gray uss mil (cvn mq 1c mi 17v5 vinson 70) su 25ubm rgw 90 as tarik ziyad