2013. már 08.

2013.03.08

írta: Netarzenál
2013.03.08

Indiában megrendelésre került az első 50, hazai fejlesztésű és gyártású lézervezérlésű bomba. A Sudarshan névre hallgató fegyver fejlesztését hét évvel ezelőtt kezdte meg a DRDO (Védelmi Kutatási és Fejlesztési Szervezet). Jelenleg az irányítókészlet még csak a 450 kg-os bombákhoz illeszthető és a célponttól maximum 9 km-es távolságból oldható le a bomba. A jövőben további fejlesztéssel, a kinyíló szárnykészlet megalkotásával el szeretnék érni az 50 km-es hatótávolságot is.

Nagy-Britanniában az egy évvel ezelőtti állapothoz viszonyítva pozitív elmozdulás történt a Puma helikopterek modernizációjával kapcsolatban. A romániai Brassóban elkészült első HC.2-es forgószárnyassal (XW216) már január 20. óta folynak a légierő felügyeletével végzett ellenőrző repülések. Várhatólag még tavasszal elindítják az első típusátképző tanfolyamot is a modernizált változatra.

Az LCS hajóosztályra szeretne megalkotni egy közepes magasságban is hosszú ideig járőrözni képes távirányítású repülőeszközt a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). A hajókon a Predator UAV gépek képességivel vetekedő szerkezet kerülne rendszeresítése, amely 272 kg hasznos terhet lenne képes a levegőbe emelni és a hajótól akár 1600 km-es távolságban is végre tudná hajtani a felderítési, megfigyelési, hírszerzési feladatait.

Március 2-án a Lockheed Martin elkészült a második holland megrendelésre épített F-35A Lightning II-el.  Az AN-2 jelzésű példány legkésőbb még ezen a nyáron átkerül a légi és földi személyzet képzését végző Eglin légibázisra. Március 6-án az első két F-35A is megérkezett a Nellis támaszpontra, ahol a 422. Teszt és kiértékelő század állományába kerültek.

NETARZENÁL GALÉRIA

Merkava IV-ek.

Airbus KC-30A.

Vought RF-8G Crusader.

Mil Mi-8MNP-2.

Itt valami készül!

Francia Harfang.

Szólj hozzá

Martin Puma Lockheed Lightning F-35A AN-2 HC.2 DRDO Sudarshan