2016. dec 03.

2016.12.03

írta: Netarzenál
2016.12.03

Romániában a légierő és a szárazföldi erőket érintő beszerzések, korszerűsítések után a haditengerészet is megkapta a magáét, vagyis bejelentették, hogy négy SIGMA-osztályú (Ship Integrated Geometrical Modularity Approach) fregattot vásárolnak a flotta részére. Az 1,1 milliárd dolláros kiadásból a hazai ipar is fog részesülni, mivel az egységek építését a Galatiban található hajógyárban fogják végezni. Méghozzá igen gyorsan, hiszen az első egység két és fél év múlva már vízen lesz. Bukarest minimálisan 30 évre tervez a fregattokkal, de ez a szolgálati idő meg is hosszabbítható lesz igény szerint. A kiválasztási procedúra igen alapos volt, ugyanis 13 különféle fregattot hasonlítottak össze és a négy igényeiknek legmegfelelőbb közül került ki a holland Damen csoport SIGMA terve. A megrendelő elképzelése szerint igen tág határok között (2000-től 2400 tonnáig terjedő vízkiszorítással) megépíthető SIGMA eddig csak Indonéziában és Marokkóban talált megrendelőre.

Washingtonban a külügyminisztérium jóváhagyta Lengyelország számára a Lockheed Martin AGM-158B JASSM-ER megnövelt hatótávolságú csapásmérő robotrepülőgépek eladását. Varsó 70 darabot igényelt a 920 km-es hatótávolsággal és 454 kilogrammos harci résszel bíró, Williams International F107-WR-105 gázturbina által mozgatott, műholdas irányítórendszerrel rendelkező fegyverből a Lockheed Martin F-16C/D Block 52+ Fighting Falcon vadászbombázói számára. A képzéssel, oktatóanyagokkal, tartalék alkatrészekkel, valamint tesztelésekre használható pár AGM-158B-vel együtt a beszerzés értéke 200 millió dollár körül lehet. Lengyelország még 2014–ben állapodott meg az Egyesült Államokkal a rövidebb, 370 km-es hatótávolságú AGM-158 JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) csapásmérő robotrepülőgépek beszerzéséről. Ezek már a következő év első felétől bevethetővé fognak válni a lengyel F-16-ok által. Varsó terveiben egy 200 darabos JASSM/JASSM-ER mennyiség szerepel.

November 22-én, helyi idő szerint 11:10–kor, Szardíniától keletre az olasz a CARLO BERGAMINI (F 590) FREMM-osztályú fregatt első alkalommal indított ASTER 30-as légvédelmi rakétát. Az 5900 tonna vízkiszorítású, 139 méter hosszú, 19,7 méter széles általános célú fregatt 2011 júliusában került vízre, az észak-olaszországi Genovában található Fincantieri hajógyárban. Carlo Bergamini admirális a II. világháború végén volt az olasz flotta parancsnoka. Halála és parancsnoki hajójának a RÓMA csatahajónak a pusztulása már az olasz fegyverszünet után következett be, amikor is német Dornier Do-217-esek a rádióvezérlésű Fritz X siklóbombákat alkalmazva megtámadták az admirális által vezetett flottaköteléket. Bergamini admirális nevét már viselte egy 1960-ban épített fregatt. A Mirach 100/5 célgépre indított 450 kilogrammos, 4,9 méter hosszú, 180 milliméteres átmérőjű, több mint 100 kilométeres hatótávolságú ASTER 30-as harci rész helyett telemetriai adatokat gyűjtő és lesugárzó rendszerrel volt felszerelve, de a műszeres mérések alapján a megsemmisítési távolságon belül haladt el a célgép mellett. A következő indításra 2017 áprilisában kerítenének sort.

Nagy-Britanniában korszerűsíteni szeretnék a Challenger 2-es harckocsikat. A brit Honvédelmi Minisztérium 3 előzetes tervezetet bírált el az Armour (MBT) 2025 projekt első körében. A BAE System, General Dynamics, QinetiQ, Leonardo, Safran alkotta csoport a Rheinmetall, SUPACAT, Thales UK és BMT csapattal és a CMI Defence, KMW, RUAG, Lockheed-Martin UK, Elbit Systems tervezetével szállt szembe. Ez utóbbit azonban a döntéshozók igen hamar elutasították, így két fél maradt bent a második körben. A 24 hónapos tesztelésre két prototípust kell elkészíteni 25,8 millió euróból. Az előre nem látható problémák kiküszöbölésére, további 7,8 millió eurót lehet felhasználni a brit védelmi minisztérium jóvoltából. A Rheinmetall vezette csapat elképzelése nyilvánosságra került. Ebben a parancsnok számára egy Seoss stabilizált elektrooptikai irányzék kerülne felszerelésre, amely egy harmadik generációs SAPHIR hőkamerát, egy lézeres távolságmérőt és egy nappali CCD kamerát foglal magába. A Seoss-t már használják is a Boxer gyalogsági harcjárművön. Természetesen a lövegirányzó számára is korszerűbb célzórendszer kerülne beszerelésre, tovább egy lézeres besugárzás-jelző alkalmazását is lehetővé tenné a korszerűsítés.

