2013. feb 12.

2013.02.12

írta: Netarzenál
2013.02.12

Sikeresen mutatta be a Northrop Grumman Corporation az F-35-ök orra alá épített AN/AAQ-37 DAS elektrooptikai célfelderítő rendszer újabb képességét. A BAC 1-11 tesztgépbe építve a DAS képes volt a földön lévő harckocsik lövéseinek észlelésére és helyzetük megállapítására.

Mindeközben az F-35A változattal már befejeződtek a függesztmények nélkül végzett repülési tesztek. A Lightning II-vel immáron három éve folytak a különféle próbarepülések, ezek bebizonyították, hogy a gép szárnyszerkezete ellenáll a különféle repülési helyzetekben fellépő erők csavaró hatásának.

Idénre tervezett feloszlatása előtti utolsó hadgyakorlatán található meg az USAF utolsó Európában állomásozó A-10-es egysége. A németországi Spanghahlem-ben állomásozó 81. század gépei a földi és légi személyzet tagjaival most éppen Portugáliában vesznek részt az ibériai félszigeten található ország hadseregével közös hadijátékon. Természetesen a Warthog-ok feladata itt is földi csapatok légi támogatása, amit a Monte Real bázisról felszállva hajtanak végre.

NETARZENÁL GALÉRIA

Korvettek a kikötőben.

Lengyel Antonov An-2TD.

Kamov Ka-52.

Görög DJ a felhők felett.

PZL-Swidnik W-3W Sokol.

Bombázásra kész Rafale.

Szólj hozzá

Lightning F-35A AN/AAQ-37 DAS