2012. már 13.

2012.03.13

írta: Netarzenál
2012.03.13

Ausztráliában megszületett a döntés a harmadik HOBART-osztályú romboló blokkjainak építésével kapcsolatban. Ausztrália három új légvédelmi rombolóját több helyen készült modulokból szerelik össze. A szonár-rész Spanyolországban és Nagy-Britanniában kerül legyártásra, míg a többi elem Adelaide (ASC), Melbourne (BAE Systems), Newcastle (Forgács), és Ferrol, Spanyolország (Navantia) a világ egymástól távol eső helyein készül. A HMAS SYDNEY (DDGH-42) moduljainak építésénél, akárcsak testvérhajójának a HMAS BRISBANE (DDGH-41) esetében a BAE Systems (Melbourne) 2, a Forgács (Newcastle) 15, a  ASC (Adelaide) 8, a Navantia (Spanyolország) 5 blokkot fog elkészíteni. A  HMAS BRISBANE blokkjait már készítik, míg a HMAS SYDNEY első moduljainak építéséhez még ebben az évben hozzálátnak.

Peruban a T-55-ösök váltótípusának keresése közben megvizsgálták a kínai Type-90 II MBT-2000, az orosz T-90, a német Leopard 2A6 az ukrán T-84 Oplot harckocsikat is. Tavaly Alan Garcia perui elnök a kínai Type-90 II MBT-2000-t jelölte meg, mint beszerzendő típus. A hadsereg technikai csoportja által végzett összehasonlító tanulmány elemzései azonban a T-90-est hozták ki ideális típusként az ország hadserege számára.

Oroszország honvédelmi minisztériuma szerződést írt alá három zászlóalj felfegyverzésére elegendő S-300V4 (SA-12 Giant/Gladiator) légvédelmi komplexum beszerzéséről. Az S-300V és VM légvédelmi rendszerek legújabb változataként számon tartott V4-esekkel ellátott egységek az ország déli részén fognak települni

Szerkezeti hiányosságok miatt nem járultak hozzá a haditengerészeti megrendelésre épített HAL Tejas repüléséhez Indiában. A katonai légi eszközök légialkalmassági vizsgálatát végző CEMILAC csak a szükséges módosítások végrehajtása után járul hozzá a felszálláshoz. Tavaly már érkeztek olyan hírek az országból, hogy a DRDO, a Védelmi Kutatási és Fejlesztési Szervezet már dolgozik a hordozófedélzeti változat átalakításán. A flotta által igényel módosításokkal a gépnek már 2010 végén a levegőbe kellett volna emelkednie.

Megkezdte utolsó, négy héten keresztül tartó tengeri próbáit a Type 45-ös osztályú HMS DEFENDER (D 36) romboló. A Skócia nyugati partjainál végzett tesztek során a hajtóművek, a kommunikációs és a harci rendszerek képességei kerülnek górcső alá. A Type 45-ös osztály 5. tagja ha sikeresen veszi a mostani próbákat, akkor még idén nyáron a haditengerészet állományába kerülhet és 2013 elejére érheti el a bevethető szintet.

Egy próbaút során több mint 94000 liternyi 50-50 százalékban kőolajból és algákból nyert olaj keverékéből álló üzemanyagot égett el a USS FORD (FFG 54) OLIVER HAZARD PERRY-osztályú fregatt. A hajó meghajtását biztosító LM 2500 gázturbinák teljesítményét és fogyasztását folyamatosan figyelték az út során, a mért adatok kiértékelését megkezdték.

Már a múlt hónapban elkezdte az intenzív gyakorlatozást a negyedik Iron Dome üteg személyzete Izraelben. A több mint 90 százalékos megsemmisítési aránnyal rendelkező tüzérségi lövedékek elleni védelmi rendszerrel (C-RAM) felszerelt egység a közeljövőben kezdi meg majd a települést és az izraeli területek védelmére Askelon, Beér Sheva és Ashdod környékén.

Konya légibázistól két kilométerre ma a földnek csapódott a Török Csillagok bemutató kötelék egyik repülőgépe. Szemtanúk elmondása szerint egy négy gépes kötelék tagja volt a később a Turkish Engine Industry and Trade Corporation (TÜMOSAN) épületeinek közelébe lezuhanó gép. A gyakorlást végző NF-5A gépet a kötelékhez nemrégiben csatlakozott pilóta, Ümit Özer a becsapódás előtt nem tudta elhagyni. Az első hírek szerint hajtóműleállás következett be. Fotók: 1., 2., 3., 4., 5., 6.

Videó a Tejas LSP 7 első repüléséről.

NETARZENÁL GALÉRIA

A tengeri próbáit elkezdő CRISTÓBAL COLÓN spanyol fregatt.(Kapcsolódó hír)

Nanchang Q-5B.

Saab JAS 39 Gripen NG Demo.

Eurocopter EC-665 Tigre HAP.

Kamov Ka-60.

Szingapúri Gulfstream Aerospace G-V-SP Gulfstream G550AEW.

 

Szólj hozzá

ford iron ii sydney defender dome brisbane uss hmas hms hobart osztály (ddgh 42) (ddgh 41) type 90 mbt 2000 s 300v4 sa 12 giant/gladiator ümit özer