2021. jún 16.

Ukrajnában is bemutatták az Embraer A-29 Super Tucano repülőgépét

írta: Netarzenál
Ukrajnában is bemutatták az Embraer A-29 Super Tucano repülőgépét

Erre pedig a június 15. és június 18. között Kijevben megrendezésre kerülő Arms and Security 2021 nemzetközi kiállításon kerített sort a brazil gyártó.

Az Ukrán Légierő parancsnoka nem egészen egy évvel ezelőtt megerősítette azt a hírt, miszerint az felülvizsgálják az ország harci/kiképző repülőgépeinek jövőjét, amely szerepet jelenleg az Aero Vodochody L-39 Albatrosz tölti be. Utódként ismét az Embraer A-29 Super Tucano turbólégcsavaros felfegyverezhető kiképzőgép lett megemlítve. Ismét, hiszen nagyjából két éve lehetett arról olvasni, hogy Brazíliában az ukrán légierő parancsnoka repülés közben is kipróbálhatta az Embraer A-29 Super Tucano felfegyverezhető kiképzőgépét.

Az Embraer A-29 Super Tucano turbólégcsavaros felfegyverezhető kiképző repülőgép

A típus minél jobb megismerése mellett az esetleges beszerzés lehetőségeit is megvitatták már akkor a felek. Tették ezt azért, mert a repülések során megállapítást nyert, az A-29 képességei megfelelnek azoknak, melyeket elvárnak az ukránok. Ukrajna jelenlegi helyzete kedvezhet az akár precíziós fegyverzettel végrehajtott harci feladatok mellett felderítésre, megfigyelésre és hírszerzésre is alkalmas A-29 Super Tucano beszerzésének. A gyártó részéről a kelet-európai régióban történő megjelenés elősegíthetné az cseh Aero Vodochody L-39-es volt, vagy jelenlegi alkalmazóinak elcsábítását a világ számos táján már igen sok megrendelést hozó Super Tucano irányába.

 

 

 

Szólj hozzá

Embraer A-29 Super Tucano Ukrajna