A harckocsi személyzete számára egy 360 fokos lefedettséget biztosító kamerarendszer is felszerelésre kerülne, ez szintén ismerős már, ugyanis a SAS rendszert a modernizált Leopard 2-es harckocsikra is felszerelték. A modernizált Challenger 2-es búcsút mondana a huzagolt csövű L30A1 120 milliméteres ágyúnak, melynek helyét az L/55-ös Rheinmetall 120 milliméteres sikertörténete venné át. Az osztott lőszert használó huzagolt csövű angol löveg a huzagolásból adódó 20-30%-al nagyobb felületnek köszönhetően alacsonyabb kezdősebességgel képes útjára indítani lövedékeit, de a cső anyagösszetételéből következően kevésbé tud ellenállni a lőportöltet okozta nyomásnak, mint az 1979-ben (!) bemutatott Rheinmetall L/44-es löveg.

A német löveghez egybeszerelt lőszert használnak, ami további módosítást igényel majd a toronyba történő beépítés során. Páncélzat tekintetében a modulárisan cserélhető rendszer kerülne bevezetésre hasonló védelmet biztosítva, de némileg könnyebb önsúllyal. A Rheinmetall AMAP fantázianevet viselő páncélzatát már alkalmazásba vették az indonéz, a lengyel és a szingapúri Leopard 2-es harckocsikon a Puma és a Boxer gyalogsági harcjárműveken, de az Iveco LMV járművön is. A nanoszerkezetű acélt, nano-kerámiát és kevlárt egyaránt az összetevői között tudó AMAP 68 tonna alatti tömeget eredményezne, ez pedig jótékony hatással lenne a lecserélésre nem kerülő 1200 lóerős Perkins Condor CV12 motorra. Természetesen a legalább 2035-ig szolgálatban maradó Challenger 2-ön az aktív páncélzat is megjelenne.

Litvánia 168 amerikai gyártmányú M577-es páncélozott járművet vásárol meg Németországtól. Az M113-as páncélozott szállító harcjármű bázisán létrehozott, megnövelt szállítóterű variánst mozgó parancsnoki járműként is alkalmazható, de akár egészségügyi feladatok ellátására is képessé vált, felszereltségtől függően. A német hadsereg által tartós tárolásba helyezett M577-es páncélozott járművekért a balti állam 1,7 millió dollárt fizet. A páncélosok a 2017-es és a 2018-as évben kerülnek leszállításra több fázisban.

Oroszországban az Uralvagonzavod alá tartozó, Jekatyerinburgban található 19-es számú üzemben hamarosan minden eddiginél pontosabb, a nyugati szemmel is igen korszerű gyártósoron fognak 125 milliméteres lövegeket készíteni. A csökkentett hátrarúgású 2A46M5 125 milliméteres sima csövű löveg, mely egyaránt megtalálható a T-72B3-as, a T-90MSz, harckocsikon és a 2S25 Sprut-SzDM deszantharckocsin is, itt fog készülni. De legújabb orosz harckocsi, az T-14 Armata 2A82-1M jelű lövege is ebben az üzemben kerül majd előállításra, ennek a lövegnek elődjeként tekinthető a 2A46 család. A pontosabb fúrás (ez a 2A46M5-ös löveg esetében egy 6 méter hosszú cső előállítását jelenti) és az egyéb, szintén kisebb hibaszázalékkal végrehajtott gyártási (hegesztés, lézeres, vagy plazmás vágás) műveletek eredményeképpen a lövegek pontossága 15-20%-al is megnövekedhet az üzem vezetői szerint. Az alacsonyabb ütemű gyártás már a következő évben kezdetét veszi, természetesen az első példányok is ekkor készülnek majd el és kerülnek átadásra a hadsereg számára, míg a teljes gyártási kapacitást az üzem három év alatt fogja elérni.

