2021. jún 24.

Indonéziában újabb lépést tettek a légi utántöltő repülőgépek beszerzése felé

írta: Netarzenál
Indonéziában újabb lépést tettek a légi utántöltő repülőgépek beszerzése felé

Ez a lépés pedig nem másból állt, mint abból, hogy az indonéz pénzügyminisztérium zöld utat adott ahhoz, hogy egy 700 millió dollárig terjedő külföldi kölcsönt vehessen fel az állam a majdani beszerzés ellentételezésére.

Ez az összeg jó eséllyel két repülőgép beszerzését fogja lehetővé tenni. Így az Indonéz Légierő (Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara: TNI-AU) számára 2021-ben lehetőség nyílik majd a 2018 óta folyó jövőbeli beszerzés előkészítésének lezárására. Az elvárások és a képességek elemzése, valamint a jövőbeli lehetőségek számbavétele után megszületett egy tanulmány.

Ebben egy olyan típus rendszeresítését javasolták mely mindkét, vagyis a merev és a hajlékony csöves rendszerrel is fel van szerelve. Jelenleg a piacon két olyan típus található meg, amelyik képes a fenti követelményeket teljesíteni. Ezek az amerikai Boeing KC-46A Pegasus és az európai Airbus A330MRTT. Az Airbus esetében az utóbbi időben az értékesítés esetében igencsak jól megy a szekér, így jó eséllyel ez a típus lehet majd esélyes Indonéziában is.

Szólj hozzá

Indonézia Airbus A330MRTT Boeing KC-46A Pegasus