2021. aug 03.

Hamarosan elindul a továbbfejlesztett APKWS rakéták gyártása

írta: Netarzenál
Hamarosan elindul a továbbfejlesztett APKWS rakéták gyártása

A BAE Systems APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System), a 70 milliméteres irányítás nélküli Hydra rakétákon alapuló irányított rakéta.

Nemsokára, vagyis 2021. harmadik negyedévben kezdődik az új félaktív lézeres irányítórendszerek gyártása a rakétákhoz. Ezzel mintegy 30%-al meg tudják majd növelni az APKWS rakéták hatótávolságát. Így lehetővé válik az indítást végző gép számára a biztonságot adó nagyobb távolságból történő csapásmérés.

(BAE Systems)

Továbbá a célig vezető út is el fog térni az eddigiektől, ugyanis a rakéta a lehető legmagasabb pályán közelíti meg a célpontot, majd oda a lehető legmeredekebb szögben csapódik be. Ez is jár némi hatótávolság növekedéssel, de ugyanakkor a pusztítás mértékét is növelni tudják. Az APKWS irányítórendszerét már kellett módosítani, ugyanis a forgószárnyasokkal és távirányítású gépekkel ellentétben a merevszárnyú harci repülőgépeken nagyobb erejű rezgéseknek és hőmérsékletváltozásnak van kitéve a felfüggesztett fegyverzet.

(BAE Systems)

Ezeket az eredeti APKWS nem viselte túl jól, ezért az irányítást végző rendszereit át kellett alakítani. Így született meg még 2013-ban az FW APKWS II precíziós rakéta. Az plusz két FW (Fixed Wing) betű azt jelöli, hogy ez az eredeti APKWS merevszárnyú gépek számára módisított változata. A BAE Systems az APKWS irányítókészleteit a vállalat legmodernebb gyártóüzemében, Hudsonban, New Hampshire-ben készítik el.

Szólj hozzá

BAE Systems APKWS Advanced Precision Kill Weapon System