2012. ápr 27.

2012.04.27

írta: Netarzenál
2012.04.27

Tegnap Nagy-Britannia bejelentette, hogy szigorítja az Argentínába irányuló exportot. A Falkland-szigetek miatt kiújult vita következményeként így a katonai és katonai-polgári felhasználásra alkalmas eszközök, berendezések eladása a dél-amerikai állam részére csak rendkívüli helyetekben válik lehetségessé.  Meg kell említeni, hogy az elmúlt öt évben több mint három millió fontnyi, Nagy-Britanniából származó katonai és katonai-polgári felhasználásra alkalmas eszközről és berendezésről született szerződés Argentínára vonatkoztatva. Jelenleg nagyjából 1 millió fontra tehető az immáron tilalom alá eső export nagysága.

Nyugdíjba vonult az elsőnek megépített C-17 Globemaster III-as. A T-1-es (87-0025) prototípus még a McDonnell Douglas kezdte el építeni és első repülésére 1991. szeptember 15-én került sor. 21 éves pályafutása alatt több különféle tesztprogramokban is szerepelt. A gép az Ohio-i Dayton-ban található múzeumba fog kerülni.

Indiában a haditengerészet megrendelésére épített első kétüléses HAL Tejas NP-1-es ma végrehajtotta első repülését. A gép helyi idő szerint 12:10-kor emelkedett a levegőbe és egy 20 perces repülés után sikeresen leszállt Bangalore repülőterén. Az indiai haditengerészet egy másik esemény miatt is említésre kerül, ugyanis a balti orosz exklávéban található Kalinyingrádban átadásra kerül a TALWAR-osztályú INS TEG fregatt.  Az építést végző Jantar Hajógyár beszámolója szerint a 3970 tonnás fregatt testvérhajói a következő évben kerülnek átadásra.

NETARZENÁL GALÉRIA

Belga Dingo.

Mil Mi-26.

SLAM-ER felszerelés közben egy  P-3C Orion szárnya alá.

McDonnell Douglas CF-188A Hornet.

Pihenő Boeing CH-47F Chinook helikopterek.

 

Szólj hozzá

hal iii teg c 17 fregatt globemaster mil t 1 ins tejas 87 0025 np 1 talwar osztályú mi 26 slam er