2015. jún 06.

2015.06.06

írta: Netarzenál
2015.06.06

Az Orosz Haditengerészet további Iljusin Il-38 May tengeri járőrgépet fog modernizáltatni a jövőben. Az első öt N jelzésű példány már szolgálatba állt és a korszerű avionikai, valamint a harci feladatok végrehajtáshoz elengedhetetlen Novella rendszer, az új radar és az optikai rendszer a hírek szerint megnyerte a döntéshozók tetszését. Jelenleg még nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyi régi gép korszerűsítését tervezik végrehajtani.

Franciaország május 29-én megkapta a harmadik General Atomics Aeronautical Systems Predator B / MQ-9 Reaper pilóta nélküli légi járművét. A típust a Cognac-Château Bernard légibázison állomásozó 1/33 Belfort század üzemelteti, ahol 2014 januárjától kezdődően eddig már több mint 4000 repült órát gyűjtöttek össze az amerikai gépekkel.

2017-ig Toulon kikötőjében lesz megtalálható a francia haditengerészet büszkesége, a CHARLES DE GAULLE repülőgép-hordozó. A 20 hónapig tartó munkálatok során a teljes számítógépes rendszer is cserére fog kerülni a fedélzeten, több harci rendszer mellett.

Május végétől már az élettartam felénél esedékes felújítás utáni próbákon tartózkodik az indiai INS SINDHUKIRTI Type EKM 877 KILO-osztályú tengeralattjáró. Az egység kilenc év távollét után került úja a szolgálatba állítás közeli helyzetbe. Ezeket egyébként helyben a Hindustan Shipyard Limited hajógyárban végezték el, ahol hazai fejlesztésű hangradart és kommunikációs rendszereket is beépítettek.

Átvette a 25. Boeing P-8A Poseidon repülőgépét is az USA haditengerészete június 2-án. A gép egy ötórás repülőút után a Patuxent River-i bázison szállt le, ahol teszt- és kiértékelő századnál talál ideiglenes otthonra. A típus sorozatgyártásának üteme egyébként a következő hónaptól válik teljes sebességűvé.

Mexikó két Boeing 737-800 repülőgépet vásárol a légierő számára. A 254 millió dolláros kiadással a Santa Lucia-i bázison állomásozó 502. repülőszázad gépállományát fogják felfrissíteni, ahol három Boeing 727-200-t és egy Boeing 727-100-t használnak a szállítási feladatok ellátására.

Argentína 19 Agusta Bell 206 helikopter és jelentős mennyiségű tartalék alkatrész beszerzését szeretné végrehajtani Olaszországból. A használt forgószárnyasok és az egyéb anyag – köztük 5 géppuska is – várhatólag 22 millió dollár körüli áron fog gazdát cserélni. Az argentinok már több mint egy éve folytatnak tárgyalásokat több Bell OH-58D Kiowa Warrior változatról is Washingtonnal, eddig eredménytelenül.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

MiG-29A.

Dassault Rafale: 1., 2.

McDonnell Douglas EF-18AM Hornet.

Boeing KC-135R Stratotanker.

Northrop RF-5S Tigereye.

Dassault Mirage IVP.

Supermarine 389 Spitfire PR.19.

Szuhoj Szu-24M.

Aerospatiale AS-565SA Panther.

Szólj hozzá

Iljusin Il-38N May MQ-9 Reaper SINDHUKIRTI Boeing P-8A Poseidon Bell OH-58D Kiowa Warrior