2012. ápr 20.

2012.04.20

írta: Netarzenál
2012.04.20

Problémák és nagyobb fennakadások nélkül folyik Szaúd-Arábia M-1-es harckocsijainak korszerűsítési programja. Az Abrams-eket hajókkal szállítják vissza az USA-ban, ahol egy teljes felújítást is megkapnak a korszerűsítés mellé. A program végére 373 M-1A2S lesz majd megtalálható a közel-keleti országban, jelenleg már 200 példányon került sor a munkálatok befejezésére.

Közös vállalatot hozott létre a német Rheinmetall Defence és az amerikai General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. A Defense Munitions International (DMI) elsősorban harckocsik számára fog kifejleszteni és gyártani lőszereket.  A két fél már több mint 10 éve dolgozik közösen a 120 mm-es lőszerek fejlesztésén, nem eredmény nélkül, ugyanis az Abrams harckocsiknál is megtalálhatók a koprodukció eredményeként létrejött KEW-A1-es és KEW-A2-es wolfram magos páncéltörő lőszerek.

Az első orosz csapásmérésre is képes pilóta nélküli repülőgép várhatólag 2014-ben hajtja majd végre első repülését. A moduláris felépítésű, a jövőben könnyedén korszerűsíthető gép így még 2020 előtt hadrendbe állhat Oroszországban.

Dél-Koreában szolgálatba állt az hazai fejlesztésű Hyunmu-3C csapásmérő robotrepülőgép. Az 1500 km-es hatótávolságú fegyver – mely bár név szerint nem került megnevezésre a hivatalos dél-koreai forrásokban – képes az északi testvérállam teljes területét elérni. A Hyunmu-3C csapásmérő robotrepülőgép fejlesztéséről 2010 óta érkeznek hírek az országból, így nagy valószínűséggel ez lehet az a csapásmérő robotrepülőgép, mely immáron bevethetővé vált. A 450 kg-os harci részt elképesztően pontosan, két méteren belüli szórással képes célba juttatni az Hyunmu-3C.

NETARZENÁL GALÉRIA

A norvég FRIDTJOF NANSEN-osztályú THOR HEYERDALH (F 314) fregatt.

Horvát Pilatus PC-9-es.

Tajvani AH-1W Cobrák újrafegyverzés közben.

Boeing AV-8B Harrier II+.

Szu-34 Fullback.

Szólj hozzá

and general tactical abrams international defense systems defence dmi dynamics ordnance m 1a2s rheinmetall munitions kew a1 kew a2 hyunmu 3c