2013. aug 23.

2013.08.23

írta: Netarzenál
2013.08.23

Japánban 2015-től már szeretnék szolgálatba állítani az első, tenger felett végrehajtandó feladatokra módosított Northrop Grumman RQ-4C Triton pilóta nélküli felderítőgépet. Ez nem újdonság, de annyi előrelépés már történt, hogy elkülönítésre került a következő költségvetési évben egy összeg a beszerzésre, valamint nagy valószínűséggel már az is megjósolható, hogy a Misawa bázis lesz a Global Hawk ezen változatának otthona a szigetországban.

Izraelben az elmúlt hónapok során módosították az Iron Dome tüzérségi lövedékek elleni védelmi rendszer szoftvereit, így egyidejűleg több célpont ellen már nagyobb hatékonysággal tudnak tevékenykedni. Ezzel és a tavaly év végén megjelenő nagyobb találati pontossággal így még nagyobb védelmet tudnak majd nyújtani a rakétatámadások ellen.  A védelem növelését máshogy is elősegítik, ugyanis hamarosan átadásra került a hatodik üteg felszerelése, valamint további négyé már gyártásban van.

A 2004-ben megvásárolt 6 Super Dvora Mk-III-as őrnaszád mellé további hat megvásárlást tervezi az izraeli haditengerészet. Ezeket a 27,4 méter hosszú, mintegy 5,74 méter széles és 58-72 tonna vízkiszorítással rendelkező őrnaszádokat, a Sa'ar 4-osztály, két utolsónak szolgálatban maradó, ám hamarosan kivonásra kerülő egységének (INS NITZACHON és az INS ATZMAUT) a pótlására szerzik be.

NETARZENÁL GALÉRIA

Naplementében.

Tesztelés közben.

P-8A, P-1, US-2.

Boeing F/A-18E Super Hornet.

McDonnell Douglas F-4F Phantom II.

Kamov Ka-52.

Szólj hozzá