2012.03.18

2012/03/18. - írta: Netarzenál

Indiában a következő hónapokban kerül kiírásra egy 600 km-es hatósugarú tengeri járőrgép tender. Új-Delhi terveiben 9 példány beszerzése szerepel egy milliárd dollár értékben. A versenyben valószínűleg két polgári repülőgép átalakításából született típus, a Dassault 900, valamint az Embraer ERJ 145 mellett az EADS is részt fog venni a C295-ös szállítógépen alapuló gyártmányával.

Befejeződtek a gyártó által végzett tengeri próbajáratok a legújabb ARLEIG BURKE-osztályú rombolón. A DDG-112-es USS MICHAEL MURPHY a legutolsó teszt során négy napig tartózkodott az Atlanti-óceánon, miközben fegyverzetét, meghajtó és kommunikációs rendszerét egyaránt próbára tették.  Még ezen a tavaszon a haditengerészet részére átadásra fog kerülni a romboló, mely első harci őrjáratára ez év októberében fog kifutni.

Utolsó szakaszában érkeztek a T-84U Oplot harckocsik megvásárlásáról szóló tárgyalások Azerbajdzsán és Ukrajna között. Jelenleg azonban még nem ismert mennyi ukrán gyártású harckocsit szereznének be az azeriek.

Az Olasz Légierő (Aeronautica Militare) március 16-án pénteken megkapta az utolsó, negyedik KC-767A szállító/tanker repülőgépét. Pratica di Mare légibázison állomásozó 14. ezred személyi állománya jelenleg még csak korlátozottan hadra fogható állapotban van, azonban a negyedik KC-767A megérkezésének is köszönhetően még ebben az évben elérik a teljes hadra foghatóságot.

NETARZENÁL GALÉRIA

Indiai BrahMos indítása.

Orosz Lovagok.

Lockheed S-3B Viking.

Agusta A-109A Hirundo.

Texasi Vipera.

Svájci Northrop F-5E Tiger II.

süti beállítások módosítása