Hamarosan befejezi az Algéria által megrendelt 100 darab Umkhonto légvédelmi rakéta előállítását a Denel Dynamics. A ThyssenKrupp Marine Systems GmbH épített két MEKO A-200-as fregatt, az ERRADII (910) és a HERRAD (911) fedélzetére kerülő 135 kg-os indulótömegű, 20 km-es hatótávolságú Umkhonto-IR rakéták 8000 méteres magassági jelentenek veszélyt a légi járművekre. Egységenként 32-32 rakéta helyezhető el a függőleges indítókban a fregattokon, ezekből fél másodperces időközökkel történhet az indítás. A 12-ről 20 kilométerre növelt hatótávolságú Umkhonto légvédelmi rakétával első ízben 2013 végén hajtottak végre lövészetet a dél-afrikai Overberg lőtéren. A rakéták számára a célpontok helyzetét és az indítás utáni szükséges korrekciókat a Reutech Radar Systems új RSR-320 3D-s rádiólokátorának segítségével biztosították az Umkhonto orrában elhelyezett infravörös érzékelők aktiválásáig. A még tovább megnövelt hatótávolságú Umkhonto légvédelmi rakéta lehet a következő közös fejlesztési program Dél-Afrika és Brazília között.

A hírek szerint a brazil haditengerészet részéről mutatkozik érdeklődés eme változat iránt. Ennek hatótávolsága már elérheti a 60 kilométert is. A 125 kg-os indulótömegű 12 km-es hatótávolságú Umkhonto-IR 2005 novemberében a VALOUR-osztályú fregatt, az SAS AMATOLA fedélzetéről indítva mutatkozott be a nagyvilágnak egy sikeres lövészettel. A Dél-Afrikában kilenc éve szolgálatba lépett légvédelmi rakétára elsők között a finnek figyeltek fel. Ők a balti szigetvilág környezetében jobban teljesítő MkII-es változatot hozták létre egy érzékenyebb infravörös kereső integrálásával. Az Umkhonto MkII jelenleg négy HAMINA-osztályú rakétás-gyorsnaszádon és két HAMEENNMAA-osztályú aknaszedőn áll hadrendben. Az MkII-es konténeres változata új radarokkal egyetemben fejlesztés alatt áll a hazai tengerészeti igények kielégítésére. 2008 májusától folynak a munkálatok a 2013 októberében tesztelt megnövelt hatótávolságú infravörös és a radarvezérlésű változat létrehozásán.

Egyiptom a 2011-ben megrendelt Lockheed Martin AN/AAQ-33 Sniper célzókontérek után idén igencsak koros LANTRIN navigációs és célzókontéreket szerez be az Egyesült Államoktól. Az első generációsnak tekintett AN/AAQ-13 navigációs (terep-követő radart és hőkamerát tartalmazó) és AN/AAQ-14 célmegjelölő konténerből 65 darab kerül majd a közel-keleti ország légierejébe, ahol majd 240 darab Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon található meg.

Egy magánkézben lévő pakisztáni vállalat, a Blitzkrieg Defense Solutions bemutatta újfejlesztésű páncélozott járművét. A 8x8-as kerékképletű Hamza fejlesztését állítólag az országban végezték és nem szabad összekeverni a szintén innen származó, 25 milliméteres gépágyúval ellátott M113-as változattal, ami az Al-Hamza nevet viseli. A leginkább MRAP-nek, vagyis aknavédelemmel ellátott páncélozott szállító harcjárműnek tekinthető HAMZA motortere majd a második kerékjáratig tart, itt egy 600 lóerős erőforrás nyert elhelyezést. Ez a teljesítmény elkél, hiszen a jármű nagyjából 3 méter magas, tömege 30 tonna körüli lehet. A vezető mellett a jármű parancsnoka foglal helyet, utánuk az irányzó következik. Ő egy távirányítású torony fegyverzetét kezeli, ami akár 30 milliméteres gépágyút is magába foglalhat a párhuzamosított géppuska mellett.

A gyártó szerint ennek helyére egy 90, de akár 105 milliméteres löveggel ellátott torony is felszerelhető. A vezető és a parancsnok számára a tetőpáncélon egy-egy búvónyilás lett kialakítva, a Hamza elhagyására a vezető mögött, a jármű oldalán egy további található, míg a páncéltest hátulján a lövészek hidraulikával emelhető-süllyeszthető ajtaja található. A lövészek számára oldalanként öt-öt lövésbiztos ablak, illetve ezek alatt lőrések vannak. A lövészek a Hamza oldalának háttal ülnek, oldalanként öt-öt ülésben. A szállított lövészek száma tovább növelhető, így elérheti a 14 főt is, ez esetben viszont le kell mondani a lövészről, illetve a toronyról is. A V alakú fenékpáncélzat a 10 kilogrammos robbanótöltetet tartalmazó aknák hatását is elviselhető szintre csökkenti. Az oldalsó páncélzat pedig 200 méteren túlról nyújt védelmet az szovjet-orosz 14,5 millimétere nehézgéppuska B32-es jelű páncéltörő lövedékével szemben.

