2021. aug 26.

Összetört egy mexikói Mi-17-es helikopter

írta: Netarzenál
Összetört egy mexikói Mi-17-es helikopter

A Mexikói Haditengerészet Mil Mi-17-es szállítóhelikoptere augusztus 25-én járt szerencsétlenül.

A gép aznap 11:47-kor szállt fel Agua Blanca község mellől, hogy a Grace hurrikán okozta károk felmérését elvégezze. Ezt Veracruz államban hajtották volna végre, hiszen ezt a területet érintette leginkább a természeti csapás, éppen ezért a helikopter fedélzetén 20 fő tartózkodott. Az ANX-2218 lajstromjelű helikopter a felszállás után nem sokkal körözni kezdett, majd a magasságát elveszítve a pilótafülke jobb mellső részével egy gépjárművet is eltalálva a földre csapódott.

A 2021. augusztus 25-én szerencsétlenül járt mexikói Mi-17-es helikopter roncsa. A pilótafülke jobb oldalán a járművel történt ütközés nyomával.

Ezt követően még egy pillanatra a felemelkedett, majd a visszaesést követően a futóművek és a faroktartó eltörése után a főrotor lapátjai is eltörtek a földdel való találkozáskor. A fedélzeten tartózkodók közül négyen könnyebben megsérültek a balesetben, őket kórházba szállították. Mexikóban ez a harmadik összetört Mi-17-es, hiszen 2018-ban és 2019-ben is veszteséglistára került egy-egy helikopter. Az elsőnél egy, míg a második katasztrófánál hét ember veszítette el életét.

Szólj hozzá

Mexikó Mil Mi-17