Végrehajtotta első repülését egy új hajtóművekkel ellátott Lockheed Martin C-130H Hercules taktikai teherszállító repülőgép. Az átépített gép a Wyoming-i Légi Nemzeti Gárda állományában található 153. Légiszállító Ezred kötelében repül. A számítások szerint a Rolls-Royce T56 Series 3.5-ös turbópropelleres hajtóművekkel ellátott gép üzemanyag felhasználása 12%-al fog javulni, míg a hajtómű hőmérséklete 100 fokkal lesz alacsonyabb, így a hajtóművek élettartamának növekedése további költségmegtakarítást tesz majd lehetővé. Amennyiben fent említett számadatok a valóságban is realizálódnak, a jövőben több régebbi Hercules kaphat majd új hajtóműveket. A Rolls-Royce T56 Series 3.5-ös turbópropelleres hajtómű nem teljesen ismeretlen az Egyesült Államokban, hiszen a hurrikánok légi megfigyelésére használt WP-3D repülőgép, mely a Nemzeti Óceán-és Légköri Hivatal égisze alatt repül, már több mint 3000 órát töltött a levegőben Rolls-Royce hajtóművekkel.

Chilében a Leopard 2A4-es harckocsik modernizálását fontolgatják. A dél-amerikai ország 2007-ben vásárolt 128 darabot a páncélosokból, majd ezt a mennyiséget először 140-re, később 172-re emelte. Az első módosítás, mely a jelenleg is használt Leopard 2A4CHL változatot eredményezte, a jelentős tengerszint feletti magasság okozta. Ilyenkor ugyanis, jelen esetben az Andok vonulatain történő haladáskor, jelentősen visszaesik a motorok teljesítménye, még a turbófeltöltők sem jelentenek tökéletes megoldást. A motorba jutó kevesebb levegő csökkenti az üzemanyag égési hatékonyságát és növeli az üzemanyag-fogyasztást, továbbá több hő keletkezik, amit a motor alkatrészei nem viselnek el következmények nélkül hosszú távon.

Így egyaránt csökken a motor, de a turbófeltöltő élettartama is. A Leopard 2-ben használt motorok gyártója, a német MTU, módosította az erőforrásokat, amik ennek köszönhetően már megbirkóznak az alacsony légnyomás és a magasabb hőmérséklet jelentette problémával. Amennyiben azonban mégis túlmelegedés veszélyeztetné a motort, akkor teljesítménye visszafogásra kerül. Most viszont egy átfogóbb korszerűsítést szeretnének végrehajtani, aminek következtében a hidraulikával működő rendszerek egy részér elektromosra cserélnék, moduláris páncélzattal növelnék a páncélvédelmet, korszerű digitális célzórendszert, rádiókat szerelnének be. A torony tetejére pedig egy távirányítású fegyverállvány kerülne felszerelésre.

 

NETARZENÁL GALÉRIA

 

Avro 698 Vulcan B.2.

McDonnell Douglas F-15J Eagle.

Aerospatiale SA-316B Alouette III.

Northrop F-5A Freedom Fighter.

Dassault Mirage 2000N.

Boeing Vertol CH-47D Chinook.

Hawker Siddeley RC800.

Szuhoj Szu-34 Fullback.

AgustaWestland MCH-101.

Boeing B-52H Stratofortress.

Dassault Mirage IIIDS.

Sikorsky CH-53G.

Hawker Siddeley Harrier GR.3.

Convair F-106A Delta Dart.

Helibras HM-1 Pantera.

Szólj hozzá

SIGMA-osztály Lockheed Martin T-90MSz T-14 Armata Challenger 2 fregatt FREMM-osztály AGM-158B JASSM-ER 2A46M5 ERRADII (910) MEKO A-200 HERRAD (911) C-130H T-72B3 CARLO BERGAMINI (F 590) L30A1 Rheinmetall L/55 M577 M113 2S25 Sprut-SzDM 2A82-1M Uralvagonzavod Umkhonto AMAP Rolls-Royce T56 Series 3.5 Hercules Leopard 2A4CHL